106
  • Alfa Of NS
    "Ez a sebesség mi?
    Egy már letöltött oldal megjelenítésre való feldolgozása?"

Igen. Az hogy milyen gyorsan jeleniti meg. Lassabb gepeknel es csicsas oldalaknal meglatszik. Igaz itt nem nagy idomennyisegekrol van szo, de azert az ember mindig gyorsan akar egy oldalt latni :) Ezenkivul szamit az is, hogy amig epp a feldolgozas/toltogetessel van elfoglalva, az addig megjelenitett oldalon mennyire tudsz mondjuk szkrollozni. IE neha olyan mintha lefagyott volna, amig fel nem dolgoz par doglot, Opera erre mar immunisabb. FireFox is nagyon jonak tunik ebben. Bar most, hogy tobbet bongesztem, ugy tunik mintha az egyszerubb oldalak egy picit lassabban toltodnenek, viszont bonyolultabb oldalak kicsit gyorsabban.
  • Piscator
    ..csak ajánlat.
  • CAD
    Sokadszorra irom le, hogy nem letezik CSS szabvany... sem.
  • Piscator
    Találtam egy jó oldalt, felsorol többek közt pár IE hibát is.
    Mozilla fanoknak ajánlott, ha még nem ismerik.
    http://plastik.hu/ketrec/000651.html
  • Razgon
    Igen, de legalább a popup block véd valamit, és a tartalom szűrővel is ki lehet ütni közismerten mocsok URL-eket. Tehát az alap IE-nél mindenféleképp biztonságosabb.

Könnyedén tilthatók a scriptek, activex, stb.

Én maradok a Firefoxnál, csak ritkán, IE specifikus dolgok esetében használok IE-t.
  • whitehawk
    Razgon jó lehet a MyIE2 de akkor minden IE hiba ugyanúgy megmarad ;))
  • whitehawk
    PrPRO megpróbálom neked is elmagyarázni a tartalmát annak amit írtam: Szóval úgy kezdődött, hogy Nyíri azért használ IEt mer az jól beenvan a windózban..... Mostmár vili? ;))
  • Razgon
    Egyébként lehet az IE-t használni, a megfelelő kiegészítésekkel. Én leszedtem a MyIE2-t, ezt is tudom mindenkinek ajánlani. IE-re épül, tabbed browsing, popup blokkolás, reklám és tartalom szűrés, és egyéb finomságok. Bármit, csak ne alap IE-t. Nem azért mert buta (mert buta!), hanem azért mert az alap IE tényleg nagyon sok szutykot összeszed.

Amióta Firefoxot használok, azóta nem talál az Ad-Aware semmit. :)

A Flashget is megy a Firefoxból, de csak az angol nyelvű verzióval (magyar 0.9.3-al valamér' nem). Fel kell rakni a FlashGot extension-t. Után a gyorsmenübe beépül, és tökéletesen müxik.
  • Piscator
    Ez a sebesség mi?
    Egy már letöltött oldal megjelenítésre való feldolgozása?
    A böngésző más csomag értékekkel tölt?
    Ez mondjuk láma kérdés, de nem magamtól kérdem.
  • Piscator
    De jó stuff, amúgy mi?
    Megnézem, köszi.
  • comet
    Pl hogy mozilla os es az ms integralt szarjat nem kene hasznalni ;)
  • RpPRO
    Lol, azert nem kene minden IE usert hatalmas -nak nezni... Mi a moralis aspektus? :)
  • comet
    Jó. Pontositsunk. Azért nem mindegy, mert te szarsz bele egy rendes browsert keríteni, és esetleg hagyod a géped telemenni spammel és vírussal, azzal nem csak te szívsz, hanem aki megkapja azt a 2 millió levelet amit egy spammer elküld a gépedről is. Ez még csak a biztonságossági oldala. Emellett van a használhatóság kérdése is, és a morális aspektus is.
  • rolika
    az miért lehet, hogy a start-bar-on nem mutatja a firefox-ikonkát, hanem csak azt az idióta repülőablakot?
  • Alfa Of NS
    En hasznaltam IEt es Operat.

Az IE azert volt jo, mert minden oldal bejott vele es egyszeru volt a hasznalata.

Az Opera mar fejlettebb funkciokat valositott meg, gyorsabb is volt, de sajnos voltka oldalak amiket nem jelenitett meg rendesen. Es nem voltak ritkak az ilyen oldalak.

Tegnaptol hasznalom a FireFoxot. Ami meglepett az a letisztult kezelofelulet. En erre nagyon igenyes vagyok es elegedett vagyok a FireFoxeval. Magasan veri ebben a tobbit. Ezenkivul sebessegben is gyorsabb a tobbinel. Mivel lassabb gepen nyomulok, ezert nalam jobban eszrevenni. Eddig minden oldalt jol jelenitett meg, ugyhogy ha tovabbra sem lesznek vele gondok, akkor ugy nez ki atallok IE-rol FireFoxra. Igaz + 1 intall, de IE-nel tobbet tud es olyan teruleten ami szamit is. Ezen kivul megszabadulhatok az IEbe befurogato keretlen adwarektol.
  • RpPRO
    En pl. abszolut nem kinlodom IE-vel, sot teljesen elegedett vagyok vele. Azert, mert vki ezt hasznalja, az nem jelenti azt, h a beepitett cdiro progit, stb is hasznalja, kicsit gyerekes egy gondolkozas, nem?
  • whitehawk
    Nyiri, nem kötelező persze semmi se, de ha te kinlódni akarsz IEvel, mer az van fent, akkor tessék. Gondolom az MS beépített cuccait használod mindenre.Játéknak aknakereső, pasziansz, CDíró proginak is a beépítettet.... hajrá ;))

gz8: az egy input field csak a menüsoron. Nem tetszik, kiszeded. Egyébként nem csak google keresőt tud, hanem még 30 másikat is. ;)
  • ThomasTheKoRner
    És ezzel a Firefoxal működik alapból a flashget?
    Mert Operát használok de ezt az egy dolgot még mindig nem sikerült tökéletesen megoldanom,hiába raktam fel külön plugint meg miegymást...
    Amúgy azok a tulajdonságok amiket a cikkben emlitettek,mind egytől egyig megtalálhatóak az operában is,szóval azért annyira nem nagy szám szvsz az alternativ böngészök között...
    Opera alatt is az általam látogatott honlapok 98%-a tökéletesen működik,szóval ennyire nem gáz.-->"jóval kevesebb problémája van, mint például az Operának vagy bármely más böngészőnek."
  • Razgon
    FireFox megarulez. Előtte Operát használtam, de sajnos az Opera még mindig sokat fagy. Arra viszont nem emléxem, hogy a FireFox elszállt volna.

A legjobb, hogy Extension-ökkel felturbózható.
    Én használom az ADBLOCK extension-t. Nagyon állat, képes kiszűrni az oldalakból a bannereket, reklámokat, egyéb szemetet.
  • gz8
    "A böngészőbe integrálták a Google keresősort,"

Egy újabb érv amellett, hogy ne használjam!
  • Nyiri
    Hm..-
    Azert mert mast hasznalsz nem kell le ***-ni a masikat. En pl azert nem valtok at IE-rol, mert nincs kedvem meg egy progit felrakni ha itt van ez a gepen. Nekem tokeletesen megfelel.
    Nem vagyok hardcore MS gyulolo, de nem is vagyok raakadva masra sem, de leginkabb nem nezem le azokat akik mast hasznalnak.
  • Johnyy
    mEgvan!!!!
  • Johnyy
    Jaw! és van hozzá amúgy flashget plugin???
  • Johnyy
    Akor most a 1.0 meg van jelenve?
  • Tetsuo
    Már töltöm is.. kb fél óra :(
  • whitehawk
    A firfox kisebb, viszont a mozilla tudására bővíthető, rengeteg extension van hozzá. (Ezek bővítmények, de mint az angol neve is mondja nem plug-inek). Ezek csomó mindent tudnak. Viszont a firefox magban gyorsabb, mint az egész mozilla hóbelevanc.
  • pedro870
    mozilla+tb....teljesen jó
  • attila84
    Én is Mozillat használok és tökéletesen működik. Le az Internet Explorerrel!!
  • lck
    SZVSZ Mozilla sokkal konfortosabb.
    Firefixot mindíg kipróbálom, aztán visszarakom Mozillát.
  • whitehawk
    Már 17-18% körül van a Geckko alapú böngészők aránya (Mozilla, Netscape, Firefox stb) szóval már nem lehet kevéssé használtnak nevezni. Mostmár nem annyira zsákbamagycsa áttérni. Ehez az arányhoz már a webfejlesztőknek is alkalmazkodniuk kell. A firefox ezenfelül multiplatform, szóval ha nem Linuxot/BSD-t használsz akkor is ott van ;)) Sajnos vannak olyan netcafek ahol van minden szar, csak Firefox nincsen ;(( Gyíkarcok. Az Opera 2,5% körül áll. Egyébként az se egy rossz böngésző.
  • Sherad
    És nagy elonye hogy letoltheto hozza extensions (web developer nelkul mar meg sem lennek szerintem hihih )
  • HUmanEmber41st
    Nyomjátok a Mozilla Firefox 1.0 -t !!!!
    Én már régóta használom , és a Thunderbird levelező progival együtt verhetetlen !!! Thx minden fejlesztőnek !!
  • [HUN]PAStheLoD
    hát van de inkább előző hSZ-em .. flashget és flashGot! powa ! :]
  • kicsy
    Cool, már töltöm is :)
  • [HUN]PAStheLoD
    jah és a lényeg , hogy van hozzá FlashGot! plugin .. így megy vele flashget is .. ami operával meg necképpel meg ilynekkel nem mén csak IEvel meg Foxxal
  • comet
    jah, kiralyos :)
  • Mr Manson
    Köszönom!
    tudsz adni nekem linket?
  • kicsy
    Amúgy letöltésvezérlő van benne?
  • tomo
    en is Firefox ot hasznalom, mar jo ideje. a document contains no data ra a megoldas:

ird be "about:config" (idezojel nelkul term).
    keresd meg a
    browser.xul.error_pages.enabled sort, es az ertekét ird at "true" ra.

amugy termeszetesen van magyar nyelv is. es mouse gestures is.
  • comet
    firefox+thunderbird kombo nagyon jó ;)))

ne felejtsétek el hogy a firefox az egy böngésző, tehát nem hiányzik belőle a levelező program, a mozilla pedig egy csomag, ami tartalmaz böngészőt, levelező programot, stb :)