The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
Szerintem az a normális, ahogy ott van.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

ahogy fejlodik a conjure skilled egyre olcsobb lesz a summon.

hat figyelj ott az van hogy moboknak meghatarozott szintjuk van tehat ha mondjuk visszamesz egy kezdo dungeonba akkro minden 1 utesbol megolsz. DE leteznek olyan dungeonok amikben meg tapos monstak vannak mar akkor is amikor level 1 vagy. nem tudom morrowindbe annyira nem voltam elmerulve csak 3-4 hetet toltam es nem tapoltam😊

ZsZso
Akkor már 100 fölött járnánk max repunál! 😊
Várjá' majd megcáfolom 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Fritz Von...
RepuMAX=X*(BribeMAX+gameMAX).
X=Luck. 😊)

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Sheltem
"hat en meg epp azt olvastam hogy ok azert orulnek ennek a rendszernek mert a morrowind picsakonnyu volt level 20+ felett"

Ezt más is megerõsíti? Mert akkor el se kezdem a morrowindet oblivion után 😊

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Fritz Von...
Asszem, hogy a zombi 53 vagy 57 pont. Szóval pont belefér az alap manába. Most scamp, skeleton és zombi lényeim vannak. Ebbõl a zombit szoktam használni több ellenféllel szemben. És néha a kis tûzgolyósat is megidézgetem. 😊

ZsZso
Ez egy életszagú szitu ... János barát épp hittérít az ágya tetejérõl ... 😊)) hehe

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

valamelyik mage guildben leeht tanulni mindenfele summont. talan amelyik a conjurere van specializalodva.😊

ZsZso
Ja, szerintem is jó móka, csak megszólalt bennem a matematikus, aztán gyors alkottam egy theory -t 😊

PyRex
Szerintem a minigame pofonegyszerû. Egyszer rájössz a logikára és kész 😊 Ráadásul amikor már van "rotate" gomb is, na onnan meg végképp nevetséges 😊

PyRex
Ahhoz mennyi pont kell, hogy zombit megidézz? És hol lehet olyan varázslatot találni? Mert scrollom van, de spell kéne 😊

Fritz Von...
Ez igaz, de a bribe nagyon sokba kerül egy idõ után. Eleinte 5-6 pontot ad hozzá, és ez csökken. A vége felé már 50g körül van, hogy 1 pontot hozzáadjon. Szóval igen, a minigame manitz spórol. Meg nekem tetszik, hiszen ezzel is egy kicsivel több van a játékban, és úgy, mint a zárfeltörés, változatossá teszi. 😊

Fritz Von...
Én zombit szoktam megidézni. Az alap lények közül a zombi bírja legtovább. És amíg a mágus, meg a lénye azt ütik, én szépen odasétálok és leverem, mint vak a poharat. 😛

ZsZso
ezzel tisztában vagyok, de szerintem a bribe -al el lehet érni a max reput, (amit a játékkal nem) ... effektíve a játékkal pénzt takaríthacc meg ... semmi több.

Fritz Von...
Igen. A Repumax nagyobb, mint a játékmax. 😛

PyRex
Jaja, de ez pontosan így van 😊 Mágusokat én is 3-4 ütésbõl szarrászedek. A legjobb, hogy a sok hülye folyamatosan megidéz egy lényt. Mire megidézi mondjuk a terem másik sarkában, én már ott vagyok mellette és ütöm-vágom 😊 Azonnal halott, ahogy a lény is eltûnik ugye 😊 Persze nyilván ha nem npc játszik mágussal, akkor sokkal jobban játszható, de az npc mágusok szerintem meg sokszor gagyik. Csak sajnos elég kevés van belõlük, ahogy én vettem észre eddig.

ZsZso
Úgy néz ki, hogy olyan mod kéne, ami dinamikusan változtatja a Difficulty -t 😊 Tehát ahogy 10. szint fölé érsz mindig venne vissza a nehézségbõl (szintlépéskor). Lehet észre se vennéd, és írtó jót jáccanál 😊

igen igazad van, miutan elered a minijatekkal elerheto maxot meg a bribela tudsz rajta tolni+charm alapu spellel is. e 3 kombinaciojaval egy speechcraftban nem eros karakter is el tudja erni a 100 as erteket.

Fritz Von...
Angol játékeladási lista:

1. Elder Scrolls IV: Oblivion
2. The Godfather
3. Buzz! The Big Quiz
4. FIFA Street 2
5. Ghost Recon: Advanced Warfighter
6. Fight Night Round 3
7. Driver: Paralell Lines
8. 24: The Game
9. Black
10. The Sims 2: Open for Business

DonnieBrasco
Jah, nekem is úgy tûnik, hogy lv 3 és lvl 10 között pillanatok alatt felfejlõdtem... sokkal könnyebben fejlõdnek a skillek?

DB

A ti kung-futok nem erős!

ZsZso
A Mini Játéknak is van egy max szintje (játékMAX) és a Bribe -nak is (bribeMAX). Ezt értem ...
Most felvetõdött bennem a kérdés ... igazam van -e akkor, ha azt mondom, hogy:

bribeMAX = repuMAX (ahol repuMAX a maximum repu amit elérhetünk egy csókánál) és
bribeMAX > játékMAX
?

ezen kivul ott a charm alapu varazslat akar tekercsbol akar spellbol.

PyRex
LOL, nekem meg az elõbbi helyen (ahol a brutál élõhalott is volt), olyan szellem tanyázik (azóta sem mentem vissza), ami lõ egy olyan cuccot, ami kb. 4 értékedet veszi le minimum 30 másodpercre. Hihetetlen! Természetesen azonnal mozdulni sem tudok + agility is gázos, szal ha eltalálnak a földre esem. Kész, és csak 17. szintû vagyok 😄 Mi lesz mondjuk 35. szinten? 😄 LOL. Kéne szerezni 200 pontos mágia ellenállást 😊

Me0w
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az viszont mokas volt, mikor az arenaban egy magust kellett lenyomni. A Blademaster figyelmeztetett, hogy mestere a szakmanak, es egy specko pajzsa is van. Bekentem az elf toromet 5 seces benito mereggel es vartam. Ramrontott, varazsolt ezerrel, en kozben vedtem es szurtam. A merget benyelte, a foldreesett es szetkaszaboltam. 1 HPt sem vesztettem ellene 😄 Ennyit arrol mi nehez a jatek szerint 😉

Together we'll fly someday...

hat en meg epp azt olvastam hogy ok azert orulnek ennek a rendszernek mert a morrowind picsakonnyu volt level 20+ felett. az lehet hogy low levelen az oblvion a konnyebb de ezzel a fejlodesi sebesseggel ami most van a jatekban a level 20 elerese nem tart sokaig😊 persze ez karakter fuggo.

Fritz Von...
Kis help. Akik elakadnának, mert a quest NPC nem beszél velük, etc..

Szóval van az adott emberrel a viszonyod. Ezt fel lehet tornászni a kis minijátékkal maxra. Ez függ a speechcraft szintedtõl is. Van, akinél max. 50 körül lehet az érték. Ez azonban nem elég. Tehát ha ki is írja, hogy max a viszony, akkor még kell neki tolni bribe-bal manit. Ezt mindig engedi, akkor is, ha maxon vagy. És ha elég magasra ért, akkor tudod folytatni és beszélni vele. Tehát a bribe és a minigame két külön dolog, ugyanarra a célra.

ZsZso
Csak az itt a bibi, hogy iszonyat sok ember ki fogja jelenteni, hogy ez a gamma "sz@r" ... magas szinten tényleg irreálisan nehéz ... (ha fejlõdés nélkül viszed végig, akkor meg lájtos)

Me0w
Itt is 😊 Bementem egy barlangba level 11-en ahol jartam meg level 1-en es egy olyen monsterrel talalkoztam, akinek a kalapacsa elszivta az eromet. Ket utestol elnehezultem annyira, hogy nem tudtam mozogni, majd viszlat 😊

PyRex
Nehézséghez nem nyúlok, mégha kínszenvedve is csinálom, de közepesnél nem veszem lejjebb 😊

PyRex
Jó de gondolom ott tök változatos, tehát 20. szintû karalter be tud menni olyan barlangba is, amiben csak 10. szintû ellen van, nem? Persze olyanba is, amibe 30. 😄

ZsZso
lejebb veszed a nehézségi szintet/felteszed a modot ami a faq -ba van.

Sheltem
Egyébként azt mondják a "nagy morrowindosok", hogy a Morrowind sokkal nehezebb. Ott ha bemész egy barlangba lehet 1 percen belül halott vagy.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

PyRex
Pontosan. És ezt vajon egy hivatalos patch javítja-e (mert ha hivatalosan jön hozzá, akkor az ember ugye nem érzi annyira sántítani a dolgot, mintha felrakok magamtól egy modot 😊))

Komolyan már azon gondolkozom, hogy direkt vámpírrá változom, amíg el nem érek olyan szintre, ahol már varázsolni is brutálul tudok a Nord karakteremmel - ehh, ha létezik ilyen szint...

ZsZso
Ha még nem kaptál volna választ ...

Azt hiszem van egy vámpírölõ srác ... na azt gondolom már felkutattad (valaki elkotyogja, hogy Olav (vagy kinek az) innjében van. Elkéred a kulcsát a vámpírölõnek, Olav oda is fogja adni. Bemész a szobájába s körülnézel ... mondjuk a szekrény hátamögött is. Hmmmm ... egy könyvecske ... olvass csak bele! (és vidd el magaddal) -> irány az öreg néne kunyhója, és azon belül is a katona bácsi. Most beszélj vele ...

Me0w
Ugy kene mukodnie, hogy a monsterek max 10%-ban valtozthatnak. Teszemazt elso szinten a goblin 5. szintu - 10%, 10. szinten pedig 5. szintu + 10%. A plusz szazalek lehet kicsit jobb felszereles, vagy 10%-al tobb hp/mana, de sajnos a jatek egyszeruen lecsereli a szornyeket, es goblin helyett Goblin Warlord jelenik meg.

Sheltem
Amúgy humanoid lényeket nem lehet soul gembe rakni ? Mert nekem még nem sikerült. Vagy ahhoz kell a black soul gem ?

Sheltem
"vagy olyan élõhalott jön (ezzel pont tegnap találkoztam), amit 2 imperial guard, meg én 5 percen keresztül (!!!) folyamatosan ütve tudtunk csak legyakni "

Ezen olyan jót nevettem 😊 Mókás lehetett. Várom már mi lesz kb 25. szinten 😊

PyRex
Ehh, na elmondom az én elképzeléseim szerint mi lenne az ideális:

Szerintem az lenne a frankó, ha az egész világ, amiben játszódik úgy épülne fel, hogy kezdettõl fogva jelen lennének benne 1-100-as szintû karakterek és a cuccok is kezdettõl fogva ehhez lennének igazítva. Elég vicces, hogy pl. 17. szinten olyan goblinok jönnek, akik már saját megidézett ellenségekkel támadnak rám, vagy olyan élõhalott jön (ezzel pont tegnap találkoztam), amit 2 imperial guard, meg én 5 percen keresztül (!!!) folyamatosan ütve tudtunk csak legyakni - mondjuk van is egy grand soul-om, de egyedül nem sok esélyem lett volna, mert ha elértem a kardommal, akkor azonnal megfertõzött valami szarral, ami még hagyján, de folyamatosan visszatöltõdött az életereje. Ezeket pl. hogy a francba lehet legyõzni? Természetesen mágikus fegyverrel + folyamatos tûzvarázslattal próbáltam. És az a baj, hogy ha nem emberrel találkozom (mert azokat simán leverem), hanem bármilyen más lénnyel, akkor kb. olyan, mintha én ugye 17. szintû vok, õ meg 25. lenne minimum. Vagy több. Ennek így mi értelme...?

Kezdjem elölrõl olyan custom karakterrel, aminek csupa szarabbnál szarabb skillt- adok meg majorban (hogy szinte soha ne lépjen szintet), majd tápoljam szarrá magamat? Mert kb. 3. szintû sem lennék, amikor a többi - valóban fontos, de csak minor - skillem elérné a 75-80-as értéket. Mert ez elég vicces lenne 😊 És kb. ugyanolyan "csalás" a részemrõl, mint ahogy a gép is csal ezekben a dolgokban, nem?

Sheltem
karom = kardom

Sheltem
Én tegnap találkoztam valami Whisp- vagy mivel egy kis fény ami láthatatlan alapból és csak ha távolodsz tõle és közeledbe ér akkor lesz világos. Kb 10mp alatt leszívta a healthomat/magickamat 1%ra elkezdtem ütni fullratöltött mágikus karommal és 5. ütés után ment le kb felére aztán ahogy szívta az energiámat visszatöltõdött neki. Na mondom jó akkor majd ide késõbb visszajövünk 😊

PiszkosFred
Sajnos kisse eltuloztak az oroket, meg falon keresztul is eszrevesznek neha. De van erre mod, ott a link a FAQban ahhoz a modhoz, amely csokkenti az orok "alarm range"-jet. Hasznos mod, es habar konnyit a dolgokon, az teny, de ezt hasznalva lesz realis a dolog. Illetve realisan.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

mad mind
A mage guild küldetéshez megoldás.
Ha lefordíttadtad, akkor megjegyzi a fickó, hogy tán varázsolni kéne ez oszlopra. Löjj el egy tüzes, egy hideg, egy mágia növelõ és egy mágia csökkentõ varázslatot, az oszlopra. A fordítós fickó meletti ládában van mind, ha jól emlékszem.

Üdv.

ha mar ott a lup ikon akkor a skill fejlodes a kovetkezo szinthez veszi, tehat ha tapolni akarsz akkro meg azelott tedd hogy a lup ikon megjelenik. hiaba nem lepted meg a szintet alvassal, a skilleketlupokat megis a kovetkezohoz fogja szamolni, ezert lehet egyszerre tobb szintet is lepni.

Looserke
Ez mind szép és jó, de nekem jelezte a game hogy szintet léphetek és ekkor kezdtem el rágyúrni a conjuration-ra és a mysticizmusra és vagy 15-öt fejlõdtem bennük összesen és mégsem adott egy árva szorzót sem az intelligenciára, most meg kotyvasztottam pár löttyöt a következõ szintlépéskor és megadta a +5öt az intelligenciára...

ZaJanga
az arénában nyomtad le miután kihívtad vagy csak úgy simán lent az "edzõteremben" ?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

PyRex
"hat pedig csak major skilltol kene lepnie😊 valamit elneztel szerintem 😊"

De hidd el nekem, hog nem csak attól lép. Vagy ez bug lenne??? Megint megpróbálom, pill...

szerk: és természetesen igazatok van. Úgy látszik kicsit fáradt lehettem tegnap, mert az alteration-t valamiért nem láttam a major skillek között - LOL 😊)))))))))

Zsolo007
Egyébként feltûnt már valakinek, hogy a hand to hand combat brutálisan erõs? Szerintem el van túlozva a dolog. Oblivionban akármikor elbánok egy varázslóval, pókkal, dremorával. De ottvan pl clannfear, meg az a storm atronach, hát az valami hihetetlen, egyszerûen megölhetetlenek. Ha közelmész rádcsap és hátrahõkölsz tõle. A fegyverem nem elég hosszú, hogy ütéstávon kívül legyek. Szerintem ez röhej..

Mit gondoltok? Csak nekem gond ez?

No akkor erre rácáfol az, hogy léptem szintet, mentettem, megnéztem a lupot és 2 willpowert kaptam (4et fejlõdött a destrom), visszatöltöttem, és toltam lup ikonnal még 2 destro skillt meg azt hiszem restot is ami is willpowerhez ad. Aludtam és willpowert ugyanugy 2es szorzóval adta be. Lehet vmi benéztem,bár 3szor eljátszottam, de am megnézem megint.
Ezért kell lopni. Akkor nem zavar ha elkóborol. 😊

Why so serious?