The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
ÉS fõleg azért idegesítõ, mert így értelmét veszti a páncél mint olyan a gammában magas szinten, mert light armorból és heavy armorból ÉS spellbõl is ki lehet hozni ezt (sõt simán tárygakból/ruhákból is). Így mi a ráknak bármiféle páncél, felesleges inventory tölteléknek, vagy burden-nek...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

0Fritz0
Valahogy így, de csak poénnak jó.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Sir Quno Jedi
Ha sokat lopsz, elõbb-utóbb õk keresnek meg! (mivel az õ területükön gagyizol és nem adod le a sápot, ez így van manapság is)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Vinsanity15
és megmondanád hol vana thief guild?

Vinsanity is back!!

Sir Quno Jedi
Amúgy nem tudom feltûnt-e nektek, de nem lehet 85 fölé növelni az ARMOR-t!!! Legalábbis nekem sem spellekkel (shield, summon armor-ok), sem mágikus tárgyakkal, sem mágikus páncélokkal, sem 100 feletti armor skillel, sem semmivel nem megy efölé. Minden pont ami armorból efölé menne, elszáll a levegõbe! Ez nagyon idegesítõ, mivel egy goblin champion 30 szint felett simán porrázúzza a legtáposabb páncélt is fél perc alatt egy gagyi 85-ös armor rating-gal!

Van erre valami ötlet/megoldás (a mod-okat kivéve), vagy ez szándékos így?!

Vagy belepsz a tolvaj guildbe es akkor a bounty feleert leszedik rolad, vagy beszelsz egy orrel es vagy kifizeted a bountyt, vagy leulod a bortonben.

Vinsanity15
Az most mind1 csak azt kéne megtudnom hogy szedjem le a bountyt

Vinsanity is back!!

Kandurex
Hmm... van ilyen utánérzés, de legalább figyelemfelhívó nem igaz? gyébként arról meg nem tehetek, hogy ijedezel a privátok miatt <#merges2>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

LegionarR
Hol van Heroes guild??? <#idiota>

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Sir Quno Jedi
Tanács soul-gyûjtéshez mágusoknak (ápdételtem 😄):

- Vegyünk/szerezzünk egy üres grand soul gem-et!
- Csináljunk egy silver (mert sebzi a vámpírokat amúgy is) tõrt (magasabb szinten daedric) grand soulgem és soul-ból: Fire, Frost, Shock sebzés egyenlõen elosztva + 2 másodpercnyi soultrap !
- Csináljunk egy spellt: Chameleon self 60sec !
- Vegyünk le mindennemû páncélt, öltözzünk lazán, csizma helyett húzzunk mokaszínt pl.!
- Keressünk/idézzünk egy elegendõen magasszintû ellenfelet (pl. Lich)
- Nyomjuk be a sneak-et, az imént kreált Chameleon spell-t, ne fussunk és a spécizett tõrünkkel cserkésszük be az ellenfelet!
- Öljük meg egy két jólirányzott power döféssel!
- Örüljünk a teli soulgem-ünknek!!!

- HA van 5 darab grand soul gem-ünk teli grand soul-okkal, akkor készítsünk belõlük 4 darab ruhadarabot (célszerû: kámzsa+blúz/mellény/ing+szoknya/nadrág+cipõ/szandál) és egy gyûrût/amulettet, mindet 20%-os Chameleon-nal. ÍGY összejön a 100% chameleon tárgyból és a játékot szépen lehet tolni mágia, vagy bármi segítség nélkül is. Ha sneak-et is növelünk tárgyból (vagy spell-bõl), vagy eleve jó érték, akkor bárkit lazán leverünk és még csak észre sem fogja venni ki volt. Ez igaz BÁRKIRE, még a fõellenfelek jó részére is).

- Használhatunk varázslatot is fegyver helyett chameleon+sneak-bõl, nem fogank kiszúrni!!!

Haller.

Vinsanity15
AHA éertek köszi.És amugy nemtudod hogy szedhetném le a bounty t a fejemrõl?mert igy nem engednek be a heroes guildbe?

Vinsanity is back!!

Az attol fugg mik a major skilljeid.
Ha peldaul van speechcraft akkor probalj minnel tobb npc-vel jo viszonyt kialakitani.
Ha alkimia akkor csinalj italokat.
Stb...

koschwarz
jaja, de ilyen kiemelkedõ dolgokra, mint az oblivion, én is kiváncsi vagyok, úgyhogy megpróbálkozom azért vele<#worship>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

LegionarR
Célozz felfelé (amennyire csak tudsz), és a nyílakra lassan kattints kétszer ne úgy mintha ikont akarnál megnyitni...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Vinsanity15
HI.Valaki megtudná mondani hogy hogy lehet legkönnyebben szintet lépni?most egy kicsit hanyagolom a fõvonalat (próbálok kisebb questeket teljesíteni)mert most csak 2 es szintû vok

Vinsanity is back!!

Hali!

Nem neked kell a szarvakat gyûjteni, hanem ha elolvasod a párbeszédet akkor kiderül, hogy a csaj adna melót az unatkozó társaidnak, ami a szarvgyûjtögetés lenne. Hogy ezt kiadja melóba a delikvenseknek, elõbb kell neki vinni 5 db ectoplasm-ot.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Én a gothic elsõ részét tavaly szereztem meg végül /már korábban is akartam csak sose jött össze/, aztán ugye amikor megláttam a grafikát /ami elég ronda volt mert 2001-es játék/ akkor gondoltam na ezzel sem játszom sokáig. Körülbelül 30 percig játék után el is felejtettem a grafikát. A gothic 1-2 szvsz a legjobb rpg ami létezik, az oblivion az egyetlen ami képes volt ugyanennyire megragadni.

Why so serious?

SNAKE01
én nem értem ezt a nyilas trükköt.elõveszem az íjat,nyíl kifeszít,inventoryba kétszer kliikk a kiválasztott nyilakon,healt potion eldob és csak átlövi rajta a nyilat még csak el sem lövi!😞 mit csinálok rosszul?

b-type
Dedó???
Ez egyáltalán nem dedó, hanem egy jól kitalált és müködõképes rendszer, ami egy kicsit el van keffentve.
DE ezzel együtt teljesen használható, még nem fejlõdésbarát skill leosztásnál is.
Semmilyen rákot nem kell aprítani, én csak a legelején rákoztam mikor alapszinten voltam az arénában és minor heavy armor-ban semmi esélyem nem lett volna.
slussza, semmi többet. addig kell korrigálni amig teljesen meg nem érted és amíg gyorsan fejlõdnek a skill-k.
késõbb semmit, de ehez az kell hogy alkalmazd amit tudsz a fejlõdésrõl,mert ha félrefejleszted és onnan akarod visszahozni tökéletesre, akkor korrigálni kell megint.
Minnél össze-vissza vannak a major skill-k (mágusvarázslótolvaj karakterek) annál több odafigyelés kell.
- link

Nagy tévedés azt gondolni hogy mindenkinek ezen jár az agya miközben kalandozik, amikor már belassulnak a szintek, akkor egyáltalán nem kell erre gondolni, alkalmazni kell.
Sokkal életszerübb ez a rendszer, mint kapsz egy kalap TP-t és abból szinte bármit fejleszthetsz..amihez addig közöd sem volt.
..más kérdés hogy kifinomultabb rendszer (több oldalú kocka..stb), de ez a tapasztalat leosztás szempontjából jóval életszerûbb, mint szintet lépni és aztán bár addig pl. dárda soha a kezedben nem volt de a következõ támadási körtõl már tapasztaltként forgatod.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

tibor16
off:
a hiba nem az ön tv készülékében van... 😊
A graf a Gothicban valóban idejétmúlt, de nem azér szeressem(/sük), szvsz az Obliviont sem azér fogjuk szeretni úgy 4 év múlva, de nem tisztem védeni meg nem is szorulnak rá... Ezek játékok, ami azt jelenti jáccani köll velük, vagyis legalább próbáld meg... de ettõl az van úgy, hogy nem jön be, ez 1 ilyen dolog ... -bocsi (kikívánkozott)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Öööö, nem 😊

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Kicsit valtozott a stat noveles rendszere.
Morrowindben szintlepes utan a bonuszok elvesztek, vagyis ha novelhettel volna 4 tulajdonsagot 5-el, akkor a kovetkezo szintlepeskor a nem novelt nem kapta meg alapbol az elozo szintlepesrol maradt pontokat.

Oblivionban ugy mukodik, hogy egymas utan tobb szintet is lephetsz.
Tehat ha elered a szintlepeshez szukseges skillnovekedest, akkor a jatek kiszamolja hogy az elozo szintlepes ota a skillnovekedesek melyik tulajdonsagot mennyivel novelnek, majd ujrakezdi a szamolast.
Igy ha egymas utan tobbszor lepsz szintet, akkor elofordul hogy elso alkalommal pl 1-el tudod novelni az erodet, masodszor pedig akar 5-el.

En leptem egymas utan 5 szintet, mert amig nem jottem ra hogy a rendszer lenyegere, kimentettem szintlepes elott es neztem hogy az erom 1-et none osszesen.
Na, gondoltam elmegyek kicsit fejleszteni blade/hand-to-hand-et, majd utana lepek szintet.
Kozben fejlodott kismillio skill is.
Aztan szintlepeskor megint csak 1-el tudtam novelni az erot.

Viszont miutan szintet leptem, a kovetkezo alvaskor azonnal utana mar 3-at nott az erom.

Magyarul, itt erdemes azonnal szintet lepni amint tudsz, mert ugysem fog tobb tulajdonsagod fejlodni, hiaba fejleszted meg a skilljeidet, ellentetben a Morrowinddel, ahol erdemes volt gyurni, hogy 5x legyen a novekedes.

SNAKE01
thx!

koschwarz
hínnye, pedig a gothic 2-vel próbálkoztam, de nem szerettem meg, fõleg az iszonyatos irányítás, meg a kicsit béna graf miatt<#rolleyes><#nemtudom>

0Fritz0
Nem olvastad tovább, 5 ektoplazma kell a néninek.
Menj le a szomszédos katedra pincéjébe és henteld le a szellemeket.
(Persze ezüst, ill. mágikus cuccal kell megkínálni õket).

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

grebber
The Assassinated Man küldit nemértem 😞

Elmegyek a házba ahova kell beszélek az emberrel az mondja hogy mindjárt jön az a Hide faszi amikor megérkezett elkezdek vele harcolni megölöm.

De az irja hogy faulire tehát valami nem koser.
Mi a gond?

Ja és ha igy viszamegyek a "központba" akkor azt mondja akarok-e vámpír lenni.
Mi van ha azleszek és mi van ha nemakarok azlenni??

Next PC upgrade: 2022

tigeroo
te nem a gameronline-os flatline vagy véletlenül..?<#fejvakaras>
Krétán próbáltad már?

Bocs, szar poén volt....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

tigeroo
| Mielõtt kérdeznél kattints ide! |

felirattól mindig megijedek, olyan mintha PÜ érkezett volna 😄?A😄?AD
SNAKE01
hi all!valaki megmondaná nekem hogy merre találok minotaurokat?az egyik fighters guild küldiben azt mondja a csaj hogy szerezzek neki minotaur szarvat vagy mit meg ogre teeth-et.plz help!

Kandurex
Olyan embereket, járókelõket keres, akikre, ha ránézel akkor a normál ikon helyett egy ilyen kis korona látható, azok többnyire küldit adnak. Amúgy meg mászkálj a városokba, beszélgess, szakadni fognak rád a mellékküldetések.

0Fritz0
Persze, hogy ez megöli a játék hangulatát.
Viszont a te problémádon abban segít, hogy rendes mentés hiányában ne kényszerülj órákig a nagy fehértalpú fõnök, Szopacs karakterét megszemélyesítened. 😊

Mr_no_NaMe
Ez mellett még a Gothic I-II õt ajánlom még, ha ezek nem szerettetik meg veled a stílust akkor semmisem 😊
koschwarz
komolyan mondom, le vagyok nyûgözve, hogy milyen szinten õrület van ezzel a játékkal. monnyuk én sose játszottam szerepjátékokkal, de most ki fogom próbálni. azért még inkább nem veszem meg, egyelõre csak "megszereztem", mert lehet, hogy nem fog tetszeni (merthogy ezt a stílust soha nem kedveltem), de ha jó, úgyis megveszem.

ugyanez volt a fahrenheittel is, soha nem csíptem a kalandjátékokat, de aztán annyira dícsérte mindenki, hogy kipróbáltam, és nagyon bejött...<#eljen>

Sziasztok!

Hogy lehet mellékküldetéseket válallni?
Elõre is köszönöm.
THX
tigeroo
mondom, ezért nincs értelme annak, hogy CSAK 3-at válassz ki amit növelnél szintlépésnél..ugyis az fejlõdik, amit használsz, miért nem kaphat nyamvadt 1 pontot pl. a luckra egy harcos??? vagy egy pontot strg-re egy mágus!
vagy félmegoldás: összeadódnának a szorzók és úgy osztod el, ahogy akarod pl. lesz
3 cuccnál 5x akkor; 15 pontot oszthatsz el, úgy ahogy akarsz.. jó is lenne
tibor16
Én azt nem értem, mér nem fejleszthetem azt amit akarok, miért van erre szükség. Volna egy elérhetõ tapasztalati pontszám a szintlépésnél, oszt had osszam már be ahogy akarom. Tiszta dedó ez a csapkodomalovamvagyarákot (szegény pici állattya), mer skillt akarok a vdekezésbe - háát neem? Én mellesleg, maradi vagyok ebbõl a szempontból, hagyom a csodába, ahogy esik úgy puffan alapon...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
sziasztok, - csak mérgembe próbáltam ki a nyilasmisit (a Gothicot ismerem kívûl belül oszt mégse használom ki a gyengéit). Bár dögunalmas, azér megvan a haszna is ennek a nirnroot gyûjtésnek, vszínû a legtöbb helyre sose mennék el, amit így megköll nézni. A másik, ha ezt a csítet használom, akkor mi tart vissza, hogy pénzre, löttyre, fegyverre ne használjam - úgyhogy maradok a játéknál, no meg max a kérdezésnél (bár szvsz, az is csít vhol)...

tigeroo
sztem meg ebben a szintfejlõdés dologban az lett volna a legjobb, hogy nem kell a 8 tulajdonság közül (Strength, Intelligence ,Willpower, Agility, Speed, Endurance , Personality, Luck) 3-at kiválasztani lvl-upnál..mindegyik megkapná a minimum 1 pontot, de ha valamelyiket "használtad" akkor az a konkrét tulajdonság felmehet akár 5-öt is...ezért hülyeség ez az egész...pl. ha kapsz egy 5x-ös szorzót akkor természetesen arra fogsz 1-et a 3-ból, a maradék kettõt pedig a további legnagyobb szorzókra...de ha van egy 4. tulajdonság amin minimum 2x van akkor az elvész..:ll

a morrowindbe is jólett volna olyan "mod" amiben a security, sneak egyaránt agilityt kap...:l mert ha egy szinten keresztül csak ládákat nyitok, az 4-5x szorzó az INT-hez...mit kezdjek vele??! agi kell a tolvajnak, fõleg ha nem karddal, hanem íjjal rohangál
Mr_no_NaMe
Hát az 1. lehetõségre nem nagyon van még mod, a 2. lehetõségre meg nemtom 😊
Kandurex
Még valami, gondolom van itt egy pár mod vadász 😊

Szal olyan mod érdekelne ami a karakter szintezésén módosít. Két lehetõség fordult meg a fejembe:

Az 1. tovább fejlõdés, azaz nem állnak meg a major - minor skill -ek és az attribumok 100 -nál, hanem tovább tápolódnak megfelelõ hatványozott tulajdonságokkal. Ez késõbbiekben fontos lehet, mondjuk lvl 50. szinten <#vigyor0>.

A 2. meg ami visszafogja, mondjuk a major skill 1.5X kap fejlõdéskor, a minor 0.5X akkor a modban a major kapjon 1.0X a minor meg maradhat. <#zavart2> Remélem érthetõ.

Szal a kérdés, hogy van hozzájuk hasonlító mod? Elõre is thx. (persze kettõ egymást kizárja)

Kandurex
Igen, htx!

Mr_no_NaMe
Kell hozzá mod a HQ-n a hírek közt fentvan.
Kandurex
A vitrinekhez kell mod vagy alaban lehet vásárolni a házhoz?

(utolsó simítás a banneren, a FAQ nem mûxik, tudja valaki merre jár Zsozso?)

Szerk: (nem tudom miért neked címeztem Flatline)

Mr_no_NaMe
Én megcsináltam de nem találtam ilyet. Bár ennek talán az az oka, hogy nem mindegyik ládát nyitottam ki 😄
Ööö, srácok, tegnap belefutottam egy érdekes dologba.... miután aréna és mágus céh vonal megvolt, gondoltam elkezdem csinálni a harcos céh küldiket.
Még viszonylag az elején járok, kaptam egy küldit, hogy 10 Imp Gillt-t kell összegyûjteni, és egy helyet, hogy ott vannak Impek.
Bemegyek a barlangba, gyakom az Impeket (egy ütés)...
Majd az egyik ládába a szokásos 80 arany vagy 2 potion helyett találtam egy Ring of Perfection nevû gyûrût, ami konstans módon növel minden tulajdonságot 10-zel! Naon remélem, hogy ez csak random treasure, mert ûbergyík lenne, ha pont a leggagyibb dungeon-ban lenne fixen lerakva az ediig általam látott legjobb tárgy......
Aki csinálta már ezt a küldit, talált ott ilyet, vagy mázlista vagyok?

Mr_no_NaMe
1. Az inventroyba equipelsz jó sok nyílvesszõt és egy íjat.
2. Felfelé nézel, megfeszíted az íjat és míg az íj feszül, addig belépsz az inventoryba ismét.
3. Kétszer rákattintasz a kijelölt nyílvesszõre, majd eldobod a sokszorosítani kívánt tárgyat (ami ninroottal nem mûxik).
4. Kilépsz az inventorybol és ahogy kilövi a nyílvesszõt voila ott van sok rengeteg cucc 😊
Mr_no_NaMe
Jah értem...De az tényleg fura, hogy 5 szintesen nincsen semmi jó cucc aztán hirtelen 8. szinten már lootolhatóak a dwarven cuccok meg az elven longswordok.
Looserke
de hogyan kell csinalni pontosan mert nekem nem sikerult

Mr_no_NaMe
Reggelt!
Ninroottal nem csinálja 😊
Asszem csak olyna tárgyal amit tudsz mozgatni ide oda. De az tényleg elég durva, hogy kilövök 1 nyílvesszõt azt csinál nekem 50 krumplit 😄DD
Ezzel a trükkel el lehetne menni mutatványosnak !!