The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
😊)
én az elsõ Savage Ogre-val szívtam, páncél le, ajtón be, fáklya fel és zúgattam befelé...majdnem fellöktem,..na gondoltam ha már pont itt van elkezdtem öklözni, majd magamhoz tértem vhol, visszarohantam ráerõugrottam tagló pózban, egész jó volt, majd magamhoz tértem máshol....huh, sussaim kint.
Na mikor konténert csináltam belölle akkor még vagy fél percig ütöttem adrenalinból. 😊)))

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sehogy, eleve méreg potiont kell csinálnod

SNAKE01
hogy tudok megmérgezni egy potiont?

Sipocz
Sajnos ezek az "ételnemüek" csaptak le a karcsira😊)! A vadkan mostanság a leggyakoribb ellen az erdõben, de jönnek már a feketemacik is.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Szerintem sincs univerzálisan legnehezebb monszter.

Az én nemezisem egy szaros Goblin Skirmisher volt, tolvajjal kifogytam nyílvesszõkbõl a genya meg beszorított egy zsákutcába.
Nálam egy Rusty Iron Shortword (úgy szedtem össze a földrõl) nála meg steel shield + steel dagger

Hát bazmeg ami ezután jött... <#wilting>

Nem túlzok, legalább 3 percig tartott a harc a kis zöld rohadék úgy blokkolt mint a Hadisten, ráadásul a tõr miatt valami hihetetlen gyorsan visszakaszabolt valahányszor bebuktam a blokkját, 10-bõl 9 fixen így volt <#gun>

A végén inkább eldobtam a kardot és pusztakézzel ugrottam neki de közben már hangosan röhögtem magamon, basszameg simán lemészárolok AKÁRMIT erre egy nyomi goblin tovább feltart mint egy necromantákkal zsúfolt barlang 😄

A végén szinte sajnáltam amikor kipurcant, nagyobb élmény volt ellene harcolni mint bármi más ellen amivel eddig összefutottam 😊

Nem kell minden kóbor kajára lecsapni! :-)))
Sipocz
Persze azt figyeltem, hogy minden ellenfél más és más beállítottságu kari számára nehéz és persze az alapstat.-ok meg csillagjegyi sajátosságok is lényegesen befolyásolók. Immár ez a 4. próbálkozásom a karakterépítésben és egyelõre ez nagyon tetszik (egy aféle spellsword lenne, akinél a restor., alter., mistic. adná az arcane alapot, egyébként fegyverrel öldököl meg nagyon-nagyon "jófiú" 8/1-es famy/infamy arány, bár ez módosúlhat ha elfogadja a DB felkérését, de ez most még nem fér bele a "lelkületébe"). Nekem most a wow tünt nagyon dúrvának, a kariszint még alacsony és a skillek is mostanság lépegetik át az 50-es határt. Meg éppen a faji érdekesség: tegnap Cheydinhal és Bravil között "mindössze" 3-szor kapott el ilyen-olyan kórságokat erdei állatoktól pedig redguard (75% disease res.) és az endurance-sza is 95-ös (remélem ez még itt is számít!).

csak azokban a ládákban van biztonságban,ami a házadban van
egyébéknt ha csak simán eldobsz valamit,az viszont örökké ott marad

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

a will o whisp tényleg elég nehéz ellenfél, de mikor nem tudtam legyõzni kifejlesztettem a tuti taktikát ellenük
mivel az absorb varázslatai csak érintés hatótávúak egyszerûen folyamatos jelleggel hátrálni kell, s mikor látjuk hogy eltûnik a w-o-w(ekkor jön felénk) hátrálás közben csapkodni kell magunk elõtt mint õrült
mivel alapból nincs sok élete nem húzza sokáig😊

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

A ládákban tárolhatom a cuccokat biztonsággal? Mert én ott szoktam, de valahol olvastam, hogy idõnként visszaállítja az eredeti állapotot...

http://www.kettlebelledzes.hu/

Azért a w-o-w erõsen karakterfüggõ is. Én is "fáztam" elõzetesen tõlük, de aztán kiderült, hogy a karim a legkönnyebben a csak mágiát használó ellenfellekkel játszva elbánik. Atronach jeggyel nagyon könnyû az ilyenekkel, varázsol valamit, amivel a fél manám visszatölti, én meg nyomom rá a sorozatban a shock spelleket. Vagy az absorbot én is. A röhej, hogy soha nem fogok kimerülni magikából, így a legdurvább varázslataim is rálõhetem, mert amit esetleg visszatükröz, abból is töltõdik a manám. Egy kicsit örökmözgó jellegû a dolog így, de tényleg nem nehéz. :-)

Mondjuk én meg a fizikai ellenfelekkel szenvedek meg jobban, pl az a medveidézõ néni. Nem is a medve a lényeg, mert az lenyomom, de a néne elég nagyot üt, meg ugrik. Jobb az acrobaticsa mint nekem. :-)
SNAKE01
õõõõõõ...akarom mondani jó sokat írtatok!😄DDDD

Gunner
Mit írtasz? <#hehe><#banplz>

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

SNAKE01
ehh 286 új üzi tegnap este óta!😄DD
írtok ám!😄

Mayday
Nirnroot Skingradban van, egy "sarki" kocsmabol nyilik pincebe az ajto a fickohoz.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

- Végigvittem a fõküldit, de még vannak karakterfejlesztõ-küldetéseim.
Viszont... akármelyik trénerhez mentem oda, nem tudtam tréningrõl beszélni velük. Mindenki az Oblivion-kapuk bezárásáról beszél (persze jogosan... 😊)

- Folytattam volna a Nirnroot gyüjtögetõ küldit, megvan az elsõ adag, de a térképen nem mutatja a fazont, és már elfelejtettem, melyik városban lakik.

- A Fighters Guild-nél elszúrtam az elsõ küldetésemet, hogyan kaphatok másikat?

- Hogy fogom tudni folytatni a mellékküldetéseket? Várnom kell, amíg lecsillapodnak a kedélyek? Vagy elrontottam és a fõküldi után ezeket már nem lehet megcsinálni?? Ez durva lenne, mert direkt a végére tartogattam õket.

AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB

"Nem szintfüggõ, skillfüggõ a sebzés."

Az erõnek mekkora szerepe vana sebzésben?
100-as skillel és 30-as erõvel mennyivel kevesebb a sebzés mint 100 szkill 100 erõnél?

PiszkosFred
Calm up akkor jó, ha egy npc-t felbosszantasz, de nem akarod megölni, és a yieldre sem reagál. De hasznos akkor is, ha mondjuk 4-5 goblin támad rád, és akkor egy-kettõt ezzel lenyugtatsz, és csak a maradékkal kell harcolnod. Ahogy letelik a varázslat tartalma újra neked fog támadni.

Absorb pedig amolyan "leech", amit elszívsz az ellenféltõl, az megjelenik nálad.

A spellek nagyjából megegyeznek a Morrowindi változattal, így EZ talán ad kis magyarázatot a közös varázslatok mechanizmusára.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Sipocz
A "calm" varázslatok "lenyugtatásra" szolgálnak, hatásidejük alatt sikerülhet velük nem teljesen "eltökélt" csupán spontán indulatos ellenfeleket közömbössé tenni, nem szoktam használni (bár belegondolva csapatban támadó dögöknél egyiket lenyugtat amig másikat lever😊).
Az "absorb"-ok nagyszerüek fõleg most, hogy a restoration osztályba kerültek át, "átszívni"-"lefõlözni" lehet skillt illetve statisztikai értéket hatásidõ tartamon belül (amennyivel az ellen romlik a karid annyival javul, olyan mint a rivális csapat ellen idegenpályán nyerni!!😊 illetve származtatott értéket (HP, sztamina, mana) abszolut módon, szvsz. egy "harcos" beállítottságu karakter, akinek a restoration mágiák egyébként nagyon jól jönnek gyógyitás (cure, restore) és tuning (fortify) gyanánt, kiváló támadóspellek amelyek mellesleg jól edzik a willpower stat.-ot is hiszen erre mágiaellenállás alap és fatique érték szempontjából is szükség lehet.

Sir Quno Jedi
A calm varik lenyugizzák az ellent, az absorb meg valóban elszív pl. skill-t, attribute-ot, manát, életerõt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A wow semmit sem tud veled csinálni, ha immunis vagy magic-re!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mike
mondja már meg nekem vki mire jó a calm up
és az absorb varázslatok
az elszív vmit?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Itt fent van az osszes blunt :
http://www.oblivionhq.hu/modules.php?name=Tippek_Trukkok&funkcio=megmutat&pid=62

cenobite
Van még elven, dwarven, daedric, glass. Ezek mind részei is a gyûjteményemnek. 😊

gamertag: kenobita

cenobite
Nekem a daedric mace-em asszem 17-et sebzet. Egykezes cucc volt, sokáig használtam, de most leraktam és váltottam kard-ra, mert azt is kell növelni. 😊

gamertag: kenobita

LegionarR
A többi Blunt cucc hol van? Mert ugye van a silvertõl felfelé is...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Sipocz
Van rá mod, Fred felrakta a linket a HQ-ra.

Sipocz
Ha már lovaknál tartunk! tegnap Bravil felé az úton találtam elhagyva két lovat nyergestül-zablástul, de annyira bent az erdõben hogy csak a karakter közbelépése mentette meg az egyiket egy feketemacis-lesmacitól. Ezzel együtt "tilos a felülés" jel volt rajtuk, elfutkároztam megkeresni a gazdikat de egyik irányban sem találtam senki (érdekes!), a másik dolog ugyanitt rohangászott körbe-körbe az úton egy nõ úgy láttam fegyvertelenül és miután elhúzott mellettem egy talpigpáncél lovas galoppírozott utána, sem egyiket sem másikat nem lehetettt megszólítani (ez most akkor vmi sportrendezvény itt?) szóval több dolgok vannak földen-s-égen semmint azt bárgyú elmém felfogni lenne képes😊)!

Mayday
Hogyan is lehet pakolni a lora?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Sipocz
A legfrissebb saddlebag modnál már a ló által sérülés nélkül elviselt összes súly a mérvadó, ezt jól "beszlopáltam"->megpakoltam rárót vagy 500 font teherrel és utána még felült rá a 180 font "versenysúlyu" kari és szegény paci majdnem "elkészült", hiszen az össz(!) teherbírása csupán 600 font. Döntöttem is az ügyben, mepróbálok szert tenni egy "fehérre" málhás célokra és egy "chessnut"-ra az "uccu neki" ügyekben (bár lehet hogy így az nemzeti össztermék leginkább "lóügyi befektetésekben" lesz majd jelen😊.

Sipocz
Vizsgálgattam azt is, hogy bizonyos határokon belül nincs "kispuska meg nagypuska", hiszen egy tõr sebzése jócskán alatta van egy pallosénak viszont a gyorsasága miatt az egységnyi idõ alatt bevitt sebzés akár ugyanannyi lehet mindkettõre. Ezt használtam is a skillem növelésére mert úgy láttam hogy a próbálkozások száma határozza leinkább a növekedést és bizony a karim felkészültségének sokkal jobban megfelelt egy rövidebb fegyver alacsonyabb sebzés mellett is mint egy hosszú ám komótos. (bár azért ha egy pallos odacsap akkor az ellenfél "kiesik a blokkolásból 1000-vel"😊)

Gunner
118 meg még a master trainerek esetleges kívánságai, a 108ba házak megvétele is beletartozik

Hali!

Menj be a karakterlapra és vidd rá a kurzort a Willpowerre. Ki fogja írni milyen skill növeli.

Vagy csak nézz be az Oblivion HQ oldalra. :-)
Ott még a fegyverek sebzését is megleled (100-as skillel lesz akkora a damage). Nem szintfüggõ, skillfüggõ a sebzés.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

grebber
Szegény lovamon van pár 66 és 69-es súlyú fejsze 😊 Még jó hogy nem én viszem lovam levan terhelve 800-as súllyal.

Next PC upgrade: 2022

Blunt weapon tablazat :

Gunner
Hat, ha tudnam, hogy fokuldivel és a városquestekkel egybe véve hány quest van össz vissz, akko megállapítanám a %-os állapotom, meg is nézem mennyi van össz

Jol figyelted.
Az axe-oknak nagyobb a speedje, kisebbet sebez, mig a mace-ek lassabbak, de nagyobbat utnek es nagyobb az utotavjuk is.

Sipocz
Jól figyeltem a "blunt" csapatot, hogy a fejszéknek rendre kevesebb a sebzése mint a "tompa" fegyvereké, azonos anyagot és kidolgozottságot feltételezve? Ez ok. így?

grebber
Most én is a Blunt skillre gyurok mert Blade az már max 😄

Willpower skillemet mivel tudom növelni?

Mayday
En is apro sebzesueket talaltam csak, de en arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy no a sebzesed, ha magasabb a skilled. Igy nekem a Blade cuccok sokkal tobb sebzesuek a Blunt cuccoknal, mivel azokra fekudtem ra. Kicsit aztan kiprobaltam "buzoganyolni", a skill novekedesevel nott a buzoganyom sebzese is 😊

Sipocz
Grebber-nek és mindenkinek aki szereti:
Perception mod
(szvsz. nem nagy spoiler, mindösszesen hozzávetõlegesen tájékoztat arról hogy Hozzád képest kb. 4 szintnyi pontosággal egy-egy npc mekkora "erõt" képvisel, egyébkén nem detect mert akit nem látsz azt ez sem mutatja meg. tanulni az erõviszonyokat elég jó, tapasztalt vadász valszeg nem fogja használni mert már ránézésbõl is érzékeli a helyzetet😊)

Sipocz
A második w-o-w az igazán érdekes volt mert távolról csak az látszott belõle-belõlük, hogy a lovas járõr küzd valamivel. No mondok egy újabb jópont a yardnál rohanok segíteni a légiósnak. Persze szegény járõrt megnyúvasztotta amire odaértem. Nagyon csodálkoztam rajta hiszen van egy modos spellem a perception ami kijelzi a szabadszemmel is már látott npc-k kb. szintjét és e szerint a watch-ok meg a járõrök mind min. 8 szinttel vannak felettem, bár valószinü hogy egyszerübb fegyvert használnak arra meg úgy láttam resist a w-o-w mert nálam is volt egy 5. szintü fegyver, egy dwarfsword és arra is mondta az írás hogy nincs hatása.

PiszkosFred
Hát ha nem is erõs a szó szoros értelmében, hanem inkább nehéz ;] A sok immunitása is már eléggé zavaró, de hogy közben folyamatosan nyomja az absorb vicceit. Ha pedig a harc közben más monszt is csatlakozik, akkor nagyon nehéz a szitu. Mágussal annyira nem volt vészes, kapta a nukeot keményen, de azt a kevés hpmat és magickámat pill. alatt lekapja rólam. És mivel absorb magickát mindig ellövi, nehéz a 2-3. varázslat már, fõleg egy nagyobb dmg esetében.

Tolvajjal gyerekjáték, csak enchantolt bow kell, és sneakkel mire pislog kettõt, már halott. Persze ehhez az kell, hogy messzirõl kiszúrjam, és végig sneakben tudjak maradni. De hát ugye detect life nélkül nem tolvaj a tolvaj ;]

Nevezzetek maradinak vagy pancsernek, de még midnig a mountain lionsoktól és medvéktõl tartok a legjobban, fõleg ha csapatban jönnek, és nem idézettek (mint a spriggan macijai). ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szinte biztos voltam benne, hogy kiváltom a roszalásodat. 😉 Nincs mese bunkó voltam de ha nem haragszol nem tõled kérek elnézést inkább Sipõcztõl még1szer. Sory!

grebber
Én 20-as szintû vagyok és amit találtam az max 10-es sebzésû buzogány volt.
Nagyobbat még nem láttam.

mennyi neked a nagy?

grebber
Valaki talált már valami nagy sebzésû buzogányt?

A varazslat manaigenye a hozza tartozo skill novekedesevel egyenes aranyban csokken, szoval az 500 manas spellbol lehet hogy elobb-utobb 100 is lesz ha noveled a hozza tartozo magia skillt.

Sipocz
Nagyokat csodálkoztam amikor azt írtátok, hogy a gama egyik legerõsebb szörnye a will-o-wisp. Egészen tegnapig, amikor is összeakadtam 2-vel. 8-as szintü karimnak az volt az egyetlen megoldása a problémára hogy a megidézés fejlesztésére anno vettem neki egy bound dagger spellt, no ezzel sikerült (nomeg az összes HP töltõ ital felhasználásával) kiiktatni a dögöket. Most már nem csodálkozom, tényleg ez a szörny az egyik legborzalmasabb.

Mayday
Nem, ne haragudj, nem kotekedes volt, csak azt hittem, hogy ugy mindent vegignyomtal, es az a kijatszas, na 😊

Merthogy nekem ilyesmi "celom" lenne, ha nem is minden dungeon felterkepezese, de a leheto legtobb mellekkuldetes, es foszal teljesitese 😊

Remelem, sikerul elerni a kiegeszito megjeleneseig, mert idom aztan nincs nagyon sok jatszani 😊