41716
  • Fantusz
    A sárga felkiáltójelek, síkidomok súlyos hibának számítanak, próbáld megjavítani (ha máshogy nem újra telepíteni a modot), Francesconál ilyet soha nem tapasztaltam, de kisebb modoknál többször.

Nem tudom az említett dark elfen mennyire lehet tesztelni a sikert, ha random volt egy újratöltés után vagy ott lesz, vagy nem...

• Ombika
    Elder Scrolls Oblivion: Rajongói Patch

1.100-nál is több bugot javít ki az az Oblivion rajongói patch, melyet még a melléinstallált MOD-ok tömkelegével együtt, 200 óra játékidő után sem sikerült kifagyasztani.

• Fantusz
    Kicsomagolva a mod kb 535 MB(FrancescosOptionalNewItemsCreatures.exe) , a patch hozzá kb 40 MB (FrancescosLeveledCreaturesItemsMod.exe)
    Nekem 4.5 és 4.5b néven van meg
  • böröczk
    valami patchről beszél a második feltelepítése végén..
    mindegy, teszek így is egy próbát
  • böröczk
    nos nekem Francescoból van egy FrancescosLeveledCreaturesItemsMod.exe nevezetű valamint egy FrancescosOptionalNewItemsCreatures.exe
  • Fantusz
    Bocs, ha félreérthető voltam, vagy a Francesco, vagy az Oscuro - a kettő együtt nem megyen (bár talán lesz majd mod, ami egyesíti)

Francesco: v.4.5 , v.4.5b mindkettőt fel kell telepíteni!
    OOO v1.3 és 1.31 patch

Oblivion mod manager használata hasznos.

A Kvatzch Altermath modot ne aktiváld, amíg be nem zártad a kvatchi kaput, és nem takarítottad ki a várost.
    Semmi gond különben az aktiválással sem, csak amikor a questet csinálod kapcsold ki, különben nem tudod befejezni a küldit
    (az Oblivion kapu mögött békés kis városban sétálgató embereket találsz pokolbéli lényeknek semmi nyoma, ha aktív a mod)

OOO vagy Francesco...
    Az alapváltoztatás mindkét nagy modnál hasonló : új kinézetű fegyverek, páncélok, addig nem látott lényeket tesz be a játékba, javít néhány hibát, mint pl. a nyílvesszők röpte, vagy hogy hátrafelé lassabban lehet futni, mint előre.

Az Oscuro lényegesen szigorúbb a Francesconál.
    Kezdődik ott, hogy már a csillagjegyek, tulajdonságok adta bónusz is szerényebb, kiszabadulva nem lehet büntetlenül kirámolni a guildokat (csak miután elértél bizonyos rangot vihetel el tárgyakat), de még a városbeli tárolókat sem lehet átkutatni - életszerűbb, de sokkal nehezebb a játék OOO-val.

Mindkét nagy mod rak a játékba addig ismeretlen lényeket, közöttük nagyon erőseket is, amelyekkel akár már első szinten összefuthatunk, ellenfelek nagyobb csoportokban is támadhatnak (alapjátékban 1 vagy 2 ellenfél dominál).
    OOO-val a játék elején dungeonok mélyére lemenni: biztos halál!
    Francescoval ugyanez talán megúszható, de nem könnyen

• böröczk
    hm, még mielőtt ezt olvastam volna, feltettem a Francesco-t, önfeledt játékba kezdtem, majd amikor elérkeztem egy Fort-hoz, egy kedves, figyelemfelkeltő nagy sárga felkiáltójellel találkoztam, ami még nyilazott is rám : DDD
    Mint kiderült egy csúnya dark elf volt az, akinél egy olyan sisak leledzett, amit a játék valami galiba miatt nem volt hajlandó megjeleníteni, és erre keményen fel is hívta a figyelmem : D

Most teszek egy próbát az Oscuro-ra, még úgysem tettem fel a Shivering Isle-t, csak a KotN van fent..
  • koschwarz
    mindkettővel játszottam.

ooo hátránya: nincs támogatás a shivering-hez és nincs olyan sok plusz szörnyike, bár martigens monster mod-dal lehet hozzátenni még, csak nekem annyira nem jön be a martigen féle mod (klasszikus modder hiba szerintem: túlzásba esett). nekem nem tetszik az sem, hogy töménytelen mennyiségű jó cuccot lehet lootolni, sokszor többször kell fordulni, hogy elszállítsd...és így elhalmoz egy csomó jó felszereléssel, bár elég nehéz a moddal a játék ahhoz, hogy ezek kelljenek.

ooo előnye: tulajdonképpen nagyon sok jó modot egyesít magában, mind a realitást és a nehezítést célozza, plusz vannak nagyon jó plusz küldetések, köztük egy iszonyat erős vámpírlord. további előny, hogy egyelőre még javítják, fejlesztik a modot, bár a shivering isles támogatására asszem még várni kell...

az ooo lényege, hogy minél lejjebb mész egy dungeon-ben, annál nehezebbek az ellenfelek. mondjuk ez magában hordja azt is, hogy biztos hogy egy romba kétszer is bemész: egyszer alacsony szinten egy-két emeletet végigjársz, aztán magasabb szinten a legmélyebb részeket is...mert ott alacsony szinten kicsinálnak seperc alatt.

francesco hátránya: nincs belefoglalva annyi mod, mint az ooo-ban, de ez lehet előny is, mert így magad válogathatod össze, amit akarsz hozzá. össze lehet szedni egyébként azokat a modokat, amit az ooo is magába olvasztott. sajnos egyáltalán nem érinti a varázslás részt, ezt az ooo megteszi és nagyon jól kiegyensúlyozza szerintem. erre is vannak persze külön modok (supreme magicka, mighty magic, stb.), de ezzel is csak az a baj mint sok más moddal: már csít szintű spellekkel pakolják teli a játékot, pedig szerintem csak nehezítésre van szükség, nemhogy még könnyítésre...további hátránya, hogy eléggé magára hagyták a modot, bár a topicja aktív, de hónapok óta semmi nem történt vele, és azért vannak még hibák...

francesco előnye: egy csomó plusz egyéni, erős boss, és egy csomó új szörny, a legjobbak vannak a martigenből átvéve...támogatja a shiveringet is, sokkal véletlenszerűbb a nehézség az ooo-hoz képest (amit írtam fentebb, hogy az ooo-ban kiszámítható, hogy meddig mehetsz le egy dungeon-be adott szinten). lehet szabályozni, hogy mennyi loot-ot akarsz, be lehet állítani hardcore-ra vagy még nehezebbre, és akkor nem fogsz minden második ládában találni valami spéci kardot vagy páncélt, mint az ooo-ban.

én most a francescot fogom használni, mert a shiveringet is tolni akarom...
  • böröczk
    és Te speciel melyikre voksolsz? Mert én leszedtem mindkettőt, még egyiket sem raktam fel, azért kérdezem még időben : P
  • haxoror
    Ja és kétkezes daedric fegyók még a Xivilai-oknál vannak, Oblivionban annyit találhatsz hogy haza se tudod vinni őket.
  • haxoror
    21 szinten Marauder Warlordokon már szinte garantáltan daedric sisak lesz (sisak sima marauderen soha nem lesz, warlordon szokott csak lenni kb 50% az esély), Imperial City-től délre van két várrom (Fort Alesia és Fort Homestead vagy valami hasonló a nevük) azokban mindig van Marauder Warlord, menj oda és szedd le róluk.

Daedric longsword és claymore szintén maraudereknél szokott lenni, 21 szintnél már jó eséllyel találhatsz bármelyiknél.
  • Csacsi
    Sziasztok. elég sokat mászkáloka játékban, de sisakot nem nagyon dobálnak el a hullák. legalábbis deadre sisakot, meg ebonyt sem.valamint deadra kardot sem kapok, csak dremora-t, ami jóval gyengébb mint az ebony kardom.

21-es szinten vagyok. van ennek valami oka?
  • koschwarz
    az biztos, hogy az ooo és a francesco nem kompatibilis egymással, mindkettő nagyjából ugyanazt csinálja. az egyiket el kell távolítanod, ez alap, ha azt akarod hogy működjön a játék.
  • SaGa
    Ezen kívül olyan gond is lehet, hogy felraktál valami mod updat-t, vagy hasonlót, az eredeti nélkül. Ilyenkor az esp-ben ott vannak a hivatkozások, de a textúrák hiányoznak hozzá...
  • SaGa
    Nem tettél meg egy nagyon fontos lépést: amikor az összes mod fent van, az OBMM-mel (Oblivion MOdManager) el kell végeztetni az ArchiveInvalidation eljárást.

Elindítod az obmm-et, a jobb oldali gombok között megkeresed a tools-t (ha jól emlékszem, de nem biztos), és ott az ArchiveInvalidation pontot.
    Attól függően, hogy milyen verziójú az OBMM-ed, másképp kell csinálni, így nem tudok pontos eljárást adni hozzá, keresgélj a readme-k között...
  • Gio
    Ja es meg ezt is felraktam a legvegen "2.2.0-Unofficial Oblivion Patch Installer Version-Baldurdash". De ez regebben is igy mukodott, az uj modok nelkul:/ marmint a hibak
  • Gio
    Hali

En is felraktam ujra Oblit+patch. + Francesco es OOO. Meg 1-2 modot amit itt irtatok: The Lost Spires, Kvatch Altermath. Ujrakezdtem uj karival, a gond csak az, hogy vannak textura hibak, bizonyos ladakat nemtudok kinyitni, es jo par karakternek nem latszanak a ruhai, csak a feje. Vagy ilyen sargas, feheres akarmi:D Targyaknal is vannak gondok.
    Mit csinaltam rosszul?
  • fatsy
    Köszi a segítséget!!!
  • SaGa
    Köszi, találtam is olyan csevejt, ami pont ezzel a kérdéssel foglalkozik...
  • SaGa
    Nem tudom, melyik mod, mellékhatásként berak egy kereskedőt, aki IC csatornáiban nyitott boltot. A lényeg, hogy időnként üzen, melyik barlangból vagy romból kell elhozni valamit. Ami a lényeg: úgy, hogy senkit sem szabad megölni, aki egy patkánynál "értékesebb". Azaz, kifejezetten tolvaj, lopakodó karaktereknek való.

Vagy az Extended imperial City, vagy a City Life, eseleg a Crowded Cities volt. Tényleg nem tudom, melyik, de ezek raknak gyerekeket a játékba és mindig egy gyerek rohan oda az aktuális üzenettel, amikor IC Market DC-ben járálok...
  • SaGa
    Ugyen nem módosítják az alap questeket, de:

Oscuro's Oblivion Overhaul
    Martigen Monster Mod

Külön, vagy együtt a kettő. Kombinálhatóak egymással. Mindkettő új elemeket visz a játéka, teljesen új kihívás lesz maga az élet Cyrodii földjén és a questeket el is felejted egy időre...

• bajgunar
    A Myth & Legends Link nagyon klafa!
    Kétkezes harcra sztem ez lehet.
    De ezen az oldalon keresgélhetsz a MOD-ok közt, csak regizni kell, és kisebb pack-okat le tudsz tölteni.
    Ha itt nem, akkor már a neve megvan amit keresel, és máshonnan lekapod.
  • fatsy
    köszi!!:)

Esetleg a kétkezes harcról vmi?
  • Fantusz
    Gondolom a Francesco, illetve az Oscuro mod az alap, azokban elég sok egyver, páncél is van.

Továbbá:
    Lost Paladins of the Divines - teljes paladin páncélzat (heavy és light) fegyverek, hangulatos gömblámpák, más apróságok vihetők el a megtalált sírból.
    (a karakternek nem lehet Infamy-ja, ha jól emlékszem)

Myth and Legends - Fegyver arzenál szétszórva Cyrodiil-szerte (találd meg)

Shadowlord Armour - egyszerűen megvásárolható páncél (heavy és light), enchant nélküli.

The Lost Spires - régészkedhetsz, nem a páncélokon fegyvereken van a hangsúly, de esetleg ettől is új szint kap a játék.

Kvatch Altermath - (csak a kvatchi kapu bezárása , és a város kitakarítása után aktiváld) Kvatch újjáépül, a karakter lesz a Count.
    Nem egy fontos mod, de nem kell évek múltán is a füstölgő romokat néznek, ha arra visz az utad.

Skilgrad Tower - átjárón lehet odajutni, küldetések, kalandok várnak, de sajnos nálam ezzel a moddal gondok voltak (víz fölött, levegőben úszó házak stb.), ráadásul nagyon beleírja magát a játékba, ki is kapcsoltam, de azóta is Oblivion Skilgrad Tower a játékom neve - saját felelősségre próbálja ki, aki akarja.

• fatsy
    sziasztok!nemrég szedtem elő újra a gamet és a modokkal nagyon zsir!
    A kérdésem az volna h tudtommal készült hozzá kétkezes harc mod.na ez nekem feltétlenül kéne, h jól kockára függhessem az agyamat.meg esetleg plussz páncél meg fegyver.ha tudtok ilyet légyszi adjátok meg a nevét és h honnan tudom leszedni.köszi!!
  • böröczk
    Azta, hát én legújabb karakteremmel, eddig csak guild-oknál aludtam, ott meg gondolom, nem fenyeget a veszély, azonkívül be van állítva, hogy alvásnál mindig mentsen, ha majd arra kerül a sor, hogy elhagyatott helyeken kelljen horpasztanom, midnig rögtön alvás után megnézem, nem betegedtem-é meg : D
  • haxoror
    Grand soul gem, barlangokban is lehet keresni de egyszerűbb megvenni, alkimisták árulják mindenfelé.
  • hapi
    The Lost spires. megtaláltam már töltöm is köszi.
    Ha tud még valaki másról írja meg.
  • Fantusz
    Van egy nagyobb mod, beléphetsz az Archeologes Guildba...
  • hapi
    SOKADSZOR IS ÚJRA KEZDENÉM EZT A JÓ KIS GAMET!!
    Tud valaki mondani olyan modot ami total conversion tulképpen?
    Olyasmire gondolok hogy 1 rövid storyt lehetne végig nyomni mondjuk új helyszineken. Igazából úgy érezem itt sokkal kevesebb a küldi mint a morrowindben volt, és ezért már kicsit unom a gulid küldiket meg a városban fellelhetőeket.
  • Fantusz
    Ritka, de nagyon hasznos növény.
    Altronach csillagjegyel nem töltődik vissza a manám, kimaxolt alchemyvel viszont egyetlen növényből is képes vagyok lütyiket előllítani (természetesen a Restore Magicka a legfontosabb), a Mandrake mellett még van egy süteményféle ami betegséggyógyító, van Cure Disease varázslatom is, mindezek ellenére vámpírharapással legtöbbször Skingradba kell mennem, mert nem tudom mindíg gyógyítani

Vámpír alvás közben is megharaphat, ekkor nincs mentség, hiszen alszik a karakter, azonnal beindul az átváltozás folyamata.
    Fogadókban, küldetések, kalandozások közben dungeonokban aludni nem egy harapásbiztos tevékenység
  • Flora2
    Én egyszer már megfertőződtem, amikor Azura daedra úrnőnek kellett kivégeznem 5 vámpírt egy bányában, és a quest után láttam az aktív hatásoknál, hogy porfíriás lettem. Viszont volt nálam Mandrake gyökér!mindenkinek ajánlom, hogy szedegesse, szétterülő lapos növény, ami viszont "Cure Disease"; csak úgy nyersen megettem, és azonnal kikúrált. Más betegséget is kúráltam már Mandrake-kel (mandragóra?), nagyon jó.
  • bajgunar
    Észre fogod venni :D
    Ha kimész a napra megy le az életed!
    Elkezd a bőröd sötétedni, a szemed bepirosodik.
    Aztán meg egy csomó képességed megjelenik a varázslásoknál.
    Pár képességed erősödni fog, valamik meg gyengülni!
    És persze ki fogja írni, h Porphyric Hemophylia-val fertőződtél meg.
    A küldetéssekell nehéz magadról lekaparni, télleg ne aludj 3 napig, csak a templomba legyél, ha lehet BRUMA-ban, és imádkozz ezerrel, és szedjed a gyógyszereket, varázslatokat!
    :D
    Am. a küldi sem nehéz, csak mikor azt kapod, h gyüjts össze 5 db Great Soul Gem-et, ráadásul üreset, na attól a perctől kezdve nem fog adni sehol sem a game, bejárhatsz ujra vagy 30 barlangot, mire összegyüjtesz anyit! Hacsak nincs a raktárkészleteden fölös 5db. (lopottak nem jók)
    Nah CSUMI
  • Fantusz
    Varázslatok menü - utolsó oszlop - aktív hatásoknál látható a fertőzés : Drain Fatigue.
    A vámpírkórt nem jelzi vörössel, mint az attribute sérülések esetében, a Porphyric Hemophylia 3 napig gyógyítható, feltéve, ha közben nem aludtál.
    Disease alapú kórság, Cure Disease ital, varázslat gyógyítja.

Kitárgyaltuk már többször, mod okozhatja, de pl. nálam csak a skingradi templom oltár szedi le biztosan a fertőzést - meg kell nézni, hogy az imádkozás után eltünt-e a Drain Fatigue
  • böröczk
    ezzel kapcsolatosan nekem csak annyi lenne a kérédsem, mivel még sosem volt "szerencsém" a vámpírsághoz, hogy honnan fogok tudni, ha egyáltalán csak megbetegedett a karakter? valami jelzi majd azt nekem? : D vagy egyszer csak hopsz, átváltozik? : P
  • ColdFire

Egy kis segítsék azoknak akik nem tudnak mit tenni/vagy unják a Vámpírrá válás hátrányos helyzetét és az ehhez tartozó bugos! melléküldetéssel se tudták megoldani!

letöltés

Köszönjük Tasakosnak, remélem hasznát veszed, amugy csak FAQ-t kell olvasni ;)
  • Ron Ragm
    Ha csak a betegséget kaptad el, bármelyik templomnál imátkozva vagy egy Cure Disease löttyöt/varázslatot elsütve meggyógyulsz, viszont ha már átváltoztál akkor egy közepesen hosszú quest segítségével tudod csak kikúráltatni magad amire már nem emlékszem (HQ-n biztos le van írva).
  • The Protector
    Hali!Mit kell tennem ha nem akarok Vámpir maradni!Azt tudom h vmelyik templomban kell imádkozni!Ezt megis tettem Skingrad-ban de nem történt semmi!Ha vki tudja lécci irjale részletesen!Nagyon kösssz
  • marcell007
    jajj de jó kis játék hetedszerre kezdem újra!
  • fuzesi12
    Hello
    A oblivion magyarításhoz lekell tölteni valameik patchet?