The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nVidia tulaj vagyok és azt kell mondjam, hogy elég gyors és megbízható drivereket ad ki a cég, még ha béta is!
Egyetlen új és régi játékkal sem volt gondom eddig még... XP-n persze

BattleTag: zydar#2910

na szóval: "hiszem", és "az atinál" 😊

How much can you take,before you snap?

azt hoszem én még is inkább az itnál maradok 😊
mégpedig his iceq3 turbo x1950 pr vagy msi 1950 pro lesz a befutó
attól függõen melyik van a boltban 😊

koschwarz
speciel szerintem egy 8xxx széria nvidia most mind hardverileg mind softverileg már kiforrottabb mint az új radeonok. annál az egyszerû oknál fogva, hogy már elég régen megjelentek.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Játékmániásoknál a videokártya mindíg érzékeny pont volt a konfigban, akik megtehetik a legjobbat akarják, a többiek maradnak inkább a megbízható, megfizethetõ katagóriánál...
Az új kártyák sokszor megfizethetetlenek, ammellett kiforratlanok is, a hibák sokszor csak késõbb ütköznek ki, de egy driverfrissítéstõl semmiképpen nem táltosodik meg egyetlen kari sem.

No ezt jól megaszondtam - mindenki olyan videokártyát vegyen amilyet szeretne és a pénztárcája megengedi<#mf1>

koschwarz
nem lesz egy drivertõl ANNYIVAL gyorsabb azt elhiheted.

igen ezt a tesztet már néztem én is 😊
csak az a baj hogy azóta már jött ki új driver (talán 2 is) és azt mondják azzal sokat gyorsult...

koschwarz
érdekes kérdés:
nézd át ezeket a tesztáblázatokat és próbálj meg dönteni 😊))

a legtöbb játékban az x1950pro majd kétszer több fps-t produkál, DE a relatíve új rainbow six vegasban, test drive unlimitedben, meg az OBLIVIONBAN jobban muzsikál a 2600-as, de csak nagyon kicsi az elõny, sõt még húzva is kicsi az elõny. lapozz a következõ tesztekhez is: még dx10-es játékban (call of juarez) is megelõzi az x1950 pro.

én megmondom õszintén nem vennék 2600-ast, mégha olcsó akkor sem. sajnos hiányzik az új radeonokban a középmezõny, csak csúcs meg alsó kategória van. én 8800gts 320 Mb-ost veszek, szerintem az éri meg manapság a legjobban.

hali
játszik itt valaki ati 2600xt vel?
van különbség az új driverrel,vagy még mindig jobb a x1950 pro?
elõre is köszönöm

koschwarz
<#hehe><#ravasz1><#bee1>

Ki gondolná hogy a leglogikusabb helye az elderscrolls.com -on van? <#idiota>

hi all! Valaki betudna linkelni 1 oldalt ahonnan leszedhetem az Oblivion 1.2.0214 patchet?Mert nem indul mostanság nekem a tessourcenet és nem találok más oldalt😊
thx
Köszi szépen, ennyi lett volna csak a kérdésem!

Szerintem ara gondolsz hogy hogy mûködik a kiegészítõ.
Szóval vársz egy napot, addig alszol valahol, és akkor szólnak hogy nyílt egy portál kapu amint átmehetsz a kieg.-be.
De ha jól tudom nem kel új game-t kezdeni. Érdemesebb egy elve erõs karival neki menni a kieg-nek.

koschwarz
ez most valami olyan poénos kérdés hogy melyik gombbal kell elõre menni, vagy komoly?<#nemtudom><#fejvakaras>

akár kieg van akár nem, ha új játékot kezdesz, mindig a börtönbõl indulsz.

Üdv!

Felraktam a kieget (+patch), de amikor elindítom, az eredeti játék indul el (amikor még a börtönben seggelek ezerrel) a new game-nél. Mi lehet a baj?

Köszi

Hrisskar
Én is a ajándék lovat használom és ha valahova megyek a közelbe azt gyalog teszem, csak a városok között megyek lóval(fast travel).
És tényleg érdemesebb gyalog menni, mert nemcsak az athletick meg a acrobatick fejlõdik, hanem a harci skillek is ha összeakadtsz egy állattal vagy egy banditával +még tovább dagasztja a tárgyaik a pénztárcánkat😄

Fantusz
A ló nem szükségszerû a játékban, én inkább másra költeném a pénzt az elejeén, de ha neked ló kell vedd meg .<#wink>
Gyalog, futva is el lehet jutni oda, ahova lóval mennél, s akkor még az athletic, acrobatis skilled is fejlõdik, ráadásul lovon ülve harcolni sem lehet.
Persze nekem is van lovam, nem vettem, hanem ajándékba kaptam (szép pirosszemû paci), gyors, harcos, mégis inkább gyalog járok.
Ez nem idom arra, hogy ne vegyél lovat, ha az a kívánságod<#mf1>

koschwarz
az speciel nem, természetesen vannak cuccok, amik nem igazodnak a szinthez, hanem állandó statjuk van.

And5
Nemár, hogy a Graf Fox satyó statjai sem fixek<#wow3>.

koschwarz
rajtad múlik, ez a szerepjáték<#ravasz1>

koschwarz
igen

And5
Tényleg és 5000-ért megéri venni egy fekete lovat vagy inkább másra gyûjtsek ?

And5
A questekbõl szerezhetõ tárgya tulajdonságai változnak ha azokat nagyobb szinten szerezem meg ?

Ombika
<#eljen>

koschwarz
tök jó hogy magyar lett az iron man<#taps>

Raptor 2
Megújult az Oblihun oldal, remélhetõleg így áttekinthetõbb az egész, persze még fejlesztés alatt áll,majd a kinézet is változik, és bõvül a tartalom is. Emellett lehet végre regisztrálni is....

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Hrisskar
Köszi
Az új butorok nem izgatnak, az a lényeg hogy végre le tudom rakni olyan helyre a cuccaimat ahol biztonságban vannak és nem rugja szét õket a NPC
(a kedvencem mikor a bravili fighters giuldban 2 tag belefeküdt a teli ágy fegyverzetbe és a fele cucc a földön kötött ki nem kis látványosság mellett😛)

Carmang
Nem tûntek el, viszont nem tudsz bele új bútorokat venni, mint más városokban.

Hrisskar
Köszi, szépen

A küldit már megcsináltam, szal már egész pofásan néz ki belül.
ja és lenne még 1 kérdésem a ládákból + egyébb berendezési tárgyakbõl nem tünnek el a cuccok mint más helyeken(mint pl: cloud ruler temple ládából az összes cuccom eltünt)

Fantusz
Miután kitakarítottad a szellemeket, nyugodtan bevackolódhatsz, nem lopnak el semmit...

Hrisskar
Hi mindenkinek!

Nemrég vettem egy házat Anvilban és azt szeretném megkérdezni hogy mennyire kell tartanom töle hogy betörnek és ellopnak valamit onnan.

koschwarz
mert ad ilyen cuccokat is, amit azért csak használna az ember<#vigyor5>

Akkor meg mér zavar? <#fejvakaras>

Aki átbasz, az basszon bét is!

koschwarz
tök jó lenne ha lenne egy mod, ami kiveszi a kaméleont, bár én sose használom egyébként sem.

Fantusz
100% (vagy nagyobb) chameleonnal játszva szerintem jelentõsen romlik a játékélmény.

Nem látnak, ezért nem is tudnak megütni, nyugodtan besétálhatsz egy ellenekkel teli dungeonba és agyonverheted õket kockázat nélkül - de ebben mi a szórakoztató?
Természetesen vannak helyzetek, amikor hasznos a chameleon, fõleg, amikor harc nélkül kell tovább osonni valahol (bár az invisibily szórakoztatóbb), esetleg ahol nagyon sûrû az ellenfél harc közben is fel lehet venni, de az állandó chameleonozás unalmas....
(az is bosszantott, hogy én sem látom magamat harc közben)

"Csak" 99%-os chameleonnal többnyire azonnal észrevesznek...

Nuxa
Venni kell a csajtól egy anyagot, úgytom Refined Frost Salt a neve. Ha megvetted akkor vissza kell menned a kapuhoz a barlangban és ha felhasználsz egy ilyen követ akkor ki fog nyílni. Utána meg kínlódni kell majd a kis cseppkövek megtalálásával, de majd megoldod 😄

Because cheese...

Most, hogy jbob gépem van, és elkezdtem komolyabban játszani, Lenne pár kérdésem:

az egyik, hogy elakadtam asszem a leyawiin-i mágus céh reccomendationos küldijénél. Pontosabban nem annál, hanem egy oroszlánfejû csávó adott még egy küldit, és ott a küldetés annála résznél tart, hogy el kellett mennem egy könyvesboltba, és venni egy könyvet, amibe az volt, hogy a barlang helyét, ahova mennem kell, megtudja mondtani, dehogy hogy jutok be az ajtón azt nem, és innentõl kezdve az egyetemre mutat a nyíl, és ott egy csajra, aki majd elvileg segít, de rohadtul nem segít. Mivel aszongya nemtud semmit. Elmentem a barlangba, ott a barlangon belül van egy bazinagy kapu, ami Cannot open, aztán visszamentem a khajiit-hoz, aki adott 5 potiont, ami 100% fagy ellenállást jelent, de nemtok tovább menni. 😞

a másik kérdésem, hogyha összegyüjtöm a páncélokba, gyûrkbe, meg mindenbe az összesen 100%-nyi Chameleon-t, akkor teljesen láthatatlan leszek?

ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830

koschwarz
szerintem modok nélkül is lehet jó karaktereket gyártani, meg én nem bírom az ilyen mangaszerû figurákat sem...nem illik a játékhoz.

ThugEdge

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

Nuxa
Mikor csinálod a karaktert és már kész vagy vele, elõ kell hívnod a konzolt és úgy kell elmentened a játékot. A konzolba ne írj semmit, csak legyen elõhozva.
Nekem eddig ilyen bajom nem volt, lehet azért mert én már az eleje óta így csinálom, ahogy a ren mod readme-ja megírta.

Because cheese...

Köszi mégegyszer. Azóta tökéletesen mûködik, és hihetetlen hogy néz ki... nagyon szép. Az arcszerkesztõvel meg az a bajom, hogy megcsinálok egy tök jó karaktert, és ha leokézom, és megnézem kivülrõl mikor már kész, tök máshogy néz ki. Csináltam egy Elfet, akinek ök jó keméyn tekintete volt, rámentem, h végleges, megnézem, és olyan selyemfiu, meg vén f*sznak tûnik 😄 szal lehet, h ezt az arc módot felejtõssé tesszük. Majd nézek másikat.

ASRock Z77 eXtreme4 | Intel i7 2600K @ 4500Mhz | EVGA GeForce GTX670 FTW | 2x4Gb G.Skill Sniper @ 2000mhz | Samsung 830

Fontos lenne

Aki átbasz, az basszon bét is!

koschwarz
itt van a 3-ashoz segítség

én sose használtam még, úgyhogy ennél többet én sem tudok

Fantusz
Igen, arra gondoltam én is, csak nem tudtam a pontos nevét (no és figyelmetlen voltam).
A lényeg, hogy mûködik...
Néhány hete éppen Nuxa írt néhány karakterszépítõ modot - esetleg érdemes visszakeresni <#wink>

Amit Nuxa írt javítás, azzal elvileg mûködik, mármint a kopaszságot nem nzétem, de legalább bejöttek a cellámba, szal megy a game.

Fantusz
A Ren Beauty Pack nálam is hibás volt, de van hozzá javítás...
Igaz nálam ment a játék, csak szegény mystic elfek maradtak kopaszon, hiába volt a litában sok hajstílus - ezt megoldotta a javítás.

A magyaritás is egy mod, elvileg az is okozhat galibát, kikapcsolva próbáltad?

A Kinght of the Nine modjai vannak fönnt, meg most magyarítás van, meg ez az arc patch a neve: Ren_BeautyPack

Nuxa
Töltsd le hozzá a customracefix nevû javítást.

Because cheese...

Fantusz
Mi a neve a modnak?
Van fent több mod is?
Elõfordulhat, hogy összeakadnak a modok, de az is lehet, hogy ez a bizonyos mod bugos, nem fut megfelelõen.
Oblivion mod manager?