The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehetséges, én nem szoktam anno. most meg csak a Kvatch melletti van még nyitva, mert nem vergõdök a fõ küldetéssel. Azt sem tudom, hol az amulet. Valamelyik templomban, mert ott kezdtem a pályafutásomat, de mát nem emlékszem melyikben...

Pedig én visszatudtam jönni Oblivioonból...

A hang kikapcsolás nem oldotta meg a problémát. Le kellett venni egy modot (Craftybits). Kár, mert egy halom jó cucc van benne, de még nincs teljesen kész, sok benne a hiba...

1: ha most kezdted, akkor (szerintem) vagy térj vissza egy olyan mentésre, ahol még nem jártál Jauffre-nél és egyelõre ne is menj hozzá, vagy lagalább a kapu elõtti mentéshez. Legalább addig, míg a karaktered minimum 10, de inkább 20-as szintre nem fejlõdik. Kezdõként nem sok esélyed van bezárni a kapukat...

2: az Oblivion kapuk egyirányúak. Ha belépsz a pokolba, onnan csak a kapu bezárásával tudsz visszajutni. Bezárni a Sigil stone megszerzésével tudod. Ez minden kapu mögött, a központi toronyban van. Sok ilyen kapu lesz.

3: van egy halom quest, inkább azokat csináld meg elõbb, a fõ küldetéssel ne foglalkozz. Ha akarod, akár teljesen ki is kerülheted.
Tagja lehetsz a harcosok, mágusok, tolvajok, vagy a bérgyilkosok céhének, akár mindnek egyszerre. Mindegyiknek van egy halom, egymás után következõ feladata. A városok lakói, uralkodói is adnak fealadtokat. De az is elég lehet, ha csak végigjárod a barlangokat, romokat, összeszeded ami tetszik, megtartod vagy eladod, házat veszel akár mindegyik városban, berendezed, megvívhatsz az Aréna bajnoki címéért, de Te lehetsz Cyrodiil hõse is. Ehhez meg kell csinálni a fõ küldetéssort, aminek az elejét elkezdted. Akár mikor félbehagyhatod és késõbb visszatérsz hozz. Összesen annyi a gond, hogy ha már elkezdted, akkor egyre másra nyílnak az Oblivion kapuk, amik körül veszélyes az élet, meg elcsúfítják a tájat...

azt csinálsz a játékban amit akarsz, mindenki máshogy játszik... Pl. én most vadászgatok a hegyvidéken, néha néha növényeket szedek potionok készítésére , majd eladására. Eddig a játékidõmbõl 6 órát csak itt a hegyekben töltöttem el, ami a térképen csak 5x5 cm méretû terület...

bemész az oblivion kapun -> majd egy telejsen lineáris pályára kerülsz ahol lehetetlen eltévedni. lesz egy torony , felmész a tetejére majd ott lesz egy kristély ( ha jól tudom ) , arra nyomsz egy space-t és felrobban a kapu.

bardocz
Sziasztok!

Ma kezdtem el játszani a játékkal,nagyon tetszik eddig,de kérdés:
ugyebár az elején meghal az emperor,annak az amulettjét elviszem egy csávónak,aki elküld(számomra) a halál f.-ra(távolság),és ott megy a harc,namost ott felvettem egy kvesztet,és segítettem kinyírni pár kis lényt,majd utána lementem egy piros kapun,terészetesen viszautat nem találom😊 Kérdés az,hogy maradjak itt,járjam végig a helyet,vagy töltsem visza egy elõtte lévõ mentést,és csináljak valami mást?Nekem eleve nagyon szokatlan ez a játékmód,a nagy szabadság Witcher meg Guild Wars után,de nagyon tetszik😊 .És ha valami mást csináljak,az mi legyen?Járjam be a világot,lopjak(az nagyon bejön<#idiota>,csak még nem tudom eladni cuccaimat,de eljön a idõ),járjam az erdõt,és amit látok üssem vágjam?Azt olvastam,hogy az én erõmhöz méri a gép az ellenfelek erejét is,de egy bandita majdnem kinyírt,egy highwayman meg kettécsapott,ezért más úton kellett mennem.
PiszkosFred
Peccseld, es nem lesz gond.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

HEEEEEELP!!!

Eddig 20 órát játszottam az Oblivionnal , fõszálat végigtoltam , csinálgatok erre arra questeket. A LÉNYEG:

Eddig a játékot majdnem max grafikán toltam kb 30-40 FPSel ami elég arra hogy folyamatosan fusson a játék. Mostanában kb 2 perc játék után elkezd hihetetlenül szaggatni még a legalacsonyabb grafikán is. Ez mitõl van ?? <#nemtudom><#falbav>
Újratettem a windowst , a játékot , a drivereket is lecseréltem. És mégis. <#help>

megvan vegre..ugy tünik az volt a gond, hogy a damage varazslat tul gyenge volt😊..5 pontos sebzes nem volt eleg, a 20-as mar igen<#nemtudom>
Jó tipp, kipróbálom...

A Lost Spires készítõi kissé megleptek. Az elsõ "spire" barlangjába belépve halk zene fogadott. Keresni kezdtem, hogy mi zenél a lakásban, mert a játékban a zene le van tiltva. Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy a "barlangi szél" zaja a zene. Aranyos...

PiszkosFred
Kapcsold ki a hangot teljesen (iniben disable) es ugy probald meg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kissé nyûgös lettem...

Ballagok vissza a kis házikómba IC-ben, és kilép a program. Mindig, amikor belépek az ajtón... Hurrá! Az összes cuccom ott van bent...
Délután kitökölöm, mi miatt lett hülye...

Fantusz
Tûz, fagy, demage, fortify a sorrend, próbáld ki esetleg egy másik fortifyvel kinyitni a kaput (self, target, touch)

srácok...3.egyetemi küldetés, vahtacen barlang..ilyen sorrendben lövöm a spelleket: 1. wake fireball-ok, 2. fros on touch-ok, 3. ide damage healt on traget-nem jo, 4. fotrify magic tekercs-nem jo..elolvastam a küldetés leirást, ugy is cselekszem, de valamiért a 3. pontnál kapok egy villámot a seggembe😞..mit nem csinálok jól?...a "teremõr srác le is forditotta pedig
Nem szokott ilyen lenni, pont azért írtam le. Eddig ugye az volt a gondom hogy nincs rajtuk semmi cucc. Gondolom azért volt mert most töltötte be õket. Mindenesetre a problémám megoldódott, most már van fegyverük meg páncéljuk is. Azt nem értem mitõl tûntek el, a karaktert Francesco-val indítottam, és a beállításokon sem változtattam

köszönöm, megyek is izibe eladni azt a rahedli követ<#worship>
koschwarz
ja, szerncsére ilyen furcsasággal még nem találkoztam.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ilyen "folyamatos felépülés/felöltözés" elég gyakran látható a játékban, ha túl sok a mod és a gép nem elég gyors hozzá. Fõleg, ha sok minden változik egyszerre egy-egy cellában...

koschwarz
mindenesetre érdekes, hogy elõször cuccok nélkül látod, majd megjelentek a cuccok rajta.

másokat is láttál így??

Köszönöm! Ez tényleg segített. Érdekes volt, elmentem a varázslótoronyba,behoztam a konzolt , megcsináltam amit kell , vártam 4 napot ( 3 napon hagytam a respawn-t mert különben nõ a mentések mérete ). Elmentem Fort Alessiába , megyek befelé, elõtte állt egy marauder , egy szál vászongatyába fegyver nélkül, már épp káromkodni készültem , hogy na ez se vált be mikor látom hogy megjelenik rajta egyesével a páncél meg az íj. Nem támadott ( 93-as personality ) úgyhogy annyiban hagytam. De a probléma megoldódott! Még egyszer kösz a segítséget !

koschwarz
<#nyes>

Akkor Francesco... Mindenestre igen jól nézett ki. Már amit láttam belõle, mielõtt felzabált volna...

koschwarz
"Go to a location with no NPCs (a player owned house is perfect). Open the console (its that handy '~' key again) and type in startquest franmenu. Under Manage Settings select "reset to defaults". Then wait for the cells to reset for the number of days you have selected as your respawn time (If you haven't selected any then the game's default is 3 days) plus one day. This process should reset the cells with the bandits (Or other NPCs) and loot. If this doesn't work then you can roll back to an older save and try the reset again. Usually though this solves the issue."

szóval menj a házadba, konzol, begépel: "startquest franmenu", konzolból kilép, felugró menüben manage setting, reset to default, vársz respawn time + 1 nap, és elvileg megjavul.

koschwarz
nincs.

MMM és francesco ami ilyet berak.

nincs

Kérdés: az este beballagtam a Charcoal Cave-be (ott van déli irányban IC-tõl nem messze). A mélyén összeakadtam egy Grater Werewolffal (levert, ahogy kell). Tudtommal semmi olyat nem raktam föl, amiben vérfarkasok lennének. Az alapban van ilyen? Nem emlékszem rá...

Mi a modok sorrendje?

Esetleg érdemes lenne a Wrye Bash programmal megcsináltatni a delevel/relevel eljárást, hogy minden cucc/npc megkapja a Francesco féle modban beállított szinteket...

Sziasztok! Van egy problémám a játékkal. A 34-es szintû redguard karakteremml játszva a banditáknak és maraudereknek nincs páncéljuk és fegyverük. Ez olyan 30-as szint körül kezdõdött eleinte csak páncéljuk nem volt, most már fegyverük sincs puszta kézzel egy vászonnnadrágban esnek nekem. Ha másik karakterrel új játékot kezdek minden rendben van ( bár alacsony szinten ezzel a karakterrel is úgy volt, a másikakat pedig még nem vittem csak 4-es szintig). Francesco-val játszom, hivatalos kiegészítõkkel ( SI, KotN + apróságok )meg néhány szépítõ és fegyvereket berakó kissebb mod van még fennt. Francesco-n kívül más nagyobb változást okozó mod nincs. Ha valakinek lenne ötlete ez mitõl lehet megköszönném ha leírná!

Kösz!

Szerezd be za Oblivion Mod manakger (OBMM) progrmot és azzal kezeld a modokat. A Kvatch Rebuilt-hez mindenképp kell, mert a már lejjebb említett Archive Invalidation-t is el kell vgezni, különben tele lesz sárga rombuszokkal övezett felkiáltójelekkel...

Az OBMM-mel tudsz a tömörített fájlokból omod fájlt csinálni. Azt kell benne aktiválni, jól beállítani a sorrendet, majd lefuttatni az Archive invalidation menüpontot.

Ez a mod egyébként úgy "jelenik meg", hogy miután bezártad a Kvatch melletti Oblivion kaput, felépítheted a várost, mint a város uralkodója...

Fantusz
Egyeltalán nem kell üres lélekköveket cipelned, esteleg Black Suol Gemeket vigyél magaddal, ha sok van a raktáradban.
Black kövekbe gyûjtheted az NPC-k lelkét, a többire meg elég az Azura.
Nem kell minden patkány, rák, értéktelen, apró lélek.
Annyi a lényeg, hogy az Azura Star üres legyen, amikor lelket szeretnél befogni, A Suol Trap mehet szólóban, vagy többi varázslathoz keverve az ellenfélre.
Koktéloknál azért figyelni kell, nehogy esetleg a nálad lévõ üres Grand köveket rakd tele értéktelen lelkekkel (Black kavicsok töltete biztosan Grand lesz)

Letöltöttem a Kvatch rebuilt modot, és még két modot,amik házakat raknak a játékba,de nem jelennek meg.
Mit kell csinálni,hogy mûködjenek?( bemásoltam a Data mappába, és kijelöltem õket a Data Folders-ben)

srácok..most szereztem meg az azura csillagát, addig nem is tölt a csillagba lelket, amíg van a zsákomban megfelelõ nagyságu lélekkõ?..akkor egy két nagyobb soulgemen kívül nincs is szükségem lélekkövek felesleges cipelésére?..köszi
Javaslom, hogy ne vaktában szépítsd az npc-ket.

Nézd meg az NPC New Clothes 2.6, vagy az NPC New Clothes Revised modot. Midnkettõ új cuccokba öltöztetni az NPC-k túlnyomó részét. Az egyik (a sima) a Growfl Hot Clothes csomagra alapt, a revised vezió az Eshme Bodies csomagra. Mindkettõhöz le kell szedni mé vagy 30 modot. A leírásaikban benne van, melyeket. Fontos, hogy pont azt a verziót szedd le mndbõl, ami a listában van, másképp pár ruha nem jelenik meg. Valamelyik hozzászólás listájában (a tesnexus.com-on) van egy link egy olyan fájlra, ami mindent tartlamaz, ami kell hozzá.

Mindkettõ hibája, hogy olyan ruhákat is berakott a modder, amelyek ninscnek a testmodelhez igazítva, így lesz pár érdekes kinézetû cucc (eláll a dekoltázs a testtõl és hasonlók(, illetve a fejek és testek sem pontosan illeszkednek egymáshoz (vékony vonal látszik a találkozásnál). 1-2 NPC-nek meg nem is jutott ruha, ezek csórén futkosnak a világban...

A másik hasonló az SNR széria. Ez már vagy 8 részbõl áll. Külön kezeli az egyes guildeket, az utazókat, a városi polgárokat, stb... A BAB készletre alapoz. (Shaks NPC Revamped, ha jól emlékszem). A tesnexuson az SNR-re keresve felsorolja mindet...

Fantusz
Oblivion HQ - kapuzárás és navigálás.
A kõ annak a toronynak a tetején van, ahol középen egy lángoszlop emelkedik, de ezekbe a tornyokba nagyon sokszor csak másik tornyon, vagy barlangrendszeren keresztül lehet bejutni.
Sigil kulcsot csak a kvatchi kapu bezárásakor kell megkeresni ( a fõtoronyból át kell menni egy melléktoronyba, annak a tetején leverni a deadrát, és vissza a fõtoronyba - mutatja a nyíl is szerintem)

Nem feltétlenül kellett volna nekiugrani a fõküldetésnek, de ha már a kaput bezártad gondolkodj el rajta érdemes-e Martint visszakisérni az apátságba, ill a kolostorba - ezt követõen kezdenek nyílni az Oblivion kapuk Cyrodiil-szerte.

Carmang
Pedig kell lennie kulcsnak az egyiknél.
Az egészben egyébként az a "csel", hogy nem tudsz a kaputól közvetlenül a toronyhoz menni. Sõt a tornyon belül is vannak trükkök a haladással.
Próbálkozz tovább, nem olyan nehéz az...

mama2
Amikior átléptem a kaput, és beléptem a pokolba(brrr...), akkor ott hova kell menni? A végigjátszás szerint valamilyen toronyba. De milyen toronyba? Nem érteem.... Van ott egy olyan torony, hogy ilyen sárga csík van a tetején. De az a vér ünnepe. Ott nem tudok mit csinálni. Bementem a vérkútba, ott se semmi. Megöltem szinte minden szörnyet. A végigjátszás azt mondja, hogy valamelyiknél van egy kulcs. Na most: Minden szörnyet, amit eddig megöltem, átkutattam, de semmi. Nincs semmi kulcs náluk. Kérlek segítsetek, köszi.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

deep
Ugh...Köszi😊
Kezdem.
NPC-k kinézetének javítása, nem egyszerû.

Van pár body cserélõ mod. A férfiakra a Robert 4-es egyértelmûen a legjobb. Nõkre az izlésednek megfelelõen vagy az Exnem Female Eye Candy (ennek kibõvített verziója a HGEC) mod, vagy a BAB, vagy az Eshme, vagy a Gowfl, vagy a Team-FF/UFF modkészlet. Mindegyikhez kell egy halom ruha is. A BAB az Eshme és a Growfl mod jó nagyok egyenként (párszáz mega/db), és tartalmaznak egy halom ruhát. Csak az egyiket használhatod egy idõben.
A többi általában csak a body replacer és be kell hozzá gyüjteni a szükséges ruha cserélõket is. Ha csak a testmodelt cseréled, a ruhák nem fognak illeszkedni, így mindig összetartozó készleteket kell felrakni, a többit leszedni. Ehhez kell az Oblivion Mod Manager.

Ha birod a playmate kinézetû csajokat, akkor keresd meg az "Eyecandy Compilation" modot. Van vagy 800 mega és csak az exnem female eyecandy kell hozzá. A mellette található, kis fixet ne rakd fel, mert kissé elkavarodott a fejlesztõ...

Az arcokhoz a "Tamriel NPCs Revamped" modot kell begyüjteni...

Készülj fel sok letöltésre...

Ha van legalább 512MB RAM a videokártyádban, akkor a Qarl-III packot javaslom. Ha nincs, akkor a Qarl-II-t, a kiegészítõivel. A Qarl-III gigabyte fölötti méret!!!

A regisztráció ingyenes. Mind a fileplanetre, mind a tesnexusra érdemes regisztrálni. Az utóbbira azért, mert bizonyos modokhoz csak a regisztráció után lehet hozzáférni...

ne vagdalózz vaktában..fileplanet is ingyenes, csak regelni kell..és milyen paraméterekkel bír a géped hogy extra textúrat akarsz leszívni hozzá?..már minden high-on van és még igy sem szép?..milyen felbontáson szeretnéd játszani?..high definition =( magas felbontás )opció van a játékban is, ezen már túl vagy?
mama2
Honnan szedted le?

mama2
Jajj de rohadt poén😄: Nem lehet leszedni, mert a fileplanetre van feltöltve, oda meg regizni kell PÉNZÉRT!!. Röhej komolyan:S.

deep
Jah, ez engem is érdekelne. Pontosabban én az NPC-ket szeretném kicsit felturbózni. A textúrák már nagyon rendben vannak a Qarl's Texture Pack III-nak hála😊
mama2
Meg van. Milyen modell és textúra modokat érdemes leszedni?

mintha lett volna...huuu...elderscrolls planet vagy mi a rosseb a címe...google-ban így keress rá😊
mama2
Én azt nem tudom. Amúgy már meg van mit kellett még állítani. Íg már azért szebb. Amúgy tényleg van olyan hi-def textúra mod? Linket😄.

nem tettek még rá a valami hi-def textúra modot?😊
mama2
Lenne egy kérdésem: Láttam itt a játék ismertetõjét és voltak képek. Ott nagyon gyönyörû volt, de nállam, 1280x1024-ben, az AA 8.ason,de nállam kicsit csúnya(nem mintha zavarna, csak feltünt hogy itt a képeken milyen szép és nállam meg kicsit csúnya). Fõleg a sziklák csúnyák. Nem lehet még valamit állítani rajta, hogy szebb legyen?