The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gubberx
Csak szimplán bemásoltam a fájlokat a helyükre és a játék indítóképernyõjén a data fájloknál kipipáltam.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Oblivion mod managert használsz vagy Wyre-t ?

Gubberx
Most meg a modokkal szenvedek 😄 Anno rendesen ment a rens beauty pack, most ha felteszem az új haj típusok ott vannak a lapozáskor de nem jelennek meg a karakteren... :S

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Gubberx
köszi

PiszkosFred
Reinstall utan a szuz jatekra nyomd fel a kieget, majd utana csak a Shivering Isles 1.2-es patch-t tedd fel.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Gubberx
Nem steam-es és nem goty, külön van meg az alap dobozosan és külön a kieg.

Ha a goty verzió van meg azt nem lehet tovább patchelni szerintem.

wesker24
Nekem a Steames Oblivion GOTY van meg ott alapból leszedte a steam a legújabb patcheket is !
Gubberx
Még egy olyan problémám lenne hogy eredeti a játékom és a kiegészítõ is de a patch-ek nem akarnak felmenni rá, elindul a telepítés de leáll hibával hogy valamilyen old file nem okés neki vagy más a neve és kilép. Valaki találkozott hasonló hibával?

Gubberx
köszönöm 😊

wesker24
Igen de az rendesen megizzasztja a gépet rendesen !

Oblivionhoz ott van a Qarl Full Texture Pack ami 1,7 Gb kicsomagolva 4,2 Gb !
Gubberx
Üdv!

Az Oblivionhoz van HD textúra csomag vagy hasonló mod?

Így igaz én közel 20%-ra veszem le a fényt. Meg úgy vettem észre alapból hibás a beállítás. Egyszerre megy a bloom meg a hdr a belsõ setup szerint szóval ki szoktam kapcsolni a bloomot és akkor a magas fénytartalom lejebb megy.

le kell venni 25%ra, úgy már jó a külsõ terekben is. dungeonban meg sokkal jobb mint a hdr. bár én is úgy használtam nagyon sokáig

Én bloomot használok, a hdr-nél nekem túl nagy a fény..

találtam egy képet ami mutatja a HDR minõséget, legalábbis nekem így néz ki.
HDR oblivion

A fõváros falánánál bújkáló tagnak csak 30 db tolvajkulcsa szokott lenni, viszont õ kereskedik veled anélkül hogy a tolvajcéh tagja lennél, bár lopott cuccokat õ sem vesz meg ha jól tudom. A tolvajcéh orgazdái meg sorban "nyílnak meg" ahogy haladsz elõre a céh küldetéseiben.
A fõváros bejáratához vezetõ hídnál a Wawnet fogadóban van egy ürge 2000 arannyal. Meg asszem a van még egy sötét elf talán a piac negyed egyik kocsmájában szintén 2000 arannyal.
Nincs olyan kereskedõ akinél több lenne 1200 aranynál?

Tényleg? Én csak a "fõvárosiról" tudtam. Kik a többiek, és hol vannak?
köszi már sikerült, az orgazda akkor valamiért nem adott el semmit, aztán még egyszer megpróbáltam és utána már tudtam vele üzletelni, lehet nem volt mindegy hogy mikor megyek hozzá, vagy ilyesmi...

Amúgy sikerült megoldanom a térkép -problémát, egy régebbi ini fájlt felülírattam a mostanival, és jó lett!

koschwarz
lemész egy banditával vagy goblinnal teli barlangba, és kijössz 15 álkulccsal.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Minden város környékén van olyan visszahúzódó figura aki árusít tolvajkulcsot. A fõvárosnál például a falon kívül nézz körül az istállótól elindulva, szorosan a fal mellett. Meg fogod találni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Fasza sehol nem tudok venni tolvajkulcsot, az orgazdával miért nem lehet üzletelni? Nincs egy tolvajkulcsom se, akiktõl kapom a tolvajos küldetéseket nem árulnak semmit, az orgazdáknál meg nincs most üzletelési lehetõség. A legerõsebb zár varázslathoz nyitása meg 75-ös átváltoztatás képesség kell, nekem meg van 30kb

A hirtelen feltûnõ növényzettel nem lehet valamit kezdeni?
Hiába állítgattam az ini fájlt a documents mappában, eme leírás szerint:
http://gamepod.hu/teszt/maximum_oblivion_minimum_pc/teljes.html

Ugyanolyan mintha nem is csináltam volna semmit,a hirtelen megjelenõ fû eléggé zavaró.

Pedig a fGrassEndDistance -hez beírtam 20000.0000 -et
és a fGrassStartFadeDistance -hez 17000.0000

Csináltam egy képet:

ITT

Üdv! A DLC-k letölthetõk valahonnan ingyenesen,illetve tudtok egy jó mod gyûjteményt? Köszi!!
Angolul nem tudok annyira, szóval inkább nem írok neki.. Na meg úgyse olyan fontos.

Jaja egyesével kikapcsolni õket amíg meg nem szûnik ez a legegyszerûbb és leghosszabb verzió 😊 Bár ez a szöveg inkább mintha modereknek készült volna. a llényeg még küldj jelentést a szerzõnek a hibáról aztán. Hátha kijavítja 😊

Hát ezt olvastam:
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=5296

annyira nem tudok angolul, de ezt találtam azon az oldalon:

"Bug: You can't see the player marker and other markers on the local map
Solution: If a mod alters ANYTHING at all in the cell of (3,3) in any worldspace it will cause this bug to happen; if a mod is causing this bug for you the best thing you can do is go through your mods and disable them one by one until you find the culprit and report this information to the author of the mod. Also this bug can happen when going through certain cells, but it's only temporary; no mods cause this one and there is no way to fix it either."

kb annyit tudtam kivenni belõle hogy nincs rá megoldás, és hogy keressem melyik mod miatt van.

Érdemes elolvasni mit ír a readme szinte mindig írják mivel nem érdemes együtthasználni biztosan. Például az Oscuro nem jó az UOP-pal, etc.

Engem nem zavar, ha nem látom magam a helyi térképen. 😊
Már megszoktam.

Fogalmam nincs, hogy milyen hibákat javít ki az UOP.
Én nélküle is meg voltam.
Bár most telepítve van az oblivionomban, de semmi különöset nem vettem észre,amire azt mondhatnám, hogy: Hûûûû, milyen jó hogy feltettem ezt az UOP modot. 😊
De azért nem mondom azt, hogy nem hasznos. Biztos sok hibát javít, csak én nem látom ezeket. 😊
Rájöttem csak akkor jön elõ ez a hiba ha az unofficial oblivion patch be van kapcsolva.
Gondolom elég sok hibát kijavít, nem érdemes kikapcsolni?

Hm valami mod probléma lehet ha használsz térkép modot. Nekem is volt hasonló bár a fõtérképen. És igazából csak a Dark ui mûködött jól. De nem biztos.

A játékban ha kint vagyok a szabadban, akkor a helyi térképen nem jelzi hogy hol vagyok, ha városban vagy barlangban vagyok, akkor van jel.
Csináltam errõl is egy képet:

Kép

Ilyen a játék, vagy nálam van a hiba?

DragonTom:
Hát azt tudom hogy van hozzá sok mod, de elsõnek azok nélkül szeretném végigvinni, egyedül csak grafikai, és egy térkép modot használok.
Az általad készített lefordított modokat majd biztosan kipróbálom, sok sikert a fordításokhoz.

Köszi a segitséget Piszkos Fred. igy már könyü lesz megtalálni!!

PiszkosFred
Kovesd a varosok szerte hallhato pletykakat, es keresd meg a predikatort Anvilban, a templom elott.

Sziasztok!
Lene 1 olyan kérdésem , h a Knights of The Nine keget feltettem.
A játék inditásakor az adatfáljok közt ott van,ki is van pipálva.
DE a játékon belül hol van? hol találom?????
Segitsetek lécci <#szomoru1>

Az Elsweyr módhoz már csak 3 könyvet kell lefordítanom.
Utálok könyveket fordítani. 😊
Hamarosan letölthetõvé teszem a magyar fordítást.
Nekem nagyon bevált az Elsweyr mód.
Remélem elõbb-utóbb akad valaki aki beszáll az ElsweyrHUN csapatba fordítóként. 😊 Egyedül lassan haladok.
Anonymusx.
Tényleg nagyon az elején járhatsz a játéknak.
Rengeteg küldetés van. Csak meg kell õket találnod. A céhek is sok küldetést adnak. Állj be valamelyik számodra szimpatikus céhbe.
Kevesen vannak a városban?
Az oblivion egy agyon tuningolható játék. Van olyan módosítás amelyik több emberkét rak a városokba. 😊
Ha te is beleölsz 3-4 évet az oblivionnal való játékba, akkor mást látsz majd, mint most a játék kezdetén. 😊 Az én oblivionomban kb. 150 mód van telepítve. 😊
Egyébként az oblivion eléggé összetett játék rengeteg lehetõséggel. Szóval még van mit tanulnod.
Harcra fel! Gyõzni kell! 😊
Az alapanyagokból egy mozsárral már tudsz italokat készíteni. Alkímia a kulcsszó. Mozsarat már az elsõ dungeonban találtál.
Meg is eheted az összetevõket, de akkor a hatás csak részleges és nem tudhatod pontosan mit is fog okozni, míg az összekotyvasztott cuccokról pontosan tudható, mire jó. Meg el is tudod adni a kész lötyiket. Az alapanyagokat is, csak azokért alig adnak valamit.

Lehet 😊 Mindenesetre a mellékküldetések számát szerintem jól érezteti, hogy én minimum 3 év játék után EGYSZER SEM csináltam még végig a fõszálat 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

lehet második szinten jár még...
😊

Minden céhhez csatlakozhatsz.

Alig vannak az utcán? Két mellékküldetés? Te rossz játékkal játszol szerintem 😄

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

A játékban lehetséges több céhez csatlakozni?
Egyébként vajon a karakterünk mit csinálhat az alapanyagokkal? Megeszi? Csak mert ha igen akkor elég furán néz ki hogy zabálja a Daedra-szíveket, növényeket, és egyéb moslékokat korlátlanul...

Amúgy nemrég kezdtem az Obliviont, és kissé fura volt hogy a fõvárosban alig vannak az utcán, és mellékküldetés is csak kb kettõ van.
Na meg benéztem egy pár házba és sok helyen ugyanaz a szerelmes levél volt...

sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy miért van az hogy miután felraktam a magyarosítást a játékban föld lila,fehér meg fura színû mindenhol, közelebbrõl megnéztem és imperial city van rajta meg a környéke,fogalmam sincs hogy miért lett ilyen.Valami ötlet?😊
Reedstand
Arthmoor mester egyik új alkotása. Szerintem érdemes megnézni a files listán a többit is. Azon nagyon kevesek egyike aki lore hû modokat használt illetve az egyik legérdekesebb legtalálóbb,szerintem, NPC és karakter cserélõ modal integrálva a TNR-el kombinált TIE mod. Nagyon jók a falvak amiket csinált és talán az egyik legjobb brotherhood mod is ott van,szerintem. Tényleg minõségi javításokat csinált az Oblivionhoz. És látom még mindig készít dolgokat szóval remélhetõleg felturbozza majd a néhány elemében elég egyszerûnek igérkezõ Skyrimet is 😊

A showracemenu nem rossz, de lehet hogy megvariálja egy kicsit a karaktered statjait, ha nem vigyázol. 😊

Ja. Most jut eszembe. Nem tudok letölteni a Tesnexusról, mert ha a download gombra bökök, csak az oldal tetejére dob, de majdnem minden gombnál ezt teszi. Mi lehet a probléma. A régi nexusról tudtam letölteni, de mióta az új design van azóta nem megy a dolog. A felugró ablakok tiltását is kikapcsoltam az oldalon, meg az ABP-t is, mégsem mûködik. Tud valaki segíteni?
PiszkosFred
console-t elohivod, majd showracemenu parancs

Atilorn.
Nem vagyok teljesen biztos benne, de talán a COBL móddal lehetséges a karakter játék közben történõ változtatása. Keresgélj utána és olvass róla.
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=21104#

Ne kérdezd, hogy hogy mûködik, még nem használtam. 😊