The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm mindenkinek. <#nevetes1>

PiszkosFred
Imádkozni persze bárhol lehet, de a játékban (és persze a való világban) erre a folyamatra általában a templomokat szokás használni. Tamrielen sincs ez másképp. Keresned kell a vidéki városokban egy templomot, majd az oltárnál imádkozol.

Ha bounty van a fejeden, fizesd ki/üld le/szedesd le. Ha pedig inkább hírhedt vagy mint sem híres (nagyobb a Infame mint a Fame), akkor gyors csinálj pár jó cselekedetet, és utána menj az Istenek segítségét kérni a megtisztulás folyamatához.

Fame pontokat lehet szerezni küldetésekkel, Oblivion kapuk bezárásával, és talán még a kuldosoknak juttatott kis alamizsnával is. Utóbbiban nem vagyok annyira biztos, de mintha....

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Semmi különös, csak bemész egy templomba (kivéve IC-ben) és az oltárnál meggyónsz (a bounty van a fejeden nem engedi). Akkor nagy szeretetben, békeségben viszadja a program az értékeidet.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ezt kicsit bõvebben kitudod fejteni, mert így nem annyira világos. Köszi.

PiszkosFred
Nem. Csak azok lehetne vámpírok, akik "vampire XY" néven lopják a napot. Kivéve pár spéci NPCt.

PiszkosFred
Imádkozz az Istenekhez.

koschwarz
aludtam elõtte. ez biztos.<#fejvakaras>

várjunk csak, mielõtt megnéztem ezt, elõtte megint harcoltam egy ork csajszival, akinek hosszú fogai voltak, de az akkor nem tûnt fel, mert ígyis-úgyis rondák. tulajdonképpen bárki lehet vámpír...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sziasztok!

Mitõl van az hogy valamelyik tuljadonsága átmegy pirosba és lecsökken? És vissza lehet-e állítani? A választ elõre is köszönöm!

Sir Quno Jedi
Nem olvasol faqt. Amíg csak fertõzés és nem aludtál rá, addig simán gyógyítható, mint bármelyik fertõzés.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

koschwarz
nemrég írtam, hogy vámpírokkal harcoltam, és kérdeztem, hogy honnan lehet tudni ha megfertõzõdtem. meg is néztem a varázslatoknál a jobboldalt a legszélsõ résznél és ki is írta az a porfília hemo-izét. na mondom mehetek imádkozni egy templomba<#buck> de aztán volt egy cure deasese lötyim, gondoltam megiszom, és hipphopp eltûnt a betegség. na most ez lehet, vagy én néztem valamit félre???<#ijedt><#nemtudom>

aszittem ez ennél bonyolultabb és nehezebb...

ati2002
Thx, akkor felejtõs...

Van vagy 20 db mágikus gyûrûm, amik közt van mindenféle hatás, barlangok elött mindig felveszem a detect-life-os glass-kesztyûmet, van vagy ezer löttyöm, akkor minek?

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Õszintén szólva semmire. Kapsz egy spéci löttyöt ami segít a dungeon fosztogatásban. Ha jól emlékszem 2 vagy 3 mágikus hatást érvényesít rajtad egy idõben (night exe, detect life meg még valami). Az elsõ 10 visszavitele után kapod a leggyengébb lötyit. Aztán viszel neki még 20-at és kapsz egy hosszabban tartót. Aztán kér 30-at és kapod a még hosszabban tartó létyót, míg a 40 újabb nirnroot átadása után megkapod a legerõsebbet. Ezután 20-asával lehet neki hordani ha akarsz még ebbõl a piából. Maga a küldetés akkor ér véget, ha mind a 100 nirnrootot leszállítottad neki amit kért.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Me0w
Az a baj, hogy elobb 10 kell neki, majd 20, majd 30... vegul 100 😊

Together we'll fly someday...

Igen az. Vannak ugyanis 2 kapuval rendelkezõ oblivion pályák. Ilyenkor ha lezúzod a fõ tornyot és elveszed a sigil stone-t, akkor oda dob vissza, ahol bejöttél a világba. Ellenben a második kapu ami oda nyílt nem záródik be, csak akkor már egy másik oblivion pálya kapuja lesz. vannak ilyenek. :-)

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

ati2002
Ezekkel a Nirnrootokkal érdemes foglalkozni? Mire jó az, ha összehordom a faszikámnak? (van kemény 9 darabom, de nincs sok kedvem keresgélni).

De tudjátok mit, hagyom a francba.
Azért válaszolhat valaki...<#vigyor2>

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

rvn
Köszi seikrült továbbmenni csak azelött is Lmentem körbe és csak asmásik kaput találtam de már rájöttem!

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

koschwarz
öööö, majd érdekellentétekre hivatkozva visszautasítom a felkérést<#nyes>

Az természetes, hogy bemegyek egy Oblivion kapun, Oblivionban találok egy másikat kimegeyek rajta és a világ másik felén vagyok?
Azaz történt az, hogy egy Burma közeli kapun bementem, buliztam egyet a bentiekkel, de mivel nem találtam fõ tornyot úgy döntöttem kimegyegyek és történetessen egy másik kapun mentem ki és megjelentem Cheydinhal kötzelében. Erre viszamentem megtaláltam a tornyot bezártam és így a Cheydinhal melleti kaput zártam be. Viszamentem Burma mellé, újra bementem a kapun (az eredetin amin elõször is bementem) és egy totál más Oblivionba jutottam. Erre ott is becsukattam a boltot. Hehehe.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

bigapó
ilyenkor mindig meg kell nézni, hogy merre nem jártál még. ez általában meg is oldja a problémákat... azaz megtalálod azt amit keresel... a kerülõutat...

The Matrix has you...

Me0w
Gondolom elovetted az angolszotart, es meglattad, hogy az Elsewhere azt jelenti mashol. Namost, gondolom en, kerested mar mashol is a bejutasi lehetoseget? 😛

rvn
üdv az elsö kapunál kijövök a templombol és átmegyek a tulvilágra! Ott nyitnáma anygkaput és nem nyilik mert azt irja h Tihis gate is opened elsewere! Hogy kell kinyitni?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Én se csináltam ilyet (na jó a heavy armor képzés hasonló volt). A destructiont egyébként se lehet üresben használni (bár egyesek ezt is megoldották home-made varázslattal 😊 )

a lovakhoz annyit, hogy belegyalogoltam vele egy kis tavacskába, leszálltam róla a tó közepén felszedni egy ninrootot erre megfulladt.. 😊
Me0w
Jah, de en nem alltam 3 orat a fel mellett leragasztott C gombbal 😛 En jatszom a jatekot, ahogy van 😊

bigapó
tegnap lovagoltam én is egy picit. mikor megérkeztem a célhoz és leszálltam, azt vettem észre, hogy két farkas harapdálja a lovam lábacskáit. elég vicces volt ahogy kinéztek, rátapadva a lóra. Elvileg útközben csak egyet láttam, azt is vagy 100 méterre... 😊)

The Matrix has you...

Mire jók a master trainerek? (és a küldetéseik? ) én 18. szinten vagyok, a destruction skillem (major) már 12. szinttõl kezdve 100-as (ebben az a jó, hogy így ha akarom könnyedén vissza tudom fogni a további szintlépéseket 😊 )
Haverom lecserélte az összeset úgyhogy most az alap battle music helyett mindenféle rammstein meg clawfinger szól neki harc közben. 😊

Why so serious?

Me0w
Egyebkent level 20 kornyeken a legjobb meglatogatni a master detruction trainert, akinek 20 bear pelt kell... hazafele Anvilba 17 medvebort szedtem ossze 😊 Egyik masikert igencsak hajtanom kellett, mivel a gec*k nem engem tamadnak, hanem a lovamat...

a battlemusickal tényleg kéne valamit csinálni mert már nagyon idegesítõnek találom. (meg azt is, hogy a helyi fauna hihetetlen szívósággal és elszántsággal akar felfalni..)
Sir Quno Jedi
Mindent FULL minõségre. Anisot, textúrákat, mipmap-ot, AA-t, mindent MAXRA! Csak így igazán faja a gamma. Tisztára mintha egy újabb részével játszana az ember.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

CS@
Kezdem azt gyanítani, hogy az elõzõ mentésembe csak valami bug folytán sikerült megoldanom, hogy a battle music –ok soha ne szólaljanak meg és az éppen játszott szám se halkuljon el majd, induljon újra, ha megtámadnak.

Úgyhogy egy kicsit(nagyon) OFFolok én is:
Olyan MP3 lejátszót szeretnék, amit:
Egyszerû kezelni.
Kevés erõforrást igényel.
Van benne random lejátszás.
Több különbözõ hangerejû zenénél optimálissá teszi a hangerõt, ezt valahogy úgy képzelem el, hogyha az egyik zene hangosabb/halkabb, mint a másik akkor azt magától lehalkítaná/felhangosítaná egy megadott szintre.
Az elsõ hárommal még nem lenne gond, de a negyedik lehetõségrõl még nem is halottam csak úgy elképzeltem(de gondoltam hátha eszébe jutott ez már egy ezzel foglalkozó fejlesztõ cégnek is).
THX! És szorry az OFFért.

Me0w
Mire allitottad a driverben az optimalizalast? Minoseg v. teljesitmeny?

PiszkosFred
Rengeteg ember fogja, letölt valami codecpackot, ami aztán úgy teleszemeteli minden sz*rral a gépet, hogy öröm nézni. Hasznos mindenegyik, de a 80%át az életben nem fogja használni. Viszont emiatt lehetnek gondok játékokkal, esetleg "hangokkal", stb.

Természetesen kell codec szinte mindenkinek, én a teszt idejére (míg rájön mi a fagyás oka) mondtam, hogy ne rakjon fel addig codecet.

Sir Quno Jedi
Amúgy tegnap méréseket végeztem. Hiába húzom a kártyát oda-vissaz 20%-ot bizonyos helyeken egy fia FPS-t sem gyorsul tõle. Viszont ha ugyanekkor a procit is felhúzom 20%-ot, avagy csak azt, akkor szépen gyorsul a gamma is. Nekiálltam kísérletezni, hol-mi számít. Városban, sok emberrel, árnyékkal, fényekkel, éjszaka, AI-val, a proci számít, nyílt terepen, sok fûvel, nagy látótávval a VGA. Így érdemes mindkettõbõl izmosat betennni/húzni!

Az omega driverben lévõ AtiTray berak egy jó kis FPS mérõt 3D nézetben, az elég jó tesztelni.

PiszkosFred
Nomeg a VLCvel zökkenõmentesen tudtam midnig is megnézni a HD trailereket/promokat. Egy éve az Oblivion E3as trailerét is csak a VLC "vitte" tökéletesen, a többi szaggatott itt-ott..

Sir Quno Jedi
Nekem az Ati Omega driver hihetetlenül megdobta a gammát! Most 6xFSAA-val is alig lassul valamit, míg a Catalyst-tal diashow ilyenkor. Simán nyomja 30-60FPS-sel is így. Persze nem mindenhol, de ez jó arány. A Tomb Raider Legend is faja.

Me0w
Ha a bf talin kapsz egy 8 napon tul gyogyulo kis temat, utana vallalod a jogi kepviseletemet? 😊))

koschwarz
olyan sokba kerül?<#ijedt><#idiota><#idiota><#hehe>

Me0w
VLC + realalternative mindent visz 😊 Nem kell b*zi kodekpakk + egyebek 😊 Ja es van vagy 500k a player 😊

Sipocz
Hahó!
Minden elementális pajzs a saját elemi varázs támadását közömbösíti, olyan mint a kígyó meg a mérge: fire dmg. vs. fireshield, frost dmg. vs. frostshield, shock dmg. vs. shockshield. Igazándiból a képi megjelenés vmi csuda lenne akkor ha a fireshield felrakására pl. olyan szép lobogó tûzaura övezné a karit mint a fireattronaché és a tûz ropogó hangja is elkisérné bár így meg a sneak-nek lõnének😊!
A fire dmg.-es vazsik átlépnek a fagypajzson mintha az ott sem lenne, igaz le nem bontják, szerintem ezt már bonyolult lenne követni pl. a tûz kiolvasztotta a jeget (frostshield gyengül) meg leégette a földelést (shockshield gyengül).
Szvsz. a mágiák elleni védelem rendszerben meg úgy müxik, hogy az 1. réteg a reflect, a 2. az absorb, a 3. a reziszt, a 4. az elemi pajzs (ez utóbbi nyílván csak az elemi mágiák ellen). Azt viszont nemtom, hogy ahogyan a mágikus hatás áthalad az egyes rétegeken miként gyengül és egyes esetekben gyengül-é egyáltalán. Azt eltom képzelni hogy pl.: 100-as kezdõ hatásból egy teljes védelmi rendszert tekintve és 50-es erõsségeket feltételezve a reflect rétegen visszalökõdik 50, nemtom az abszorpcióhoz csak 50 halad tovább vagy még mindig 100, mert így elsõ esetben felére töltõdik a saját mana, innen befelé biztos csak a lefölözött hatás jut tovább egyre gyengülve.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

itt a tamogatsi lista
http://www.videolan.org/vlc/features.html

kozismertebbek kozul a realmediat nem tamogatja, mert valamifele licencelesi problemak vannak.
arra a real alternative nevu lejatszot ajanlom (a spywares bugos gyari helyett )

koschwarz
<#worship><#law>már rá is mozdultam

és ezzel mindenféle formátumot meg tudsz nézni?

nalam kodek nincs fent.
csak egy vlc player, ami magaban hasznalja a sajat beepitett kodekjeit.
www.videolan.org/vlc

vagy a masik amagyar fejlesztesu mplayer ez is sajat kodekeket hasznal, amit a rendszer nem lat, igy nem zavar be mas programoknak.
http://mpf.dzm.hu/

hasznald e ketto kozul valamelyiket, es tobbe nem kell kodekkel vacakolnod.

Sir Quno Jedi
Dehát egy komolyabb sigil stone +50magickát ad egymaga enchantban.

koschwarz
ja, meow, rájöttem a zárak nyitjára. így már qrva egyszerû<#vigyor2>

koschwarz
én már jó elõre lementettem az sp2-õt is, pont ebbõl a célból.

én csak egyet nem értek. ha semmilyen kodeket nem raknék fel a gépre, egy csomó mindent nem tudnék megnézni. most valamit én nem tudok, vagy ti nem akartok sosem a gépen videókat és egyebeket nézegetni<#nemtudom> monnyuk most az ffdshow van fenn, különösebb problémát még nem okozott, viszont a játékból kilépés utána tálcán vagy 20 példányban van megnyitva.

Me0w
Akkor vagy szarban, ha meg regebben vetted a windowsodat, es meg SP1-es telepitocd van hozza 😊 Felrakod a 'dozt es veletlenul ellatogatsz a windows update oldalra es csendben lehuzol 360 meganyi frissitest ugy 2 ora alatt 😛

PiszkosFred
Hát ha 20 secig bírja, akkor ott komoly gond lehet. Ha csak az Oblivion csinálja, akkor az jó hír, lévén hogy nem a géped duzzog. Mert ennyi erõvel lehet memória hiba is, vagy akár kártya probléma, esetleg a vinyó kezd behalni (mondjuk ez kevésbé). Egy totális win reinstallal kezdeném én is, majd a szûz winre csak az alapvetõ drivereket raknám fel (directx9c-t a játék DVDjérõl!), a legújabb forcewarevel, és egyéb driverrel. Semmi codec meg ilyesmi. Ha így is csinálja, akkor már lehet tanakodni a továbbiakon...

Nálam pont a win újrarakása oldotta meg 😊

bigfoot
csak ez fagy le?
vagy másik game is?

Szerinted megoldja a gondot?Mert akkor legyalulom a rendszert<#wink>