The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Te most azér vetted ki a destructiont, hogy szabadon fejlõdhessen?

Aki átbasz, az basszon bét is!

herczeg
én is full varázslót nyomok (azaz majnem, mer kivettem, a destruction-t, beraktam helyette a speechcraftot és elneveztem loremasternek) és ahogy látom csak egyetlen megoldás van, 10. szinten 100 destruction... ha ehhez még hozzáveszed valameik mágus csillagjegyet és néhány házi varázslatot akkor már elég ütõs karid lehet. + nem árt ha szerzel vmi jobb burden/paralizálás varázslatot. mert akkor nem kell 10 méterrõl menekülve szórni a varázslatokat, hanem mehetnek az érintésesek. mongyuk asszem most nem sok újjat montam mer elég sokáig nyúztad a morrót<#idiota>

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

ollie
Nagyjából minimumom fog elég jó sebességgel menni.

zolo
Nálam is így van beállítva,csak a fû van kikapcsolva ,mert akkor grafikai hibás, de így is korrektül néz ki

http://flickr.com/photos/zolika90/

Nekem 256 mb-os 9600-om van , és asszem minden legalább közepesen van. Csak az fps szokott néha 10 alatt lenni.

Aki átbasz, az basszon bét is!

Cowek
Mit tud a kártyád?

http://www.f1-info.hu/

zolo
Na még korábban írtam a rossz csillagjegy választásom miatt, akkor Cs@ adott egy cheatet, és csak azt szeretném közölni hogy MÛKÖDIK!!!
Atronachról sikerült megváltoztani Magera hogy jöjjön magicka.

Köszi Cs@

http://flickr.com/photos/zolika90/

koppim
Letöltöttem a lebutító programocskát, de nem mûködik, mit kell vele csinálni?

sebtib
Ati radeon 9550-es 128MB-os videó kártyám van,ezen meddig mehet??

AMD X2 4200+,2GB ram,NVIDA Geforce 8600GT,260GB HDD

sebtib
Milyen videó káryával lehet mindent közepesre húzni??

AMD X2 4200+,2GB ram,NVIDA Geforce 8600GT,260GB HDD

Huh, nem tudom, nekem nem nyult hozzá (de mondjuk nálam eléggé maxon van minden).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

koschwarz
hoz hun!!! az lehet, hogy az OOO-val (meg feltettem a natural environmentet is) most a video beállítások jobbak? default-ként pl. large textúrákat, hdr-t a bloom helyett, és egyebeket tett be, tehát jobb beállításokat!

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

deadcode82
köszi, megnézem!

Az íjászat Master szinten lesz nagyon erõs.

"csirke tüzgömböket eregetek 100asával" Pont így lehet a leggyorsabban fejlõdni 😉

ti is ugy látjátok,hogy az ijászat aránytalanul gyenge?régota nyomom és morroval is több évig nyomtam,de van egy kis gond,full varázslot inditottam,nehézségi szint majdnem maxon.mégsem állja meg a helyét rendesen,komolyabb varázslatokkal is rendelkezem,de egyenlöre vagy nincs elég mágikám hozzá,vagy 75ös tulajdonság szkill kell a használathoz,most kb 50 en van pl/destruction,igy csak csirke tüzgömböket eregetek 100asával.kéne valami fortély,mert feladom.hogy bhuzzam ki amig felfejlõdik?van e valami tipp varázslatokra,amit most is tudok nyomni,level2.help,mit használjak h király legyek az elején is,nagy nehézségi szinten,a nagy szint csak a fejlõdésem miatt fontos
serito
Köszi megnéztem, letöltöttem, bár a mentések talán nem is kellenek mert új karaktert indítok, egy gátlástalan tolvaj orgyilkost... :-)

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Igen. De a #25931 és a #25932 részletesebben leírtam.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

serito
a ooo1.3as mod ugyanúgy használatos mint a többi? .../data és csak bemásol?

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Nem írta hogy igényelne patchet. De a GCW-n találsz hozzá No-DVD exe-t a v1.1.511-hez.

serito
A ooo1.3 as mod igényel valamilyen patch-et?Ha igen melyiket?
Ja és ha igen a patch nem írja felül az exe-t mert a game-m nem igazán jogtiszta?

koschwarz
<#worship>én elhiszem, biztos így is van, eddig én is elboldogultam a karakteremmel. nem is ez a bajom, hanem az, hogy az elején nagyon rosszul válogattam össze a major és a minor skilleket, van amit szinte még nem is használtam majorban, a csillagjegyem által adott plusszok teljesen feleslegesek, alig használom õket, meg hasonló hibák, amik a tudatlanságomból fakadtak. most úgyis fel akarom tenni az OOO-t úgyhogy indítok egy újat úgyis...

Ha csak +2 pontot tudsz adni az erõre az miért baj?
Ha 40-es erõvel kezdesz és csak 2 pontokat raksz az erõre akkor is 30-as szintre eléred a 100 erõt.

Teljesen fölösleges tápolni, elég csak arra figyelni hogy a +2 azért meglegyen, és meg is lesz mivel egyetlen(!) szkillnövelés is már elég a +2-höz. Annál nagyobb nem is igazán kell.

Az elrontott karakter soha nem az attributumokon (erõ, ügyesség stb) van elrontva hanem a szkilleken, 30-as erõvel és endurance-al is simán le lehet verni közelharcban egy minotaur lordot ha az armor és a fegyver szkill magas, akik szívnak a gyakori halállal azok általában ott szúrják el hogy az AC-jük nagyon alacsony.

85-ös AC-vel szinte halhatatlannû válik MINDEGYIK karakter, teljesen fölösleges tápolni.

ChevyG work
ki, milyen konfigon nyomja? (cpu, ram, vga)

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

serito
Köszi mindenkinek azt hiszem indítok egy új karaktert, és rögtön belépek a tolvajokhoz, és DB-hoz. A rendes mindenkit megmentõ fickót egy kicsit félre teszem.

koschwarz
monnnyuk most mindent elolvastam errõl a modról, amit találtam a neten, mindenki dícséri

koschwarz
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

koschwarz
én sem vagyok egy nagy ász, de az utóbbi idõben sokat foglalkoztam ezzel a témával. engem is megzavart az az írás, de aztán lassan de megértettem (asszem): végülis az a lényeg, és a következõ karit is úgy fogom indítani, hogy azokat a skilleket, amiket leginkább szeretnél használni, inkább minor skillnek rakd be, míg a keveset használtakat majornak, mert így valamennyire tudod szabályozni, hogy mikor lépj szintet. ha a major skillekbõl összejön összesen 10 pontnyi növekedés, akkor fogja engedni a szintlépést (megjelenik az alvós jel). viszont a major skillek mellett 2 minorból is összegyûjtesz 10-10 pontot

pl. inkább harcos karaktered van, berakod minorba a blade skillt, amit a strength, és a block skillt, ami az endurance irányít. és mondjuk berakod majorba az alchemy skillt. pl. ha az alchemybõl összegyûjtesz 10 pontot (viszonylag egyszerû, gyártod a lötyiket ezerrel) akkor megjelenik a szintlépés jel. közben kardozol és blokkolsz, ezekbõl is összegyûjtesz egyenként 8-10 pontnyi növekedést. miután aludtál, választhatsz: valószínûleg a strength-re és az endurance-ra (ezek a harcoló kariknak a legfontosabbak) fölajánl +3-4-5 pont növekedést, amit meg is adhatsz magadnak. így tudsz kellemesen fejlõdni. meg egy harmadikat is bejelölsz, kedved szerint.

a jelenlegi karimmal volt úgy hogy egymás után 3x tudtam szintet lépni (ahogy ébredtem, suhintottam egyet a karddal és rögtön megint jött az alvós jel), mert szinte csak a major skilleket használtam és annyi pont halmozódott fel. viszont így egy kicsit elaprózódott a fejlõdés, mert harcos karakter létemre a stregtn-re soxor csak +2-õt tudtam hozzáadni.

egyébként ez egyelõre nem baj, 11-es szinten vagyok, de állítólag - mivel az ellenfelek veled együtt, illetve egy kicsit mindig jobban fejlõdnek - késõbb nagyon nehéz lehet a játék. mondjuk szerintem jó sok varázscuccal, lötyivel és egyebekkel csak ki lehet bekkelni minden ellenfelet, legfeljebb soxor nyomsz a quickload-ra<#wink>, de azért jobb ha figyel az ember az arányokra. márcsak azért is, mert a leírt módszerrel egy kicsit még kellemesebb a játék, hiszen ANNYIRA nem kell figyelni a fejlõdésre, mintha úgymond "elrontott" karit akar valaki feljavítani. (pl. az elején még soxor adtam pontot a luck-ra, merthogy az mindenre hat, pedig most már tudom, hogy teljesen felesleges)

remélem jól értem, ha nem, akkor valaki engem is világosítson fel<#zavart1>

b-type
Ezt már annyiszor kitárgyaltuk 😞, egyáltalán nem kell ezt csinálnod.
mivel 3féle tulajdonságból tevõdik össze így ahoz hogy 5-ös szorzód legyen nem kell kitámasztani a patkányt a sarokban block-ra....mert nem kell csak block-ból megcsinálni, ezt azok csinálják akik ezt akarják csinálni és/vagy lusták.
DE nem kell ahoz felrakni egy moddot hogy ezt megszüntesd...csak sokan inkább az egyszerûbb utat választják, de errõl nem a játék tehet.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alap kasztok közül orvgyilkosnak jó az Assassin (elég kézenfekvõ, nemigaz?<#idiota>) vagy a Thief, ezekkel gond nélkül boldogulhatsz.

Szerintem az Assassint válaszd és szintlépésnél mindig a speedre és az agilityre rakjál pontokat, harmadiknak esetleg az erõre.

Ja és gyúrj rá az illusionra (nem kell hogy major szkill legyen) mert 50 illusion szkilltõl már tudod a láthatatlanság szpelleket használni, a DB-ben kapható jobb szpellek is megkövetelik a magas illusion tudást.

Csillagjegynek a Mage szerintem a legjobb mert egy olyan elõnyt ad ami magasabb szinteken is használható, fõleg ha illusiont is használod akkor jól jön majd az a +50 magicka.

Én speciel bretonnal játszottam végig a DB küldetéseket de ha újra kezdeném akkor 100% hogy khajiit karakterrel tenném, az egész orvgyilkolás-tolvajkodás mintha csak nekik lenne kitalálva!

A legjobb fegyver a daedric bow, 20-as szinttõl már találhatsz olyat és sigil kõvel enchantolhatod.

Persze nehézpáncélos harcos karakterrel is meg lehet csinálni a DB küldetéseket de akkor egyáltalán nem fog átjönni a "fíling", a lopakodás, árnyékban rejtõzés stb ha egy csatabárddal vered le az ellenfeleidet szemtõl-szembe az nem assassin hanem Conan a barbár szvsz <#hehe>

Ja a csillagjegyed Thief legyen semmi más (Agility +10, Speed +10,Luck +10).

Nekem fel se tünt. Csak kicsivel lassab ám, hogy tovább élvezkedhess a játékkal.
Egyébként tényleg Zoltán vagyok. <#vigyor>

Ha fenn van az OOO akkor a tápolást mint olyat nyugodtan elfelejtheted. Nincs rá szükség mert remekül kiegyensúlyozza a világot az OOO.
Meg amúgy is meilyen az, hogy kiakasztom a jobb egérgombot egy sarokban a patkány elõtt, hogy kimaxoljam a blokkot és +5 erõpontot kapjak (ez szerintem már nem játék és nem is élvezetes).

koschwarz
nemtom mért írtam hogy, hun zoli (gyökér vagyok<#idiota>, összekevertelek hirtelen egy másik fórum másik hunával)

szóval hoz hun...!

b-type
pénzt keresni->elkölteni tanítóra
a fentmaradó pontokra pedig kalandozni.

muszáj lesz megérteni, mert a Major-Minor tulajdonságokat csak akkor tudod úgy belõni hogy ne zavarja a játékélményt.
Ha rákeresel a kulcsszavakra itt a topic-ban, akkor dobja magát pár hsz.
(pl. táp, major, minor, szorzó,..stb)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

koschwarz
hun zoli! az OOO-ban mennyire jött be a lassabb fejlõdés? vagy te mire állítottad?

Ahogy Zsilike mondja. Annyi külömbség, hogy én az íjjat ajánlom mint alapfegyvert. Azaz a Marksmanra jobban menj rá mint a bladre (Blunt, Block, stb nyugodtan felejsd el vele, ahogy nehézvértet se hordj, könnyüt viszont igen a DB. egyenruha miatt). Faj: Dark Elf, Khajiit, Wood Elf (nem ebben a sorrendben). És igen az orvgyilkosod legyen tolvaj is egyben.
Alapskillek (szerintem): Marksman, Sneak, Acrobatics, Security, Light Armor. Ezután jön az összes többi (Blade, Illusion, Alchemy, stb...)

sztm felesleges végignyomni,ha uj karit akarsz!idõpazarlás!1 jo kari kell az összes küldihez.orvgyilkos:wood elf,egyben tolvaj is,gyik,tört tudom ajánlani.orvgyilkos és tolvaj hasonló karit igényel!hq t nézd át,mindent megtudsz!csillagjegyet is hqn válassz,nézd át
serito
Ja még egy kérdés: Olvasta a "tápolás mûvészet"-ét az oblivionHQ-n de nem értem, elmondaná valaki, mit kell tennem, hogy gyorsabban fejlõdjön a karakterem?
Köszi

serito
Jobbanmondva egy tolvaj orgyilkosra!!!

serito
Tudnál mondani egy példát egy orgyilkosra?
Milyen kaszt, milyen csillagjegy, melyik a legjobb fegyver stb?
Köszi.
Bár még csak 3-as szintü vagyok de most nincs kedvem egy új karakter indításhoz, majd ha megcsináltam a Harcosok Céhe küldetéseket, bár nagy kedvem van a gyilkoláshoz is fõleg ha még fizetnek is érte! :-)

simán,nem kell uj kari.jol is néznénk ki.
koschwarz
SPOILER!!!!!

speciel véletlenül találkoztam ilyenekkel a cheydinhali mages guild egyik vitrinjében

deadcode82
399-es évjáratú Tamika és Surille Brothers bor merre található? <#conf>

Ja és orvgyilkosnak természetessen az orvgyilkos jó. De ha ismered a skilleket elég jól, akkor inkább magad válogasd össze, hogy egyensúlyt találj a tolvaj és az orvgyilkos között. Természetessen lehet menni a fõszálon és az általános (nem guild specifikus) questek is mindenkinek elérhetõk. A guildes küldikhez Guildtagnak kell lenni.

Meg lehet csinálni, ez csak rajtad múlik. Én csak azért nem csináltam meg mert úgy gondoltam nem "illik" lovaggal, illetve próbáltam jó karakter játszani.

Feltétlenül ajánlom, hogy indíts erre a célra egy külön karaktert. Nekem totál más élményt nyújtot. A játékstílus is más:
1. A lovaggal full vértben, egykezes kard és pajzs. Nem ugrabugrálok inkább cammogok. Megyek mint a tank, sosem lopakodok, nem lopok és többnyire csak a gonoszakat ölöm meg meg, aki rámtámad. A döntéseknél ígyekszem az igazságos döntést meghozni, vagy az etikussat. Rögtön beléptem a Fighter Guildbe.

2. Orgyilkos karakterem könyûvért, íjj és/vagy rövidkard (pajzsot nem használok). Sunnyogva hátulról támadok rejtõzködve, minél messzebrõl nyilazok. Gyorsan futok, magasra ugrok. Aki kicsit is az utamban van kinyírom, illetve ha úgy itélem meg valami értékes van nála (akár városban is). Lopok, hazudok, fosztogatok. Nincs morális alapja a döntéseimnek; ami tetszik, vagy több haszonnal kecsegtet, de elõnyben részesítem a gonosz számomra "poénos" döntéseket. Rögtön a DB. tag lettem és meg sem áltam a csúcsig, Thief Guild a második otthonom. Mivel illusionom magas így a Magus Guildet sem vetem meg, bár egyszer kibasztak onnan mert megöltem egy tagot (hja aki külön kis toronyban terpeszkedik,... honna tudtam volna, hogy a tanács tagja... jó cuccai voltak). Visszakuncsorogtam magam. Duskálok a lovéban.

Nem tudom, nekem az nem volt fenn, de szerintem igen. Nem írták, hogy gondot okozna.

serito
Meglehet csinálni egy Inperial Heavy Armor-os Harcos Céh tag lovaggal is a DB küldiket? Vagy Indítsak egy új karaktert (orgyilkos tolvaj?)
Az orgyilkos és a tolvaj az ugyanaz?
Melyik kaszt alkalmas az orgyilkos szerepre?
Orgyilkossal lehet menni a fõszálon?

koschwarz
szóval?......<#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

Nyogodtan nyomjad a DB küldiket, tényleg azok a legjobbak. Én csak a lovag karakteremmel nem csináltam meg, de csak azzal a karakterrel. Az orgyilkosom természetessen már a ranglétra tetején van. <#eplus2>

serito
Akkor amint végeztem a melóban, estére már ki is csinálom az elsõ áldozatomat.
Az a baj , hogy a karakterem nem egy assassin típus, de iszonyatos erõvel tud lesújtani az áldozatára. A settenkedés sem az erõssége a Heavy Armor miatt, de majd leveszi a csizmáját!! :-)