The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi a választ! Ezt ismertem a fenti GYIK-os oldalról. Sajna ez a módszer csak a pillanatnyi fpst írja ki, tényleges tesztelésre nemigen jó.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Naponta muszály lefuttatnom a Wrye Brash progit, ennyi szemét gyûlik össze a mentésfájlokba, amitõl 50 MB-os lesz a mérete:
Pedig fenn van az összes unofficial és a patchfix-ek is.
De a lényeg hogy gyógyítható.
Pedig fenn van az összes unofficial és a patchfix-ek is.
De a lényeg hogy gyógyítható.
konzol (0 azaz a nulla gomb), beütöd: tdt , majd enter, és kilépsz megint 0-val. ez mutatni fogja az fps-t. enyni van.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Oblivionnak van beépített benchmark-ja, timedemo-ja, stb sebességmérési célokra?
Azt szeretném kérdezni, hogy az Oblivionnak van beépített benchmark-ja, timedemo-ja, stb sebességmérési célokra?
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
kösziszepen Saga<#eljen>#eljen>
A közelben van egy kocsma, ott üldögél a krumplik gazdája. Ad jutalomként egy pitét belõle...
sräcok...west weald-i erdöben bolyongva (egyebkent itt lehet a legtöbb ritka virägot begyüjteni: domica redwort, dragon tongue, stb) belefutottam egy ogre-be, leütöttem, volt näla 6 db jumbo potato...megnyilt egyböl egy küldetes, de csak annyit ir hogy ritka holmit talältam jo lesz meg valamire, ne dobjam el...nem tudjätok meylik küldetes tartozik hozzä?..köszi
nekem már "csak" 40-et kell vinnem és meg kapom a Big változatát a lötyinek. bár sok hasznát nem vettem észre, de szerintem ezzel legalább levehetem az aktív küldetésekrõl.
Nem tudom mennyi pontosan a Nirnrootok száma (az említett helyen van belõle egy góliát), de 100-nál több lehet.
Azt sem tudom van-e ennek a gyûjtögetõs küldetésnek a végén valami poén, 10-20-30 gökérért kapott lötyiket beraktam a vitrinbe, a saját koktéljaimat iszogattam...
Azt sem tudom van-e ennek a gyûjtögetõs küldetésnek a végén valami poén, 10-20-30 gökérért kapott lötyiket beraktam a vitrinbe, a saját koktéljaimat iszogattam...
Persze szerintem ezek adják az életet a játékba, hogy bárhová mész mindig belebotlathatsz egy küldetésbe. Amúgy Nirnootból mennyi van ? Mert eddig én úgy gondoltam hogy 100, de most egy út alatt minimum 20-at is összeszedtem (azaz egymástól kb 5 méternyire voltak).
No ezt majd megszakértem alkalomadtán, ez valahogy mindíg kimaradt, pedig jártam a fogadóban jónéhány karival a macskától pofozkodást tanulni.
Vannak eldugott helyeken is küldetések, bár többnyire egyszerûbbek.
Skingrad - Kvatch között (az úttól északra) van két farm, ahová szinte csak véletlenül tévedtem anno.
Az egyiknél egy kis medvevadászat a feladvány, a másik tanya kihalt, egy kis nyomozás után kiderül a titok...
Vannak eldugott helyeken is küldetések, bár többnyire egyszerûbbek.
Skingrad - Kvatch között (az úttól északra) van két farm, ahová szinte csak véletlenül tévedtem anno.
Az egyiknél egy kis medvevadászat a feladvány, a másik tanya kihalt, egy kis nyomozás után kiderül a titok...
Újabb bug lehet, a cheap vine personality csökkentõ hatása csupán 2 perc (amíg "részeg disznó" a kari).
Attribute sérüléssel járó kórt, fertõzést élõhalottak (vámpír!), állatok terjesztenek - ezeket oltároknál, lötyiivással varázslattal lehet elvileg kúrálgatni.
50-es restoration tudás fölött érdemes egy Cure Disease varázslatot beszerezni, retore italok csak akkor hatásosak, ha erõsebb, mint az attribute sérülés (pl. 5 pontos Restore Personality nem gyógyít 10 pontos sérülést, akármennyi is a hatóideje)
Templomok, oltárak modtól függõen (Francesco) nem minden nyavalyát gyógyítanak, de valamelyik oltárnál kell lenni gyógyírnak...
(ha nem bugról van szó)
Attribute sérüléssel járó kórt, fertõzést élõhalottak (vámpír!), állatok terjesztenek - ezeket oltároknál, lötyiivással varázslattal lehet elvileg kúrálgatni.
50-es restoration tudás fölött érdemes egy Cure Disease varázslatot beszerezni, retore italok csak akkor hatásosak, ha erõsebb, mint az attribute sérülés (pl. 5 pontos Restore Personality nem gyógyít 10 pontos sérülést, akármennyi is a hatóideje)
Templomok, oltárak modtól függõen (Francesco) nem minden nyavalyát gyógyítanak, de valamelyik oltárnál kell lenni gyógyírnak...
(ha nem bugról van szó)
Az egyik shrine-nál kellett innom cheap vine-t, hogy a personality lemenjen (így sem ment le a kellõ szintig mondjuk), és azóta a personality, az agility és az endurance csökkent 3 szinttel.
Viszont sehogy sem tudom eltüntetni a cheap vine negatív hatásait, már körbeimádkoztam az összes templomot, ittam az összes szóbajöhetõ restore potiont, de nem múlik el a dolog.
Valamit biztos nem csináltam meg, de mit?? :-)
Viszont sehogy sem tudom eltüntetni a cheap vine negatív hatásait, már körbeimádkoztam az összes templomot, ittam az összes szóbajöhetõ restore potiont, de nem múlik el a dolog.
Valamit biztos nem csináltam meg, de mit?? :-)
A repair factions akkor kell, ha már játszottál egy ideje és úgy raksz föl olyan modot, ami módosít a különbözõ frakciók tulajdonságain. Hozzáigazítja a mentett állásodat az aktuális játék jellemzõkhöz. Ha nincs eltérés, nem csinál semmit. Érdemes a Wrye Bash lehetõségeit végignézni, sok mindent tud úgy piszkálni, hogy nem kell mod mégis változtat a dolgokon. Pla a fellehetõ, kilõtt nyílvesszõk aránya, a kilõtt vesszõk m"megõrzési ideje", látszanak az amuletek a "robe"-ok fölött, stb. Van olyan, ami ront. Pl a "robe"-ok és a nadrágok láthatóságát szabályozza, de rosszul. Itt-ott áttüremkedik az alsóruházat a palástokon...
Köszönöm Saga, hasznos volt.
A repair ABomb és a Repair Factions (nekem ez van a repair Fbomb helyett) funkciót nem nagyon mertem használni, mert ha jól értettem az a szereplõkön állít valamit, ki is írta, hogy ooo modot talált, és módosítja beállításokat...
De ha az mondod, hogy érdemes, akkor kipróbálom.
Lényeg hogy már hasít a játék.
A repair ABomb és a Repair Factions (nekem ez van a repair Fbomb helyett) funkciót nem nagyon mertem használni, mert ha jól értettem az a szereplõkön állít valamit, ki is írta, hogy ooo modot talált, és módosítja beállításokat...
De ha az mondod, hogy érdemes, akkor kipróbálom.
Lényeg hogy már hasít a játék.
A küldetés itt található, én is csak nemrég fedeztem fel, jól el van dugva ez az Inn.
Amit nem érdemes tömöríteni, az a .bsa. Gíorstalpaló oblivion fájlokból:
.OMOD: az Oblivion Mod Manager által használt "forrásfájl". Tulajdonképpen a mod által használt fájlok összessége (esp- és esm IS!), egy speciális formátumba tömörítve. A 7zip-re hasonlít leginkább. Lényege, hogy az OBMM a benne lévõ féájlokat naplózza a telepítés során, így amikor leveszed a modot (szintén az obmm-nel), akkor minden alkatrészét leszedi és ha telepítés közben valamit felülírt, amit egy másik mod telepített, azt vissza teszi. Mivel az omod fájlt csak az obmm használja, a játék szempontjából mindegy, mennyire tömörített.
.BSA: Bethesda Softworks Archive. Ezekben tárolja a játék erõforrás fájljait (textúrák, hangok, modellek, menük, stb...) a cég. Ez lehet tömörített vagy csak simán "összepakolt". Ez utóbbi esetben a fájlok mérete nem változik, csak simán belekerülnek szépen egymás után a .bsa-ba, emiatt betöltéskor nem kell a kitömörítésre is CPU idõt fordítani. Mivel a .bsa-ban a fájlok biztosan egy helyen vannak (ha nem fragmentálódótt a fájl), a leggyorsabb elérés a tömörítetlen bsa-ból való kiolvasás. Ez után jön a tömörített bsa, majd a normál könyvtárakból való kiolvasás. Ez utóbbi azért lassabb a másik kettõnél, mert fájlonként kell meghívni az oprendszer fájlrendszer kezelõjét, míg a bsa-ból való kiolvasáskor csak egyszer.
A BSA Commanderrel lehet bármely mod erõforrás fájljait BSA-kba csomagolni. Ki kell bontani valahová, olyan struktúrában ahogyan a játékba kerül (azaz érdemes valahol egy data könyvtárat csinálni, oda bemásolni a mod erõforrás fájljait (az esm, és esp fájlokat nem!!!), majd ezt a data könyvtárat megadni a bsa commandernek forrásként.
A játék minden olyan bsa fájlt automatikusan beolvas, aminek a neve megegyezik egy aktív esp nevével. Vigyázat, esm nem jó, esp kell. Ha egy modban csak esm van akkor létre kell hozni egy üres esp-t (a Wrye Bash tartalmaz ilyet) azonos névvel, hogy a bsa-t is beolvassa. Másik lehetõség: beírni az oblivion.ini megfelelõ sorába a bsa nevét. Ennek hátránya, hogy a sor maximális hossza 256 karakter lehet, és jó részét már az alap bsa-k elfoglalják.
.OMOD: az Oblivion Mod Manager által használt "forrásfájl". Tulajdonképpen a mod által használt fájlok összessége (esp- és esm IS!), egy speciális formátumba tömörítve. A 7zip-re hasonlít leginkább. Lényege, hogy az OBMM a benne lévõ féájlokat naplózza a telepítés során, így amikor leveszed a modot (szintén az obmm-nel), akkor minden alkatrészét leszedi és ha telepítés közben valamit felülírt, amit egy másik mod telepített, azt vissza teszi. Mivel az omod fájlt csak az obmm használja, a játék szempontjából mindegy, mennyire tömörített.
.BSA: Bethesda Softworks Archive. Ezekben tárolja a játék erõforrás fájljait (textúrák, hangok, modellek, menük, stb...) a cég. Ez lehet tömörített vagy csak simán "összepakolt". Ez utóbbi esetben a fájlok mérete nem változik, csak simán belekerülnek szépen egymás után a .bsa-ba, emiatt betöltéskor nem kell a kitömörítésre is CPU idõt fordítani. Mivel a .bsa-ban a fájlok biztosan egy helyen vannak (ha nem fragmentálódótt a fájl), a leggyorsabb elérés a tömörítetlen bsa-ból való kiolvasás. Ez után jön a tömörített bsa, majd a normál könyvtárakból való kiolvasás. Ez utóbbi azért lassabb a másik kettõnél, mert fájlonként kell meghívni az oprendszer fájlrendszer kezelõjét, míg a bsa-ból való kiolvasáskor csak egyszer.
A BSA Commanderrel lehet bármely mod erõforrás fájljait BSA-kba csomagolni. Ki kell bontani valahová, olyan struktúrában ahogyan a játékba kerül (azaz érdemes valahol egy data könyvtárat csinálni, oda bemásolni a mod erõforrás fájljait (az esm, és esp fájlokat nem!!!), majd ezt a data könyvtárat megadni a bsa commandernek forrásként.
A játék minden olyan bsa fájlt automatikusan beolvas, aminek a neve megegyezik egy aktív esp nevével. Vigyázat, esm nem jó, esp kell. Ha egy modban csak esm van akkor létre kell hozni egy üres esp-t (a Wrye Bash tartalmaz ilyet) azonos névvel, hogy a bsa-t is beolvassa. Másik lehetõség: beírni az oblivion.ini megfelelõ sorába a bsa nevét. Ennek hátránya, hogy a sor maximális hossza 256 karakter lehet, és jó részét már az alap bsa-k elfoglalják.
Az omod creator mindegy milyen tömörítést használ (pontosabban nem, mert kissebb lesz az omod fájl, illetve lassabban készül el, ha jobban tönörít), mert a játékban nem azt használod. Azt csak az OBMM használja. Amikor telepíted az omod-ot, abból kibontja a fájlokat a Data könyvtárba, ahonnan a játék betölti.
Látom, már megtaláltad...
Látogass el a Wrye Bash oldalára, töltsd le, telepítsd (kell hozzá python is, minden ott van a telepítési leírásban), és a mentett állásodon használd a Remove Bloat, Repair ABomb és Repair FBomb opciókat. (elmenti elõbb). Ismert Oblivion hiba, hogy bizonyos számú mentés után valami felesleg is bekerül a mentésbe, amitõl nagyon belassul az egész.
Megtaláltam a belassulás okát, napokat túrtam a netet, de végre megvan.
Valóban a shivering island okozta, ezt a hibát elvileg javította a patch, de a GOTY verzióban ezek szerint benne maradt.
Itt a hiba leírása, és a megoldás is:
Serious bug
A Wrye Bash progi, ami a savegamet javítja ki talált nálam 16000 fáklyát, és legalább 14000 ayelid statue-t. Nem csoda hogy belefagyott a visszatöltésbe.
Valóban a shivering island okozta, ezt a hibát elvileg javította a patch, de a GOTY verzióban ezek szerint benne maradt.
Itt a hiba leírása, és a megoldás is:
Serious bug
A Wrye Bash progi, ami a savegamet javítja ki talált nálam 16000 fáklyát, és legalább 14000 ayelid statue-t. Nem csoda hogy belefagyott a visszatöltésbe.
Így már értem ... ha a külsõségek ennyire számítanak, sisak helyett hordhatod a Black Hand Hood-ot.
A menyecske melyik küldetésben kerül elõ?
A menyecske melyik küldetésben kerül elõ?
Mi nem érthetõ ? Eddig a vámpír feeling miatt a Black Hand Robe-ot viseltem, de mivel meguntam hogy nem fejlõdök, leváltottam ezt egy Elven páncélra (ugye light armor benne van majorban) Eddig is tisztában voltam vele hogy light armor használata nélkül nem fejlõdik a képesség. Viszont az a vinnyogó mennyecske ott volt, mindenféle módosítás nélkül (ugye xbox). Most attól félek hogyha majd megiszom a Vampire Cure-t, (mert megkell így tervezem folytatni a storymat) akkor mennyire fog megizzasztani a játék.
Ebben a kérdésben SaGa, aki jobban otthon mozog, de ha visszaolvasol talán a múlt héten éppen volt is errõl szó - ha az OMM betömöríti az adatokat a játék lassul(hat), bár a hatalmas mentés-fájlokra ez nem magyarázat.
Elvileg az lenne a legjobb, ha a modok tömörítés nélkül kerülnének a játékba (így akár 15 Gb is lehet az Oblivion mappa), viszont alaphelyzetben a BSA-kban keresi az adatokat a játék.
Elvileg az lenne a legjobb, ha a modok tömörítés nélkül kerülnének a játékba (így akár 15 Gb is lehet az Oblivion mappa), viszont alaphelyzetben a BSA-kban keresi az adatokat a játék.
Megpróbálom letiltani a OBMM-ben, mert ez GOTY edition, magától felteszi ha kell, ha nem....
Egy kérdés, az OBMM-ben az omod creator részben a kompresszió very high-ra van állítva, ez nem lehet baj? Gyanítom nem, de meg kellene próbálni low tömöritéssel....
Egy kérdés, az OBMM-ben az omod creator részben a kompresszió very high-ra van állítva, ez nem lehet baj? Gyanítom nem, de meg kellene próbálni low tömöritéssel....
Próbáld ki a játékot a Shivering Isles feltelepítése nélkül...
Jellemzõen a Shivering hibája volt a belassulás, ami viszont nálad még ráadás, az a mentések gigantikus mérete - karakter fejlõdésével a mentéseid méretének nem kellene számottevõen növekedni.
Jellemzõen a Shivering hibája volt a belassulás, ami viszont nálad még ráadás, az a mentések gigantikus mérete - karakter fejlõdésével a mentéseid méretének nem kellene számottevõen növekedni.
Nem sikerül megoldást találnom a mentett állás visszatöltésének a belassulására, 2 napja a netet túrom, de hiába.
Érdekes módon a lvl 1 és 2 szintet néhány másodperc alatt visszatölti, de a lvl 10-est, ami most 51 Mb méretû azt nem, vagy csak 10-15 perc múlva.
Próbáltam teljesen új, szûz telepítést is mod-ok nélkül, igaz a régi mentett fájlokkal tesztelgettem, de ugyanez a helyzet.
Ha megnyomom a load gombot, akkor csak áll, mintha ki lenne fagyva, a taskmanagerben "nem válaszol" státusza van. Tehát kifagyott.
Viszont 10 perc múlva egyszer csak betölt, és vígan megy tovább.....
Itt már csak a woodoo mágia segíthet <#nemtudom>#nemtudom>
Érdekes módon a lvl 1 és 2 szintet néhány másodperc alatt visszatölti, de a lvl 10-est, ami most 51 Mb méretû azt nem, vagy csak 10-15 perc múlva.
Próbáltam teljesen új, szûz telepítést is mod-ok nélkül, igaz a régi mentett fájlokkal tesztelgettem, de ugyanez a helyzet.
Ha megnyomom a load gombot, akkor csak áll, mintha ki lenne fagyva, a taskmanagerben "nem válaszol" státusza van. Tehát kifagyott.
Viszont 10 perc múlva egyszer csak betölt, és vígan megy tovább.....
Itt már csak a woodoo mágia segíthet <#nemtudom>#nemtudom>
Nem igazán tudom pontosan értelmezni: ha a Shrouder Armort viselted, ami valóban könnyû páncél a skillednek fejlõdni kellett volna, ha viszont a Black Hand Robe volt rajtad mitõl fejlõdött volna a light armor skilled? - az nem páncél.
Teleportálós, csoportokat idézõ, vihogó menyecske az alapjátékból nem rémlik, moddal meg bármi elképzelhetõ...
Teleportálós, csoportokat idézõ, vihogó menyecske az alapjátékból nem rémlik, moddal meg bármi elképzelhetõ...
Nos mivel már nem a Dark brotherhoodos köpenyemben mászkálok (light armort fejlesztem, azóta a szint is hamarabb jön) a játék hihetetlenül bekeményített. Meg valahogy az egész játék változik egy kicsit. Pl az egyik barlangban volt egy küldetés, ahol egy high elf elveszett jegyzeteit kellett megkeresni. Szépen lopakodva csapom le a trollokat, erre mire megtalálom a jegyzetet elém teleportál valami csaj, elkezd nevetni (igen nevetni, de ilyen kíséreties hangon) aztán megidézett rám vagy hat szörnyet. na itt mondtam hogy vámpírság ide vagy oda, futni kell 😄
a mágus recommendation küldetés lehetne specifikusabb, de pl. bruma gate eléggé megfingatja a gépet, lehet hogy egyszerûen "kifogysz" a memóriából. de ez csak találgatás.
én a helyedben csinálnék egy uninstall-reinstallt.
én a helyedben csinálnék egy uninstall-reinstallt.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Sziasztok!
Lenne egy problémám!Van 2 hely ahol a gép egyszerûen csak újraindul.A brumai kapunál amikor feláll a hadsereg hogy bemennyünk Paradise-be meg egy mágus recommendation küldinél.Nem tudom mi lehet a gond.Elvileg ez a 2 fájl okozza a hibát.
C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\Mini011109-01.dmp
C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\sysdata.xml
Lenne egy problémám!Van 2 hely ahol a gép egyszerûen csak újraindul.A brumai kapunál amikor feláll a hadsereg hogy bemennyünk Paradise-be meg egy mágus recommendation küldinél.Nem tudom mi lehet a gond.Elvileg ez a 2 fájl okozza a hibát.
C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\Mini011109-01.dmp
C:\DOCUME~1\DJ\LOCALS~1\Temp\WERa0b4.dir00\sysdata.xml
Google-n megtaláltam.
Ha minden igaz, ez egy mod, nem az alapjáték része a fegyver és a sanctuary.
Ha fennvan a mod, akkor idézem: "far left of Bruma" erre keresgéld..
Ha minden igaz, ez egy mod, nem az alapjáték része a fegyver és a sanctuary.
Ha fennvan a mod, akkor idézem: "far left of Bruma" erre keresgéld..
Senki???😞(
Hi
Meg tudná valaki mondani pontosan,hogy a Frostmourne sword-ot hol lehet megtalálni?Elméletileg Frost Sanctuaryban,de azt a helyet sehol nem találom,semmilyen térképen!
Elõre is köszi.
Meg tudná valaki mondani pontosan,hogy a Frostmourne sword-ot hol lehet megtalálni?Elméletileg Frost Sanctuaryban,de azt a helyet sehol nem találom,semmilyen térképen!
Elõre is köszi.
Nem normális dolog, ha a hullák nem tünnek el néhány nap elteltével, nem tudom ezt pontosan mi okozza, de nem közvetlenül az OOOval van összefüggésben, nekem a Francesconál volt ilyen gondom, sõt a leszedett növények sem nõttek vissza soha - ami még érdekesebbé tette a helyzetet másik karakterrel meg minden mûködött rendesen.
A mentéseid mérete is furcsa, nem hiszem, hogy egy 25 Mb-os mentés átlagos.
Ui:
Látom sikerült rendesen magadra haragítani a Doznot Cave amazonjait<#nevetes2>#nevetes2>
A mentéseid mérete is furcsa, nem hiszem, hogy egy 25 Mb-os mentés átlagos.
Ui:
Látom sikerült rendesen magadra haragítani a Doznot Cave amazonjait<#nevetes2>#nevetes2>
bPreemptivelyUnloadCells=1
Itt van: http://www.atomicmpc.com.au/Feature/36546,optimising-oblivion-v20.aspx/1
Az 5. oldalon, de kevés memóriával rendelkezõ gépekre ajánlják.
Itt van: http://www.atomicmpc.com.au/Feature/36546,optimising-oblivion-v20.aspx/1
Az 5. oldalon, de kevés memóriával rendelkezõ gépekre ajánlják.
Nem tudod véletlenül melyik az az érték, amit meg kell változtatni?
Valószínüleg a cache fájlt kellene törölni, sok ilyen gondot találtam a google-t böngészgetve. (XBOX360-on is)
Lehet hogy nem normális dolog, hogy még a 6 szinttel megelõzõen megölt ellenfelek nem tünnek el, Weye környékét amazonhullák borítják....
Két értékre gyanakszom:
iPreloadSizeLimit=157286400 (ez mondjuk csak a méretét állítja be)
bSelectivePurgeUnusedOnFastTravel=0
Valószínüleg a cache fájlt kellene törölni, sok ilyen gondot találtam a google-t böngészgetve. (XBOX360-on is)
Lehet hogy nem normális dolog, hogy még a 6 szinttel megelõzõen megölt ellenfelek nem tünnek el, Weye környékét amazonhullák borítják....
Két értékre gyanakszom:
iPreloadSizeLimit=157286400 (ez mondjuk csak a méretét állítja be)
bSelectivePurgeUnusedOnFastTravel=0
Nem a mappa annyi, csak az egyik mentésfájl. De akkor ezek szerint ez nem extrém nagy, nem okozhatja ezt a visszatöltési belassulást.
Kikapcsoltam az összes mod-ot, még az official modokat is, akkor is ugyanaz a helyzet. Nincs tippem, visszatöltés helyett kilépek az asztalra, és újra indítom a játékot.
Kikapcsoltam az összes mod-ot, még az official modokat is, akkor is ugyanaz a helyzet. Nincs tippem, visszatöltés helyett kilépek az asztalra, és újra indítom a játékot.
lvl 9-en 25 mb-nyi mentésed van csak?..basszus nekem lvl 18, 1,95 gb-nyi a save mappa<#nezze>#nezze>
Nekem is egy egy idõ után marhára belassult bármilyen töltés, pedig 1.2 fenn van.
Hozzá kell tenni, hogy low-end gépem van. Ha kiléptem Obliból vagy 2 percbe került mire visszakaptam a desktopot, "Az Oblivion.exe hibát észlelt, ezért leáll" jól ismert üzenettel.
Aztán találtam egy optimalizációs leírást a neten, hogy az iniben át lehet állítani, hogy a bejárt területeket egy idõ után törölje a cache-bõl. Azóta gyors töltéseim vannak, és Quit után kb 10-15 másodperccel visszakapom a desktopot.
Hozzá kell tenni, hogy low-end gépem van. Ha kiléptem Obliból vagy 2 percbe került mire visszakaptam a desktopot, "Az Oblivion.exe hibát észlelt, ezért leáll" jól ismert üzenettel.
Aztán találtam egy optimalizációs leírást a neten, hogy az iniben át lehet állítani, hogy a bejárt területeket egy idõ után törölje a cache-bõl. Azóta gyors töltéseim vannak, és Quit után kb 10-15 másodperccel visszakapom a desktopot.
Fenn van a patch, az enyém eredeti GOTY verzió, abban alapból benne van.
Az elején pár másodperc volt csak valóban, most lassult be nemrég, biztos valamelyik mod okozza. A mentés mérete is megugrott nagyon, eddig 2,3 MB volt, most 25 MB-nál tartok....
Az elején pár másodperc volt csak valóban, most lassult be nemrég, biztos valamelyik mod okozza. A mentés mérete is megugrott nagyon, eddig 2,3 MB volt, most 25 MB-nál tartok....
1.2-es patch van fent?
Ennyire hosszan nem kellene várni a betöltéssel, néhány másodperc után újratöltõdik a játék.
Az összes bejárt helyszínt, minden megölt ellenfelet nyílvántart a gép, kezdetekkor ez vezetett a sok óra játék utáni belassuláshoz, amit a v.1.2-es patch elvileg javít.
Lassulás másik oka lehet a sok mod, az azokban lévõ adatokat be-ki lépéskor fel kell dolgozni a gépnek.
Ennyire hosszan nem kellene várni a betöltéssel, néhány másodperc után újratöltõdik a játék.
Az összes bejárt helyszínt, minden megölt ellenfelet nyílvántart a gép, kezdetekkor ez vezetett a sok óra játék utáni belassuláshoz, amit a v.1.2-es patch elvileg javít.
Lassulás másik oka lehet a sok mod, az azokban lévõ adatokat be-ki lépéskor fel kell dolgozni a gépnek.
Tapasztalta valaki, hogy a játék visszatöltésnél nagyon belassul?
Ha meghalok, vagy megnyomom az F9-et, akkor percekig nem csinál semmit, a winchester nem világít (tehát nem tölt vagy swappol), egyszerûen csak áll a játék nagyon sokáig, aztán megjelenik a töltõképernyõ, megint némi várakozás, és utána kezdi el a visszatöltést.
A játék kezdetén nem csinálta, mostanában kezdte el, lvl 9 környékén.
Ez jött elõ anno a megjelenésekor is a gépemen, azt hittem hogy ez már orvosolva van. Vagy csak engem boldogít?
A gépem igen erõs, szóval nem ez lehet a gond.....
Ha meghalok, vagy megnyomom az F9-et, akkor percekig nem csinál semmit, a winchester nem világít (tehát nem tölt vagy swappol), egyszerûen csak áll a játék nagyon sokáig, aztán megjelenik a töltõképernyõ, megint némi várakozás, és utána kezdi el a visszatöltést.
A játék kezdetén nem csinálta, mostanában kezdte el, lvl 9 környékén.
Ez jött elõ anno a megjelenésekor is a gépemen, azt hittem hogy ez már orvosolva van. Vagy csak engem boldogít?
A gépem igen erõs, szóval nem ez lehet a gond.....
Igen az lehet, hogy valamelyik küldetést nem igazolta vissza az 1ik céhvezetõ. Holnap majd utánna járok.
Amikor az utolsó raccomendationt megcsinálod beszélni kell a céhvezetõvel, aki Raminus Polushoz küld - õt napközben az egyetem bejárata elõtti épületben találod.
Besétálhatsz bármikor Polushoz, de, ha nincsen meg minden küldetés elküld.
(küldetéseket nem csak megcsinálni kell, a teljesítés után szólni a céhvezetõnek, hogy teljesítetted a feladatot, akkor adja az ajánlást - Complet Quest)
Besétálhatsz bármikor Polushoz, de, ha nincsen meg minden küldetés elküld.
(küldetéseket nem csak megcsinálni kell, a teljesítés után szólni a céhvezetõnek, hogy teljesítetted a feladatot, akkor adja az ajánlást - Complet Quest)
Van ötletetek mért nem tudok még mindig bejutni az Arcane egyetem kapui mögé? Minden ajánlást elvégeztem de senkitõl se kaptam még kulcsot a kapukhoz.
a destruction skillem 86-os, schock damage-ben isten vagyok, van egy spellem ami 85 pts schock damage 1 sec-en át, az elég bõven, valamint kb 12 varázsbot van nálam, a lehetõ legjobbak (pl: 100 % weaknes párositva 35 pts schock damage-val, de van ugyanez frost kivitelben is) tehát a pusztítással nincs gondom, csak az életben tartással, már csak az aliteration skillemet kell feljebb tornásznom, akkor kap martin egy komoly védelmet, azt csókolom..szinte minden küldetést megcsináltam, úgyhogy kóborolok még 2 szint erejéig, aztán térek vissza a fõszálhoz..köszi srácok