The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Közepes videobeállításokkal, nem lesz vele gond...

szerintetek hogy fog menni?
procesor:Athlon64 X2 4400+ 2,3Ghz dualcore
RAM:2GB
VGA:7600GS,256 mb
Na ez bejött! Hálám örökké üldözni fog! 😊
Remélem már a Hearts of Iron 2 is menni fog, az volt a másik ami ugyanezt csinálta.
Hrisskar
Már rég felfogtam mit kéne tennem, sõt egy másik karakterrel meg is néztem hogy biztos nem bugos-e és nem.
Az volt nekem a gondom hogy túlságosan jóságos karaktert alakítok és eddig nem válaszhattam mást, most hogy egy picit rosszalkodtam így már megkaptam a térképet.

woy
köszi.kb fél éves az alaplapom,de integrált hangkártyát használok.le is szedem a mod-ot <#vigyor0>

tarti19
sajnos igazad van , alkalmazkodni szükségeltetik😊
de egy Witcher szinkronosan vagy akár egy Fable feliratosan akkora élményt tud adni a játékosoknak,hogy képtelenség szavakban kifejezni😊
Említésképpen még egy "klasszikus"-t a KOTOR sorozatok myagyarítását is megemlíteném, tovább minden fordítónak nagyon hálásak lehetünk, amiért idõt s olykor nem kevés pénzt is rászánnak a gfordításokra

Elnézést az OFF-ért😊

Szedd le és tedd újra a codecjeid. (Pl K-lite) Nálam egyértelmûen az okozta a kékhalálozást.

koschwarz
mert a lovak és egyéb négylábú állatok lépéseinek zaja valamiért belassítja a gépet ha nincs egy jobb hangkártyád vagy régebbi az alaplapod és az integrált hangkártyát használod.

ennyi az oka, van egy mod, a neve quiet feet, azzal lehet ezt orvosolni, csak akkor nem lesz patkódobogás.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
nekem úgy tûnik, mintha még most sem értenéd: pont az a lényeg, hogy azt mond a prófétának, hogy érdemtelen vagy rá. remélem azt tudod, hogy alkalomadtán lejjebb is lehet görgetni a lehetséges válaszok listáját...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

baggins
Mondom, nem lehet a marhát, csak kiütöm és felkel. Gondolod, nem próbáltam, agyba-fõbe vertem, de nem tágít. Valami nagyon fontos személy lehet. Köcsög of Cyrodiil...<#gonosz3>

PiszkosFred
Nem tudom ez a gondolatmeneted hogy jott az en kommentembol, de oke. Egyebkent egyetertek, tiszta sor. Ennek ellenere, azok a piszok fejlesztok hat nem angolul adjak ki a jatekok 90%-t? Felhaborito 😊

(Morrowind forditasa nem tudom mikor kezdodott, de biztos van 3-4 ev mar mogottuk. 3-4 ev alatt egy diplomat is meg lehet szerezni lassan, nem hogy egy kozepfoku angol nyelvvizsgat, amivel mar azert konnyen lehet boldogulni az Oblivion/Morrowind kapcsan. De a jatekoson mulik termeszetesen. Van aki megvarja es magyarul jatssza majd vegig, van aki elebe megy a dolgoknak, es van, akit nem erdekel, csak jatszik "vakon". Es hiaba a legszebb nyelv a magyar, hiaba tudunk olyan kifejezeseket "gyartani" magunknak, amelyet a vilag tobbi nyelven keptelenseg lenne, ha egyszer az elfogadott gamer nyelv az angol, akkor muszaj valamilyen szinten ehhez alkalmazkodni, akar tetszik nekunk, akar nem...😊)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Carmang
Ja, meg azt, hogy "Goblinok támadják folyamatosan a farmom, a két fiammal el akarjuk intézni õket, de én nem merek oda menni. Nem tudnál segíteni?" egyszerû mondat elég furcsán hangzana költõi nyelven.

Carmang
Akkor kérj fel egy költõt, mûfordítót a fordításra, mert akik most hobbiból csinálják... Hát szerintem nem az alapvetõ szempontjuk, hogy ékes anyanyelvünk minden egyes finomságát kihasználó szófordulatokat alkalmazzanak.
(no offense)

tarti19
Ne haragudj, de azért mégis az anyanyelvünk a magyar, ráadásul sokkal szebb, értékesebb, kifinomultabb, érzékibb, hangzatosabb stb. , mint az angol...

PiszkosFred
Azert azt tisztazzuk, hogy az Oblivion forditasa technikai szempontbol egyszerubb mint a Morrowind fele linkes rendszer. A munka hosszat nezve, az Oblivion talan rovidebb idobe kerul majd, mint a Morrowind. Ha a MorroHUN csapat folytatna a munkat, akkor a Morrowindbol orokolt dolgokat (konyvek, scrollok), nem kell majd megint leforditani, ez is kis elony. No meg talan nincs annyi szoveg az Oblivionban ugy egeszeben, mint a Morrowindben volt/van.

Egyebkent ketsegtelen, iszonyat nagy melo ezt vegigcsinalni. Egyszerubb lenne megtanitani a nepet angolul 😊 (az ugysem art)

Hrisskar
Tudod, hogy az egész fordító csapattól függ,
csak szerettem volna érzékeltetni hogy egy ilyen kaliberû játék magyarosítása az irdatlan hosszú ideig eltart míg elkészül teljesen.

Igen, azt is próbáltam. Azt olvastam valami angol oldalon, hogy az új nvidia drivereket nem szereti, bár ezt kétlem. Azért egy próbát megér.
Fantusz
Nem hiszem, hogy a készülõ magyarosítások között párhuzamot kellene vonni, vagy a Morrowind magyarosításától tenni függõvé az Oblivion honosítását.
Az Oblivionhoz letölthetõ egy kezdetleges magyarosítás - magyar a karaktergenerálás, a tárgyak neve, és néhány könyv is le van fordítva.
(véleményem az, hogy a részleges magyarítás nem feltétlenül elõny)

A Morrowind magyarosításáról az volt az utolsó hír, hogy készen van, tesztelik, de aztán csönd lett...
(le is lehetett tölteni egy cirka 200 megás fájlt, ami azonban jelszót kért, amit elméletileg a hivatalos tesztelõk ismerhettek csak)

Zéro angol tudással is átlátható, hogy egy-egy játék honosítása számtalan akadályba ütközhet, aminek a többsége technikai jellegû, sajnos voltak olyan játékok, amiket a legnagyobb elszántság ellenére sem sikerült magyar nyelvûre varázsolni, az Oblivionnál, Morrowindnál hatalmas a lefordítandó szöveg állomány , bízzunk benne, hogy hamarosan lesz hozzá teljes magyar nyelvû szöveg.

(Raptor néhány hete azt mondta, az alapjátékkal haladnak, a kiegészítõk fordítása egyenlõre még nem készül - várjuk az újabb híreket)

Hrisskar
Még a Morrowindhez sincs kész magyarosítás XD
miért készült volna el elõbb a Oblivion mint a Morrowind-é😛

PiszkosFred
Oblivion reinstall megvolt a csere utan?

a gépemet 3000+ ról 4200 x2 re bõvítettem, és 6600gt helyett 8600gt került a gépbe. Azóta kékhalálozik az oblivion, majd újraindul. Mi lehet a gond? Más játék tökéletesen mûködik...
tarti19
értelek😛 akkor remélek😊

PiszkosFred
Nincs egyelore. Intro le lett szinkronizalva, tovabb nem. A magyaritas meg elvileg keszulget, majd Raptor megmondja, mikorra lesz kesz 😊

Isten hozott Tamrielen, jo kalandozast!

tarti19
Na uraim az éjjel elkezdem az Oblivont😊
végre megvan a gépem amin el is fog futni😄
Párhuzamosan tolom majd a Witcherrel😊
Úristen mots irigyeljetek😄😄😄:😄 elérkezett ezen idõ is mikor belekóstolhatok az Oblivion felejthetetlen világába😄
egy apróság magyarítás vagy szinkron esetleg nem készült a játékhoz?

woy
sziasztok.miért van az hogy ha lóra ülök akkor olyan mintha szaggatna a játék pedig az fps nem esik le?highon van a grafika,fps 30 körül mozog,gépem p4 3ghz, 7600 gt 256mb ,2gb ram /800 mhz ,legújabb driver van fent a vga-hoz, novemberi dx9,most volt újratéve a windows, játék is fel volt többször telepítve,patch fent van a játékhoz (v1.2.0416).olyan mintha akadna be a ló,mintha nem bírna menni.a választ elõre is köszönöm. u.i: kerestem rá megoldást de nem leltem ... <#vigyor0><#vigyor0><#vigyor0>

Hrisskar
Charm varázslat sem müködött rajta
poénból pofánvágtam egy baltával amit nemrég szerettem egy utonállótól és egy nagy repülés után szépen nyekkent, aztán leporolta magát és mondta tovább a magáét😛

Ha nem válik be az, hogy a dark brotherhood küldetések után megint odamegyek hozzá és elmondom neki hogy milyen jó kisfiú voltam az elmult idõkben😄, akkor megkeresem a konzol parancsot

Fantusz
Valami bug lehet ott, ha csak egy ágyékkötõvel felvértezve rohangál a hõs után...

(a küldetések során mindíg próbáltam megszabadulni a felesleges koloncoktól, de gondolom azért normál esetben páncélban követne a lovagjelölt)

mondd neki,hogy elfogadod az ajánlatát és befogadod a lovagok közé 😊
és miért ne lehetne kinyírni,annyira nem fontos õ <#mf1>

How much can you take,before you snap?

baggins
Van egy nagy problémám. Már vagy 10 órája lohol a nyomomban Carodus Oholin, az egyik küldetésnél csatlakozott hozzám. Csak egy ágyékkörõ van rajta, nem árt, nem bánt, de idegesít, olyan érzésem van, mintha egy perverz vadbarom rohangálna utánam. A haverjaim jókat röhögnek rajtam, ez a majom meg csak jön és jön...
Megölni nem lehet. Van valami megoldás, hoyg eltüntessem? A küldetést, amiben szerepelt már teljesítettemm. <#idiota><#gun><#ticking><#violent>

Kell lennie "no" lehetõségnek is de az ha jól emlékszem az alján van, ha sok válaszlehetõséged van akkor lejjebb kell görgetni hogy az alsók is megjelenjenek.

PiszkosFred
Ha a mar nem tudod feljebb vinni a szimpatiat, akkor probalj ki a profetan egy charm varazslatot 😊 Ha ez sem muxik, akkor lehet hogy bug. Ez esetben erdemes lenne utananezni annak a konzol parancsnak, amely tovabblepteti a sztorit a kovetezo szintre.

Asszem 2-3 karakterrel jartam vegig a KotN sztorijat, de mindig sikerult elsore. Reszemrol lovesem sincs, mi lehet a gond.

Hrisskar
Igen,rákérdeztem a templomban történtekre és utána átirányítottak a profétához és utána semmi újról nem lehet velük beszélni...eddig
(még bent a templomban is körül néztem)

PiszkosFred
Beszeltel a templom kornyeken lebzselo orokkel?

Hrisskar
nekem csak Yes, I'm... válaszaim vannak, szal be kell mocskolnom magam, úgy talán kapok egy nemleges választ

PiszkosFred
ravaaaasz 😊

Nem, rászántam 30 másodpercet az életembõl és legugliztam 😛

csak nem megnézted gyorsan, egy új játékban? 😛

Ha még mindig nem esett volna le a prófáta LESZARJA az érdemeidet (és lassan én is csatlakozom hozzá 😛)

biztos hogy kell lenni no válasznak rossz celekedet nélkül is, mert amikor én csináltam akkoregy infamy pontom sem volt és nem kezdtem el sem thieves guild sem dark brotherhoodos küldetést

"No, I have no claim to fame"

na itt van😄epending on your ranking in various factions, you are given many options to respond. If you choose any "yes" answer, citing your accomplishments, he dismisses you, saying that you obviously do not need his help. However, the only way to progress forward in the quest is to seek the Prophet's help and choose any "no" answer, and then "How can I find the relics?".

Hrisskar
Na akkor megyek elhalgattok néhány szivet még😄

Hrisskar
Sajna csak a jó cselekedeteimmel tudok neki hencegni😛

ezt próbálom magyarázni én is

bakker Hrisskar, ne azt bizonygasd hogy mekkora hõs vagy. azt hiszem amikor azt kérdezi: "are you a worthy knight"
akkor ott kell lenni egy olyannak hogy "No, I am not" vagy valami hasonló,de talán ez az utolsó is a sorban

Fantusz
Nincsen tapasztalatom, hogy mekkora bûnöket kér cserébe a próféta a térképért.<#wink>

Egy murderernek nem ad térképet, csak a Listenernek?

Hrisskar
nincs olyan téma, hogy ne felelnék meg,
túl tiszta életet éltem:p
asszem megpróbálkozom a tovább vinni a Dark Brotherhood-ot az talán jobban dijazza😛

#32696: kerestem és találtam is de nem frissült

Fantusz
Kulcsszó kiemelve<#nevetes1>

"azt kell mondani hogy nem felelsz meg a feladatra" <#nezze>

Fantusz
Ezek szerint semmi bûnöd, s azt mondja megtalálod egyedül is az oltárakat...
Keress egy oltárt, próbáld ki frissül-e a quest.

Fantusz
Ezt most nekem írtad?

Megcsináltam már néhány karival ezt a küldetéssorozatot, amíg azt bizonygattam, hogy micsoda szentéletû arch-mages, lovag, gulidmester vagyok helyeslõen bólogatott a próféta, de, ha azt találtam mondani pl., hogy alkalmatlan vagyok a feladatra, mert én vagyok Gray Fox rögtön a kezembe nyomott egy térképet.

A zarándoklat végén a Divine Crusader-tõl kapod a további utasítást.