The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmuda
Na most egy hétig nyugtotok lesz. Bocsi, hogy csak most reagáltam, de az a dolog ami néha itt van nagyon nem fekszik nekem és inkább hagyom gyûlni az új üzeneteket, de sosincs erõm végigolvasni (mikor a legevidensebb marhaságokra is ötvenszer rákérdez valaki (amik 90%-ra a válasz ott van a FAQ-ban vagy a HQ-n), hát attól én besokallok).

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

arpad vezer
Köszi szépen! <#worship><#worship>
Látom van itt még olyan is, aki a nem a "gépével" foglalkozik...

Árpádvezér

Mike
elfogadom, hogy nem találtad ki, az amcsik meg télleg hülyék

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Me0w
Virtualdub, vagy ha az bonyolult, akkor akar hasznalhatod a windozba alap moviemakert, de az csak wmv-t tud csinalni.

Together we'll fly someday...

Mike
mit akarsz, az még egész kicsi 😊
számoltasd át divx-be virtauldubbal

Mike
Punker majd elküld pihenni, ne aggódj

Lunki88
Rendben, esetleg tudsz mondani valami jó konvertáló progit?
PiszkosFred
Nem én találtam ki, mielõtt ez lenne a konklúzió. Majd megkeresem este azt a nyilatkozatot, amelyben ezt ecsetelték a Beth részérõl. Már nem tudom hogy Oblivion vagy Morrowind kapcsán, de volt egy ilyen kérdés, akkor elmondták a miérteket. Én is sajnálom, mert reálisabb lenne a gyerekekkel teli városi élet, de mivel nem én fejlesztem, sõt, a világon semmi közöm az egészhez, én is csak annyit tudok mint amennyit mondanak, és csak annyit érzékelek ebbõl, amennyit engednek a játékban... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Me0w
Most ne akard, hogy idelinkeljem a pure avi formatum felepiteset 😊 Kodold ad divxbe vagy xvidbe vagy wmv-be, es akkor elfogadhato lesz a merete.

Mike

athlon 64 +3000, 6600gt, 1,5 giga ram a fõ paraméterei a gépemnek, oprendszer elég jól karbantartva, 84.43-as beta driver

800*600, nulla árnyék, actors fade 25%, trees fade 0%, objects és items fade 50%, water details normal és ami a vízzel kapcsolatos be van kapcsolva, distant trees-buildings-land bekapcsolva, látótáv maxon, bloom, specular 50%.

nekem 3200+ van , és 2 giga ram
és 1024x768-ban HDR-rel full árnyékkal, high water és fut nomrálisan

Hali!

Jól értelmezed a varázslatot. a 22 ft az a terület méretét adja meg, ahol a varázslat érvényesül. Ennek középpontjában lesz az akit/amit eltaláltál.
A shock damage 7 pts for 2 secs az annyit jelent, hogy 2 másodpercig hat a varázslat, másodpercenként 7 pontnyi villám sebzést okozva a delikvenseknek, akik a varázslat hatása alá kerültek.

A dispel potion a káros, hosszan tartó varázslat effektetket szedheti le. Például ha rád dob valaki egy drain varázslatot, ami eltartana vag 1 percig, akkor ha megiszod a kellõen erõs dispel lötyit, az leszedi rólad ezt a kellemetlen hatást. Betegségek leszedésére nem jó. Ugyanígy a damage hatásokat sem negálja, csak a drain hatások, a silence ellen jó.

A rally varázslat elméletileg arra lenne jó, hogy ha valaki menekül a csatából, akkor rá varázsolva nem fog elfutni. Gyakorlatilag a félelem alapú (menekülésre késztetõ) varázslatok ellenpárja.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Lunki88
Tudom nem ide tartozik de valaki mesélje már el nekem miért van az hogy ha a játékról csinálok egy 2perces videót Fraps-el (Half-size,15fps), még akkor is 210mb méretû videót kapok?
Mike
akkor a Fable-t tökös gyerekek írták

Me0w
Na jah, nfs:mw-t meg mindig nem tudom felrakni fullba mert meghuzza neha 😊)

ChevyG work
nem tudom mit sirtok, nekem sincs csúcs kategórias gépem (monjuk annál jobb mint ami az aláírásomba található). a játéknak nincs kis gépigénye, de cserébe, ugy gondolom ad valamit, nem? nem ugy mint az enefesukettö...

nem jáccotam a morrowindel de ugy gondolom, hogy akkor az se ment fullba egy 2-3éves konfigon

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

PiszkosFred
Oké, biztos, GTASA-t nem ismerem, FC-t láttam, azt végig is játszottam. De ez Oblivion, Bethesda sosem volt híres az optimalizációról 😄 Lásd Morrowind, ha valaminek szar volt a memóriakezelése, akkor annak. És kellett 2-3 év, hogy mindenki jól tudjon játszani vele. Ez ellen nem lehet mit tenni sajnos, ez a Beth féle fejlesztés..

Voltan
Igen, van benne valami. Most, hogy belegondolok, a GTAk-ban se hemzsegtek a gyerekek.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

PiszkosFred
Jó, picit sarkított a dolog, de a lényeg ugyanaz. Én nem vagyok a pénz ellensége, sõt.., de kábé ez a helyzet. Én elvagyok a konfigommal, pár évente lecserélem és kész. A kalandjátékok és szerepjátékok futnak simán, a mmo-k is, és az Oblivion is eldöcög úgy, hogy nekem jó legyen. Más játék meg nem érdekel, sem idõm, sem kedvem. Inkább törlesztem a lakást abból a pénzbõl, amit 2-3 havonta tudnék költeni a gépre, csak hogy toppon legyen. ;]

ChevyG work
szerintem az obijé se rossz

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

ChevyG work
ebböl csúnya bann lessz...
szerintem az itt lévõ forumozók közül senki se tehet arrol, hogy nem ideális gépet raktak össze neked

porold le a "hozzáértõkön"!

ChevyG work
a játék hardever igényéröl van szó, szerintem SZOROSAN a játékhoz kapcsolodik, tehát ITT a helye a topikba!!

az egy más kérdés hogy mért nem foglalkozik senki a Te kérdéseddel

Mike
érdekes, hogy a GTA SA-t meg bírták irni úgy is, hogy egy Gef4-esen jól futott
a FarCry hány éves, és akkori gépemen is jól futott, és a mostani gépemen is be tudom úgy állítani, hogy szaggasson
skálázhatóság

Mike
a fos kisfelbontású textúrákról már nem is szólva

Me0w
Engem mar nem izgat fel semmi, csak egy melytorkos sz@pas 😄 Egyebkent meg szerencsetlen vas fileserver, nem jatekgep 😉 De azert 800x600-ban elfutogatna rajta 😊

Mike
mitõl jó z az engine, ahol nem számít a látótávolság, nem számít a lülönbözõ fade csúszkák állítása?
tudod mi a jó engine? a far cry-é pl.

Me0w
Es ebben mi volt az akcio? 😄 Jahogy nekik akcios, mert ilyen kurva dragan ilyen gepet venni eleg huzos, hacsak nem volt benne egy 70 rongyos monitor is...

Azért 400e nem kell... Elég n120-150e monitor nélkül... Bár az is sok Pl 3,2 AMD 7600Gt-n 1,5g -vel nekem tök jól megy, 1280*1024en, csak a derékig érõ fû lassít egy kicsit... de azt kikapcsolom tökéletes, és még látok is...

http://www.kettlebelledzes.hu/

Mike
ne legyünk már ennyire maximalisták/bolondok/a pénzünk ellenségei

Me0w
Heh, itt all mellettem a jovobeli fileserver, csak egy 6600gt kene bele es lehetne munkabol oblivionozni 😛 (3.0 HT p4 + 2g ddr400 😊) Most a labamat pihentetem rajta mert az alaplap sata vezerloje elbambult es a 4x250 gb vinyot nincs aki iranyitsa benne 😊 Holnap kereshetek valami oskori i865-os csipkeszletes alaplapot hozza 😊

Sir Quno Jedi
Felesleges az offenzív hozzáállás...

Te magad állítottad, hogy "szar" a konfigod. Nem árt realizálni, hogy valójában mennyire is. Ettõl még nagyon jókat lehet játszani rajta, sõt melóra is elmegy, csak nem jó, ha az ember illúziókba ringatja magát, aztán esetleg téves következtetésekre jut egyes újabb gammákkal kapcsolatban.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Azt hiszem ideje pihenned picit.

A géped, ha tetszik ha nem, nem egy új darab. Az, hogy te most vetted, semmit sem jelent. A boltokban a megfizethetõ konfigok 2-3 évvel ezelõtti csúcskategória termékei. Persze manapság is össze lehet rakni egy jó gépet, ha van rá 400.000 forintod. De mivel nem hiszem hogy ez általános jelenség lenne, ezért az emberek inkább csak 50-60.000at szánnak a gépre, ezért kapják a régebbi konfigokat. Amelyek jók, de mai játékok néha bizony kifognak rajta. Ilyen az informatika és a hardware világa. Ma megveszed, holnap már a felét sem éri. Ezt most vagy elfogadod, vagy nem, a te döntésed. A lényegen nem változtat.

Sir Quno Jedi
Hmmm. Mert azért ez az engine baromi jó, de elég harmatos itt-ott azért. Sokkal durvábbra is meg lehetne csinálni még egy kis melóval ugyanezt. Jobb textúrák, jobb effektek, még jobb környezet, elfogadható AI stb.-stb. AZ más kérdés, hogy a mai konfigokon alig futna, de nagyon jön föl az ipar, szal. év végére, vagy jövõre már lehetne elfogadható sebességgel azt is futtatni. Most hiába maxolsz ki mindent, van egy jól behatárolt szint ami fölé nem tudod húzni a grafikát. Ezen mod-ok segíthetnek itt-ott, de nem az igazi. Nagyobb ws felbontásokon már nem az a kimondott leányálom.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Kieg lesz, már dolgoznak rajta. Talán év vége, jövõ tavasz, passz, megjelenéstõl számított egy évre szokás általában kiadni. De ez csak tipp, nincs konkrét infó, majd késõbb.

TESV is készül, de ez is csak egy mondat erejéig lett megerõsítve, és még nagyon gyerekcipõben jár a dolog. 3-4-5év múlva..

Pete nyilatkozta, hogy az Oblivion premier után 3 részre bomlik a gárda. Egy része csatlakozik a FallOut3 gárdájához, egy része csinálja a kieget és letölthetõ peccseket, és egy rész elkezdi a TES V tervezését. Anno ahogy a Morrowind megjelent, már elkezdték az Obliviont tervezni, persze mindez egyelõre pusztán elméleti síkon, valódi technikai munka majd talán 2 év múlva lesz. Megint csak tipp.

Sir Quno Jedi
Tényleg! Te agyas gyerök vagyol! Jön ehhez valami új rész, avagy kiegészítõ küldetés lemez, illetve mikor jön a következõ rész (már várom)?! Mert a Morro idején még egy Ti4200 csúcskari volt biza, szal. az se ma volt...

Sir Quno Jedi
De tényleg. A proci szart sem ér, az alaplap szintúgy, a videókari pedig másfél évvel ezelõtt elment középkategóriának, hogy mást ne mondjak. Ez van. Ilyen a PC biznisz...

PiszkosFred
A vicc az, hogy mindig is el lett mondva, hogy a recommended szinten levõ konfig (kb 64bit, 2.8as proci, 6800gt, 1gb, gyors rendszervinyo) mediumra lesz elég, de még arra is karcsúan. Ez alattiak meg örüljenek, hogy fut a game, ne várjanak csodát. De nem, mindenki várja a csodát, és aztán reklamál, hogy a 2-3 éves konfigján miért döcög a játék. Az a játék, amely igazán jól vagy egy nextgenen fut jól, vagy egy több százezres mai csodakonfigon. De ez el lett mondva. Furcsa is lenne, ha a nextgen egyik zászlóshajójának számító játék ugyanolyan élményt nyújtana egy 2 éves pcn ;]

Örülni kell hogy egyáltalán fut 10fpsel egynémely konfigon. Télen még úgy állt a dolog, hogy el sem fog indulni régebbi gépeken. 2-3 év, és mindenkinek lesz normális konfigja a max élvezetekhez. Morrowinddel is ez volt ;]

arpad vezer
Nemtom, de szvsz ezeket a dolgokat nem itt kéne megbeszélni, hanem tán nyitni kéne egy Oblivion Hardver fórumot, és akkor nem lenne szétoffolva a topik, és a játékkal kapcsolatos kérdésekre lehetne válaszolni pl.: #22275

Árpádvezér

"A géped kuka szinten van"- kösz, most vidám lettem...
Sir Quno Jedi
Ne izgassad mán fel magad! A géped kuka szinten van, a tudomány mai állása szerint. Egy ennél sokkal combosabb konfig is csak középszint lenne. Én is elkezdtem bõvítgetni és az Obli miatt majdnem túlbõvítettem magamat, de szerencsére idõben leálltam. Nem vok addikt (annyira). Te is inkább idd el azt a pénzt amit ilyen faszságokra költenél, az legalább meglátszik rajtad! Sry! 😄

Apus
OFF: A sok hülye nagyokos, aki kitalál minden tahóságot, történetesen ebbõl él <#alien2>

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

nem igaz... á, el sem hiszem.. tök jó volt, hogy nemrég vettem ramot, mondtam qrva jó, mentem rögtön oblivionözni, jeeah...aztán ugyanúgy ment mint 512rammal...so, nem is a ram volt a gond..hanem a proci.. ez õrület.. egyszerûen nem tud az ember megfelelõ gépet venni!!! tele van vele a tököm!!!!!! kábé ráment egy világkörüli utazás az egész gépre...(na jó, az talán nem, de ha így kell folytatnom...) szóval pénzkidobás az egész, de azért csináljuk!! mert a sok b**i pénz elvette az eszünket.... á, el kéne gondolkodniuk a sok hülye nagyokosnak akik kitalálnak minden tahóságot!!!!! pff...ezt jól kiírtam...
ChevyG work
nem az az elsödleges, hogy mennyin futnak a ramok!
inkább legyen több lassu, mint kevés valamivel gyorsabb

ChevyG work
LOL, most irtad, hogy fujj szex nem stb, erre keresed a BORDÉLYHÁZAT!!!!<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

arpad vezer
Hi!

Szeretnék néhány elég egyszerû dolgot kérdezni:

Pl. van egy spell, ami Shock Damage 7 pts in 22 ft for 2 secs on Target. Ebben a feet a spell hatásának a szélességét jelenti? A 2 secs meg azt, hogy 2 másodpercen át másodpercenként levesz 7 pontot az életébõl?

Még egy dolog: A Dispel potionnak és a Rally varázslatnak mi a hatása?

Köszi a segítséget!

Árpádvezér

Ez az Anvil-i bordélyház engem is érdkelne. Persze nem AZÉRT <#schmoll2>, csak jól fel akarom jelenteni õket a városõrségnél, hogy gyalázat, szörnyûség, iszonyat és rettenet. Akár egész Imperial City-ig elemgyek csakhogy a fertõt megállítsam. Ami a viláígítótoronyban van az kutya füle bordélyhoz képest.
Na hol is találom <#nyes>?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Me0w
Ja, a ramok 400-asak, de amint latod a lenti tablazatot, csak 333-on mennek. Ezen a konfigon csak egy teljes csere segithet.

Tobbieknek:

Azthiszem elfer a topikban a "merre mennyek elore", es a "Itt vagyo kegy var elott most merre" tipusu kerdesek mellett egy kis HW, akit zavar az nem olvassa el. Sokkal erdekesebb mint haromszazadszorra leirni hogy lehet inventoryt nyitni, meg hol van Chorrolban a Mages Guild.

Gyerekek ez most a Hwsw forum??? Vagy mi?

És én is fel vagyok háborodva, hogy a játékok szexjeleneteket tartalmaznak!!! Igazuk van az amcsiknak, agresszió ok, szex nem! Ez így helyes! <#buck>
Megmondaná valaki, hogy Anvilben hol van a bordélyház? Csak hogy jól felháborodjak rajta! <#beka2>

http://www.kettlebelledzes.hu/

ja, és 400-as ramok...
asszittem ez Oblivion fórum 😄

http://video.google.com/videoplay?docid=8960256445634741451&q=oblivion
asszem deadric arrow 😊)))

http://video.google.com/videoplay?docid=-6680194474795152299&q=dialogue
ezt meg rosszul vették fel 😄

ez meg zenére valami: 😄
http://video.google.com/videoplay?docid=1090878846298114412&q=oblivion
Már bejelentették hogy "M" besorolású lesz! <#gun><#hehe>