The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
LOOOOL 😄DD

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
PICIT SPOILER!

Amúgy érdekes: nem tudom, hogy akik "pillanatok alatt" a 20. szint és környékére léptek, azok hogy csinálják. Eddig megcsináltam a fõ történet küldetéseit + a teljes Arénát (tök jó volt, mert ott van az az ork, akinek a származását meg kellene tudnom - de mivel õ (volt) a grand champion az arénában, õt öltem meg legutoljára - így a származásos quest törlõdött, no sebaj 😊, asszem 28-30 completed quest-nél vagyok, de még mindig csak 10 szintû. És nekem ez nagyon tetszik. Mármint hogy nem vagyok ilyen agyontápolt superhero 😊 Most pl egy barlangban állandóan meghalok 😊)

Me0w
Apuci, mire addig eljutnal, hogy az a varazslatod elso szavait elmormold, mar a hasadban figyelne egy jopofi rovidkard mindenfele okos mereggel kenve, te meg csak bamulnad a kifolyo verecskedet es ertelmetlenul nezned ahogy az elet elszivarog beloled 😛 Bena varazslok 😛

Together we'll fly someday...

Jagi
nolágosabb=világosabb

Jagi
zsííír! Az érme nagyonnagy és neház a csomagolás igényes (bár azt hittem nolágosabb lesz. A könyvecske szép szolid... Jó, na! 😊

PyRex
LOOL 😄

OFF
majd a petty soulgembõl csipogd, hogy béna varázslók ... !
😉

deep
Mért ne? Pont ez a játék az, amit végig lehet nyomni vagy 5x. Minden karaktertipussal tökmás a játékélmény.
PyRex
Lehet, hogy nincs is felesége.<#vigyor1><#eplus2>

Hát ja ilyen graffal kijátszani értelmetlen, viszont egy próbát megér. Nem voltam nagy Morrowindes, de pld. haver még mindig nyomatja és egész egyszerûen szerelmes 😊 a játékba. Szegény mint a templom egere de netuddmeg mit meg nem adna, hogy nyomulhasson akár a bemutatott graffal. De sajnos csak olyan gépe van amin el sem indul. Szal ez relative.

Me0w
😊) Nekem 5 varazslatom van osszesen, abbol 1 faji kepesseg 😊) Bena varazslok 😛

Sheltem
Nem lehet.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

elavult varazslatokat ki lehet valahogy gyomlalni a varazskonyvbol?
tok kellemetlen allandoan scrollozgatni.

Sheltem
Ja emberbarát csoport 😊 Fõleg a vezérük, engem teljesen a Star Wars uralkodójára emlékeztet. Lehet ezért imádom.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Itt nem a család kiírtás a lényeg, hanem ha bárhova leteszed de majd kipróbálom. Gondolom jólesett valami durvát írnod, csak itt fórumon megy?
Na flame off

Me0w
Nem fogod ujra elovenni fel ev mulva a jatekot, hamar most vegigjatszottad 😊

Már mpért lenne értelmetlenség? Öt hónap múlva másik karaktert választ, más guildekbe csatlakozik, kijátsza a gamet.. Mondom ezt egy 7800 Gt vel 2 giga rammal meg 3200-es procival. Na persze így könnyen beszélek. 😊

PiszkosFred
Meglesz, mostmár isten sem állít meg, hogy teleszpemmeljem a HQt cikkekkel és hírekkel ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

tegla
Hajrá azt majd várjuk a tippeket,trükköket 😊

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

PiszkosFred
Nekem is most 10 perce hozta a GLS, azóta vigyorgok is keményen ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ja most épp a DB-nek dolgozom de õket nem vettem guild-nek. Nagyon szimpatikus arcok egyébként. 😊

Why so serious?

tegla
Próbáld ki...szted hányan irtanak ki egy családot és bepakolnak majd játszanak 20 órát,hogy elmondhassák neked,hogy igen ez mûködik...
Gondold már meg mit kérdezel és mi értelme van?

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

Sheltem
Hozzád nincs több 😉

Sheltem
Válasz a spoiler szövegben:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van, ha sokat gyilkolsz egyszer ágyban alvásod közben megjelenik a Dark Brotherhood feje fekete csuklyában és invitál a DB guildbe.
A fõág viszont a Blades Guild.

Me0w
Bemesz egy hazba, lerakod, majd wait 5 x 24 orat. Ha ottvannak, ottlesznek. Tovabbi kerdesek? 😊)

Sheltem
Na valami jóindulatú arc #10211 re választ pls 😉

Nem értelmetlenség mert a hangulat így is megragad és egy idõ után észre sem veszem, hogy ronda. Meg különben is 5 hónap múlva gothic 3.
Amúgy a thieves,mage és fighters guilden kívül vannak még vagy csak ez a három?

Why so serious?

Me0w
Gondolom olvasni luxus... minden ami elfogyaszthato etelken vagy italkent rendelkezik tulajdonsagokkal. Pl. egy uveg bor novelheti az erodet de csokkenti az intelligenciat. Minden targyrol megtudod mit valtoztat, ha a inventoryban a komponenseknel vegignezegeted oket.

Sheltem
Ideiglenesen megnövelik bizonyos tulajdonságodat(ha ráállsz az egérrel a cuccra látod, hogy mit) vagy csak simán restore azaz visszaállítja.
Késõbb kelleni fognak azok az "ételek" hidd el 😉

Sheltem
Tényleg csoda, a játék "él". Ez a legjobb meghatározás rá. Bethesdáék tudnak valamit, sokszor szidom õket, hogy hány évnek el kell telni egy Elder Scrollsig de amikor meg már a kezemben van csodálkozom, hogy mennyi mindent bele tudtak rakni.

grebber
Lehet egyszerû a válasz de nem tudom.Ugye vannak ételek amaiket fel lehet szedni namármost ha magamba tömök párat akkor jobb felsõ sarokban megjelennek ikonok és mutat bizonyos szintet és van amelyik egybõl szinte pár másodperc alatt vissza is csökken.
Na ezek micsodák és mire jók?

Next PC upgrade: 2022

Me0w
De igy meg teljesen ertelmetlenseg 😞 En inkabb varnek 5 honapot, mert ez igy... tegnap avval szorakoztam, hogy megvartam a naplementet, es kilovagoltam kicsit korbenezni, gyonyoruen megcsinaltak, ahogy a nap egyre lejjebb megy a latohataron, az arnyekok megnyulnak, a madarak lassan elhallgatnak. Aztan a nap elbujik, de az eg aljan meg pirosban es narancsban usznak a felhok, es mar latszanak a csillagok. Majd sotet lesz, mindenki faklyat gyujt, egy or poroszkal el mellettem lohaton es par szot szol hozzam. Csoda.

Hát én meg pont így játszom vele mert nincs más lehetõségem. Öt hónap múlva feljesztek gépet de addig nem volt kedvem várni.

Why so serious?

Me0w
Barton magos Athlon 3200+, 1G DDR + x800xt a konfigom, 2x AA + bloom, 1024x768 es semmi gaz az fpssel 😊 A csuszkakat meg ugyhagytam ahol alapbol vannak high beallitason. A videokartya 500/1000-rol 540/1120-ra huzasa jo 20%-ot dobott a frameraten, tehat nem a proci a keves...

Sheltem
Van 1 kérdésem ami közben eszembejutott.
Ha kinyírom egy kis ház összes lakóját és onnantól a ház ládikájába rakom a nehéz tárgyaimat bármikor visszajövök ott fogom találni ? Akár +20 óra játékóra után is?

Me0w
Jujj, na igy biztos nem jatszanek evvel a csodaval 😞

ati2002
Érdekes, hogy teljesen minimumon jobban akadt mint fullon, pedig így néz ki:Így.
<#zavart1>

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Simán elhiszem, nekem is gyanús volt. Mondjuk nekem a 25 fps már kevés lenne (15 fõleg). Procit fejleszteni viszont nem nagyon akarnék egyenlõre, ahhoz mindent cserélnem kellene(alaplap, agp vidcar stb). Akkor már inkább xbox360. 1280*1024 ben tudnám monitorra kötve játszani, kielégítõ ;-) grafika mellett...
Jagi
MEGJÖTT A CE!<#vigyor>

DonnieBrasco
"Az a vicces, hogy ez a játék nem VGA igényes. Ez proci igényes méghozzá a RAI miatt. Szal ha azt szeretnéd, hogy gyorsabb legyen inkább procit fejlessz...."

Ez totál nem igaz! Felhúztam a VGA-mat PE órajelre, és kb 80%-kkal (!!!!) javult a framerate. Igaz, félóra után artifactocat kezdett dobálni (Icecool hûtés ide vagy oda, 92 fokos volt a mag!!!), úgyhogy visszavettem.....

Arénában a 3 ellenfélnél sem a poligonok számolásával, hanem a rengeteg árnyékolás/effekt megjelenítésével van a gond. Nálam is akkor esik le a framerate 15, néha 10 alá amikor sok NPC van egyszerre a képben. Ha elfordulok, "visszagyorsul" 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

deep
T megnyom, 1 órára beállít, OK megnyom, full energia élvez😊
Sheltem
Bocs de nem értek veled egyet. 7600gt + felfelé valamint x1800 vagy felfelével tökéletesen megy barton magos procival rendelkezõeknek(mircn írogatják az #oblivion csatin).
Szerintem Barton proci bõven elég hozzá hidd el vga kell inkább(1gb ram se árt).

DonnieBrasco
Egy tipp: egyrészt mindenképpen Omega drivert használj, nekem megduplázta az FPS-t a sima Catalyst és NGO kakához képest, másrészt az Aniso-t vedd le 8x-osra. Ezzel a módszerrel nekem a fû és az árnyékok full bekapcsolása után is gyönyörû simán fut majdnem mindenhol (20+ FPS) kint is!... Ha akarod küldök este screenshotot a D3D beállításaimról.
Még valami: az ATI driver 4xAA-ját kipróbáltam (a játékban kikapcsoltam addig), és SOKKAL de sokkal csúnyább lett a játék, viszont nem is gyorsult! Úgyhogy játékban 4xAA, ATI driverben pedig Application preferencre-re!)

Ja, azért írom neked mert majdnem tökugyanaz a konfigunk: AMD64 3000, 1 Gb ram és X850XT.

DB

A ti kung-futok nem erős!

Köszi, az angollal semmi gond <#nyes>
A helyzet az, hogy elmentem már J-hez, bezéltem is vele, mindenféllérõl diskourálunk, csak az amulettrõl nem. Az amuletes küldi EGYÁLTALÁN nics benne a questlogban! Mivel nem ajánlja fel a témát, odaadni se tudom az amulettet és így nem is halad a történet (se Martin, se rom).
Amúgy megcsináltam újra a tutorialt és kiderült, hol volt a gond:
Amikor a király meghal és beszélsz az õrrel, õ ott adja a questet, elveszi a csaj kardját és ott lehet kasztot választani. NEKEM EZ TELJESEN KIMARADT! Az õrrel ugyan beszéltem, de se quest, se kard (még mindíg megvan), se kaszt. A csatornák kijáratánál mondta, hogy meg tudom változtatni a kasztomat, mondtam is magamban, hogy: megváltoztatani??? dehát nincs is kasztom! Ott csináltam magananak elõször ...

MEGABUG!

Abban reménykedek, hogy valahol találok valami konzol parancsot, amivel triggerelni lehet ezt a questet, külömben cumi.

Zsolo007
Egyébként alvástól meggyógyulsz

Zsolo007
Elvileg mindenki kap alapból egy minor healing varázslatot, de lehet hogy rosszul tudom....Nézd meg a varázslataidat!

grebber
Életerõmet miként lehet növelni??
Mert 2 óra 15 perce tolom a gamet és amit találtam összesen kb 4 életlöttyöt már nincs és kb 2 mm-es életcsikom van.

Next PC upgrade: 2022

Zsolo007
Hát ez vicces. Én X800GTvel, 3000+ os A64-el (S939), 1G rammal tolom:

1152x864,high,2xAA,semmi árnyék,fû kikapcsolva,maximális látótávolság, a tárgyak stb. feltûnési csúszkája nekem is középen, 16xAF driverbõl. És így fut átlag 25 fpsel külsõ tereken, átlag 15el városokban, átlag 30-35el dungeonokban.

Az a vicces, hogy ez a játék nem VGA igényes. Ez proci igényes méghozzá a RAI miatt. Szal ha azt szeretnéd, hogy gyorsabb legyen inkább procit fejlessz....

Kipróbáltam az arénában, 3 ellenféllel szemben már nagyon durva, iszonyatosan akad, és alátámasztja feltevésem, hogy tökmind1 milyen beállításokkal tolom....Hiába vettem vissza mindent nem kaptam 15 fpsnél többet(ez nem átlag!, hanem max), míg a fent említett beállításokkal 11fps volt a max...

Szal hidd el ennek a játéknak a proci a szûk keresztmetszet. Mostmár értem miért támogatják a kétmagos procikat annyira...

DnP
mokas volt, mar jatszottam vagy 4-5 oraja es csak nem akart szintet lepni szerencsetlen.. aztan rajottem nem artana aludni 😊 meg csak 5. szintnel jarok.. es lekot mint allat.. billentyuzetem kezd romokban heverni.. tegnap kiesett belole valami.. mikor a 4ik konyvet orzo srac mar 20adszor nyirt ki.. 😊

c000: inc $d020; c003: inc $d021; c006 jmp $c000;

1024*768, hdr bloom off, antialiasing off, distance blabla off. A csuszkák kb középen. Árnyékok asszem off. Így fut olyan sebességgel amit én tökéletesnek tartok. Ha távoli tájat, egy fényeffektet, meg mondjuk 2x-es aa-ot még bírná így akkor elégedett lennék. Nos?