The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha ez 1 mod akkor kellene nekem😄
GamerAdams007
Szerintem valami mod.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

http://youtube.com/watch?v=wMnlkadAm3g&mode=related&search=
itt ez a video van benne 1 olyan rész hogy úgy varázsoln benne hogy az elleséget felemeli a levegõbe vagy 10 méter magasba és elhajitja... ez melyik varázslat ?
Stendarr Kegyelme (kesztyû - Gauntlets) Stendarr's Mercy erre a küldi ki emléxik ? Lelehet vhogy venni az átkot ami átveszek az ipsétõl ? ha igen merre ?
végre a honi polcokra is felkerült a Game of the year edition..nagyon baráti lett az ára😊
Fantusz
Modok mentéseket nem vágnak tönkre (no meg gondolom nem egy mentéssel akarod végigjátszani), de megkezdett játék esetében nem mindegyik mod mûködik.

Érdemes kicsit tanulmányozni a modokat, és egy összeválogatott mod-csomaggal új játékot kezdeni.

BBird
Köszi az infót!
Ezen a monsterfejlõdéses dolgon is gondolkozom, nem szívesen néznék rablókat csilivili páncélban késõbb. Csak nem tudom, hogy mentésem elb*ffná-e!? ;-)
Fantusz
Ez tényleg jó kérdés, de ne aggódj, amikor odaérsz a fõsodorral nyílik egy új kapu Brumánál és csak azért kapol pirospontot, ha azt is bezárod <#mf1>

Ha gyorsan el akarod tüntetni az összes Oblivion kaput csak akkor érdemes rögtön nekiesni a fõküldinek, különben lehet nyugodtan kapukat zárogatni, stb. (a legjobb Sigil-köveket 17-es szint fölött kapod)

BBird
De bezzeg nem adják majd ki baráti áron csak a Knights of the Nine -t. :-)
Mostantól amúgy én is rohamozni fogom a fórumot butábbnál butább kérdéssel. ;-D

Pl. rögtön az elsõ: Azt hiszem bezártam a brumai kaput, de a fõszál szerint még nem kellett volna, hiszen ott lett volna nagy móka-kacagás. Ha oda jutok a fõszálban, rögtön gratulálnak majd? :-)
PiszkosFred
Sajnos varhato volt, miutan bejelentettek hogy nincs tobb kieg sem addon, hogy kijon egy all in one csomag, valami barati aron, hogy meg utoljara fialjon egy keveset a game.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fantusz
Az angol tudásom közelít a 0-hoz, mégis élvezem a játékot, 1-2 kivételtõl eltekintve nyelvtudás nélkül is lehet boldogulni.
Persze én is várom a magyarosítást, de az egyenlõre csak az alapjátékról szól a Shivering Isles egyenlõre még nincsen tervben, a modokkal berakott küldik, párbeszédek, tárgyak nevei pedig valószinû soha nem lesznek lefordítva.
Ebben a játékban nincsenek olyan párbeszédek, amelyek igazán befolyásolnák a karakter fejlõdésének irányát. (talán a Seridurtól kapott küldetésben kerülünk csak válaszút elé)

BBird
Brühühü... most vettem meg egy hónapja 2in1 csomagban, erre mit látok cdgalaxisnál?
7e az év kiadása változat, 3in1. :'(
Ombika
Nah az franko lesz,de mig nincs magyarositas,addig varok, mert angol tudasom hianyos es nemertem meg ki mit akar! 😞

s0n1c
Nem tudtok valami ui modot amivel user barátibb lenne a castolás? Esetleg valami quickbar, ahova ki lehetne pakolni a spelleket, mert eddig egy assassin szerû karival pörögtem, szûk keretû spell használatomnak bõven megfelelt a keybindes módszer, de most egy full caster karival néha igen körülményes váltogatni a rengeteg spell között.
Nézõpont kérdése, mindhárom nehezítõ-mod azoknak akik túl könnyûnek találják a játékot és most ezeket gyúrják egybe, az ellenfelek nem a szintedhez vannak kötve szal olyasmi is könnyen elõfordulhat hogy rögtön 1-es szinten barnamedvékkel találkozol meg egy csomó egyébb cucc is van a modokban.

Ombika
Ez tulajdonkeppen a legjobb modok egyberakva vagy en ertelmezem felre?

koschwarz
fcom fórum

bár még béta, de egész jó állapotban van, nagyon odafigyelnek erre a projektre a készítõk és álítólag rövid idõn belül már a végleges is kijön.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Létezik ez a mod, vagy csak tervezik, hogy lesz?
Mi a pontos neve, ha már van ilyen?
A Francesco, Oscuro és a Martigen Monster küztudottan nem kompatibilis mod csomagok, nekem még a FranOOOMMM használtaával sem sikerült elindítani (valamit rosszul csináltam volna?), kíváncsi vagyok mit hoznának ki a 3 legnépszerûbb mod csomag összegyúrásával.

koschwarz
nem, csak a hejtelen ragzás nem csak sércse-báncsa, hanem hasogassa is a fülem<#idiota>

SamuraiJack
köszönöm a segítséget 😉

Meg mi vagy te nyelvtan tanár?<#gonosz1><#merges2><#vigyor><#circling>

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

És peóbáltam magyarosítani a szót

Asus P5b-mx dual core 2ghz, 2gb ddr2 kingston Ati sapphire HD3870 512mb 256bit pci-e 450W chiefteck HDD 120gb ide 80gb sata

Aha biztos nekem nincs meg az oblivion csak a haveromnál szoktam néha jáccani vele nekem csak a morrowind van meg

koschwarz
<#worship>wow, egész értelmes volt, látom fejlõdõképes vagy<#hehe><#taps>

nem kötekedés, de egyébként construction set.

egyébként szerintem pont hogy nem könnyíteni, hanem nehezíteni kell ebben a játékban, ezért szeretem az oscuro féle modot. soha nem értettem, hogy ki használ mod-os überfgyevereket meg varázslatokat, mikor a vanilla játék így is könnyû és teli van überfegyverekkel.

mindenesetre ki fogom próbálni az új gépemmel az fcom-ot, ami az oscurot, a francescotés a martigen's monster modot egyesíti. na e a kombo az tényleg nehéz, állítólag.

De te is csinálhatsz modot!Amikor felrakod az obliviont akkor felrakhatsz egy kontrukciós szettet amivel bármit belerakhatsz pl.: kiválasztasz egy házat imperial cityben kiválasztasz egy ládát és abba belerakod a legjobb dolgokat az összes szettet akár te is csinálhatsz páncélt fegyvert beállíthatod menyit érjen menyi legyen a sebzése és stb. , de így már nem jó jáccani csalással mert nem lessz benne kihivás mert csak mész puf puf és mindenki meghal az elsõre.Varázslatból olyat is lehet hogy kinyir mindenkit Oblivionban!

koschwarz
okosan megválasztva jól mûkõdnek együtt a modok, a lényeg hogy pl. nem szabad két ugyanazt megváltoztató modot egyszerre használni, egyértelmû.

ha már ott kezdõdik a kérdés, hogy hogyan kell telepíteni a modokat, akkor ajánlatos MINDEN esteben alaposan elolvasni a modhoz melléklet readme-t. olyan moddal nem is érdemes próbálkozni, amihez nincs ilyen.

és modolás esetén az Oblivion Mod Managert is érdemes telepíteni, vagy a wrye bash-t.

Fantusz
Röviden:
Amelyeknek nincsen telepítõje azokat a Data könyvtárba kell kicsomagolni (bemásolni), és a játék indító-képernyõjén a Data menüben pipát kell rakni a használni kívánt modok elé.

Nagyon sok mod van az Oblivionhoz, kompatibilási hibák ellen ajánlott az Oblivion mod manager, de ezzel együtt sem érdemes feleslegesen telepakolni modokkal a játékot, egy magyobb mod gyûjtemény és néhány kiegészítõ mod is képes csodákra.

SamuraiJack
sziasztok. hogy tudom telepíteni a modokat ?

koschwarz
azért mondtam, hogy képeken. "élõben" még nem láttam.

grebber
Na ne idegejjál fel az a paralax mappinges texturázás olyan szinten nyom a grafikán + az élethûségen hogy mingyá összefosom magam<#idiota>
Bár nem hinném hogy mostani gépemmel felfogom azt a paralaxosat tenni 😄

Next PC upgrade: 2022

koschwarz
megmondom õszintén én semmi különbséget nem látok (összehasonlító képeken)

grebber
Qarl's Texture Pack 3-ban benne van a paralax mappolás is mert láttam külön is van egy paralax cuccos és elég élethûen néz ki???

Ja ezt ismerem, csak nem értettem mire gondolsz. Ez a hologram szó kissé megzavart . Itt annyi a történet hogy valamikor régesrégen ayleidek telepedtek meg a barlangban, és a barlang mélyén megtalálták Meridia elfelejtett oltárát aki ezért "kõgyökereivel " elpusztította a várost csak néhány túlélõ mmenekült meg. A feliratokat egy tudós fordította le , az õ holttestét is meg lehet találni a barlangban. Három tábla van összesen a szövegeikre nem emlékszem pontosan.

Fantusz
A börtönkijárattól nem messze van a Sideways Cave.
Elõbb egy barlangban bolyonghatsz, aztán egy vízzel borított részeken Ayleid romok között van egy tábla (Ayleid Tablet), úgy rémlik nem egyféle szöveget olvastam már rákattintva, de ebben nem vagyok azért biztos.

Megnéztem most:
(A hasty translation is scrawled here...)
Meridia-child, Earth root power, seawave like (eart like a flood?).
People-out (escape? present tense? imperactive?).

Nekem talányos, hogy mi is lenne ez a tábla (ha jól emlékszem van másik is belõle, de azt most nem kerestem meg).

(A barlangban magasszintû lények kóborolnak,taláni néhány halott kincsvadászt, néhány tárolót - a börtönbõl szabadulva nem harcos kariknak meleg lehet odabent, inkább késõbb érdemes bemenni)

koschwarz

A Leyawini gróf által adott kulcs egy kis házikót nyit, ami Leyawintõl északra közvetlenül az út mellett van, ágyak vannak benne meg ládák, amit a lovagrend tagjai használhatnak. Milyen hologramokra gondolsz és milyen barlangban? Ezzel én még nem találkoztam...

50 véletlen és 10 fix kapu.

Köszi , hogy megnézted így nem próbálgatom ott tovább.
Ha valaki tudja honnan lehetne elérni azt nagyon megköszönném.
Fantusz
A Knight of the Nine kieg. modjai között van egy "vámpírlakosztály", szép csicsás koporsó van ágy helyett, bár elég kellemetlen lehet benne félig állva aludni<#vigyor5>
Lehet valami hasonlót láttál, csak be volt csukva.

Egy térkép szerint 100 kapu van. 9 névvel ellátott ami küldetésekben kap elvileg szerepet és további 91 sima kapu.

Akkor jó😊 Na jah én is már találtam 1-2 érdekes dolgot. Pl már nem is tom kinek a pincéjében(asszem vámpír volt az illetõ) érdekes sárga hologramszerü koporsóformákat vagy miket láttam. Elõször azt hittem valami játék hiba de valszeg nem. Mindenestre nagy rejtély hogy mik lehetnek azok.

Fantusz
error -

nincs mit letölteni, csak a torrentfájl van meg, de a letöltendõ fájl már nincs ott, ahová a parancs mutat

Elvileg innen lehetne letölteni a Extreme HQ Graphics modot.Infó és képek is vannak az oldalon.

http://fenopy.com/torrent/ES_IV_Oblivion_Extreme_HQ_Graphics___Game_Fixes_1_09/NDQwNTUx/index.html&update=1

De nekem nem sikerült , pedig regisztráltam.Ha valakinek sikerül letöltenie , akkor légyszi írja le , hogyan lehetséges. Köszi.
Fantusz
Bocs, nem egyrõl beszéltünk a Knight of The Nine küldetés az elsõ kiegneve (is), azt nem csinálhatod vámpírként (elõtte meg kell tisztulni az oltároknál imádkozva).
Azt a bizonyos kulcsot a count adta Leyawiinban, miután Black Brugo halálával megörvedeztettük - no azzal én sem tudtam mit kezdeni, egy idõ után bevágtam a fiókba...

Vannak talányos kérdések számomra is a játékban, az egyik ez a bizonyos kulcs a másik egy Imperial Cityhez közeli dungeon, ahol hologramokat lehet találni, de még nem jöttem rá mit lehetne vele kezdeni, és biztosan akad még...

Azt tudje esetleg valaki, hogy elméletileg hány Oblivionkapu lehet max a játékban?

Már megcsináltam a Knights of the white stallion küldetést,bekerültem a céh-be vagy mibe és meg is kaptam a kulcsát. Csak azt nem tudom hogy hol van a hely amihez megkaptam a kulcsot😄 Ja és mellesleg vámpír vagyok😄

grebber
Oké.

Fantusz
A Dark Brotherhood küldetései a legötletesebbek, legszórakoztatóbbak a játékban, ráadásul ott van jónéhány valóban értékes jutalom is (ha valóban csak a célszemély hal meg, nem mészárolod végig a pályát)

A Knight of the Nine fõhadiszállására csak a küldetés folyamán lehet bejutni (vámpírnak kizárt)

Mindkettõt töltsd le.Elöbb a 2Gb-osat rakd fel és útána a 10.4Mb-os javítást is telepítsd.
grebber
Qarl's Texture Pack III -ból melyiket kell leszedni??

Mert a planetelderscrolls-on ez a kettõ van:

QTP3_patch1_3.exeQTP3_patch1_3 10.4Mb
QarlTP3.zip 2Gb

Képet nem tudok küldeni , mert egyenlõre letölteni se tudtam , csak olvastam róla a fórumon. Úgy olvastam , hogy kb 200Mb és több mod van benne összerakva.