45
Játékok sztereó 3D-ben!
-
Laceee #45 akit érdekel a téma itt lehet az országban kapni hozzá eszközöket -
3DAY #44 A VR CENTER -nél ugy látszik kiárusítás van. HMD-k, fejmozgásérzékelők negyed áron!!! Akit érdekel erre : Kiárusítás -
benjonino #43 Sziasztok!
Na én is most izgultam rá nagyon. A vrcenter-ben olvastam hogy GForce-okkal rendben működik. ATI-van mi a helyzet?
Nem szaggat ha bekapcsolod ezt aíz üzemmódot?
Hol kell beállítani a játékoknál (pl FarCry) a képfrissítési szekvenciát? Vagy a windows-ban kell ezt beállítani mondjuk 160 Hz-ra és a játék ezt örökli?
Az fps játékoknál az előtérben lévő fegyver is térhatású?
Köszi a válaszaid.
Ui: Most a vrcenterben nem 16kHUF a játék hanem 16 + ÁFA! -
3DAY #42 Igen alkalmas, ha van megfelelő monitorod hozzá! Amugy a VR CENTEREN van most valami játék ahol lehet nyerni HMD-ket, 3D szemüvegekt meg még egy csomó kis kütyüt :) -
Erron #41 Sziasztok'
Végignyálaztam a topikot. Én már régóta akarok venni egy 3d megjelenítőt ami sok játékkal kompatibilis.
Olvastam a eDimensional 3D szemüvegről is, ez még árban elfogadható lenne, de az eddigi hozzászólásokból nem tudtam eldönteni, hogy érdemes-e megvenni.
Nekem a legfontosabb szempont a szem.
Ha lehet ne rombolja jobban mint a monitor 85Hz-en.
És lehessen vele 2-3órát nyomulni egyhuzamban.
Erre megfelel a eDimensional 3D szemüveg?
Erron
-
3DAY #40 Most találtam, 3D megjelenítésről a FIX.TV portálon. Láttam vasárnap a kreativ klub ismétlését. VR Centeres arc magyarázott valamit egy HMD-vel a kezében.
Itt a cikk. -
#39 Nekem elsa relevator szemüvegem van. Mar eleg regi, de sosem fajt töle a fejem. Csak rendesen be kell allitani szem tavolsagot meg ilyesmit.
En a Dungeon SIeget teljesen azzal vittem vegig. Orakig volt rajtam es meg sem ereztem.
Sajnos a többi jatek csak reszben tamogatta annak idejen. Cursorok, arnyekok, kezelöfelületek sokszzor csak 2D-ben voltak megcsinalva es ezert duplan lehetett öket latni, vagy nem volt melysegük es ezert ugy hatott, mintha lebegnenek a levegöben...
Mostanaban nem hasznaltam, de az SWG-t meg ki akarom vele probalni.
Enis ajanlom mindenkinek ezeket, mert a jatekelmenyt nagyon megdobja. -
3DAY #38 800x600-ban a frissítés miatt mivel felezi a szemcsi. Használnám én nagyobba is, ha bírná a monitorom, de nem bírja. 800x600-on még szépen elfutnak a játékok. -
#37 én annó a vgamhoz kaptam ingyen egy ilyen szemüveget, azóta nem próbáltam ki :) -
#36 én is így gondoltam.
milyen felbontásban használod? 800*600 elég neki, nem? -
3DAY #35 17" -os LG Flatron 795Ft 140Hz-nél már nem vibrál, legalábbis nem tünik ugy mintha vibrálna, 2D módban még a 85 hz is néha zavar. TFT-n nem megy mert lassan frissíti a képet. -
#34 Milyen monitorod van? Milyen felbontásban használod ?
Régebben én is nézegettem, de csirke volt hozzá a monitorom..
TFT vel megy amúgy? -
3DAY #33 Van olcsób 30e- ért és drágább 200e+ -ért :) -
MrTressy #32 fejmozgás érzékelö az mennyi +ba? -
3DAY #31 Nekem nem fárasztotta, mondjuk nem is volt rajtam 10 percnél többet. Szerintem biztos ki lehet próbálni.
A VR CENTER-en olvastam hogy csinálnak bemutatót egy számtech boltban. -
#30 És ez mennyire fárasztja a szemet? Mert elvileg azok lcd kijelzők benne ugyi, szóval a vibrálás nem lehet gond?
A másik meg, hogy ki lehet ezeket próbálni valahol esetleg? -
3DAY #29 A lényeg kimaradt a 3D mód! Na ez az ami tökéletes. Mivel két kijelző van, ezért a kép szeparáció (jobb/bal szem) tökéletes, nincs szellemkép, villodzás stb. -
3DAY #28 Én már próbáltam. A kép amit látsz kb akkora mint egy 72cm tv képe olyan 1-1,5 méterről. A képminőség jónak mondható, bár túl a túl sötét részeknél, a fekete inkább sötétszürke mint a legtöbb TFT monitornál, játékra vidózásra tökéletes, szövegszerkesztésre és programozásra használhatatlan :). De hát nem is arra kell. Fejmozgás érzékelő nincs beleépítve, hanem külön tartozék. Viszonylag pontos. Minden fejmozgás érzékelő tud joystickot és egeret emulálni ezért elméletileg bármivel elmegy. -
#27 Próbáld ki Bridge Commandernél -
3DAY #26 BÁRMILYEN GAME-val megy !!!!!! -
#25 Van valakinek már tapasztaata HMD-vel? Már kérdezgettem több helyen is, de senkinek nem volt konkrét tapasztalata, csak mondták, hogy hallották mennyire jó. Meg ez a fejmozogás-érzékelő bennük ez is új. Szóval tudna róluk mesélni valaki kicsit bővebben? -
MrTressy #24 És ez játék függö vagy müködik mindenfajta gémmel? -
3DAY #23 Főleg nVidiákra, de ami nekem van az megy ATI-kon is! -
3DAY #22 HMD-t normálisat ami tud SVGA felbontást és 3D megjelenítést sajna 1000$ alatt nem kapsz sehol, de 1000$ felett egy kicsivel már létezik olyan ami jó játékra.
Itt árulnak egy pár fajtát!!!
-
3DAY #21 A szemcsik tényleg nem sokat fejlődtek, de a videokártyák és a monitorok viszont igen illetve elterjedt a direct3d és az opengl, valamint a videokártyák nativ stereo 3D megjelenítését vezérlő driverek. Na itt a fejlődés :)
HMD-k tényleg k*rva jók. Főleg fejmozgás érzékelővel. Kicsit még drágák. De pár éven belül szerintem le fog menni az áruk és elérhetőek lesznek bárki számára -
Szabyka #20 Volt egy játék a Downtownrun, annak volt egy 3d opcioja + kellett hozzá egy pl:HBO-s 3d-s szemuveg(piros/kék) és láss csodát :) -
#19 add köcslön pénzt, MOST! -
Bat #18 Ja, <$1000 ért lehet már kapni...
-
emberke #17 Hmm :)
Csak egyvalamit felejtesz el, mégpedig HMD-k igen csak borsos árát.
-
Bat #16 Azér én olyat nem használnék. Ezek a szemüvegek nagyon ratyik, CRT kell, meg képfrissítés min 160Hz, stb.
HMD-t szabad csak használni, na az nagyon ott van.
Szemet nem rontja, fej meg nem fáj, ha jól vannak beállítva a cuccok. -
#15 Thx.az árinfót -
#14 Azér' a kettő nem ugyanaz. A katódsugaras technika némi fejlődést azért mutatott. Ezek a kütyük pon' ugyanazt tudjá, mint a 3 *- 4 évvel ezelőttiek (megnéztem a specifikációkat).
Arra köv generációra azért várjál még vagy 2006 közepéig - végig. -
#13 a TV is ugyanazon az elven működik 60 éve, de azért én érzek egy lehelletnyi fejlődést :D
ja, notebook+konzol (köv generáció), egy életre elegem lett a buherálásból és az immobilitásból :D -
#12 ez mehet bármilyen vga-ra, vagy csak arra ami speckón fogadni tudja? -
#11 Ugyanazon az elven működik, semmi újítás nincs benne, -
#10 Mer'utána foskonzolozol? -
#9 azért manapság kicsit gyorsabban pörög a technológia, jóreggelt :D
ami 4 éve volt, az már történelem :D
engem érdekel a dolog, de már csak 2 hónapig leszel PC gamer -
3DAY #8 Amugy nem vagyok egy repszim rajongó, de igy szivesen eljátszottam pár órát vele. Csak "repülés" élménye miatt :) -
3DAY #7 A gép belseje (Virtual cockpit ) teljesen valósághű, minden pici kis kapcsoló, kar, kis bigyó kiáll a képből kedvem támad őket benyomni. A táj is 3D-s érezni a mélységet ahogy kinézel a gépből. Kb 30 cm -rel van beljebb a kép minta monitor síkja. -
#6 aha. és fs2004 milyen?