The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az mitõl van, hogy játszok, kilépek, pár perc múlva ismét be akarok lépni, ekkor azonban, ha a Betöltés fülre megyek kidob az asztalra, ha pedig a Folytatásra, akkor azt írja a Save Game 0.0 verizó a játék pedig más ezért nem tudja betölteni.
Remélem ezért nem cseszõdnek el a mentéseim.
a színes térkép, a dwellek kijelzése, a BTmod a kezelõfelületet javítja stb.... összességében annyira más játékot varázsolnak az egész játékból hogy ihaj. na ezek nekem már megvannak.
most olyanokat telepítgetek hogy városok kiegészítõ elemei, better cities stb., after quatch, nagymodok pl paladines of the divines stb.... csak 1x lesz rá idõm játszani, és olyan karaktert akarok aki végül mindenben szuper, hogy lássam a játékban lévõ összes lehetõséget, de a szörnyeket is még jól adja
télleg kérdeztem már, kéne a mod neve ami +50 lvl-ig adja a lényeket
Az egyik a "fapados": tes4files, tes4plusplus, tesgecko, tes4view, te4pluginutility-ket letöltöd, és használod. Ezek az esp-ket tudják elemezni, az ütközéseket megmutatni, többé-kevésbé módosítani, összevonni, szétbontani.
Az Official módszer: tescs-t letöltöd, telepíted. Õsszevonandó modokat úgyszint. A megfelelõ rekordokat összepakolod egy új esp-be, elmented, a forrás esp-ket kiiktatod, a sajátodat telepíted, teszteled, hogy valóban tudja-e mindazt amit akarsz, ellenõrzöd, hogy nem akad-e össza valami mással és ha igen, akkor javítod.
Rekordok átmásolására a legjobb, legkevésbé fájdalmas módszer: a szükséges rekordokról másolatot hozol létre a saját esp-dbe és azokat mented el, a számodra és az esetleges quest száméra szükségteleneket meg nem. A scripteket, questeket, helyszíneket, ugyancsak másolatként jó elmenteni, csak figyelni kell, hogy az esetleges hivatkozások már a másolatra vonatkozzanak, ne az eredetiekre...
Nem nehéz, de nem is egyszerû...
vagy pl tolvaj mod : lopakodás módosítója (vmi olyan hogy reálisabban hallanak meg vagy sem a lények) , dobófegyverek, köpenyek és egyéb tolvajos ruházat, kétkezes harc, lopakodásból sebzésmódosító.
de ha vki elmondja hogy lehet merge-lni a modokat, megcsinálom én magam és feltöltöm leírással tárhelyre hogy miket raktam bele
gmax 1.2 exportnál állandóan elszáll a plugin programhibával, 3dsmax az mûxik, viszont azokat a csíkokat amik a nifscope-ban megvannak, szépen lehagyja, szóval a modellen kívül minden más infot lehagy.
Hogy az istenbe lehet ehhez bármilyen modellt készíteni?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Csodákat csináltam magamnak a játékból, de azt hozzátenném, hogy minden Oblivion.ini változtatás után megnézni és menteni tanácsos:
2 napig csináltam és finomítottam, de nem bántam meg.Itt a csoda
Nekem régebrõl van meg a jaték és nagyon szeretem! De mivel fel raktam a Windows 7 et nem akar el indulni és a tokján az van irva hogy csak xp én megy nem tudjátok meg lehetne valahogy oldani hogy menjen windows 7 en is ? :S:S
köszi elõre !
Ha egy textura helyett egy másik jelenik meg, annak rendkívül egyszerû oka van, de többféle is lehet.
1: Valahol elírták a textura adatot (valamelyik eps-ben vagy esm-ben). Ezen csak a hibás esp/esm fál kiiktatásával tudsz segíteni. Vagy a betöltési sorrend változtatásával. Legkönnyebb, ha elkezded tologatni az esp-ket a sorrendben és ha valamelyiknek a "feltolásával" helyrejön, megvan a hibás. Végleges javításra a TESCS való.
2: a megfelelõ textura fájl (dds) helyére egy rossz tartalmú került.
Ez tipikusan akkor jön elõ, ha a bsa fájlokban változott valami (lecserélted valamelyiekt, vagy hozzá adtál a programhoz újakat, amelyek közül valamelyikben hiba van. Esetleg kibontott (a data/textures alá) fájl csapja felül a jót. Ha tényleg hibás elnevezés okozza, akkor meg kell keresni és javítani, de elõtte mindenképp egy archiveinvalidation, mert az esetek nagy részében ennek le nem futtatása okoz ilyen zavarokat. Javítása: OBMM, Wrye Bash..
3: valamelyik mesh (nif) fájlban elrontották a textura fájl nevét, nem megfelelõre hivatkozik. Ennek megint csak lehet oka a bsa fájlokban, vagy a kibontott (a data könyvtár alatt van, de nem ugrik be a neve) fájlok között található. Javítás: nifskope...
Ha valaki modokat is használ és szeretne minden hibát maga megoldani egy elég méretes softverkéazlettel kell felszerelkeznie:
OBMM, Wrye Bash: a kész modok kezelése.
DDS viewer, GIMP, Nifskope: a grafikai hibák kezelésére
TESCS: az elrontott modok (esp esm fájlok) javítása.
Van még sok kis tool, amikkel modokat lehet összeolvasztani, felosztani, összehasonlítani... A legjobb információforrás a TESCS wiki.
A magyarítás jelenlegi formájában majdnem alkalmatlan a használatra, a fórumon állandó sláger lett: ilyen-olyan hibák, mûködik-nem mûködik, megbolondulnak az NPC-k, most ez a textura hiba is...
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
Valahol lejjebb be van linkelve az oblivion grafikai tunning oldal, ahol vannak mindenféle tippek az oblivion.ini mókolására, azzal lehet javítani a helyzeten...
és számomra is az egyetlen nagy fájdalom, a városok és az utak kihaltsága. egyébként létezik egy csomó mod, ami plusz npc-ket ad a világhoz, de szinte mindegyiknek van egy olyan hibája, ami miatt nem használom. pl.
crowded roads: a lehetõ legkisebbre írtam át a cs-ben a spawnolási esélyt, a moddder útmutatása alapján, mégis, voltak olyan jelenetek, hogy kb 20 npc egymásba ütközve tömörült az egyik úton.
crowded cities és társai: szemem elõtt spawnolnak be és tûnnek el az npc-k, stb.
az egyetlenegy ilyen szempontból tökéletes mod a TIE. rengeteg nagyon egyedi plusz NPC a világban, a vadonban, az utakon (kereskedõk is), a városokban, hibátlanul "mûködve". szeretem a TIE-t, de ha csinálnának belõle egy olyan csökkentett változatot, ami csak az NPC-ket adja hozzá, szerintem nagyon sikeres lenne.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
de azt hiszem, a világ a maga középkori kaszabolós, pacizós varázsolós mivoltában az igazi. ami kimaradt az alapjátékból és még nem tudok hozzá modot az a kétkezes harc (nem csak fake látvány) a szálfegyverek, a dobófegyverek (ki tudja miért elõzõ részben voltak...) -> gránátok (pl:nwn)
de ami a legisleginkább hiányzik, és el nem bírom képzelni hogy bonyolult lenne beleírni, azok az úton közlekedõ npc-k, kereskedõk (elõzõ részben volt...) sima utazó polgárok, városõrök (vannak de csak mindig 1-1) és tolvajbandák... szóval az egész világot jobban kellene benépesíteni, a mostani vasakkal már kivitelezhetõ lenne. igaz, mindenki csak arra törexik hogy micsoda erõforrászabáló, ámbár tényleg faszául kidolgozott táj-virág-épület textúrákat hozzon létre, miközben a játékélmény már egy "sima" 1.09 Extreme Graphics HQ-val is TÖKÉLETES. az eredeti klassz feljavítása minden téren (víz, környezet, hangeffektek) erõforrás kíméléssel. szóval sztem a HANGULAT és vmilyen szinten a realitás ami a játékélményt döntõen befolyásolja. érdekes hogy még a static npc mod is mod, és nem az alapjáték része...
Némelyiknek olyan sebzést álmodott meg a modder, hogy ki sem merték venni a ládából.
A zsebben hordható tehersiklót, és az óriás robotcsirkét nekem sikerült egy kipróbálás elejéig feltelepíteni, de Akatosh hátán sem röpködtem túl sokat - elég volt egy próbarepülés.
Mindezek természetesen a modhasználat elsõ próbálkozásainak ballépései voltak, de az akkor látottakból kiindulva egy Counter strike-s arzenálon sem lepõdnék meg, a több ezer mod között ki tudja mi minden bújik meg. <#circling>#circling>
A multkor sikerült egyszer felraknom a magyarosítást úgy, hogy végre minden magyar volt benne. Csak azán a textúrákkal volt benne gond és újratettem, de hiába teszem fel akárhogyan egyszerûen nem jó a magyarosítás egy csomó szöveg van ami nem magyar. Mi lehet a gond?
Ugyanaz a motor van mindkét játék alatt, aki modern fegyverekre vágyik nem feltétlenül az Obliviont kell elrontani vele.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...
convergencét nem tettem fel, talán ha csak sima exés lesz 1x. amúgy a dobófegyverek hiányoznak nagyon nekem, akár külön billkombóról is, és akkor lehetne bombákat is kotyvasztani meg dobálni az ellenre
Az Oblivion világából már a muskéta is kilóg, de ha nem zavar, akkor lézerpuskával is lehet lövöldözni.
Akatosh a házisárkány neve, amivel Cyrodiil egén lehet száguldozni - szerintem ez sem illik az Oblivion világába.
A több ezer mod között rengeteg idiótaság is van, robotokkal közlekedõ, lézerfegyverrel hadonászó jediket, terpjárón száguldozó vagányokat is be lehet tenni a játékba - szerinted illenek oda?
Akkor ezekszerint a magyarosítással letudva az 1.1, 1.2, és az újabb patch is?
Akkor az OBSE-t, csak simán be kell másolni az Oblivion fõkönyvtárába?
Ha a magyarosítást felraktad, akkor már megvan a szükséges patch, az obse loader simán betelepül a játék fõkönyvtárába, és azt kell elindítani, az se bonyolult, viszont mindenképpen szedd le a tesnexusról a legfrissebbet, mert alapjában igen bug-os mód:/
Annyit kell még tenni, h egy mod managerrel a Horse Combat.esm -et a többi .esm file után kell rakni, ileltve a modok sorának legvégére kell rakni egy time block.esp-t és a combat moves.esp-t.
Így mennie kell, de a magyarosítottal és speciel nagyon sokat szenvedtem és nem mûködött megfelelõen...
Modok nélkül az Oblivion egyik hülyesége, hogy a tárgyakat is a karakter szintjéhez méretezi, ezért egy alacsonyabb szintû tárgyat olykor nehéz találni.
Kereskedõk, és fõleg kovácsoknál érdemes lehet átböngészni a fegyver kínálatot, de ha felteszel egy overhaul modot (Francesco, Oscuro) kicsit realisztikusabb lesz a világ, banditáknál vas-acél-elf íj lesz, hisz csóróknak jobbra nem tellik...
Persze egy ilyen mod kezdõ karakter esetében teljesedik ki - elképzelhetõ, hogy harmadik szinten már elf íjjal lövöldöz rá egy módosabb bandita.
\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...
Tud valaki segíteni? Egy elf íjat keresek a játékban, de sajna sehol nem találok, csak daedra és üvegíjat. Tud valaki megoldást?
am a felscripteléssel már egészen komolyan jól harcolnak az ellenfelek, de azért ez nem ártana még hozzá
Az lenne a kérdésem, hogy fel szeretém magamnak telepíteni a Deadly Reflex modot, amit a "Morrohun" weboldaláról töltöttem le. Az obliviont, plusz a shilvering isles-t mellé akarom pakolni. Azt írják, hogy kell hozzá az 1.2 patch, a kieg patch 1.2.0416UK és persze az obse loader.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen sorrendben kell telepíteni a dolgokat, egyáltalán az obse loader hogyan kell telepíteni és hogy kell-e hozzá a 1.1UKEnglish patch?
Az egészet alap oblivionostól akarom újrarakni. Jah és ott van még a Magyarítás amit bele kéne kalkulálni a sorrendbe...
Elõre is köszi a segítséget!