The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
thx.

most tervezek egy új gépet, és az oblivionhoz lövöm be. ha az fut maxon, akkor mindent visz.<#vigyor2>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Minden maxon, tehát az összes fade is, 1280x1024-en 75Hz-en játszok. A fûre vetített árnyékot és a saját árnyékokat azért kikapcsolom, mert ha sokan jönnek eszméletlenül beakad néha. Ha az utóbbi két dolog ki van kapcsolva akkor viszont nagyon ritkán megy 30-40 fps alá. Egy szó mint száz : a game-hez brutál gép kell (max grafikán).

BattleTag: zydar#2910

koschwarz
8600 gt hogy muzsikál?

koschwarz
elvileg igen

sebtib
Köszi megpróbálom
Még egy kérdés:úgy meglehet oldani ha kiveszem a modot?

AMD X2 4200+,2GB ram,NVIDA Geforce 8600GT,260GB HDD

koschwarz
valszeg feltettél egy modot ami a textúrákat meg a mesh-eket módosította. kell egy archive invalidation. keress erre: oblivion mod manager

sebtib
Találkozott már valaki olyannal hogy az emberek helyett egy sárga négyzet volt meg nem volt meg csak a feje?<#nevetes1>
Mit kell ilyenkor tenni?

Ombika
Honositas megyeget? 😊

Raptor 2
thx

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Nuxa
Nekem is pont ez volt a baj, egy konzolparanccsal szerencsére átugorható a quest. írd a konzolba: completequest MQ02 03

Because cheese...

Pls HELP

Az alapgamét csinálom és a Weynon Priory questben hamarabb mentem be a Jauffre-hez mint ahogy kigyilkoltam volna a Mythic Dawn-okat. Emiatt Jauffre csak kérdezget, hogy van-e új infóm a csávókról és nem enged tovább a Cloud Ruler Temple-be. Mit csináljak? Ha lenne elõzõ mentésem, használnám, de F5-tel mentegettem.... 😞

Segítség!!!!

Limo
koschwarz
ezzel a konfigoddal hogy fut és milyen beállításokkal az oblivion?

Szevasztok!
Elöször is bocs Fantusz és PiszkosFred hogy nem válaszoltam elég régóta, ugyanis egész nyáron nem jutottam netközelbe!
Esetleg még emlékeztek erre a belassulásos problémára...
Kipróbáltam egy új karaktert az 1.2.0416-os patch-el és tökéletesen mûködik a dolog VALAMINT tesóm karaktere is már 200 óránál jár és semmi baja.
Na most az utóbb említett karaktert is még a "patchtelen" obli-val indítottuk és valószínüleg a patch-elés következtében 150 óra után sem romlott el.
Tehát a patch a még nem "belassult" karaktereket megvédi, de a rosszakat már nem. Az új karakterekkel meg biztosan nem lesz gond a PATCH-elés után.
Ha már rájöttetek erre akkor bocs az idõrablásért, de ha nem, akkor remélem segítettem!

UI.: Fantusz! A rossz karakteremmel én meg a Shiveringen nem tudok belépni a palotába, mert megáll a töltésben, de a többi karakterrel tökéletesen mûködik!<#szomoru1>

BattleTag: zydar#2910

Fantusz
A mostani procid valószinûleg 462-es tokozású (tûs), az AM2-es procik duplamagosak, de sajnos a régebbi lapokba nem mennek bele.

Néhány hete kitárgyaltuk a témát, a videokártya-csere miatt én is dilemmáztam, aztán egy összvér-megoldás mellett döntöttem: PCE videokártya, 939 tûs AMD Athlon64 3700-as proci, új alaplap + egy új táp - a memória maradt a régi.

Gondolkoztam az AM2-es procin, de a memória-csere már nem fért be sajnos a keretbe, az összvér-megoldást azért választottam, mert úgy éreztem az AGP-s videokártyával viszont meg leszek fogva legalább 2 évig (nem fejleszthetõ a gép az AGP-s kártya miatt)

Nuxa
Én nem tudtam hogy 940 tûs lesz... Amd sempron 2600+, ez van nekem most, nemtom hány tûs mert már nincs meg a papírja, de a pcland-ról rendelném az Athlon-t is és ott csak az AM2-esek között szerepel csak a sempronnal együtt.

Because cheese...

Fantusz
Ugye azzal tiszában vagy, hogy egy ilyen processorcsere egy teljes gépcserével jár?

AM2-es processorok 940 tûsek, új alaplap kell, azokon a lapokon már PCE a videokártyaslot (most vettél egy AGP-s karit), a memóriát is cserélni kell (667-800MHz), sõt a tápon is 24 PIN-es cstlakozók kellenek a 18 PIN-es helyett.

ollie
Ha integrált videokarival nyomod, akkor semennyivel.

Nuxa
Ha veszek egy AMD Athlon 64 X2 AM2 4600+-t a mostani AMD sempron 2600-asom helyére akkor kb. hány fps-sel gyorsulna az obli?

Because cheese...

Nuxa
tcl

Because cheese...

Raptor 2
Létezik valami noclip cheat a játékhoz?

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

sebtib
Oké megpróbálom amit írtál.veszteni nem vesztek semmit

Nuxa
Nemtom mér kell annyira félni a regeléstõl <#idiota> www.tessource.net ; itt szinte fent van az összes mod, amit eddig az oblivionhoz csináltak. 1 perc alatt regisztrálod magad és már tölthetsz is.

Because cheese...

Nuxa
Valamelyik mod ütközik a másikkal, pl. ha 2 db víz textúráját javító modot használsz egyszerre. De az is lehet, hogy letörölted a víz textúráját. Nekem is volt ilyen egyszer, az ég rózsaszín volt meg néhány tárgy, a városok utcái meg tele voltak felkiáltójelekkel 😄 Az újratelepítés megold mindent.

Because cheese...

sziasztok.modokat szednék ingyen,reg nélkul,honnan PLS HELP.thx
sebtib
Miért van az hogy néha(nem mindig) rószaszinü lesz a víz meg az ég?

ollie
Úgy néz ki ez a sárkány, mintha bélgilisztás lenne. <#idiota>

Randelz
Én még nemtalálkoztam vele...de szerintem ha lenne is nemlenne jó csak akkor ha huvatalos mod mert elég sok dolognak kellene benne lenni és ha ezt szerintem nem a gyártó készíti el az csak olyan tákli-mákli lenne bugokkal.

Fehercsoki
Van hozzá werewolf mod?

Mi a sárkányos mod pontos neve? Ha ez: Akatosh Mount By Saiden Storm akkor ezt a sárkányt nem keresni kell, hanem a várazslatok között megtalálod az õt hívó varázslatot. Ekkor az égbõl fog leesni egy sárkány a lábaid elé. Itt megnézheted ezt a modot:

http://www.tessource.net/files/file.php?id=10562

adios
Menj fel Oblivion HQ-ra és ott mindent megtalálsz.Egyébként az nem vámpír hanem egy drogos😊))

The Lonely Wanderer Ez az a küldetés😊

Proci:Intel Core 2 Duo 2.9Ghz (felhúzva)E7200,Hűtve:CoolerMaster TX2,Videókártya:Saph 5770 vapor Alaplap:Gigabyte S-series GA-EP35-DS3L,Ram:Kingmax 2GB x2 (4GB Ram),Vinyó:Samsung 500GB

Attól függ, most egy pure mage karakterem van szal a willpower-intelligencia-personality(na ez pl szintén fölösleges tulajdonság) amire egyáltalán kaptam szorzót és 27-es szinten lettek 100-asok mivel 2-es szorzók jöttek többnyire csak össze, innentõl kezdve meg nem érdekel a többi tulajdonság mert a lényeg már megvan szal 1 pontokat fogok rájuk rakni (mivel valamire minden szintlépésnél rakni kell).

Nem, nincs.

Nehéz elhinni de tényleg csak szkillnövelõs hatása van (plusz mehrunes és aréna) és semmi más, se a talált cuccok minõségébe, se a zseblopás/lopakodás sikerébe se a harcba sem számít hogy mennyi a Luck értéke.

Valószínûleg a Bethesda nagyobb szerepet szánt a Lucknak (mint ahogy a Morrowindben nagyobb szerepe is volt) de végül ez nem történt meg, lehet hogy az idõ volt kevés vagy mittudomén a lényeg hogy ebben a formájában nem éri meg a Luck-al foglalkozni.

Mondjuk mindettõl függetlenül lehet rá pakolni hiszen egy sikeres karakternek bõven elég két magas tulajdonság szal a harmadik mehet akár a Luck-ra is, tökmindegy 😊

Ha nem 100-as karira hajtasz, a fõ attribjaid akkor is 100asok lesznek elõbb utóbb😊
koschwarz
azért szerintem a háttérben annyit befolyásol, hogy pl. nagyobb az esély, hogy esetleg több aranyat vagy több cuccot találsz egy ládában, egy ütéstõl megtántorodik-e az ellenfél, stb....

Fantusz
Luck növelésére ott van a Thief csillagjegy, ami 10-el növeli a szerencsét, plusz, még 5 pontot hozzá lehet adni (megéri?), így 65 Luck-ponttal kezd a kari.
Szintlépésekkor szerintem sincsen értelme 1pontokat hozzáadni, azokat sokkal jobb helyre is lehet rakni.
A játékban van szerepe a szerencsének, de hiába magas a Luck, ha más fontos skillek alacsonyak - éppen azért, mert helyettük a Luck lett fejlesztve.
Agility, Speed a legfontosabb tulajdonság betöréskor, lopáskor, amit valószinû befolyásol a szerencse, de hiába a magas Luck érték, ha a két fontos skill alacsony...

Kincsvadászoknak, tolvajoknak, orgyilkosoknak ajánlják a magas Luckot, talán mégis van valami befolyásoló értéke?

koschwarz
akkor már ezt is tudom

A Luck nem befolyásolja a zseblopás sikerét.

A magas Luck az aréna fogadásoknál növeli annak a játékosnak a kezdõ életét akire fogadtál (ettõl függetlenül is veszíthet) illetve a mehrunes razornál a banishing esélyét növeli, én erõl a kettõrõl tudok amire a Luck ténylegesen hat.

A szkillnövelés 100-as Luck mellett is csak 25 pont és a perk-eket nem adja meg, nem igazán jó üzlet.

Aki meg full 100-as karakterre hajt az meg is érdemli hogy szopjon! <#mf2>

koschwarz
luck-ra még sosem adtam egy pontot sem. szerintem sem ér annyit, hogy egy szintlépésnél erre adjak, és ne inkább agility-re vagy speed-re a harcos karakteremnek (az endurance és strenght mellett persze).

tolvajnál el tudom képzelni, hogy jobban sikerül egy zsebtolvajlás ha magas a luck de nem tudom hogy a játékmechanizmus tényleg így mûködik-e (tehát minél magasabb a luck, annál kisebb az esélye hogy lebuksz).

állítólag ha az arénában fogadsz, akkor arra hatással van, meg persze a mehrunes razor is a luck alapján számolja ki, hogy mennyi esélye van az egy ütéses ölésnek.

A Luck-ot használja egy két dolog, amiért érdemes lehet fejleszteni (most nem spoilerkedek itt, és remélhetõleg a jövõben készítendõ modok is látnak benne potenciált). Természetesen általánosságban lehetne mondani, hogy tényleg nem éri meg, de ez nem feltétlenül igaz minden esetben. Ha pl valaki full 100-as statra gyúr, akkor ugyan valamivel tovább fog neki tartani így, de a végén ott lesz neki a Luck is. Esetleg valakinek nem célja azon skillek fejlesztése, amelyek nem a szakterületei, viszont elvétve használhatja õket, ekkor is jól jön majd az a +10-20 láthatatlan skillbónusz.

Arról nem is beszélve, ha valaki tolvaj jellegû karaktert csinál, és kicsit is foglalkozik az rpvel, nála akkor is alapkövetelmény lenne, hogy a luckot fejlessze, ha nem adna semmit😊 (Persze lehet pont ellenkezõleg, szerencsétlen karit is csinálni, direkt lehúzva a luckot😊
Minden 5 pont amit a Luck-ra raksz (a háttérben láthatatlanul) 2 ponttal növeli a szkilleket viszont ez a növekedés nem fogja a szkilleket 100 fölé vinni, magyarán NEM éri meg a Luckot fejleszteni mert mire profitálhatnál a rejtett szkillnövelésbõl addigra már úgy is magasak lesznek a szkilljeid.

Ja és a Luck nem befolyásolja hogy milyen cuccokat fogsz találni.

Pari
Thx en is erre gondoltam,damn:/

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Valószínûleg az lesz a gond, hogy már hamarabb eléred a 10 skillfejlõdést a major skillekbõl, és akkor még nincs meg a 10-10 az attribokhoz tartozó skillekbõl.
Pari
Udv ismet,

Kene egy kis help, olvastan az 5/5/1 levelingrol...ugye annyit tesz,hogy
szint lepesnel kapok 5-5 pontot ahoz az attribhoz amit fejleszteni akarok(pl. str-endu) es egyet adok a luckra...
ugy olvastam,ahoz hogy 5-5 pontot tudjak kapni egy attribhoz, ugy vmilyen leosztasban 10 pontnyit kell fejleszteni a hozza tartozo skilleken...hiaba jon ossze a 10 pont alvas utan csak +4et ajanl fel...
Mit csinalok rosszul?

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

koschwarz
legalább a küldetés címét írd le

várom a válszokat😛

Proci:Intel Core 2 Duo 2.9Ghz (felhúzva)E7200,Hűtve:CoolerMaster TX2,Videókártya:Saph 5770 vapor Alaplap:Gigabyte S-series GA-EP35-DS3L,Ram:Kingmax 2GB x2 (4GB Ram),Vinyó:Samsung 500GB

Megkérdeztem 1 faszit aki elmondta h. 1 panzióban van, csakh. láthatatlan.:S

a Vámpíros küldetésnél az 5. küldetésnél be kell menni IMP.Citybe, és ott ki kell nyírni vmijen Flaviot vagy kit. Azt h. lehet megölni , mert amikor a közelébe érek eltünik a városból :S:S

Fantusz
100% chameleonnal játszani játékgyiklos mód, semmi öröm nincsen benne, hogy a legkeményebb ellenfeleket is úgy lehet lecsapni, hogy azok csak bambán néznek, meg sem próbálnak megütni.

Az Invisibility nagyon hasznos,ha valahol harc nélkül kell tovább osonni, ráadásul a láthatatlanság varázslatot már 50-es Illusion skillel tudod használni, elviselhetõ mana-költséggel, míg a 100% chameleon csak 75-ös Illusion skillel válik elérhetõvé, és még 100-as skillel is elég költséges varázslat.

Az italoknál hasonló a helyzet, láthatatlanág ital lesz rengeteg (saját magad is elõállítahatod ), de a totál chameleon kevés, és drága itóka.