Feltalálták a fényantennát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az optocsatoló mostmár nanocsövekbõl készül...
Mértnem ezt mondták...
Vagy nem még mindig nem értem én se??

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
„A világot akarjuk! Most rögtön!” Jim Morrison Béke veletek...

"A láthatófény-antenna egy optikai szálon elküldött lézersugár segítségével vehet egymásra helyezett televíziójeleket, magyarázták a kutatók"

"A rádió- és televíziójeleket a sugárzás hullámhosszának megfelelõ méretû antennával
fogják, ami gyakran igen nagy, ezért van szükség a magas antennákra."-Bocs,de én ezt úgy értelmeztem,hogy föld felett magas,és nem alatta.De ha te 1x1-es lyukakat akarsz 2-3 méter mélységre ásni,hogy vegyék a "látható" fényjeleket,ha már a földön is áthatolnak,akkor hajrá.De szerintem össze keverted az optikai kábelt a mostani találmánnyal...
2)Ha te mondod... Antenna
3)Az csak példa volt... Foglalkozhatnak a hidrogénnel müködö kocsikkal is,mivel kõolaj is még csak 50 évre van

A dB pedig arányt fejez ki, sok mindenre használják itt érzékenységet jelöl.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Helló, mi? ;-)
Amúgy nem akartalak megsérteni, bocs.
Monnyuk az hogy hatékony még nem feltétlenül jelenti azt, hogy hatékonyabb is.
Szerintem!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
2. nem anterna, hanem antenna
3. nem foglalkozhat mindenki azzal, mert akkor megáll a tudomány
Ezt nyilatkozták:
"alkalmazható lehet egy hatékony napenergia eszköz alapjaként is"
Ebbõl én nem arra következtetnék, hogy kevésbé hatékony, mint a mostaniak. A nanocsövek általában nem errõl híresek...
u.i. és kösz, hogy értelmetlennek nyilvánítottad a hozzászólásaimat.
"mire is jó ez ???" találmányt, és valami világraszóló nagy durranás lesz belõle..
Ha pl nem éri el a fotocella hatásfokát, 10-20%, akkor nem sokat ér!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha annyri unatkoznak,foglakozonak a melegház hatással,meg a többi világvége filmek alapjaival...
De valamire,biztos jó lesz...
Dr.BrainMaster-Az Agyrém \"Képzeletemnek csak agyam mérete állíthat korlátot.\"
Mindegy, hagyjuk a kérdésemet inkább. 😊
Ja, meg a nagy energiájú fotonokat is fotonnak hívjuk, lásd röntgen sugárzás, gamma sugárzás, kozmikus sugarak.
Szerintem ha oda írjuk a hullám/energia/frekvencia tartományt meg hogy milyen részecskére gondolunk akkor az a leg pontosabb meghatározás.
Szal mégegyszer nem csak a fény részecskéit hívjuk fotonoknak.
aztán megint kereshetnék magamnak másik marketingest
teee
😊)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Úgy vagyok a nőkkel mint a zsiráffal. Tetszik-tetszik, de otthonra azért nem kéne. :)
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Mellesleg (és ez sincs érthetõen leírva) - ha jól veszem ki - ez az antenna nem a háztetõkön lesz (mivel ott mindenfajta fény éri egyszerre), hanem az optikai kábelek végén, mint vevõ eszköz, ami vélhetõen hatékonyabb, mint a mostani megoldások.
Biztos arra gondoltak, hogy közvetlen ezeken a nanocsöveken keresztül látunk majd képet,(valahogy) tehát nem elektronsugárral gerjesztjük a pixeleket (a monitorban) hanem közvetlen magát a képet látjuk majd, amit maguk a (fotonok) jelenítenek meg. A fényt mint információhordozót nem kell átkódolni elektromágneses hullámokká vagy jelekké.
Asszem, vagy valahogy így...

Köszi a tippet, de én is csak azt tudom ajánlani neked: "Okosabb lett volna, ha ezt nem irod le inkább, hanem mégegyszer átgondolod..."
N.
------------------------------------------------
Histeria est magistra vitae! 😉))
Miért, a mostani televíziók milyenek?
Elektromágneses sugárzás melyet fotonok alkotnak csakhogy ezek jóval kisebb energiájú fotonok mint a fény fotonjai. Nagyságrendekkel nagyobb a hullámhosszuk is. Az elektromos áran az amit elektronok közvetítenek ! Akkor keletkezik elektromágneses sugárzás mikor az elektronok gyorsulnak illetve lassulnak !
Rádióhullámok formájában sugárzott energia lehet irányított, lásd radar, vagy (pl. kommunikációs) mûholdak, stb.
A világûrbõl a Föld felszínére sugárzott energia tervezetnél un. antennaerdõrõl beszéltek, na tulajdonképpen ennek a hatékonységéra lennék kiváncsi, mert ebbõl lehetne valamiféle következtetést levonni a fényantennás napelemek (akár elméleti) hatékonyságáról.

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]