Az AMD átvette a vezetést az Inteltől az asztali gépek piacán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Kiterjesztett szóhossz, valós megcímezhetõ memória mérete, órajelsokszorozása, hatásfoka, rugalmatlansága -> fejlesztés akadálya -> egyre zavarosabb, egyenetlenebb leadott jel... stb...
Azért nem sok évvel késõbb az a bizonyos "other" már ennél valamivel mintha átgondoltabb architektúrájú dolgot bocsátott volna ki, vagy tévedek?
"...Azt viszont nem mondhatnam hogy nem esett at nagyobb fejleszteseken."
Mint például?...
Nem kell 10 féle, elég ha az intel eltûnik a süllyesztõbe... Az optimalizált, igyazán hatékony programoknak éppen az intel féle x86os miatt is lõttek. Persze mindegy mert ez az olcsóbb (nem véletlenül), csakhát ameddig még nem erõltették a népre, addig még az a bizonyos másik (fenti képen az other gondolom azt is jelenti) is olcsóbban elérhetõ volt és nem kellett mindenkinek ezzel a gyagyival szenvedni... De nem érdekel most itt a flame, úgyhogy direkt nem is említettem nevet, meg a típust...
igy jött nekem is az inteles korszak, egy p75@100/120al, mmxel, celeronokkal... az 1700+ palominom volt a megváltás 😄
Forza.
az intelt magas árai és szemtelenségei miatt nem kedvelem csak.
viszont az ilyen die intel die beszólások nem túl sok bölcsességrõl tanúskodnak: láttuk már (más területen látjuk most is) milyen az egyszereplõs piac...
legyen csak verseny kéremszépen.
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Erre céloztam én is. Azt az idõt "vészeltem át" Egy 133@160 MHz 5x86-ossal. Az a gép akkor számomra egy álom volt, s nem beszélve arról, hogy jóval olcsóbb volt mint egy K5 100-as vagy egy P100-as, esetleg egy P90-es, s ugye 160 MHz-en egy 5x86-os azért felvette ezekkel a versenyt... 😊
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
"IA-32 implementation Intel P4 (incl. Celeron and Xeon)
...
Maximum Power
...
~151 W (3.6D GHz 0.09 µm LGA775 @ 1.425 V with HTT)"
Ez folyamatos 100% CPU load terhelesnel -pl videotomcsi- ervenyes, az alap orajelen, a default Vcore mellett.
hobizoli
Prohardver-n tavaj az Athlon64 tesztben 699fps-t tolt 640x480-ban ezzel a patch-l :taps:
hobizoli
hobizoli
nameg, abban a korban még elég extrém volt a hütési igénye... onnantol kellett precizen huteni egy procit ...
Forza.
Nem értem az olyan embereket, mint Cyrus1984. Saját magát égeti azzal, hogy ilyeneket irogat, holott mindenki az ellenkezõjét állítja. Na mind1.
Nagyképüség nélkül írom a következõket.
Nekem már 386-os óta vannak AMD konfigjaim (386 DX40, 5x86, K62 350, Duron 600, Athlon XP1400+, Athlon XP 2400+). (A 286-osban nem vagyok biztos, de lehet, hogy az is az volt, mert úgy tudom, hogy a 20 MHz-es 286-osok mind AMD-k voltak...).
Érdekes módon egyik AMD-s procival sem volt semmi gondom. 2 okból is:
1. Mindig normális alaplapot vettem hozzá (fõként Gigabyte, Epox, de elõfordult Abit is, s azzal sem volt soha sem gondom).
2. Nem használom extrém overklock üzemmódban...
A K5 ös széria picit más tészta, ezért soha nem is volt...
Lényeg, hogy az AMD-k instabilitása abból fakadt, hogy sokan a "kezdeti" idõkben Amptron, Acorp, Aopen és hasonló alaplapokkal vették. Azok a lapok híresen szar cuccokból voltak összetákolva, így csodát sem lehetett tõlük várni...
A jelenlegi konfigom Epox 8KHA+ és AMD 2400+ (1600+ procit cseréltem erre). Már 3 éves. A gépen folyamatosan mennek videozási munkák, sokszor játékok, s elég sokat is jár a gép 24 órás üzemmódban. Ilyen használat mellett az idejére sem emlékszem, hogy mikor fagyott volna meg a gép, s egész biztosan egy kézen meg tudnám számolni, hogy 3 év alatt mennyi fagyást produkált a gép. Még csak elszigetelt esetnek sem tekintem magam, mert számos ismerõsöm, akinek normális alaplapra épített AMD konfigja van, az mind hasonlóról számolhat be.
Melegedés?! Na igen melegszik, kb. annyira, mint egy hasonló teljesítményû Intel. Nekem egy 19 dba-es proci venti van rajta s terhelés alatt is ritkán emelkedik 60 fok fölé a proci (nyáron hõségben értve). Nekem ez még elfogadható, mivel egyáltalán nem megy ez a hõfok a stabilitás rovására a tapasztaltak alapján, s e mellett szinte hangtalan a gép, ami nekem igenis sokat számít.
Hogy miért esett a választásom AMD-re? egyszerû, mert ár/teljesítményben jobb az Inteltõl. Az Intel sem rossz, sõt a munkahelyemen ez van (béna kiszerelés folytán van is vele gondom rendesen, de hiába a cégnek erre külön "informatikusai" vannak.. 😞 ).
Összegzésül:
AMD is megérdemli a normális alaplapot (ma már ez sem drága), s aki stabil munkára számit, az Intel, és AMD platformon is óckodjon az extrém tuningtól!
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!
ettol fugegtlenul intel megerdemelne egy jonagy zakot 😉
Forza.

Ez a leszukult verseny meg nem feltetlenul rossz, ha lenne 10 fele proci, vagy irhatnal meg mindent 10x, vagy lehetne mindent platform fuggetlen nyelven (pl Javaban) irni, aztan az optimalizalt, igazan hatekony programoknak lottek, azonkivul az absztrakcio miatt teljesen ertelmetlenne valna a tobbfele architektura is. Ezzel 1 lepes elore, 2-3 hatra.
Szerintem a proci melege rámegy a vidkarira s emiatt 'lefagy' ha erõs játékkal játszom. Utálom az egész kbszott távolkeleti félkész hardveripart, de a Winfosh is megérdemli..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Amugy tök jó most visszaolvasni azokat a hozzászólásokat, amiket INTEL pártiak írtak, 3 éve, hogy az AMD milyen ratyi és mennyire melegszik (állandóan azt a fránya melegedést hozták elõ). És most mi történt?! Fordult a kocka! Intelesek mintha most nem villognának annyira, mint anno! 😊))))
Meg egyébként sem értem, hogy mit értesz fejlettebb technológián. Igaz, hogy a centrino, meg az itanium is eléggé ott van, de itt most desktopról van szó, oda meg csak a P4 meg a Celeron tartozik. Igaz, hogy a p4 ben van HT, de tulajdonképpen ennyi. De pl a K8nak saját memóriavezérlõje van, az FXnek még 2 csatornás is. Mellesleg a P4 nagyon melegszik is, és alig bírják az órajelét is már feljebb tornászni (a Prescottban a futószalagot is ezért növelték meg), a K8 at meg még azért van hová húzni. Ezért nem mondanám most, hogy le vannak maradva.
A linux pingvin mikor kinézett a windows-on annyit mondott: a kurva de bugos átlátok rajt
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Az nForce4-re leszek kíváncsi. Athlon 64-hez meg szerintem elég jó alaplapok vannak.
Normális helyzetben így is van!
Csak sajnos van egy igazán röhejes helyzet: Leszûkült a kör erre a két cég által gyártott intel-alapú x86-os híg kacatra. Az már persze extra röhej hogy az eredetileg "utángyártó" AMD is lehagyta ebben is az intelt...
Ez csak az intelrõl állít ki szegénységi bizonyítványt. De sajnos ugyebár mindkettõ ugyanazon a vacak alap-architektúrán csücsül már régóta igazi mértékû fejlesztés nélkül. Talán az AMD finomítgat rajta vakamit, de ezt is csak behatároltan teheti az ostoba alapkiépítés miatt...
Magyarán nincs már igazi verseny sem, csak ebben a leszûkült körben. Úgyhogy nem biztos hogy annyira hajrá az intelnek is, dehát én nem tudom...
Persze hiába, mert mint az látható ezeket lehet a legjobban eladni/rátukmálni a folyamatosan újat váró, procicseremániás hiszékeny néptömegekre...
Az Amcsik fálvásárólják az egészet, ide meg csak hébe-hóba jut el pár db.
Dehát mit is várunk egy kis cégtõl akinek csak 1 gyára van? Csoda, hogy ennyi Procit tud egyszerre csinálni.
Na mindegy. Sok sikert az AMD nek az új CPU gyárához majd 2006-ban.
Ha a kereslet továbbra is ekkora marad, akkor lehet tervezni a 3. gyárat
.
És mégegyszer GOGO AMD.
De azért ajánlom, hogy az Intel is találjon ki valamit mert versenyre SZÜKSÉG VAN!!!
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
A léyneg hogy 3 év után egy AMD proci feladja a harcot???Nemtudom!3 év mulva kiderül😊
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Nem baj veyetek nyugodtan intelt az a lenyeg, hogy x+1 ghz-n menjen, meg telen ne fazz mellette.