The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van ilyen: Deadly reflex. A 6-os verziónál tart. A linken található változatot a legegyszerûbb felrakni, de ehhez is nagyon odafigyelve kell elolvasni, mit is kell még mellé felrakni és hogyan.

Ami kötelezõ:
+Oblivion v1.2.214 - Download the patch for your respective version.
+OBMM - Oblivion Mod Manager v1.1.2 or higher.
+OBSE - Oblivion script Extender v0019 or higher.
+NifSE
+Drop Lit Torches

Ami nem kell, de javíthatja az élményt:
+OBGEv2 Core - Only required if you want screen blood splatters.
+MenuQue - Only required if you want to use HUD Status Bars.
+HUD Status Bars - Only required if you want to see the Momentum HUD status bar.

A lényeg: lecseréli a harci mozdulatokat, lehetségessé teszi a lóhátról harcot és varázslást, az elementális hatások (tûz, villám, jég) meglátszanak az elesetteken (pl a megfagyott ellenfél darabokra törik a következõ pofontól). Lesznek levágott fejek, karok, elégett ellenfelek, stb...

Cserébe az elhullottak fegyverei, felszerelése jó eséllyel erõteljes javításra szorul, ha elégeted, lefagyasztod vagy villámmal intézed el a szembejövõket. Az összes vágó-szúró-ütõ szerszám dobható, a fáklyák is, ami egyébként így nagyon komoly fegyverré válik. A tûzre érzékeny ellenfeleket egy távolról dobott fáklyával el lehet intézni. Vámpírok ellen pl majdhogynem "one drop one kill". A dremorák is rosszul tûrik a hozzájuk vágott fáklyát. Tûzelementál ellen nem jó...

Nagyon jó kis mod, de a lóhátról harc ezzel sem lesz olyan, mint a M&B lovasrohama...

Fantusz
Oblivionban a ló viselkedése unrealisztikus, lóról harcolni meg nem lehet.
Alacsony szinten olykor jól jön a harcban egy pitbullként viselkedõ paci, de ha rám hallgatsz, nem használsz lovat.
Futva, akadályos terepen ugrándozva közlekedve fejlõdik az athletics, acrobatics képességed (utóbbinak a kombo-támadásoknál is lesz jelentõsége közelharcban).
Az athletics fejlõdésével egyre gyorsabban tudsz majd futni, s ha gondolod rásegíthetsz fortify itókákkal, enchantokkal, s bármily meglepõ gyorsabb futásra lehetsz képes, mint a lovak.

Shadowmere magasan veri a játék többi lovát, úgyhogy ha ragaszkodsz a lovagláshoz, s van ambíciód a bérgyilkolászáshoz a fekete paripát szerezd meg.

Sziasztok

Hallott e esetleg valaki egy olyan módról ahol a ló hátáról is lehet az ellenség nyaka közé csapkodni...? 😊 Mert nyílt terepen egy tápos ellenséggel szemben kimondottan elõnyös lenne... ( Ha valaki kopjatörést és hátrafelé nyilazást akarna mûvelni PC az próbálja ki a Mount & Blade játékot. A grafika nagyon alap de a jól kidolgozott lovasharc kárpótolja a játékost. Nekem legalább is tetszik... )
Tyû, kösz a gyors választ 😊

koschwarz
ja, talán pont egyedül a prófétás pletyka megjelenik a naplóban, ami a knights of the nine dlc-ben van.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
igazából nincs sok hasznuk. illetve annyi, hogy ezek a "pletykák" tippeket adhatnak egy-két küldetéshez vagy barlanghoz, de mindenesetre ezek így konkrétan nem jelennek meg a journal-ban.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sziasztok!
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy néha a bal felsõ sarokban megjeleni egy szöveg pl: Új Téma: Próféta, xy, stb... Ez általában akkor jelenik meg ha valamilyen beszélgetést - 2 NJK közt folyik - kihallgatok.
Ennek az új témának milyen funkciója van, mire való?

köce

Calver
láttam régebben ilyet valahol, de most csak ezt találom...

"The trees move. Do you not see it?"

nekem olyan mod kellene, amivel a létezõ maximum attrib értékek 200 a felsõ határa. mert olyat találtam, ami 100 felé engedi ha csillagjegy ad hozzá extrát, és sztem a természetfeletti képességek is kellenek a nehezítõ modok mellé, de azért csak ezzel a korláttal. esetleg skilleket 100 felé engedõ mod is kellene, ha vki ismer ilyet...

wesker24
Van egy pár Aréna mod de arra nincs megoldás hogy a narrátor szövegét átugorja sajnos !
Calver
tud valaki esetleg valami zseniális modot, amivel a kedves bemondó az arénában letudja a kisregényeit egy mondatban és mehet utána a kétlábú szabadon buksikat beverni?
nem csípem, h minden meccs elõtt fél percet dumál legalább, teljesen feleslegesen - na meg már hallottam az összes szövegét.

Köszönöm a segítségedet!
Nem használsz sok modot?
Nekem nem volt sok gondom csak ha sok modot próbáltam ki.
Bár tény a Skyrimre több idõt szántak a game tesztelésre és ebbõl jobb is lett. Viszont nincs több mint 300 dungeon meg hely benne, csak 150 körül és azok se egyediek, de azt jól összerakták. Az Oblivonnál elképesztõ mennyiségû anyagot nyomtak bele. Tele van olyan dungeonnal ami nem quest célpont csak egyszerûen hely a kalandozáshoz. Oblinál nagyon arra mentek adott idõ amennyit csak lehet beletegyenek, még egy évvel késõbb is akadtam újdonságokra 😄

Köszi.
Amúgy hihetetlen milyen bugos a játék....

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Calver
shift+bal klikk a térgyon.

Sziasztok.
Hogy kell eldobni tárgyakat?
Már mozdulni sem bírok azt írja .

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Calver
másodikra pedig:
egynek ez, vagy ha nem akarsz ini-t piszkálgatni, fraps.

Az elsõ kérdésedre..be vannak épülve a játékba...az egyik majd egy templomnál kezdõdik, a másik pedig egy szigeten indul egy kapuval de a quest naplóba találsz majd rájuk utalást lehetõleg ne lv1 körül kezd el õket. 😊
A másik hm most nem jut eszmebe de ha beírod a dzsugliba hogy make screenshot meg Oblivion biztos lesz találat rá. Sppeciel é nem készítettem sose. 😊

Sziasztok... Újból leporoltam ezt a remek játékot és ismét elkezdtem játszani mert hát nem birok ráunni... Viszont két dologban kérem a segítségeteket mert ezidáig nem tudtam rájönni.
A Knights of the Nine és a Shivering Isles kiegészítõket hogy todom elindítani. Feltelepítve fel vannak de se egy ikon se semmi...tudja a deadra...
A másik... HOGYAN LEHET KÉPET KIMENTENI A JÁTÉKBÓL???!
Mert a Print Screen billentyû lenyomása nem ér semmit...

Segítségeteket elõre is köszönöm!
Thx, akkor mindjárt bevásárolom. <#vigyor0>

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

wesker24
Tlejes mértékben jó hozzá a magyaritás teszteltem és semmi gond vele !
És ehhez a steam-es változathoz is jól használható a magyarítása a játéknak? Mert akkor begyûjteném.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Lunki88
Akciós steamen a goty delux edition. Csapjon le rá aki még nem tette volna. 😊 Nekem már megvan a dobozos év játéka kiadás, de erõs a kísértés hogy steamen is megvegyem. 😄
Calver
rosszat linkeltem, ezt akartam, ez a Robert és Exnem verzió, de a lényeg a másikon is látszik.

Az UFF és a TFF gyakorlatilag ugyanaz, már nem is tudom melyik az eredeti és melyik a továbbfejlesztett.

Igazából úgy 3-4 éve, mikor ezt a TFF csomagot összeraktam, én is elég sokat válogattam, melyik néz ki a legtermészetesebben. A legtöbb valóban csak a playboyon és plasztikai sebészeti melléktermékeken felnövõ ifjoncoknak jöhet be és akkoriban a Robert's female épp csak elindult, nem volt hozzá semmi. Az Exnem már akkor is kifutott, nem frissült, volt még a BAB, ami viszonylag értelmesen nézett ki, de az is leállt már addigra.
Azóta meg a HGEC vette át az uralmat, ami szintén egy túlspilázott modell, bár van belõle némileg visszafogott is, igaz az indulása óta nem is néztem rájuk, csak amikor tallózok a nexuson, akkor látom, hogy még mindig készülnek hozzá modok.

Calver
aha... Exnem-et elsõsorban azért használom, mert amikor kerestem testmodokat (2008 végén?) kb ez volt az egyetlen, aminek a készítõje nem bukott meg biológiaból és volt kb arról fogalma, hogy mi nem okozna azonnali gerincsérvet <#idiota> bár a Robert féle is kétségtelenül jól néz ki.

páncélra már van normális modom (ez), bár kicsit Bare Your Midriff, de ettõl függetlenül hangulatosan néz ki szvsz, meg ennyi elszakadás a valóságtól belefér. (a bikini láncingen és társain csak halkan zokogni tudok)

na meg... High Elf-el nyomulok, akiknek a magassága (és emiatt sebessége) remek dolog, viszont páncélok hajlamosak kicsit furán kinézni rajtuk, tekintve h mindegyikük két méter magas nádszál alkat <#bohoc>

Exnemhez már vagy 4 éve nem jött semmi új.
A TFF-hez, illetve úgy két éve a HGEC-hez mennek a konverziók.
Nekem a Robert's Male és Female verziók jöttek be, azokhoz is van elég cucc (bár jóval kevesebb, mint a TFF-hez), csak össze kell szedni.

Anno a TFF-hez összeraktam vagy 50 modot, boltokkal együtt, lett úgy 3 Giga.

Ha harci felszereléseket akarsz, nem csábos rucikat, akkor ajánlom az Armamentarium-ot. Van belõle többféle testmodeehez veló konverzió.
Ez pl az exnemhez való.

én is újra lázban égek. de amíg nincs meg az új vidkari, inkább bele se fogok, mert csak csalódás lenne. nagy lcd-n és tökéletes képfrissítéssel akarok újra nekivágni, mindenesetre a modokat már szorgosan gyûjtögetem addig is meg rendszerezem.

ha eljutok a telepítésig, írok majd, szeretnék tanácsokat kérni

és végre befejezem a 1-2 éve ígért teljes telepítési útmutatót is. az hiszem a skyrim-re még kell várni legalább fél vagy egy évet, hogy kiforrja magát. eddig se volt sürgõs, csak 1x lesz idõm vele játszani, addigra legyen bugmentes és balanszos a dolog. sajnos még a nehrim is hátravan. volt egy jó karakterem, de az új végsõnek mondott peccsek tönkrevágták a mentéseket...

Calver
létezik valami normális új ruhákat adó mod Exnem-hez?

nézegetem itt nexus-t, de mindenütt videojátékokra maszturbáló 12 éves kisfiúk alkotásai csapnak pofán, és ez biza nincs jó hatással az ember életkedvére... bár asszem ez a csúcs.

csinálni akarok magamnak valami normális felszerelést speed enchantokkal, amiben harcon kívül futkározhatok, de az alap ruházatok, nos... nem valami túl szépségesek - viszont az ilyen fappoló kisfiúknak szánt dolgoktól a szõr feláll a hátamon.

Kicsit elkalandoztam Skyrimben, de rájöttem, még mindig az Oblivion az igazi. A Skyrim túl egyszerû lett még úgy is, hogy egy csomó korlátot állítottam magam köré. Pl nem mágikus (pl tolvaj vagy vadász) karakterrel semmiféle spellt nem használok, nem enchantolok, stb... Ráadásul a képi világ is sokat romlott az alap oblivionhoz képest is. Majd ha kijönnek rá a szintezést rendbetévõ, és a questek "befagyásait" javító modok, talán kap még egy esélyt, de addig mellõzöm.

Ha már Obli, akkor egy komplex modkészlettel kezdtem újra: CUO. Minden modját felraktam, így - elvileg - rengeteg új kihívást találok majd. Bizonyos elemeit korábban is használtam már, így nem teljesen ismeretlen a dolog, de így, mindent együtt és ezeken kívül gyakorlatilag semmi egyéb (na jó: a hervesting flora azért kell), még nem volt a gépemen.
A mágus karakter induláskor kap egy halom alapszintû spellt, 25-ös alkímiát, cserébe jó gyenge és edzetlen. Tipikus mage...
Egy zombi ha kartávolságba kerül, vége. Mármint a karakteremnek. De két folyami rák is elintézi, ha kicsit is összedolgoznak.

Cserébe alig pár óra után végignéztem, ahogy egy útonjáró mágus meg két imperial guard lepofoz egy teljes, mágikus tulajdonságokkal ellátott nehézvértes rablót. A páncélzatát még úgy sem tudtam egy menetben elvinni, hogy felhúztam az 50 egységet könnyítõ csizmáját, míg beértem a városba. Tudni kell, hogy itt nincs gyorsutazás. Illetve van, de csak városok között, 30 gp-ért, egy postakocsiszolgálat visz, de csak szigorúan nappal. Estefelé megkérnek, hogy keressek egy fogadót, aztán reggel jöjjek vissza.
A városokat is átalakította kissé (Imperial Cityhez nem nyúlt), Bruma-ban pl meg lehet venni egy kovácsmûhelyt, mindenütt van 1-2 hajó pluszban, stb. Van kereskedõ céh (belépni nem sikerült még, talán nem is lehet, de feladatokat adnak), útonjáró npc-k, mint a TIE-ben, a Fighters Guild majd minden sarkon fel akar venni tagnak, de újjá lehet építeni majd Kvatch-ot is, ha visszavertük a daedra invánziót. Vissza lehet állítani a mágus céh eredeti állapotát, amikor Mannimarco iskolája még nem volt õsellenség. Van egy elf város és egy vámpír város is a föld alatt. Be lehet járni a birodalom ranglétráját, ki lehet próbálni a nekromanciát, azaz rengeteg új feladatot lehet végrehajtani. Nagyon jól látszik, hogy a sok nagy modot egyetlen (kissé túlérzékeny, de ezt elnézem neki) ember tartja/tartotta kézben, mert nyoma sincs a modok összehangolása közben tapasztalt problémáknak. Sehol egy váratlan ctd, és kilépéskor sem fagy be a program. Ellenben majd minden új párbeszédhez van hang is.

Úgy vettem észre, hogy a TIE-vel (ezt szerettem volna még beépíteni) némileg összeakad (pl Bravilba nem tudtam bejutni, azonnal kidobott a program, ha a tie is aktív a CUO mellett), de valószínûleg nem is fog hiányozni belõle. Az egy másik világ, amit másik karakterrel kell megélni.

Fantusz
Magyarítással játszva elõször annak az info-ját nézd át, mit ajánlanak, és esetleg mit nem.
Nem játszottam a magyarítással, de úgy tudom lefordították az alapjátékot, és a hivatalos modokat (DLC), viszont a normális mûködéshez minden föl kell rakni, illetve, ha nincs meg valamelyik DLC, akkor annak a magyarítás részét is ki kell hagyni.
Magyarítással minden olyan további mod felejtõs, ami szöveges részt is tartalmaz, és a magyarításból kimaradt.

Ombika
Udv.

Eloszor akarom kijatszani Obliviont meg a Skyrim elott honositassal, max grafon (gondolom Qarl's Texture Pack szukseges), ezen kivul mit ajanlotok elsore amit erdemes feltennem?
-hivatalos patch
-unofficial patch
-unofficial mods 1.1

Vagy ez mind kell egyszerre? <#worship>

Mért is töltsem le ha megvan eredetibe? Meg amúgyis ha nem lenne meg akkor hogy mutattam volna róla képeket? Legyél büszke hogy ilyen jó játékot le kalózkodsz a netrõl 😄

Fantusz: Nem nagyon értek a progihoz, de azért köszi 😊

bölömbika
Tölcsd le a Battle Horn Castle filét és ez elvileg megoldja a grafikai bugot!!

Aero cool cyborg,Asus m4a87td,AMD Phenom 2 X6,Asus 6950 1Gb,Kingston DDR 3 8gb 1600mhz

Köszi, majd holnap kipróbálom 😊

Fantusz
Magyarítás is egy mod, ami be tud kavarni szépen, mint ahogy az látszik is.

Azok a sárga foltok azt jelzik, hogy ott lenni kellene valaminek, érzékeli is a játék, de nem találja hozzá a textúrákat.
Néhány segédprogramot ajánlott felrakni, ha modokkal játszol (magyarítás), Oblivion Mod Manager-ben tudod állítani a betöltési sorrendeket.

Magyarítással nem játszottasm, de gondolom azt kell utolsó helyre rakni.

Csak azt raktam fel ami a magyarításban volt.

wesker24
Biztos egy textura mod miatt van amit nem jól raktál fel !
Így néz ki a Csatakürt Kastély ez mitõl van? 😞

Soldiers
és hol találom azt hogy milyen sorrendben kell feltenni a cuccokat??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Sõt úgy is lehet játszani (igazából úgy érdemes), hogy hanyagolod a fõ vonalat, nem foglalkozol vele egyáltalán. De ha mindenképp végig akarod ezt is vinni, a questek nem tünnek el, sõt eleve 2 hetet várnod kell (játékidõben), hogy a jutalmad megkapd, addig is lehet kalandozni...

Amennyiben felraktad a magyarítást is, valamit kihagytál a kötelezõen elvégzendõ lépések közül. Kezd elölrõl az egészet. Uninstall, az Oblivion könyvtár teljes törlése, registry átfésülése és kitakarítása. A mentéseidet tartsd meg, és elvileg be tudod tölteni õket, amikor már jó a telepítés.

Am ha kijátszom azután még lehet rohangálni a pályán?

elég nagy gond ez egy frissen telepített oblinál. textúrahiba, nem találja a vincsesztereden a szükséges fájlokat, íyg anélkül rendereli a képet

Soldiers
HAli srácok tegnap megvettem az Obliviont játszottam vele addig míg az elején amikor a király meghalt és kujotottam a csatornákból és mikor kiértem az egész terep a fûvek lila az mitõl van??

Nem akartam én soha osztagot vezetni. 8 napja látom az embereimet, a testvéreimet, ahogy ölnek és megölik őket. 8 napja kívánom bárcsak véget érne. XBOX Live: Toiast26 HUN

Próbáld ki a Tammriel immersion extensiont. Ez önmagában mindent javít és nem változtat a világon. mindenképp normálon vagy easyn kezd vele. Mert amit fantusz ír azt mind javítja de lv1-en tényleg lv1 egy vagy és nagyjából a patkányokon kívül mindenki elõl szaladni kell. Legalábbis normálon is így volt. Lehet easyn könyebb.😊 És van hozzá szerintem a legmókásabb és eredetibb TNR charachter cserélõ mód ami a játékban lévõket is lecseréli egy nagyon hangulatos, világhoz illõ arcokra, mindent fajt. 😊 Egy próbát szerintem bõven megér nem nagy és tényleg kihívás lesz a játék vele. 😊 És nem rohangál a kis bandíta deadric stuffban persze.

Rash87
Már most látom,h sok gondom lesz ezzel...
Több ezer mod van,azt se tudom mit/hol keressek :\

Glory, Glory Man. United!

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_608373&feature=iv&src_vid=ebI0McEcPmY&v=pq8N9Yovj8c
Ezt látta már valaki?

Fantusz
Egy jól sikerült játék, ami nem véletlen lett anno az év játéka, de vannak hibái.
Nagyon nem mennék bele a részletekbe, olvass utána.
Röviden annyit, hogy a játék mindíg a hõsöd szintjéhez igazítja az ellenfelek szintjét, s a felõdélsrendszer olyan, hogy ha az elõre beállított kasztok közül választasz magadnak, gyorsan lépkeded a szinteket, de valószínûleg 10-15. szint környékén irdatlan nehézzé válik a kalandozás, erõben, HP-ban erõsebbek lesznek az azonos szintû lények. Az sem egy realisztikus dolog, hogy 20as szinten a legutolsó paraszt is deadric armorban bóklászik - ezeket érdemes moddal korrigálni.

Keress egy modot, ami ezt a szintezõdést megszünteti.
Lesznek lényegesen erõsebb lények már a kezdetekkor is, elõlük el kell futni.
A bandita meg maradjon magasabb szinten is bõrpáncélos csóró, ne 10ezer aranyat érõ páncélban zaklasson a 100 aranyért.