The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyugi, ha nem olvasol végigjátszásokat, nagyon-nagyon nehéz lesz mindet megtalálni 😊 (és nem tudom, ebben benne vannak-e a miniquest-ek, illetve azok a long term questek, amik sosem fejezõdnek be)
Fido4life
Hát ezzel a kommentel sikerült a játék hangulatából egy kicsit rontani számomra. Mivel így kiderült hogy márcsak 120 küldetés van hátra 😞 😄
(viccen kívül, már kezdtem azt hinni hogy végtelen a küldetések száma)

A víz átlátszóságát egyszerûen kikerülheted: nem kell a natural water.esp-t aktiválni a modból. Nem csak az a baja, hogy átlátszó lesz, hanem az is, hogy a távoli, nagy vízfelületeken határozott, egyenes vonallal elválik az a rész, amit "normál" és az a rész, amit LOD (távoli) módban látsz. Randa. Az Enhanced Water mod javít a vízalatti látótávolságon, de nem teszi teljesen átlátszóvá az egésezt, plusz nem rontja el a felületi képet. Az All Naturallal megjavított Natural Environments sokat dob a játék hangulatán...

Az arcok szépítésére (NPC) a TNR All Races és a TNR SI modok valók. Minden, az alapjátékban és az SI kiegben elõforduló npc-nek egyedi arcot készítettek. A telepítése nem egyszerû de részletesen le van írva. Kell hozzá a Wrye Bash, amihez meg python környezet, de ezt is részletesen megadják, mit honnan.

Body mod rengeteg van, de ezzel vigyázz, mert a ruhákat is hozzá kell igazítani, azaz szép nagy fába vágod a fejszét, ha belefogsz.
Pár hét (hónap) alatt összepakoltam a TFF (nõi) és Robert (férfi) body replacereket és vagy 80 ruha és páncél kollekciót ezekhez. A méret bsa-kba tömörítve átlépi a 2 GB-ot.
Van egy Merged Beautyful People nevû mod, ami egyesíti a Robert Male Body Replacer, a Ren Hair, Soya Hair, tkHair, Beutyful People modokat. Ezt keresd meg a tesnexuson. Nem tudok linket adni hozzá, mert reggelenként valamiért elérhetetlen a tesnexus.com az utóbbi hetekben.
E mod leírása pontosan megadja, mely modokat kell összeszedni, egybe pakolni és hogyan lehet használni. Ez az arcokat, hajakat és a férfi testmodelleket, texturákat igazítja ki elég alaposan. Emellé a sokféle nõi testmodell közül azt használod, amelyiket jólesik. Azért javasolt a TFF, mert általában a ruha modellezõk ehhez és a Robert féle male body replacerhez együtt adják ki a modokat. "UFF" vagy "TFF" kulcsszóval kell keresni õket.

Tájkép javításra: a géped bírni fogja a Qarl 3-as textura csomagot az 1.3-as patchel és az unofficial oblivion patch 3.0-hoz való patchel együtt. Ezek mind megtalálhatóak a tesnexuson. Emellé a MTAEVWD modot keresd meg. Az este raktam föl. Ez a távoli épületeket, tájakat mutatja nagyon szépen. Kicsit elriasztó, hogy a tiedéhez hasonló géphez azt írták, úgy 15 fps-t fog produkálni külsõ térben, de nem feltétlenül van így. Az este raktam föl, nekem 30 alá nem esett az fps. A gép most készült: E8200 D2C proci, 4 GB DDR2 800-as RAM egy Asus P5K alaplap és egy NV 8800GS, 768 MB VRAM. Nincs húzva, minden alapon megy.

Az idõjárásra: All Natural mod. Ez több idõjárás és világítás javító modot pakol össze, általad beállítható sûrûségû idõjárás változással. Igazodik az évszakokhoz is valamelyest.

Én az elsõ pillanattól tolom a personalityt felfele, mert a kereskedõknél, tolvaj küldetéseknél is hasznos tud lenni. Bármilyen osztályt is alakít a karakterem, az egyik a personality, amit fejlesztek, az osztály fõbb képességei mellett. Hozzá teszem: nálam mindig fent van a persuasion overhaul mod, ami kikapcsolja azt a forgókerekes minijátékot és ténylegesen beszélgetni kell az npc-kkel, hogy elnyerjem a bizalmukat. Emellett a faji ellentéteket és vonzalmakat is értékeli a program, így pl egy elf-ork párbeszéd más szinten adja a plusz vagy minusz pontokat a barátságosságra, mint egy elf-elf.

Fantusz
Csak, ha minden addigi küldetést sikeresen megcsináltál.
Nagy jelentõsége nincsen annak, hogy egyes attribute 100, vagy 110, sokan inkább megtartják az Umbra-t, mintsem elcseréljék egy haszontalan sisakra, no és persze el is lehet küldetéseket rontani.

Apropó: ha egy Daedra-szentély quest eredménye failed, de bekerül a megoldott quest-ek közé, azt is el fogja fogadni a végén a 15. szentély?
Ezt nagyon könnyû ellenõrizni: összesen 181 quest-et tartalmaz az alapjáték, ha ennél kevesebb van neki, akkor nem nyert.
Fantusz
A plasztikázó modokkal általában kevés gond van, fontos azonban, hogy csak egy mod változtasson az adott területen, felesleges 2 olyan modot berakni, amik új szemeket adnak a karaktereknek.
Valóban elég randák az alapmodellek, és nem is létszükséglet a változtatás, de, ha valakinek ilyen igénye van a lehetõség megvan a változtatásra, ami leginkább úgy történik, hogy új szem-szinek, haj-kombinációk beépítésére van lehetõség a karakter generáláskor.

Female EyeCandy Body Replacer + Natural Faces + Zeladins Hairfix + Cosmetic Comilation - ezekkel is lehet szépítgetni a karaktereket, plusz még jónéhány más moddal.

Harvest Flora, vagy Realistic Flora modok hasznosak, ha valaki sok alchemiai alapanyagot gyûjt, a leszedett növényrészek el is tünnek.

Natural Environments: sokan szeretik, én nem...
Túl gyakori az idõjárásváltozás benne, de ami igazán zavar, hogy természetellenesen átlátszóvá teszi a vizet (minden víz alatti rom, láda messzirõl látható)

Dark UI : lecseréli az Investoryt (erre is nagyon sok mod készült)

Illumination Within Revived: Éjszaka világítanak az épületek ablakai - hangulatjavító modocska, más jelentõsége nincsen.

Quars Texture Pack 3 : No ezt a modot akkor ajánlanám, ha már unottá, megszokottá vált a játék, ugyanis, ha nem ismered az eredeti környezetet nem látod a különbséget, mit változtatott meg az újra texturázás (mindent).
Ez már nem egy egyszerû mod, majdnem 2 GB-os méretével meg is fogja a gépet rendesen, ajánlott legalább 512-es videokártya.
Beállításoknál, illetve az Ini-ben néhány értéket átírva lehet hangolni a játék megjelenítésén A Qual's Texture pack azzal együtt, hogy szépen (és gépigényesen) újrarajzolja a játékot nem megoldás, a megjelenítés minõségén kell elsõsorban állítani, ha bírja a gép.

Lord RZA a PUNK
köszönöm , megpróbálom

de ne szord tele modokkal,mert nem lesz stabil a game-sztm felesleges az arcplasztika!annál inkább mert nagyrészt sisakban leszel.
a távolban lévõ tájat lehet orvosolni,a játék indításakor elõugró ablakban,ahol a játékon kívül álítasz grafikaát-valamit kipipálsz,asszem distant landscape-hivatalos modok-shivering isles,knight of the nine--ezeken felül(ami elég sok)francesco mod 2 része+000.+patch!
Lord RZA a PUNK
ja meg egy olyan mod lenne a legfontosabb, amivel a karakterek arcát "kiszépíti" mert szerintem elég béna az alap 😊

Lord RZA a PUNK
sziasztok, kezdõ oblivionos vagyok és szeretném ha segítenétek , milyen modokat érdemes felrakni . mivel hogy most kezdek neki elõször, a játékmenetet változtató modok nem fontosak még, inkább valamilyen textúrajavító mod, meg hogy a távolban levõ hegyek helyett ne egy elmosódott folt legyen max beállítások alatt. elõre is köszönöm

Fantusz
Gondolom itt is a Personality számít, magasabb personality-vel rendelkezõ karakterrel (bretonnak, imperialnak 40-50 már elsõ szinten) barátságosabban viselkedik talán.
Bretonjaimmal 3-4 alkalommal is odamentem hozzá, nem támadott, az sem érdekelte, hogy kifosztom a tárolókat, de, ha rátámadtam irgalmatlanul levert daedroothostól-mindenestõl...

A Personality lévén nem harcos attribute általában már csak akkor kap pontokat, ha a többi ki van maxolva, pedig nem csak a kereskedelmet, és a többi NPC-vel a viszonyt befolyásolja, 80-90-es personalityvel már az ellenséges lények némelyike egyeltalán nem viselkedik agresszívan - gondolom ez lehetett Umbraval, csak nála elég volt az 50 körüli personality érték.

koschwarz
megállnak 25-ös szinten.

egyébként nem számítanak annyira az attribútumok, encsanttal mindent lehet pótoni (erõ, élet, mana). a skill viszont jobban számít a konkrét harcokban. persze a skillt is lehet encsanttal, spellel pótolni...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Ehhez még annyit, hogy kicsit 22-es csapdájában vagyok most: igyekszem minél gyorsabban és hatékonyabban fejlõdni, ugyanakkor meg pont emiatt nincsenek meg a megfelelõ szorzók, és lehagynak az ellenfelek. Bár állitólag a 25. szint tájékán megállapodnak és nem fejlõdnek tovább...
Én is fentrõl kezdtem, 2 db 10-es fire damage-ú nyilvesszõvel sneak-bõl, utána pedig rohanás fel az IC-hez, mint a bolond. Bolond leszek nem kihasználni a játék hibáit...néha segit, néha akadályoz, valahogy jól is van ez igy. Szerepjáték. 😄
Hát aki teljesen végigvitt minden küldetést atólzig olyannal még nem találkoztam!egy valaki álította,de nem hittem el!ez nem az a játék!nem errõl szól!
Sanyix
én 25. szinten 2 db wizard's furyval megöltem (asszem 20-20 sebzés tûz, jég, shock)
néztem is hogy mi ez a szar 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

koschwarz
én speciel olyan balance-ra gondoltam ami nehezebbé teszi a játékot. pl. a vanilla oblivionban van jó néhány spell, amit olyan szinten lehet - szerintem - kihasználni, hogy kihívás nélküli hentelés az egész játék (láthatatlanság, kaméleon pl.). és ha valaki erre figyel, simán hamar meg lehet szerezni ezeket a spelleket, encsantokat.

szerintem nincs is olyan modom, ami könnyítene a játékon.

Én már többször (több karakterrel) is összeakadtam vele, már a küldetés felvétele elõtt. Túl közel van IC-hez, hogy kikerülhetõ legyen. Volt, hogy simán megtámadott, pedig csak betévedtem a "táborhelyére". 10. szint fölött már leverhetõ, bár nem könnyû. Távolról kell kezdeni, míg lent álldogál, majd bevárni fent a folyosó külsõ végén. Gyorsan fut, de egy vagy két találatot be lehet neki vinni így is, majd futás kifele...

Van olyan ki már végigvitte és emlékszik Questekre?(fõ és mellék is)
Légyszi az küldje már el MSN címét privátba, kéne segitség. Thx.

Áááá..Basszus..Tényleg nem az I.C.-ben vettem.😄
Most,hogy így néztem ezt a spell listát jutott eszembe,hogy a bravili The Warlock's Luck nevû boltban.15seces touch varázslat.Elég olcsón.
Ha mindehez megszerzed az Azura's star-t (örökké használható lélekkõ.NAGGGYYYON jó😉 a lélekkövek mennyiségével se nagyon kell foglalkoznod.Egy daedra istentõl kapod,kinek becses neve Azura.Elvétve találsz olyan fegyvereket (legalábbis nálam viszonylag gyakori),hogy elektromosság sebzés+pár másodperces lélekcsapda.Szerintem hasznos kis mütyûrök,mert nem keveset sebeznek.Persze,persze van jobb is,de lélekbefokásra alkalmas.
Nekem sajnos túl erõsnek bizonyult. Ezért becsaltam az IC-ba, ott leráztam, majd elmondtam neki hogy úgy döntöttem, megküzdök (!!!) vele. 6-7 õr már sok volt neki. 😊
Fantusz
Tréningelni mindíg érdemes, lehetõleg a fejleszteni szándékozott attributehez tartozó skillt.

Umbranak van egy jó ebony kardja erõs, eltúlzott Soultrap enchanttal, ha már megkaptad a daedrától a megbízást, hogy vidd vissza a kardot némi pofozkodás után megölhetõ (persze karaktertõl is függ, használj mérgeket, ha csak nyilazni tudsz).
Próbáltam Umbrat megölni a küldetés felvétele elõtt, úgy nekem sem sikerült, Deadroothostól levert, mint vak a poharat - nem ellenséges, tehát, ha valaki odatéved nem ront neki, csak, ha megütik...

Fantusz
Az 5 training-pontot mindig érdemes kihasználni?
Nem találtam soultrap-et, ellenben Umbra-val nem bírok, nagyon erõs. 😞 Megölte már valaki?
Szívesen!😉
Edgar's discount spells, de jól körülírtad 😊 köszi
Imperial City->Market district->nem tudom melyik shop.😄 Szembe oldalt van a "The best defence"-vel.A "Rindir's staff"(vagy valami ilyesmi) mellett.Bár,nem vennék rá mégerget,de úgy rémlik,hogy onnan szereztem 15 másodperces soultrapot.
teljesen más: soultrap varázslatot hol lehet tanulni??
Ejha látom, eredményes volt a témaindításom. 😊
Fantusz, teljesen igazad lehet, mert általánosságban az azt-csinálok-amit-akarok típusú játékoknál elõbb-utóbb óhatatlanul is eljön az az állapot, amikor már nem marad megcsinálható küldetés, nem tudsz mit eladni/megvenni, mindenkit könnyedén legyõzöl, stb...egyszóval elkezd vegetálni a karaktered. Persze jó dolog néha száguldozni egyet a GTA-ban, vagy körbelovagolni az IC-t (sztem soha nem fogom megunni), de ilyenkor egy Black Hand küldtéssorozat-mod tényleg felüdülést hozhat. Kellõképpen hosszú idõ után talán én is eljutok ide, fõleg hogy egyetlen karakterem van/lesz.
Nem tudom, a Shivering mekkora területet és küldetéssort foglal magába az alapjátékhoz képest, de gondolom vagy 10-15 szint abba is belefér (ez kérdés volt 😄).
Nem beszélve azokról a modokról, amik játszhatóbbá teszik a gammát pl. az én gépemen is (alacsonyabb fû).

Szóval nem is ez ellen vagyok, pusztán csak vigyázni fogok és nem engedem, hogy a modok szétzilálják a játékot és ellehetetlenítsék a játékélményt. Nem fogok pl. olyan modot keresni, ami balance-ol, és könnyebben levágom általa a banditákat. Sok mást viszont igen.
koschwarz
én is így voltam azelõtt, de még én is észrevettem, aki SOHA azelõtt ilyen játékkal nem játszottam, hogy bármilyen zseniális a játék, jó néhány dolog lehetne jobb is. és nem csak olyan modokkal, mint a BT mod, hanem konkrétan játékemnetet, egyensúlyt javító modokkal.

a legelsõ karakteremmel pl. ahogy fejlõdtem, egyre nehezebbek lettek a harcok. de nem azért, mert egyre keményebb típusú ellenfelek jöttek, az elsõ szinteken ugyanúgy csak goblinok és banditák voltak, mégis, egyre nehezedett a játék. aztán megértettem, hogy mi a rendszer lényege, és az volt az elsõ, hogy erre kerestem modot (emiatt használtam sokáig az az OOO-t, mert azt találtam meg elõször).

de azért kritikusan kell közeledni minden modhoz: sok a befejezetlen, hibás mod, szerintem értelmetlen minden olyan mod, ami csíter-fegyvert, spellt vagy páncélt ad, annak meg végképp csak poénból lehet értelme, hogy ló helyett traktorral közlekedj 😊

márpedig kellenek a od-ok!ami stabil,lehet h megunod amugy
Fantusz
A több ezer (tízezer) mod közül van néhány száz, ami jól használható, szinesebbé izgalmasabbá teszi a játékot, de nem változtatja meg elfogadhatatlanul.
Bármennyire is jól eltalált a játék elõbb-utóbb unalmassá válhat, ilyenkor néhány mod nagyot dob a hangulaton, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de hónapokon, sõt éveken keresztül szórakoztató játék lehet az Oblivion.
Vannak modok, amelyek a látványvilágot dolgozzák át, új fegyverek, páncélok, ellenfelek jelennek meg, ha ezek nincsenek eltúlozva élvezetesebb a játék, hisz pl. a fegyverek, páncélok bár designesebb külsõt kaptak, legtöbbjük tulajdonsága megegyezik a vasból, acélból készült dolgokkal, az új lények sem ellepik Tamrielt, de van néhány % esély Grizzlyvel, Guarral, Werwwolffal, Frost Gianttal, és más egzotikus, az alapjátékban meglévõknél nehezebben legyõzhetõ lénnyel megküzdeni.

A játékban a küldetések száma véges, ezen is segíthetnek modok.
Többször emlegettük pl a Lost Spires-t, ahol Archeologusként keveredik a karakter intrikák kereszttüzébe, jónéhány veszélyes helyet megjárva bontakozik ki a történet - új küldetések, ellenfelek, lootolható tárgyak.
Dungeonjaikban az ellenfelek az átlagosnak szívósabbak, erõsebbek, ellenben a fõellenségeknél a loot sem mindennapi.

A játék talán egyetlen igazi hibája (persze egy játék sok szempontból nem lehet tökéletes), hogy egy-rgy guildon belül, ha eléri a karakter a céhvezetõi rangot, onnantól kezdve érdektelenné válik az élet a céhen belül, nincsenek küldetések.
Mágusoknál az Origin the Mages Guild, és a Mannimarco Resurrection modokkal új küldetéssorozat indul - mi legyen a necromanták sorsa?
A Middas spell is ötletes, két könyvbõl lehet kilesni recepteket: aranyrög+drágakõ+alchemiai összetevõk + speciális dolog = egyedi (Middas) spell.
Sétálhat tomboló viharban a mágus, idézhet darazsakat, sõt fehér tigrist is.

Ugyanígy a többi kaszt is találhat magának megfelelõ mod csomagot....

Van természetesen nagyon sok eltúlzott, használhatatlan mod is, sõt nem kevés azoknak sem a száma, amik nem lettek befejezve, de azért néhány beváltat érdemes lehet kipróbálni

Azért most, a BTmod feltelepítése után kezd megváltozni a véleményem. Lehet hogy nem csak olyan mod van, ami arra való, hogy traktor legyen ló helyett, de olyan is, ami kijavítja a hibákat és növeli a játékélményt?! Az ilyeneket keresni fogom...
Te dolgod, de sokat veszítesz vele...

Ezért nem fogok én soha semmilyen modot telepiteni: szerintem szétzilálja a moddolás a játékot és veszit a komolyságából. A shivering-et felrakom, majd ha elérem a 30-as szintet. Én szeretem ha egy játék olyan, amilyennek elkészitették (persze patch az jöhet).
Ami okozhatja ezt az effektet a felrakott modok közül:

Mágia oldalról:

Mighty Magic Reborn
Midas Magic: Spells of Aurum

Az egyik effektelt halottat a Mighty Magick Reborn spellje által megidézett scampok tûzlabdái sütötték meg, a másikat meg a Midas Magic Chain Lightning spellje. Ezt egy könyvbõl tanultam, amit a Spell Tomes for Midas Magic mod rakott be...

Corpse oldalról:

Deadly Reflex
Reneers Corpse mod

Más nem jut eszembe, az aktív modok közül, ami ilyet csinálhat...

Fogalmam sincs. Ha nem felejtem el, megpróbálok majd egy ilyen hullát a FormID Finderrel azonosítani, az talán megmondja. A barlangokban fellelhetõ. egyikbõl a másikba vezetõ ajtókról egyértelmûvé tette, hogy a Kingdom of Almar mod rakta be...

Most pár napig leáll a játék, megjöttek a gépem bõvítéséhez szükséges cuccok, jön egy (igazából 3, Vista, XP, Linux) újratelepítés, gépépítgetés, hangolás...

egyébként is látod.ha küzdesz!célkereszt körül
Van olyan mod, ami megjeleniti az ellenfelek energiacsikját is?
Én is találkoztam egyel:
aki úgy érzi, hogy nem elég magas az athletics-e, kezdjen el leugrálni az Anvil világitótorony tetejérõl. Ha elég ügyes vagy és van hozzá életerõd is (nekem 200 körüli, bõven jó), csobbanáskor nõ egyel a skilled. 😊
Én nem cheat-elek, tegnap akadtam rá teljesen véletlenül és csak 2-t ugrottam.
koschwarz
melyik mod ez, MELYIK MOD EZ??? <#szeret><#taps>

Az este találkoztam egy érdekes effekttel. Eddig nem tünt fel, de nem raktam fel új modot, így fogalmam sincs, melyik csinálja.
A megidézett scampjaim elintéztek tûzlabdával egy ellenfelet, a hullája meg jól összeégett. Úgy is nézett ki. Késõbb egy villámmal kiütöttem egy másikat, aki szintén összeégett, ráadásul még a csizmájából is kiesett. A csizma ott volt, ahol korábban állt (pontosabban rohant felém, de ez mindegy), a teste meg ott, ahova a villám ereje lökte, jól megfeketedve, a kezeibõl csak csontok maradtak, stb... Látott már ilyet valaki?

Fantusz
8+6 + a sneak attack (lesbõl támadás esetén)
Ezért érdemes nagyobb sebzésû íjakat, nyílvesszõket használni..
Szellemeknél cifrázza a helyzetet, hogy nem sebzik õket jónéhány fegyver, de pl. ezüst íj+vas nyílvesszõvel is lehet sebezni, bár így elég érdekes, mert elvileg a nyílvesszõ sebzése 0, csak az íj sebzése számít...

Ha van egy íjam 8-as sebzéssel, meg hozzá vesszõm 6-ossal, akkor mennyit fogok sebezni egy lövéssel?

Csak hogy ne legyen egyszerû a tolvajos pályafutásom: az ugyan igaz, hogy a parancs végrehajtása után kiírta a quest completed-et, csakhogy nem kaptam meg az independent thievery következõ lépcsõjét, azaz azt, hogy már 1000-et kell fence-elnem. Változatlanul 800-on áll, így nem tudok továbblépni. De végülis teljesen reális küldetéssorozat...tolvaj, azért van, hogy gondolkodjon, oldja meg a helyzetet. 😊
Fantusz
Crusaderhez "nem illik" az infamy, ettõl függetlenül sem biztos, hogy sokáig viseled a páncélt, használod a kardot, buzogányt, elõbb-utóbb találsz jobbakat, de Umailt csak ezekkel az ereklyékkel gyõzheted le.

Miután legyõzted Umailt, Prioryban ott is hagyhatod az ereklyetartón az egész arzenált, ha nem akarod (tudod) viselni.

*icsába!... No és, tegyük fel ismét hamvaslelkületûártatlanbáránkává változok, felkapom a fegyverzetet, leamortizálom az istenteleneket, szuper. És ha megint elkövetek vmi stiklit lemászik rólam a vértezet? Mert akkor vitrinbe vele...