41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
VargaViktor15 #40876 Hát figy nem kellett hozzá semmi más csak 100 settenkedés amit meg úgy csinek, hogy fogom magam és pl a birodalmi város egy részénél guggolás mód és séta azt hamar felmegy 100-ra aztán egy acél hosszú kard kb 30-40 képzettséges pengével egy hátba döfés és pá Holtak Árnya -
#40875 TIE-jal volt olyan, hogy ha belefutottam egy assassinba egy erdő közepén, akkor ott szinte a teljes supply-omat felhasználtam, mire sikerült azt az egyet legyőzni :D -
#40874 Kösz, de jelenleg csak nosztalgiázom az Oblivionnal, nincs fönt a gépemen.
Néhány éven kereszül azonban aktívan lekötött, kezdtük a "nyers" Oblivionnal, aztán jöttek a modok. Kezdetben voltak a mindent játszó karakterek, aztán már csak a szerep szerinti feladatokat csináltam egy-egy figurával.
Néhány nagyon várt mod soha nem lett, s valószínűleg soha nem lesz kész, de igan színvonalas munkák is készültek, amelyek új életet vittek a játékba, ami így szinte már csak nyomokban hasonlított az eredeti játékhoz.
Az ismerkedés szakasz után jellemzően a nehezítő modokat kerestük, jó az, ha van kihívás a játékban.
Nem voltam igazán rajongója az OOO-nak, mert elég jól kiszámítható volt, de az kétségtelen, hogy nehezített a játékon, és rengeteg jó ötlet volt benne.
A TIE már jobban tetszett, pedig egy végtelenül egyszerű modocska - persze, aki a kezdetktől fogva félistenként szeretne nyomulni, annak felejtős, mert itt sokáig a nyúlcipő a leghatékonyabb. -
steweee #40873 volt olyan mod ami felerősítette alaposan umbra nénit. most csak olyat látok a nexuson ami a kardot erősíti.
hátrafelé furásra meg van 10 mod legalább, keresőbe *running backward* és válogathacc... -
#40872 Természetesen néhányszor legyőztem Umbrat, de nem vadásztam rá különösebben, márcsak azért sem, mert a kedevenc karakterem a pusztakezes, breton mágus volt, s Umbranal semmi olyan cucc nincs, amiért érdemes lenne ok nélkül megölni.
A teljes ebony páncélzat harcosnak sokáig kiváló viselet, a kard már neccesebb, picit fölösleges a 120sec soultrap, de harcosnak kétségtelen előnyös, ha alacsony szinten ilyen szerelést tud magára venni.
A lényeg az lenne (szerintem), hogy Umbra legyőzése alacsony szinten sem lehetetlen kategória, de "örök élet" és a többi cheat a játék halála.
Offline játék, tehát, ha valakinek kódokkal megfelel, nyugodtan játszhatja, csak a harcok, győzelmek értéke lenullázódik, mi a dicsőség kockázat nélkül legyőzni Umbra-t, ha közben a karakter halhatatlan?
"nem akarok felvágni, de én 7-es szinten lopakodva kinyírtam egy csapásra" - normál nehézségi fokon játszva, Umbra nem nyírható ki egy csapással, sőt megkockáztatom ilyenkor még jól taktikázva is hatalmas kihívst jelentő ellenfél (ha egyszer megüt, vége a harcnak), 10-15ös szinten egy jól képzett mágus, íjász már esélyes ellene, ha tartja a távolságot, közelharcban viszont még esélytelen legyőzni. -
#40871 legegyszerűbb, ha az ember nekimegy az Apotheosis-al... csak gyorsan kell futni és pontosan célozni, mert a lelkemnek valami 400 hp-ja van, megfejelve baromi erős regenerációval
de az tény, h játék egyik legerősebb ellenfele, és alacsony szinten baromi nehéz legyőzni... magas szinten meg úgy is minden meghal 1-2 ütésből, ha jól fejlesztetted a karakteredet. -
#40870 Onnantól kezdve, hogy örök élet kóddal, meg ki tudja még milyen kódokkal játszol, nem hiszem, hogy dicsőség bárki legyőzése :-)
Umbra nem könnyű ellenfél közelharban, de taktikázva legyőzhető viszonylag alacsony szinten is, s az ilyen dicsőséget nullázzák le a különböző kódok. -
VargaViktor15 #40869 a küldit én nem csinálom meg csak a páncélja kell -
VargaViktor15 #40868 Izé nem akarok felvágni, de én 7-es szinten lopakodva kinyírtam egy csapásra :D igaz lopakodva ami plusz 6× sebzést adott am kösz! -
robogo81 #40867 Talán Vindasel.
A csaj full ében páncélban,csak ha kevés a szinted akkor nehéz kinyírni(valahol azt írták hogy egy 50 szintű karakter Itten).
Egy daedra adja a kardos küldetést,a szentélye a romtól nyugatra van nem messze(szerintem nem éri meg visszaadni a kardot). -
VargaViktor15 #40866 Egyik mentésemnél volt egy olyan hely egy ayleid rom amely nem volt nagyon tágas helység, de volt ott egy hapi aki ében cuccot hordott, de az volt a neve, hogy holtak árnya ében xxx és a kardja fekete volt + vmi küldetéstárgy is nos ha valaki tudja hol van ez az ayleid rom akkor mondjátok meg pls én már letöröltem azt a mentést valahol cheydinhal, bruma,chorrol között lesz... lehet megtalálom nem tudom, de ha vki tudja akkor pls help -
#40865 Nem nagy ördöngősség fekete lélekköveket készíteni, ami az egészet megnehezíti, az az időfaktor, ugyanis nem mindegy, mikor próbálkozol.
Több necromanta oltár is van a játékban, ami hírtelen eszembe jut, Skyngradtól nem messze is van egy, s a lényeg, hogy a Kavatch felé vezető útról lehet is látni, mikor aktív.
Persze ez is csak némi könnyítés, mert ahhoz, hogy meglásd, a közelben kell tartózkodni - fehér fényoszlop jelzi, amikor aktív az oltár.
A kő készítése egyszerű, üres grand kövek, és soultrap varázslat kell hozzá. -
SaGa #40864 Amelyik kőben már van valamilyen lélek, annak szintjét nem tudod növelni semmiképp. Elhasználod azt, ami benne van és annyi.
Az üres kőbe foghatsz megfelelő "méretű" lelket, a soultrap varázslat segítségével. Vagy rámondasz egy hosszabb idejű soultrap-et az épp aktuális ellenre, majd igyekszel annak hatóideje alatt agyoncsapni, vagy szerzel/készítesz soultrap-pel felszerelt fegyvert és azt használod. Ez utóbbinak az a hátránya, hogy minden lelket befog amit ér, és abba a kőbe tölti amelyikben megfelelő méretű hely van. Így aztán grand black kőbe is simán betolja a petty lelket egy folyamirákból, ha épp csak az van a szütyőben üresen.
Az egyetlen többször is használható lélekkő az Azura Csillaga. Nem azt kell odaadni Martinnak. Neki jó bármelyik daedra küldetésben jutalmul kapott tárgy.
Bekapcsolt örökélettel játszani az Obliviont? Van értelme? -
Although #40863 Igen igen, de nekem nem működött valamit elbénáztam :D Jó lett volna ha ez megmarad a skyrimba is. -
robogo81 #40862 Én se csináltam még fekete lélekkövet,de vannak oltárak ahol a hét egy bizonyos pontján ha raksz bele egy lélekkövet,és nyomsz rá egy lélekcsapda varázslatot,akkor létrehozhatsz egyet.
Van is rá egy küldetés hogy hogyan készül,a mágikus céhben.
VargaViktor15: Bármilyen daedric herceg által szerzett tárgy jó hozzá(amit az oltáraiknál lehet beszerezni az elvégzett küldetés jutalmaként),ilyen a csillag,a bigyó(csak tudnám mi az angol neve),a csontkulcs(az eltörhetetlen tolvajkulcs) is. -
VargaViktor15 #40861 ja azura csillagát ismerem csak az küldetéstárgy martin septimnek am nem kell egyelőre mert a misztikus egyetemen találtam hatalmas szintűt. a másik kérdés még az előzőhez kapcsolatban, hogy: lehetséges az is, hogy azért nem váltam vámpirrá mert nos hát be volt kapcsolva az örök élet? lehet, hogy az első karinál még ne használtam... -
Although #40860 A fekete lélekkő a necromantáknál van ha meglesed hogy készül elvileg te is tudsz készíteni sima lélekkőből de nekem sose sikerült :) -
robogo81 #40859 Én azt hiszem hogy csak üres lélekkövet lehet feltölteni lélekkel,és a töltet függ az áldozattól,szükséges egy lélekcsapda varázslat amit az áldozatra kell varázsolni(mielőtt kifekszik végleg),vagy egy olyan fegyver ami ezzel a varázslattal(is)rendelkezik(pl:Umbra).
A sima lélekköbe nem lehet humanoid lelket belerakni,ehhez fekete lélekkő kell.
Csak sajnos a lélekkövek egyszer használatosak,kivéve az Azura Csillaga(az felhasználható bármennyiszer),de azt egy külön küldetés adja.
-
VargaViktor15 #40858 Találtam egy helyet ahol van egy hatalmas lélekkő és benne nagy a lélekszintje mivel a hatalmas lélekkövet még egy fokkal lehetne emelni gondolom hatalmasra... csak, hogy én nem tom, hogy kell lélekkőbe zárni lelkeket szal ha valaki tudja akkor help! pls! -
VargaViktor15 #40857 Yess!! jó a zene is benne :) tesóm gépén felett rakva az oblivion még angol változatban és ott megvolt még a zene szal rájöttem, hogy a magyarosítás vhogy kitörölte :/ nos van még 1 bibi (mindig van egy)a sötét testvéreknél mikor felajánlják a vámpirizmust akkor hogyan válhatok azzá? fogtam magam elaludtam megharapott utána kiírta, hogy vámpír leszek 3 nap múlva, de előtte aludj!!! meg azt a 3 napot azt írja várj 3 napot majd utána aludj rá szal elkezdtem: aludtam egyet utána azt a 3 napot a várásmód nélkül kell megtenni? mert én azzal megtettem majd aludtam vagy 100 órát de semmi :( nos ha ebben is tud vki segíteni akkor pls help! -
Anonymusx #40856 Kóddal megcsináltam hogy max pontom legyen, de így is ugyanazt a szöveget adja ki. Lehet az a baj hogy korábban már voltam vámpír, és megcsináltam az összes bérgyilkos küldetést? -
steweee #40855 töltöm. ha tényleg csak sima futtatással települ, akkor nagyon megköszönöm. én anno próbáltam a wyre bash-t és a python-t is, de vhogy nem működött... -
SaGa #40854 Ha ezt töltöd le, egy lépésben megvan a telepítés. Nem kell hozzá semmi más. Python sem, ha a nativ verziót teszed föl belőle. -
steweee #40853 sztem senki nem haragudna meg, ha megosztanád velünk röviden a módját. én személy szerint sose tudtam működésre bírni, pedig tényleg jó lenne, mivel mostanság is játszok az oblival, és néha nálam is jelentkezik ez a probléma
úgyis alig van már új hsz. -
VargaViktor15 #40852 Amúgy mikor kb 1 hónappal ezelőtt felraktam az Oblivion magyarosítását akkor Hála Talos-nak nem volt lila a fű és volt hangjuk az embereknek... DE!!! nem volt zene sehol sem :/ a rendes hangok megvoltak pl a kard csapása mondjuk meg ezek kivéve nem volt zene sehol sem semmilyen barlangban sehol! Az oblivion mappájában meg is néztem és vhogy eltűnt az összes zene... nos ha valaki áttudná másolni vhogy nekem a zenéket akkor megköszönném :) mondjuk msn-en: [email protected] itt fent szoktam lenni rendszeresen. -
VargaViktor15 #40851 Köszönöm mindkettőtöknek! :) -
robogo81 #40850 Az Anvili ház az nem az amit 5 ezer pízért vetted meg,és nem a bárótól/hercegtől/város vezetőtől,hanem magánszemélytől?
Ha az,akkor aludj egyet a házban és akkor beindul a küldetés.
A második az a harcos céh első küldetése. -
Although #40849 Másodikra azt hiszem a harcos céh adja.. -
VargaViktor15 #40848 Hali all őm 2 küldivel kapcsolatos kérdésem lenne: 1. Anvil-ben amit lehet venni házat azt hol lehet bővíteni? mármint poros és lerobbant az egész ház... hol lehet rendbe rakni? meg a pincében van egy ''lezárt átjáró'' ha van hozzá vmi küldetés pls help. 2. Van egy olyan küldetés ahol oroszlánok jutottak be Anvilben vmi arvena thelos nevű dark elf-nek a házába és a patkányait ölik... azt a küldit hol lehet megszerezni? régen tudtam, de már elfelejtettem. -
#40847 Nem lehet infamy pontod. -
Minimac #40846 Hali!
A WryeBash nyerő volt, az segített. Igaz, hogy 3 órába telt, mire elindítottam (kiterjeszések értelmezése, a használható Python-verzió megkeresése és használata), de aztán 2 perc alatt megvolt a javítás!
Hálás köszönet az értékes segítségért! Ismét rendesen tudunk játszani!!
Más. Kinek mi a baja a nyilazással? Szerintem a Morrowind-énál nagyságrendekkel jobb, ott csak lutri volt, hogy találsz-é avagy sem. Milyennek kellene lennie?
Jó vadászatot! -
Anonymusx #40845 A Knights of the Nine -ben a az elején amikor az oltároknál kéne imádkoznom azt írja hogy "érj el nagyobb hírnevet hogy méltónak találtass"
A hírnevem 145, és az összes küldetést megcsináltam már, mi lehet a baj? -
steweee #40844 http://tes.nexusmods.com/downloads/cat.php?id=39&page=3&orderby=i.date&order=DESC&tags=
azt hittem viccelsz, de én se találtam meg a lap alján lévő fórumkeresővel. fenti linken sztem megtalálod rá a megoldást, én ne hari, de nem nyálazom át rajtam magam. otthoni gépemen a modok között megvan külön, de most nem férek hozzá... -
Although #40843 Nos nem részleteztem de persze nem így gondoltam. Abban biztos voltam eszedbe jutott a szűrő használata az adott oldalon, egy jó szűrő szó, most erre nem jut eszmbe mi lenne jó, de a freeze vagy hasonló, biztos nem negyvenezer oldal lesz. :) -
Minimac #40842 Sziasztok!
Köszönök minden hozzászólást, segítséget és tippet. Különösen az tetszett, hogy olvassak végig negyvenezer hozzászólást. (Na jó, tudom, hogy csak jót akartál, én meg csak vicceltem. Ha más nincs, tényleg az olvasgatás marad.)
Ha valami bejön, a nyerő tippet adó között kisorsolok valamit. Bugjavító ötletekből sosem elég, úgyhogy nem muszáj leállni :)!
És nagyon szeretnék már véleményt alkotni az Oblivion-Skyrim témáról is, de előbb végig kell játszani mindkettőt...
-
SaGa #40841 Nem biztos, hogy megoldás, de lehet, hogy segít.
Az Oblivionnak van egy hibája, ami egy adott mennyiségű mentés után jelentkezik, és lassulást okozhat. A mentésekben "bennragad" sok olyan objektum, ami már nincs is játékban, emiatt a méret is nő, meg felesleges memóriafoglalást okoz.
A Wrye Bash nevű program képes a mentésekből kitakarítani a felesleget, az "A-bomb" repair funkcióval. Előtte azért készíts a mentésfájlokról egy biztonsági másolatot. -
steweee #40840 én tegnap este vagy félórát kerestem neked leírást hozzá. egy nagyon ismert jelenség, volt. elméletileg a legutolsó peccs már javítania kellett volna, ez egy memóriakezelési hiba. egy bizonyos játékidő után úgymond túltöltötte az adatokat amiket használni akart a korábbi "játékéletviteled" miatt, és amiatt fagy ki.
sajnos nem jut eszembe angolul a hibajelenség neve, mert elég régi már a sztori, magyarul meg akárhogy irogattam keresőbe, vhogy nem találtam meg.
munkahelyen vagyok, itt nagyon lassú a net, de próbáld meg itt keresővel, mert biztosan soxor ki lett tárgyalva a hibajelenség és a megoldása is -
Although #40839 Nos az uop lehet segít. De szerintem a hivatalos forumra kellene írjál vagy végigolvasni az oblivion forumon pl itt a dolgokat általában nincs olyan bug ami másnál ne lett volna már és akkor a megoldás is fent van.Nekem sokat segített ha elakadtam.
http://forums.bethsoft.com/forum/23-oblivion-hardware-and-software-issues/ -
Although #40838 Az érdekes gyakorlatilag a felét kivették a skilleknek meg a tulajdonságokat teljesen törölték és akkor az obli az egyszerűbb?? Ezt hogy hoztad össze? -
Although #40837 Hát nem értünk egyet de ez van. :) Nekem az obli hardon is nehéz volt ez meg masteren is könnyű. Most épp egy stealth karival vittem végig pár óra alatt egy karaktert úgy ahogy szerettem volna. Kicsit nehéz volt de miután jól kijavították a steahlth működését kettő perc volt észrevenni hogy az ellenséges karakterek látózónájából való be és kilépést figyeli innentől 1 óra alatt volt egy lv50-es stealthom a többi meg gyerekjáték volt utána miután gondolkodni sem kell a karakterfejlesztésen pár óra múlva alig volt olyan aki észrevett és azok elől is gyerekjáték volt elmenekülni a többi meg pont egy ütés volt. És ez a master. :). Aki meg észrevett az árnyéból archery megoldotta.:) De tény jól működik a rendszer. Így egy két nap alatt megvolt a Dark brotherhood, miközben mindenki sírt a Skyrim forumon hogy milyen nehéz legalábbis az újak. Amúgy nekem az Obli harcrendszerre jobban tetszik de ízlések pofonok. Az viszont igaz hogy a Skyrimot legalább rendesen nagyrészt bugmentesen megcsinálták és a harcrendszer is tökéletesen működik. :) Nem mondom hogy rossz a Skyrim sőt jobb rpg mint az Obli. Csak végtelenségig lebutított. :)