The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretem a cicákat
A két és fél megás mentés nagynak számít? Néztem, a csatornából való kilépés elõtti mentés alig egy mega... de azóta van már benne 60 óra...
A placeatme parancsot én szoktam használni...😊 Melyik mod használhatja? Egyetlen ház modot tettem be - ez az egyetlen ami régen nem volt, és új dolgot ad a játékban...
A hangvezérlõre az eszközkezelõs akadásokra gondolsz, sárga felkiáltójel, és társai? Mert ott nincs semmi gáz...
a másik meg, hogy esetleg a hangvezérlõd nem mûködik rendesen. a hangok amúgy is sok erõforrást zabálnak az oblivionban, sokszor csak emiatt szaggat a játék.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Segítséget szeretnék kérni: Játék közben, városban sétálva, vagy kint a vadonban lovagolva betorzít a hang, de elég rondán. Fõleg olyan helyeken, ahol beszaggat a játék... itt az fps érték gondolom a nullához közelít 😊 . De ilyen probléma régen nekem nem lépett fel, - pedig volt akkor is már diavetítés 😊 - és most is kb egy 50 órás játék után jelentkezik ez a probléma. Ütközést se találtam, és más játéknál nem fordul elõ...
Esetleg egy mod kavar be? De olyan modot nem használok, amit régen ne használtam volna, és akkor nem volt ilyen.
Elõre is köszi!
"A többi major képességnek - fõ képességnek választom pl- lopakodást ( néha szükség lehet rá, illetve lehet könnyen, harc nélkül emelni ), íjjászatot ( én pl. keverek mérgeket is, bár ez egy orkhoz nem nagyon illik... 😊 ) illetve nem nagyon használt, és könnyen emelhetõ mágiaiskolából választom még ki. PL: illusion, és conjuration - könnyen növelhetõk, de nem kell õket használnod feltétlen. "
Nem ezt mondjuk... hanem azt, hogy ne rakj be minden gyakran használt képességet a majorba - ami ugye szintlépésnél számít.
Én - bár ezt senki nem kérdezte... 😊 - általában a kardforgatást, nehézpáncélt, kovácsolást teszem be majorba, és ezeket használom is - bár néha, hogy ne emelkedjenek a majorpontjaim a kovácsnál javíttatom meg a páncélzatom. A többi major képességnek - fõ képességnek választom pl- lopakodást ( néha szükség lehet rá, illetve lehet könnyen, harc nélkül emelni ), íjjászatot ( én pl. keverek mérgeket is, bár ez egy orkhoz nem nagyon illik... 😊 ) illetve nem nagyon használt, és könnyen emelhetõ mágiaiskolából választom még ki. PL: illusion, és conjuration - könnyen növelhetõk, de nem kell õket használnod feltétlen.
De az is igaz, hogy megölheti a játékélményt, ha mindent számolgatsz, ellenben, ha nem fejlõdsz rendesen, Téged ölnek meg hamar.
De a nehézség állításáról sosem beszéltünk itt a fórumon - eleve a játék 50%-ról kezd. Tehát lehet emelni, csökkenteni. Ha arról van szó, hogy élvezhetetlenné válik a játék, mert egy medve, egy troll, spriggan, vagy bármi simán lever Téged, akkor ne dobd el a több órája - napja játszott karakteredet, hanem állíts a nehézségen. Nekem mindig az volt a bajom a kimaxolt karakterrel, hogy egy idõ után nem volt értelme a fejlõdésnek, mert elértem amit akartam már a 10es szintnél - 100as erõt, 100as kitartást.....
De mint annyiszor leírták már, ez a játék azért is olyan nagyszerû, mert azt csinálsz, amit akarsz, és ahogy akarod...
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
Attribute pontok: 2 skillpont = 1 attribute pont
Fentiekbõl következik, hogy minorban lévõ képességekkel lehet rásegíteni a magasabb attribute szorzókra, ha minden fontos skilled majorban van, gyorsan léped a szinteket, de kevés szorzóval - ezért édemes custom karakter csinálni, s ügyesen elosztani a képességeket.
Rásegíteni a használaton kívül legegyszerûbben trénerekkel lehet, ha minorban lévõ képességet növelsz, beszámít a szorzókhoz, de nem lép szintet a karakter
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
Magyarítással már játszottam, különösebb gond nem volt, viszont nem is akarok, ezért kérdeztem, hátha van valakinek tapasztalata...
http://www.freetvmaci.info/
nem tudom, melyik mûködik a honosítással, de az biztos, hogy sok gondod lesz a magyarítással.
Kellene egy kis segítség! Újra szeretném játszani a játékot, magyarítással, mert az angolom nem az igazi. Viszont szeretném a grafikát kicsit "felturbózni". Milyen grafikai packot ajánlotok, ami megfér a magyarítással? (Esetleg packokat, és egy link sem ártana, ahonnan be lehet szerezni) Elõre is köszi minden segítséget!
http://www.freetvmaci.info/
Mostanában egyre több olyan módosítás van ami az eredeti játékot messze fölülmúlja (Third Age - M2 Total War, War in Heaven - Freespace, most pedig ez).
Mire a rajongók befejezik a modukat, már mindenkinek olyan masinája van amivel könnyedén tudja futtatni a játékot.
És szárnyalhat a fantázia szabadon.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez fõleg azoknál okozhat zavart, akik még nem ismerik teljesen a játékot (vannak ilyenek), s nem tudják különválasztani a két történetet (pl. õk miért nem találkoztak a barlangból kifelé menet trollokkal?).
Azért ezt még ide írom:
Most jöttem rá hogy a Crafting skill= Amourer skill
szal ha a régi jó armourer skill-t fejleszted sok javítással vagy trainerrel akkor a crafting skill is nõ.
A két történetet (Oblivion, Nehrim), szerintem érdemes külön kitárgyalni, még akkor is, ha a Nehrim nem létezhet Oblivion nélkül
armorer=craft skill. Ha armorert trainelsz bármelyik kovácsnál akkor nõ a craft skilled is!
learning pontot szintlépéskor kapsz. szintet lépni xp-pontok gyûjtésével lehet, xp-t szörnyöléssel, feladatok teljesítésével, cuccok gyártásával, stb. lehet.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
talált valaki angol leírást fejlõdési és skill rendszerrõl?
A nonlinearitás amúgy is általában kimerül abban h milyen sorrendbe csinálja meg az ember a dolgokat. Annak meg semmi értelme, mert úgyis mindenre sor kerül, a végeredményen meg nem változtat.
És mondjatok egy barlangot ami "nonlineáris". Két ajtón is ki lehet menni egyszerre vagy mi? <#vigyor4>#vigyor4>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sajnos nem tudtam egy mp-ig sem foglalkozni vele tegnap, talán ma.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem meg ne ítéljünk elhamarkodotottan. A legtöbb RPG bevezetõ fejezete teljesen lineáris. Ha kint sem vagy a barlangból az még a bevezetés bevezetése lehet...
Egyébként pár óra után sem érni ki? Én Pár perc alatt eljutottam a rohangálós részhez.
Egyrészt tetszik benne pár ígéretes lehetõség (vadászat, kovácsolás, ilyesmik), másrészt eddig igencsak lineáris. Igaz, még nem jutottam ki a barlangból.
Ami nagyon nem tetszik, hogy van olyan szakasz, amikor attól függ az életben maradása a karakteremnek, hogy félhomályban, tök ismeretlen terepen rohanás közben észreveszi-e az ajtót és h igen, akkor oda benyitva egybõl a jó irányba kezd-e rohanni, vagy egy másodperc bizonytalanság után halott... Ráadásul mindez elõre scriptelt eseménysorban, amit akár hányszor kezdek, mindig, minden lépés ugyanúgy történik. Ez nem jellemzõ az Oblivionra, kár lenne, ha iylenekkel lenne tele...
Mindegy, még alig pár órát töltöttem el benne, lehet, hogy jó lesz...
Egy megjegyzés: a trollokat nem kell puszta kézzel lepofozni, rögtön a kezdõ ponttól 3 lépésnyire van egy kihegyezett csákány...
Ilyen jó kerettörténettel még nem találkoztam. Már 6 órát elpepecseltem vele, és még csak a 2. fõküldinél vagyok. Asszem év végéig elleszek vele. <#idiota>#idiota>
a goty amúgy 2 lemezes, az elsõ a sima oblivion, a másodikon csak a 2 kieg van
shit happens