The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830
ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830
Aki átbasz, az basszon bét is!
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A képekbõl ítélve a megvilágítás is más (jobb).
BattleTag: zydar#2910
BattleTag: zydar#2910
a page 8-tól van az ini file tweakelése.
de a konfigoddal még olyan textúra modokat is fel tudsz tenni, mint pl. QARL'S TEXTURE PACK akár 2-es vagy a még brutálisabb 3-as változatot, amik többszörösére növelik a textúrák méretét.
amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt
Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
neked "grand" kell amit (kizárásos alapon) úgy úgy tûnik "remek"-nek magyarítottak
Gyakorlatilag az összes alkimista árul legalább egy grand követ, körbejárod a mage guildeket + IC market district és meglesz az 5 darab pillanatok alatt
A grand soul gem súlya 0.5 kg (léteznek ugye 0.1 0.2 0.3 0.4 0.5 tömegû kavicsok)
Gond a visszaváltozós küldivel az is, hogy sajnos bugos, a banya nem hajlandó mindíg elfogadni az összetevõket.
(Legvégsõ estre megoldás lehet a curevampirepotion mod)
Még mindig szenvedek a Cure for vampirism-mel... most konkrétan az a bajom, hogy a boszinak grand soul gem kell, és én "nagyobb lélekkövet" szedtem össze, természetesen üres lélekszinttel, mert ugye azt kéri, ha jól értem...
Namármost akkor mi kéne neki, mert ez nem jó.... félrevitt a magyarítás? Választhatnék még kicsi, átlagos remek lélekkövet... de én a grand-et nagynak gondoltam....
Tanács?
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
Vannak modok, amelyeknél nem kell új játékot kezdeni, másoknál csak akkor jó, ha új játékot kezdesz - fogalmam sincsen, mi a helyzet ennél a modnál.
Mondanám, hogy tedd fel a Francesco Modot (535Mb), és kezdj új játékot, az javítja ezt a hibát, és érdekesebbé teszi a játékot is, de nem tudom mennyire van hajlandóságod ehhez...
A másik nagy mod csomag az Oscuro s Oblivion Overhaul már elég jól belenyúl a játékba, sokan szeretik, de kezdõ Oblivionozónak az talán túlságosan nehéz - statikus a lények szintje, de már a játék elején erõs lényekkel is össze lehet futni (medve, 8-10 fõs dai katanával felfegyverkezett banditacsapat az elején kihívás mindenkinek)
THY
Ezt azért így nem mondanám 😄
17-es szinttõl Transcendend Sigil Stone-okat lehet az Oblivion kapukban találni pl 25% Frost Shield és hasonlóan erõs enchantok (de az alacsonyabb szinteken szerzett sigil kövek is nagyon erõsek: 1-es szinten is 10% elemental shield meg ilyenek) szal simán össze lehet szedni 85% védelmet még bõven azelõtt hogy a daedric/glass páncélok egyáltalán megjelennének a játékban, pont hogy 17-es szinttõl lesz könnyû a játék MINDEN karakternek.
Az Oblivion pont az a játék ahol akármilyen nyomorék karakter gond nélkül boldogulhat, annyi a trükk hogy be kell zárni a kapukat és használni kell a sigil köveket.
Az általatok leírt technikák legnagyobb hiányossága, hogy oda kell jutni egy oltárhoz, mire ez megtörténik többnyire már "egyenesben van" a karakter, de akinek van hajlandósága az ilyen gyakorláshoz, az ötelet nem rossz, csak ahogy írtátok is semmi köze a szerepjátékhoz (kicsit olyan öngyilkosos<#mf1>#mf1>)
Jónéhány karakterrel belekezdtem én is a játékba, az elején And5-höz hasonló problémákkal találtam szembe magam, a 10-15 szintig gond nélkül ment a játék, de utánna egyre nehezebben boldogultam az "elõregyártott" kasztokkal, sokkal játszhatóbb a játék saját kasztokkal.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(kijárat elõtt egy mentés, és innen lehet új karaktereket indítani)
Számtalan lehetõség van a variálásra, csak egy egyszerû példa: az armorer skill attribute-ja az endurance, ami ugye az életerõ pontokat növeli...
Az armorer skillel 50-tõl mágikus tárgyakat is tudsz javítani, 75-töl pedig 125-re javíthatol egy-egy tárgyat, fegyvert, de megjavíttathatod a tárgyakat a kovácsnál is...
Én csináltam olyat, hogy az elhasznált tárgyakat nem javítottam rögtön, gyûjtöttem (ehhez ugye kell egy ház, és néhány fegyver, páncél), 2-3 szintenként megkalapáltam az elhasznált tárgyaimat, az endurance rögtön 4-5 szorzót kapott a szintlépéskor.
Vannak könnyen fejleszthetõ skillek (pl. a varázslatok többsége), azokkal is lehet befolyásolni a karakter fejlõdést - destructiont csak éles harc közben tudod fejleszteni, de a többit bármikor, bár a restoration elég lassan fejlõdik.
Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata
DE nem tudom hogy, hova kell bemásolni ezeket vagy mitkell csinálni velük..
Meg azt olvastam, hogy egyes modok csak uj játék kezdése esetén mûködnek.
Ennek a mOd csomag használata esetén ujjátékot kell kezdeni?
Az alapjátékban az ellenfelek szintját a karaktered szintjéhez generálja a játék, tökéletlen a rendszer, még a patkányok is szintet lépned veled együtt.
Blama,ha egy patkány gyilkol szét, de egy gyenge karival még akár ez is elõfordulhat<#confused>#confused>
Szóval vannak modok, amelyekkel az alacsonyabb szintû lények nem követik a karakter szintjét, a szintenként belépõ erõsebb ellenfelek miatt unalmassá sem válik a játék sõt inkább valósághûbb lesz.
http://www.oblivionfaq.extra.hu/#mozTocId778273
Komolyabb modok (OOO) egy másik alternatívát nyitnak a játékban, alacsony szinten is belefuthatsz erõs, magas szintû ellenfelekbe,gyakorlott kalandozókat is megizzasztanak <#wink>#wink>
Lelkeket befogni lélekkövekbe (soulgem) lehet soultrap varázslattal (min. 25 mysticism skill), az értelme pedig az, hogy ezekkel a kövekkel mindenféle képzettség nélkül fel tudod tölteni a mágikus fegyvereidet.
Mágikus tárgyak készítéséhez is feltöltött lélekkõ kell, de az már kicsit bonyolultabb mûvelet.
Szintet akkor léphetsz, ha a major skillek összesen 10-el emelkednek, és ez nálad gyorsan bekövetkezik, kevés szorzóval tudod a szinteket meglépni.
Szintlépésekkor, ha egy-egy fontos tulajdonságra nem tudol legalább 3 pontot rárakni, az ellenfelek valóban egyre erõsebbek lesznek, ami miatt esetleg el is lehetetlenül a játék magasabb szinten.
A másik: Hogy lehet és mivel lehet lelkeket beszivni illetve mi értelme van??
THX
Alteration spellek között van zárnyitó varázslat is, a legalacsonyabb szintûre Brumában meg is tanítanak.
Nem csak a pusztító varázslatokat érdemes fejleszeni, minden iskolához tartozik hasznos spell, az illusion spellekkel pl. ivisibile, paralyse, chameleon, silence is varázsolható, amelyek olykor többet érnek bármelyik pusztító mágiánál....
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Varázslatokat venni tudsz ImerialCityben is, de inkább a Mages Guildokat javaslom, szerintem nem feltétlenül kell tagnak lenni a vásárláshoz, bár az igazán ütõs varázslatokat, mágikus tárgyakat saját magadnak kellene késõbb összeállítani, amihez be kellene jutni az Arkane Egyetemere, ami gulid tagság nélkül nem fog menni.
(másik alternativa lehet a Knight of The Nine kieggel kapott Magus-torony Bruma közelében, ahol szintén megtalálható az oltár)
Érdemes figyelni, megnézni...
A külsõ világ hatalmas, és nem lineáris a játék, könnyû eltévedni, de szerencsére a nyíl kevés kivételtõl eltekintve mutatja a célt...
Semmi gond nincsen, ha rögtön a Shiveringgel kezded, de magasabb szinten szerintem sokkal érdekesebb - táposabb cuccokat kapsz.
Nagyon sok lehetõség van a játékban: gulidos küldetések, magánakciók, Oblivion-kapuzárások, Knight of The Nine küldetések, fõküldetés, stb.
elkezdtem játszani az oblivionnal és már egybõl az elején elakadtam (tudom hogy béna vok) de amikor megölték az uralkodót az elején onnan hogyan kell továbbmenni? 😄
Semmisem biztos. Akkor az sem biztos, hogy semmisem biztos.