The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A börtön kijárat elõtt érdemes egy mentést csinálni, s onnan lehet új karakterrel indítani a játékot. (kilépés elõtt variálhatod a fajokat, csillagjegyeket, skilleket)

A mod kényes dolog, mindenki a saját ízlése, kívánsága szerinti modokat használ, ki lehet próbálni a játékot modok nélkül, a modoknál a Francesco illetve az Oscuro a két alap, a többit eezekhez érdemes kalkulálni.

tarti19
1.1-es patch van fent meg a az elsõ kiegészítõ és az ott tlaálható pár mod, akkor nekifogok ennek, de úgy sem esek neki teljes mértékben, mert még meg is venném 😛

Szerintem mikor elõszõr játszol, semmilyen modot ne tegyél fel. Az 1.2es final pacth még mehet, de azonkívûl mást ne. Ha rám hallgatsz akkor végigviszel egy karaktert így, hogy megtapasztald mi hogy mûködik (pl a szintlépés). Ha utána elkezdesz egy új játékot, akkor már tudod, hogy neked mi hiányzik, és ahhoz tölthetsz le modokat. 😉

How much can you take,before you snap?

tarti19
okés köszi😊
és akkor még egy kérdés az utolsó, a játék elõtt😛
milyen modot érdemes leszedni, az elsõ kiegészítõben volt pár meg az 1.1-es patch ami fel is felment, esetleg van még valami amit érdems feldobni?

PiszkosFred
Magyaritasrol bovebben majd Raptor2 kollega tud felvilagositast adni, o heggeszti tobbek kozott. Talan letolheto egy X%-s verzio, de teljes magyaritasra varni kell meg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

tarti19
Még egy kérdés 😊
kevés magyarítás létezik hozzá?
Knighst of the Nine kiegészítõvel együtt, tolatam , akkor meg is veszem mindennel együtt😊
Fable-t is még ide sorolnám ami itt figyel a fiókban😛

PiszkosFred
Arcpirito osszegert lehet mar kapni a jatekot es a ket kieget, egyben 😊 Tenyleg erdemes beruhazni ra.

Tanacsot nem nagyon lehet adni, annyira a jatekos szemelyetol fugg, mi merre hogyan... Viszont a jatek elejet (szokest) erdemes figyelmesen vegigolvasni, nem csak tovabb kattintani az egyes szovegeken, ugyanis a jatek kezeleset itt magyarazza el a jatek, az inventorybol valo cucc kidobastol a varazslasig, ijaszkodasig, stb. A szabad vilagban pedig cselekedj ugy, ahogy jonak latod, es ahogy a jozan esz diktalja 😊 (ne lopj masok szeme elott, ha megolsz valakit, akkor keszulj fel a kovetkezmenyekre, vampirokat ne engedd hogy harapdaljanak, mert nem lesz jo vege, stb.). Barmit megtehetsz, barkivel, de mindezt annak a fenyeben, hogy egyes cselekedeteid kihatassal lehetnek a vilagra, vagy akar a karakter tovabbi eletere.

A jatek lenyege, hogy a karakter ugy eljen benne, mint barki mas a hetkoznapi vilagban 😊 Hogyan, mikent? Rajtad all.

tarti19
igazából, még nem origi, de nagyon bejön és bizony mint a kotorra vagy a witcherre erre is szándékotzom pénzt kiadni... csak elõtt legalább az elejét kiszertném próbálni...

Esetleg megtudtok lepni egy pár hasznos infóval mint nagyon-nagyon kezdõ Oblivion kezdõt😛
bár a Hq-n is találtma sok érdekességet csak minden új és sokszor úgy eltévedek egy cikk alatt is , hogy nagyon😊

PiszkosFred
Oblivion peccs nelkul is jatszhato.
Knights of the Nine kieghez kell az 1.1es peccs.
Shivering Isleshez kell az 1.2es peccs.

A shivering isles korongjan rajta van a hivatalos 1.2es peccs is, es ha nincs peccselve a jatek, automatikusan felrakja.

Termeszetesen mind az 1.1-es, mind 1.2-es peccs megtalalhato csak az alapjatekkal, vagy a kiegeszitovel is rendelkezo jatekosok szamara is.

tarti19
SZiasztok
egy óráûéis kérdésem lenne..
megvan maga az Oblivion , és a 2 kiegészítõje...
ezekhze melyik patchet érdemes leszedni?
köszi szépen elõre is , addig nem akarok kezdenbi😛 amíg nincs mega patch...😛

Csak tipp, ha nem patchelted a játékod akkor ilyesmi elõfordulhat ha megütöd a lovad, veled együtt õ is tagja a céheknek, ha véletlenül harc közben megütöd az olyan mintha egy másik céhtagot támadnál meg.

nam azé de epusztitottam egy oblivion kaput kinyírtam körülötte a kis dögöket és kiírta hogy számüztek a dark brotherhoodból, a tolvaj céhbõl, és a mágus céhbõ! ez mi a franctól van?
nincs mit, csak máskor kicsit figyelmesebben 😉

Gladiator
ok, nem szóltam😄 bocsi

Gladiator
megnéztem, nem volt benne olyan. asszem... de akkor most megint.

shift+bal klikk
de azért van az oldal tetején zölddel kiemelve a "Mielõtt kérdeznél ide kattints" link hoy ilyeneket megtudhass belõle 😉

Gladiator
egy olyan suta kérdésem lenne, hogy hogyan tudok az inventorymból kidobálni cuccokat?😄

Sziasztok, új vagyok itt, csináltam egy modot és meg szeretném kérdezni hogy mi a véleményetek róla? Ha tetszik légyszi adjatok mondjuk egy 10 es ratinget 😊 Remélem tetszeni fog http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=14043
Miért lenne szar?

A video kommentjeinél biztos van egy link magához a modhoz is, letöltöd és onnantól te is tudod használni 😊

oszitheace
de szar! pedig tök poén lenne

Az valószínûleg egy mod videója lehetett <#nezze>

Gladiator
volna egy olyan bajom, hogy nem ismeri fel a mentetéseket a játék. nem játszottam kb fél éve vele, most pedig ha rányomok a load-ra, akkor aszonyja üres. Pedig a mappában ott van vagy 60 mentés...

A heroism, heroic touch Rally-szpellek, a harci kedvet erõsítik pl ha öngyilkosságba akarsz hajszolni egy koldust és Rage szpellt nyomsz rá akkor harc helyett világgá fut, ha nyomsz rá Rally-t is akkor viszont már támad is -> õrök megölik <#hehe>

A Dispel leszedi az aktív varázslat-hatásokat a célról, conjurereket és necromantákat lehet vele szivatni mert a Summonjaik is leszedhetõ aktív hatások <#hehe>

Ahogy Fantusz is írta ezek nem létfontosságú szpellek de poénkodni azért jók 😊

oszitheace
de láttam egy videót, ahol vmi miatt összement a gyerek, akire ráküldte a spellt. az melyik?
a rally = heroism nem?

Fantusz
Egyik sem létfontosságú spell, a dispel méregtelenít, megszünteti az átkokat, a heroism a célszemély önbizalmát, harci kedvét növeli.
Command creature, command humanoid, invisibility, paralyse mind-mind fontos, haznos illusion spellek, a heroism és a rally viszont mellõzhetõek szerintem.

oszitheace
a heroism, heroic touch, stb. az mit csinál?
és a dispel?

Fantusz
Olyan modról nem tudok, amelyik rusnya szakadt-banyákból bombázókat csinál a játékban, a Francesco és az Oscuro is átöltözteti ugyan az NPC-ket, de nem olyan formában ahogy te szeretnéd.

JuanG
köszi, de mint írtam nem akarok ilyen csajjal nyomulni, hanem épp azt hogy az NPC-s csajok kicsit dögösebbek legyenek 😊), mert a táj az már szép, de nem elég 😊

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Fantusz
Ren Beautypack + Zeladins Hairfix + Cosmetic Complitation + Female EyeCandy + Natural Faces.

A kisasszonyok arcát neked kell megformáznod, kapsz hozzá néhány szép szemet, hajszerkezetet a modoktól, a randa fehérnemûk eltünnek, a Ren berak pluszba néhány új fajt is (mystic elf)

(azért ne meztelenül vidd a leányzót harcolni, valahogy sem a városlakó nép, sem a gonosz ellenség nem hatódik meg, nem csodálkozik el a meztelenül rohangáló hölgyemény láttán)

JuanG
persze közben magam is keresgélek még a nexus-on...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
hali, segítsen valaki ha tud, mert én sajna elveszek ebben a rengeteg oblivion modban

nem találom azokat amik nekem kénének...nekem olyan kéne ami pl. lecseréli az oblivionban lévõ nõket bombázó csajokra, klassz rucikban, vagyis az nem kell (egyelõre), hogy én egy bombázóval játszak 😊)

vagyis:
- szexi 3d modell csaj testek
- szexi ruhák az eredetik helyett
- finomított arc és test textúrák

csak hozzáadja

hogyha a shivering islest felrakom ugyanaz történik mint a knights of the nine-nál vagy elveszbek a mentéseim vagy újat kell kezdeni vagy csak hozzáadja az alaphoz az újításokat?
sok játékidõ!ha van.
az én dark elfem csak 10-es :S
sima ügy!,megmarad!/bár én újat kezdtem,de nem emiatt!ez régen volt,most 53as a dark elfem
pls help! ha felrakom a knights of the ninet akkor megmaradnak a régi mentéseim vagy újat kell kezdeni hogy aktíváljam az addont?
aham! thx
PiszkosFred
Nem, a ninjak ezen nem tudnak segiteni 😊 Ellenben mondjuk a koldusok ott ICben, foleg ha kedvelnek. mitol kedvel egy koldus? Hja igen, megvan, ha penzt adsz nekik... De sajat magad is segithetsz sajat magadon, ha osszegyujtesz egy kis verdijat tolvajkodassal, majd leszel olyan balga (termszetesen szandekosan), es elfogattatod magad a varosorokkel. A borton miatt azonnal fel fogod kelteni a tolvajok erdeklodeset, es kisvartatva kapsz is egy meghivot a pizsamapartyjukra.

lehet hogy hülye kérdést teszek fel de hogy lehet csatlakozni a tolvaj céhhez? már kéccer végigtoltam 15-ös szintû az elsõ karim de sehogy sem jön össze pls help valaki! lah és ne küldjetek gumininjara! thx
Köszi!

koschwarz
érdemes a speed-et is fejleszteni, mert az érintéssel elsütött varázslatok olcsóbbak manában, és meg lehet várni míg üt az ellen, odaugorni, varázsolni, hátraugrani.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Haxoror leírta a lényeget, néhány kiegészítés...

A Fortify Magicka enthant mellé érdemes még Spell Absorption kövekkel is felturbózni néhány ruhadarabot. (mágus nem jár páncélban, csak akkor 100% hatékonyságú a varázslata, ha nincsen rajta páncél)

Spelleket megvenni csak akkor érdemes, ha már használni is tudod.
Példa: a Summon Dremora Lord spell ára a játék elején kb.1500 arany 100-as Conjurtaion skillel "kérve" kb 600 aranyért megvehetõ (persze itt más szempontok miatt is olcsóbb, de a lényeg, hogy felesleges megvenni, amíg nem tudod használni)

Vannak spellek, amelyek kimaxolt tulajdonságokkal is hatalmas manaköltséggel használhatók csak.
25-ös szintû humanoid irányítása (érintõs) 30sec. 196 mana.
25-ös szintû humanoid irányítása (távolról)30 sec.245 mana.
A Spell Absorption enchant segít visszanyerni a manát a rádküldött varázslatokból (a breton meg immunis is valamennyire a varázslatokra), de egy mágusnál mindíg kritikus, ha nincsen elég manája, alkalmanként szégyen-nem szégyen el is lehet bújni az ellenség elõl, amíg azok egymást ütik.

Minél magasabb a szkilled annál kevesebb manába kerülnek a hozzá tartozó varázslatok, amihez 70-es destructionnál még nem elég a mana az 100-as destruction szkillel már lehet hogy elég.

Ja és Fortify Magicka enchantokat pakolj a ruhádba, a legjobbak a 17+ szint fölött szerzett sigil kövek, azok darabonként 50 manával növelnek.

Lenne egy kérdésem.
A varázsló karakterem breton fajú, mágus kasztú, és 100-as intelligence-e van. Ehhez van neki 300 magicája. Nade vannak varázslatok, amik 350-500 magicába kerülnek. Akkor ezeket hogyan lehet használni? Több pontot nem tudok rakni az intelligencre, mert kimaxoltam.

Próbálkoztam intelligencet adó gyûrûk enchantolásával, és így sikerült is 119re felvinni az intelligence-t, de ez még mindig csak 338 mana.

Szóval mi van ilyenkor?

Hrisskar
minden megmarad
(csak akkor tönnek el dolgok ha valamit kiszedsz pl: kieget vagy módot )

oszitheace
ha felteszem vmelyik kieget (a cd másolt), akkor az állásom megmarad igaz? és folytathatom ugyanazokkal a fegyverekkel, páncélzattal, stb.

kár hogy nem lehet LANban tolni... 😊

easter egg, poénból van csak a játékban, már a Morrowindben is ott volt 😊

Fantusz
M'aiq the Liar-nak van valami szerepe a játékban azon túl, hogy 360-as athletics skillel rohangál Cyrodiil-szerte?

koschwarz
<#worship><#worship><#worship>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"