41716
  • Fantusz
    Nem véletlenül hagyták ki a varázslatok közül a levitációt.
    A romokban rendszeresen magasabb pontra vezető utat kell megtalálni, a lebegés varázslat a játékélmény rovására menne.
  • Fehercsoki
    Nincs,de van olyan mod ami rak a játékba.(konkrétan levitate spellről nem tudok,de pl. át tudsz változni madárrá vagy van sárkány mount ami repül)
  • csabikácska
    Köszi az infót! Asszem akkor elszórakozok egy darabig! :))
  • Anonymusx
    Nincs olyan varázslat hogy lehessen repülni, mint a Morrowindben?
  • Fantusz
    Tizenegynéhány Deadra szentélyt találsz a vadonban.
    Érdemes figyelni a térképet, s ha a közelben van szentély, meglátogatni (vagy a neten megkeresni, hogy hol érdemes kutakodni a szentélyek után).
    A küldetések változatosak, hangulatosak, az istenek bíznak rád komoly feladatot, de sokszor csak szórakoznak, játszanak.
    Figyelj oda, mit kérnek, mert néhány küldetést el lehet rontani.

Minden küldetés után egy-egy egyedi tárgy a jutalom.
    Mindegyiket nem fogod használni (egyet Martin elkér majd a főküldetés során, valamelyik haszontalant add neki), de lesz néhány igen hasznos.
    Lélekvadászathoz jó az Azura Star, ami egy újra felhasználható lélekkő.
    Szerezhetsz egy törhetetlen lockpicket, ami ráadásul +30 zárnyitás képességgel ruház föl amíg magaddal viszed.
    Fegyverek, páncélok között is lesznek igen jól használhatóak, de lesz olyan is, ami inkább csak "mókás".
  • csabikácska
    Menyi Daedra küldetés van? Csak mert elég jónak tűnik amivel eddig összefutottam/Sanguine/.
  • duke81
    Fauszt, Gyonax köszi a segítséget! már léptem is 110. szintre! :)
  • Fantusz
    Ott van a bejáratnál a szemed, illetve mások szeme előtt :-)
    A bukméker ládája, de éjjel elmegy aludni, s a kapu előtt állő ör nem lát rá tökéletesen (lopakodva kirámolható).
    Kezdő karaternek jól jön a benne rejlő arany, később már érdektelenné válik.

Gondolom sokaknak az sem újdonság, hogy nappal az Aréna közelében ökölharcot gyakorló két figurát figyelve bónuszt kap a főhős az ökölharc képességére - ezt viszont később, magasabb szintű karakterrel érdemesebb kihasználni.
  • steweee
    ez tényleg jó 5let. már nekem is eszembe jutott, ha sok nehezítő mod van fennt, akkor jól jöhet.

amit még keresek az a korongvilági utazóláda, vki említette itt a fórumon. illetve az a mod, ahol a földre ütött humanoid ellenfelek nem feltápászkodnak, hanem fel is tudnak "pattani"
  • steweee
    aréna előtti ládában ennyi arany ? bazz, sose találtam meg vagy nyitottam ki. hol is van pontosan ?
  • gyonax
    Ami azt illeti, nagyon hasonló mod létezik, azzal a különbséggel, hogy csak feloldja a limitet a skilleken, nem pedig te állítod be, hogy mennyi legyen is ez. Én ezeket a modokat használtam erre a célra:

OBSE: Az egész dolog alapja(mint ahogy sok más modé is)...

COBL: Common Oblivion; igen sok dolgot ad hozzá a játékhoz, egy későbbi modhoz szükséges

Elys Uncapper: feloldja a limitet a skilleken(OBSE plugin)

Legendary Abilities: ténylegesen hasznossá teszi a 100 fölötti skilleket(kivéve Alchemy)

Grandmaster of Alchemy: ua. mint az előző, de csak az Alchemy skillre vonatkozik

Alcehmical Formulas: 100 fölötti Alcehmy receptek

Opcionális:
    Persuasion Overhaul: az egész meggyőzés rendszert megváltoztatja úgy, hogy egy kicsit reálisabb legyen. Azért írom opcionálisnak, mert a 100 alatti skill-levelekhez is hozzányúl.
  • Fantusz
    Ilyenről nem tudok, de ettől még lehet.
    Overhaul modokkal lehet nehezíteni, könnyíteni a játékot, de azok a skill pontokat nem szabályozzák.
    A Fancesco a telepítés elején rákérdez a lootra és respawn időre.
    A TIE drasztikusan csökkenti a lootot - talán ez a leg realisztikusabb overhaul mod, a börtönből szabadult csórónak a játék elején bizony a futás a leghatékonyabb képessége.
    Az Oscuro némileg átszabja a játékot, belenyúl a csillagjegyek, fajok bónuszaiba (ehhez új játékot kell kezdeni), s a mágiát is átvariálták. Erős ellenfek tömegét rakták be a dungeonokba, de ugyanakkor töménytelen mennyiségű a loot is. Ebben a modban van néhány tiltás is, ami szerintem nem realisztikus, de játékoknál sokszor alkalmazott dolog, pl. megfelelő képzettség híján zárak feltörését nem engedélyezi, így az Aréna előtt lévő, 500 aranyat rejtő láda sokáig tabu, amikor pedig már lehetne lockpickeni, érdektelen - de ez sem a te kívánalmadnak megfelelő skillszabályozás.
  • duke81
    Hali!

Van arra mód ebben a gémben, hogy beállíthassam magamnak mennyi lehessen a maximum elérhető skill pont. mondjuk 120-125-re. oblivion.ini-ben vagy máshol? esetleg mod?
  • PiszkosFred
    Annyit tennek hozza, miutan Fantusz kivaloan leirta mire jo, hogy tolvajok nagyon jol tudjak kovetni, hogy a varosorok, illetve az egyes epuletben lako szemelyek merre maszkalnak. Igy nem erheti meglepetes az egyszeri jatekost, ha epp elmelyulten fosztja a mackot.
  • Fantusz
    Hasznos kis varázslat lehet, de nem létfontosságú.
    Látod a lényeket a fal túloldalán, bokor mögött rejtőzve, illetve, ha chameleon módban támad az ellenfeled.
    Nem támadó varázslat, enchantolható is, játékostől függ mennyire szereti a "lila gőzt"
    Elsősorban tolvajoknak hasznos, nem tudják meglepni őket miközben kirámolnak valamit, de a többi kalandornak is jól jöhet.
  • Anonymusx
    Az élet érzékelése varázslat mire jó? Ha használatban van akkor a lényeket lilás köd borítja.
  • Anonymusx
    nincs olyan mod amivel a varázslatokat lehetne valahogy rendszerezni?: Pl a fontosabbakat különszedni? Van egy csomó varázslatom, és elég rossz mindig keresgélni..
  • gyonax
    Ennél kicsit bővebb leírás kéne. Tesnexus-ról próbálsz? Ha igen, pontosan mi a hiba? Ha nem akkor honnan?
  • csemete
    Sziasztok

Egy szimpla kérdés,miért nem tudok letölteni modokat?Régebben ment, vagy van vmi segédprogi amiröl én nem tudok?

elöre is köszönöm
  • Gubberx
    megpróbálom, köszi
  • Although
    Javaslom töltsd le az Oblivion mod managert egyszerű használni és tényleg relative jól integrálja a dolgokat. Az alap nem működik tökéletesen komolyabb modokkal.
  • Gubberx
    Csak szimplán bemásoltam a fájlokat a helyükre és a játék indítóképernyőjén a data fájloknál kipipáltam.
  • Although
    Oblivion mod managert használsz vagy Wyre-t ?
  • Gubberx
    Most meg a modokkal szenvedek :D Anno rendesen ment a rens beauty pack, most ha felteszem az új haj típusok ott vannak a lapozáskor de nem jelennek meg a karakteren... :S
  • Gubberx
    köszi
  • PiszkosFred
    Reinstall utan a szuz jatekra nyomd fel a kieget, majd utana csak a Shivering Isles 1.2-es patch-t tedd fel.
  • Gubberx
    Nem steam-es és nem goty, külön van meg az alap dobozosan és külön a kieg.
  • Although
    Ha a goty verzió van meg azt nem lehet tovább patchelni szerintem.
  • wesker24
    Nekem a Steames Oblivion GOTY van meg ott alapból leszedte a steam a legújabb patcheket is !
  • Gubberx
    Még egy olyan problémám lenne hogy eredeti a játékom és a kiegészítő is de a patch-ek nem akarnak felmenni rá, elindul a telepítés de leáll hibával hogy valamilyen old file nem okés neki vagy más a neve és kilép. Valaki találkozott hasonló hibával?
  • Gubberx
    köszönöm :)
  • wesker24
    Igen de az rendesen megizzasztja a gépet rendesen !

Oblivionhoz ott van a Qarl Full Texture Pack ami 1,7 Gb kicsomagolva 4,2 Gb !
  • Gubberx
    Üdv!

Az Oblivionhoz van HD textúra csomag vagy hasonló mod?
  • Although
    Így igaz én közel 20%-ra veszem le a fényt. Meg úgy vettem észre alapból hibás a beállítás. Egyszerre megy a bloom meg a hdr a belső setup szerint szóval ki szoktam kapcsolni a bloomot és akkor a magas fénytartalom lejebb megy.
  • steweee
    le kell venni 25%ra, úgy már jó a külső terekben is. dungeonban meg sokkal jobb mint a hdr. bár én is úgy használtam nagyon sokáig
  • Anonymusx
    Én bloomot használok, a hdr-nél nekem túl nagy a fény..
  • Although
    találtam egy képet ami mutatja a HDR minőséget, legalábbis nekem így néz ki.
    HDR oblivion
  • Marinecorps
    A főváros falánánál bújkáló tagnak csak 30 db tolvajkulcsa szokott lenni, viszont ő kereskedik veled anélkül hogy a tolvajcéh tagja lennél, bár lopott cuccokat ő sem vesz meg ha jól tudom. A tolvajcéh orgazdái meg sorban "nyílnak meg" ahogy haladsz előre a céh küldetéseiben.
  • Marinecorps
    A főváros bejáratához vezető hídnál a Wawnet fogadóban van egy ürge 2000 arannyal. Meg asszem a van még egy sötét elf talán a piac negyed egyik kocsmájában szintén 2000 arannyal.
  • Anonymusx
    Nincs olyan kereskedő akinél több lenne 1200 aranynál?