The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skatebab
Áhh kösz megvan 😉
thx,fasza!

skatebab

sevendoor
Köszi, bár az utolsó bekezdést nem nagyon értettem 😊
Még egy kérdés, az a világító Weliky, vagy ilyesmi kõ mire jó.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

PTW
valamiért nekem is magkattant az INI. megoldás: szedd le a TweakOblivion nevû programot, ennek segítségéveel a program kezelõfelületén keresztül tudod biztonságosan editálni az init. rákeresel a kontrol részre és beállítod a neked megfelelõ konfigot. egyébként ez a program kell pár UI/HUD módosításhoz is (pl WZinventory)

sevendoor
Akkor van vmi haszna a saját épületnek, vagy kiélheti az ember a belsõépítészeti hajlamait?

Ha egy épületet megvettél, ott nyugodtan tárolhatsz a szekrényekben és ládákban bármit. Nem tûnik el. De ha simán csak a földre szórod ott is meg fog maradni mindenhol, nem csak a saját tulajdont képezõ épületekben.Legfeljebb ha forgalmas helyre dobálsz le cuccokat, akkor azt a járókelõk arrébb rugdossák.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

sevendoor
Megprobálom köszi, sajnos az angol tudásom elég halovány........
Nincs fenn semmi, csak a magyaritás meg a ooo. Probáltam az .ini-ben megkeresni, de nem mertem átirogatni, mert ha jól láttam hexában van megadva és több karakter mint kéne.......
A házban lévõ ládából tûnik el dolog, vagy abban biztonságosan lehet tárolni? Kipucoltam Anvilban a kisértetkastélyt 😊
Értek meglepetések az ooo felrakása után, mert eddig csak akkor léptem szintet (most LVL4 vagyok) ha minden hasznos skill-t jól felvittem. (+5 minden szintlépésnél) Most az egyik katakombán úgy lecsaptak meg se tudtam mozdulni 😞

Olvasd el mit ír a LITE telepítésérõl. Ott a LITE.esp-t kell betenni a megadott helyre, majd a LITE könyvtárból a neked kellõ módosításokat átpakolni és a játék indításánál a data részben aktiválni.

Nem tudom miért nem jegyzi meg a beállításaidat. Talán valamit mindig módosítasz az esp-k körül vagy új dolgot tettél fel.

sevendoor
Köszi, segíts, technikailag hogyan kell kikapcsolni, én a fullt másoltam be, de még át tudok állni, mert csak tegnap este történt. a Littlnél mi a menet.
A karakteremet úgy állítottam be, hogy akkor lépek szintet amikor én akarok 😊, de kösz a figyelmeztetést.
Még egy kérdés, én szeretem a saját beállításaimat használni irányítás szempontjából, de most minden indulásnál át kell állitanom mert nem jegyzi meg.
köszönöm

wesker24
én jelenleg ott tartok hogy valami Springheld Jakbs csizmát kell megkeresni Gray Foxnak na szóval lementem a házon belül a catacombákba de csak egy naplót találtam hogyan tovább ?? azt irja keressek nyomokat !! De hol a siron belül vagy a fickó házában ??
Ha a full-t tetted fel akkor nem. Ha a LITE változatot, ott meg eldöntheted, hogy beteszed a lassítót vagy sem. AMúgy ne kapcsold ki, mert túl erõs leszel a világhoz képest. Rontja a játékélményt és elmarad a kihívás, amire az egész mod épül.

sevendoor
Helo, az ooo-ban ki lehet kapcsolni a skillek növekedése ütemének módosítását, és ha igen hogyan. köszi

Velem még nem volt ilyen, de azt hallottam ilyenkor végig kell járni újra a shrine-okat (a kilencet, ami a titkos térképen van rajta).

Aki átbasz, az basszon bét is!

Ha jól emlékszem akkor így van: ha három napig nem jársz a környéken/dungeonben akkor eltûnnek a hullák mert új szörnyek teremnek helyettük, az eltûnés igaz az általuk elejtett tárgyakra is pl amikor meghal egy bandita és elejti a fegyverét na az is eltûnik.

Minden olyan tárgy amit TE dobsz el (vagyis volt már az inventoridban) viszont örökre ott marad ahol hagytad.

2 mod van: egy nõi páncél mod, és vmilyen white rose páncél mod. Az igaz, hogy kb az utóbbi után kezdõdött a dolog.... de hát az csak egy mod. És nem is használ ha kiveszem belõle...
LegionarR
A másik variáció akkor az, hogy túl sok mod van már fennt, vagy csak egy pár darab erõforrásigényesebb mod...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

nem, helyem is kb ugyanannyi van a gépen... háttérben alig fut vmi xp-n és neten kívül 😄 De nem nagyon értem, mással nincs baj
LegionarR
Capes & Cloaks

Ez itt a link az angol nyelvû változathoz... Miután feltetted, az imperial city-i market dristrict-i Divine ELegance boltban tudod megvenni a köpenyeket...

LegionarR
Nem lehet hogy azóta a géped lett leterheltebb? Pl. túl sok program fut a háttérben, stb.

skatebab
<#taps>Kösz már!ÉS nem tucc rola vmi infot adni?,mert oroszul van a leirása és asse tom mit-hol :S,de ez egy cssomo modnál igy van ,van aminek a "változását" észre se veszem...

skatebab

hogy lehet az, hogy ugyanolyan beállításokkal játszom az Obliviont, mint régebben, és most mégis jobban akad??... és többet is tölt
Hi All!

Az lenne a kérdésem, hogy:
1. A hullák eltünnek valamikor, vagy a örökre ott kell õket rugdosnom úton-útfélen?
2. Ha lemegyek egy dungeonba, pl. Vilverin-be (nem biztos hogy így írják, Imperial City mellett), és kifosztom, akkor újra ki lehet fosztani X nap elteltével, vagy azt kilõttem és kész?

Elõre is köszi a segítséget!
LegionarR
Az ég világon sehol... Ehhez le kell tölts egy modot a játékhoz, a Capes & Cloaks-ot a www.Tessource.com ról pl.

skatebab
Abban esetleg tuttok segiteni hogy hol lehet találni a játékban /ha van alapbol egyáltalán/ olyan ruhát-felszerelsét mint a RANGER-eknek van pl.: a gyûrûk urában Faramir-éknek s a többieknek,ilyen zöld köppeny féleségre gondoltam csuklyával...

skatebab

Nekem egy olyan problémám van a KOTN-al, hogy amikor a Magikus Mace-t kellene felvennem el kell menni egy wayshrine-hez vmi magikus cipõért. DE: amikor az oltárra nyomok kiírja, hogy bûnt követtem el, folytassam a bûnbocsánatot. Mit kell csinálni, már elmentem az oltárokhoz, imádkoztam de nem oldotta meg?!? 149 fame és 1 infame-m van, szal az nem lehet gáz.

Ui.: Ez elõtt a 14. (Hermaeus Mora) Daedra Szentélyes küldetést csináltam meg, ahol lemészároltam egy csomó hívõt (akik a szobrok elõtt állnak). No itt kiirta egyszer hogy magamra fogom haragitani az isteneket, de csak ennyit.
skatebab
jah és a windows keresõ természetesen nem találta már próbáltam többször rejtett kereséssel meg mindennel.,xal inkább hagyom,hátha "megjavult" tegnap óta XD

skatebab

skatebab
ööö én nem montam hogy kilép!<#wow2>
csak az van hogy nem akar menteni!
De tennap amikor jácottam vele tök jol ment, mentett meg minden<#crazya>
Hát azért nem fogok 2 gb ramot venni csak ezért hogy fusson!
max egy +512mb-ot és 1 gb az elég nekem.+egy 7000 valahányas vidikártyát és nekem az elég is.

skatebab

LegionarR
Egyébként a próféta csak azután került elõ, hogy az Anvili kocsmában dumáltam a csapossal a zámadásról, majd az egyik vendéggel a Profétáról...

LegionarR
Fura, nem láttam senkit, de lehet hogy azért mert nem is kerestem. Megnézem akkor ezt is, kösz!

koschwarz
a templom elõtt kell lennie egy Prophet-nek, azaz egy prédikátornak vele kell beszélni

ha ez is megvolt, akkor elvileg tudnod kéne hogy mit kell tenni

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

LegionarR
A Knights Of The Nine-ban mit kell tenni miután megtaláltam a kápolnában a vérnyomokat meg a hullákat? Az öszes hullát átnéztem, és az egész helyszínt, de semmi... Ez az elsõ helyszín a játékban, ahol komolyabban elakadtam...

koschwarz
nekem másfél gigával is elõfordul hogy kilép, igaz nem zavaróan sûrûn

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Nem tudom hol lehet a file, nem volt szükségem az elõkerítésére. De talán használd az XP keresõjét és megtalálja neked.

Emellett a sûrû kilépegetés oka lehet még, hogy nincs elég memória a gépedben (ez látszik is), nincs elég virtuális memória, nincs elég hely a meghajtón pluszban, nem végeztél defragot a játék telepítése elõtt biztos ami biztos alapon, de valószínüleg utána sem, megy a zene, holott az is rendesen terheli a gépet. Lehet, hogy régi a drivered, nem megfelelõ verziójú a Dx9.0 c ami fenn van a gépeden, szóval van min végigmenni mielõtt kimerülne a lehetõségek tárháza. Ja és az is lehet hiba, hogy túl régen volt felrakva a Windows és megérett már egy újratelepítésre az idõ.
Nem csak azok lehetnek a hibák, amiket a FAQ-ban leírva megtalálsz.

Emellett már bocsánat hogy ezt mondom, nagyon gyenge a játékhoz ez a gép. A memória mennyisége siralmasan kevés (nyugodj meg, még az 1 Gb sem megfelelõ feltétlenül, jobb ha 2 Gb van a gépben), a videokártya nagyon gyenge. Tudom, hogy lehet futtatni nagyon gyenge gépen is a játékot, mert láttam már én is mûködni az oldblivion által. Viszont azokon a gépeken rendesen oda volt pakolva virtuális memória, nem volt széttöredezett a meghajtó, eredeti volt a játék, volt elég szabad kapacitás a vinyókon...

skatebab
Geforce fx 5200,amd 2400+,512md ddr ram,sound blaster live! 24 bit,asus a7n8x,mi van még<#fejvakaras> ennyi
de mért kérdezted?
na xxal hol van az a fájl??

skatebab

Írd le a konfigod

Aki átbasz, az basszon bét is!

Igen lényeges dolgokat javít!
pl.: beragadnak skillek úgy, hogy nem lehet tovább fejleszteni.
De a mentés hiánya, az passz...

Doomista
Nemrég,kb a szünetben egy hete töltöttem le a gépre,fullra raktam minden,szoval fullon megy a game,nagyon szép grafikája van,és élvezetes egy game.Sajnos ott megakadtam,hogy a várban vagyok egy kis könyvtár féleségben egy csávohoz szolok,aki levisz a cellába,és ott nem tudom mit kell csinálni. De elsöbb holnap elfogom olvasni a faqot természetesen,most jutott eszembe hogy van topik ^^

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

skatebab
Jo elörébb nem jutottam!
ugyan hol keressem mert sehol se találom!
Megírhatná vki!
Elolvastam a faq-ot de ott se irja hol van vagy vmi.
a patch lényeges dolgokat javit vagy ne szenvedjek a felrakásával?

skatebab

tobias88
úú, az emberszabású torrentoldalra milyen hülye modot tettek fel, a nõi egyedek felsõ ruházatát eltünteti!
sztem azért ccsinálták, hogy páncél nélkül könnyebb õket megölni<#vigyor><#nyes>
LegionarR
Azon gondolkoztam hogy miért nincs a fennti linkek közt az Oblivion karakterek-re is egy link? Pedig klassz lenne...

Ez csak akkor igaz, ha már neked adta a gazdája. Alapból nem viheted el, csak ha a szerzetes, aki eddig birtokolta odaadja neked mikor kéred tõle.

Akkor talán olvasd el még egyszer. Ugyanis mindjárt a 2. kérdés a Hibák, technikai dolgok között ezzel foglalkozik. Tessék tehát elolvasni a FAQ-ot, ne csak nézni.

Emellett senki nem írta, hogy a játék mappáján belül keressed azt a bizonyos file-t...

Ha az oldbliviont kell használnod, akkor eleve marha gyenge a kártyád. Ha meg normális kártyád van, amit támogat a játék, akkor ne használd az oldbliviont. Az oldblivion meg nem leegyszerüsít, hanem egyszerûen a régebbi típusú pixelek shadert hasznája a program során az újak helyett, amiket a mostani átlag kártyák használnak. Ezáltal lesz gyorsabb a játék futása, de drasztikusan gyengébb a megjelenítés minõsége.

Emellett a patcheléshez bõven kell legyen helyed, mert igényli mint látható. Ha jól látom olyan laza 1.2 Gb hely kéne éppen szabadon legyen. Akkor majd menni fog a patch felrakása.

skatebab
Nem fagyot be a patch meg semmi!
El se kezdi mer kiirja hogy kevés a hely vagy vmi iesmit!:S
vagyis ezt:

skatebab

skatebab
Bocs de én ott nem találtam iesmiröl leirást!!!
1. olyan nevû fájl nincs a játék mappáján belül! "mpeg2dmx.ax"
2.nyomtatóm nincs és nem is fut olyan folyamat
3.fen volt a ffdshow le is szettem aztán már a második gyorsmentést se csinálta meg!!!
amugy kösz azért!
ja és azt az izét használom "oldbivion" nevû progit ami leegyszerûsiti a gémet hogy jobban fusson gyengébb gépeken az nem lehet probléma?:S

skatebab

adios
Oké köszi

X Revenge
Amikor bementél abba a terembe ahol az oszlob van, a bejárat mellett volt egy láda, amibe van kb 20 tekercs, ezeket mind vedd föl. Menj körbe a jelenken a teremben, és az az ember lefogja neked fordítani neked az összegyûjtött szöveget. A lefordításban szerplõ szavak (fire, frost, fortify, damage)ezek a varázslatok amelyeket az oszlopra kell elsütni. Ezek a varázslatok mind megtalálhatóak a tekercsek között.

[X]

adios
Melyik varázslatokkal csináltátok meg a Vahcateni kutatás nevû pályát?
Melyeket lövöldöztétek a falra?
A választ THX!!

X Revenge
Minden nagy város fõkapujánál van egy istálló, ott tudsz venni lovakat. bekell menni az istálló meletti kis házba, ott a tulajdonossal kell beszélni(mer vannak még pl. trágyázó munkások is😊 )De minden városban más tulajdonságú ill. adottságú lovakat lehet beszerezni és ráadásul az árkülönbség is elég nagy (van 500 ér is, meg 5000 ér is). Ha ingyen ingyen kell ló, akkor vagy fogj be egy unikornist (majnem olyan jó mint shadowmare, de nehéz befogni, szal sztem hagyd) vagy menj el Weynon Priory-ba és nézz körül az istállónál. Elvileg lesz 3 ló, olyat keress amire hogyha közelrõl ránézel barna patkó jele (mount) van és NEM piros, mer a barnát ingyen el lehet hozni (ha jól emléxem az egy chesnut horse)

[X]

hellosztok most kezdtem el játszani a játékkal és lenne egy kérdésem hol lehet lovat venni?? mert beszélgetek ott egy emberrel de semmi olyat nem ír, és ha felülök akkor meg lecsuknak:S<#help>

Az miért van hogy a ha pl egy olyan dolog ID-jét mint a Steel Arrow ami benne van a sima Master.esp-ben elfogadja de ha egy mod ID-jét (ooo 1.3) akarom használni játékon belül hibát jelez?

PiszkosFred
Nezd, csinalja ;] En leszek a legelso aki az elso lepesek utan kihirezem a projektet. De inkabb lenne celszeru csatlakozni a csapathoz mint segitseg, mint belevagni onalloan egy olyan munkaba, ami sosem fog elkeszulni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”