The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Én utáltam Oblivion kapukat. Számomra annyiból álltak, hogy végigugráltam a pályán, kikaptam a követ és csá 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Köszi szépen, nagyon sokat segít a rövid leirás.. harcost választottam..
...
A fiút csak úgy tudjuk elcsalni Chorrorba, ha elõbb rendet teszünk a környéken, ehhez nem kell mást tenni, mint szépen belépni a portálon keresztül az alvilágba. / Ez meg is tõrtént de az emberem annyira gyenge mint egy nádszál, és csapnak egyet kettõt rám, és nekem annyi...
Fantusz
Magyarítás nélkül is elég jól játszható lenne, mert a küldetéseket jelölik neked (hová menj), de legalább az alapokat meg kell érteni, kihámozni a szövegbõl, egyébként nem értet, mi zajlik körülötted, s úgy valóban nem lehet túl szórakoztató.
Bolyongva fosztogatni a dungeonokat minden gond nélkül lehet, NPC-kel beszélgetve már nem árt tudni, mirõl is van szó, fõleg, ha az küldetést ad - nem lehet elakadni a játékban, csak néhány küldetéskor kell döntened valamirõl, s ott azért jól jön, ha tudod mirõl beszélgettek.

Ételeket, és a különbözõ, növényi, állati eredetû "izéket" meg lehet enni, de nem ez a legjobb mód a hasznsosításukra.
Ételek gyógyítanak rajtad valamennyit, a dudváknak zsigereknek már sokféle hatásuk lehet (gyógyítás, mérgezés, éjjel látás, láthatatlanná tevés, stb.)
Ezek alkímiai alapanyagok, kell hozzá egy mozsár, és nem árt, ha van mág harom segédezközöd, amelyekkel a fõzeted hatékonyabbá tehetõ.
Kezdetben gyenge lötyiket tudsz készíteni, késõbb egyre jobbakat.
Fõleg mágusokhoz illõ tevékenység, de íjászoknak is jól jöhet a mérgezett nyílveszzõ.

Milyen karaktert csináltál? (íjász, mágus, harcos?)

Volt egy nagyon jó, részletes, magyar nyelvû oldala a játéknak, de valami hiba folytán most nem érhetõ el teljes egészében.
A tartalon egy töredéke viszont már ismét elérhetõ innen.
Fõleg a nemrég megjelent Skyrim (Elder Scrolls 5) eseményeivel foglakozik a portál, ami neked segítség lehet az Oblivion HQ menüpont alatt lapul.
Hiányoznak a városi, "szabad" küldetések, de le van írva a céhes karrier, a deadra küldetések, és a fõszál végigjátszása (fõszálat lehetõleg ne a játék elején csináld)

Magyarosítás okozhat kellemetlen hibákat, telepítés elõtt figyelmesen át kell olvasni a leírását.

Amiket találok kajákat azokat gondolom ha megeszem, akkor a képességeket, -nem tudom hány van és mi még-fejlesztem, ill erõsödöm tõle ugye?
magyarosítás nélkûl lehetetlen vele játszani, aki nem ismeri a játékot...
Fantusz
A játékba épített térkép nagy segítség lehet, át lehet váltani lokalizált nézetre.
Városokon belül mutatja a házakat (ki hol lakik), épületeken, dungeonok belül pedig a navigálásban segíthet.

Nah megvan a hiba,a magyarítás javitása(magyarjavitas.esp)kavar be,ha ez ki van kapcsolva,akkor a várból való kilépés után(vesszõfutás)visszatér a fasttravel.

SaGa:köszi a tippet,helyreált.Így nem kell 4 órával régebbi mentést betölteni.

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

Köszike! Uhh hát elég nagy, szép tejedelmes területek vannak rajta. Mivel nemrég kezdtem-tegap-csak el ezt a game-t elég sok nehézségbe ütközök de ez gondolom természetes..
Sikerült pár alkalommal beleakadnom banditákba, és jópár barlanga is ellátogattam. Remélem idõvel csak belejövök a játékba😊
Fantusz
Egy letölthetõ térkép,a játékon kívül nézegetheted, mennyi felfedezni valót rejtettek el.

Oblivion kaput keveset jelöl, de azokat ne is keresd, fõküldetéssel összefüggésben, késõbb nyílnak - 20as szint alatt nem érdemes "bevadítani".

Fantusz
Van térképed, csak egyenlõre nem sok célt jelöl, kezdetben csak a városok vannak rajta.
A térképen megjelennek a már felfedezett helyek, és azok, amelyekrõl NPC-k beszélnek neked (köldetést adnak oda, vagy csak megemlítik, hogy létezik a hely).
A küldetzéseket jelzõ kurzorokat is lehet aktiválni, akkor mutatja merre kell menned, illetve elhelyezhetsz te is egy jelölõt a térképen.
Hidd el jó ez így, annak semmi hasznát nem látnád, hogy egy minden objektumot bejelölõ térképed legyen, egymásba érnek a barlangok, Ayleid romok, bandita táborok, farmok.
Eltévedni nehéz, mert ha egy küldetéssel küldenek a világ másik végére, be fogják neked jelölni a helyet, a többi pedig felfedezésre vár, amíg nem jártál ott.
Figyeld az iránytût, ha valamilyen objektum van a közelben, könnyen megtalálod, s ha a közelébe értél, az megjelnik a térképeden is (az ikonok jelentését érdemes megtanulni).
Ehhez be sem kell lépned a dungeonba, de a vadonban alacsony szinten kóborolni nem veszélytelen (természetes, hisz ez is a játék lényege).
Állatokon, creaturákon kívül gonosz NPC-k is élnek a vadonban, necromanták, conjurerek, vámpírok, banditák, marauderek, s egy táborba toppanva nem tudhatod, hogy ott békés vadászt, vagy dühös martalócokat találsz (gond egy szál se, csak légy óvatos, ne sétálj be 5-6 vicsorgó fegyveres közé)

Kéne egy térkép.. km-eket lehet rohangálni.. 7 végén meglesz a magyarosítás, de igy egyenlõre nehéz. Valakit megkell keresnem de hogy merre van?..
Nem az a stílus. Ténylegesen szabad a játék, azt csinálsz, amit akarsz. Ezzel el is ronthatod magadnak a dolgot, mert a beépített szabályok lehetõvé tesik az önkorlátozás nélkül játszók számára, hogy mindenben tökéletes legyen. Ezzel aztán jól el is rontják maguknak a dolgot.
Ne kezdjen senki abba a már unalomig ismert litániába, hogy "elrontották a fejlesztõk". Nem, õk ilyenné akarták tenni. Nincs beépített korlát (néhány van, mert pl nem ihatsz egy csata közben akárhány gyógyitalt, hiába van nagy készleted), azt csinálsz, amit akarsz, akár egymásnak teljesen ellentmondó képességeket is használhatsz, ha akarsz. Csak ne panaszkodj utána, hogy ez így nem jó. A Te döntésed, a játékban egyedül a magad örömét tudod elrontani.

Én vagyok olyan hülye, hogy a minap kidobtam két teljes napi játékot a fejlõdéssel, megszerzett cuccokkal együtt és egy korábbi mentéstõl folytattam, mert nem vettem észre, hogy valahol sikerült egy ártatlan arrajárót is kinyírni, minek eredményeként a jó öreg Lucien meg is látogatott éjjel. Ez a karakter egy mágus, aki nem akar oktalanul gyilkolni. Ha kell, akkor persze megteszi, de csak ha rákényszerítik. Lopni is csak azt, amit másképp nem lehet megszerezni (pl a máguskönyvet a mages guild belépõ feladatoknál). Nem kovácsol, zárat is csak akkor tör fel, ha nincs más kiút, akkor is a megfelelõ varázsszóval.

A fõ küldetéssort is el lehet végezni, de nem kell. A fõ feladat bevégzése után is van még teendõ a világban, így nem ér véget a játék. Ha meg modokat is teszel fel, majdnem végtelenítheted, mert többtíz komoly, összetett questmod létezik hozzá. Csak vigyázz, mert egymással nem biztos, hogy összeférnek és igazából akkor használható ki a sok lehetõség, ha hajlandó vagy nyugdíjba küldeni az egyik modkészlettel futtatott karakteredet egy másik modkészletben újra kezdõ karakterért. De az is lehet, hogy egy készlethez többféle karaktert indítasz, ha rpg-s módjára kijátszod a választott karaktert és nem akarsz egy mindenhez értõ minden céhet uraló fazont magadnak.

Rakd fel a Fighters Guild Contracts és az Elder Council modokat a CUO-ból, alaposan kibõvülnek a Guild által adott feladatok, meg beállhatsz a légióba is ha akarsz. Szépen be lehet járni a birodalom ranglétráját.
A CUO alap modban van egy olyan Fighters Guild Contracts verzió, ami "SAFE" azaz biztosan nem aka össze más modokkal. Ha a külön lévõ modot akarod használni, akkor ezt a "SAFE" verziót kapcsold ki.

Milyen modok vannak fenn. Pl a CUO-ban lévõ "utazási iroda" kikapcsolja a fast travelt.
Egyébként meg a konzolba beírod, hogy EnableFastTravel 1 és talán helyrejön.

Fantusz
DB a csúcs, de mindegyik guildos küldetéssor jó, amíg el nem éred a guildmaster címet -akkor sajnos mindegyik guild érdektelen lesz.

Harcosoknál a központ Chorror, küldetéseket ott, Anvilban és Leyawiinban adnak, a helyi céhvezetõ mondja, ha másik városban lesz "jelenésed".
Lóti-futi küldetésekkel indul a történet, hisz tulajdonképpen kezdõ vagy, kire lehet bízni egy patkányírtás, de késõbb komolyodnak a dolgok, úgy tûnik valakik keresztbe akarnak tenni a céhnek, s rád vár a feladat, hogy kiderítsd az igazságot.
Nem egy díjnyertes történet, de megér egy végigjátszást.

Calver
Fighter's Guild küldetések milyenek? DB-t és Thieves's Guild-et most fejeztem be, kismágusokat is elkezdtem, meg régebben el is vittem valameddig, de harcosok küldetéseinek soha nem ugrottam neki...

"The trees move. Do you not see it?"

Fantusz
Nem rossz az alap sem, de néhány változtatás nagyot tud dobni a játék hangulatán.
Az elõre beállított kasztok helyett jobb saját (custom) kasztot csinálni a karakterednek, és egy olyan modot felrakni, ami megszünteti az ellenfelek szintezõdését.
Annak nem sok értelme van, hogy a lények többsége a szintedhez igazodva kóborol a vadonban, és magas szinten egy "szakadt" bandita több ezer aranyat érõ cuccban feszengve zaklasson néhány aranyért.

Pl. a TIE moddal hatalmasat változik a világ, nehezebb, de realisztikusabb lesz - sokáig bizony a futás lesz a legjobb "fegyvered".

Hát 😊 2006-ban az évjátéka volt. Van vagy 300+ dungeon meg egyébb, 8 város meg sokminden még, vannak nagyon jó modok amiket itt is láthatsz összefoglalva, van egy világ amibe simán bele tudsz tenni akár 300+ órát is. 😊 És még mindig lesz mit csinálod. vannak hangulatos dark brotherhood küldik. Van egy relative jó történet. Nos talán a karakterek elavultak meg csúnyácskák de a környezet az ma is agyonüti a játékok zömét. 😊 Nem egy Skyrim szint de például ez talán nehezebb mint az 😄
És a dungeonok zömébe egy idõ után nem mersz bemenni annyira jól sikerültek. 😊

Amúgy ez jó játék?😊 Én eddig a diabloval játszottam. DDD
Calver
nem lehet, h valamelyik aktív küldetés megakadályozza, mert megy oda hozzád egy NPC vagy valami ilyesmi?

PiszkosFred
Csak az Arenanak (az I. resz) volt XP alapu fejlodese. Minden tovabbi reszben mar skillek fejlodesevel tudtal csak szintet lepni, xp mint olyan, megszunt.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hát sorry 😞 De vannak gyakorlottabb topic társak talán majd õk. Gondolom azok sem állnak fenn amit vzajcev topictárs írt. Érdekes. Nem emlékeszek olyan questre ami kikapcsolná a fast travelt.

Megnéztem,Bravil városba belépés elõtt még mûködött,a fast travel.
A vesszõfutásos küldetésnél már nem.
Sok módot használok,de elõtte lett csinálva pár játékmappa mentés,ha valami elromlana.
Az alapjátékkal,semmi mód,eredeti exe,ugyan onnan a mentéstõl nem megy,a város elõtt még jó.

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

1.vagy fullon vagy szajréval
2.vagy ellenség van a közeledben
sztem

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

Nem használsz valami ui modot? Van ahol ki be lehet kapcsolni és lehet alapból ki van kapcsolva...

Sziasztok.
Azt mi okozza hogy nem tudok gyors utazni?
Kint vagyok a szabadban,és már ismert helyre nem enged,meg olyasmit ír ki,hogy errõl a helyrõl nem tudsz gyorsutazni?
Sok a cuccon és jó lenne eladni a városba,de addig sok az út,és akkor mi van ha belebotlok pár barlangba,amit ki szeretnék fosztani? <#nevetes1>

ah ok. 😊 Akkor nem tudom mi volt a problémájuk..mondjuk talán még xp volt a morrowindbe. 😊 Mintha rémlene egy képen amit mostanában láttam. Anno nem tudtam lerakni se a morrowindet de már nem emlékszem a rendszerre csak a fõküldetés rémlik meg a telvanni Haalu és Redoran ház közötti konfliktus,meg a sok hely amit bejártam és még az milyen nagy volt Vivec. Zseniális kis játék volt. 😊

PiszkosFred
De nem am, Daggerfall ota skill alapu a fejlodes.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Morrowind az nem xp alapú volt? úgy rémlik az obli vezette be ezt a rendszert de nem emlékszem. Mindössze úgy rémlik rengeteg rp-s ki volt bukva erre mert ne tetszett nekik hogy nincs xp...

ja ja most látom én a listát néztem mint összefoglaló.

Köszi szépen! Legalább akkor azt már tudom hogy 1. a tutorialt kell végigcsinálni😊
Fantusz
Miután kijöttél a barlangból, nézz körül, s látod a közelben a fõvárost.
Nem kötelezõ oda menni, de ajánlott (márcsak azért is, mert az van legközelebb).

A további lépéseket némileg befolyásolhatja, hogy milyen beállítottságú karaktert választottál, szeretnél.
Chorror nincs messze imerial City-tõl, ott csatlakozhatsz a harcos céhhez, jelenkezhetsz mágusnak (de az egyetemig hosszú még az út), tolvajokhoz a fõvárosban maradva is találhatsz utat magadnak, de nem fontos azonnal a küldetéseiket csinálnod.
Fõküldetést inkább hanyagold, leadhatod az amuletet, így kapsz egy kis segítséget (páncél, fegyver), de nem menj Kvatcba.
Erõsebb ellenfél ellen, ha futásra kényszerülsz, az utakon örjáratozó katonák segítenek.
Nagyon kevés a tiltott hely a játékban, az elsõ idõszakban ellátogathatsz az összes városba, az utak napközben biztonságosabbak, de így is lesznek, útonállók, farkasok, goblinok, akik nem barátkozni szeretnének.
Másik megoldás, hogy Imerial Cityben, Chorrorban maradsz, s ott fejõdöl néhány szintet.

A fejlõdésrendszer szokatlan lesz, ha még nem játszottál az elõzõ részekkel: amelyik képességed használod, az fejlõdik, s 10 majorban lévõ skill fejlõdése után léphetsz szintet (aludni kell)
Az alvásról annyit, hogy az bizony ebben a játékban nem egy veszélytelen tevékenység, vámpírok is vannak :-)

Ha már kijöttél a szabadba, azt csinálsz, amit akarsz. A kezdeti tömlöc, barlang, csatorna rendszer a "tutorial" küldetés. Ha ezen túl vagy, megkaptad a fõküldetéshez szükséges információkat és az amuletet, amit el kell vigyél Weynon Prioryba. Ha jót akarsz, egyelõre nem mész oda, majd csak ha úgy 20-25 körül lesz a szinted.
Nézelõdj, gyüjtögesd a növényeket, pofozkodj a rákokkal, kisebb ellenfelekkel. Emberekbe egyelõre ne köss bele, hamar lenyomnak. Ha nagyon gáz a helyzet, futás. Menj be a városba, beszélgess mindenkivel. Vannak, akik feladatokat adnak.
Kezdetekben az utakon járkálj, menj el a többi településre is. Amikor elég erõsnek érzed magad, menj be a barlangokba is. Hamar rájösz, hogy mégse vagy elég erõs, de közben tanulsz, fejlõdsz.
Beléphetsz a különbözõ céhekbe (Guild), ahol kapsz feladatokat. Párszáz órát el lehet vele lenni úgy, hogy közben a fõküldetésnek feléje se nézel. Vehetsz házat minden városba, azt be lehet rendezni, ha akarod...
Stb...

Megj: az Oblivion nem Oblivion IV, hanem Elder Scrolls IV: Olbivion.
A teljes Elder Scrolls sorozat eddig:

Arena
Daggerfall (ezek DOS alá készültek)
Morrowind
Oblivion
Skyrim

Jah, az Oblivion IV-rõl van szó..
Valaki légyszi irja már meg hogyan tudok kijutni a szabadba😊 1 órája ismertem meg a játékot, majd letöltöm a magyarosítást, de egyenlõre nem tudom, barlangokban voltam lett, aztán kijöttem, és most passz hogy mit csináljak.. Köszi aki ir.. egy lány
Azzal kezdtem, rögtön ott a linkje is. A többi csak a Deadly Reflex 6-oshoz szükséges kiegészítések...

Az egész hozzászólás csak errõl szól.

Talán a deadly reflexet hagytad ki egyedül ez fatalityket rak be..nem rosszak, és belsõ nézetbõl is mûködnek. Mondjuk szerintem az 5.0-t érdemes csak a 6.0 az nagyon nindzsás lett.

hmm. lehet hülyeséget mondok, de immersive caves, vagy vmi ilyesmi. láttam iylet, most nagy mod letöltögetésbe vagyok. keresõbe cave, és ott kuturássz, mert lesz ilyen

Calver
nem zenére gondolok, azt beállítások között is ki lehet kapcsolni - háttérzajokra, amik mennek pl ha egy dungeon-ban mászkálsz... hallani lehet egyfajta "robajlást" a háttérben, amit külön nem lehet kikapcsolni.

hmmm, mit akarsz valójában ? akármelyik zenemappát el tudod némítani : battle, dungeon , explore, public ha kitörlöd a könyvtár tartalmát. vagy nemrég találtam olyat hogy :

40silentmp3s-xxxxxxx megtalálod így sztem különbözõ hosszúságú néma audiofájlok, amikor is mondjuk csata közben csak az acél csengése hallatszik, nincs alá zene

én leszedtem a legtöbb elérhetõ zenei modot a játékhoz, 1,5 giga a zenemappám, és még hozzá lehet tenni sztem simán a blade of darkness komplett, a heroes sorozatok egykét zenéjét, enya, conan filmzenék stb. és ezt mindenképpen :

http://www.youtube.com/watch?v=wXxpmPT7zb8 (wild beast in the water)

http://www.youtube.com/watch?v=NjiRTjl3trc (ancestor ghost 😊

szóval azért annyira nem lehet éppen megunni...

Calver
na még egy szép mod kérdés: van valami, amivel a "háttérzajokat" le lehet némítani? már hallottam minden zenét kb a játékban, át akarok váltani a sajátjaimra, de kicsit idegesítõ a dungeon-ok "morajlása" a háttérben <#rolleyes>
Baldur's Gate és társaiban volt egy ambient csúszka hangoknál, gyakorlatilag arra gondolok én - itt sajnos nincs, és csöppet hiányzik.

van két olyan mod, az egyiknél a fegyvert, a másiknál a pajzsot hordja nem az oldalánál hanem a hátán. kérdésem az, hogy aki próbálta már, 100%ig mindenki ezentúl így hordja, vagy van valamilyen százalékos megoszlása a dolognak ?

így lenne jó, elég unalmas lenne sztem ha háton hordaná mindenki...

Neked is köszönöm SaGa a részletes leírást. Jobb lesz viszont ha szerintem ezt most kihagyom. Végre sikerült valamennyire optimalizálni a játék stabilitását. Van rajta vagy 50-60 mod és még sem szaggat. A Mod managert viszont lehet hogy újra felrakom. Szeretek kísérletezni. Régebben pld. telepítettem egy elég komoly grafikai csomagot ami akkorát dobott a vizuális élményen hogy csak lestem...na meg úgy belassult tõle a gépem hogy le is törölhettem egy az egyben 😊
Köszönöm a segítséget. Igazad van. Elég nehéz lenne ezekrõl a lovakról egy rendes vágást ejteni. Lovakat csak a városok közti közlekedésre használok mert csak gyorsabb és jobban szeretem mintha a térképen jelölgetném ki az úti célt. Használom még a magyarításhoz mellékelt lópáncél módot ami kifejezetten impozáns megjelenést kölcsönöz a csataménemnek és nem mellékéssen jóval több sérülést elvisel.
Most nézem: lehet, hogy regisztráció nélkül is megy a letöltés. Közvetlen link a letöltõ oldalra.

Cyrodiil Upgrade Overhaul, de nem egy mod.
Be kell regisztrálnod magad az Engineerings Guild-nél és ott le tudod tölteni a csomagot.
Arra vigyázz, hogy két Kvatch-os mod van, együtt a kettõt nem tudod használni. Vagy az egyik, vagy a másik...

jujj, a mod neve ? meg kell néznem...

Most még csak 15. szintû pure mage karakterem van az CUO modkészletben, így passz.
Ellenben: úgy tûnik, végül összeállt Giskard modkészlete rendesen, érdemes egy próbát tenni vele.

Pl: miután Martinnal lerendeztétek az Oblivion problémát, új császárt koronáznak, aki egy idõ után felkéri az új Archmage-t (téged, ha te vagy), hogy ugyan oszlasd már föl a Guildet, vagy kiirtja... Meg még néhány hasonló finomság... Pl az Arcane University alatti vámpírváros, ahol két vámpír klán harcol egymással.
De rád hárul Kvatch újjáépítésének feladata is. Meg elrendezni a "khajjitok lázadását".

Calver
közben két kérdés:
1) hátha valaki tudja: 23-as szinten hogy néz ki az Oblivion kapuk tartalma?
most nekem 20-ason van egy rakás Storm Atronach, Clannfear, Daedroth, és Spider Daedra, meg a végén egy-egy Xivilai, ez mennyit változna késõbbre? gondolkodom rajta, h meghúzzam-e itt a szintlépések határát, vagy pörögjek fel még 3 szintet, és nézzek körbe h még milyen csodákat tartogat a játék <#idiota>

2) van-e valami zseniális mod, ami elhallgattatja a páncélok csörömpölését, mikor futkározok bennük? kezd zavarni (gyorsan mozgó karakternél egészen komikus hangja van), és annyira nem akarok CS-ben túrkálni, bár attól tartok az lesz.

Amennyiben?

Calver
egyetértek, a legjobb technika gyors haladásra magas Restoration (értsd: 100), sok mana (500-600 simán összehozható, de 300 is már megteszi) és Fortify Speed/Fortify Athletics/Feather (annyi, amennyi a cuccod súlya - ideális esetben páncél súlytalan, tehát olyan 50+ fegyver miatt), ezzel úgy fogsz futni, mint a golyó. az sem árt, ha High Elf vagy hozzá (magasságuk miatt õk a leggyorsabbak), de a többi fajjal is remekül mûködik.

ha valaki meg mindenképpen lovagolni akar, rakjon rá egy Fortify Speed spell-t - 20-nál ne többet, mert az már egy csöppet irányíthatatlan versenyautóvá változtatja a lovat, ami Shadowmere kivételével gyors halálhoz szokott vezetni. <#idiota>