The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De elromolhatott valami. Wrye Bash, savegame fül és azon belül mindenféle menü a javításokhoz. Elõtte azért mentsd el õket valahova, bár a WB magától is készít backupot...

Sziasztok!
Az mitõl van, hogy játszok, kilépek, pár perc múlva ismét be akarok lépni, ekkor azonban, ha a Betöltés fülre megyek kidob az asztalra, ha pedig a Folytatásra, akkor azt írja a Save Game 0.0 verizó a játék pedig más ezért nem tudja betölteni.

Remélem ezért nem cseszõdnek el a mentéseim.
inkább az a gondom, hogy nagyon sok mod létezik, de egy problémára nem jelent egyenként megoldást, most hivatalban vagyok, így nem tudom felsorolni, de nekem is már nagyon sok mod fel van rakva. grafikai tuning az elsõ, de értem ezalatt a sebesség növelését is megfelelõ beállításokkal. azon kívül sok olyan apróság ami az eredeti alapverzióban nem vagy nem igazán jól volt megírva, kitalálva.

a színes térkép, a dwellek kijelzése, a BTmod a kezelõfelületet javítja stb.... összességében annyira más játékot varázsolnak az egész játékból hogy ihaj. na ezek nekem már megvannak.

most olyanokat telepítgetek hogy városok kiegészítõ elemei, better cities stb., after quatch, nagymodok pl paladines of the divines stb.... csak 1x lesz rá idõm játszani, és olyan karaktert akarok aki végül mindenben szuper, hogy lássam a játékban lévõ összes lehetõséget, de a szörnyeket is még jól adja

télleg kérdeztem már, kéne a mod neve ami +50 lvl-ig adja a lényeket

Gondolom ami valakinek gond, egy másik másik embert nem zavar... De ha kedved van hozzá, és megcsinálod, én is inkább így raknám fel mert egyszerûbb😛
Többféle módszer létezik.
Az egyik a "fapados": tes4files, tes4plusplus, tesgecko, tes4view, te4pluginutility-ket letöltöd, és használod. Ezek az esp-ket tudják elemezni, az ütközéseket megmutatni, többé-kevésbé módosítani, összevonni, szétbontani.

Az Official módszer: tescs-t letöltöd, telepíted. Õsszevonandó modokat úgyszint. A megfelelõ rekordokat összepakolod egy új esp-be, elmented, a forrás esp-ket kiiktatod, a sajátodat telepíted, teszteled, hogy valóban tudja-e mindazt amit akarsz, ellenõrzöd, hogy nem akad-e össza valami mással és ha igen, akkor javítod.

Rekordok átmásolására a legjobb, legkevésbé fájdalmas módszer: a szükséges rekordokról másolatot hozol létre a saját esp-dbe és azokat mented el, a számodra és az esetleges quest száméra szükségteleneket meg nem. A scripteket, questeket, helyszíneket, ugyancsak másolatként jó elmenteni, csak figyelni kell, hogy az esetleges hivatkozások már a másolatra vonatkozzanak, ne az eredetiekre...

Nem nehéz, de nem is egyszerû...

nem értem miért nem csinálnak olyan modokat, amik komplett "orvosolnának" egy-egy problémát. pl: LÓ Mod : benne faster turning, lóhátról harc, lóháton tegez látszik, és persze a legfontosabbak hogy lópáncél és + lovacskák.

vagy pl tolvaj mod : lopakodás módosítója (vmi olyan hogy reálisabban hallanak meg vagy sem a lények) , dobófegyverek, köpenyek és egyéb tolvajos ruházat, kétkezes harc, lopakodásból sebzésmódosító.

de ha vki elmondja hogy lehet merge-lni a modokat, megcsinálom én magam és feltöltöm leírással tárhelyre hogy miket raktam bele

Sanyix
Hi valaki próbálkozott oblivionba modellezéssel? Igazából csak egy ruhát szeretnék módosítani de nem igazán jön össze. Blender nif script kiesik, bugos szar pythonos akármit csinálok nem találja az xml parsert ami elvileg alapon bennevan.
gmax 1.2 exportnál állandóan elszáll a plugin programhibával, 3dsmax az mûxik, viszont azokat a csíkokat amik a nifscope-ban megvannak, szépen lehagyja, szóval a modellen kívül minden más infot lehagy.
Hogy az istenbe lehet ehhez bármilyen modellt készíteni?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Uh hát ez a grafikai csoda az, ami a 8éves gépemen aligha fog megjelenni😄
Felhasználói fiókok -> Felhasználói fiókok felügyelete beállításai -> csúszka a legalsó pontra...

mar megoldottma a problémámat köszönöm ! ha valakinek is hasonló problémája lenne a megoldas az nalám hogy windows xp service pack 2 compatilibitás modban futattom!!
Hogyan lehet kikapcsolni az UAC-t a windows 7 ben ? :S
Maximum Oblivion, minimum PC...
Csodákat csináltam magamnak a játékból, de azt hozzátenném, hogy minden Oblivion.ini változtatás után megnézni és menteni tanácsos:

2 napig csináltam és finomítottam, de nem bántam meg.Itt a csoda
És azt hol lehet?:S
Ki kell kapcsolni az UAC-t...

Sziasztok!
Nekem régebrõl van meg a jaték és nagyon szeretem! De mivel fel raktam a Windows 7 et nem akar el indulni és a tokján az van irva hogy csak xp én megy nem tudjátok meg lehetne valahogy oldani hogy menjen windows 7 en is ? :S:S
köszi elõre !
Aha. Az nem tünt fel, mert túl kicsi a kép felbontása, csak azt vettem észere, hogy a talaj felszine nagyon "kockás" és ezt lehet javítani megfelelõ beállításokkal.

Ha egy textura helyett egy másik jelenik meg, annak rendkívül egyszerû oka van, de többféle is lehet.
1: Valahol elírták a textura adatot (valamelyik eps-ben vagy esm-ben). Ezen csak a hibás esp/esm fál kiiktatásával tudsz segíteni. Vagy a betöltési sorrend változtatásával. Legkönnyebb, ha elkezded tologatni az esp-ket a sorrendben és ha valamelyiknek a "feltolásával" helyrejön, megvan a hibás. Végleges javításra a TESCS való.

2: a megfelelõ textura fájl (dds) helyére egy rossz tartalmú került.
Ez tipikusan akkor jön elõ, ha a bsa fájlokban változott valami (lecserélted valamelyiekt, vagy hozzá adtál a programhoz újakat, amelyek közül valamelyikben hiba van. Esetleg kibontott (a data/textures alá) fájl csapja felül a jót. Ha tényleg hibás elnevezés okozza, akkor meg kell keresni és javítani, de elõtte mindenképp egy archiveinvalidation, mert az esetek nagy részében ennek le nem futtatása okoz ilyen zavarokat. Javítása: OBMM, Wrye Bash..

3: valamelyik mesh (nif) fájlban elrontották a textura fájl nevét, nem megfelelõre hivatkozik. Ennek megint csak lehet oka a bsa fájlokban, vagy a kibontott (a data könyvtár alatt van, de nem ugrik be a neve) fájlok között található. Javítás: nifskope...

Ha valaki modokat is használ és szeretne minden hibát maga megoldani egy elég méretes softverkéazlettel kell felszerelkeznie:

OBMM, Wrye Bash: a kész modok kezelése.
DDS viewer, GIMP, Nifskope: a grafikai hibák kezelésére
TESCS: az elrontott modok (esp esm fájlok) javítása.

Van még sok kis tool, amikkel modokat lehet összeolvasztani, felosztani, összehasonlítani... A legjobb információforrás a TESCS wiki.

thx. egy problémával kevesebb 😊

Fantusz
Tény, hogy nem ilyennek kellene lenni, valóban nagyon randa, de hogy ezt a magyarítás, vagy valamilyen más kavarodás okozta, nem tudnám megmondani.

A magyarítás jelenlegi formájában majdnem alkalmatlan a használatra, a fórumon állandó sláger lett: ilyen-olyan hibák, mûködik-nem mûködik, megbolondulnak az NPC-k, most ez a textura hiba is...

KaszaN
Alapból? A talaj textóra helyett a játék térképe van. Csak nem ilyen alapból.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Alapból ilyen, bár ez valami beállítás miatt látszik ennyire, de amíg fel nem raksz egy grafikai tunningot, nagyjából ilyesmi lesz...
Valahol lejjebb be van linkelve az oblivion grafikai tunning oldal, ahol vannak mindenféle tippek az oblivion.ini mókolására, azzal lehet javítani a helyzeten...

KaszaN
Na végre feltudtam tennú úgy a magyarítást hogy teljesen magyar legyen. De mostmeg megint itt az a hülye hiba amiért letöröltem. Ilyen a talaj. Mégis mi a francért ilyen?! Mit lehet csinálni vele? Másnál nemvolt ilyen?

koschwarz
egyetértek. én speciel egyetlen textúra modot sem használtam soha. tudom mirõl "maradok le", mert látom a képeket, de nekem még ma is elég szép a játék, hogy ne érdekeljen az ilyesmi.

és számomra is az egyetlen nagy fájdalom, a városok és az utak kihaltsága. egyébként létezik egy csomó mod, ami plusz npc-ket ad a világhoz, de szinte mindegyiknek van egy olyan hibája, ami miatt nem használom. pl.
crowded roads: a lehetõ legkisebbre írtam át a cs-ben a spawnolási esélyt, a moddder útmutatása alapján, mégis, voltak olyan jelenetek, hogy kb 20 npc egymásba ütközve tömörült az egyik úton.
crowded cities és társai: szemem elõtt spawnolnak be és tûnnek el az npc-k, stb.

az egyetlenegy ilyen szempontból tökéletes mod a TIE. rengeteg nagyon egyedi plusz NPC a világban, a vadonban, az utakon (kereskedõk is), a városokban, hibátlanul "mûködve". szeretem a TIE-t, de ha csinálnának belõle egy olyan csökkentett változatot, ami csak az NPC-ket adja hozzá, szerintem nagyon sikeres lenne.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

hehe, érdekes lenne miután pár ÉV játékidõ alatt kibelezi az ember az obliviont, egy muskétával rohangáló törpével, vagy egy neotecho darkelf/gilf gadgetmasterrel lézerpuskával irtani a +100-as szintû lényeket 😊😊😊

de azt hiszem, a világ a maga középkori kaszabolós, pacizós varázsolós mivoltában az igazi. ami kimaradt az alapjátékból és még nem tudok hozzá modot az a kétkezes harc (nem csak fake látvány) a szálfegyverek, a dobófegyverek (ki tudja miért elõzõ részben voltak...) -> gránátok (pl:nwn)

de ami a legisleginkább hiányzik, és el nem bírom képzelni hogy bonyolult lenne beleírni, azok az úton közlekedõ npc-k, kereskedõk (elõzõ részben volt...) sima utazó polgárok, városõrök (vannak de csak mindig 1-1) és tolvajbandák... szóval az egész világot jobban kellene benépesíteni, a mostani vasakkal már kivitelezhetõ lenne. igaz, mindenki csak arra törexik hogy micsoda erõforrászabáló, ámbár tényleg faszául kidolgozott táj-virág-épület textúrákat hozzon létre, miközben a játékélmény már egy "sima" 1.09 Extreme Graphics HQ-val is TÖKÉLETES. az eredeti klassz feljavítása minden téren (víz, környezet, hangeffektek) erõforrás kíméléssel. szóval sztem a HANGULAT és vmilyen szinten a realitás ami a játékélményt döntõen befolyásolja. érdekes hogy még a static npc mod is mod, és nem az alapjáték része...

Fantusz
Nem emlékszem már, hogy SaGa, vagy koschwarz kedvenc modja volt-e, amelyik különbözõ számszeríjakat adott a játékhoz.
Némelyiknek olyan sebzést álmodott meg a modder, hogy ki sem merték venni a ládából.
A zsebben hordható tehersiklót, és az óriás robotcsirkét nekem sikerült egy kipróbálás elejéig feltelepíteni, de Akatosh hátán sem röpködtem túl sokat - elég volt egy próbarepülés.
Mindezek természetesen a modhasználat elsõ próbálkozásainak ballépései voltak, de az akkor látottakból kiindulva egy Counter strike-s arzenálon sem lepõdnék meg, a több ezer mod között ki tudja mi minden bújik meg. <#circling>

Nyilván nem gondoltam komolyan, h felraktam a counter strike-ot az oblivion alá mint mod😄
KaszaN
Hi
A multkor sikerült egyszer felraknom a magyarosítást úgy, hogy végre minden magyar volt benne. Csak azán a textúrákkal volt benne gond és újratettem, de hiába teszem fel akárhogyan egyszerûen nem jó a magyarosítás egy csomó szöveg van ami nem magyar. Mi lehet a gond?

Fantusz
Akkor ez olyasmi élmény lehet, mint ha a Fallout 3-ba csöppentél volna egy íjjal...
Ugyanaz a motor van mindkét játék alatt, aki modern fegyverekre vágyik nem feltétlenül az Obliviont kell elrontani vele.

koschwarz
én sem szeretek egy ilyen modot sem, ami ennyire drasztikusan belenyúl a világba, vagy ennyire lore-idegen.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

azt nem tudom, de olyan van amiben megsoxorozza a sneakból eredõ szorzókat sebzésnél. megnézem a mentett modlistámat, és ha látom akkor be fog ugrani melyik az. de sztem ennél a játéknál nem sok értelme ennek...

Fantusz
Nevét nem tudom, de létezik ilyen mod, régen használtam is.

Leszedtem, felraktam, de nem az igazi:/ Minden kis útonállónál gépfegyver van, és nem bírom íjjal felvenni a versenyt:/
angelslie
Nem, mert Team Fortress 2.

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Igen, de az nem mod,és az a neve, hogy CounterStrike...<#buck>
Hallott valaki olyan módról, amitõl a fejlövés halálos lesz? Vagy legalább is kritikus?
Köszi.
mondjuk olyan moddal gondoltam ami tudtommal 40-es szintig adja a szörnyeket mellé. a sorozatlövõ nyílpuska nagy buli lenne egy csorda goblinhorda ellen, az fcom convergence demóvideójában láttam olyat, hogy a sámánjuk irányítása alatt legalább 15, kisebb nagyobb goblinoid támad 1xe. a mostani gépek már bírják, az alapjáték kifejezetten 1-1 elleni küzdelemre koncentrált szintezéssel, vagy csak pár ellenfél, mert a vas nem bírta még. azért magas szinten is tud kemény dió lenni sok alacsonyabb szintû lény, fõleg ha varázslóval vannak erõsítve.

convergencét nem tettem fel, talán ha csak sima exés lesz 1x. amúgy a dobófegyverek hiányoznak nagyon nekem, akár külön billkombóról is, és akkor lehetne bombákat is kotyvasztani meg dobálni az ellenre

Fantusz
Kinek mi a buli - a lehetõség megvan, hogy zsebben hordható, 5000es teherbírású siklórepülõvel, vagy robotcsirkével közlekedj...
Az Oblivion világából már a muskéta is kilóg, de ha nem zavar, akkor lézerpuskával is lehet lövöldözni.

Akatosh a házisárkány neve, amivel Cyrodiil egén lehet száguldozni - szerintem ez sem illik az Oblivion világába.

A több ezer mod között rengeteg idiótaság is van, robotokkal közlekedõ, lézerfegyverrel hadonászó jediket, terpjárón száguldozó vagányokat is be lehet tenni a játékba - szerinted illenek oda?

olyat keresek hogy faster turning horses. tök jó hogy már annyi mod van hogy nem találja a keresõ a nexuson... 😞

van olyan mod hozzá hogy sorozatlövõ nyílpuskát tesz bele, vagy muskétát ? tiszta buli lenne. meg olyan érdekelene ami különféle hátasokat ad, láttam már a youtube-on dinoszauroszt meg sárkányt

Igen, de indítani is az obse-t kell, azzal indítva a játékot. Van egy obse_loader, vagy starter nevû exe, azt kell indítani...

Hello, köszi hogy segítessz! 😊

Akkor ezekszerint a magyarosítással letudva az 1.1, 1.2, és az újabb patch is?

Akkor az OBSE-t, csak simán be kell másolni az Oblivion fõkönyvtárába?

Ha léteznek ilyen nevû módok egyáltalán, én nem találom:/ még gúgli is csk ezt az oldalt dobja rá ki😊
Szerintem ne szórakozz azzal a verzióval, még a lóról harcolás sincs benne, és nem számít nagyon a nyelv, mert csak egyszer kell beállítani.

Ha a magyarosítást felraktad, akkor már megvan a szükséges patch, az obse loader simán betelepül a játék fõkönyvtárába, és azt kell elindítani, az se bonyolult, viszont mindenképpen szedd le a tesnexusról a legfrissebbet, mert alapjában igen bug-os mód:/
Annyit kell még tenni, h egy mod managerrel a Horse Combat.esm -et a többi .esm file után kell rakni, ileltve a modok sorának legvégére kell rakni egy time block.esp-t és a combat moves.esp-t.

Így mennie kell, de a magyarosítottal és speciel nagyon sokat szenvedtem és nem mûködött megfelelõen...
Fantusz
Gondolom az oktatáshoz kellene az elf íj (a mester csak akkor hajlandó oktani, ha a karakternél enchant nélküli elf íj van).

Modok nélkül az Oblivion egyik hülyesége, hogy a tárgyakat is a karakter szintjéhez méretezi, ezért egy alacsonyabb szintû tárgyat olykor nehéz találni.
Kereskedõk, és fõleg kovácsoknál érdemes lehet átböngészni a fegyver kínálatot, de ha felteszel egy overhaul modot (Francesco, Oscuro) kicsit realisztikusabb lesz a világ, banditáknál vas-acél-elf íj lesz, hisz csóróknak jobbra nem tellik...
Persze egy ilyen mod kezdõ karakter esetében teljesedik ki - elképzelhetõ, hogy harmadik szinten már elf íjjal lövöldöz rá egy módosabb bandita.

angelslie
Játsz tovább, majdcsak találsz valakinél..

\"A sivatagban egy apró homokszemként mondd mit vársz? Állj hát fel, tudom annál többet érsz hogy a tömegben elvegyülve, már rég kihülve leláncolva élj...\" All i wanted was a hug...

Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Egy elf íjat keresek a játékban, de sajna sehol nem találok, csak daedra és üvegíjat. Tud valaki megoldást?
nekem az hiányzik belõle, hgoy nincsenek dobófegyverek mint az elõzõr részben. és tök jó lenne ha pl egy bandita vagy ilyesmi emberféle monstra amikor olyan helyre megyek elõle hogy nem ér el közelharcival, akkor automatikusan átváltana minimum dobókésre 😊😊😊 van ilyen mod ?

am a felscripteléssel már egészen komolyan jól harcolnak az ellenfelek, de azért ez nem ártana még hozzá

Hellosztók! 😊

Az lenne a kérdésem, hogy fel szeretém magamnak telepíteni a Deadly Reflex modot, amit a "Morrohun" weboldaláról töltöttem le. Az obliviont, plusz a shilvering isles-t mellé akarom pakolni. Azt írják, hogy kell hozzá az 1.2 patch, a kieg patch 1.2.0416UK és persze az obse loader.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen sorrendben kell telepíteni a dolgokat, egyáltalán az obse loader hogyan kell telepíteni és hogy kell-e hozzá a 1.1UKEnglish patch?

Az egészet alap oblivionostól akarom újrarakni. Jah és ott van még a Magyarítás amit bele kéne kalkulálni a sorrendbe...

Elõre is köszi a segítséget!

mi annak a modnak a neve, ami 40-es szintig adja az új erõsebb monstrákat? mást nem akarok módosítani, fennt van így is egy halom peccs már...