The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 játék alapon, itt vigyázni kell, legalábbis célszerõ hogy a kiválasztott attribnál két vagy három skillt "aládolgozva" legalább 8, de inkább 10-12 skillpontot szerezz, akkor a modokkal nehezített játéknál is 3*5-ös szorzókkal már 10-15-ös szintre erõs lehetsz.
2 játék TIE skilles fejlõdéssel a szorzós helyett
3 francesco vagy ooo xp-vel
sztem meg érdemes bezárni amikor már van egy ezüst fegyvered, amit akkor turbózni tudsz az ékkõvel amit a bezáráskor kapsz. elõtte érdemes menteni, és a tûzet ajánlom, jól jön majd a trollok ellen. ha nem azt kapod visszatöltöd.
Szoktuk ajánlani, de ez nem jelenti azt, hogy kell...
Inkább a kvatchi kapu bezárása volt az, amit végig kellene gondolni, s ha van mentésed elõtte, elnapolni egyenlõre a bezárást.
Ennek a játéknak a lényege a szabad kalandozás, amit némileg megzavarhatnak az egyre-másra nyíló oblivion kapuk, ráadásul el is csúfítják a tájat.
A legerõsebb sigil köveket 17-es szinttõl kapja a karakter, azért a kövekért már megéri Oblivionba járni, kapukat zárogatni - addig meg bõven lesz más ellenfél a fejlõdéshez.
Legegyszerûbb overhaul mod a TIE, ami az Oblivionban lévõ fájlok újra hasznosításával kreál új lényeket, s mindez csak néhány Mb-os fájlban rejtõzik.
Ennél a modnál a játék eleje szinte csak futásból áll, egy szakadt bandita is halálos ellenség - de ez így realisztikus.
Utak mentén katonai örjárat, nevesített NPC-k segítenek, ha bajban vagy, vadonba óvatosan szabad bóklászni, s végsõ esetben futás a legközelebbi út felé, alacsony szinten felesleges a harc.
Elsõsorban íjászoknak kedvez ez a mod, könnyebb távolról lelõni az erõs ellenfeleket, mint közelharcban lepofozni. (játszottál már néhány órát, rácsodálkozhatsz a változásokra)
Francesco mod rengeteg új tárgyat, kreatúrát ad a játékhoz, megszünteti a lényeg szinthez kötöttségét, de lényegesen nem nehezíti a játékmenetet (telepítéskor viszont állíthatsz különbözõ nehézségi fokozatokat: respawn idõ, loot, stb)
Oscuro-val érdemes új karaktert indítani, bár nem kötelezõ.
Ez a csomag mélyen belenyúl a játékba, még a csillagjegy bonuszokat is átvariálja, s a varázslatoknál rengeteget változtat.
Rengeteg új, s erõs lény, használati tárgy is a hozadéka, sõt küldetéseket is ad.
Lényei viszonylag kiszámíthatóan jelennek meg (dungeonok), de irdatlan erõsek, egy-egy többszintes romot kb.15-ös szint alatt képtelenség teljesen felderíteni (minél mélyebbre jutsz a dungeonban, annál erõsebb lények (csoportosan) ellen kell küzdened.
Mágusoknál felértékelõdik az idézés erõs gólem(OOO lény), elementál testõrök nélkül szinte esélytelen a varázsló, az ellenfelek is tömegesen idézik a magas szintû lényeket.
Ilyen szempontból a gothic jobban meg volt csinálva.Persze azért a gothic-ot és az obliviont azthiszem nem lehet összehasonlítani,bármennyire jó hangulatu volt a G1.
Amúgy nagyjából minden játék tényleg a módokkal válik igazából jó játékká.
Gondolom ha feltelepítek egy módot új játékot kell kezdjek?
Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"
Nem azért, mert képtelenség bezárni, de most elindítottál egy folyamatot: tele lesz a térkép hasonló, lángoló pokolkapuval.
Enchantolt fegyvereket soha nem pénzért töltünk fel, meet ing-gatya rámegy.
Szerezd meg az Azura Star-t, használd a soul-trap varázslatot, de az is olcsóbb, ha lélekköveket veszel.
A kvatchi kapu bezárása az egyik legnehezebb küldetés (lesz még egy hasonló, amikor a fõküldetés során a brumai kaput kell bezárni)
Az Oblivion hangulatos játék, de modokkal válik teljessé.
Azt pl. érdemes megszüntetni, hogy a lények többsége veled együtt szintet lép, realisztikusabb, ha gyengébb-erõsebb kreaturák már kezdetektõl ott vannak a játékban.
Persze ekkor meg kell barátkozni a futás hasznosságával, s esélyed sincs a kvatchi kapu bezárására közel 20-as szintig.
Amúgy Kvatch felszabadítását másnál is csak Savlian Matius élte túl?
Elég lehetetlen játék ez az oblivion,pedig nagyon tetszik.De az idegeimre megy néha néha.Valahogy becsuktam az Oblivion kaput,akkor Flame Atronach meg Scampok ellen harcoltam.A Flame Atronach-okkal alig bírtam el.Megpróbáltam felszabadítani a vársot de nem sikerült,gondoltam kicsit erõsödöm és visszajövök késöbb.Na minden oké,beléptem a mágusok közé,kaptam egy varázsbotot,idáig fasza minden.
Visszamegyek Kvatchba,hát láss csodát most valami óriás pókokal meg gyíkokal és Frost Atronachokal találom szembe magam.Szerencsére a villámmal feltöltetett bottal elég könnyen elbántam velük és 1 embert vesztettünk.Sajnos a botot minden második csata után már fel kellett tölteni,ez elég sok aranyamba került.Na de ez mind nem baj,elég jó hasznát is vettem.Miután a templom alatt átjutottunk és a kastély mögé kerültünk,2 Storm Atronach-al kerültem szembe,ami ellen a bot semmit nem ért.Azt a csatát csak az õr amelyiknél volt a kulcs (mert minden erömmel életben tartottam 😄) meg egy Imperial íjász élte túl,de megis haltak ahogy tovább haladtunk mivel ismét 2 Storm Atronachal kerültünk szembe,plusz a velük járó kiséret termsézetesen:gyíkok,póknénik meg miegymás.
Mivel egyedül maradtam,legalább fél órát futkoráztam velük a városban miközben kis tüzgolyókkal szórtam öket mire sikerült valahogy legyöznöm.Közben léptem 1 levelt is,aludtam egyet a templomban.Az az 1 level természetesen egyenlõ a semmivel.Na és most jött a végsõ idegpróba 😄,kinyítom a kastély kapuját és szembefutok 5 Storm Atronachal meg volt 1 pók és pár olyan triceratops féle dinosaur.
Itt természetesen mindenki elesett kivétel Savlian Matius.Ezekkel a vihar elemekkel legalább 1 órát biztos futkároztam a városban.Az volt a szerencsém,hogy amikor a templomba befuttam 2 elmaradt és már csak 2 üldözött.De azután hiába futtam át ilyen ajtókon ahol kell loadingoljon,mert az a 2 hüségesen követett.Na kb így bántam el velük.
😄
Azért írtam mindezt le,hogy megnyugodjak természetesen. 😊
És hogy megtudjam vajon csak én ügyetlenkedek a skill fejlesztéssel vagy valami egyébbel,vagy esetleg ti is ennyit kinlódtatok a játék során?
Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"
Conflicts with Mart's Monster Mod.esp
Pontosan ezt írja ki. Vagy ennek semmi köze ahhoz, hogy kidob a játék hibával?
A drágaköveket fel tudom majd használni valamire?
Van értelme tartogatni az értéktelen tárgyakat?
pl.:kés,olló,csákány stb?Fõleg a tinta meg a toll érdekel.Használhatóak lesznek valamire?
Vannak a neten térképek, meg lehet nézni pontosan merre is van belõlük, ehhez persz tudni kellene az angol nevüket.
Árusoknál sok nem lesz, mindenképpen gyomlálni kell, ha nincs tartalékban.
Meg is érdemli, aki mágusoktól lop, s olyan ügyetlen hogy lebukik<#eplus2>#eplus2>
(van ebben hülyeség is, mert archmágusként is kivágnak a céhbõl, ha tiltott tárgyat elemelsz, ergo nem a fõmágus a fõnök, hanem az AI)
elõre is köszi.
Dobj el néhány kevésbé hasznos cuccot, vagy ami még segíthet az alchemy (ha a nálad lévõ alapanyagokból lötyiket gyártasz, az sok esetben súlyveszteséggel is jár, pl. egy káposzta+salátafel 1kg, a belõle készült potion 0,1 kg)
Érdemes figyelni a cuccok súly-érték arányára, kezdetben kell a pénz, de értéktelen kacatot ne cipelj magaddal.
Való igaz, hogy az alapjátlkban idiótán van megoldva a szintezõdés, a lények többsége a karakterrel együtt fejlõdik (patkány, farkas mondjuk kivétel), így elég idióta helyzet, amikor egy bandita talpig deadric páncélba öltözve kéri a 100 aranyat.
Az Overhaul modok realisztikusabbá teszik a lények szintezõdését, a játék elején is jöhetnek lényegesen magasabb szintû lények, ezek elõl el kell futni, alacsony szinten még esélytelen ellenük a karakter.
Az Oscuro rengeteg itemet is ad a játékhoz, ráadásul küldetéseket, úgyhogy a magyarítást szét fogja vágni, angol-magyar keverék felirat lesz a játékban.
Összességében jó mod, de kiszámítható, egy dungeonban haladva egyre erõsödnek a lényei (alacsony szintzen már a bejáratnál jöhet egy halálos pofon).
Francesco küldetéseket nem ad a játékhoz, de rengeteg itemet, így csak az inventory-ban keveredik az angol-magyar, lényeinem többsége kevésbé félelmetes, megjelenésük random (bárhol, bármikor jöhet egy alapjátékban nem létezõ szörnyike)
TIE elõnye, hogy az alapjátékban meglévõ dolgokat újra feldolgozva kreál rengeteg új NPC-t, creaturát, megszünteti a szintezõdést is, mindezt egy néhány MB-os moddal.
A játékban ezzel együtt sokáig a futás lesz a leghasznosabb képesség, kezdetben még egy szakadt útonálló is halálos ellenség (ez így realisztikus)
Ha csak a szintezõdés mechanizmusát akarod megváltoztatni elég lehet egy leveling mod, új lényeket, tárgyakat így nem kapsz (nem jellemzõ az ilyen használata, inkább valamelyik overhault teszik föl)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az Oblivion-ban alapból a szörnyek és a megtalálható tárgyak úgy erõsödnek, ahogy szintet lépsz. Oscuro's mod-ja elég érdekesen változtat ezen az egészen. Minden terület más és más nehézségi szintû lesz, ha feltelepíted ezt a módosítást, így a vadon még inkább veszélyesebb lesz. Ám nem csak ez az egy funkció van beépítve ebbe a mod-ba, hanem például ott van a könyebb mágia elsütés, fejlettebb MI a különféle bestiáknak, akik szinte már realisztikusan viselkednek. Továbbá boss-ok is szét vannak szórva a világban, akik bár elég kemények, a zsákmány is igen szép amit õriznek. Néhány kisebb extrát is tartalmaz, úgy mint a fegyverek erõsségének módosítása, valamint több száz új tárgy és a kalandozásainkhoz elegedhetetlen gyilkoló eszközök.
Otthon felraktam, rá tudtam tenni magyarított oblivionra, kíváncsian várom, hogy mi lesz belõle 😛
Csak azért kérdeztem, hogy hátha tudtok valami olyat, ami 100% bevált dolog 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Talán ha így menne a 15. szintig lennének, azután meg mindegyik 1 suhintás lenne.
Bár valami ilyesmi módról olvastam ugyan régebben, de ott azt hiszem csak a banditák voltak firtatva, meg pl a patkánya ne támadjon már rád.
Legyenek helyek ahol nagyok vannak, oda késõbb megyek, és legyenek, ahol kicsik, hogy tudjak fejlõdni 😊
mégis mennyi az a szint, ahol téged egy patkány meg tud ölni ?
Valahogy kiábrándítónak tartom, hogy magas szinten egy hozzám hasonló szintû patkány leöl 😄
Most kezdtem el játszani a játékkal, rácsaptam a magyarítást is. Olyan kérdésem volna, hogy van-e olyan patch, vagy mod a játékhoz, ami kiüti a dinamikus szörnyszinteket?
Olyan kéne, ami nem rontja el a magyarított verziót.
Elõre is köszönöm.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Lenne egy problémám:Nem tudom patch-elni a játékot.Valaki tudna segíteni?(A patch lista is kéne.)
1. Harc közben - gyógyítható oltáraknál, kegyhelyeken, cure disease hatású készítményekkel, de mindíg ellenõrízni kell, hogy sikerült-e kigyógyulni.
2. Alvás közben - menthetetlenül beindul a vámpírrá válás folyamata, s csak küldetéssel, vagy cheat-el gyógyítható.
Bárhol érheti meglepetés a karaktert, de lényegesen biztonságosabb otthon, esetleg guildokban aludni, mint fogadókban, a vadonban, dungeonokban szunyókálásról nem is szólva.
3. Békés úton - a Dark Brotherhood tagjainak Vicente Valtieri felajánlja a vámírrá válás lehetõségét, amit természetesen nem köteletõ elfogadni.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Segítséget kérnék, ismét... használni szeretném Neeboo Nine - Larger Ogres and Trolls modját, de nem tetszik a trollok új hangja... hogy lehetne megváltoztatni a hangok elérési útját, ( gondolom azt kellene ), hogy a régieket használja? Mert az újak egy sound/fx/npc/troll mappába kerülnek, amit bele kell másolnom a datába. Néztem a TesCSben is, de nem találtam egyértelmû lehetõséget a változtatásra. Vagyis nekem egyértelmût, ami ugye nem jelenti azt, hogy más hozzáértõnek nem lenne rögtön egyértelmû... <#zavart2>#zavart2><#buck>#buck>
Körül kell futni a városokban, megnézni az alkimistáknál a készletet, máguscéhek tárolóiban, s az Arcane egyetemen is van néhány üres kavics, de ezeket, ha nem vagy magasszintû mágus csak ellopni tudod.