The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Soltika.
A varázslatot a Palota kerületben találod. Ballagjál körbe a palota épülete körül, és az egyik beugróban találsz egy kis oltárt. Kattints rá, és már tiéd is a Summon Roger varázslat. Egy pár szót errõl a varázslatról. Az árus nem frissíti a készletét, vagyis csak gyûlik és gyûlik nála a sok cucc, és egyre nehezebb lesz majd lapozni az árui között. De van megoldás. Ha már nagyon belassul at eladási folyamat a sok tárgy miatt, akkor nyisd meg a konzolt a 0 gombbal, kattints az Egyébként boltosokat minden városban találsz majd.
A magyarítás telepítésérõl annyit, hogy nekem egy régebbi verzió van meg, amiben a reszketõ szigetek és a kilencek lovagjai nincs benne. 😊
Az új verziót még nem próbáltam.
T. DragonTom, nagy oblivion szakértõnk :-)
Köszönöm a segítséget, de sajnos, egyik sem sikerült.
A telepítésnél felajánlja, hogy létrehozza a backup-ot, leokézom, majd ahogy elindul a telepítés 3 mp múlva megáll, tehát a backup sem jön létre, így nem tudok vele manipulálni.
Az árust letöltöttem, (kössz a linket) beraktam a datába, majd indításnál a datában is kipipáltam, de sehol nem jelenik meg az idézõ varázslat a készletemben.
Közben rájöttem, hogy miként tudom a terheket lerakni, de jó lenne ennek a sok marhaságnak az ára is...
Kezdem azt hinni, hogy valami kínai obliviont szedtem le :-(
Ja, egy pár kérdés. Hol akadtál el? A csatornákba mész, vagy onnan jössz, és mit keresel ott? Ha még a játék elején tartasz és elõször jutnál ki a szabadba, akkor az utóbbi COC dolgot inkább ne használd. Akkor az elsõ megoldást javaslom azok közül, amit ajánlottam, a bak fájl átnevezését.
Én is úgy értettem Syrana. 😊
Van még egy megoldás. El teleportálsz a tesztcsarnokba.
Van ott egy kis tesztfalu, onnan teleportálhatsz bárhová.
Játék közben hívd elõ a konzolt a nulla gomb megnyomásával és írd be a következõt: COC TESTINGHALL aztán nyomj entert.
Egy ajtókkal teli tesztcsarnokba jutsz,ahol mindenféle raktárak vannak.
Keress egy zöld fényû ajtót(azt hiszem csak kettõ van és a jobb oldali ajtó kell)és lépj be egy kis teszt faluba (talán Héja menedék a neve vagy valami hasonló). Onnan aztán bárhová teleportálhatsz gond nélkül és folytathatod a játékot.
Köszi, de úgy értettem, hogy a játék közbeni töltésnél áll le, mikor egy új helyre mehetnék.
nekem az a mod kellene, amit korábban kinéztem magamnak, de már nem tudom mi volt.

a barlangok bejárata nem az alap csúnya faajtó, hanem olyan mintha bele lehetne látni....

nagyon kellene !!!! plz help

Még egy jónak mondható megoldás Soltikának túlterhelõdésre.
Van egy mod, amit a játékban használva kapsz egy varázslatot, amivel megidézhetsz magad mellé egy árust. Ezt a varázslatot bárhol használhatod.
Innen letöltheted ezt a modot.
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=10260
Remélem tudsz egy kicsit angolul, hogy telepíteni tudd a modot a játékba. 😊
Syrana.
Talán a mentéseddel van valami baj. Nekem is befagy néha a játék gyorsutazás, vagy be és kilépések közben, és használhatatlanná válik az utolsó mentésem.
Keresd meg a C:\Documents and Settings\??????\Dokumentumok\My Games\Oblivion\Saves\ mappát, és benne az autosave.bak fájlt. Másold ki egy másik helyre, aztán nevezd át autosave.ess kiterjesztésûre, majd másold vissza az elõbb említett könyvtárba. Így a jelenlegi automentésed helyett az elõzõ automentéstõl folytathatod a játékot. Remélem nem veszítesz sok játékidõt ezzel a visszalépéssel.
Soltika.
Nos, mivel nem most telepítettem a magyarítást, nem emlékszem pontosan mindenre, de tudom, hogy nekem is akadt vele gondom. Tõlem is kérte a telepítõ, hogy manuálisan másoljak át fájlokat. Ha jól emlékszem van egy mappa, amibe a telepítendõ fájlokat tömöríti ki a telepítõ, és van egy "MorroHun Oblivion Backup" mappa. Ezeket kell használnod, ha valami probléma akad telepítés közben. Aztán folytatnod kell a telepítést.

A túlterhelõdés problémára pedig egy társ a megoldás. 😊
Az én karakteremnek is van egy társa akit agyon lehet pakolni tárgyakkal, nincs teherbírási korlátja. 😄 Szegénykét sokszor úgy tele pakolom cuccal, hogy alig bírom lapozni az tárgylistáját. 😊
Szóval egy idõ után el kell adni a nála lévõ cuccokat. 😊
A lényeg, hogy tölts le magadnak egy társat.
http://www.tesnexus.com/downloads/cat.php?id=66
Itt keresgélhetsz.
Sziasztok!
Az a problémám, hogy mikor kijutnék a Sewersbe, elkezd tölteni, és mikor továbbmehetnék, mert befejezte a betöltést, hibát észlel a játék, és leáll 😞
Pls aki tud segítsen.
Sziasztok.
Kérem, aki tud segítsen.
A Morro magyarosítását letöltöttem (612 mega) de nem tudom magyarosítani a köv üzi miatt.

A DLCShiveringIsles – Voices.bsa fájl az átalakítás után is hibás marad. Másold vissza a backup könyvtárból a régi fájlt a DATA mappába, vagy telepítsd újra.

Újratelepítettem ezt is, azt is, de nem megy.
Nem vagyok hekker, ha tudod emberi nyelven írd. (Total commandert tudom kezelni.)

S még egy práblem: Még csak most kezdtem el ezzel játszani, és nem tudom, hol lehet attól a sok baromságtól megszabadulni, amit összeszedegetek. Emberem állandóan lebénul a túlterheléstõl… Ha jól értettem van valami tolvaj céh, ahol eladhatom, DE HOL?

Elõre is köszönöm a választ (majd utólag is meg fogom)
Soltika
@SaGa
életem legnagyobb facepalmján estem túl 5 perce 😄
köszönöm a segítséget, ó hatalmas lámapásztor 😄D

ö?

Hali.
Elakadtam a fighters guild küldetésekben a végefelé.Az történt ugyanis, hogy miután megcsináltam a Trolls of the Forsaken mine küldetést lefokoztak két rangal.Ezután megcsináltam 3 contractot (The Noble’s Daughter,Mystery at Harlen’s Watch,The Stone of St. Alessia), de nembeszéltem a questadókkal, hogy adják vissza a rangom, és Guardian rangon csináltam meg az Information Gathering questet.A questet rendesen befejeztem, le is adtam. A gond csak az, hogy nemtudom fölvenni az utána lévõ questet (Infiltration) mert nemvagyok Champion.A chorroli questadó akit kidobtak a guildbõl nemad Duty-t és elküld, hogy csináljak contractokat rangért. Ha meg elmegyek Anvil-ba vagy Cheydinhal-ba contractokért, nem adnak mert már nincs, de ha rangot kérek akkor meg aztmondják még nemállok készen rá elõbb csináljak még contractokat.
Lenne rá egy megoldás egy cheat-el mégpedig ezlenne az:
player.setstage FGD08Infiltration 10
Ezzel elvileg megkapnám a questet a legelsõ fázison, a gond csak az, hogy nemtudok 0-át írni a konzolba mert azzal bezárja, a numpadon meg valamiért nemfogadja el a számokat (numlock bevan kapcsolva ofc.)
Szóval a kérdésem a következõ: hogyan tudnék 0-át írni a konzolba. Kerestem a keybindingsnél a konzolt, hogy ne a 0-val hozza elõ/zárja be, de nemtaláltam meg, így nem tudtam ingame átállítani. Kerestem a config.ini-be is de ottse találtam meg. Ctrl+c Ctrl+v se mûködik, szóval se jobbra se balra.
Elõre is köszönöm a segítséget!

A textura hiányzásra (amennyiben a modban benne van ténylegesen), az archiveinvalidation a megfelelõ eljárás. Ez az OBMM-ben lévõ beépített rutinnal a legegyszerûbb, vagy az "archive invalidation invalidated" nevû "moddal", ami a tesnexusról leszedhetõ. Ha ez fenn van, akkor - elvileg - többé nem kell az archiveinvalidation eljárást használni.

Jelentsd az egyik megölését a városban a kapitánynak, akihez amúgy is el kéne menned, (benne van a küldetésben) infóért -az nem elég hogy tudod, hol vannak, õ fogja elmondani. Ott lesz akkor majd a barlangban a másik is.
Ha meg végképp nem, akkor van valami parancssoros megoldás, de ahhoz hozzáértõbb egyén kell nálam.

wesker24
Olyankor mi van hogyha be bugolt a játék ?

Ugyanis amikor a 2 Mythic Dawn kémet kéne megölni tudom is hol vannak de csak az egyiket sikerült megölni a másik szõrén szálán eltûnt mintha a föléd nyelte volna el és igy nem tudom befejezni a fõküldetést !

Elõzõ mentésem meg már nincs !
Calver
"tisztázás"=0 infamy? (magyarban gondolom hírhedtség)
mert Knights of the Nine pont ezt tudja.

"The trees move. Do you not see it?"

Szerbusztok...
Valaki játszik azzal a modal amiben birodalmi õr lehetsz?
A második lépés amikor csatamágus kámzsát kapok.
A vízivarosban kell keresni trell nevû valakit és visszavenni a lopot cucot.
De sehol senki... ötlet???

A másik kérdésem: tud valaki olyan modot hogy lehessek egyszerre tolvaj klánban és a birodalmi õrségben?
Vagy legalább ha már kipörgettem a tolvajokat tisztázhassam magam?

Ja és Van e olyan mod ahol nem kell felhúzni a gagyi gladiátor vértet az arénában.

És egy utolsó kérdés:
Nem sikerült rendesen telepíteni a lics kinges kieg.
A kard pajzs fasza de a páncélnál hiányzik a textura.
Van esetleg lámapásztor közöttetek aki kandórosoknak is leírna a telepítés módját?<#lama><#lama><#lama><#lama><#lama>

Elõre is köszi
Üdv újra.
Lassan elkészülök az Elsweyr, Anequina sivataga fordításával. De még van egy nagy adag párbeszéd, meg a könyvekbe sem szagoltam még bele. Közben megláttam, hogy a Morrowhun oldalán már ott van a magyar változat. 😊 Nem baj, lesz két honosítás hozzá. Egyelõre úgy néz ki, hogy egy személyes csapat leszek. 😄 Nem tudtok valami olyan Oblivion oldalt, ahol találnék pár fordító társat az ElsweyrHUN team-be?
Piszkos  Fred
Patch orvosolta, de újabb gondba ütköztem 😄 A problémám az, hogy az elsõ oblivion kapu bezárásánál miután kivettem a követ, nem teleportál vissza hanem ott maradok oblivionban 😄😄

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

PiszkosFred
Probald meg adminisztratorkent futtatni, lehet az is gond.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A gyári DVD kopásának elkerülésére nem a NO Cd crack, hanem a Oblivion No-DVD/Fixed Image #2 a megoldás. Elérhetõ a játékmásolók világán.
Kell hozzá még egy Daemon Tools is.

Piszkos  Fred
Kösz az ötleteket, de kb. tizedjére már beolvasta, akkor gyorsan fel is raktam a játékot 😄
De újabb gondokba ütköztem, mégpedig:
1.) mivel szökõévente egyszer olvassa be, ezért elég nehéz lenne játszani. ezt orvosoltam egy nocd crackkel
2.) lehet hogy emiatt, de nem tudok új játékot kezdeni 😄 szóval a menüben klikkelek a "new game" pontra, aztán a "do you want to start a new game"?-nél yes, és mintha mi sem történt volna, visszarak a menübe 😄
Nem üldöz a szerencse. Ötlet?

Joystickot húzd ki!
koschwarz
joystick vagy kontroller a gépre dugva?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sziasztok!
Ha már volt ilyen problémája valakinek pls:segitsen!
Telepitetem már nem elöször a games + patch min1iket + magyarositást.
DE mikor elinditom a manyusom 1folytába elöre halad,tudom Q gomb de nem áll meg söt.
Ha viszont a csak az alap gamest telepitem akkor viszont csak oldalra halad 1folytába.<#confused><#nemtudom>

Amikor az én gépem nem olvasta a gyári Oblivion lemezt, akkor hamar DVD író csere követte a dolgot. Az Oblivionon és az X3: Reunionon kívül mindent evett még egy pár hétig, aztán elfelejtett írni is.
Kuka...

PiszkosFred
Toltsd le az alapjatekot, es a goty-hoz kapott extrakat telepitsd dvd-rol, hatha azokkal mar nincs gond. Mivel megvetted eredetiben, erkolcsi oldalrol rendben a dolog.

Piszkos  Fred
Heló mindenkinek, lenne egy kérdésem. A helyzet az, hogy már többször próbáltam feltelepíteni az Oblivionomat (eredeti GOTY, még négy éve vettem), de a gépem nem olvassa be a lemezt. Ez a helyzet a jelenlegi gépemmel is (kb két hónapos), és az az elõttivel is ez volt. A csavar az, hogy a laptopom (Acer 5738DG) teljesen korrektül beolvassa, ezért kétlem hogy lemezhiba lenne.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond és hogy oldhatnám meg?
(az általános segítségkérõn kívül gondoltam beírom ide is, hátha nem csak nekem volt ilyen gondom a játékkal)

Kallahiosz.
Nos, természetesen sz.rakodós, egyenként átnevezõs buli akad, de ahhoz is kellene némi angoltudás, meg a TES CS minimális ismerete. 😊 Bár kicsit körülményesen minden megoldható. Pl valaki lefordítja a tárgyak neveit, azt átküldöm te meg bepötyögöd azokat a TES CS-ben. 😊 De elõbb még kell egy pár tag aki segít a fordításokban. 😊Ha akad itt ilyen vállalkozó szellemû egyén az szóljon.
Az ElsweyrHUN fordítókat keres. 😊 Az nem árt ha a jelentkezõ ért egy kicsit a TES CS-hez.
Csak azt a 30 vírust kellet leszednem.
Ko:szi neked avaszt
Zseerosteszta
Minden mukodik😄
Koszi az infokat mindenkitol
wesker24
Talán el kéne fogadtatni a változtatásokat amiket mûveltél meg átírtál az Oblivion ini fájlban ezt meg teheted az OBMM-el. Oblivion Mod Manager.

Oblivion Mod manager elindít Utilities fülben megkeres az Archive Invalidate arra rámegy BSA redirection Update Now vagy BSA Invalidation pipáld be az összeset és Update Now így az összes változtatás amit csináltál mûködni fog nekem bejött.

Ami a magyarítást illeti a teljes magyarítás 619 MB biztos hogy jó verziót szedtél le ?

Oblivion magyaritás

Itt minden le van írva hogy kell telepíteni az Oblivion magyarítást !
Több nap sikertelen és elkeseredett próbálkozás után még mindig nem jó a játékom
Letöltöttem azóta a moro hun magyarítást legalább 5 különbözõ géprõl 5 különbözõ net élõfizetésrõl.
Mindnél azt írja ki, hogy hibás fályl és nem tudom telepíteni. A régi verzió meg a Voice 1 es filet nem képes kibontani az 9isten szerelméért sem
Ha megkérek valakit elküldi nekem a voice 1 es és 2 es filet tömöritve emailben?
Az email cimem [email protected] vagy [email protected]
Kérlek segítsetek eltelik a kibaszott szabadságom és a kibaszott gép elõtt ülök ahelyett, hogy a bikini csajokat kergessem a kibaszott vízparton.

Másik nagy problémám, hogy a vámpírként még mindig visszaváltozik az arcom.
Fent van a megfelelõ pecs krek kutyafasza(1.2.0.416(már fejbõl tudom) obse és a Vampire Race Disabler mod is. Plussz minden okéssan van mert a felhasználó\mygames\oblivion mapában ott van az oblivion ini file ban a
rész és az oblivion obse mapájában ott van a DisableVampRace.dll.

Amikor változtatok a dolgokon semi sem változik.

Reagálva DragonTorm hozzászólására énrám lehet számítani csak sajnos az angol tudásom csak a játékzsargonra terjed ki
De ha van valami szarakodós feladat... pl 4000 filet át kell nevezni egyesével akkor én vagyok a ti emberetek. Engem inkább a mod készítés érdekelne... nem ért hozzá valaki?????

Na mindenesetre Valaki küldjön nekem létszíves egy Voice 1 és 2 fályt amit már fájintosan megbindzsizett a morohun al.
Elõre is köszi!
Üdv mindenkinek.
Látom vagytok egy páran, akik fordítgattok.
Elindítottam egy ElsweyrHUN nevû csapatot.
A csapat nem hivatalos Oblivion kiegészítõk fordítására állna rá.
Ez elsõ Mod amit fordítok az ElsweyrAnequina.
A 75% -a meg is van.
De további modok fordítását tervezem.
Társakat keresek a csapatba. Akikre lehet számítani.
Kellenek fordítók, tesztelõk, esetleg valaki aki készít a Teamnek egy honlapot, ahonnan le lehet majd tölteni a magyarításokat.
Ha valakit érdekel a dolog, az küldjön itt egy privát üzenetet.
Üdv.: DT
PiszkosFred
Nem az alapjatek b*szakszik, hanem a modok amit osszekukaztal innen-onnan. Az esetek 99 szazalekaban mindig ez a fejfajas oka. Az alapjatek mellett ajanlom megvetelre a kieget is, megerdemli.

wesker24
Jah én is leszedtem egy tucat módot amit érdemesnek találtam így is nálam 16 GB az Oblivion mappa de még a Nehrim nincs is fent !
Fazikáim.
Letöltöttem az összes modot amit érdemesnek találtam.
Felraktam kipróbálni...
össze is állt a kép, hogy mi kell mi nem.
Akkor gondolom ideje újraindinstalálni hogy csak azt rakjam fel ami kell(12 giga kiegészítõt raktam fel) .
Még arra is sikerült rájönöm, hogy én balga: A moro hun ban benne van a 1.2.0416 os pecs Én meg itt szenvedtem, hogy felrakjam<#falbav> vagy 5 napig
Na tehát újra nagy nehezen felrakom a pach et és a kibebaszott faszrángató KÖTSHÖG Voice1 es Gészhit meg képtelen a program maga kitömöríteni hogy száradjon le a csipje...
Pedig mondom én neki: Ha nem rakod fel kinyírlak NIGGER!!!!!!!!!!!
De tudja, hogy ugysem bántanám
Pedig direkt megvettem a játékot(amit mellesleg nem szoktam mivel általában minden játék a kiérkezése napján megvan a gépemen), hogy méltó képen felkészüljek a novemberre. Erre ez itt baszakszik nekem.
Bocsi csak ki kellett öntenem a lelkemet amíg töltöm az új magyarosítást.
Hoppá már le is jött.

Adig telepitem amég fel nem rakja vagy ki nem jön az ötös.

UI:
Nincs bajom az afrikai származásúakkal.
És bocsi a trágárkodásért
Pedig le van már magyarosítva, én is csak azért álltam neki.. a morrohun oldaláról letölthetõ.

Calver
saját tapasztalatból mondom, hogy de. az obse a saját kicsi plugins könyvtárában keresi a pluginokat, nem pedig a data/plugins-ban. szívtam is az elején azzal h miért nem akar mûködni, amíg valaki rá nem mutatott nexuson a kommentekben, h hoppá.

Hát halod... én elkezdtem de nem nagyon haladtam az arheológusokkal.
Szegények nem beszélnek magyarul.
Akkor nem megy fel ez a patch, ha nem a játékodnak megfelelõt teszed fel. UK, US, mittudomén milyen van, több is elérhetõ -letölthetõ. Elsõre nekem is ez volt a baj, az egyiknek fel kell menni (anno warezra is ugyanígy, amikor a magyarosítás elõször kijött, természetesen akkor crackeletlen exe-re kell feltennia patchet, mert ha már volt törve, nem fog felmenni.
Eredeti verziónál ilyen gond nincs, de ott is a megfelelõ peccset kell telepíteni, mert ugyanabból a verziószámból is többféle van. Úgy rémlik, a US a jó a legtöbb dobozos verzióra, de nem száz százalék.
#40241-re senki? 😞

Akkor valami nagyon el van keveredve, mert már a magyarítás is az 1.2.0.416-os patchet teszi föl, ha úgy csináltad a telepítést, ahogy kell.

Az OBSE-t az Oblivion könyvtárba kell telepíteni, és a pluginjait az \oblivion\data\OBSE\Plugin-be, másképp nem fog mûködni, tehát nem ír hülyeséget a mod készítõje.
Ezen kívül, az obse telepítése után nem az alap oblivion indítóval kell a játékot indítani, hanem az obse_loadr.exe-vel (vagy valami lyesmi a neve, most nincs itt elõttem).

Nem hiszem... mivel a játékom eredeti
De a tapasztalataim azt mondják, hogy általában nem szokot probléma lenni.
Van rajta egy Shivering Isles meg egy morohun magyarosítás.
ja és 1.2.0201 es verzióm van...
na mindegy ha valakinek egy kis ideje és ötlete megköszönném a segitséget
Calver
virágbolti verziód van?
lehet az nem tetszik neki, h tört az Oblivion.exe-d.

Fúúú
Azt hiszem elvesztettem a fonalat.
Igazából a pachelésnél megakadtam.
Tehát nekem a 1.2.0214 verzió van fent. 1.2.0.416 pecs-hez kell a
1.2.0410 verzió??
Csak mert Nekem nem akarja felrakni az 1.2.0.416-et
És nem is találtam letölthetõ 1.2.0410 pecset.<#lama><#lama><#lama><#lama>
Aki játszik a moddal igazán leírhatna egy útbaigazítást lámáknak is...
Elõre is köszi
Calver
csak vigyázz, a mod készítõje hülyeséget írt - az obse könyvtárán belül a plugins-ba kell pakolni a fájlt... és biza ha az obse-t nem az \Oblivion\Data könyvtárba pakolod fel, akkor már rögtön nem stimmel a leírás.

Na tehát.
Ugyebár a Vampire Race Disabler mod hoz kell a Oblivion Script Extender.
A Oblivion Script Extender hoz meg kell a 1.2.0.416 es pach.
Letöltöttem 2 is, egy uk-s att és egy englis verziót. Mind a 2 nél azt irja, hogy old file nod finding... Ötlet??, nekem 1.2.0.2 es verzióm van.