The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
A párbeszéd elején ne bõszítsd fel, akkor bevallja, nem õ a gyilkos, de tudja hol találod a banditákat, sõt bármit büntetlenül elvihetsz a házából.

Fantusz
A Knight of the Nine küldetéssorozat elején az oltáraknál imádkozva elveszted az összes Infamy pontodat, bûneidtõl megtisztulva indulhatsz megkeresni a templomot, és a felszerelést...
A küldetés befejeztéig, ha ismét összeszedsz Infamy pontot, kezdheted újra az oltáraknál imádkozást...

koschwarz
körbe kell járni a wayshrine-okat, nincs mese, vezekelni kell.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

ZTM
hy all ma szereztem + a gamet és olyan gondom van hogy amikor játszok bárhol vok nincs rendes hang csak olyat hallok mint az MG-42-es hangja csak folyamatosabb ez területenkét vékonyul hangosabb stb.szal nem hallom rendesen a gamet a hangkártyám:integralt a neve tán:c-media talán, nem értek hozzá😊 szal pls segítsetek vmi javítás akármi segítsetek elõre is köszönöm

Üdv!

Lenne egy kérdésem/problémám a Knights of the Nine küldetésekkel kapcsolatban. Összeszedtem már pár cuccot a szettbõl, de nem engedi viselni õket, pedig a buzogányhoz még muszáj is lenne... Azt írja bánjam meg a bûneimet, stb. Na azt hogy kell? Elkezdtem megint megnézegetni a wayshrine-okat (persze a térképet vagy elpakoltam a kastélyomban, vagy elveszett alapból, de a neten találtam persze), de igazából kihagynám ezt a mászkálást. Talán vmi köze lehet az infamy pontjaimhoz? (14, a szektásokat muszáj volt lecsapni, na) Mindenesetre sokkal híresebb vagyok, mint hírhedt (75 fame/14 infame)
sevendoor
Ne má....... Egyébként nekem esett, mint tót az anyjának, muszály volt védekeznem.......
köszi

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Jó. Lehet sok érdekes barlangban kódorogni, mindenféle intrikákban részt venni, stb...

jól teszed h a magyarítást nem várod meg,mert akkor soha nem játszanál!a hivatalos kiegeken kivül Francesco mod 2 része mindenképpen+én tettem be +hajakat+szemeket!meg ami francescoval kompos
Prince23
Na ma felinstalállom, nem várom meg a magyaritást.
Kérdés: hallom, h van sok mod hozzá. A legújabb peccshez melyik modot érdemes felrakni? vagy hagyjam eredetin?

koschwarz
jó ez a lost spires?

Fantusz
Én nem öltem meg a muksót, ha jól emlékszem, cserében elárulta, hogy hol találom a gyilkos bandfitákat, plusz megengedte, hogy kirámoljam a házban lévõ vitrinjeit.
A vitrinekben nem sok hasznos dolgot találtam (szinttõl függõen), de a küldetés így egyszerûen lezárható lett, megkerestem a banditákat és kitakarítottam a barlangot - töltsd vissza.

sevendoor
Hali, teljesen elakdtam a Lost Spries (archeologusos) küldisorozatban.
A Vengeance Unfulfillednél tartok, ott, hogy megöltem Chellyndalban Roddon Dakkont mert banditákkal megöletett valakit. Kész, pont, hogyan tovább. Volt ennél a Dakkonnál vmi zöld szinû balta amit magamhoz kellett venni. Ha jól értem meg kellene keresnem a banditákat, de hol?
köszi

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Sanyix
Spreading Vampirism 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Fido4life
#35248 <#szomoru1>

A fene... Nem javítom többet, mert megint rossz lesz.

Sperading Vampirism...

Keresd meg a Spreadin Vampirim modot. Anyi NPC-t teszel vámpírrá, amennyit akarsz, és beállítható, hogy õk tovább fertõzhetik-e a többieket, vagy sem.

Az Origin of the mages Guild mod egy egész vámpír klánt pakol a játékba, saját várossal, saját harcokkal...

Az ogrék szétmászkálnak a környéken. 3-at kell levadászni...

Fido4life
Akkor Anvilban majd körül nézek, Gray Fox csak nem fog majd megsértõdni.
Spoiler:
Amúgy végigjátszva ezt a DB küldetéssorozatot, nem hittem volna hogy a játék enyire morbid tud lenni. Az erdõben mászkálva melónikus zene, ugráló õzikék, erre az áruló lakásában legyek züllögnek a kutya, bárány és mesztelen hullákon, mindenhol vérfolt karakterem biztos elhányta volna magát ha nem vámpír vér folyt volna ereiben. Majdnem úgy éreztem magam mint a Vampire the Masquerade Bloodnes c. játékban ahol ugyan ez volt a szitu egy apartmanban (csak ott két lábú dögök támadtak)
Lenne még egy kérdésem: A játékban vámpíroknak található valami küldetéssor, vagy valaki felfogja kalandjaim során hogy én azért nem vagyok teljesen humán ? Mert egyszer Anvilból kijövet az erdõben összefutottam egy csávóval (nevére már nem emlékszek) aki koronás ikonos volt, szal valamilyen fontos szerepe biztos lehet. Node a lényeg az hogy fickó halálnyugodtan sétálgatott az erdõben, miközben a naptól ugyanúgy füstölgött mint én, ha nem szívok vért. Elbeszélgettem vele de semmit nem árult el állapotáról ám az arcán és az elöbb említett aktuson bõven lehetett látni hogy olyan bõrben van mint én. Csak azért érdekel ez ennyire, mert kicsit magányos a karakterem, és a legtöbb sorstársam is csak arra jó hogy a Dustját eladjam 250-ért (Vámpír vámpír vadász ehh..)

Fantusz
Trükközni itt is lehet a kereskedõkkel, de a Morrowindban használt felviszem 100-ra a dispositiont, olcsón megveszem a nyílvesszõt, és drágábban eladom ugyanannak a kereskedõnek itt nem mûködik.

Modok is befolyásolhatják mennyi pénze van a kereskedõnek, a játékban alapon kevés pénzûek a kereskedõk, de az soha nem fogy el, modokkal ez általában úgy változik, hogy több pénzük lesz, de fogy, naponta, vagy hetente töltõdik újra.
A Fighters Stronghold hivatalos mod, egy kastélyt rak a játékba, a "lakberendezõje" mindent megvesz, viszonylag jó áron, 2000-2500 aranya van.

Van a játékban egy hiba, idõnként kikattan a kereskedõk számlógépe, s kb. 68ezer aranya lesz, ilyenkor el lehet adni a drága cuccokat.

Kereskedéssel a játék elején lehetnek gondok, pontosabban késõbb a pénzhiány szünik meg, lesz elegendõ arany (erre ugyancsak vannak modok, ahol el lehet költeni jónéhány ezer aranyat)

Laza
Melyik vendornal van a legtobb mani? Eddig 1000g-nel tobbet nem lattam egyiknel sem.
azert Morrowindben lehetett trukkozni, mert akkor is magasabb arat irt, ha nem volt annyi penze, es + targyak vasarlasaval ki lehetett egyenliteni a szamlat, majd azokat ujra eladni 😞

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

bardocz
Ha jól emlékszem blivion hq-n van írva az,hogy a magyarosítás készül,de soha nem lesz kész leginkább😊 Szerintem ne várj egy percet sem😊
Prince23
Én akkor megvárom a magyarítást, reméljük karácsonyig csak meg lesz 100%-osan. addig fel sem teszem.

Fantusz
Nem nagy story, de Chorrorban kell megérdeklõdnöd hol is található a farm, az útbaigazítás után ott kellene lenni az ogreknak, addig nem...

A játékban sajnos kisebb-nagyobb mértékben elõfordul, hogy nem az "elvárható módon" zajlik a történet, fõleg NPC-k szeretnek elkalandozni (pl. master training), ilyenkor sokszor annyit kellene várni, hogy inkább érdemes egy másik küldetést megcsinálni várakozás helyett.

Fantusz
Magyar nyelvû kézikönyv létezik a játékhoz, talán még valahol a neten is megtalálható PDF formátumban.
Magyarítás készül-készül, de, hogy mikor lesz kész, azt talán senki sem tudja.
Letölthetõ egy részleges magyarosítás, amiben valójában csak az investory, és a menü magyar teljesen, illetve néhány könyv szövege is le lett fordítva, de ez így többször inkább hátrány, mint segítség (szövegben angolul kérnek valamit, ami az investory-ban magyarul lesz, lehet nem is tudod így beazonosítani mit szeretne az NPC)

A játékhoz minimális (szinte semmi) angol tudás is elegendõ, elakadni szinte nem is lehet, persze én is várom a magyarítást, mert úgy még élvezetesebb lesz a játék.

A (részleges)magyarítás is egy mod, így sajnos nem kizárható, hogy esetleg más modokkal akad.

Megtaláltam a megoldást a Gray Fox problémára, ami a következõ:
setstage TG10Boots 50
ennyi....bug, a patch-ben állítólag ki van javítva
Na itt van megint õfelsége bogara...
A célpont Weatherleah, ahová pár besz*ri, honvággyal erõsen megáldott úriember vezényelt. Ogrékat kellene írtanom, hogy visszatérhessenek az otthonukba..de sehol semmi. Pontosan ráálltam a zöld markerre, vártam 1 napot, 2-t, de ogréknak nyoma sincs.
Gray Fox persze még mindig csendes. Igen valószínû, hogy a Thieves Guild összes tagját sikerült felkutatnom (rengeteget találtam belõlük), mindegyiket kérdeztem, de a válasz ugyanaz.
Ha valaki reagál, a sztorit lehetõleg NE említse!! köszi
Prince23
Amúgy ti magyarul toljátok az Obliviont?
Eredetibe megvettem volna, de nem magyar feliratos, full angol, és még magyar kézikönyve sincs.
Hogy lehet ezt magyarosítani?

stealing!kastélyok
koschwarz
shopping, exploring, looting. <#nezze><#vigyor5>

Fido4life
Grand Soul Gem-bõl hol találhatok párat ? 5 db kéne

sziasztok!jó játékot mindenkinek!!!és jó nyarat
Sanyix
Van valami mod amivel újra vissza lehet menni mankar camoran paradise-ba? Mert nagyon szép hely, nézelõdnék még kicsit ott 😊

Na meg olyan mod se lenne rossz, ami egy kicsit szárazabb éghajlatot varázsol.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

koschwarz
na visszatértem a szabiból<#rinya>

sajnos már így is jóval többet tudok a kelleténél...de azért kösz hogy szürkére írtad
megvan a 100 nirnroot vééégre!
Fantusz
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Miutás elloptad az Elder Scroll-t Gray Fox megkér, hogy vidd el a gyûrûjét Anvil grófnõjének.
A gyûrû átadása után meséli el Fox, hogy nagyon régen Dareloth a tolvajcéh vezetõje ellopta a Gray Cowl of Nocturnal-t, amit késõbb átadott neki, amitõl egy átok miatt nem tudott megszabadulni.

Az átkot az Elder Scrollal sikerült megtörni, ellopásához szükséges volt az Arrow of Extrication, és a Boots of Springheel Jak, 10 évet várt arra, hogy egy ügyes tolvaj megszabadítsa az átoktól, ami most a Gray Cowl of Nocturnal-al együtt rád száll, te lettél Gray Fox...

Az utolsó küldetésnél, ha elég magas az Acrobatics slilled, és úgy ugrasz le a kéménybe, hogy nincsen a lábadon a Boots of Springheel Jak túléled az ugrást, így megmentheted a cipellõt, ami késõbb még hasznos lehet (fortify Acrobatics 50), ha viszont a lábadon van megsemmisül.

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Gray_Cowl_of_Nocturnal

Azt, hogy érdemes-e a kiegeket begyüjteni, neked kell eldöntened. A Shivering Isle-t mindenképp, már csak azért is, mert egy halom mod feltételezi, hogy az is fent van. A KOTN csomag pár kisebb kiegészítõt tartalmaz, vannak azoknál sokkal jobb ingyen letölthetõ "fan made" modok is, párszáz...

Carlos
Game of the year gondolom. Hol tudom megvenni?
Miaza DLC? 😉

Þór vígi þessi rúnar

Vagy megveszed a GOTY verziót, vagy regisztráció után letöltöd a Bethesdától a DLC-ket. Ezek külön díjazás fejében tölthetõk le, ha jól tudom...

Carlos
Elõre is elnézést kérnék a láma kérdésekért, de kérdezek párat:

CD Galaxisban néztem, hogy meg lehet venni a sima játékot, de láttam, hogy vannak kiegjei is. Ezeket hol lehet beszerezni? Érdemes egyáltalán?

(láttam, hogy meg lehet venni ilyen minden egybe csomagolva cuccként is (hivatalos oldal), ezt be lehet szerezni mo-on?)

Þór vígi þessi rúnar

bardocz
DE ez,hogy egy rang csak korábban is kiderül nem?Vagyis én valahonnan tudtam😄
böröczk
Átok? És meg lehet tõle szabadulni?
Lecsukatod magad, vagy hogy? : ) Én egyébként egyik karakterrel pont a Gray Foxos küldetések vége után hagytam abba a játékot hosszabb idõre, és nekem a végsõ jutalom maga nagyon kihasználhatónak, élvezhetõnek tûnt, bár egy apró hátránnyal. : )

Kumiho #2179

Fantusz
A történetnek ezen része ismeretlen volt elõttem, de , ha sikerül végigjátszanod a Thieves Guild küldetéseit, számodra is nyilvánvalóvá válik, hogy a Gray Fox valóban nem személy, hanem egy rang, de méginkább átok, amitõl megszabadulni nem egyszerû <#vigyor5>

A vámpírok évszázadon keresztül képesek "élni", pedig halottak, úgyhogy hihetõ Gray Fox története, ámbár a játékban ott lebeg a titok - bárki lehet vámpír, még Gray Fox is...

😊 a sztori pedig az - AKI MÉG NEM CSINÁLTA MEG EZT ÉS SZERETNÉ, AZ MOST NE OLVASSA! -, hogy ugye kérdõre vontam azzal a naplóval kapcsolatban, amit a vámpírnál találtam. Ebben az áll, hogy õ és Gray Fox valamikor ismerték egymást nagyon rég és bûntársak voltak. Azzal magyarázta, hogy a Gray Fox nem valami konkrét személy, hanem egy rang, ami generációról generációra száll. Õ tehát egy másik személy, és semmi köze a már agyonvágott vámpírhoz.
Amikor aztán rákérdeztem, hogy tulajdonképp ki is az igazi Gray Fox - hisz ilyen erõvel lehet hogy õ csak egy csaló -, valamivel elmismásolta a dolgot és azt mondta, gondolkoznia kell. 😊 Azóta ott csücsül bent a házban. Ha megütöm, az õrök engem támadnak, mert a háztulaj a lépcsõrõl folymatosan fixíroz.

Nem gondolom hogy ez bug lenne...inkább amolyan abszurd kis gag, amibõl sokat lehet találni a játékban. Hát ez van. 😊
cseréld ki a zenei file-okat azonos nevúekre...mind sima mp3
Ilyen újítás nincs. Ezek önálló, kiegészítõ feladatok, az eredeti környezethez, zenéhez nem nyúlnak...

Fido4life
A probléma az hogy xboxon játszok, tehát a modolást elfelejthetem. Azért kérdeztem hogy valami zeneí újítás van e a kiegészítõkbe mert néha elég illúzió romboló tud lenni amikor este, vámpírként épp betörök valakihez hogy megkostoljam vérének ízét, és egy tök nyugis, vidám zene szól a motívum alatt. (Ami mondjuk alapból hangulatos, csak nem ilyen helyzetekben)

A SI egy új területet és egy quest sorozatot ad a játékhoz, a Kotn meg több, egymástól független mod, amelyek új feladatokat, illetve épületeket adnak. Ezek a "gyári" kiegészítõk. Ezen kívül úgy 15000 egyéb mod van, amelyek között van sok semmire se jó (pontosabban a modder egy-egy idióta ötletét valósítja meg, pl fénykard, vagy SWAT csoport modern terepjáróval és egyéb baromságok (a legfrissebb a tökös csajok)), meg rengeteg, ami újabb feladatsorokat, komplett új világrészeket ad Cyrodiilhez. Vannak, amelyek csak a látványvilágot, hangokat upgradelik. Irány a tesnexus, és keresgélj...

Fido4life
Hát én még csak a 60 óra játék idõn vagyok túl, de úgy hogy még hozzá se fogtam a fõküldetésekhez (kinek van kedve úgy mászkálni hogy mindenhol Oblivion kapuk dörögnek) A két kiegészítõ amúgy ad a játékhoz sok kisebb questet, vagy új zenéket ?

Én egyszer jártam úgy, hogy Metherdel megelõzött, de udvariasan bevárt a házban (és jól kiröhögött), így némi ügyeskedéssel kizsebeltem. Ettõl ugyan nyûgös lett, de késõbb ki lehetett engesztelni...
Ellenben valamelyik mod (lehet, hogy a TIE) tesz egy õrt is a házba. Na az kihívás. Ki kell cselezni Metherdelt és az õrt is...