The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
hogy egy eféle nõcske miféle bûnök miatt is került az IC börtönébe, talán csak nem ÜK??

Ha Anvil fele jársz, nézz be az ottani "székhelyükre" ;] Nem egy Surani bordély, az kétségtelen, de azért jelen vannak itt is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Mint kiderült, nem csak mágusoknak jó, kivételesen az ajtó nyitva minden nem mágus karakternek is. Ez téves feltételezés volt részemrõl is. Egy böhöm nagy gép, amelyet ha aktiválsz, minden csillagállásnál kapsz egy új Great Power szintû abilityt, amit naponta csak egyszer használhatsz mint hasonló társait. Én +20agi/-20end 60sec -t kaptam. A látványa, amikor aktiválod, szerintem hatalmas. Igaz fpsgyilkos is ;] Hasznos e a mod? Hát ha az armor ad a pacinak plusz életet (amire tegnap hívta fel a figyelmet itt vki), akkor ez is kábé olyan szinten mozog.

A küldetés hogy aktiválhasd, 4 vagy 5 dwemer ketyere begyûjtése gonosz banditákból a Colovian Fennsítkon. Kettessével és hármassával lopjak a napot sátrak mellett. Utána vissza az egyetemre, és kész is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sir Quno Jedi
De az is elég, ha beblockolsz és várod, hogy tûzdeljen.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Én is tõrrel nyomulok, mivel egy daedric tõr már alig sebez kevesebbet egy daedric longsword-nél, viszont majdnem ötöd olyan könnyû és háromszor gyorsabb. Egy jó varival megfejelve igazi késpárbajoknak lehetünk tanúi!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

dronkZero
Ehh.. Egy íjász alapból védtelen, és lerohanható... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Én is íjász vagyok úgyhogy nem mentem közel. Végig ugyanazt a távolságot tartottuk egymástól.

Why so serious?

Sipocz
Az íjász meg tõr tipusu dolgot elég jól ki lehet használni, biztos vagyok benne hogy az AI távmérõje triggerezi azt hogy egy íjász mikor vált melee-re, ha sikerül az bow-melee billenési pont környékét jól megbecsülni akkor a fegyverváltási szünetben a kánya nagyjából védtelen és lerohanható.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

dronkZero
Ha lemondasz arról a kb 100 aranyról, amit egy óra alatt belédlõ, akkor az íjász sokkal hasznosabb is tud lenni. Közel mész hozzá, megcsapkodod, amig elõ nem veszi a kését. Na, onnantól Armor Skill tréning. Kb két és félszer bökdös gyorsabban a kiskéssel, mint bármelyik másik ellenség.

Sir Quno Jedi
Az íjászok is szeretnek tõrözni ha túl közel kerülsz.

Biztos végtelen van náluk? Mert nekem volt olyan, hogy goblinnal kölcsönösen lõttük egymást aztán egyszercsak elrakta az íjat és elõrántott egy tõrt majd nekem esett.

Why so serious?

Egyszerûbb ha megállsz úgy hogy egy fal legyen mögötted és amikor lõnek rád egy picit arréblépsz, a nyílvesszõ melletted üti meg a falat és egyben marad, simán felveheted.
Mivel az enemy íjászoknál végtelen nyílvesszõ van így akármennyit be tudsz gyûjteni (elég unalmas szórakozás de fejleszti a reflexeket) a játék elején megéri csinálni amikor még szinte semmi loot nincs mert minden nyílvesszõ legalább 1 aranyat ér, 100 nyílvesszõ 100 arany stb.
Páncélfejlesztésre is az ellenséges íjász a legjobb mert kicsit sebez de minden "ütése" fejleszti a páncélt, amikor lemegy a HP-d simán félrelépkedve a lövések elõl felgyógyíthatod magad aztán mehet tovább a móka, a végén a belédragadt nyílvesszõk meg extra haszon.
Ez is nagyon unalmas de pl Ha már csak egy kicsi páncélfejlõdés kell a szintlépéshez akkor megéri az íjászt utolsónak hagyni és engedni hogy párszor eltaláljon.

Crokin
Szerintem párat el lehet rakni magadból, legalábbis tuti hogy nem vettem fel vesszõket és ott volt az inv-be pár fajta 😄

Repatarurgyán

Nem kell aktiválni, automatikusan az inventorydba kerülnek a belédlõtt nyílvesszõk.

Ja és nem mindegyik mert a játék találatkor 50% esélyt ad a nyílvesszõnek hogy egyben marad-e, ha igen akkor beteszi az inventoryba.

Ez az 50% csak olyan esetekre vonatkozik ha "beleragad" a célpontba, pl a csontvázakról lepattanó nyilak mind megmaradnak a földön.

dronkZero
Ja, de pl athleticset fejlesztni, (maxos speed mellett) lehet pl TVnézés, bevásárlás, alvás stb. alatt is... 😊

b-type
Ez nem igazán jó, mivel az agility-t max 5×-re adja, és ahoz 10pont fejlõdés kell, ha elmegy a haverokhoz, duma-duma, visszajön és ha addig 20-30-at lépett, akkor 10-20 pocsékba ment. 😊
érdemesebb fejben tartani és inkább kalandozás közben fejleszteni, vagy akár trainer, de otthagyni nem jó a karaktert.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sir Quno Jedi
Vazeg, tényleg, ezt már én is megfigyeltem, hogy bár nem vettem fel nyvesszõket, mindég elõbb-utóbb felbukkantak az invymben! 😄 Ja, mert jól belémlõtték õket és onnan már pivate property! 😄DD

Hali!

A sneak kapcsán valóban nem csak a láthatóságot veszi alapul a gép, hanem arra is figyel, hogy hallani meghallják a karaktert sunnyogás közepette vagy sem. Ezért tud fejlõdni a sneak egy olyan ellenféllel szembeni rejtõzködés és mozgás közben, aki teszemazt egy fal vagy ajtó mögött tartózkodik.

A páncél viselése nem a csörgés miatt nehezítõ tényezõ, hanem a csillogása és a tömege miatt. A csillogás értelemszerûen nem vonatkozik a bõr és szörme páncélokra, ott inkább az össz tömeg fog befolyásolni. A talaj tényleg jobban recseg egy súlyosabb vértezetet viselõ személy alatt (legjobban ezt egy fa hídon járva lehet tesztelni vagy valami kemény kövön sétálgatva, ahol ha nehezebb a páncélzat össz tömege, akkor jobban hallatszik a léptek zaja ugyanazok cipõben járva is).

A mozgásnál meg a lábbeli azért olyan fontos dolog, mert az tud csak igazán kopogni. A mokaszinok, szandálok nem kopognak, nyikorognak, így amíg eléri az ember az 50-es skillt addig inkább ebben lopakodjon és nem fog hamar lebukni emiatt.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

dronkZero
Hm. Jó ez a lista, köszi.

Attronach karakteremre eddig enchantoltam 2x15 spell absorption-t, meg 2x50 fortify magickát. De úgy nézem nem is nagyon van más, amit érdemes lenne...
Mivel el akarom érni minden stattal a 100at, sok értelme nincs olyat enchantolni, ami attribot növel. Intelligenciát sem éri meg növelni sigil stonennal, az csak +24 magickát ad, ami meg direktbe magickát növel, az +50-et. Még az erõ, a feather, light 75ft, nighteye, detect life 180ft esetleg érdekes lehet.
Így most 80 s.a., 550max magicka. Még várom a Spelleater Amulettet, csak nem tudom, ki adja, és mikor...

Hali!

Ha teletûzdeltek nyílvesszõkkel, csak menj be az inventoryba és a fegyvereknél nézd meg a nyilakat. Aktiváld majd deaktiváld õket és viola, kevesebb lesz benned a nyíl. Ami nem tûnik el ezzel, az meg pár perc múlve kihullik. No meg persze nem árt ha azokat a vesszõket aktiválod, amivel lõttek rád (szóval ha alapból hordozol acél vesszõket de vas vesszõkkel lõõnek tele, akkor ne az acélt aktiváld, mert nem lesz semmi változás).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sipocz
A sneak-kel kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy igazán jól ellenséges környezetben fejlõdik és talán egy picit gyorsan is. Azt érzékeltem, hogy a "hatásgömbben" levõ megfigyelõkhöz checkolja a lopakodást nem csupán a line of sight-ben lévõkre hanem mindenkire akár a födémen-padlón túl is (szvsz. ezért talán túlzásban is fejlõdik). Az meg hogy egy csörömpölõ vértben nem vesznek észre akkor ha egy huntsman mokasine-t viselek tegnap tényleg kipróbáltam (egy redgard hentessel😊) és meglepõdtem, mondjuk jó volt és annyira azért kihasználtam hogy távolról lõtte a sneakeket.

Hát ha így álltok a játékhoz, nyugodtan nyomd be q betût majd irány a sarok. Csináld a dolgodat. Elmehetsz haverokhoz stb. 😊Mire x idõ múlva visszatérsz fejlõdött a sneak... B ár ez inkább anti szerepjátékosoknak ajánlott. Sajnos ez igaz még pár skillre pld. Alteration

deep
6600GT
N1ggA
Aham. És tudtok olyan videókártyát, ami viszonylag olcsó, de az ilyen és hasonlóan új játékokhoz tökéletes? Jó az ár-minõség aránya.

Spread De Love!

Sipocz
Tényleg elhalmoztok nagyszerû tanácsokkal, amiket nagyon köszönök (frankón jók és tényleg semmi mellégzöngém nincs)!
Annyi volt az egész difficulty bajom hogy végsõsoron kiderült defaulthoz képest 200%-os beállításon (teljesen felhúzott csuszkával, a fiam vert át mert õ úgy tekintette hogy az én beállításom 50%) mentem a karival és persze hogy lehallt, a diffi-csuszka most a teljes vezérelhetõ terjedelmének kb. 0.6-én áll (értelmezésemben ez 120%-a a Beth. ajánlatának?) és ez így kényelmes és nem is csapnak le a dögök egyben 100 HP-t 14-es szintemen (azt néztem hogy lejebbszedni ennél már tényleg gyerekség mer egy csontihero 2-3 25-ös firetouchtól kinyúvadna😊). Arra gondoltam hogy a legnagyobb problémát mégis csak a "power leveling" (tehát az 5-5-5 vagy 5-5-1 jellegü attr. növelés) teljes hiánya okozza, azaz a kari fizikai és mentál-asztrál kondiciója nagyon lemaradt a szintjéhez képest (mivel mindig teszek a luck-ra is a legjobb szintlépéseim 4-2-1 szerüek). A másik hátrányom lehet hogy igazán Brumán meg Cheydinhalon kívül csak az IC-ben jártam (lehet hogy nem kellene ennyit dungeonoznom, csak úgy vagyok vele hogy ha már útba esik bekukkantok és találtam már olyan óelf templomromot is amit 3 napig pucolgattam😊) a lóvém még csak most indult meg és így egyáltalán nem rendelkezek hatékony illúziós mágiákkal és enchantolt cucossal sem. Emléxem én a Morro-ból eféle befürdésekre és persze alkalmazom majd ha lesz elég chameleon meg invisibility, de addig azzal fõzök ami van. Igazán nem is szeretném magam állandóan nagyhatalmu enchantokkal agyonturbózni (nem vitatom hogy lehetnek a gamának olyan részei ahol ezek elkerülhetetlenek), az alkalmazott fortify-okat kézbõl(fejbõl?) nyomom és megpróbálom a pure magic gyilkolászást (hiszen még tanulós a kari, mondhatnám "kispöcsnek" is csakhogy egy filigrán breton kisasszony a drága és persze kérdés hogy egy eféle nõcske miféle bûnök miatt is került az IC börtönébe, talán csak nem ÜK??, merthogy az IC-ben valahol már találkoztam hivatásos kélyhölgy NPC-vel aki ezt nem is tagadta😊).

Sir Quno Jedi
Én tökre úgy szoktam kinézni mint egy sündisznó, ha hagyom, hogy megtûzdeljenek nyilakkal a besték! Azt vajon miért nem lehet elrakni, legalább ami a pajzsunkban állt meg?! 😄

Sir Quno Jedi
az a "q" gomb

Ugyanebben a magazinban vagy egy jópofa ötlet, bár még nem próbáltam ki.

Következõrõl van szó: Ha egy íjjász ellenfél egy olyan helyszínen ahol te épp egy ajtó elõtt állsz (ajtónyitásnál nincs töltésesre értve term.), akkor nyitod-csukod az ajtót és az felfogja a lövedékeket. Majd miután elintézted az íjjászt, visszamész az ajtóhoz és kiszeded a vesszõket belõle 😊
Sir Quno Jedi
Ja és amíg nem elég magas a sneak-ed NE viselj csizmákat, csak mokaszínt pl., mert növeli a felfedezés esélyét! Sõt nehéz páncél sem ajánlott, meg atúlzott terhelés is gond, illetve ha csillog a vért (pl. mithril) az nagyon gáz!

Csak akkor fejlõdik, ha valakitõl észlelési távolságban lopakodsz, "csak úgy" lopakodni értelmetlen.

Egy nem elegáns, de jó megoldás: egy barlangban, mondjuk egy patkány háta mögött a fal felé fordulsz, és lenyomod a folyamatos elõrehaladást ( talán defaultból a tab ), kb. percenkét fejlõdik a skill egy szintet....

Sir Quno Jedi
Nekem úgy tûnt, akkor fejlõdik gyorsan, ha sokan vannak körülötted (lásd. pl. arcane university udvara nappal) és sikerül is a sneak, tehát nem néznek rád pl.! Ezért érdemes invisibility-t, vagy chameleont használni. Ja meg jó nagy agility sem árt hozzá. Simán cikázol álcázva a kiscsávók között és máris fel tudod nyomni zéróról 30 köré. Utána már a dungeonokban mindig mehetsz sneak-elve és így külön fáradtság nélkül fejlõdsz (term. az álcázó varikat/tárgyakat SOSEM feledve).

33-as szintû harcos vok, gondoltam ideje lenne lopakodûást is fejleszteni. Hiába megyek mindig lopakodva, hihetetlenül lassan fejlõdik, szal már nem is mesterséges, többet szenvedek vele, mint bármi mással😛

Sir Quno Jedi
Pesze hoyg lehet! Ha lopakodva közlekedsz midenfelé, akkor nõ a sneak, mi ebben a fura?! Én is sneak-ben futkározok páncél nélkül félterhelésen, bazi magas speed-el. Így is elég gyorsan lehet suhanni már. Arról nem beszélve, hogy így futás miatt mindig kapsz speed-re szorzót (meg asszem agira is a sneak miatt).

koschwarz
olvastam a gamestar megaguide-ját, és kíváncsi lennék, hogy úgymond mesterségesen növelte-e valaki a skilljeit. mittomén a lopakodás skillt mesterségesen úgy is lehet növelni, ha mindenhová lopakodva megy az ember, vagy az acrobatics skillt, ha mindenhová ugrálva megyek.

szép dolog ez?<#wink>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Nálam hasonló problémára az elsõ körben megoldást adott a videókártya cseréje (nem támogatott az 5000-es sorozat) és feltétlen a DVD-n található directx 9c-t tedd fel (valószinü eltérõ build mint amit jelenleg használsz). A FAQ-ban lévõ tanácsok jók és a .ini túrkálásához is ad segítséget ha a gugliban rákeresel az "oblivion tweak" frázisra.

Sir Quno Jedi
100%chameleon + sneak-elsz. Csak bambán néznek majd az ellenfeleid...

Spoiler
LOOOOL! Hát most sikerült megint megnevettetnie a játéknak. 75 fölé fejlõdött a destructonom. Megyek Skingradba megvenni a fincsi kis varázslatokat. Természetesen miután kiléptem az ajtón elõször az õrségen teszteltem. Megfeküdt vagy 5 jön nekem mindenki támadnak a lakosok, õrök. Ezért is látom meglepve, hogy egyszer csak az egyik ember ököllel üti az õrt. Látom ám, hogy a paranoiás csávó az. 😊)) Segítek neki leütni és amint meghalt az õr már veszi is el a kardját és halálordítással ront rá a lakosokra!!! 😊)) Eljött az õ ideje, azért meg kell hagyni van a készítõknek humorérzéke!

Hehh. Nekem már beadott egy küldit is. Majd kiderül. 😊

Methylisocloro
Én annyit láttok hogy az Arcane University-n (mágus fõhadiszállás) van egy Orrery nevû ajtó ahova nem lehet bemenni az alapjátékban.

Hát ez LOL, hogy errõl az orrery-rõl mindenki csak rébuszokba beszél. Olvasom már egy ideje a fórumot de konkrétan még senki nem írta le mirõl is van szó. Plusz oblivion hq-n sincs csak, hogy a magusoknak jó. Szóval akkor mi is ez tul képpen? 😊

Szerintem állj le vele és csináld a mellékküldetéseket elõször. Nem kezdtem bele pedig már játszottam vagy 50 órát és ez így van rendjén. 😊

A fõküldetésen haladva elakadtam, megvan a 4 mythic dawn könyv és dumáltam is a gyíkarc varázslóval az arcane university-ben. Innen hogyan tovább???? Plz help!
N1ggA
A f.a.q-ban leírtak se segítettek.

Spread De Love!

N1ggA
Sziasztok! Felraktam a játékot, a gép kiírta hogy ellenõrzni, hogy milyen grafikára állítsa alapból a játékot. Mediumot írt ki. Ennek ellenére ha belépek, hihetetlenül akad. Mindenféle grafikát a minimumra raktam, de még 640x480-on se megy. P4 2,6 Ghz; Geforce4 FX5600 128MB videókari, 1024 ram. Tudom, hogy nem tökéletes, de ezen azért mennie kéne. Aki tudja mi a gond, az írjon please!

Spread De Love!

Egyszerre csak 2 gyûrût és 1 nyakláncot viselhetsz!

ati2002
Lenne egy kérdésem: az mitõl függ, hogy hány gyürüt tudok egyszerre felhúzni, mert van amelyik letiltja a másikat, pedig jó lenne mindkettõt, vagy mindhármat hordani? Vagy késõbb lehet majd?

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

ati2002
Nah, megkaptam elsõ Glass tõrömet, gyönyörü a drága, és éles, mint a penge, viszi a dögöket rendesen.<#eljen>

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Ehh. Ez a válasz kicsit félrement. 😊 Sry! #18463-ra ment eredetileg.

grebber
Eddig a legdurvább barlang abiben voltam a következõ lényket tartalmazta de dögivel:

- Mynotaurus
- Mynotaurus Lord
- Will o Wishp
- Patkányok
- Az a négylábú csáps akármi nevét nemtom hirtelen.
És ha ez még mindig nem elég egy szinte togában lévõ nagydarab monstrum emberszerõ mintha õsember lett volna nevét nemtudom mert mire hozzá elértem kb 20 an voltak rajtam és game over 😞

Next PC upgrade: 2022

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azt én úgy csináltam, hogy csak Sextiust mártottam be. Mert õt könnyû megölni. Miután kiléptem a házából rámrontott az õr, hogy fizessek 40 bountit. 😊 Utána pedig a paranoiás ürge beborított ezer arannyal. Ráadásul hatalmas a duma amit ezután mond. Megnevetetett. Már nem emlékszem pontosan de valami olyasmi, hogy ennek soha nem lesz vége úgyse. Szóval tudja magáról, hogy nem épelméjû. 😊)

Dr4gonlord
Menézem mindjárt, hogy az erõk, amiket ad, azok a szinttel erõsebbek lesznek-e.