The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!

Benn az egyetem területén (a kerítésen belül) két épületben vannak csicsás kis állványok. Olyasmik, mint a zenészek kottatartói. No az egyik ilyen helyen varázslatokat lehet kreálni ha rátenyerelsz az állványra, míg a másik helyen varázstárgyakat készíthetsz. Ez utóbbi tök felesleges, mert az életben nem fogsz olyan tárgyakat készíteni, mint amiket találhatsz, szóval az enchant mehet a kukába.
Meg amúgy is csak egyetlen hatást tudsz belefoglalni egy nem fegyver jellegû tárgyba. Fegyverekbe mehet több hatás is, legfeljebb majd eggy töltetetes lesz a cucc.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

lol vagy öcsém! nem mondod?!😊))
ezeken már túl vok...
arra vtam kiváncsi hogy saját varázslatokat hogy lehet csinálni???

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

grebber
"Jog, hogy enchantolhassunk

A korábbi játékokkal ellentétben, ezúttal az Echant nem skill, hanem már "csak" egy szolgáltatás. Olyan szolgáltatás, amelyet csak a Mágus Céh tagjai használhatnak, vagyis kimondhatjuk: enchantolni csak a Mágus Cég tagok képesek, senki más. Természetesen továbbra is tele van a világ mágikus (enchantolt) tárggyal, amelyeket találhatunk/lophatunk, de ha saját magunk akarjuk kialakítani a képességeit a kardunknak, bizony kopogtatni kell a Mágusok ajtaján.

És még ez csak a kezdet. Mágus Céhbe be lehet lépni bármikor, örömmel várnak minden kalandort. Ám az enchant mûhely az Arcane Egyetemen (Arcane University) található, és hogy oda bejussunk, tennünk is kell érte. Mindenféle kezdõ Céh szolga nem léphet ám csak úgy be a kiváltságosok iskolájába.

Szóval, elõször is lépjünk be a Céhbe. Ezt megtehetjük minden nagyobb városban, kivéve a Császári Fõvárost (Imperial City). Ha beléptünk a Céhbe, akkor fogunk szembesülni azzal a ténnyel, hogy az Egyetemre csak ajánlólevéllel (Recommendation) lehet bejutni. Ez biztosítja a Mágusoknak azt, hogy nem kerül be selejt az utcáról. Az ajánlólevélbõl több kell, minden városi Mágus Céhbõl kell egy-egy ilyen aláírt papír, méghozzá személyesen a Céh vezetõjétõl. Hogy szerezzük ezt meg? Hát bizony nem árt, ha megoldunk nekik pár küldetést, hogy lássák, méltóak vagyunk a bizalmukra.

Miután ezeket a kisebb szívességeket és feladatok elvégeztük, minden városi vezetõ szemében sokra hivatott mágussá váltunk, akkor irány vissza a fõváros, és keressük meg Ramnius Polus-t, aki bebocsájtást enged nekünk az Egyetemre, ha a képességeink is megütik a kívánt színvonalat (követelmény, hogy a hat mágia iskola tanai között is otthonosan mozogjuk, legalább egy picit értsünk hozzá)

Na most hogy bejutottunk, szépen mászkáljuk fel s alá addig, amíg meg nem találjuk az felruházás oltárét (Altar of Enchantment), ahol saját kezûleg fogjuk elkészíteni a tárgyainkat. Ha ezt megtaláltuk, akkor az Enchantolás elsõ szakaszát teljesítettük."

Oblivion HQ

Next PC upgrade: 2022

és aszt hol lehet az akadémián mer én eddig nem tuttam h. lehet...

Magyarország az a hely ahol 10 Millió miniszterelnök és 3 Millió vezetési oktató van!!! Az X-ek a nevemnél már jóval azelőtt ott voltak, hogy az emo hullám elérte volna kicsiny országunkat...

Me0w
Mondjuk en mindenki ellen Faded Wraithot idezek, igy 80-as Conjurationnal vegulis szinte alig fogyaszt manat, es 30 masodpercig marad. Altalaban benyomok egy jokis 5 x 20 dotot es vegignezem ahogy egyesevel leoldosi oket 😊

Together we'll fly someday...

Sir Quno Jedi
Miért nem csinálsz az akadémián magadnak saját idézõspelleket tetszõleges idõzítéssel?!! Azokat még kombinálhatod más spellekkel is, így teszem azt idézel és láthatatlanná/sebezhetetlenné is válhatsz egyszerre egyetlen spelltõl, a többit meg intézzék a summon-oddal! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Én a legálisan szerzett lovakra gondoltam... 😊 Ejnye ejnye!

http://www.kettlebelledzes.hu/

Nem emlékszik valaki, hol lehet Storm Atronach varázslatot beszerezni?
Tudom, Chorollban vannak az idézõs varázslatok, de ott nem találtam.Pedig egyszer láttam valakinél magas szintû idézéseket.Mivel most értem el a 100-as Conjuration-t, ezért szeretném megvenni (megtanulni) a Storm Atronach-ot.

Nem rosszak ezek az idézések, csak ki kell tapasztalni, melyik milyen ellenfél ellen való.Az Arenaban is nagy hasznukat vettem, fõleg mikor hárman támadtak rám.A karim most 18-as Breton Battlemage.Kifejezetten a varázslatra,alchemy-re, és idézésre gyúrtam, de közelharcban sem vagyok rossz.Eddig csak akkor fingattak meg majdnem, amikor hatan vagy többen támadtak egyszerre.Az idézéssel csak az a baj, hogy némelyik lény rettentõen rövid ideig marad meg.Ez a Spider Daedra a maga 20 másodpercével igencsak nevetséges.Eltelik vagy tíz, mire elkezd harcolni...
A többi viszont jó.

Sir Quno Jedi
Naés, 200-300HP bõven sok, azt meg egy mágussal is össze lehet pakolászni szép lassan. Akármennyi HP-d van szarrá vernek, ha nagyokat tudnak besebezni neked, ha meg nem, mert jól megoldod hogy ne, akkor 50HP-val is elgrasszálsz (és könnyebb is gyógyulni).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

grebber
Én nem is akarok az lenni végigcsinálom azokat a küldiket amiket csak birok azt utánna még ott vak kurvanagy hely amit fel kell deriteni azt kirtani a romokat barlangokat.

Benne lesz ez vagy 200-250 órába.

Kmarha
áhh, túl könnyü lenne a pénzszerzés. elmennék a legnemesebb lótenyésztõkhöz, ott felcsapnám lótolvaj sipkámat, majd már mennék is a tolvajcéhhez túladni nagyon is értékes portékámon. 3 ló és egész életemben nem kéne többet arany után futkosnom. 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

GoKu x
üdv!
Végre rájöttem pár nap után hogy biztos azért akad az oblivion mert a háttérben 40 körül van a folyamatok száma:S Bár leállitom a virusirtokat + net kapcsolat is off, de akkor is szar. Már csak arra kéne rájönnöm hogy melyiket kell leállitanom a folyamatok közül. vki tudja irja már meg. elöre si kösz

bigapó
na akkor ti (Grebber és MrAndree) sem jártok közelebb a mestertolvaj titulushoz, mint én😊))
így nekem is ment: vagy nem láttak vagy aludtak mikor loptam😊

egyszer a várõrség szállásán ténykedtem (csak néhány alma és kenyér, sajttal), mikor felkiáltott mögöttem valaki, hogy "Állj, tolvaj!". mikor nem akartam vele menni a börtönbe, akkor meg riadót fújt és hirtelen vagy 8 õr termett körülöttem és kaszaboltak le kb 10 mp alatt... tanulságos volt mindenesetre😊

The Matrix has you...

Lehet valahol lovat eladni???

koschwarz
off

<#worship><#eljen>

on

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

ChevyG work
off

média MAGA a szemét

on

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Sipocz
Ettõl aztán ne keseredj el. A karit "kijátszani" kell nem "kitápolni". Van egy elfem akinek csak azért 45 az endurance-sza mert Lady és a custom kasztjának egyik favorizált stat.-ja az endu. és bizony ennyi is marad neki forever mert nagyon randán festene "bevasalva"+blokkingolva+kalapáccsal a kezében egy "spellbow boszorkány"😊). Vigyázgatni kell rá, persze! Van aztán redguard spellsword-öm is aki 14. szintjére 100-as endu., de õ aztán "oda is teszi magát" 1000-rel és "issza a vért"+"nyalogatja a sebeit" mert õ meg egy ilyen karakter😊)!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Ez jól meg lett "mondva", azaz írva! És mennyi hely van még, ahol hozzá nemértõ emberek dolgoznak. FixTV meg az ehhez hasonló adók (Budapest TV befér ide is 😊) kb. a média szemetei. Így az ott dolgozók is kb. szinten vannak a produktummal.
Ez szomorú... Legközelebb majd elsõ szinttõl kezdve addig veretem magam heavy armorban, amíg nem lesz 100 az endurance :-). (már ha lesz legközelebb, de valószínûleg nem lesz, a mostani karakteremmel felderítek mindent kivéve a gonosz küldetéseket)
PiszkosFred
Nem az a baj, hogy ilyeneket mondanak. Szabad országban élünk, megtehetik, mindenki úgy csinál magából hülyét, ahogy akar. Ha kiállok a fõtérre, és munkásmozgalmi dalokat üvöltök fürdõköpenyben, egy félbevágott kilós kenyérrel a fejemen, az az én bajom. A gond az, hogy ezeknek a balf*szoknak fizetnek ezért. Ha egy komcsában mondják ezt el egy sör mellett, max röhögünk rajtuk, de a médiában ilyet nem lehet. Be perelni nem tudod, mert bárki lehúzhatja a játékot, joga van hozzá (lásd pár 80%os kritika, magyar és nemzetközi "sajtóban". De akkor engedjenek ellenvéleményt is, mert ez íhy olyan, mintha a tévében csak mszp vagy csak fidesz reklámok mentek volna a híradótól kezdve a napkeltéig, és végig szidta volna az egyik oldal a másikat, egyoldalúan.

E miatt már ortt elé vihetõ a tévé. Más kérdés, hogy ez egy játék esetében hamar elintézõdik egy legyintéssel, és nincs értelme.

Ha a két fazon olvassa a fórumot - remélem hogy nem - akkor innen üzenem nekik, hogy ritka nagy barmok, és csókoltatom a családjukat! Érezzék magukat mázlistának, hogy a fõnökeik még nem jöttek rá, hogy a nekik adott fizetés pénzkidobás. És ha rájönnek majd, és utcára kerülnek, remélem hogy egy híd alatt találják magukat, és akkor majd gyógyíthatják magukat patkányhússal... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

koschwarz
gondolom a mûsor kezdete elõtt 1 órával megkapták a játékot, és úgy próbálgatták, a mûsor alapján KIZÁRT, hogy ezzel bármelyikük is játszott volna.

volt pl. tomb raider legend bemutató is, ott is azon röhögtem, hogy "a harcrendszer alig változott". hát azért egy kicsit több...viszont azzal bénázott, hogy fejest tudjon larával ugrani egy szikláról. lol.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

az endurance növelése visszamenõleg nem növeli a szintenkénti hp-t

Milyen jó, hogy ez nálam nem fogható!
Én betelefonálnék nekik ezért...szánalmasok.Gondolom olyan 576 szint lehet, csak folyékonyan, tévébõl...fingjuk sincs az egészrõl.

Sneak. Persze az a legjobb ha nem az orra elõtt csinálod. 😊

Why so serious?

grebber
Igy hogy magától az embertõl még nem loptam mert állandóan észrevesz.
Csak a szobájából loptam de az meg nevetésegesen egyszerû persze csak alvás közben 😄

bigapó
ahhoz, hogy ne vegye észre a muksó, ha lopok tõle miben kell jónak lenni és mennyire? sneak, steal, speed? és kell lopakodni közben?

The Matrix has you...

grebber
LOL tolvaj küldiben nem is kelett olyan messzire mennem és lopni cuccokat akinek elkell adni õket szarrá loptam tõle minden és eladtam neki 😄

Valaki légyszíves erõsítse meg (vagy cáfolja), azt hogy az endurance növelése visszamenõleg nem növeli a szintenkénti hp-t. Nekem úgy rémlik, hogy amikor 65-rõl felmentem 70-re többel nõtt a hp-m, mint 7. thx.
Voltan
😄DD

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Azt nem mondtak hogy az FPS-ek kozott az utolso helyet foglalja el mivel tul sok benne az olvasnivalo szoveg? 😊

A fixesek ritka nagy faszok, a Fallout2 bemutatójuknál a falat kapartam, szintén a patkányvadászós barlangban mászkáltak és nyomatták a fasz megjegyzéseiket, ezek szerintem nem is tudják hogy mi az a szerepjáték és keverik az fps-el <#levele>

volt counter strike bemutatójuk is, azt inkább átkapcsoltam mert már az elején akkora baromságokat hordtak össze hogy az nemigaz <#wow3>

Sir Quno Jedi
Te figyu, ezt beírnád a PC-s játékoknak leáldozott tápigba is, hogy ott is jót szörnyülködhessenek a konzolosok is?! 😄 Én is beeírtam oda a saját kifakadásomat.

Köcsögök... A Bethesda helyében jól beperelném õket :-)
Sir Quno Jedi
Kész voltam!

Köszi szépen 😊. Tényleg.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

De a legjobb az a benyögés volt, hogy a játék olyan mint a diablo 2, szerepjáték! Na ezen dobtam egy hátast. :-)

Hali!

Ne akadj ki rájuk. Számukra a TPS és az autós játékok az isteni csoda. :-)
Én azon dobtam el az agyam, mikor a patkányhusit mint gyógyító kaját emlegették. Viszi rá a srác a kurzort a husira, az meg írja ki hogy mit csinálna ha megeszi... Olvasni azt nem nagyon tudtak.

De valóban volt pár extra marhaság amit lazán megoldhattak volna ha elolvassák a gépkönyvet ami ott volt mellettük. Ilyen például a panasz, hogy mindig be kell menni az inventoryba a fegyverváltáshoz, hogy nem vált mindig azonnal fegyvert a manuskájuk (éppen ütik mint a vasat és a progi még ki is írja, hogy ilyenkor nincs váltás), nem hárít a karakter csak tûri az ütéseket... Azért engem is felháborított a hozzá nem értés, de nincs mit tenni.

Az értékelésükkel én sem értettem egyet. Hogy nehezen kezelhetõ a progi? Na neee. Hogy rossz a játszhatósága és nem éri meg újra végigvinni mert túl hoszú? A zenét egyenesen gyengének és ócskának titulálták. Áhh... felháborító. :-)

De a kezdés sem volt rossz. Javaslatuk: ne csinálj semmit csak ülj le és várd meg az õrséget. Ezzel maradj ki egy hangulatos beolvasásból amit a kedves cellaszomszéd rád zúdít.

bigapó
OFF:

azok ketten a fixtv szégyene! de egyébként sem tartom túl sokra az ott dolgozókat. tisztelet a kivételnek (itt elsõsorban az operatõrökre és a háttérben dolgozókra gondolok😊 )
egy jó arc volt ott, egy dagadt srác, nevére már nem emlékszem. neki legalább volt stílusa és annyira nem volt nagy az arca...

On:

The Matrix has you...

Hmuda
Na jólvan, de azt mindenki tudja, hogy a fix-tv egy hulladék banda és csak röhögni jó rajtuk meg a hülyeségeiken. És mint látjuk ebben nagyon otthon vannak. <#idiota>

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sehol nem kapsz és nem szerzel ilyet emlékeim szerint.

Nem kell új játékot kezdened, mûködik a régi mentésekkel is, bár nagyon dúrva lesz így a különbség. Valószínüleg ha magasabb (10+) szinten vagy, akkor iszonyat nagy elõny lesz nálad.

Én még az egyel elõbbi változattal játszok, így nem tudom milyen esp file-okat tesz be ez a mostani. Az elõzõben volt egy lite változatú esp is és egy full. A full belenyúl még a karakterkreálásba is, változtatva a bonuszok értékén és a csillagjegyek nyújtotta elõnyökön. A lite változat ehhez a részhez nem nyúlt, így ha ez volt aktiválva, akkor nem volt semmi akadás vagy kifagyás a régebbi mentések lejátszásánál. Ha a full változatot akarod játszani, akkor viszont indíts új játékot és élvezd ki teljesen az egészet.

Sir Quno Jedi
Ja, gépzeljétek, valamék nap bemutatták az Oblivion-t a FixTV-n, a szemüveges kecseg, meg a szalumajom. Bexartam rajtuk. AZ egy dolog, hoyg egy iylen volumenû játékra szántak 5 percet, mikor egy szaros pókembert élõben végignyomnak, de még csak ki se jutottak a szabad ég alá, csak a patkányos hentelõs csatornázást mutatták be NONPC! Hihetetlen szar volt és abszolúte baromságokat hordtak össze.

A legjobb mikor a valamék megjegyezte, hogy manapság a mai konfigokon már azért a 800x600-as felbontás lassan elvárható (AKÁR, de durva, nem)! Közben meg kiírták az Obli alá, hogy "Platform: PC típus: FPS" Áááááááááááááááááááááááá!

Legjobb, hogy az értékelésük szerint a dolog nem újrajátszható, gyorsan meg lehet unni, nincs benne változatosság. Az egyik szerint meg nem is szereti ezt a stílust (akkor minek beszél róla)?!!

Kijelentették, hogy a felszerelési tárgyakat magáról felrakja a karira a gép, igaz nem mindig (MIVAN?, semmi ilyesmi nincs a gammában), de még sorolhatnám a számtalan baromságot amit összehordtak.

Szóval FINGJUK sem volt a játékról és ezeket a nyomikat ezért fizetik! LOÁL!

<#help>

Köszi, átnézem azt is.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Huh, szuper 😊
Köszi, feltétlen kiprobálom.

Úgy tudom új karatert kell kezdenem vele. A régi mentések kifagynak, vagy mi lesz velük?

hiftu
Én találtam egy jó mod listát.
Ott kiválogathatod, hogy mit szeretnél módosítani a játékon és azokat felrakni.

Endarire's Mod Archive

Már egyszer beírtam ide, hogy jobb lenne ezt betenni a mostani MOD lista helyére (fentre), mert az ottani nem igazán frissül. <#nemtudom>

Nekem pld az "fwleveledmagicka" mod jön be. Itt a magicka pontodat növeli, ha képzett vagy a mágikus iskolákban, azaz a magas szintû "mágusnak" több manája van, mint a "harcosnak".

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Ja és az arénában nem hozzád igazítja a mod az ellenfeleket, hanem egy bizonyos skálán belül mozgatja õket. Ha magas szinten mész be a kezdeti meccsek nem jelentenek majd kihívást, de ahogy haladsz elõre észre fogod venni a különbséget.

Hali!

De még mennyire. Szerintem az egyik legjobb és legösszetettebb mod. Itt nem fogsz glass armorban rohangáló banditákba botlani 15. szinten, sem egyéb drága cuccokat hurcolászó ellenfelekbe. Viszont magasabb szinten is találsz még bõven a játék kezdetérõl ismerõs ellenfeleket, nem csak a masszív és brutális magas szintû dögök fognak dominálni. :-)

hiftu
Ez velem is megesett, ha a vámpirok lemészárlása elõtt beszéltem a fõnökkel.
Visszatöltöttem, leöltem az összes vámpírt és csak akkor mentem oda beszélni a vámpírvadászokkal. Így ment.
Sok szerencsét.