148
mindenféle ellenőrökről várunk történeteket
  • Aquir
    figyelj, jól tetted
  • Iori
    legjobb sztori akkor volt mikor,egyszer elkaptak mert nem volt érvényes diák ig-m.de bérletem volt.(de könyörgöm de ha nem küldték ki az ujat akkor honnan lenne??? ) jo aztán kaptam egy 500ft-os csekket, mutassam be ezt a szenthelyen (akácfa u.) .CSináltattam egy ideiglenes a suliban de azon viszont nem volt érvényes matrica, ez akkor derült ki mikor elmentem az akácfa utcába és a faszi ezt nem akarta elfogadni ,de probáltam könyörögni neki hogy fizessem be azt a 500ftot! de szart a fejemre, na ekkor felpumpált az ürge, aztán elküldtem a picsába az egész bkvt, megmutattam neki azt rohadt csekket ,széttéptem ott helyben és eldobtam az egészet a fenébe...aztán nyugisan távoztam :DDD
  • Kit--Kat
    honnan tudja, hogy nálam pont bérlet van???
  • Kit--Kat
    naneee.......wháááááááá
  • PResident Evil
    amikor aztmondja "jegyeket, bérleteket!" akkor ugyebár kéri a jegyeket és bérletek. Nálad csak bérlet van. Akkor nem mondod azt, hogy nincs jegyem, mert megmutatod neki a bérletet. Mert ugyebár mint fentebb említettem. Az ellenőr a tudatalattijában tehát megfogalmazódott az, hogy te ezlőször a bérletet fogod felmutatni, tehát a jegyet csak akkor kéri ha nincs bérleted. Ezért elkerülöd a ötvenes hozzászólásodban közétett szituációkat.
  • legensy
    Szívesen olvasnék még történeteket. Mindig olvastalak benneteket, de nincs mit írnom ide, de nagyon tetszik, amiket ti írtok. Folytassátok, kérlek :))
  • LittleL
    Igen, a zeneszolgáltatási díjat a település nagysága szerint kell fizetni:
    Minél nagyobb, annál többet. P

És a nyitvatartási idö még a lényeges,
    minél többet vagyunk nyitva, annál többet KÉNE
    fizetni.

De most mond meg micsoda szemétség,
    miköze van a város nagyságának a
    díj nagyságához ?
    Meg aztán a hivatal nem ad tájékoztatást, hogy mely
    zeneszámoknak vannak lejárva/ elévülve a szerzöi-jogdíjai,
    tehát van olyan szám a rádióban, amit már díjmentesen
    sugározhatnának, mi meg díjmentesen hallgathatnánk,
    de erröl a hivatal TERMÉSZETESEN nem ad információt.

Most tervezik egy "lejárt szerzöi jogdíjú számokat játszó rádió " beindítását, a vendéglátósóok számára.
    Sok sikert kívánok, hogy megvalósuljon a rádió.
  • Zsoldos
    fizetsz nekem napi 100 forintot azert, hogy lelegezhess? igazan kis osszeg..
  • Dzsini
    igen, napi 200 forint tényleg félelmetes mennyiség azért, hogy minden nemzetközileg előírt jogszabálynak megfelelően üzemeltess valamit... gratula.
  • LittleL
    Artisjus, szerzQi jogvédQ hivatal.

Hogy ezek mekkora egy sápoló egy hivatal, ezt figyeljétek.

- Ha nyilvános helyen zenét sugárzol, akkor neked fizetned kell, méghozzá minél nagyobb a település, annál többet.
    Nekünk jelenleg évi 72.000 Ft -ot KÉNE, DD, fizetni egy rádióért.

- Ha csak külföldi rádiót hallgatsz, akkor is fizetsz, mert Artisjus nemzetközi kapcsolatban van más országokkal.

- Ha csak ki van kapcsolva a rádió, akkor is megbüntetnek, mert a " tecnikai eszköz" még az üzletben van - ha nincs érvényes szerzodésük velük.

- Szóval jól ki van ez találva. A lényeg, hogy te fizetsz, ok meg bezsebelik.

De én megoldottam :
    -A kiszolgáló térbe kell tenni a rádiót,
    és ha ellenörzik, azt kell mondani, hogy
    a pincérek hallgatjár csak, nem pedig a vendégek.

• LittleL
    Most megint valami ÁNTSZ -es cucc:

-Ha jönnek ellenQrizni, és kérik a rágcsálóírtási tervet,
    [ persze nincs ], akor mond azt, hogy tegnap vitte
    el a fickó hogy megújítsa újabb 1 évre.
  • cSuwwi
    A hármas metrón köki felé ha 1 megállóban is van a klinikák után, akkor mindenhol lesz (az Ecserit kivéve). Nem értem, hogy miért. 5 évig (ameddig suliba jártam) az Ecserin szálltam le szinte minden nap, és talán ha 2x volt reggel ellenőr (a Népligetnél meg hetente legalább 3x).

Amúgy a kökin a legkönnyebb megúszni, ha vannak.
    1. nem mozgólépcsőzől, hanem a baloldali lépcsőn kell felmenni (ahol általában lejönni szokás).
    2. az állomás másik végében lévő parkoló felé vezető lépcsőn lemenni, majd visszasétálni (csak sok a csövi arra, de régebben mindig átmentem a gyorsforgalmin, és ott voltam busznál, nem kellett átverekednem magam a nyomoron)
  • Z
    Eh, ezek mekkszívattak! Rohátták! Vettem egy bérletet, erre minden megállóban volt kaller, de egyik sem kérte. Höh? Mondom hogy is van ez? Na jó a következőnél megindultam felé, hátha észrevesz, vagy valami. De nem, elfordult!!!! Hehehe.
  • Dzsini
    van egy fehér vonal minden metrólejárónál, azon belül csak jeggyel szabad menni - vagyis ha lemész az állomásra akármilyen okból, ahoz már érvényes jegy vagy bérlet kell. ez így van elméletileg pl. a Kossuth téren a könyvesbolttal is (nemtudom, hogy felújítás után megmaradt-e, régebben "vonal mögött" volt).
  • I.C.ram
    Tényleg mi van akkor, ha a mozgólépcsőnél az ellenőr aztmondja, hogy kéri a jegyeket, te meg azt, hogy minek, mert te csak lejöttél megnézni a hírdetéseket a falon, nem is akarsz utazni :)
  • LittleL
    MÁr ilyen jól betanultad ezt a kamunevet, meg
    a kamucímet, hogy bármikor benyögöd, ha
    faggatnak az ellenőrök ?D

Ennél már csak az lenne poénabb, ha kiderülne, hogy tényleg lakik Pesten egy ilyen nevű fickó, ilyen utcában,
    és már majdnem önygyilkos lesz, mert állandóan
    büntető csekkeket kap a BKV -tól. DD
  • Kit--Kat
    Ma is ott voltak a metrómegállóban a lehúzós ellenőrök, azt már úgy mentem fel a lépcsőn, hogy jobb kezembe a bérlet, és a jobb vállamon a táska volt.
    Fölértem, és már nyomtam is a csaj pofájába nagy mosollyal, amikorlekartam erszteni, hogy elrakjam, a táska megindult és telibe kapta az 1ik ellenőrt:))
    Jót mosolyogtam:DD
  • magus
    nem nehéz. ha hozzádér akkor leutheted, ha nem akkor meg kamu cim

Nevem Surányi Ágoston anyám neve Kiss Ramóna utcaszám Pityula utca 43.
  • Mighty
    En a Lehel teren szallok ki a metrobol, ott altalaban nincs ellenor, negy feljarat van ebbol 2 tenyleges kijarat(sok ellenor kene annak az allomasnak a leellenorzesere). A ket kozepso egy kajaldahoz es egy konyvesboltoz vezet. Ha megis van ellenorzes, akkor csak benyogom nekik, hogy a konyvesboltban voltam :P
  • Davidus
    2x a kijáratban 2x a metrón kaptak el
  • Davidus
    Én eddig kb 5x utaztam metrón de 4x elkaptak:P Háromszor nem volt jegyem egyszer meg a rossz felén lett kilyukasztva:P
  • Bercy #86
    ok. az rendben. ebben igazad van. de az amit ott a forumban nyomattak. tehat az eletvely szo hasznalata eros tulzas volt.

• Mighty
    Jó. Maradjunk annyiban, engem a frász kerülgetne, ha a gyermekemnek az autópálya leállósávjában kellene közlekednie.
  • Bercy #84
    nem, 150el mennek. de nem az ut mellett. es a varosban se 50el mennek :D
    autopalyan se esnek le az autok allandoan az utrol.
    szoval szvsz eltulozzak ezt az "eletveszely" dolgot.
  • Mighty
    Mert autopályán mindenki csak 50-el megy, mi?
  • Kit--Kat
    de bérlete az volt!!!!
    csak a diákja nem volt épp nála!!
  • Kit--Kat
    íííígen?! Akkor fordítsd át magyarra és akkor én is, tehát???
    :)
  • Bercy #80
    hogy lettek volna mar veszelyben... illetve veszelyben voltak de csak annyira mintha a varosban maszkalnak vagy elmennek este egy discoba...
  • Mighty
    Miért, szerinted nem voltak valós veszélyben? Nem véletlen, hogy nincs gyalogjárda az autópályákon...
  • ranGer2
    hehe :) milyen buszokkal jársz?
  • FtranX
    csak most látom ezt a topicot. :)

Az ellenőrök rám elég erős fenyegetést jelentenek, ugyan is, ha bár hiába van egész évben bérletem, állandóan otthon felejtem. Ha pedig othon felejtem, akkor tuti jön az ellenőr. :) Ebben az évben augusztusban kaptam a 6. büntetésem. Ez csak 200 Ft-t jelent, mert be lehet mutatni, de ahova be kell vinni az minden normális buszjáűrattól messze van és legalább 1.5 km-et kell gyalogolni.
  • LittleL
    ÁNTSZ - közegészségügyi hivatal is mindig jön hozzánk.

Ha új üzletet nyit valaki, akkor vízmintát visznek tőled.
    13.000 Forintba kerül egy vízminta levétel + kielemezés.
    Nos, megszkták csinálni, hogy a mintát csak harmadik alkalomra fogadják el, azzal az indokkal, hogy nem elég tiszta, ami uygebár annyiszor 13.000 forint.

A teendő:
    ki kell lúggal, fertőtleníteni a vízvezeték rendszert alaposan, szakemberrel. 6.000
    3 köbméter vízzel kiöblíteni a rendszert.- ez muszáj

LEveszik a vízmintát az ellenőrök.
    beleteszik egy lepecsételk üvegecskébe.

- DE nem adod oda nekik, hogy ők vigyék be a laborba,
    hanem elékred tőlük, mondván hogy te akarod bevinni a laborba, mert így gyorsabb, és őnekik sem kell plusz kilóméterket autózniuk.
    Ha odaadták a mintát, és elmentek, akkor beteszed a vízmintás üveget a mikrohulámú sütőbe egy kis időre,
    az aztán kiöli a maradék baktériumot, csírát is belőle.
    És utána viszed leadni a mintát a laborba.

Isemrősöm már számtalanszor megcsinálta ezt, az eredménye mindig jó lett, elsőre. DDD
  • LittleL
    Aztán ot van a KPM, a közúti ellenőrzés,
    ezek a közismert "papucsos" emberek, vagy "útonállók",
    ezek a szállítóleveleket, tengelyterhelést ellenőrzik, és számlákat...

Nos, ha ott állnak az út mellett, és nincs velük rendőr,
    akkor nyugodtsan gázt kell adni, és továbbhajtani
    megállás nélkül...
    úgysem tehet semmit.
  • LittleL
    Trükkök szeszárusításhoz,
    italokról számla nincsen.

- Italok kinnt vannak az üzlet mögötti kocsidban,
    ha elfogy valami kimész érte és behozod, vagy feltöltöd a benti üveget. (működik. DD)

- EGyik szeszes palackról a másikra átragasztod a zárjegyet, ami könyen lejön.

- kocsma mögé veszel egy kiszuperált trafóházat villyanyszerelőktől, - ez lesz az álca. És a trafóházat használod számla néküli szesz raktározására.
    ( ismerősömnél ez bejött. DD)
    ( hülye vámos ellenőrzéskor meg is jegyezte:
    Ki vót az a hülye villanyszerelő, aki ezt a trafót
    ilyen közel rakta az épülethez ?)

• LittleL
    Meg egyszer jöttek a köcsög
    Fogyasztóvédelmi ellenőrök is.

Elenőrzi a mélyhűtőszekrényt.
    Feltűnt neki, hogy lejárt a fagyi szavatossága,
    ami egyébként 3 nap, de ha ugyanolyan
    fagyasztóval fagyasztunk csak más engedélyt, meg bevizsgálást kérünk a termékre, akkor 3 hónap a megengedhető szavatosság, mindegy...

Szóval kérdi hogy miez a fagyi, mert már lejárt a szavatossága.
    Én meg kitaláltam egy mesét, hogy most vettünk egy sokkoló
    hűtőt, és a Köjál engedély is megvan hozzá, meg minden, úgyhogy minden rendben van ezzel...
    blöfföltem nekik....
    bevették ezt is.

Mondjuk ezekkel az ellenőrökkel az a gáz hogy,
    nem lehet előlük elfutni, mint a BVK ellenőrőök elől,
    és annyi dolog van amit ellenőrizhatnek, úgyhogy nincs
    üzlet amelyik indent be tudna tartani, még ha karná is.
    ÉS a büntetés is sokkal magasabb.
    Vámosoknál 50.000 az indulás, ha visszaeső valaki, akkor 100.000 Ft.
    ÁNTSZ - 5.000 -10.000 az induló
    stb. és ha megbüntetek, akkor vissza is fognak jönni az ellenőrök, hogy égegyszer megbüntessenek.
  • LittleL
    Szóval mi vendéglátással foglalkozunk, és
    vagy 10 féle hivatal jöhet hozzánk ellenőrizni,
    és jön is. - affene.

Na szóval egyik nap beállít hozzánk két Vám és pénzügyőr,
    hogy rohaggyanak meg. D
    Pisztoly az övükre csatolva, mintha gegnszterek lennénk, vagy mi.
    Átnézik az összes számlát a szeszes italokról, mint mindig,
    zárjegyeket is...
    az egyik szorgalmasan ír, a másik meg megkér, hogy vezessem körbe, mert mindehová be akar nézni, nincs
    -e számla nélküli ital. Na jó gondoltam menjünk.

A raktárunk az épület mögött van.
    Mindent megmutattam már neki,
    csak azon izgultam nehogy észrevegye ,
    hogy az épület mögött még van egy raktár, nemcsak a folyosón. Úúúúúú
    Szóval megyünk hátrafelé, és úgy oldottam meg a dolgot, hogy
    a leghátsó ajtót úgy nyitottam ki, hogy lehetőleg
    ne látszódjon az ajtón kinézve a raktár,
    plusz a szabad oldalon áltam én,
    és a köcsög vámos nem is vett észre semmit.

A raktár meg tele volt számla nélküli sörökkel, vodkával,
    miegymással. DD
    Büntetés lett volna sac/kábé 200 -250 ezer forint. Úúúú

Csak az volt gynús a vámosnak, hogy, idézem :
    " És mondja csak, itt a folyosón van az egész italraktár ?
    nem kicsi ez ?"

- Neeeem, nem kicsi. Tudja minden nap hoznak árut, ígyhát nem kell raktározni göngyöleget. DDDD

bevette.
  • LittleL
    jah, tényleg jó történeteket írtatok eddig le,
    de most evezzünk egy kissé vadabb vizekre,
    mivan a többi ellenőr típussal?
    van egy - két jó sztorim.
  • kasika
  • CLINT EASTWOOD9
    jó történetek.egyik jobbmint a másik!!
    De azért egy kicsit dűlősek nem mindegyiket olyan könnyű elhinni!?
    pl.:az #56-os
  • selwik
    Heh, mókás ez "nincs joga" duma. Eleve nem kell velük kommunikálni, átnéz az ember rajtuk és megy tovább. Sztem nem járnék jól ha elkezdenék okoskodni mindenki előtt, hogy "Muhaha biztos úr, nem adhatja neki oda az adataimat... micsodaaa? Na mondja csak meg a jelvénye számát...nekem jogaim vannak!!"

A legegyszerűbb az, hogyha bemondják, hogy kaller van a mozgólépcső tetején, füledhez teszed a mobilt és ingerülten telefonálást színlelsz. Üzleti vita, veszekedés az asszonnyal, stb, a témát mindenki fantáziájára bízom. Tuti nem áll eléd a szalagos maki:))