The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Helló!

Monkkal tolta valamelyikõtök? Tudom default monk nagyon gyenge (számomra), de találtam a neten egy custom monk leírást, a lényege az, hogy nem stealth specializációs, hanem combat. Endurance és Strength kitüntetett attribútumokkal. Így már korrektül használható, átlagos mobok ellen szerintem sokkal jobb, mint egy fegyveres harcos (az alap öklözõ ütések is képesek eltántorítani az ellenséget, szinte csak püfölnöm kell, és kapásból asszem 43-as hand-to-handdel indul). Viszont "kicsit is erõsebb" mobok ellen (pl. Goblin Berserker) már bajos a dolog. Mégpedig azért, mert ezek erõsebb védelemmel és/vagy több életerõvel rendelkeznek, itt már taktikázásra kényszerülök. És ezen a ponton a normális, pajzsos Block hiánya bizony az életembe kerül.
Valami tippetek lenne, hogyan tudnám ezt "orvosolni", akár taktikai elemekkel (nem a gyógyító löttyökre és varázslatokra gondolok), akár build módosításával?
Egyébként a custom leírás innen van, (kb a 2/3-nál Mau Thai Monk néven. Khajitot indítottam. Még egy bajom van a builddal: nagyon gyorsan lehet vele szintet lépni, de az attribútumokra ekkor csak 2, 3 pontot tudok tenni. Ha 3-nál többet akarok, akkor nagyok kell figyelnem szintezésre, és ez így nagyon piszmogóvá válik, megöli a játékot. Az elõzõ karimnál (ork barbár) is kellett figyelni, de nem ennyire durván.

10 évet vártam rá, ahogy kijött a warez azonnal letöltöttem. 😛

A bolti példány meg majd megy a polcra akár csak az Oblivion <#nezze>

A CS-t már kivégeztem, annyival nem lett jobb a SHOC-nál, hogy megõrizzem. Ellenben az X3:TC-t "vakon" elõrendeltem, meg is jött rendben, szintén "must have" darab és olyan mint az Oblivion. Nyugodtan félre lehet rakni egy idõre, majd késõbb elõvenni és folytatni ahol abbamaradt...

A far cry 2-t megnézem, de igazából az 1 se kötött le annyira. Grafikailag nagy dobás volt (miután egy halom peccsel rendbe hozták a kezdeti hibákat) a maga idejében, de azon túl csak egy FPS a sok közül...

koschwarz
hehe, erõs a kísértés részemrõl is, de igazából "vakon" megbízom a játékban. meg most úgyis van clear sky meg lesz pár nap múlva far cry 2...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Mivel az elõzõeket mind megvettük ann, nekem kötelezõ darab, de elõbb belenézek, hátha tényleg elszúrták. De nem. Szerintem (így 3 órányi ismerkedés után) tökéletesen azt hozza, amit vártam tõle.

koschwarz
<#nyes><#taps>alap. mondjuk én megvárom, míg megjelenik<#nemtudom>

Csak szólok: aki Oblivion õrült és nem áll tõle távol egy kis postnuke hangulatú háttér (pl stalker), annak kötelezõ darab a Falout 3. A motoron javított a cég, mert ugyanazon a gépen jobban fut a Fallout 3, mint az obli. A világ a Fallout-hoz illõ, az elvek meg az oblivionhoz (pl a Vault 101 a kezdõ dungeon, kilépéskor ugyanúgy lehet karaktert újramókolni, mint az obliban). Gyanítom, ott nem lehet majd szabadon élni a világban, mint az obliban, de ez nem nagy tragédia.

Mivel teljesen azonos a szerkezet, valószínû modolni is pont annyira lehet...

PM ment...

koschwarz
<#fejvakaras> mindegy, asszem kipróbálom. megköszönöm, ha elküldöd vagy felteszed valahová. egyébként a TIE is ezt teszi, csapóajtók mindenhol...

Megvan az 1.4-es verzió, ha gondolod, el tudom küldeni. 1.4 mega az egész.

Kellemetlen mellékhatása a modnak, hogy a romokba és barlangokba ajtókat tesz, ahonnan további romokat és barlangokat lehet látogatni. Nem gond, be lehet járni a föld alatt egész Cyrodiil-t, ellenben a quest markerek megõrülnek. Nem arra a barlangra fog mutatni, ahova menned kell, hanem arra, amelyik a legrövidebb utat jelenti a célhoz. Ez persze lehet, hogy 5-6 barlang és rom végig járását jelenti, annak összes velejárójával együtt...

koschwarz
nincs meg valakinek véletlenül a giskard féle kingdom of almar? sehonnan nem lehet letölteni, pedig nagyon tetszetõs egy youtube videó alapján...

100-as lockpick 😊

http://video.boon.hu/video/31647/gyors-lakatos

koschwarz
õszintén szólva nem tudom, mert én csak a TIE-t használom, de gyanítom, hogy mindent a végére, minden más után kellene tenni.

Világpolgár
privi

sevendoor
Feltettem én is. Nekem OOO van fenn, a lite verzió. Van tennivalóm ezekkel? van amit kell/érdemes kikapcsolni? Mûködni, mûködik, bár egyenlõre nem sok változást észlelek. Használom még a "Location Damage" és az "Adrenaline" modok esp-it. Ezeket hová érdemes tenni? Most az ooo filék után, de a CUO elõtt vannak.
köszi

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

koschwarz
igen, az ún. modders resources-ból szemezgette ki a legjobbakat és a "lore-friendly" (valaki mondjon már egy jó magyar kifejezést erre) modokat. tehát azokat a modokat, amiket a modderek elsõsorban más modderek felhasználására készítettek. itt, a CUO hivatalos oldalán megvan a lista, hogy miket használt fel. eddig nekem csak a csontváz lovak voltak furcsák, meglepõdtem, de valójában látványosak. azért nagyon sokat még nem tudtam játszani vele én sem, de kifejezetten nem rossz. a TIE teljes verzója után van az összes CUO esp, még nem teszteltem le 100%-osan, mennyire írja felül a TIE-t, de az biztos, hogy egyelõre technikai hibától mentesen mûködnek együtt. ami "konfliktus" lehet, az az, hogy ugye mindkettõ teljesen megszünteti a szörnyek/NPC-k és a cuccok szinttõl függését, tehát minden mindenkor megtalálható. a TIE sem könnyû, de ez sem az.

ami nagyon érdekes, hogy utolsónak töltve be a CUO esp-ket, azóta nincs a hírhedt crash a kilépésnél. hehe. fõleg a Knights esp okozza, amit általában utolsónak vagy ahhoz közelinek kell betenni, de most egyre több modot pakolok a hivatalos addonok mögé, utolsónak hagyva a CUO-kat, és eddig mindig simán kilépett a játék.

A resource pack a textúrákat és egyéb erõforrásokat tartalmazza a Cyrodiil Overhaul modhoz. A korábbi (FGC, OMG, KA) Giskard féle modoknak van olyan verziója, ami ehhez illeszkedik, meg vannak a korábbiak, amelyek még nem. Az illeszkedõk közül letölthetõ az Elder Cpuncil és a Kvatch Aftermath. A többi még csak "private memberek" számára, csak azt nem találom sehol, hogyan lehet valaki private member...

A Lost Spires és a Kingdom of Almar nem Giskard modjai, csak figyelembe vette õket a saját modjai fejlesztésénél, így illeszkednek...

Fantusz
Így komplexen mit tartalmaz az a Resource pack?
Benne vannak a Cyrodiil Upgrade modok (Fighters Guilds Contracts, Origin the Mages Guild, Lost Spires, stb), vagy azokat külön kell felrakni, tetszés szerint kiválasztva a megfelelõket, s ez a pack csak egy újabb kiegészítés?

még nem sok idõm volt, mert más dolgom is akadt, de annyi biztos,hogy az ellenfelek sokkal erõsebbek lettek 😊
bõvebben majd a hosszú hétvége alatt tudom tesztelni

How much can you take,before you snap?

koschwarz
vélemény?<#vigyor5>

igen,azóta én is rájöttem és letöltöttem, már benne vagyok ezerrel 😊

A tesnexus londoni szervere lassú, a texasi tud 80-100 kbps-t is...

hát, nekem 10 kbyte/s -el csordogál átlagban 😞
lehet, hogy ma nem tudom kipróbálni

koschwarz
másról én sem tudok, de nekem hamar lejött, amikor pár napja töltöttem<#nemtudom>

hm,jöhetne egy kicsit gyorsabban is. nincs valami alternatív letöltési hely?
már csak azt kellene kitalálnom, hogy milyen típusú karakterrel kezdjek neki...

koschwarz
egészen addig amíg el nem éri az 50 Mb méretet, akkor végleges lesz, és azt telepítve el lehet felejteni, és ha még tesznek hozzá újdonságot, indítanak egy új WIP jelzésût. szerintem jó ötlet.

egyébként pedig csak a fõ .ESM file-t kell letölteni ha frissítés van. illetve a CUO esp-ket. leírva sokkal bonyolultabb 😊 egyébként marha egyszerû és világos hogy kell telepíteni.

Kiegészítõ: a resource pack fejlesztése érdekes. Több zip-et kell letölteni és ebbõl a 6-os, WIP jelzésû az, amit alkalmanként cserélni kell...

koschwarz
csak mondom, hogy a tesnexuson két részre van osztva: van egy cyrodiil upgrade overhaul (csak esp-k és extrafrissen új hang file-ok hozzá) és külön egy ehhez szükséges resource pack. végsõ soron ez is ad hozzá újdonságokat, amelyeket más modderek készítettek (pl. háziállatok, parasztok (tényleg!), pókok, pókhálók a régi romokban (nagyon hangulatos!), új fegyverek, stb. stb.).

de - legalábbis egyelõre, remélem így is marad - nem viszik túlzásba, és az elsõdleges szempont, hogy "lore-friendly" legyen az egész. az új különleges fegyverek is csak a "speciális" NPC-knél találhatók meg, mint pl. a hõsöknél, akiket ugye elõször le is kell gyõzni, tehát nem találsz minden második romban valami extrabrutál felszerelést, mint más overhaulokban.

ettõl függetlenül minden loot véletlenszerûen fog feltûnni, tehát egyes szintûként is találhatsz brutálabb fegyvert, persze az még semmit nem jelent, ha egyébként gyenge kis senki vagy, tehát a felszerelés önmagában nem fog istenné tenni. ahogy néztem a videókat, eléggé megnehezíti a játékmenetet is az overhaul: bármivel találkozhatsz bárhol.

cyrodiil upgrade overhaul

cyrodiil uprgrade resource pack

elsõ videó a youtube-on, ebbõl azért megtudható, mire lehet számítani

komolyan mondom,én kedvet kaptam ehhez az új modhoz a kis leírásod elolvasása után! Holnap délután fel is pakolom újra a játékot és kipróbálom! Köszi

koschwarz
szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy új overhaul modot. giskard készítette (origin of the mages guild, fighters guild contracts, the elder council stb.) és nagyon ígéretes.

több infot ITT.

én az OOO-val kezdtem (jónak indult, de...sok minden nem tetszett végül), majd sokat toltam francesco-val (szerettem, de valami új kellett). fcom-ot nem bírtam megszeretni, egy ostoba hack'n'slash letta játékból, ráadásul egy átlag játékosnak problémás a telepítése és ctd-k tömkelege...

azóta a TIE-t használtam, ami egyszerû és nagyszerû. ehhez "hozzátelepítettem" giskard Cyrodiil Upgrade Overhaul modját, és KIBXXOTT jó lett! a CUO filozófiája: csak olyan dolgokat tartalmazzon a játék, ami hû a világhoz, a "lore"-hoz.

továbbá a necromancerek minden ízükben necromancerek, ugyanúgy Az összes többi frakció. pl. egyedi az öltözködésük, a loot-juk, a harcstílusuk, minden. nagyon eltalálták!

vannak benne gonosz hõsök: olyan 40-es 50-es szintû ellenfelek, akiknek nagyon egyedi cuccaik vannak.

a CUO team állítása szerint az õ overhaul-juk ráadásul kompatibilis minden más overhaul-lal is. errõl persze hatalmas vita kerekedett a a hivatalos fórumon, az fcom-osok ezt lehetetlennek tartják, ugyanakkor egy csomó játékos egyszerre tolja az fcom-mal a cuot és állítólag gond nélkül mûködik. ugyanis a cuo több részre van osztva.

a CUO-nak van olyan része pl. ami teljesen randommá teszi az összes ellenfelet vagy olyan is ami csak a loot-ot...(hasonlóképp a TIE-hoz). de ha ezt nem akarod, és azt akarod hogy továbbra is pl. az OOO rendszere mûködjön, akkor egyszerûen NEM telepíted ezeket az esp-ket. viszont megmaradnak a specializált frakciók, stb. attól függ melyik esp-t akarod használni. EGYSZERÛ ÉS NAGYSZERÛ!

komolyan mondom, ez tûnik az elsõ olyan overhaulnak, ami tényleg minden ízében olyan, amirõl mindig is álmodtam. nincsenek szinttõl függõ ellenfelek (természetesen), és nem pakolja teli plusz 500 fegyverrel, 1200 pajzsal és lehetetlen szörnyekkel a játékot, viszont nem is annyira a tolvaj karakterekre specializált, mint pl. a TIE, amit használok most.

máris iszonyat sokan letöltötték, és jelenleg a hónap modja címért verseng egy hét alatt a tesnexuson.

mellesleg a második hónap modja is rohadt jó: imeREAL city. egyedivé varázsolja az IC kerületeit.

BBird
Ezt én is tapasztaltam már a Shiveringben. Szép is, jó is... de valahogy nem tetszik. Már számtalan hibát találtam benne, jóval több rosszul bepozicionált objektumok (levegõben a fa, többször fordul elõ, mint az Oblivionban), és mintha több helyen láthatatlan fallal is találkoztam volna.
Az ötletek jók lennének, vannak egész mókás küldetések... de már alig várom, hogy kivégezzek itt minden barlangot, küldetést... és mehetek vissza a jó öreg pacimhoz, akit a parton hagytam, mielõtt átjöttem Shivering Isle -ra. :-)
Valahogy érzõdik, hogy ezt kicsit "összecsapták" a fejlesztõk. Nem is a történetírók.
Fantusz
Vannak, akiknek nagyon bejön a Shivering világa, másoknak kevésbé....
A kiegészítõ összességében mókás, de vannak részletek, amik elég kidolgozatlanoknak hatnak, ilyenek például az Obeliszkek is.
Ellentétben az oblivion kapukkal, melyek hasonló rendszertelenségekkel nyíltak, az obeliszkekkel (igazodva a Shivering logikai világához) nem igazán lehet mit kezdeni.
Az obeliszken át érkezõ, körülötte sétáló katonák szívével túl lehet ugyan tölteni, de az egésznek semmi értelme nincsen, kivéve azokat az eseteket, amikor a küldetés célja ezek megsemmisítése.
Az oblivionkapuk körül kószáló lények megtámadják az arra járó NPCket, a kapun átlépve megvan a módja, és jutalma egy-egy ilyen kapu bezárásának, a szigeten mindez érdektelen.
Idegenek nem járnak az obeliszkek közelében, magasabb szinten legfeljebb edzeni lehet a körülöttük ólálkodó katonákkal, papokkal, valami nagyon hiányzik onnan, hogy akár csak érdekessé tegye az egészet (én sokszor otthagytam, ha nem kellett a küldetéshez a túltöltése)

Szerzetesek: ezeknél kb ugyanazt a hatásmechanizmust tapasztaltam, mint magas personality érték mellett Ciirodylban a marudereknél: disposition 100, vigyorog, megkérdezed mizújság (mert mást nem lehet) erre rád támad.
Nem állítom, hogy katasztrófális hiba, sõt inkább azt mondom, valahol erre vezet majd a szerepjáték jövõje, amikor elérsz egy bizonyos szintet az ellenfél "jobb a békesség" jelszóval nem támad ész nélkül, csak ez jelenleg tökéletlen még, pláne a Shiveringben.

BBird
Obeliszk: és van sorrendje, hogy melyiket kell elõször bezárni? Vagy amelyiket gondolom, azt már zárhatom?
A másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy a papot eddig nem tudtam megölni, mert valamilyen elektromos védõpajzs védi a testét, amíg fekszik. Idõvel pedig újra feltámad és elsétál. :-) Gondolom csak valamilyen varázsfegyverrel lehetne végleg elintézni.

Heretic szerzetesek: Arra gondoltam, hogy vannak ugye ezek a kék ruhás szerzetesek, akik az egész sziget-világ területén élnek, s támadnak. Pár lakó azonban már adott tanácsot, hogy ha az õ ruhájukban megyek közéjük, szóba állnak velem.
Megtettem. Megöltem egyet, felvettem a ruháját és odamentem az egyikhez... nem túl közel. Próbáltam vele beszélni, de semmit nem szól, csak áll a párbeszéd. Van valami értelme beszélni velük, lesz késõbb valami komoly szerepük? Vagy felejtsem el ezt a heretic ruhába bújást és csak öljem õket? :-)
Obeliszk: Néhány Rendlovag-szívvel túl kell terhelni, ezáltal bezáródik. Vigyázz, a Rend papja újra tudja nyitni, tehát elõször õt kell jobblétre szenderítened.
A második kérdést sajna nem értem.

BBird
Azt hittem könnyû kérdéseket tettem fel... :-)
BBird
Üdv!

Két apróbb kérdés, mindkettõ Shivering -hez kapcsolódik:
- Obleszikek. Ezekkel mit kellene csinálni? Bizonyos sorrendben bezárni õket? 3 ilyen "kõszívvel"?
- Mondta már pár lakó, hogy ha Heretic csipetcsapat ruhájába öltözöm, dumcsizhatok a Heretices arcokkal. Ezt megpróbáltam, de azon kívül, hogy nem köszöntöttek, csak kilépni lehetett a társalgásból, vagy növelni a szimpátiát... illetve azt sem, mert 100% -n áll, nem láttam hasznát ennek a dolognak. Vagy valamit elszúrtam? :-)
Fantusz
A kvatchi kaput nyugodtan be lehet zárni, sõt a várost is meg lehet tisztítani az oblivionlakóktól.
Mindezt meg lehet úgy oldani, hogy Martinhoz egy szót sem kell szólni (ha az amulet nálad van, elvileg azt sem tudhatod ki is Martin valójában), a többi kapu csak azt követõen kezd nyílni miután Martin visszatér az apátságba.

Szerintem csak akkor lesz több kapu, ha a Kvatch küldit megcsinálod. Mondjuk volt amikor úgy toltam végig, hogy bezártam az összeset, volt vagy 50 😊
Nem az történik ilyenkor, hogy egyre több lesz a kapu, és nem lehet normálisan mászkálni a tájban gyönyörködve? <#vigyor0> Van egy mod a Tesnexus.com-on, sõt nem is egy, "main quest cut off", asszem ez a címe, csupán egy esp fájl, és ha alkalmazod, csak a Kvatch kapu létezik, és ha azt bezárod, nincs több utalás a Main Questre. És nem rondítják el a természetet az Oblivion kapuk.

Because fuck you. That\'s why.

Így igaz. Egyszer mindenképp érdemes végigmenni a fõ küldetéssoron, de mindenki eljut egyszer oda, hogy azt szépen kihagyja és csak úgy éldegél, mint egy közönséges kalandor, vagy polgár, kinek-kinek a stílusa szerint...

Sõt, akár a fõ szálat hanyagolhatod is, és foglalkozhatsz a saját megélhetéseddel 😊 Majd a birodalmat megmenti más 😉
Nincs vége. Pontosabban akkor van vége, amikor Te akarod. Ha végigviszed a fõ történetet, várnod kell 1 hetet (addig jössz-mész, ahogy tetszik), mire megkapod a jutalmad, de az után is folytathatod, mint Cyrodiil hõse. És ott vannak még a modok...

Fantusz
Az Obliviont végig lehet játszani?
Legfeljebb a küldetésekbõl lehet kifogyni nem kevés játék után (modok nélkül)
Szigorúan a küldetések teljesítéséhez jónéhány barlangba, romba be sem kell tenni a lábad, modokat felrakva pedig meglehet, hogy vissza kell menned oda, ahol már jártál. (elég csak a Fighters Guild Contracts conjurer- vámpír- vagy banditavadász akcióira gondolni.)

na megvan nekem is.😊 4db A4es lapból kirakósoztam egy hatalmas térképet.
ti ezt mennyi idõ alatt játszottátok végig? hát nem egy 1napos játék 😄

Hali, én kinyomtattam a Cyrodiil-i térképet, amin minden barlang, rom, stb rajta van, és zöld filccel jelölgettem be, amiben már voltam.
PiszkosFred
BT3ban, a taborbol csukott szemmel lejutok Brillhastihoz mai napig, keresztul a vadonon, varoson es a katakombakon 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Persze, a gép jegyezzen meg helyettünk mindent😊 Érdekes módon anno Bard's Tale-ben nem volt gond kockás füzetet (tudom, négyzetrácsos😄) telerajzolni térképekkel, szerintem most is mûködne a dolog 😊 Kell egy nagy lepedõ a világtérképnek, meg egy-egy kisebb a városoknak, és akkor tetszõleges infókat is felírhatsz, kezdve lelõhelyektõl, ami csak jólesik 😉
Ez jó 😄
Telerakom majd dinnyével a bejáratot. Azé térképen jelölhetné,hogy mibe voltam eddig bent mert nem mindig van kedvem bemenni az újonnan felfedezett lyukakba de felkerül a térképre és onnantól kezdve nálam úgy szerepel mintha már jártam volna ott.
Hát ez a megjegyzem, hogy hol jártam szerintem nem nekem való. Nem vagyok memória.

PiszkosFred
Haha, nem rossz megoldas. En almakat meg mindenfele gyumolcsot dobalok az ajto ele 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fantusz
Gondolom valamilyen modra gondolsz - ilyenrõl nem tudok.

Városokban NPC-kel beszélgetve is jelölhetnek be azok különbözõ helyeket a térképen, amíg nem jártál ott vörhelyes, pírszerû az ikonjuk a térképen.

Játékstílustól függõen sokféleképpen lehet egy-egy területet átkutatni, ha nem szökdécselsz össze-vissza (villámutazás) a térképen, kb meg is lehet jegyezni hol jártál már.
Az sem gond, ha már régebben voltál a romban, idõvel az ellenfelek, és a tárolók tartalma is újratöltõdik, de az ajtón belépve a részletes térképre tekintve azonnal látható, hogy a hely fel van-e már fedezve, s ha nincs kedved továbbmenni kijössz onnan.
(ha nem villámutazással szökdécselsz még idõt sem vesztettél sokat)