26
-
#26 Egyszeru: en meg akar fizetnek is, DE akkor semmi reklam, filmeket vegignyomni, idiota musorokat levenni... ...ennyi! :D -
Improve #25 "nálunk is van tévédij, csak éppen annyira beszedhetetlen, hogy az mszp fogta és átvállalta (cirka 20 milliárdról van szó), és az MTV ebből gazdálkodik"
Csak a félreértés elkerülése végett: az mszp döntött úgy hogy az állam vállalja át, és a közszolgálati tvk ezenkívül még a kereskedelmi adók által fizetett műsorszolgáltatási díjból is kapnak(ha jól tudom).
Az ilyen díjakat pedig szerintem is vagy építsék be a készülékek árába, de a legjobb tényleg az ha a költségvetésből fizetik, mert nem kell hozzá külön behajtószervezetet fenntartani. -
Improve #24 Azért ez nem teljesen igaz, mert vannak olyan hírek amik valamennyire összefüggenek. Másrészt a regényeket (általában) egy ember írja, szóval az inkább egy hozzászólásnak felelne itt meg, és a többrészes regényeknél mindig az újabb kötetet teszik előre a boltokban.
Ha valaki mondjuk olvasta már a cikket és a hozzászólásokat, vagy mondjuk hozzászólt és később visszajön azt szintén az újabbak érdeklik.
Az hogy mi a normális sorrend ahogy Gabest is írta megszokás kérdése, és ha akarod másként is olvashatod. De azért irigyellek hogy ilyen problémáid vannak... -
quentit #23 A hírek az más, azok nem függnek össze, ezért is említettem a regényeket. Más konkurens helyeken (neveket nem említek) normális a sorrend, és mégis vezető lap.
Mi előnye van annak, ha sz*r az alapbeállítás? -
dez #22 Csak pár klikkelés kérdése... -
Gabest #21 Megszokás kérdése. Van ahol bal oldalt vezetnek az úton, van ahol hátulról előre lapozzák a könyvet (amiben mondjuk fentről lefelé vannak a betűk), van aki balkezes, stb. Tényleg, vajon mit szolnátok ha a friss hírek az újságban (vagy akár itt az sg-n) nem az elejére kerülnének, hanem helyette oldalakat kéne lapozni/klikkelgetni, mire olyan részhez értek, amit még nem olvastatok? -
#20 nem vicc. tényleg házkutatást tarthatnak. én no-ban élek. -
#19 Ha az oldal alján a Listázás a fórumban linkre kattintasz, ott már úgy rendezed a hozzászólások sorrendjét, ahogy neked tetszik. Csak körül kellene nézni egy picit... -
#18 Arról nem is beszélve, hogy az alsót fölül kommentálnám, aztán a kommentált alá kerülne, szóval kimentem a nukleáris télbe labdázni. -
Runo #17 Van egy olyan gomb a gépeden, hogy END , meg egy olyan dolog az egereden, hogy görgő.....
Amúgy szerintem is hülyeség ez, olyan, mintha azt mondanák, fizessünk veszélyeshulladék adót, mert minden számítógéppel rendelkező ember egyben károsítja a környezetet pl. a monitorával -
#16 Ha valaki megtalál valamit, ami az enyém, az nem az övé, és ne adja el : ) -
quentit #15 Jut eszembe pl. itt van a sg.hu-n ez az értelmetlenség, hogy fejjel lefele vannak a hozzászólások... Képzeljetek el egy regényt, amiben az utolsó bekezdés lenne az első, az utolsó előtti a második, stb.
És azzal érvelnének, hogy az a legfrissebb, tehát az legyen elöl... Elkerüli a figyelmüket az az apróbság, hogy a hozzászólások között nagyon gyakran VAN összefüggés...
Dehát ez ugyanúgy marad, mint németországban a számítógép-adó. -
quentit #14 Amúgy szerintem valószínűleg minden országban vannak sz*r törvények. Pl. amcsiban ez a találsz valamit (ami a tiéd), majd eladod, és börtönbe zárnak... -
quentit #13 Elég durva az biztos... Olyan dologért fizetni, amit nem is használok!
Csak az boldogít, hogy több millió (vagy még több) interneten lévő számítógép ellenörzésére jut 900(!) ember. Ezek sík hülyék.
Amilyen jó ötlet, hogy eddig nem volt sebességkorlátozás az autópályán (aki akar úgyis megy 200-al M.O.-n is, a Porche tulajok NEM fognak 130-al menni) olyan sz*r ötlet ez.
Pontosabban nem sz*r ötlet, csak úgy jött ki, hogy sikerült a TV-seknek ingyen SEGÉLY-hez jutni. Ez olyan, mint a szociális háló a szegényeknél, csak most a gazdag TV tulajos is kapnak belőle. Ez végül is nem más, mint számítógép-tartásért fizetett adó. -
BlackRose #12 És most mutass nekem egy PC-t amely ma nem képes a netre kapcsolódni. Házi használatban valószinűleg nincs, a cégeknél meg álltalában 90% gépnek van kijárata a netre.
Egyetértek, hogy szükség van a közszolgálati tévékre a kulturális és tudományos műsorokra, csak a közszolgálati tévéken max 5% műsor tartozi ide a többi egyenlő a kereskedelmi csatornák műsoraival, a beszedett pénzből meg 10 x annyi műsor dolgozhatna ha normálissan költenék a pénzt. Dobják őket át a költségvetésre, igaz, hogy akkor is a nép fizeti, de legalább nem érzem, hogy valaki a yzebembe nyúl még akkor is ha én az ő szolgáltatását nem is használom. -
#11 Miért kell fizetni? Az állam sugároz, vagy mi? Nicns reklám? Közhasznú televízióadás van interneten? -
#10 honnan a túróbol tudják hogy nekem gépem/tv/rádióm van? ha nem monndom meg akkor házkutatást tartanak? vitz... -
Cat #9 a tévédijakhoz a jogvédőknek nem sok közük van, ez a közszolgálati csatornák biznisze
nálunk is van tévédij, csak éppen annyira beszedhetetlen, hogy az mszp fogta és átvállalta (cirka 20 milliárdról van szó), és az MTV ebből gazdálkodik
ez nem profit, hanem ebből kellene finanszirozni a kulturális, és egyéb rétegműsorokat, amik amugy a kereskedelmi csatornákon nem jelennek meg (szinházközvetítés stb.)
más kérdés hogy mi az elv, és mi a gyakorlat -
#8 És az az egészben a "legjobb" hogy ez nem vicc!!! -
#7 A képviseleti demokráciának két nagy dilemmája van!
1. Az hogy egy hozzá nem értő (gyak hülye) ember tud rosz döntéseket hozni az evidens, 200-300 hozzánemértő ember se fog jó döntéseket hozni, hiába zárjuk őket össze és nevezzük el parlementnek.
2.Az ember csak a nála hülyébbek szellemi képességeit tudja viszonylag objektíven értékelni, eldönteni azt hogy az amit tesz vagy mond mennyire épeszű dolog. Ez igaz a választásokra is.
A cél ugye az lenne hogy hozzáértő vezetőket válasszunk. Ahhoz viszont hogy egy választópolgár el tudja dönteni melyik jelölt tud okosakat mondani, mindegyik jelöltnél okosabbnak kell lennie!
Folyomány: alapesetben a választott politikusok szellemi képessége max az ország lakosságának átlaga lehet, de inkább annál kisebb. (lásd Bush) -
Razgon #6 Ez a jövő üzlete. Semmi befektetés, semmi kockázat, maximális profit.
Egyre több országban látom, hogy egyre durvább sarcokat vetnek ki olyan dolgokra, amiért nem is kap az ember semmit. Hiába el kell tartani az egyre több jogvédőt, hiszen ők effektíve semmit sem termelnek. -
valaé valaé ná #5 A németeknél eléggé komolyan veszik ezeket a dolgokat. Egy ismerősöm mesélte, hogy az autóban lévő rádió miatt automatikusan duplán megsarcolják az autótulajdonosokat. Mert az már nem a lakáson belül van. -
#4 De most esett le nekem teljesen. Tehát nem csak akkor kell fizetni ilyen kdijakat nekik, ha net-kapcsolatuk van, hanem ha ARRA KÉPES PC-VEL RENDELKEZNEK. Hát ROTFL. -
#3 Újabb példája annak, hogy hozzá nem értő emberek vezető poziciókban hülyeségeket csinálnak. -
BlackRose #2 Yeah and of course thats a FREE country!
Érdekes fizetni azért amit nem használok... he pl. én havonta mondjuk max 2 órát tévézek, és ezt is a műholdas adást nézem, lehet, hogy én az átlagtól kevesebbet tévézek, de szerintem ez szerint holnaptól mindent kifizethetnek velünk, akkor is ha sohasem használjuk. Na de már pár éve 100% biztos vagyok benne, hogy az emberiséget egy elmebeteg emberréteg vezeti, ezen nem is csodálkozom. Tik tak tik tak... vajon megjön e az eszünk még mielőtt késő lenne? Mikor értik meg, hogy nekem nincs szükségem a tévéműsorokra és mivel nem nézem nem is akarom és nincs is rendben, hogy fizessem. Ja persze nem vagyok Németországban, és ez még nem érint... de azt hiszem hamarossan az egéssz EU (kivéve az Angolokat - azoknak még maradt egy kis eszük vagy lehet, hogy csak a tradició miatt nem fogadnak el minden őrült EU döntést) ezt fogja követni. Nem vagyok EU ellenes, de az ilyen marhaságokból több a kár mint a haszon. -
vax #1 Már várom, hogy az "artista-juh-szar" mikor jelentkezik valami hasonló jó ötlettel.