The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A python is kell hozzá? Bocsi, még sose tettem fel a wrye bash-t...
Akkor nagynak számít a két és fél mega? Mert azóta nem növekedett a mérete, pedig többet is mentettem... Egyébként érdekes, mert próbáltam levenni a látótávot is, de nem számított neki... gondoltam nagy a memória igény... de nem, mert máshol "5-6 métert" lépek, de nem torzít... Esetleg hangkártya csere?
Fantusz
Fel kellene tenned a wrye bash-t, amivel helyrehozhatod, kijavíthatod a mentéseidet.

Kérdezz itt bátran!
FAQ visszatér-e valamikor ?

Szeretem a cicákat

Oh, köszi a gyors választ, nem gondoltam volna...<#wave> azt hittem Te már csak a nehrim fórumot olvasod... 😊

A két és fél megás mentés nagynak számít? Néztem, a csatornából való kilépés elõtti mentés alig egy mega... de azóta van már benne 60 óra...
A placeatme parancsot én szoktam használni...😊 Melyik mod használhatja? Egyetlen ház modot tettem be - ez az egyetlen ami régen nem volt, és új dolgot ad a játékban...
A hangvezérlõre az eszközkezelõs akadásokra gondolsz, sárga felkiáltójel, és társai? Mert ott nincs semmi gáz...
koschwarz
hát, sok oka lehet. az egyik, ami egy eltelt idõ után okozhat megnövekedett memóriaszükségletet, az olyan modok, amik használják a PlaceAtMe parancsot, állítólag emiatt egyre nagyobb méretû lesz a save, mert egyre több dolgot kell menteni. nem növekedett a betöltési idõ?

a másik meg, hogy esetleg a hangvezérlõd nem mûködik rendesen. a hangok amúgy is sok erõforrást zabálnak az oblivionban, sokszor csak emiatt szaggat a játék.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: Játék közben, városban sétálva, vagy kint a vadonban lovagolva betorzít a hang, de elég rondán. Fõleg olyan helyeken, ahol beszaggat a játék... itt az fps érték gondolom a nullához közelít 😊 . De ilyen probléma régen nekem nem lépett fel, - pedig volt akkor is már diavetítés 😊 - és most is kb egy 50 órás játék után jelentkezik ez a probléma. Ütközést se találtam, és más játéknál nem fordul elõ...
Esetleg egy mod kavar be? De olyan modot nem használok, amit régen ne használtam volna, és akkor nem volt ilyen.
Elõre is köszi!
ja igen, a lopakodást én is szoktam. meg az puszta kézzel harcolást.
Én is így csinálom... 😊

"A többi major képességnek - fõ képességnek választom pl- lopakodást ( néha szükség lehet rá, illetve lehet könnyen, harc nélkül emelni ), íjjászatot ( én pl. keverek mérgeket is, bár ez egy orkhoz nem nagyon illik... 😊 ) illetve nem nagyon használt, és könnyen emelhetõ mágiaiskolából választom még ki. PL: illusion, és conjuration - könnyen növelhetõk, de nem kell õket használnod feltétlen. "
én meg fõleg a lényegtelen varázslóképességeket szoktam betenni majorba, mint az illusion meg a conjuration, mert azokat úgysem használom, és amikor a másik kettõn megvan a hármas-ötös szorzó, akkor feltápolom magamat a major skillbõl és úgy lépek szintet.
Sziasztok!
Nem ezt mondjuk... hanem azt, hogy ne rakj be minden gyakran használt képességet a majorba - ami ugye szintlépésnél számít.
Én - bár ezt senki nem kérdezte... 😊 - általában a kardforgatást, nehézpáncélt, kovácsolást teszem be majorba, és ezeket használom is - bár néha, hogy ne emelkedjenek a majorpontjaim a kovácsnál javíttatom meg a páncélzatom. A többi major képességnek - fõ képességnek választom pl- lopakodást ( néha szükség lehet rá, illetve lehet könnyen, harc nélkül emelni ), íjjászatot ( én pl. keverek mérgeket is, bár ez egy orkhoz nem nagyon illik... 😊 ) illetve nem nagyon használt, és könnyen emelhetõ mágiaiskolából választom még ki. PL: illusion, és conjuration - könnyen növelhetõk, de nem kell õket használnod feltétlen.
De az is igaz, hogy megölheti a játékélményt, ha mindent számolgatsz, ellenben, ha nem fejlõdsz rendesen, Téged ölnek meg hamar.
De a nehézség állításáról sosem beszéltünk itt a fórumon - eleve a játék 50%-ról kezd. Tehát lehet emelni, csökkenteni. Ha arról van szó, hogy élvezhetetlenné válik a játék, mert egy medve, egy troll, spriggan, vagy bármi simán lever Téged, akkor ne dobd el a több órája - napja játszott karakteredet, hanem állíts a nehézségen. Nekem mindig az volt a bajom a kimaxolt karakterrel, hogy egy idõ után nem volt értelme a fejlõdésnek, mert elértem amit akartam már a 10es szintnél - 100as erõt, 100as kitartást.....
De mint annyiszor leírták már, ez a játék azért is olyan nagyszerû, mert azt csinálsz, amit akarsz, és ahogy akarod...
Fantusz
Nehézpáncélos, zúzófegyveres orkodnak a kovácsolást, illetve a kardforgatás minor skillek közé kellett volna tenni.

Ahha! Ezek szerint minden minor v. major képesség utáni két skill pont emeli a szorzót a hozzá szükséges képességnél?! Vagyis pl a nehéz páncélos, zúzófegyveres, orkomat küldjem el könnyû páncélban, pengével, lopakodva varázsolni! 😄

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Dead
Én meg minden ilyen alkalommal beajánlom ezt a modot. Így nem kell szenvedve játszani, figyelve, hogy mibõl mennyit fejlõdsz, hanem élvezni lehet.

Fantusz
Szintlépés: major skillek összesen növekednek 10-el
Attribute pontok: 2 skillpont = 1 attribute pont

Fentiekbõl következik, hogy minorban lévõ képességekkel lehet rásegíteni a magasabb attribute szorzókra, ha minden fontos skilled majorban van, gyorsan léped a szinteket, de kevés szorzóval - ezért édemes custom karakter csinálni, s ügyesen elosztani a képességeket.

Rásegíteni a használaton kívül legegyszerûbben trénerekkel lehet, ha minorban lévõ képességet növelsz, beszámít a szorzókhoz, de nem lép szintet a karakter

Hali! Az eredeti Oblivionban mi alapján osztja szintlépésnél a +pontokat? Illetve, hogy lehet ezekbõl a pontokból adott szinten minél többet megszerezni?

A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....

Dante73
Köszi a linket.
Magyarítással már játszottam, különösebb gond nem volt, viszont nem is akarok, ezért kérdeztem, hátha van valakinek tapasztalata...

http://www.freetvmaci.info/

koschwarz
rengeteg grafikajavító mod van, talán a qarl's texture pack a legjobb, de a legjobb, ha ITT kikeresed azt, ami neked tetszik.

nem tudom, melyik mûködik a honosítással, de az biztos, hogy sok gondod lesz a magyarítással.

Dante73
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség! Újra szeretném játszani a játékot, magyarítással, mert az angolom nem az igazi. Viszont szeretném a grafikát kicsit "felturbózni". Milyen grafikai packot ajánlotok, ami megfér a magyarítással? (Esetleg packokat, és egy link sem ártana, ahonnan be lehet szerezni) Elõre is köszi minden segítséget!

http://www.freetvmaci.info/

Az igaz. De akinek tetszik, az fizethet érte amennyit akar.

koschwarz
mondjuk nagyon ritka az ilyen szintû profizmus, eltökéltség, és technikai háttér, ami ilyen szintû modok elkészítéséhez ehhez kell.

Kéne indítani egy petíciót h innentõl kezdve a nagy fejlesztõk csak motorokat készítsenek, a felhasználók majd megtöltik tartalommal.

Mostanában egyre több olyan módosítás van ami az eredeti játékot messze fölülmúlja (Third Age - M2 Total War, War in Heaven - Freespace, most pedig ez).
Mire a rajongók befejezik a modukat, már mindenkinek olyan masinája van amivel könnyedén tudja futtatni a játékot.

És szárnyalhat a fantázia szabadon.

koschwarz
elvégre valóban egy új játék ez, csak úgy néz ki mint az oblivion 😄

Molnibalage
Egyetértek. Tényleg jó az új topik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fantusz
Nem szokásom a topic-nyitogatás, de ez esetben úgy itéltem meg, hogy zûrzavaros helyzet lehet abból, ha a Nehrimmel kapcsolatos kérdések keverednek az eredeti Oblivion kommentjeivel.
Ez fõleg azoknál okozhat zavart, akik még nem ismerik teljesen a játékot (vannak ilyenek), s nem tudják különválasztani a két történetet (pl. õk miért nem találkoztak a barlangból kifelé menet trollokkal?).

PTW
2-vel elötted írtam pont. Egyépként szerintem teljesen jogos egy saját topic mert ez nem egy mod ahnem egy önálló játék. Rengeteg kérdés lesz tényleg felesleges szétposztolni ezt a topicot.

😞 megelõztél
Szerintem nem szoktunk minden modra külön topicot nyitni, de végül is nekem mindegy.
Azért ezt még ide írom:
Most jöttem rá hogy a Crafting skill= Amourer skill
szal ha a régi jó armourer skill-t fejleszted sok javítással vagy trainerrel akkor a crafting skill is nõ.
PTW
jogos! nemtudtam, hogy van....kösz

Fantusz
Utólagos engedelmetekkel: Nehrim topic itt.
A két történetet (Oblivion, Nehrim), szerintem érdemes külön kitárgyalni, még akkor is, ha a Nehrim nem létezhet Oblivion nélkül

PTW
rájöttem:

armorer=craft skill. Ha armorert trainelsz bármelyik kovácsnál akkor nõ a craft skilled is!

PTW
craft skillrõl volt szó.....többi világos

koschwarz
lehet hogy már találkoztál tanárral , csak vagy nem volt elég learning pontotd, vagy elég aranyad, és ilyenkor asszem fel sem ajánlja, hogy tanulhatsz.

koschwarz
a skillek úgy nõnek, amilyen gyakran használod õket, de nagyon lassan, sokkal lassabban, mint az oblivionban. hatásosabban lehet skillt növelni teacher-nél, ez azonban learning pontokba és aranyba kerül. a teacherek azonban csak 90-ig tudják növelni a skill-t, utána csak használattal lehet.

learning pontot szintlépéskor kapsz. szintet lépni xp-pontok gyûjtésével lehet, xp-t szörnyöléssel, feladatok teljesítésével, cuccok gyártásával, stb. lehet.

PTW
tuti, hogy nincsenek chapterek, csak simán nem tudunk valamit 😊

Molnibalage
Van egy olyan érzésem, hogy chaperek lesznek (lesznek?) és emiatt lehet, hogy egyes dolgok csak késõbb tanulhatóak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PTW
Pont ezt kérdeztem meg az angol fórumon. Craft skill ténert nem találtam, pedig a völgy nagyrészét bejártam fõvárost is beleértve, és ahoyg észrevettem az iron ingotok készítése nem növelte skillt.

Hogyan lehet növelni a crafting skill-t?
talált valaki angol leírást fejlõdési és skill rendszerrõl?
Inkább legyen lineáris egy jó sztorival, küldikkel, mint olyan semmitmondó, fantáziátlan és logikátlan mint az alapjáték.

A nonlinearitás amúgy is általában kimerül abban h milyen sorrendbe csinálja meg az ember a dolgokat. Annak meg semmi értelme, mert úgyis mindenre sor kerül, a végeredményen meg nem változtat.

És mondjatok egy barlangot ami "nonlineáris". Két ajtón is ki lehet menni egyszerre vagy mi? <#vigyor4>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha igen, akkor a kezdõ bánya is nonlineáris lesz egy idõ után <#eljen>

A rohangálós után még van terep. Most ott vagyok, hogy van egy kulccsal nyitható ajtó (nem az égetett trollé kell hozzá) mellette egy függõhíd. Kivégeztem két hullámnyi kölöktrollt, találtam egy majdnem kijáratot a felszínre, egy jó kis csatabaltát, három hullát, pár patkányt, de kulcs még sehol...

koschwarz
én alapvetõen nem bánom, ha lineáris, ha jó a sztori mellé. a fórumon a visszajelzések alapján pedig nagyon is profi.

sajnos nem tudtam egy mp-ig sem foglalkozni vele tegnap, talán ma.

Molnibalage
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Meg egy kés is. A sima trollokat leveri a haverod, semmit sem kell csinálnod. Az elsõ szürke meg kinyírja.

Szerintem meg ne ítéljünk elhamarkodotottan. A legtöbb RPG bevezetõ fejezete teljesen lineáris. Ha kint sem vagy a barlangból az még a bevezetés bevezetése lehet...

Egyébként pár óra után sem érni ki? Én Pár perc alatt eljutottam a rohangálós részhez.

Nem tom, bennem elég vegyes a kép.

Egyrészt tetszik benne pár ígéretes lehetõség (vadászat, kovácsolás, ilyesmik), másrészt eddig igencsak lineáris. Igaz, még nem jutottam ki a barlangból.

Ami nagyon nem tetszik, hogy van olyan szakasz, amikor attól függ az életben maradása a karakteremnek, hogy félhomályban, tök ismeretlen terepen rohanás közben észreveszi-e az ajtót és h igen, akkor oda benyitva egybõl a jó irányba kezd-e rohanni, vagy egy másodperc bizonytalanság után halott... Ráadásul mindez elõre scriptelt eseménysorban, amit akár hányszor kezdek, mindig, minden lépés ugyanúgy történik. Ez nem jellemzõ az Oblivionra, kár lenne, ha iylenekkel lenne tele...

Mindegy, még alig pár órát töltöttem el benne, lehet, hogy jó lesz...

Egy megjegyzés: a trollokat nem kell puszta kézzel lepofozni, rögtön a kezdõ ponttól 3 lépésnyire van egy kihegyezett csákány...

Molnibalage
Én aig pár percet toltam vele. A bányában vagyok, ahol a szörnyek elõl menekülni kell. Mikor az elsõ megölt, akkor kiléptem, mert már éjfél volt. Eddig tetszik.

Mekkora játék ez a Nehrim, minden küldinél ledöbbenek. Mindig van egy kis csavar, meg ahogy szép lassan kiderülnek a dolgok, az valami eszméletlen.

Ilyen jó kerettörténettel még nem találkoztam. Már 6 órát elpepecseltem vele, és még csak a 2. fõküldinél vagyok. Asszem év végéig elleszek vele. <#idiota>

cSuwwi
én anno a vaterán vettem használtam a gotyomat (megjelent itthon, magyar nyelvû kézikönyvvel), pár hónapja megint lehetett kapni (nem biztos hogy a gotyot), itt a topikban is volt róla szó, esetleg keress rá

a goty amúgy 2 lemezes, az elsõ a sima oblivion, a másodikon csak a 2 kieg van

shit happens

Game of the Year: benne van az alap+knights+shivering
Molnibalage
Az azt sem tudom, hogy mit jelent. <#zavart1>

Esetleg elsõ kérdésre ötlet?