The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
gyerekek én felraktam a kieget az ujat és semmi extra nincs a sátékban uj sziget meg végképp nincs new gamet kezdtem de semmi..mit tegyek?
Gnome
hmm hát ha ezt megcsinálnám lenne kb vagy 2-3 óra😛..ennyit nemérmeg..az én oblivionom szoszerint agyonvan moddolva kiegészítõ után találtam is egy texturahibát valszeg a parallex citiesbõl kifolyolag a városok "járóköve" kicsit összefolyt,de elviselhetõ várok javításra pár hét alatt úgyis gyártanak hozzá a modderek.

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Köszi az ötletet, de ez sem segített rajta sajnos. 😞
GoKu x
futtatásba írd be hogy dxdiag és a sound fülnél a hanggyorsitást vagy mit vedd "basic"-ra. hátha jó lessz.

Köszi az ötletet, amúgy is ráfért már a vinyómra. De sajnos ez sem használt, pedig végigmentem rajta a Windows saját töredezettségmentesítõjével, meg a Diskeeperrel is. Egyedül az használ, ha kikapcsolom a zenét, de úgy meg oda a hangulat egy fontos része. Elképzelni sem tudom már, hogy mi okozhatja ezt a hibát.
koschwarz
<#nyes>

és milyen segorat (bocs) világa?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

LegionarR
Nekem csak az új Patchel volt gondom, a kiegészítõ semmi gondodt nem okozott (leszámítva az álmatlanságot persze 😄)

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

MerlinW
Egy torrentoldalon írtam a friss és nem annyira friss oblisoknak, gondoltam ide is bevágom, hátha megelõzünk pár kérdést😊

- elméletileg a kegészítõ tartalmazza az 1.2-es patch-et.

- a modok közül 1-2 lehet hogy nem fog menni a kiegészítõvel rendesen (pl a Natural faces).

Tehát a lényeg. Ajánlom a következõ lépéseket:

1 - A mentésekbõl csináljatok biztonsági másolatot (documents and settings/user/my documents/my games/oblivion)

2 - telepítsétek újra az obliviont

4 - pakoljátok be a hivatalos addonokat (opcionális)
01 Oblivion - Horse Armor Pack
02 Oblivion - Orrery
03 Oblivion - Wizard's Tower
04 Oblivion - Thieves Den
05 Oblivion - Mehrunes Razor
06 Oblivion - Vile Lair
07 Oblivion - Spell Tomes
08 Oblivion - Knights of the Nine

5 - telepítsétek a kiegészítõt

6 - indítsátok el a játékot, nézzétek meg minden okés-e.

7 - Ezután egyesével pakoljátok bele a modokat, mindegyik után megnézve minden rendben van-e. Így könnyebb lesz kigyomlálni a nem kompatibilis modokat.

Ajánlom mindenkinek, hogy a modok közül elõször az Oscuro's OO -t tegyétek fel (~500 M😎, mert ezt a legnehezebb késõbb leradírozni, majd másodikként a Qarl's Texture Pack-ot.

A modokat mindig másik könyvtárba tömörítsétek, telepítsétek, majd nézzétek meg milyen könyvtárakba miket pakol, majd ezután másoljátok be õket a Data könyvtárba. Így esetleges baj esetén könnyen ki tudjátok gyomlálni a hibás modokat.

Ha valamelyik mod nem lenne rendben, ne pánikolj figyeld a tessource.net-etet és a planetelderscrolls.gamespy.com-ot, mert 100% hogy jön hozzá újabb verzió.

[merlinw.org]

MerlinW
Elméletileg kaptál egy új küldetést, nézd meg a listát.

[merlinw.org]

megvan a shivering isle, csak nemtom, hogy lehet eljutni oda 😄 van kijátszott karim is, azzal se...
Fantusz
Lehet bug, de az az érdekes, ha aktiválom a házikós küldit, általában a városban bolyong, azért mentem utánna, gondoltam még nincsen vége a küldinek, nem véletlenül maradt az aktivok között.
Ha másik küldetésen vagyok, ott van a boltban, úgy tudok tõle vásárolni...
Mindegy, visszatöltöttem, inkább elmentem vámirra vadászni :-)

Sir Quno Jedi
7z, nem rar és ultra tömörítés. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

bmp rarral tömörítve kattingatós oldalon TE KIS SZADISTA!!!

(btw nájszos képek 😊

Sir Quno Jedi
A konzolos tápigba bettettem pár Oblivionos szkrínsotot, amit én csináltam máma, nézzétek meg. Megéri!

Leáldozós

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

rage
Az 1.2-es patch legérdekesebb újítása nálam az, hogy kilépéskor egy darabig még fekete képernyõ mellett szól tovább a zene, majd bejön egy hibaüzenet, hogy az oblivion.exe le fog állni.

Mondjuk, nem tragikus, mert amikor ki akarok lépni, akkor épp ez a célom, de eddig a patchig ilyen sosem volt.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Lehet hogy bug.

Mindenki szokott mászkálni (õ is), hazamennek aludni vagy csak úgy sétálnak egyet, nálam nem vált soha láthatatlanná.

Fantusz
Az rendben van, hogy ott tudok vele beszélni, de mit csinál a városban?
Mondom, hogy láthatatlan, de beszél hozzám, és én nem tudok válaszolni, kérdezni.

Az Imperialos bódé lakberendezõje az egyik Verus tesó, a boltjukban tudsz vele beszélni (Three Brothers).

Fantusz
Megvettem Imperial Cityben a kalyibát, a lakberendezõm meg állandóan a városban bolyong ...
Gondoltam megnézem mit csinál, erre egy ajtó mögött eltünt.
Beszél hozzám néhány szót, de sehogy sem látom, nem tudok vele beszélni.
(gondoltam õ lehet Gray Fox, mit kellene itt tennem?

Lunki88
Mióta felraktam az 1.2-es patchet nálam nem mûködik egyik arc textúra mod sem (pl. a Natural Faces), mert már próbáltam egy párat de egyik sem mûködött.
Kérdésem az lenne hogy másnál sem jó, vagy már vannak az 1.2-re is ilyen modok?
The Protector
Próbálj meg lemeztöredezettség mentesítést végezni.Ez nagyon sok esetben segít.Többet mint azt egyesek gondolnák.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Sziasztok!

Kis problémám van a játékkal, bár inkább tecnikai jellegû, talán valaki más is tapasztalta, hátha tudtok segíteni. Szóval utoljára hónapokkal ezelõtt játszottam vele és akkor teljesen simán ment. Ma folytatni akartam, és nincs is gond, csak mikor a különbözõ zenéket betölti a gép (mondjuk megtámadnak és "vészjóslóra" vált) a program 5-10 másodpercekre megakad. Ilyen eddig nem volt. Már mindent megpróbáltam, újratelepítettem a játékot, a hangkari drivert, felraktam az 1.2-es patchet, de semmi sem segített. Esetleg valami ötlet? Vírusom tudomásom szerint nincs.
bakker ez a magyarositás mire a simár elkészül az is 1 év😊 aztán még legalább 2 év mire a kieg is meglesz😊
az alap is 1 dvd volt😊 most a kieg ugyanakkora nagyon sokmindent rakhattak akkor bele😊
Nekem azzal kezdi, hogy töröljem az Obliviont (alap)/igaz régóta fenn van/

Ez normális?
PiszkosFred
Ez a kieg egy hatalmas nagy mod, amely uj teruletet es kveszetket, uj cuccokat es monsztakat pakol a jatekba. Ezen kivul tartalmaz javitast a jatekhoz, plusz egy kis tuningot a motorhoz. Mindez az alapjatekba epul bele, semmi sem fog valtozni, csak majd eszreveszed, hogy belecsoppensz a kiegeszito altal "bepakolt" tortenetbe. Es mivel a jatek tovabbra is a szinthezigazito rendszerrel mukodik, ezen nem valtoztat a kieg, igy akar frissen szabadult karakterrel is nekinezdhetsz, vagy akar egy kiprobalt harcedzett bajnokkal.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

rage
Ennyire
Ugyanúgy egy mod, mint a többi

Kezdj el játszani, s fel fog ugrani hamarosan az új questrõl szóló ablak.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Sheltem
Namost nekem is hülye kérdésem lenne 😊

Felraktam a shivering islest de se egy új ikon se egy új exe se semmi. Ennyire beépül az eredeti játékba, hogy az eredeti oblivion.exe vel indul?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

nekem még 1 csomó küldim van az alapból, de azért már leszedtem a kieget😊 mondjuk gondolom folytathatom a sima küldiket is annélkül hogy a kiegküldikhez nyulnék... vki irhatna majd élménybeszámolót hogy mivel lett jobb a jázék és hogy van-e új földrészek meg iylenek fasza cuccok, varázslatok😊
Lunki88
Lehet folytatni. <#smile>
na igen, csak azért kérdem a korábban valaki azt modnta hogyha 1.0-ról felpeccselem 1.1-re akkor az addigi kimentett állások elvesznek.. namármost is is van peccselés azért kérdem
Én még az alappal nyomulok
PTW
nyílvánvaló

és az én kérdésemre ki tudja a választ ?😄 ügy lehet a régi karival foyltatni ? nem mennek el az eddigi kimentett állások ?
PTW
nem kell külön peccselni, SI = 1.2

koschwarz
<#ticking>miért ne lenne? <#gunyos1>

Sheltem
A kiegészítõt rá lehet tenni a Knights of the Nine kiegészítõre kompatibilis vele?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

koschwarz
biztos<#nezze>

koschwarz
szerintem az SI-ben benne van az 1.2-es peccs, tehát nem kell külön telepíteni a peccset. külön is kiadták, ha valaki nem akarná megvenni az SI-t. de majd fred biztos tudja. mindenestre nem kéri a telepítésnél, igaz?<#ravasz1>

ha felteszem a keiget a msotani kimentett állássommal müxik igaz ?
Zsolo007
Látom, hogy írták, de számomra nem egészen tiszta: Fel kell peccselni a játékot 1.1rõl, mielõtt felraknám a Shivering Isles-t vagy nem?

PTW
ha visszaolvasol kb 4-5 hozzászólásnyit akkor láthatod... mivel errõl van szó, hogy az olyan modokkal amelyek shader package-ekhez nyúlnak mint pl Qarl's DoF, problémája van

MerlinW
Puding próbája az evés. Mindenki más modokat használ, nincs válasz a kérdésedre😊

[merlinw.org]

WinT
Szevasztok!

Azt szeretném megkérdezni, aki telepítette már a Shivering Isles-t, hogy mi a tapasztalata, az alapjátékra telepített modokkal mennyire tud összeakadni? Kell-e ilyesmitõl tartani vagy sem? Nincs orrba-szájba agyonmoddolva az Oblivionom, de azért használok pár textúra,- látvány, meg ilyen-olyan javító dolgot.
PTW
hát ez teljesen elmebeteg! Uninstalláltam az egészet obliviont, mindent, újraraktam most meg nem érzékeli a Shivering ISle-t egyszerûen. Az ottani mentésem betöltésénél Imperial city-be rak. Ha pedig korábbit töltök akkor egyzserûen nem aktiválódika kveszt...

Hogy rohadnának ezek meg

MerlinW
DoF-tól tök csúnya lesz szerintem... olyan irracionálisan mosott, mintha festmény elõtt lennék😊

[merlinw.org]

PTW
nincs, csak a depth of field mod,valószínûleg ez lehet a gond mert ugye ez a shaderbe belenyúl és az 1.2 patch illetve a Shivering Isles (ugyanaz) updatel(ne) valamit a shadereken. Kikapcsoltam a modot de nem segített, megpróbálom újraisntallálni SE-t hátha.

koschwarz
van valami textúrajavító mod fent?

PTW
azóta már sikerült, nemtom mi volt a baja de egy restart után már mûködött.

Most annyi a bajom hoyg a talaj textúrák teljesen hibásak illetve nincsenek. Próbáltam már OBMM-rel Archive Invalidaton toollal updatelni, de ugyanaz... mi a trükk?

20 perce installáltam. Annyi a trükk, ha multilanguage-s, akkor direktbe kell indítani az english könyvtárban lévõ setup.exe-t.

PTW
jó lenne ez a shivering isles csak eg ygond van vele hoyg nem tudom installálni... konkrétan progress bár 1 kocka után megáll és nem történik semmi... nincs HDD aktivitás semmi... fasza

Én elõtte teem fel az 1.2-es patch-cset.