The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
nemtudna valaki ajánlani 1 jó modt ?
BlackShadow
Increase Strength (+2) Increase Agility (+2) Increase Intelligence (+2) Decrease Personality (-2)

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Fantusz
Kaptam egy mérleget az egyik Darkos küldetés után, amikor a börtönbe kellett visszamennem...
A kérdésem az volna, tulajdonképpen mire jó ez a mérleg? (Scales of Pitilles Justice)

koppim
>kösz! már töltöm is, te voltál aki obli hq-n is ajánlotta uezt? 😄

Nincs mit. Az nem én voltam, én is ott olvastam róla.

koschwarz
igen, meg a viadukt is nagyon hangulatos<#rinya>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

BlackShadow
pedig tök szép volt talos plaza districtben a sárkányoskút 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

koschwarz
akkor ezek szerint nem képzelõdök. kioperáltam a modot.

BlackShadow
én vótam 😄

koschwarz
lehet hogy nem jól emléxem, de mintha valaki említette volna, hogy a let the people drink mod azt okozta, hogy a belépés után rögtön ki is lép a gamma... nálam is ez van + mióta feltettem, egyes ellenfelek ahelyett hogy támadnának, csak futnak egyenesen felém.

azért a túl sok mod okozhat némi zavart<#ticking>

vámpirlét jó oldala
minden olyan nap,amikor nem eszünk (maximum 4 nap)5-tel növekszik a strength,willpower és speed tulajdonságok
jópár
BlackShadow
erre nem tud senki semmit?😞

KÖSZ
MerlinW
még mindig planetelderscrolls.gamespy.com

[merlinw.org]

ha valakinnek megvan a Francesco mod az megtudnámondani h hol tudom összeszedni a Francesco-s cuccokat ?
Nem éri meg.

Jaja. A jó disposition kihat az árakra ez tény. AKárcsak a jó mercantile skill és a beállított alkudozási százalék és mercantile fokozat.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Egyre erõsebb leszel, egyre gyorsabb, fegyverek sebzésével szemben egyre nõ az ellenállásod, a tûz idõvel jobban sebez meg bizonyos idõ eltelte után a napfény is. Kapsz spéci képességeket, "varázslatokat", ha elég régóta vagy már vámpír nagyon eltorzulsz és emiatt nem akarnak veled szóba állni (disposition nagyon leesik), stb.

Ha iszol vért akkor a negatívunok nem érvényesülnek, de az elõnyök nagy részét is elveszíted ideiglenesen.

Járj rendszeresen romokba, a legnagyobb pénz az enchantos ill jó minõségû páncélokban van, jegyezd meg hogy melyik romban találkoztál marauderekkel és bandit ringleaderekkel és rendszeresen járj vissza az ilyen helyekre, 3 naponként újratelepülnek a kiírtott romok.

Ja és lépj szinteket, alacsony szinten szar a zsákmány viszont magasabb szinten már pillanatok alatt meg lehet gazdagodni a talált cuccokból.

Köszönöm mindenkinek! Még egy kérdés. Pontosan mivel jár az ha vámpírrá váétozom?
Sir Quno Jedi
Meg el kell charm-olni az árusokat (vagy megdumálni a fejüket, esetlge megvesztegeteni õket), hogy max. legyen a hozzáállásuk feléd és máris jó áron addhatsz el nekik ezt-azt! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A detect life varázslattal a láthatatlan embereket is könnyedén észrevehetjük
ez csak egy tip
ollie
Mint, ahogy írták, az Alkímia a legjobb pénzszerzési mód. Folyamatosan szedd össze a hozzávalókat, és folyamatosan gyártsd az italokat. Nekem 10. szinten már majdnem 100-as az alkímiám, pedig nem játszok sokat. E mellett még kirabolhatod a hullákat is, találhatsz értékes fegyvereket, páncélokat, melyeket eladhatsz, de ehhez nagy erõ kell, hogy el tudd cipelni (vagy Ease Burden varázslat)-

Pedig pénz az sok van, csak ésszel kell költekezni. Minek állandóan varázsfegyverrel csépelõdni? Varázslatok vásárlása? Ha nem kimondottan varázsló karakterrel mész, akkor nem kell erre sem nagyon költeni. 1-2 támadó varázslat, némi gyógyítás és pár segítõ spell (védelmet adó, teherbírást növelõ meg mondjuk világítást/éjjellátást adó) bõven elegendõ. Ha idézgetni szeretsz akkor pár lényt idézõ varázslat.

Tarts meg egy ezüst fegyvert, azzal úgyis tudod sebezni a normál módon nem sebezhetõ lényeket. Nem kell ekkor varázsfegyver és nem kell rengeteg pénzt elkölteni az újratöltésre vagy soul stone vásárlásra.

Szerezd meg az Azura's Star-t és akkor lesz egy soha el nem használódó lélekköved. Igaz egyszerre csak egyetlen lelket tárol, de mikor elhasználod töltésre a lelket, a kõ megmarad.

Gyárts italokat és add el azokat. Ez a legegyszerûbb és legjobb módja a pénzszerzésnek.

Gyûjtsd be az összes Varla stone-t és Welkynd stone-t amint találsz. Elõbbi szép nagy fehér kristály, általában csak búra alatt található némelyik romban. 1000 aranyat ér, de ha felhasználod, egyszerre feltölti minden nálad található varázstárgyadat maximum töltetûre. Az utóbbi szintén romokban található kék színû kristály. Ez a varázserõdet tölti újra és nagyjából 250-et ér. Rengeteget lehet belõle begyûjteni és eladni.

Hullarablásból rengeteg cucc összejön amik szintén eladhatóak jó pénzért.

Feladatért említésre méltó mennyiségû pénzt nem igazán fogsz kapni. Tárgyakat igen, pénzt nem nagyon. Pénzes melókat amik tényleg jól fizetnek, a Brotherhood ad (gyilkosok kicsiny társasága). Ott sok pénzt össze lehet szedni ha mindent úgy csinálsz ahogy mondják és a bonuszra hajtasz.

Ha beállsz tolvajnak, akkor rablásból is szerezhetsz pénzt, ha eladod a lopott cuccokat a kijelölt orgazdáknál. Másnak úgysem lehet eladni a lopott árut.

Sok sok alapanyagot is el tudsz adni amit összeszedhetsz a mezõkön, erdõkben, barlangokban a növényeket begyûjtve.

Alkudozz mikor vásárolsz és fejlesszed a merchant skilled. Jobb áron tudsz eladni, olcsóbban vásárolni, bárkinek bármit el tudsz adni magasabb skillel, meg a pénzük mennyisége is növekedhet.

szerintem bár én nemvok pro de azért segítek, pl: arénéz , kerülj be pár céhbe ott csinálj küldetéseket,és állt. ne használj sok enchant cuccot stb...
Casper007
Áh, kösz Vinettu. Örök hála.

Hello World!

ha valakinnek megvan a Francesco mod az megtudnámondani h hol tudom összeszedni a Francesco-s cuccokat ?
http://oblivion.gumininjahq.hu/modules.php?name=Vegigjatszas&funkcio=megmutat&pid=244
Casper007
Lenne egy kérdésem: gondoltam, beállok a tolvaj céhbe, a karakterem úgyis olyan beállítottságú. Ugy Inperial City-ben éjfélkor összegyûlt pár tolvaj egy hátsó kertben, ott volt a fõnök is, aki azzal bízott meg, hogy lopjak el egy naplót. Ezt meg is tettem, erre felküldött Brumába. Nem újabb feladatokat kellett volna adnia? Egyébként elmentem Brumába, ott egy öreg fickóval beszéltem, aki elküldött valami nõhöz. Ott ül az asztalnál, fogalmam sincs, mit kell csinálni. Mielõtt leszólnátok, a játék német nyelven van meg, angolul megint más lenne a helyzet. 😛

Hello World!

Hello all! Nemrég keztem el játszani az Oblivionnal és van egy kis gondom.
Sosincs pénzem, illetve soul gem-em! Hiába csinálom a munkákat és járom a barlangokat nem tudok annyi pénzt összeszedni hogy akár 1 trainerhez elmenjek. Álltalába az enchant-ok újratöltése elviszi az összes pénzem vagy ha az nem, akkor pár spell. Állandóan olvasom fórumokon hogy vettem 10 000-ért páncélt meg 5000-ért spell-t én meg csak lesek ki az agyamból, hogy honnan szerzett ennyi pénzt. Próbáltam Oblivion HQ-n utánanézni de ott se találtam semmit. Ha egy pro megtenné, hogy ad egy pár tippet azt nagyon megköszönném.
BlackShadow
két dolog jutott most eszembe:

#1: van vmi olyan mod ami városokon belül "eltakarítja" a hullákat egy bizonyos idõ után? (pl katonák elviszik a hullaházba v hasonlo okkal..) mert kezd kicsit illúzióromboló lenni a fõváros h már ott rohadnak a csöves hullák pár hete 😄

#2: a thievery in the imp city modban, azt a küldit csináltam mikor el kell lopni a különleges borokat a kings and queensbõl, eladtam 2-t 3-at megittam.. és nem fejezõdik be a küldi :'( mi a prob? gamesfaq-ban azt olvastam h csak 2-t kell eladni.. lehet az volt a baj, h külön 2 társalgásban adtam el neki, és így bebugzott?

kösz

qwertrt
Ez az, köszi!

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

BlackShadow
asszem defaultba z(y), de controls GRAB 😊 ha nem erre gondoltá akkor nemtom 😄

qwertrt
Az ne tánotítson el, nekem kezdõszintû (még annyi sem) angol tudással fogós volt a Morrowind, de az Obliviont valahogy nagyon eygszerûen megértem, persze köszönhetõ ez a könnyített térképnek is, de amúgy is, könnyeb megérteni a játékot :-)

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

qwertrt
Hello, mindenkinek, megnéztem a FAQ-t, de nem találtam a választ erre a kérdésre: anélkül, hogy felvenném, hogyan tudok mozgatni egy tárgyat? Ha pl. az asztalon álló poharat akarok megigazízani.

Ombika
VARtam vartam,de most mar tenyleg elkezdem,ugyanis gyer angoltudassal , ertelmetlen lett volna nekivagni!! 😊)))

MerlinW
Sûrûn gyõzöd meg magad nyílvánosság elõtt?😊

[merlinw.org]

Ombika
Hi!!

Ugylatom erdemes elkezdenem,mert egesz jol all a honositas,ha jol lattam!! <#worship>

Van bene egy unikornis, de az mindig visszamegy a helyere, ha leszallsz rola.. Moddal lehet berakni olyat, amin lovagolhatsz is normalban.. Bar amit hasznaltam, az SI ota nem jelenik meg a megadott fellelhetosegi helyen...

MerlinW
http://www.uesp.net/oblivion/map/obmap.shtml

[merlinw.org]

De melyik várostól merre?
Hircine shrine-jától D-DK-re.

GamerAdams007
az nem csak mod, alapból van benne, minjdá megnézem valahol láttam errõl vmi infót

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Carmang
Az egy külön mod, amit rajongók dobtak össze.
Nézz fel a www.tessource.net-re, kattints a Search gombra, majd a "In The Mod Name" és "In The Mod Description" mezõket pipáld be és írd bele, hogy "unicorn".
Kiad egy csomó találatot, töltsd le amelyik tetszik, aztán telepítsd.
Én nem használok Unicorn-t szóval nem tudom melyik lenne jó neked.

Na megmondjátok hogy hol van az unicornis benne?(Én is nemrég kezdtem a game-t)
ollie
Lowpoly Grass

Na, ezt érdemes felrakni, a fûnek - alig észrevehetõen, de jelentõsen - csökkenti a poligonszámát, így sokkal gyorsabbá válik a megjelenítés. Ez akár 10-20 plusz fps-t is jelenthet.

ollie
Sok javítás van benne, szal tedd fel.

GamerAdams007
Okok, és akkor még azt megtudhatom, hgoy ez mennyire fontos egy patch?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

PiszkosFred
Ahogy haxoror kollega is mondja, hagyd dolgozni a telepitot ;] Dolgozik az, csak a windows hiszi rola, hogy kampec, tevesen.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ja és " 'Nem válaszol', azaz ugyebár lefagyott."
Nem 😊
Lehet hogy nem válaszol de attól még dolgozik.