The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Látom van itt más is aki komolyabban túrja az obliviont. :)
Üdv SaGa.
Valóban úgy van, ahogy mondod, és mindenkinek saját magának kell összeállítania a neki tetszõ modok listáját, amelyeket használ a játékban.
Én is kipróbáltam már sok modot, és sok nem vált be a kipróbáltak közül.
Talán ezért is megunhatatlan ez a játék, mert mindig tud az ember fia, vagy lánya valami újdonságot csempészni a játékba. Én azt hiszem már a 4. karakteremmel játszok és kétszer végigtúrtam a játékot, minden küldetést megcsináltam, és minden helyet felfedeztem. Másik nagy elõnye a játéknak, hogy nincs vége a fõküldetés befejezése után. :) Így nyugdíjas koráig játszat az ember megszakítás nélkül. :)

OBMM.
Én nem foglalkozok az Archive invalidationnnal. Készítettem egy univerzális arcive i-t a mod managerrel és az mûködik. Így nem kell minden mod változásait bevinnem az archive i. listájába.

Body.
A Roberts Female és male is fenn van a gépemen, meg a HGEC és a TGND is. Aztán cserélgetem õket az OBMM-ben. De vannak olyan testtípusok amiket sosem tennék be az oblivionba. Láttam már egy pár ilyet. De hát erre a játékra is igaz, hogy ízlések és pofonok. :) Másnak a Bodybuilder testalkatú kigyúrt nõk tetszenek, vagy vagy mondjuk a hordónyi mellek, nekem nem. :)

A lényeg, hogy azért jó ez a játék, mert mindenki olyanra alakítja, amilyenre szeretné.

És még mindig fordítótársakat keresek az ElsweyrHUN projektbe. Megekadtam a fordítással. Már csak a könyvek egy része van hátra, aztán bele lehetne kezdeni a következõ Oblivion mod fordításába.
KaszaN
Hát ezeket a képeket nem tölti be.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Azért nincs ilyen "egybe" mod, mert a játék igen jól modolható és rengeteg modot készítettek hozzá. Kinek-kinek a saját izlése szerint kell összerakni a neki tetszõ formákat. Vannak nagyobb modcsomagok, ahol valaki összerakta a neki tetszõket, de az neki tetszett, neked nem biztos, hogy fog.
Tessék a tesnexust túrni.

A jobb oldali listában akkor piros egy mod, ha van benne olyan fájl, ami felülír egy már létezõt.
Ha ruha és testcserélõ modokkal turbózza valaki az Obliviont, akkor a következõkre lesz mindenképp szüksége:

OBMM. Ezzel kell minden modot telepíteni. Ha nem omod formátumú amit letöltöttél, akkor elõ kell állítani az omod-ot (szintén az obmm segítségével) és azt telepíteni. Ezesetben ugyanis az ilyen felülírt fájlokat megjegyzi az obmm és ha a mod már nem kell, a lszesdéskor visszateszi az eredeti fájlokat, mentésbõl. Az összes zsükésges mod telepítése után kötelezõen el kell végezni az archiveinvalidation-t az OBMM segítségével.

A kiválasztott testcserélõ mod.
Ebbõl szerintem a legjobb, leginkább emberre hasonlító a Robert's female és Robert's male csomag. Ez két külön mod, az egyik a féri, a másik a nõi testeket cseréli.
A HGEC kissé túlspilázott, playboy modelleket hoz a játékba.
Nagyon jó még az UFF /TFF készlet. Az eredeti a TFF, majd ennek továbbfejlesztett verziója az UFF. Ez csak a nõket cseréli le.

Bármelyik testcserélõ modot választod, kellenek hozzá a ruhák és páncélok is. Mindegyikhez megvannak az alap Oblivionban fellelhetõ ruhák és páncélok készletei, illetve mindegyikhez készült rengeteg plusz ruha mod. Az alap készletet lecserélõk kötelezõek, a plusz cuccokat ízlés szerint lehet használni. Sokesetben konverziók egy másik testcserélõ modhoz illesztett verzióról. Ilyenkor kell az eredeti ruha mod és a konverzió is, mert ez utóbbiban általában csak a szükséges mesh-ek vannak benne.
Tudni kell, hogy egy ruha minimum három fájlból áll: egy mesh (ez a3D modell), egy dds (ez a "normal map", azaz a mintázat 3d-s része, pl a préselt, domborított minták), illetve egy másik dds, ami az anyag színeit tartalmazza.

A legtöbb ruha a TFF/UFF modhoz létezik, de folyamatosan készülnek a konverziók.

A testcserélõ modokhoz általában nem tartozik esp fájl, de a ruhákhoz igen és nagyon nem mindegy, milyen sorrendben töltõdnek ezek be.

Hasznos még, ha a ruhákat be is tudod szerezni valahol a játékban, így érdemes rákeresni az adott ruhakészlethez tartozó boltot tartalmazó modokra is. Pl az Apachii Goddess Store, vagy hasonlók. Ezeknél fel vannak sorolva azok a modok, amelyeket esetleg még le kell hozzá tölteni.

Mire összeraksz egy ilyen készletet, pár hetet beleölsz a dologba...

Shade.
Hosszú és kitartó keresgéléssel biztos találsz valami neked megfelelõt.
A tesnexuson rengeteg mod van.
Válaszd a files gombot az oldal tetején, és keresd a Models and textures kategóriát.
Na. Tényleg jó éjt. :)
Egy kis plusz. :)
Az én kis kedvenc rajongóm.
Kicsit átalakítottam az Arena female fan modot A TES CS szerkesztõvel, és õt faragtam belõle.
Ne kérdezzétek, hogy hány mod keveréke látható a képeken. :)
1. kép:
http://1.1.1.4/bmi/www.kephost.com/images4/2011/8/30/gvnekmf7t5slajtph7zh.jpg

2. Kép:
http://1.1.1.1/bmi/www.kephost.com/images4/2011/8/30/zzo5vgulzicdclth38wh.jpg

Na. Jó éjt.
KaszaN
Nemá, hogy nincs egy rendes mod ami lecseréli élethûbbre a karakterek kinézetét egyben...Minden jól moddolható játékhoz van olyan.

KaszaN
Ez a link nem jó. Nálam itt csak azt írja, hogy jelentkezzek be, márpedig be vagyok.

KaszaN
Nem választottam semilyet, nem láttam lehetõséget erre. Viszont mûködik ez kétségtelen. De szedem is le ugyanis a testek rondábbak mint az alap oblivioné szerintem...:D

Ha aktiválod az OBMM-ben a modot rákattintással, utána is piros?
Ugyanis az omodokat aktiválni is kell. Ha tudsz errõl akkor bocs hogy okoskodok.
:) Milyen mellméretet választottál? :D
Na eszembe jutott még valami.
Van még egy testtípus ami talán megér egy próbát.
Ez nem túl régi mod. TGND a neve.
Ez egy átlagos testalkatú, kis mellû nõi testet ad.
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=30914
Be kell jelentkezni a letöltéshez.

Ezek meg a TGND-hez való ruhák.
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=34265
Na ennyit akartam még mondani az Oblivonbéli nõi testekrõl.
KaszaN
Hát, ennél ha beteszem pirossal jelzi, gondolom azért mert valami nemteccik neki.

Még egy pár dolog, amiket én használok az oblivionban.
Új hajtipusok:
Ren's_Beauty_Pack_v1.1_onlyhairs.7z
babehair1.0-11210.rar

Arc:
MD_Natural_Faces_v0.95_OMOD.rar
Younger hotter NPCs

Új faj, új hajak:
saram-19387.7z
Moonshadow_Elves_Ver_1_1-30707.7z

Bocsi hogy nem linkeket adtam, de most nincs kedvem keresgélni. :)
Shade.
Én másik HGEC body-t használok. Próbáld ki, hátha ez beválik.
Elõször telepítsd az oblivionba az alap modot.
Ezt:
http://uploaded.to/file/uullsx

Aztán szedd le errõl a ruszki oldalról a HGEC-t és azt tedd az OBMM progi megfelelõ mappájába.
Kattints az oldalon található linkre.
http://soft.globala.ru/222604

Remélem ez a megoldás mûködni fog.
KaszaN
De akkor mért nem mûködik a játékban? :|

Mod managerben ha .omodot telepítesz, akkor nem kell megjelennie bal oldalt.
Hm komplettnek tûnik, így nehéz megmondani mi a gond.

KaszaN
Ezek vannak a modban. Az elsõ 2 mappában van "textures" mappa, utánalévõkben csak "meshes".

Bele tudsz nézni a csomagba..? Van e benne meshes is vagy texture?

Mindjárt megnézem mert szerintem a letöltött oblivonhoz tartozó zip nekem is megvan a gépen.

A játék könyvtár, DATA és azon belül a texture könyvtár. és ott vannak alkönyvtárak utána..most már nem emlékszem a HGEC milyen alkönyvtárral vagy pedig egybõl a Character könyvtárba pakol :(

Hát lehet nem emlékeszem már az FNV hgec-e nem jelenik meg a menuben vagy csak a játékban. De lehet az OBMM-nél meg kellene jelenjen.. Érdekes.

KaszaN
Gõzöm sincs hol kellene megjelennie, szóval így nem tudom megnézni.

Megnézted a textura könyvtárba hogy megjelentek a hozzá tartozó fájlok? Mert ha igen akkor a Mod manager beállításait kellene megnézni például aktiv e a validation kapcsolo meg ilyenek.

KaszaN
Annyi, hogy a leírás szerint amit olvasok, a mod aktiválása után meg kelllene, hogy ejlenjen bal oldalt, de nálam nem jelenik meg.

Hm. Így látni kellene mi a probléma. Személy szerint nem vagyok moder de a Fallout new vegas topikba Rydel és még pár másik topic tag igen, õk biztos többet tudnak segíteni vagy itt olyan aki mélyebben belemerült a témába.

Így aztán esetleg fagyásaid is lehetnek. Mondjuk a Mod meneger kifejezeten alkalmas modok tesztelésére fõleg ha elõször készítesz egy Oblivion mod fájt a letöltött zip fájból ha nem lenne alapból az. Ezt egy könyvtárba tárolja és utána már mehet a tetszelés. A lényeg vagy legalábbis az a tanácsom ne nagyon másolj direktbe modokat a játék könyvtárba.

KaszaN
Õõõõõ, úgy értem, nem mûködik, nem csak azt, hogy nem jelzi ki.

Ez nem fog...Ez nem olyan mod mint a qqestek ne ne félj látni fogod a változást :)Avval kell vigyázni ha sok hasonlo textura modot teszel fel egymásra azok felûlírhatják egymást. Ilyenkor mindig megjelenik egy kérdés. Nehéz eldönteni mi menjen mi maradjon. :) Általában ezért nem szoktam tömegével modokat használni.

KaszaN
Na leszedtem, mod managerrel megpróbáltam be tenni. De nem jó valamiért. Betöltöm a modot, aktiválom, a kis négyzet kékre vált (ami aztjelenti bevan építve, vagy mi) de bal oldalon nem jelenik meg a listában, pedig megkéne.

wesker24
A HGEC Body a komplett testet beleértve a kezeket és a lábakat is magába foglalja !

Az utolsó 3 mod meg az arcot cseréli le sokkal jobbra !
KaszaN
A A HGEC body az csak a testet cseréli az utolsó 3 meg csak az arcokat?

wesker24
A HGEC body (Nude) az teljes karaktere vonatkozik !

Választhatsz (Fighters illetve Normal Body között)

Ha karakter szépítésre gondolsz akkor ezeket a modokat ajánlom !

Danis13 Beauty Faces
Facial Textures by Enayla
IFT Improved Facial Textures

KaszaN
Olyan nincs ami egyben lecseréli a karaktereket szebbekre? Ezek közül volt amelyikre a google semmit sem dobott ki, a többi meg csak a csaj karikat cseréli elég furcsákra, kivéve egyet, de elég furcsa az is.

Az ilyen modokból rengeteg van, de nagyon alaposan össze kell válogatni õket, ugyanis többféle testalkat formáló mod létezik. Ezekbõl egyidõben egyet használhatsz csak és mindegyikhez más-más ruha/páncél modkészlet tartozik. Ha nem az összeillõket rakod fel, akkor igen csúnya végeredménye lesz a dolognak. Tipikusan a nõket alakítják, de vannak olyanok is, amelyek a férfi és nõi testeket egyaránt módosítják.
Kucsszavak a kereséshez: BAB, Exnem, Robert's male, Robert's female, HGEC, UFF, TFF (FantasyFigures)...

Alapvetõen mindegyik nude modnak indult, aztán kinõtték magukat...

KaszaN
Nem, megoldottam. Adatfájloknál amikor elindítottam semmi nem volt kipipálva. Egyszerûen kipipáltam mind és jó lett.
És. Tudna valaki mutatni olyan kiegészítõt ami kifejezetten a karaktereket szépíti meg? Meg esetleg a ruhákat szereli fel jobb textúrákkal.

Ettõl még a betöltési sorrend lehet rossz. Azt kell pontosan beállítani.
Az OBMM vagy a Wrye Bash használata sokat segíthet...

KaszaN
Nekem nincs fel telepítve semmi. Játékot feltelepítettem, majd a magyarosítást, Bepipáltam a patcheket, figyeltem, hogy a kiegészítõkkel kapcsolatos dolgokat hagyja ki és feltette. De harmadikra sem lett jó. Pedig régebben megcsináltam valahogy.

Hmmm... Eszembe jutott valami. Nincs valami olyan mod feltéve neked, ami felülírja a magyarítást, mert utána következik a betöltési sorrendben? Egy példa. Mikor én elõször feltettem az oblivion magyarítást néhány npc-nek nem volt hangja. Addig keresgéltem a modjaim között, míg kinyomoztam, hogy az egyik Companion mod miatt nincs hang. Kilõttem azt a modot, és utána már beszélt mindenki. :) Nézd meg az oblivionod fájljainak betöltési sorrendjét. Hátha ott lesz a gáz.
Ha nem ismernéd az Oblivion mod managert, akkor innen letöltheted:
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=2097
Ezzel meg tudod nézni a betöltési sorrendet is. A modok listája alatt van egy kis lenyíló fül, ahol kiválaszthatod a modok sorrendjét. Abc sorrend, betöltési sorrend, stb.
Még egy kérdés. Nem lehet, hogy a windows 7 is bekavar nálad? Nem értek a windows 7-hez, még nem próbáltam. Ez csak egy kérdés volt. Nekem xp van a gépemen.
Szerintem nagy marhaság volt a MorroHun részérõl minden magyarítást egy telepítõbe bele pakolni. Én külön telepítõt készítettem volna a kiegeknek, külön az alap játéknak, stb... Próbáltam kicsomagolni a telepítõ exe fájlját, de 3 erre való progival sem fértem hozzá a telepítõ tartalmához. Így még azt sem tudom ajánlani, hogy csomagold ki a telepítõt és másold be az Oblivion könyvtárba a fájlokat. Szerintem csinálhattak volna egy átmásolandó fájlokat tartalmazó zip csomagot is, mint általában a többi oblivion mod szokott lenni.
Shade.
Ötlet? Az nincs. Ha viccelni akarnék, azt tanácsolnám, hogy szerezz egy 2007-es évben összerakott közepes gépet, olyat mint nekem van. :) Az én gépemen mûkszik a magyarítás. :D :D
KaszaN
Hali
Háromszor telepítettem újra a játékor és a magyarosítás valahogy nem akar 100%os lenni, a menü csak félig magyar meg egy rakás minden ilyen vegyesen. Régen is volt ilyen, de valami patchel jó lett. Most akár mit teszek fel a magyarosítással nem akar jó lenni. Ötlet?

Syrana.
Küldd el nekem a mentésedet mailben: [email protected]
Aztán megnézem, hogy mit tudok tenni. :)
Az autosave.ess és az autosave.bak kell. Ezeket a C:\Documents and Settings\Felhasználóineved\Dokumentumok\My Games\Oblivion\Saves\ mappában találod. aztán ha mûködik a dolog visszaküldöm neked.
Soltika.
Nos igen. Az oblivionozáshoz kell egy icipici tudás, egy icipici szerencse, meg néha türelem is. Amikor elkezdtem játszani, 2007-ben, akkor még nem volt ennyi mod, patch meg miegymás. Csak a sima angol oblivion és kész. Most van vagy 150 mod ami fel van pakolva az alap játékom mellé. Egyelõre mûködik. :) Az én tárgylistám a Dark UI mod miatt különbözik az alaptól. De csak azért tettem fel, mert a 3.0 magyarítás verzió azt is kéri. Ha érdekel, innen töltheted le:
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=1962
Talán a végén már csak egyetlen tanácsot tudok adni. Játszd angol nyelven a játékot. Aztán ha valahol elakadsz segít a végigjátszás leírása.
Sajnos még így sem mûködik, pedig már ultra low grafikán is kipróbáltam :(. A COC-t meg nem mertem kipróbálni.
T. DragonTom.
Megnéztem a képet Roger lelõhelyérõl, s mindjárt húztam is oda, ám nem kis meglepõdésemre, az adott helyen, semmi sem volt található. Egy órát keresgéltem, s már kezdtem azt hinni, hogy tényleg én vagyok a stupid, mikor észrevettem, hogy a képen megjelent tárgylista, másként néz ki, mint az enyém. Na, beleástam magam a fórumokba, s rájöttem, hogy van vagy 5 fajta Oblivion, én pedig talán az elsõ kiadást birtokolom. Mindjárt begyüjtöttem az egyik legújabb változatot, amit valami újabb rohadt hibaüzenet miatt, nem tudtam telepíteni. Leszedtem egy harmadik változatot, (seed-elhetek egy évig)dobtam rá egy Patch-et, és máris magam mellett tudhatom Roger-t. Persze elõröl keztem a játékot, így még nincs elég mannám elõhozni. Ezek után remélem lesz mindig elég suska nála, mert elhúzom a torkát...
Az érdekes, hogy erre a változatra sem sikerült a magyarítást feltennem ugyan az a hibaüzi miatt. De már leszarom, elõbb tanulok meg perfekt angolul, mint hogy ezeket a telepítési útmutatókat értelmezni tudjam...
Mégegyszer köszönöm a sok segítséget, s további szép napot kívánok.
Nos a következõ a helyzet az Oblivion magyarosításának telepítésével kapcsolatban. Mivel nekem már fenn volt a gépen egy régebbi verzió, csak frissítés történt 3.0-ról 4.0-ra. Ez gond nélkül ment. Csak a Dark UI textúráimat szedte le a magyarítás, de azt már visszapakoltam. :) Sajna a teljes telepítéssel kapcsolatban nem tudok segíteni.
Találtam egy telepítési útmutatót.
Hátha ez segít:
http://www.morrohun.hu/forum/viewtopic.php?f=21&t=77
Na meg kíváncsiságból én is kipróbálom a telepítést. Aztán elmondom mire jutottam. :D
Na. Nem tudom hogy maradt ki az elõbbi mondandóm fele? A kimaradt rész:
Ha már nagyon belassul at eladási folyamat a sok tárgy miatt, akkor nyisd meg a konzolt a 0 gombbal, kattints Rogerre és írd be a konzolba a következõt: RemoveAllItem aztán enter. Így az összes nála lévõ cucc eltûník és ezáltal meggyorsul az eladási folyamat.
hehhe. Remélem ebbõl nem marad ki semmi.
Summon Roger lelõhelye.
http://1.1.1.5/bmi/www.kephost.com/images4/2011/8/23/hy29zdjo4qvhejqbyv9y.jpg