The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Armi555
Én meg vettem a GOTY Deluxeot 13 EUROért 😊

cSuwwi
Holnap este hatig 10 júró (2800 Ft) az Oblivion GOTY a streamen, akit érdekel most vegye, ennyiért már tényleg ajándék.

http://store.steampowered.com/

shit happens

grebber
Ezt szeretném megcsinálni!

De elakadtam rögtön az elején!

Azt írja az Oblivion telepítése után tegyük fel a Ko9-et! Ez micsoda?

És ha a GOTY verziót teszem fel akkor is kell ez a ko9?Vagy ez csak valamelyik patch neve?

Next PC upgrade: 2022

Sziasztok!
Lehet, nagyon buta kérdés lesz, elõre is elnézést miatta.
Múlt héten telepítettem a játékot, neki is kezdtem. Nagyon tetszik, de...
Ha kimegyek egy városból a nyílt terepre, akkor egyszer csak vége szakad a térképnek, a textúra elmosódik. Kiírja, hogy "Nem mehetsz arra, fordulj vissza!". Ilyenkor egyébként be is ragad, és gyorsutazás kell valahova, hogy tovább tudjak játszani.
Van egy pár hely, ahova nem lehet utazni, mert még nem fedeztem fel, de ugye elmenni meg nem tudok odáig.
Elõre is köszi a segítséget.
soo277
HHHÁÁÁÁTTTTT az The Elder Scrolls XI-et lehet megse élem!!!<#vigyor3><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#falbav><#conf>

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

köce

Ha még nem találtad meg az elsõre a modot : OnHit Shader Replacement. Remélem erre gondolsz... A másodikat nem ismerem...
sorry, nem lehet hotlinkelni a tárhelyrõl, remélem ez már jó lesz :\

a TES világa egy Tamriel nevû földrészen helyezkedik el.

Ennek Provinciái :

- High Rock
- Hammerfell
- Summerset Isles
- Valenwood
- Elsweyr
- Black Marsh
- Cyrodiil (itt játszódik az Oblivion)
- Morrowind (itt a Morrowind)
- Skyrim (itt fog a TES V)

de hogy jobban átlátható legyen itt egy térkép Tamrielrõl 😛

jah, a skyrim és az elsewyr azok ilyen fantázia területnevek mint a morrowind is ?

fú télleg, két mod kellene nekem, háhta emléxik fejbõl vki és tudna segíteni. az egyik olyan, amikor sérülünk és screen shake + nagy sérülés esetén elvörösödés vagy szürkülés vagy homályosodás effect.

a másik ami megvolt csak nem találom, hogy a halál után még lehet nézelõdni..

vki esetleg ?

gumininja és gigapeccs oldalaira

melyikre gondolsz ? a magyarításra vagy a gumininja oldalára ?

magyar oldal fog még vha mûködni û?

ok, hülye kérdés volt, ha jól látom az addon lemezen rajta van az összes official plug-in. Ez van mikor elõbb kérdezek mint olvasok utána :\ sorry...
Lehet hogy hülye kérdés de érdekelne hogy mi a különbség a hivatalos plug-in ok között lévõ ~154 mb-os "Knights of The Nine" és a másik ugyanilyen nevû közel 1GB-os addon lemez között ?
LÁÉÉÉÉÁÁÁÁTOOKM MMÁÁÁRÁ!!! AAA 11. 11, 11
link?
The Elder Scrolls 5 bejelentve, pár perccel ezelõtt.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Bevallom én se a Francesco-t se az Oscuro-t nem próbáltam még... De szerintem nem is fogom egyenlõre. Az MMM nagyon tetszik, sok dolog van benne, de nem annyira zsúfolt. A lényekkel sincs egyelõre semmi bajom ( kritika volt, hogy nem illeszthetõ mindegyik az oblivion világába. Hát ha nem odavaló, ki kell írtani.😊 )
Persze sok mindent kellett külön összeszedni, külön moddal megoldani, de ez is a játék szépsége. Meg consolban is lehet trükközni - pl.: az idõ múlás állítása, játékban - valóságban , vagy a házak berendezése - ez nekem különösen tetszik, volt hogy egy ayleid romban, vagy egy erõdben órákig csak az azonosítókat írogattam, hogy aztán mit pakoljak be a házba... 😊
Az OBMM-ban sok minden piros, de érezhetõ akadással még nem találkoztam. ( sok pirosért az MMM a felelõs - az is önmagával... )

Igen az OBMM az alap, az OBSE is, illetve ki próbáltam a Wrye Bash-st is, de mivel az angolom nem középfok, kedvem pedig nem volt mindent kipróbálni rajta, így az nekem hanyagolható - és nagyon használni se kellett...
Gratula😊 személy szerint én is az Oscurot ajánlom bár szerintem a fegyverek és egyebek elég csúnyácskák benne. Mindenképp ajánlom a Oblivion Mod Managert, egyszerû használni és persze az elsweyr modot, most az eredeti szerverrõl lehet leszedni, mivel sokan berágtak tesnexusra szerintem a fizetõs szolgáltatás miatt, így a nagyobb munkák a készítõ szerverén vannak. 😊
Szerintem javasolható modok, Deadly Reflex ez inkább illik az oblivion hoz mint a third person hülyeségek. És sok jó mod van még, de mostanában és régebben is rengeteg idióta dolog van fenn akik még csak nem is érzik a történetet meg egyebek szóval nehéz megtalálnia gyöngyszemeket, kicsit minden mód el lett szúrva már.

Tudom, fogtok nekem nyitni egy külön fórumot, hogy ott írogassak magamnak... de megoldódott a problémám. Egy régebbi változata volt meg a MMM modnak, amiben ez a hiba megvolt - a goblin assassin kritikus ütése nem gyógyítható. Azóta feltettem egy újabb verzióját, és találtam az isteni TesNexuson egy életerõ változtató modot, ami nem a maximumot változtatja ( azt lehet consolban is ), hanem külön ( gondolom pont az ilyen esetekre ) az aktuális életerõt.
Köszönöm azért mindenkinek, aki elolvasta egyáltalán... <#wave>
Ígérem, ez ügyben utoljára kérem a segítségeteket! ... de még mindig a lecsökkent életerõvel szenvedek... annyit elértem, hogy tudom mi okozta, de nem tudom az ellenszerét. A MartsMonsterMod tesz a játékba goblin asassin-okat amik képesek kritikus ütést - szúrást bevinni. Ez egy speciális sebzés az eredeti - látható - támadáson kívül. És ez a sebzés ami nem gyógyul, bármit is teszek. Se alvás, se imádkozás, se lötyi, se varázslat. Megnéztem a readme-jébe is, de ott nem írja, hogy nem menne vissza az életerõ, csak azt, hogy van ez a kritikus sebzése az asassin-oknak.
Elõre is köszönöm, ha van valakinek ötlete!
Na, megpróbáltam, lekapcsoltam az összes modot, de ugyanúgy jelenkezett az eltérés. Lehet, már a mentésem a rossz - egyébként 13 életerõ ponttal van kevesebb. ( este már nem próbáltam, de lehet, új játék esetében semmi baj nem lenne. )
Ha valakinek van ötlete mégis, hogy tudnám orvosolni, szóljatok!
De ami jó hír: Tegnap óta boldog tulajdonosa vagyok az eredeti játéknak - jó, jó, csak most, de a lényeg! Megvan! Erre inni kell! <#pias>
Solid Snake-nek köszi a linket!
Most pillanatnyilag nem otthon vagyok, de általában ugyanazokat a modokat használom. Ez az MMM egy újitás volt, még ezelõtt nem használtam. Amikor pedig észrevettem, akkor ezt raktam fel utoljára.
Legutoljára az Marts.monster modot tettem fel, én arra gyanakszom. De biztosat szerettem volna, mielõtt leveszem. Meg nagyon kapcsolgatni se szeretem ezeket a nagy modokat ki-be. ( mennyi bajom van, tudom... )
Illetve, annyira nem zavarna, hogy levegyem, de hátha tudtok valami egyszerûbbet... mondjuk a save fájlban átírni valamit, vagy a consolban játék közban?
Egy modlistát ha írnál, az sokat segítene.
nos, nagyon úgy fest a dolog. elég nehéz lesz kibogozni melyik okozta

Sziasztok!
Érdeklõdnék, hogy tapasztalt valaki már olyat, hogy az életerejét és a kifulladás jelzõt ( bocsánat, de nem tudtam most jobb szót a legalsó zöld csíkra <#confused> ) nem tudta visszatölteni maximumra? Se lötyikkel, se varázslattal... És - természetesen - nincsen semmilyen mágikus-, mérgezéses-, betegségesbüntetés a karakteren. Az életerõnél 190 körüli maxnál, csak 177-ig ment fel.
Arra gondolnék, hogy egy mod kavart be, de hátha valaki már okosabb e téren.
Elõre is köszi!
mé nem telepíti a patch eket? help et elõre is kösz
jó elõzõ kérésem hülyeség
kösz😊 és hol tom megnézni h mien patch van rajta má?
Csak szólok: a magyarításhoz kötelezõ az 1.2-es patch, ahogy a telepítési leírásban is olvasható...
Multis modja meg nincs az Oblivionnak.

Hawk06
Nem emlékszem már...googlibe kerestem én is.
Oblivion newest patch download (Oblivion_v1.2.0416English.exe,
UnofficialOblivionPatchv3.2.0)

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

am honnan szedted le a patch eket?
nem is fontos a fontos inkább az h mi a faszé megy le tálcára
Hawk06
Nem halottam.Próbálj rákeresni a google-on.

Lakás vétel tulajdonostól,eladó lakás hirdetése: http://www.maganingatlan.hu/ \"Ha majd a nyarunknak vége csendesen szitál a hó...\"

és volt még a letöltésben disc2 fel kellett rakni h fusson így össz vissz disc1 disc2 és magyarítás am te hallottál a multiplayer módról?
hát nekem nincs patch rajta annyit tettem h telepítettem az alap gamet(na nem eredetitxD)meg a magyarítást a pluginokat meg patch eket nem raktam fel
Hawk06
Ez nálam is elõfordul,nem tudom mitõl lehet.Pedig fel van téve az 1.2-ös patch meg az unofficial patch 3.2-ös is.
Lehet az unofficial patchtól is <#fejvakaras>
Neked fel van téve?

hali kéne help midndíg lemegy a játék tálcára és sokszor le is fagy mi lehet a gond?
Solid Snake
Hali!
Légyszi vki segítsen mert elég bonyolultnak tûnik a játék fullos változatának elérése( ezalatt az összes patchet és kieget értem) továbbá a magyarosítással is voltak problémáim.
Fantusz
Ha új karaktert indítottál, s nem szeretnél egyenlõre oblivion kapukkal tarkított térképen bóklászni, hanyagold a fõküldetést.

OOO-val játszva alacsony szinten különben sem egyszerû bezárni a kvatchi kaput - megnézheted mi vár ott rád, s ha van elég tudásod a kapuzárásra, megteheted, de Martint hagyd nyugton.

Vannak dungeonok, amelyeket gond nélkül kirámolhatsz, de lesznek olyanok is, amit késõbbre kell hagynod - dungeonokon kívül viszonylag biztonságos a térkép, de néhányat kívülrõl is öriznek.
Új ayleid romok is kerültek a térképre (pl. Anvil közelében, az úthoz közel is van ilyen - nem fogadnak barátságosan az õrök)

Hawk06
*Mármint 3-4 játébeli napot. 😊

Hawk06
Kezdtem egy új játékot az OOO-val.Nagyon tetszik,viszont kár,hogy elég lassú a fejlõdés.
Persze meghagytam a régi elmentetteket,majd he lessz kedven folytatom,tényleg rossz,hogy nyílnak meg az kapuk itt is meg ott is.Jobban szeretek a zöld füvön járni.A barlangokban is néha már azthiszem sose érnek véget 😄.
A varázslatkészítes az egyik legjobb dolog a játékban meg az "enchantolás".Készítettem is egy olyan tûzgolyót ami (legalábbis azt terveztem) egybõl megöl egy ellenséget,de nem tudtam tesztelni mert kiderült,hogy 75ös destruction skill kell a használatához és még nem volt annyi.
Az ooo ban jó kis szajrét lehet találni a barlangokban.Most adtam át a Király amulettjét Jauffrenak és már 5000 aranyam van 😄.Igaz vagy 3-4 napot futkoráztam,adogattam el a cuccokat - vissza a barlangba,megint eladás megint vissza a barlangba 😄.

Fantusz
Sok elõnyöd, vagy hátrányod nem származik abból, hogy Blade-tag lettél.
Néhány képességnövelõ könyvet találhatsz, illetve felveheted a fegyvereket, páncélokat a templomban.
A fõszálon tovább haladva, ha Baurus élve kijut a csatornából tanít néhány képességet (blade, block) - itt ismét annál a pontnál vagyunk, hogy mikor érdemes bizonyos küldetéseket csinálni.
Bármikor bele lehet vágni a küldetésekbe, magasabb szinten elképzelhetõ, hogy az ellenfelek is erõsebbek lesznek, de a fõhõs lehetõségei is fejlõdhetnek sokat.
Pl. mágus, miután bejutott az egyetemre, saját varázslatokat kreálhat, tetszés szerint fûzheti egybe azokat a spelleket, amit használni képes.
Erõs támadó spelleket kombinálhat paralyse varázslattal, amikor alkalmanként másra is vigyázni kell, sokkal hatékonyabb tud lenni, ha gyógyítgatás helyett képes már 100% shiled varászlatra, a hatás ideje alatt az NPC csak mágiával sebezhetõ.

Hawk06
Ja Martint már odavittem a pengék fõhadiszállására,már be is léptem közéjük.Érdekes ez a játékba kevert japán kultúra is.Meg a fõvárosban a római kultúra.<#vigyor3>

Hawk06
Köszi a válaszokat.Megnézegettem a módokat.
A MERP ígéretes. 😄
A deadly reflex-et nagyon jó ötletnek tartom de el van túlozva a mód.
Ilyesmik,hogy kettévágsz egy embert kardal<#idiota>,még a fejlevágáshoz is írtó nagy csapásra és nagyon éles pengére lehet szükség HA egyáltalán lehetséges csataközben úgy,hogy a nyak nincs nekitámasztva semminek.
Viszont lehet lóról támadni,amit nagyon hiányolok a játékból.Amint megkaptam az elsõ lovam,már le akartam kaszabolni az elsõ zsiványt róla csakhogy hiába kattogtattam.😊

Az OOO módban Gothic-szerû a fejlõdés?Nem kaptam részletesebb leírást a módhoz.

Fantusz
Kaput valóban be lehet zárni, ez önmagában nem indítja el a folyamatot, de ha a város visszafoglalása után beszélsz Martinnal, kénytelen leszel Brumáig elkalauzolni, ha egyszer megkérted, hogy kövessen.
Megoldható persze, hogy félre állítod egy sarokban, s ott várakoztatod, de lényegében addig mindíg a nyakadon lóg, amíg Brumában "le nem adod".

Kapuzárás "idejérõl" nem szeretnék vitázni, lehet úgy is jászani, hogy elõször a fõküldetésen fut végig valaki, s annak lezártával bezárulnak a kapuk, de jellemzõen a fõküldetést hanyagoljuk, sõt sokan el sem kezdik, overhaul moddal elég nehéz vállalkozás kezdõ karakternek 10-15-ös szintû lények hordáin átvágni magát.
Mégegyszer mondom, ha úgy tetszik, bármikor lehet menni Oblivionba, ha már elég izmos hozzá a karakter.
Volt olyan karakterem, amelyikkel több, mint 50 kaput zártam be, némi gyakorlat után ez már rutinfeladat, ugyanakkor értelmetlen is.
8-10 jól megválasztott sigil kõnél nem kell több, a többi cókmókot pedig máshol is lehet lootolni, csak Oblivionban nagyobb eséllyel.