The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Thieves Arsenal aszem
bardocz
Tehát ha mondjuk a speed-hez tartozó öszes skill 10-el növekedett megkapom a +5 pontot?De jó lenne tudni menyi volt szintlépés elõtt😊
És melyik mod ez?
Fantusz
Teljesen mindegy, a városon belül bárhol megjelenhet.
Ha jól emlékszem az Arborétumban "lakik", de fölösleges addig zaklatni, amíg nem küldik, ha fent van a mod elõbb-utóbb megtalál.

Fantusz
Többé-kevésbé megoldható, ha van minorban is az adott attributehoz tartozó skill.
Szintet akkor léphetel, ha a major skilljeid összesen növekednek 10-el
Egy attributera akkor lehert 5 pontot tenni, ha a hozzá tartozó skillek legalább 10-el növekedtek az adott szinten, lényegtelen, hogy minor, vagy major skillekrõl van szó.
Ha az összes fontos, sokat használ skill majorban van, gyors a szintlépés, de kevés a szorzó - ellenkezõ esetben( minden fontos skill minorban) a szintlépés lassú, ez sem jó.

Trénerek is besegíthetnek, hogy minél nagyobb szorzó legyen a szintlépéskor, figyelni kell kb mennyit növekedtek a skillek játék közben, s a tréner hol tud segíteni, hogy az attributeknál is legyen látszatja, ne csak a skilleknél.

Ezer Köszi!!!
És bocs de nem tudod hogy IC-n belül melyik Kerültben,(district)ben fut oda hozzám a kisgyerek??
bardocz
Aki eleget tolvajkodik,annak hamar egvan az a sneak.Amúgy szintlépésnél hogyan tudom elérni azt,hogy ne csak 2,3 plusz pontot kapjak adott dologra(endurance,speed,stb),hanem többet?
Kell hozzá azt hiszem legalább 35-ös security...

A lejárat egyébként abban a "kertes" részben van, ami a fegyverbolt és a kocsma (Merchant inn)között nyílik, de lemenni csak a levél elolvasása után lehet...

bardocz
Mászkálj IC-ben,és ha szerencséd van odafut hozzád majd egy kisgyerek,aki ad egy levelet.Ezt elolvasod,és aszem a térkép is jelölni fogja hol van a hely(egy csatornába kell lemenni,de nincs ott semmi ellenséges lény)
Hello.
El tudodjátok mondani hogy ezt a palit hol találom meg??
Fantusz
Ezek a varázslatok hosszú ideig aktívak, passzívan segítik a karaktert, nem pusztító mágiák.
A detect life területre hat, tõled bizonyos távolságon belül tartózkodó lényeket lila ködfelhõ világítja meg, láthatóvá teszi a fal, ajtó mögötti lényeket is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Vásárlás: ahogy fejlõdnek a skilljeid, úgy minden dolgot olcsóbban lehet venni, drágábban eladni, ugyanez vonatkozik a varázslatokra.
Van néhány NPC a játékban, akikkel lehet kereskedni, de késõbb "elmennek", s az általuk árult egyedi dolgokat (varázslatokat) már nem tudod megvenni, mert másnál nincsen.
Ilyen pl. a Dremora Lord idézõ varázslat,és a macska is egyedi spelleket árul, amit most nem feltétlenül kell megvenned, (sõt lehet neked nem is szimpatikus a varázsolgatás, akkor fölösleges).

A hatékony varázslatok többsége természetesen a Mágus Céhen belül vásárolható meg, de a Thief azokkal nehezen (vagy sehogy) boldogulna, teljesen másra van specializálódva.
Mágusnak 100-as intelligencia, 100-as willpower, mágikus csillagjegy, magas skillek, és szinte minden varázslatot képes használni, de egy tolvaj, aki ügyes, mozgékony, de kevés a mana-tartaléka, a szûkös lehetõségeit jól be kell osztani a varázslásoknál. (gyógyítás).
Lootban lesznek Detect Life, Chameleon, Night eye, és más mágikus páncélok,illetve Sigil kövekbõl is össze lehet rakni sokmindent, de amit könnyû varázslattal elérni, ahhelyett lehet mást enchantolni (fortify magicka, spell absporption, fortify speed, fortify agility, resist poison, stb)

bardocz
Nem betöltött helyekre nem lát be nem?Amúgy direkt mentettem minden skill megvásárlása után,úgyhogy max viszatöltöm,ha késbb meg tdom venni olcsóbban,mert most eléggé drága volt.
Fantusz
A lényeg, hogy megcsináltad, s megvan a bónusz is.
A D.B. küldetések során összeszedett Bounty-t is le lehet rendezni a Thieves guildnál a tagoknak.
A 3 varázslat lényegében csak kettõ, csak a Bloodhunt már expert fokozatú, azt még nagyon soká tudod használni, nem feltétlenül kellett volna azonnal megvenni, késóbb olcsóbban is megszerezhetõ, ameddig a cicus játékban van.
A detect life nagyon hasznos, nem támadó varázslat, hatósugaron belül az összes élõlényt megfesti, láthatatlna lények ellen olykor nélkülözhetetlen, de a falakon, ajtókon is "átlát", tolvajoknál alap, ha nem szeretne kellemetlen meglepetést.

bardocz
Nos,megcsináltam a questet,de nálam eléggé bugos.Ugye adnak egy nyilat,amivel akárhonnan meglövöm meghal,ha nincs rajta páncél.Nekem csak egy helyrõl lõve adta meg magát a csóka,a testõre mellet lévõ fa alól,áshonnan kapta rögtön magára a ruháját,és nekemesett.Viszont sikerült így is egcsinálni bónuszal együtt.

Megvettem ezt a 3 varázslatot,maradt 36 aranyam😄
bardocz
Köszi,akkor ezeket be fogom szerezni,most éppen egy tóban úszkáló öreg fickót kell megölnöm,nem egyszerü feladat.
Fantusz
Void Gazer
Spell ID: 0006D67B Skill Level: Apprentice
Magic School: Illusion Magicka Cost: 330
Availability: Oblivion (Core Game)
Effect(s):
• Night-Eye (0) for 150 secs on Self
Obtained:
• Purchased from M'raaj-Dar in Cheydinhal's Dark Brotherhood Sanctuary

Detect Pulse
Spell ID: 0006D67F Skill Level: Apprentice
Magic School: Mysticism Magicka Cost: 40
Effect(s):
• Detect Life (30) for 65 secs on Self
Obtained:

Bloodhunt
Spell ID: 0006D680 Skill Level: Expert
Magic School: Mysticism Magicka Cost: 179
Effect(s):
• Detect Life (50) for 150 secs on Self
Obtained:

Fantusz
Nyugodtan szétdobálhatod a cuccaidat senki nem viszi el.
Mielõtt valamilyen bútordarabot veszel a házba a cuccokat szedd össze, nehogy rátegye a berendezõ a bútort (ilyen esetben elvész a tárgyad).
Nem hiszem, hogy a "csillagfény" varázslat rontaná a sneakot.

A Dark Brotherhood rejetkhelyén a macskánál is lehet venni egyedi varázslatokat, kettõt mindenképpen figyelmedbe ajánlok, még akkor is, ha pillanatnyilag nem tudod használni, késõbb jól jöhet.
Az egyik 180 másodperces éjjel látás képességet ad, a másik 120 másodperces, messzire ható életérzékelést.

bardocz
Ha a saját házamban eldobálom a cuccaim,ugye azok nem fognak elveszni,és ott lesznek addig,amig ösze nem szedem õket?És van az a varázslat,ami bevilágít elõttem egy kis teret,ha azt használom akkor könyebben észrevehetnek engem?
bardocz
Arra,hogy méreg is van nálam,tegnap jöttem rá,mert nem tudtam,hogy ilyen is van,aztán néztem mi értelme van annak,hogy megiszom,majd elveszi az életemet
bardocz
Én a varázslatra hittem azt,hogy tart egy ideig,oszt jóvan😊
koschwarz
mondjuk egy lopakodó tolvaj vagy assasin az csak ne harcoljon szemtõl szembe, inkább legyen gyors futó, ha menekülni kell, és legyen jó lopakodó, hogy egy mérgezett fegyverrel vigyen be x6 sebzést, és legyen jó vegyész, hogy gyártsa a mérgeket.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Varázslatot vegyél, ne tekercset.

Fantusz
Arról a tõrröl majd csak késõbb derül ki mit is tud igazán, bár inkább csak eszmei értéke lesz, annyit zabál <#wink>

bardocz
Én eddig azt hittem,hogy mit ott veszek tart egy ideig,aztán elmúlik,de akkor majd veszek valami okosságot ott,mondjuk lehet elõbb egy viskó kéne IC-ben,mert ott a legolcsóbb,meg a kulcsát nem tudom ellopni az árustól,mert nem volt nála amikor próbáltam.
Fantusz
I.C.-ben van két bolt is, ahol varázslatokat árulnak, de nézd meg tudod-e használni.
Elég gagyi varázslatokkal kell kezdened, de késõbb lesz jobb is.
Starlight, Protect, Bound Dagger, és hasonló mágiával kell beérned 25-ös skill alatt.
Starligt igazi tolvajnak való bevilágítja a területet.
Máguscéhen belül rengeteg varázslatot árulnak, de szerintem csak tagoknak.

bardocz
Tõrt kaptam a legelején,azzal a legelsõ áldozatot egy csapás volt megölni,aztán utána kardoztam egyet,a börtönben meg lenyilaztam az ellenfelet lopakodva,így csendben halt meg,és ki tudtam lopakodni a börtönbõl,azt a küldetést nagyon élveztem.
bardocz
Sajnos varázslattal is haDilábon állok,van az amti legelején kaptam,abból az egyik powerspell használható jól,de csak egyszer...Nem tudom hol tudnék többet tanuli,pedig használnám szivesen hogy ne szenvedjek anyit.

Kalózosat meg pont így csináltam,felfutottam a hajóra,mentem 3 kört a kikötõben,meghalt minden kalóz,be a kabinba,kiírtom a csókát nagy nehezen,majd futás el,megnézem ahogy õrök megölik a maradékot,és vidáman elballagok a jutalomért.

Közelharcban meg eddig csak kardot használtam,talán kipróbáltam baltát is,de a kard jobb a pajzs miatt.
Fantusz
Kellene legalább egy ezüstpenge, a vas, acél szellemeket nem sebez (ugyanez vonatkozik az íjra is), mágikus fegyverek sebzik a szellemeket, anyagtól függetlenül, ha egyébként nem immunisak (jég).
Próbáld csinálni a Bark Broterhood küldetéseit, figyelj arra, hogy a bónuszokat is megkapd - lesz egy tõröd, és íjad is, késõbb meg találsz jobbat.

Fantusz
Mágia használattal hogy állsz?
Az illusion varázslatok között nem csak a láthatatlanság, vagy megbûvölõ (charm) varázslatokat lehet használni.
Paralyse mozgásképtelenné teszi az ellenfelet, a command varázslatokkal pedig az ellenségeidet fordíthatod egymás ellen.
Idézés nem kimondottan tolvaj-assassin technológia (a summon magára vonja az ellenséget, lehet nyilazni)

A bérgyilkosoknak sem kell képtett közelharcosnak lenni, de a használt fegyvert mesterien kell kezelni, no és rafinéria sem árt.
A gyenge skilljeidet, ha egyeltalán nem használod, még gyengébbek lesznek, fokozatosan jelennek meg az újabb-erõsebb ellenfelek.
Segítenek a trénerek is a fejlesztésben, sok a lehetséges megoldás - íjászat+paralyse, vagy íjászat+közelharc, stb.
Közelharcnál specializáld magad valamelyikre, lehet akár puszta ökölhrac, penge, vagy bunkó, azt az egyet fejleszd, minél erõsebb legyen.
Nem vagy lemaradva semmirõl, de elõbb-utóbb le kell merészkedned dungeonokba is, ahol egyedül, esetenként több ellenféllel is szembe kerülhetsz.
Oké, hogy mesterlövészként 1-2 nyílvesszõvel, lesbõl leteríted, de, ha észrevesznek, kell valami alternatíva is...

A hajóról csald ki a többi kalózt is, az õrök majd elintézik, ha életben hagyod õket késõbb rádtámadnak, ha meglátnak a kikötõben.

A farkas nagyon könnyû ellenfél mivel csak akkor tud támadni ha közben nem mozog, simán lépj egyet hátra, üsd meg, megint lépj hátra stb...

bardocz
Na erõre pont nem raktam,inkább ami lopakodáshoz,zártöréshez,beszélgetésekhez kell,de akkor most majd arra is fogok rakni pontokat.Most egy steel shortswordot használok inkább kevesebb,mint több sikerrel.
Az íj is jó, ha van helyed mozogni. Ha nincs, akkor valami rövid penge, vagy hand to hand. Edzeni kell sokat. Az erõre és a kitartásra kell tenni pontokat...

bardocz
Áh...kardos harcban nagyon béna vagyok,de egyszerüen borzasztóan béna...Amikor meg kellett ölnöm a kalózkapitányt,majdnem meghaltam,pedig csak õt öltem meg.Egy farkas megölése is nehéz számomra,nemhogy egy medve.Kéne valami faszányos kard,na de az nicsen,íjal meg közelharcban kiröhögnek,az csak meszirõl jó,de akkor meg már rég lebuktam.
Fantusz
Akkor mostmár jöhetnek a medvék, goblin berserkerek, trollok, és társaik... <#nyes>

bardocz
Mi eza szorzó?Tegnap lefeküdtem aludni,aztán anyit fükedtem,hogy 1-es szintrõl felugrottam 9esre😄
hu kösz ezt yó tudni😮 igy eléggé megcsappantak a tápolási lehetõségeim😞 de ha kész vagy uj szintre és magadtól növeled a skilleket akkor sem kapsz plusz szorzót?:o mert igy a mage karakterem yól beszopta mert lehetetlen x5öst kapni mert ugye a major skilljei mind mágiák!!xO
Akkor rosszul emlékeztem... 3-nál viszont mindenképp több nap telt el, a vásárlásom óta...

Fantusz
A default respawn modokkal állítható 3-7-10, vagy nagyobb értékre, ha jól emlékszem a Francescoban is van ilyen lehetõség, ugyanúgy, mint a loot nehézségének beállítására.

koschwarz
3 nap a default respawn idõ.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Mondom: még nem tudom. Egyelõre csak kiüríteni sikeredett a boltot. Amikor megvettem párat mindegyikbõl (3-5 db-ot). késõbb se lett nála több, mint ami maradt. lehet, hogy a 7 nap (default respawn idõ az Oblivionban) letelte után újra lesz nála cucc...

Eddig nem volt annyi pénzem, hogy üresre vásároljam a boltját...

bardocz
Nem töltõdik benne visza a cucc?Akkor jól meg kell gondolni mit mikor használ az ember.
Sziasztok!
Ki az a Basso akirõl beszéltek,és mi az a TA mod??
A tolvajok ebben a világban magányosok. Armand is elmondja: itt nincs olyan, hogy "feladat", meg "céh munka". Mindenki dolgozik magának, ha leadja a sápot (azaz a megfelelõ orgazdánál adja el a cuccot), akkr senki sem fogja számon kérni, mit, miért, honnan?

Tulajdonképpen, ha nem vállalunk el a szokásos küldetésekbõl semmi olyat, amit ölés nélkül nem lehet kivitelezni és használjuk Basso kis segédeszközeit (ehhez sajna kell a TA mod), akkor szépen el lehet ballagni mindenhonnan a lopott cuccal anélkül, hogy bárkinek baja esnék.

Az tény, hogy a tolvajcéh nem ad gyakorlatilag semmilyen segítséget, míg a bérgyilkosok egy jól szervezett társulat, önsegélyzõ csoporttal, nyugdíjbiztosítóval és egyebekkel...

Egy piciny bajom van Basso boltjával: elfogyott belõle a cucc. Addig még nem jutottam, hogy vissza termelõdik-e valamikor. Remélem igen. Egyébként ha sikeresen teljesíted a feladatait, egyre jobb árakat lehet nála elérni...

Jó tipp volt!<#wink>A DirectX volt a hibás.Köszönöm a segítséget!
Hhhmmm...próba szerencse!Bár driver csere már párszor elég szép kép szétesést generált...<#szomoru1>
Fantusz
Csak tipp: DirectX tesztelés, videokártya driver csere.

Szép jó estét mindenkinek!Oly sok idõ után ismért elõvettem ezt a csodás játékot és egy olyan problémával találkoztam ami régen nem fordult elõ.5-10 percenként stabilán kidob egy hibaüzenetet,amit a képernyõ elsötétedése miatt nem lehet elolvasni.Fent van a Knights of the nine és a Shivering isles.Próbáltam állítani a grafikán ami a kvatchi ostromig meg is oldotta a problémát.Mióta kijöttem a várból a fenti probléma ismétlõdik.Valakinek nincs ötlete mitõl lehet ez és hogyan lehet orvosolni?
Fantusz
A törrõl még igazából fogalmad sincsen mit is tud, egyenlõre nem vagy a Tesvériség tagja <#nevetes1>
Sikeres belépés után vár néhány meglepi a bázison, s minden egyes küldetéssel bónusztárgyakat is meg lehet szerezni, ha kizárólag csak a célszemélyt ölöd meg, illetve más kérésnek megfelelõen cselekszel.

bardocz
Bérgyilkos céhnél még nem csináltam semmit,de már adtak egy fasza kis tõrt,tolvajoknál meg már gray fox-nak fogok küldetést csinálni,de még csak pénzt kaptam,semi faszányos cuccot.