The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a magyarítás régebbi verziója is képes volt megbolondítani NPC-ket, aminek következtében kirúgták a hõst a mágusoktól, harcosoktól (valószínüleg javították, csak a példa miatt említettem - a modolás türelemjáték)
Angol nyelven játszva az Obliviont az alapjáték mellé érdemes felrakni a Shivering Isles kiegészítót, valamint a hivatalos pluginokat (Knight of the Nine "gyûjtemény" kiegészítve a Fighter's Stronglod DLC-vel).
Patch kötelezõ!
Nincs olyan, hogy valamelyik mod kötelezõ, de vannak erõsen ajánlottak.
Ezeket összeválogatni viszont nem egyszerû, ezért kézenfelvõ lehet olyan megoldást keresni, ami ad valami keretet a modokhoz, nem egy átmodolt területet modol át ismét.
Giskard modjaira nem lehet sok panasz, õ részletesen átdolgozta, tovább építette a játékot történetileg is, ha vissza olvasol nem is olyan régen volt linkelve itt az elérhetõsége, és még több hasznosnak mondható mod.
Egy alig néhány MB méretû modocska, az alapjátékban meglévõ texturákat használja fel, és kreál kb 600 új NPC-t.
Nincs szintezõdés a játék elején a leghasznosabb képesség a futás lesz.
Segítséget is ad azért a mod: az utakon jelentõs forgalom zajlik (járörözõ katonák, kereskedõk), s ott találhatunk segítséget, ha egy erõs rosszarcú belénk köt.
Egyértelmû nehezítés, hogy a loot jelentõs részét elvette a mod, meg kell becsülni még a talált lockpicket is (nincs ott a sötét csuhás sem IC fala mellett, akitõl az alapban extra cuccokat lehet vásárolni).
Mágiával felruházott loot igen titka, így lényegesen nagyobb becsületük lehet a küldetéssel szerzett jutalmaknak.
Azt csak remélem, hogy az utóbbi idõben nem ron tották el a modot "feljavításokkal", hisz a célja a nehezítés volt, amit egyszerûen, de igen jól meg is oldott.
HUD: elõször is Darnified UI, másodszor pedig HUD Status Bars kötelezõ szvsz
szintúgy nagyon hasznos: take all hotkey, Expanded Hotkeys and Spell Delete, Toggleable Quantity Prompt, FOV modifier
ezen kívül Unoffial Patch-ek sem ártanak.
ezeket mind megtalálod nexuson, már amit nem linkeltem.
"The trees move. Do you not see it?"
Vmi jó kis textúrapakk kellene,grafikajavító cuccok pl.:lightningjavító mod,dof,ssao meg ilyenek.
Esetleg HUD mod is jöhet,nem tetszik az alap:C
Meg nem tudom,h vannak-e olyan bugok,mint Skyrimben Esbern,v vmi egyéb dolog,amit a játékmenetet befolyásoló modok jobbá tesznek,jöhet mind.Link egy se megy a banner alatt,ami jól jönne.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
1x már próbáltam az oscurot, a fancescót meg egy olyat, ami nem a szörnyek szintezését veszi el, hanem 1.5x-özi az ellenfelek mennyiségét, ahol eddig 2 volt, ott most 3 lesz, illetve egyéb más dolgokat. ez egész jó volt élõhalottaknál, a kezdõ dungeonban annyi zombi gyûlt össze, hogy lehetetlen volt az áttörés, maradt a futás. bírtam nagyon, az alapjéték talán legidegesítõbb tulajdonsága az életszerûtlen konzolos játékmenet.
bárhová mész, bármit csinálsz meg tudod oldani, mert a karakterhez igazítja a játékot a gép. nekem ennek a feloldása a legfõbb lényeg, legyen értéke egy egy küldetés teljesítésének, ésszel vagy erõvel, csellel vagy kitartással, késõbbre halasztva vagy többszöri próbálokozás után tapasztalatokat szerezve és úgy felkészülve arra.
ahogy megnézegettem, az FCOM sem más, mint egy modhalmaz, amit megpróbálnak optimalizálni. én megpróbálom a saját magam kisebb modgyûjteményét összeállítani hasonló elgondolások alapján, a végeredményt majd itt közzéteszem kiértékeléssel és javaslatokkal együtt, hátha van akinek lesz még kedve újra végigvinni ezek alapján is...
Kezdõ játékosnak mágushoz én sem ajánlanám az Atronach csillagjegyet, de olyan karinak, amelyiknél nem létfontosságú a mana igen jó választás.
A harcosoknak "alap" csillagjegyként ajánlott Warrior, pl a kezdetekkor ad bónuszt erõre, kitartásra, de amikor elérte ezekkel az atributokkal a 100as értéket, nem marad semmi plusz a csillagjegybõl.
csak ezt már korábbanm, pár éve is kifejtette vki hogy mekkora über az attronach magasabb szinten tapasztalt játékosnak, onnan emléxem rá.
sort fogok keríteni a személyes tapasztalatra is :)
archer/thief/assassin, warrior/paladin/battlemage, wizard/summoner/priest
nálam eze a 3 alaposztály létezik, nyilván egészen más gear-ok kellenek nekik, illetve egyéb módosítók, spellek stb.
sztem az atronach egy battlemagénak kitûnõ választás lehet...
Sajnos gond van a magyarosítással nálam azt irja ki: ..... fájl az átalakitás után is hibás marad. Másold vissza a backup könyvtárból a régi fájlt a Data mappába. Ha ez nem segit ujra kell telepitened a játékot.
A backup mappa üres volt.. újra tettem a játékot, ugyanugy ezt irja ki, most mit csináljak? :(
Tartok tõle, hogy teljesen stabil sosem lesz.
1) 500-600 manánál és maxolt willpowernél (nem nehéz összehozni) baromi gyorsan töltõdik vissza magicka, konkrétan 36 mp alatt feltölti maximumra - és azért ez sokkal egyszerûbb, mint lötyizni
2) ha az ember sok manát használ (én spec folyton varázsolok, 600 manás gyorsító/feather varázslat, light, ellenfelekre weakness+paralyze, hp és fatigue gyógyítás) akkor baromi sokat kell vedelni a magicka regeneráló lötyiket - percenként lazán elhasználok 800+ manát, akkor folyamatosan piáljon szegény karakterem?
3) baromira megnehezítené az általam használt gyorsító varázslat használatát, és ezzel vagy lelassítani a haladásomat, vagy minden varázslat után egy poti
4) egyszerûen a csillagjegy pozitívuma... nem elég jó. kevés. fõleg Breton-nal, de én High Elf-el nyomulok (avagy aki a legnagyobb pofonokat kapja mágiahasználóktól) és soha nem éreztem, h kellene spell absorb. Breton-nál végképp felesleges, õk röhögve immunisak lehetnek a mágiára, de olyan tárgyak mellett, mint mundane ring (35% reflect spell, 50% resist magic) más fajoknak is egyszerûen lényegtelen az a kis absorb. plusz ha nagyon akarja az ember, akár két (de max három) tárggyal össze tud rakni ugyanennyit absorb-ot.
ha mondjuk csak 50%-al lassabban jönne vissza tõle magicka... nos, akkor is hanyagolnám, talán 25%-nál elgondolkoznék rajta, de így nekem nem az igazi.
persze - mint már többször is írtam - mindenki úgy játszik, ahogy akar, nem az én dolgom beleszólni... de karakter erejének szempontjából szvsz Atronach elég durva gyengítés.
Helyreáll majd Bruma szétvert guild-je is az archmage és a council jóvoltából (lesz pár érdekes tag benne), lehet begyûjtögetni Galerion cuccait (szintén council segedelmével), Mannimarco is hallat majd még magáról (végülis ugye a legnagyobb nekromanta volt a manus akit gyanúsan könnyû volt eltenni láb alól), lesz majd építhetõ teleport rendszer ami a guild-eket köti össze az akadémiával és még számtalan egyéb érdekes feladat.
Amennyiben meg az ember beiktatja az új uralkodót, úgy az majd megszünteti a Guild-et és helyette létrejön a Synod, ami az oktatásért felelõs ellenõrzõ szervezet lesz, ezzel átalakul az akadémia kinézete is (nem lesz kerítés, bekerül egy summoner guild, egy necromancer guild egy kocsma és még pár helyiség az akadémiára, mi több, a nekromancia ismét elfogadottá válik, mert mint általános mágiaforma az is tanulmányozásra érdemes dolognak bizonyul az új császár szerint, lecserélõdik a védelem feladata a lámpás harci mágusokról a légiós harci mágusokra és így tovább).
És ekkor még szóba sem kerültek a kimondottan nekromanta feladatsorok amik nem részei az origin of the mages guild Cuo modnak, hanem külön mod ami mellé jöhet a maga megszerezhetõ nekromanta tornyaival, titkaival, új varázslataival és rejtõzõ nekromanta guild-jeivel.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Na jó, annyit "csalok", hogy a Wrye Bash-sal bekapcsoltam, hogy nem csak egy gyûrût lehet felvenni, hanem többet is, így van pár - nem túl erõs - védelmem is, meg valahol találtam, vagy kaptam egy spelldrikner amuletet, ami betársult az alapvetõ mágiaelnyelés mellé.
Más: korábban sosem vittem végig a mágus céh küldetéseit, de ha jól tudom, miután archmage lett a karakter, már nincs több feladat. Itt és most van. Kezdõdik azzal, hogy Polus barátunk ad egy listát, amin a céhbõl korábban kiakolbólított mágusok vannak, akiket meg kéne hívni a nagytanácsba. Ezek kivétel nélkül valamelyik kocsmában üldögélnek. Amint ez összejött, gõzerõvel nekilátnak újraszervezni az egészet. Most épp mindenféle vezetõket keresgélnek. Képzésért felelõs, védelemért felelõs, stb...
Miután lenyomtam az öreg King of Worms-t (megjegyzem abban a dungeonban csak két kóbor patkány volt nála gyengébb, az összes többi ott lébecoló ellenfelet nehezebb volt lenyomni, mint az öreg nagyszájút), megint megjelent Lucien a kedvenc tõrével. Eltartott egy darabig míg kinyomoztam, hogy Mannimarco barlangja elõtt ácsorgott valaki, teljes nekromanta felszerelésben és amikor a közelébe kerültem, elkezdett varázsolni valamit, én meg gyorsan lenyomtam, nehogy gondot okozzon. Ha igaz, õt nem kellett volna. Mostmár mindegy, onnan nem kezdem újra (lustaságból jó két napig csak gyorsmentéseket csináltam), sajna a Blade of Woe itt fog zötykölõdni a hátizsákban...
Érdekes csillagjegy, ha ráérez a játékos, az egyik legjobb választás lehet.
Kezdõ mágusnak én sem ajánlanám, de némi gyakorlattal nem gond a mana visszatöltés hiánya, így legalább értelmet kap az alkímia.
Bármily furcsa, harcosoknak az egyik legjobb csillagjegy lehet, mert náluk nem létfontosságú a manareg, sokkal többet érnek a csillagjegy pozitívumai.
A plusz mana, mágia elleni védelem, mágiaelnyelésbõl származó mana visszatöltés sokkal többet ér mint a mana reg, ami harcosnál az alacsony willpower miatt különben is lassú.
Harcosnál a mana kifogyás nem egy veszélyes állapot, a csillagjegy mágia elleni védelme viszont nem elhanyagolandó.
Ork Harcost vagy Barbárt lenne érdemes csinálni szerintetek?
az az igazság, h nem tudom mi akarsz pontosan lenni - de mindenképpen csinálj custom class-t! ajánlanám h válaszd endurance-t egyik statnak amit növel, másiknak pedig... hmmm, ha közelharcos akkor erõ mondjuk.
a legegyszerûbb, ahogy nem fogsz sokat veszteni a karakter erejébõl, ha beraksz major képzettségekhez a sokat használt és hasznos dolgok közé pár feleslegeset. ezek pedig:
- speechcraft: a minijátéka rossz, és felesleges - van egy Charm nevû varázslat, azzal sokkal többet érsz, valamint meg is lehet vesztegetni ellenfeleket
- marksman: ha közelharcos vagy, teljesen felesleges, és nehéz fejleszteni
- conjuration: idézett lényeg nem valami túl hasznosak
- mysticism: ez csak akkor, ha tudod mit csinálsz - van egy nagyon hasznos varázslata, de az tárgyakban is fellelhetõ, vagy még jobb, összekombinálható egy sebzõvarázslattal, és akkor mysticism nem fog összevissza fejlõdni
ha ezt a 3-4-et berakod a major képzettségek közé, kellõen le fogja lassítani szintlépéseket, és várhatóan ténylegesen szintrõl szintre egyre erõsebb leszel, nagy statmódosítókkal.
hogy hasznos dolgok közé mit rakj... közelharcos esetén Blade-et ajánlanám, valamint mindenképpen a Restoration-t, ezek a legfontosabbak, a másik 1-2 képzettség pedig ami számodra szimpatikus.
kb ezt tudnám tanácsolni, így minimális erõfeszítéssel egy nagyon jól használható karaktert fogsz kapni, és teljesen természetesen fejlõdhetsz.
Értem.. hát akkor melyik legyen a kezdõ karakter?
miért? a manaregeneráció hiánya kb a lehetõ legrosszabb hátrány ami létezik a játékban, és kb kibelez minden mágiával kapcsolatos képességet.
csak röviden, ha nem iszod a manaregeneráló piákat folyamatosan: nem tudsz gyógyítani. nem tudsz gyorsabban futni. nem tudod legyengíteni az ellenfeleket, h nagyobbakat sebezz rajtuk. nem tudsz mágiával zárakat nyitni. nem tudod paralizálni az ellenfeleket. nem tudod fejleszteni simán szinte egyik mágiával kapcsolatos képességet sem, és mindenhez alkímiát/tárgyakat kell használnod.
nagyon durva hátrány, és közel sem érik meg ezt a pozitívumai... 50% absorb-ot simán 2-3 tárgyból is össze tudsz szedni. inkább maradt a The Warrior csillagjegynél, közelharcosnak ezerszer hasznosabb.
Nálam pl. az alkímia sokszor kapott szerepet mágus karaktereimnél.
soha nem raktam majorba, de minorból lehetõleg minél hamarabb felhúztam 100ra. A lenvirágból készített restore magicka lötyi folyamatosan tölti vissza a manát, plusz manát adó Sigil kövek nélkül is lehet költséges varázslatokat castolni (breton 100as intelligencia, 100as willpower, Mage, vagy Atronach csillagjegy).
A Sigil kõ neki sem volt haszontalan, mivel nem viselt páncélt, így ruhába enchantolt volt a védelme.
the atronach
archer
combat
strenght
agility
----
alchemy
armor
block
hand to hand
heavy armor
marksman
security..
remélek ez a karakter már jó lesz.. úgy vettem észre erõsebb, volt egy barlang, benne pár bandita és túléltem, sikerült kinyirni õket...
bár kövek szintezése alapból ki is van kapcsolva - ízlés kérdése h valaki benyomja-e vagy sem.
nekem spec hiányoznának kövek, tekintve h 8 cuccomon van +50 manát adó (így van összesen 600 manám), aminek a hiányát erõsen megérezném - enchantból a max +24 mana. valamint fegyverre sem lehet olyan "hosszan tartó" dolgot pakolni enchant-al, mint kövekbõl.
na meg... kapuk bezárása nem nagy cucc, fõleg ha az ember tudja mit csinál (végigugrálás a láván), 5-10 perc alatt kivégzel egyet - kivétel Skingrad melletti és ahhoz hasonlóak, amik spec engem plafonra küldenek...
Amikor elkezdtem a játékot, én is nekimentem a Kvarchi kapunak, mert kíváncsi voltam mi is van ott.
Azzal még nincs is gond, be lehet zárni a kaput, csak Martint békén kell hagyni, ha nem szeretnénk, hogy ellepjék a térképet a pokolkapuk.
amíg Martin Kvatchban van, nem nyílik a többi kapu.
Az is lehet szempont, hogy a kapu mögött igen értékes cuccokat lehet lootolni, de csak magas szinten, kár idõ elõtt ellõni a puskaport, a sokadik kapu bezárása már nem egy szórakoztató tevékenység.
A fõküldetést végigjátszva pedig végleg bezárulnak a kapuk, s ha ezt túl hamar (alacsony szinten) megteszi a játékos, sokat nem nyer vele.
Bár túl misztifikálni sem érdemes a kapu mögötti dolgokat, nem egy-két karakterem volt, amelyikkel el sem kezdtem a fõküldetést, s nem hiányoztak a dremorák, daedrák, Sigil kövek.
Kapuk nélkül kalandozva is el lehet jutni 40es szint fölé.
kapukat azért érdemes megnézni alacsony szinten is, mert a tartalmuk változik - pl 15-18 körül még tele vannak baromi jól kinézõ Fire Attronach-okkal, késõbb (20-as szint) ezek felszívódnak, és csak Storm Atronach-ok maradnak.
Kell hozzá az AranMathi ayleid home olfdalról letölthetõ alap mod és az 1.04-es update, majd erre rá kell tenni az AranMathi 1.05 update-t is.
Ez Bruma fölött (a Veyond cave és Fort Valeria között) van a folyóban. Egy nagy ayleid "rom". Az elsõ terem a trónterem, itt 4 õr bóklászik (kicsit néha eltévednek, ezért hajlamosak a lakóterük kijáratához közel esõ 3 üveges tárolón keresztülgyalogolni és a bennük lévõ tárgyakat kilökni, de ha megnézed, hogy mely tárolók fedele van pár nap után nyitva, és azokba nem pakolsz, semmi gond).
Az õröknek nagy ebédlõ és hálóterem van lent. A trónterem egyben egy nagy múzeumnak berendezhetõ helyiség, ahol rengeteg üveges tároló és fali tartógyûrû van a fegyvereknek. Én fel szoktam rakni mellé valamelyik mannequin modot is, hogy a páncélokat is ki lehessen állítani. Az õrök inventoryját tudod módosítani (a beszélgetésnél van rá opció, nem kell zsebeskedni) és a kezdeti gyengécske páncéljaikat, fegyvereiket lecserélheted a zsákmányolt jobbakra. Én pl mithrillbe szoktam öltöztetni õket és üveg vagy elf fegyverekkel felszerelni.
A trónterem mögött van a treasury. Itt van egy halom láda, amelyekre rá van írva, mit tartalmaznak (mér ha azt teszel beléjük, amit ráírtak). Külön a nehéz és könnyû páncélok, kardok, zúzófegyverek, ékszerek, mágikus kavicsok, stb...
Ez után jön a "Living Quarter. Egy nagy úszómedence (sajnos az npc-k nem használják), szemben a "könyvtárszoba" és a hálóterem, jobbra egy ebédlõ és a "társalkodónõk" szobája. Két hölgy lakik itt, akiket szintén lehet öltöztetni.
Pár rejtett ajtó a falakon, mögöttük ezüst fegyverek, rakodók (ékszeres ládikók), és az átjáró a harcos és mágus birodalomba.
A harcos terme egy edzõterem, egy mély veremmel, amiben tatami (vagy birkózó szõnyeg) van középen és megidézhetsz különbözõ erõsségû edzõpartnereket, akiknek a leverése pont olyan tanulás, amit a külvilágban levert ellenfelekkel érhetsz el.
A mágus terme két részre oszlik: van ey alchimiai labor, benne expert felszerelés, és a Philosopters stone, ami átmenetileg megnöveli az alchimiai skillt. Van egy kis kertecske, meg egy automata összetevõ tároló. Ha ráböksz a lebegõ fekete kõre, egy lépésben kiszedi az inventorydból az összetevõket ér átrakja a ládába. Rengeteg tároló. Ládák, dobozok, flaskatárolók.
A másik oldal a mágiáé. Itt van egy enchanter és egy spellmaker oltár. Rejtekajtók mögött újabb tárolók, egy saját, különbejáratú oblivion kapu, ahonnan átjárhatsz sigil stone-okat gyüjtögetni és daedrákkal harcolni úgy, hogy a fõküldetést nem viszed a kapuk elszaporodásáig.
Van egy teleport, ami - ha már megvetted - elvisz a városokban lévõ saját házakba, illetve egy nekromanta oltár, ha black soul gem kellene.
Saját teleport spellje van a háznak, ami bárhonnan az ágyad mellé röpít, ha aktiválod.
Annyira összetett, hogy most is találtam egy "gombot" az egyik falon, amit eddig nem fedeztem föl és egy kis tároló szekrényt, meg egy dremora harcibárdot találtam mögötte. A hálószoba világítása és a tüzek ki-be kapcsolhatók. Van két ayleid "kút" is, amelyek pont, mint a többi, naponta egyszer használhatóak.
viszont elõször el kell takarítani az elõzõ lakosokat (DB küldi), na meg nem árt mod, hogy mind a 4 szekrény használható legyen, mert amúgy egy kivételével mind respawnol... ha valakit érdekel, feldobom a javítottat, mert ami nexuson van azt a készítõ csöppet elrontotta.
20as szinten már nincs értelme nehézségek miatt újra kezdeni, még néhány szintlépés, és a lények nem erõsödnek tovább, de te igen.
A szintenkénti 5 attribute nem létkérdés, csak annyi a cél, hogy legyen legalább 3 pont, ha több az jó, de az 1-2 pontos növekedés középtávon elgyengíti a karaktert (amit hosszútávon ledolgozhat, csak leszek nehéz periódusok).
Ezt a kis gyorsutazásos malõrt leszámítva nagyon bejön a játék.
Az alap meg a kiegészítõjén kívül a hivatalos,meg a nem hivatalos javítások vannak fent,ez kiegészítve hi-res textura pakkal,meg a szebb növényzet,idõjárás meg a város életszerübbé tevõ módokkal, meg a magyarítás,hogy meg is értsem mit miért teszek.
Pont úgy jártam mint ahogy leírtad:szintlépéskor kisebb értéket ad,mint 5,de már nem biztos hogy újra kezdem,van egy 20 szintû harcos karakterem,nehéz páncélban,de nem vetem meg a kisebb idézést,meg az elemi(tûz,fagy,villám) sebzést sem,jól jöhet egy kis súly könnyítés,meg a plusz erõ.
Gyakorlatilag a császári nyaklánc leadásán kívül,a fõszállal nem is foglalkoztam,benne van vagy 60 órám eddig,csak kisebb feladatok,meg a barlangok/romok bejárásával foglalkoztam.
Van egy rakás píízem,venni kéne egy házat,a felesleges cuccot eladom,vagy amit sajnálok eladni,lerakom egy fogadóban,ahol ingyen alhatok(jutalom),a szobában a szekrény biztonságos.
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
A legerõsebb lények 25ös szintûek, a karaktered ennél jóval magasabb szintre eljuthat (47-49), 30as szint fölött nem nagyon lesz ellenfele, de addig lehetnek nehézségek, de úgy jó, ha van kihívás a játékban.
Sajnos az Oblivion HQ adatbázisa jelenleg elérhetetlen, ott rengeteg tudás van felhalmozva, amit megtalálsz ugyan a neten máshol, de angol nyelven.
Harcokról röviden annyit, hogy a legtöbb lénynek van bizonyos erõssége, de gyengéje is. A trollok pl. megjelenésükkor félelmetesek, gyorsak, nagyot sebeznek, és képesek gyógyulni... csakhogy rendkívüli módon érzékenyek a tûzre.
Az Oblivion lakók többsége a villámot nem szereti, az élõholtak a tüzet.
Szellemlényeket normál fegyverrel nem lehet sebezni, de ezüst, és mágikus fegyverrel igen.
Amkor már kiismered magad a világban, lényegesen könnyebb dolgod lesz.
Rejtett veszély a vápírrá válás, ha vámpírokkal harcolsz, nézd meg nem fertõztek-e meg (az is egy játszható karakter, a vámpír lét elõnyökkel és hátrányokkal jár, de neked még talán a hátrányok jönnének elõ hatványozottan)
Csak azt hiszem újra kezdem a játékot, és megpróbálok mindenre odafigyelni. Én kedvelem az ehhez hasonló játékokat, talán még emlékeztek a Fable nevû játékra, de ott valahogy minden rendezett volt... leszámítva a többit:)
Miután bezárod a kaput Kvatchnál, Martin visszamegy veled az apátságba, de ezzel elindítottál egy olyan folyamatot, amire nem tudom, hogy szükséged van-e a játék kezdeti szakaszában.
Számolatlanul elkezdenek újabb kapuk nyílni a térképen, szinte minden küldetéed közelében lesz Oblivion kapu, körülötte kószáló pokolfajzatokkal - csúfítják a tájat, nehézséget okozhatnak a játékban.
A bezárásához pedig rendre át kell menni a kapun, elvenni a követ, ami most még alacsony szintû, 17es szint fölött kapod a legerõsebb Sigil köveket, azok már a játék végéig használhatóak.
Nem akarlak elkeseríteni, de mivel ismeretlenül vágtál bele egy számodra még új kalandjátékba, nagy eséllyel az elsõ karaktered rámegy az "ismerkedésre".
Nem igazán jók az elõre beállított kasztok, túl gyorsan lehet velük szintet lépni, de kevés attribute szorzókkal, aminek egyenes következménye lesz, hogy az ellenfeleid erõsebbek lesznek.
Ezzel sincs gond, ha valaki szereti a kihívásokat, de megvan a módja, hogy lassabb szintlépéssel nagyobb attribute értékkel lépve szintet, az ellenfelek ne nõjenek a fejedre.
Csak egy példa:
Harcosnak készülõ karakternek válaszd a Warrior csillagjegyet, és csinálj "Custom" osztályt, magad válogasd össze a majorba kerülõ képességeket.
1 - nehézpáncél
2 - block
3 - athletics
4 - blade (vagy blunt)
5 - restoration
6 - zárnyitás
7 - speech
Használd a minorban lévõ fontos képességeket, hogy segítsék a fejlõdésed.
Azok nem a szintlépésedet gyorsítják, hanem az attribute szorzót erõsítik.
- kitartás: kovácsolás (több életerõd lesz)
- erõ: blunt (vagy blade), pusztakezes harc (nagyobbat sebzel közelhari fegyverrel
- ügyesség: íjászat, lopakodás (esély a támadás elkerülésére, nagyobb sebzés íjjal)
- intelligencia: magas intelligencia, több mana, de ez harcosnak nem létfontosságú
- akaraterõ: növeli a manavisszatöltés sebességét, harcosnak szintén másodlagos
- személyiség: mondjuk ezek a "békés" eszközök, segítenek a kereskedésben, mások meggyõzésében, megfélemlítésében, megvesztegetésében - idõnként hasznát veszed, de nem kell túl értékelni.
Ide kerültek az illusion varázslatok, am i harcostól elvileg idegen terület, de nem tiltott.
ha összeraksz magadnak egy karaktert ahogy te azt elképzeled (pl harcos pengékkel, nehéz páncélban, kovácsolással, társai) akkor lehetetlenül gyorsan fogod lépni a szinteket... de gyengén, mivel a szintenként statokra osztható módosítók alacsonyak lesznek (pl +5 erõ helyett csak +2-t kapsz szintlépésnél) és mivel az ellenfeleket a játék a szintedhez igazítja, mocskosul ott fognak hagyni erõben, sokkal gyengébb leszel náluk.
ennek megkerülése van pár technika, de mindhez ismerni kell a játékot... de megpróbálom röviden leírni, hátha: +5 módosítót csak akkor kapsz, ha összesen az adott stathoz köthetõ képzettségek 10 szintnyit fejlõdtek az aktuális szinten - pl Endurance esetén fejlõdik Heavy Armor képzettséged 6-öt, armorer 3-at, block meg 1-es, és ollé, +5 endurance szintlépésnél... viszont! ha ezek közül kettõ vagy három major skill, baromi nehéz ezt elérni, mivel hamarabb fogsz szintet ugrani, mint összejöjjön a 10 fejlõdés.
ennek egyik kiküszöbölése, h major skillek közé felesleges, általad nem használsz dolgokat raksz - pl Speechcraft, Marksman, Conjuration, Mysticism (ebbõl soul trap kell, de bele lehet simán építeni egy sebzõ varázslatba), esetleg Alchemy, és hozzájuk kettõ, max három olyat, amit használsz - Blade, Restoration pl az én kedvencem.
volt valaha errõl egy leírás a most már eltûnt Oblivion HQ-n, bár abban is volt sok hülyeség, de az legalább jó kiindulási pont...
alternatíva pedig: modok.
ebben viszont a többiek tudnak leginkább segíteni <#hawaii>#hawaii>