Még idén megjelennek a PCI Expresszt támogató Athlon 64 chipsetek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én eddig azthittem, hogy a PCI-Express csatis alaplapokról szól. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Nem kell még csak a Cacheben sem lennie, inkább abba gondolj bele, hogy egy adatszerver esetén mi a helyzet, amikor egy vezérlõkártya 4 vincsit is vezérel egyszerre. Persze itt is inkább elméleti a határ.
szal azt akartam mondani, hogy a olyan eset, amikor csak a winyo/vezerlo CACHE bol kell adat es kritikusan hamar kell az adat, nos ez inkabb csak elmeleti jelentosegu SZVSZ 😊
Forza.
de ha ott is van:
-van 8mb cache a winyon
-133mb mehet a pci-on
-igy ha ELMELETBEN pont a winyo keseben van az a 8mb adat, ami kell az alkalmazasnak, azt 0.0625mp alatt kapja meg. Es ennyi. Ha kell meg adat akkor az az atlagidot rontja, hogy a winyo nem eleg gyors, ugye boven a 133 alatt lesz...
Sztem a gyakorlatban ez a savszeelsseg meg nem korlatoz. Ha pl. hdtv adast digitalizalnank, akkor mar lehetne keves a PCI... de a winyorol olvasas nem tipikusan jo pelda.
Forza.
meseld el, a hdtv tomoritest mire erted? ennkod? dekod? milyen formatumban ? mert ez a mondat csak ugy log a levegoben ...
Forza.
Vagy pl. Gigabites Ethernet kártya (nem lehet a sima PCI felületen 100% -osan kihasználni).
Meg szerintem lehetne oda kapcsolni egy külön kiegészítõ procit is. A sávszélesség adott.
Ezen kívûl talán a winyóknak is könnyebb lessz gyorsúlni, mert a sávszél kibõvült pl. a sima PCI-on az elméleti maximális sebesség 133MB/s, amit a mai winyók leggyorsabb darabjai kivétel nélkül teljesítenek.
De jeleneg a S-ATA is a PCI re kapcsolódik, ezért mondhatni parasztvakítás az a 150MB/s, mert annyit el sem tud érni a PCI miatt.
Szerintem ezáltal aki ezt feleslegesnek tartja az nagyban téved.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Itt van a PCI-Express rendszerek lehetséges felépítése - az Ethernet PCI-Express hídon keresztül kommunikál, a SATA vezérlõk is kommikálhatnak PCI-Express kapcsolaton keresztül, bár ez inkább a szerverek esetén nyújt elõnyöket.
Épp ez az elõnye: nagyon rugalmas, nagy szabadságot ad az alaplapi chipgyártók kezébe.
Válasz magamnak: megnéztem az Eszközkezetõben (kapcsolat szerinti listázás), és bizony ez ma is így van, minden eszköz a PCI buszon lóg. Ennek nyílván architektúrális okai vannak. Tehát a PCI-Express méllyebb változásokat hoz, nem csak a bõvítõslotok mások.
Abban igazad van, hogy a dx/ogl megoldás lenne, hogy általánosabb feladatokra is jo legyen a GPU, de nemtom az MS miért is épitené ezt be 😊 Az OGL.. talán. De közvetlenül szvsz nem sokan vállalkoznak majd e GPUk programozására a jövõben sem ...
Meg a kérdés, a dx/ogl tranziciokkal nem e pont a sebesség veszne el ...
PCI-E4VGA, BTX, DDR2 sux 😊 Marketingcucc.
Forza.
Bár akkor lesz igazán jól használható a dolog, ha nem mindenféle kerülõutakon lehet majd visszakapni az adatokat, hanem direkt támogatás lesz hozzá a driverekben, plusz a DirectX-ben/OpenGL extension-ökben.
aki jobban bele akarja ásni magát, itt egy egész jó cikk a témában
egy idézet: "A PCI Express foglalatok a specifikáció szerint 60 watt maximális fogyasztást engednek meg az egyes kártyáknak, amely valamivel több, mint az AGP által biztosított 40 watt, de a legújabb grafikus kártyák igényét azonban így sem fedezi."
a sata eszközöknek szintén nincs
itt van például egy intel chipset, mint egyértelmûen látható, a hálózat vagy a PATA/SATA csatornák teljesen függetlenek a 6 PCI dugasztól
a másik: mit ér a 4gb/s, ha az onboard vram is ugyan ekkora léptékkel gyorsul ? ugyanugy lemaradásban van/lesz a pcie a gddr3-al szemben, a kutya sem fogja (ki) használni az "agpmemoriát".
cifu: más területen TALÁN jo lesz, de a VGA piacra felesleges volt ráerõltetni 😞
a tápgondokat meg nem orvosolja az a 70W, mivel éppcsak két-három tápcsati nem kell a kártyára 😉 - ennyit errõl ...
Forza.
És hogy mire a nagyobb sávszélesség? Jönnek a nagyobb sebességû hálózatok (már most is reális a 10GBites hálózat), nagyobb sebességû SATA eszközök lehetõsége és a többi.
Kissé káros az, hogy a PCI-Express csak a videókártyák terén kerül szóba, mert mindenki csak ezt veszi alapul, és nem is gondolnak bele milyen más (egyenlõre tényleg nem túl látványos) elõnyökkel jár a PCI-Express...
Nemrég volt itt egy cikk a GPU általános célú felhasználásáról. Most hogy eléggé izmos kezd lenni, érdemes lenne a kiszámított adatokkal kezdeni is valamit, nem csak a monitorra dumpolni.
mert ha mondjuk 4x, az még mindig nem fogja mellõzhetõvé tenni a 256/512mb kártyák használatát, azaz a vram tovább növelését...
komolyan nem látom azt a speciális helyzetet, amikor az agp már nem elég, de a pci-e majd pont elég lesz 😊 irsz valami spec GYAKORLATI helyzetet ?
bocs, h nem olavsok utána, de fáradt vagyok.
Forza.
/*WTF?!*/
eddig sem az agp volt a szûk keresztmetszet ...
Forza.
zizi
ha kellene másnak is, nem igy hivnák
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]