The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak annyit kell trükközni, mint az életben. Eleinte gyenge vagy, késõbb meg erõs, ha átgondoltan fejleszted a karaktert. Íjásznak nem kell mágia, ellenben kell lopakodás, agilitás, sebesség, inteligencia, némi erõ, hogy legyen állóképessége, meg életereje. Ha emellett még alchimiát is tanul (alapanyagokhoz az erdõben simán hozzájut és egy magányos íjász inkább vadász, ranger, mint reguláris harcos, így sokat van erdõn-mezõn), akkor gyógyító és kitartás javító létyókat tud magának gyártani.

Nálam a mágia nem fér össze a harcos vagy tolvaj karakterekkel. A mágussal meg nem fér össze a lopás, a páncél vagy fegyver használat, maximum egy tõr. A tolvaj félti a kezét, így verekedni, karddal, zúzó fegyverekkel küzdeni nem fog. Egy könnyû íj vagy tõr még belefér, de a lopakodás a lényege...

Gando
jóvan csak szarul hangzik na! 😄 ettõl nem hátrálok meg, csak nem jó látni azt hogy trükközni kell 😄

Mentsd meg a Földet... az egyetlen bolygó ahol lehet SÖRT kapni!

Fantusz
A legmagasabb szintû lények is "csak" 25-ös szintûek, a karid meg lehet közel 50-es, éppen az lesz a gond, hogy gyengék az ellenfelek - alacsonyabb szinten lehetnek nehézségek, de ez nem jelenti azt, hogy minden nyomoronctól félni kellene (alkalomadtán meg a futást sem árt gyakorolni)

Gando
hát de úgy aztán marha jó a játék ha késõbb nem tudok csinálni semmit mert minden nyomoronc 3 ütésbõl leüt... az a baj, hogy ez így (legalábbis nekem) elveszi a feelinget, mert azon görcsölök, hogy mi lesz késõbb, és ez nemjó :S

Fantusz
Értelemtlen.
Minorban lévõ skilleket elvileg fel lehet nyomni 100ra (gyakorlailag nehéz), úgy, hogy közben nem lépsz szintzet, de ezzel a saját lehetõségeidet rontod, elvész az attribute-szorzó.

Szintlépés feltétele: major skillek össz értéke 10-el nõ.
Attribute szorzó: a hozzá tartozó skillek/2 (10 skill növekedés = 5 attribute pont)

Természetesen nem kell centizgetni a skillfejlõdést, a játék a lényeg, de ahogy a gyors fejlõdés is lehet hátrány a minor skilleket sem érdemes alacsony szinten az egekbe verni.
(csalni annyit érdemes, hogy a fontos képességeket felhúzni legalább 25-re minél hamarabb)

Gando
ja és köszi a segítséget

Gando
és ha majorba olyan skilleket raktam amit MAJD használni akarok, de most még csak a minorokat használom, akkor majd a szorzó átugrik a másik szintre is?

Fantusz
Érdemes kombinálni a skilleket, pl egy íjásznak a Marksmannt mindenképpen érdemes majorba rakni, de a Sneak, Security marad minorban, így szintlépésekkor nagyobb lehet a szorzó, de nem reked meg a kari a fejlõdésben, ami valós veszély, ha csupa haszontalan, alig-alig használt skilleket teszel majorba.

Vannak a játékban trénerek, akik némi fizetségért cserébe fejlesztenek képességeket (szintenként 5), érdemes kihasználni a lehetõséget.

Minorban lévõ skilleket korlátozás nélkül lehet használni, ennek az "ára", hogy kezdéskor meglehetõsen gyengék ezek a képességek, de gyorsan fejlõdnek.
Egy custom karakter 5-10 szinten éri utol a "gyári"kasztot, de, ha jól csináltad szintrõl-szintre erõsödik, míg egy elõre beállított kasztos kari a 10-15 szinten kezd el kinlódni, medvék, clannfearok megjelenésekor.

koschwarz
az alap moddolatlan oblivionnál az a jobb, ha a használt skilleket NEM rakod major-nak, mert egy idõ után, ahogy szintet lépsz, egyre erõsebb ellenfelek jönnek, és le fognak hagyni, míg neked az a néhány major skill lesz csak szépen lassan erõsebb, de pl. élet, mana nem fog jönni.

egy nehezített (pl. OOO, TIE)-nál viszont kifejezetten hasznos, ha van legalább egy jó támadó és védekezõ használni kívánt skill majorban, hogy jó statisztikával indulhass, és legyen esélyed egy csomó ellenfél ellen.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Gando
nem tudom eldönteni, hogy mi a jobb... ha a fõbb skilleket rakom majorba és gyorsan fejlõdöm de nem jön annyira a szorzó vagy felesleges de jól powertrainelhetõ cuccokat rakok be majorba?

koschwarz
ha eleve agility-re adsz a plusz pontokat és mondjuk egy agility-t növelõ csillagképet választasz (pl. thief), plusz major skillnek teszed meg a marksman skillt, akkor már az elejétõl ütõs íjászod lehet, pl. egy wood elf-fel vagy egy dark elf-fel (plusz marksman bónuszok). és ha sneak-bõl lõsz, akkor is van sebzésbónusz.

még túl erõs is leszel 😊

Fantusz
Custom karaktert, egyedi kasztot érdemes összerakni, nem jó, ha a fontos képességeid kivétel nélkül majorban vannak, ebben a játékban nem cél a gyors szintlépés, de azért az sem, hogy semmit ne fejlõdjön a kari.

Talán szokatlan, de alkalmanként el is lehet futni, ha nem bírsz az ellennel, ha meg szerencséd van találsz egy örjáratot, õk még segítenek is (nevesített NPC-ket nem illik így agyonveretni<#wink>)

Gyakorló-mágusnak legjobb választás a Breton, Mage csillagjeggyel, közelharci pofozkodásba ne vidd bele, nem egy ütésálló karakter a kezdetkor (evidens, hogy minden karakternek vannak elõnyei, és hátrányai, a breton a magas intelligencia+willpower mellett endurance-levonást kapott)

Ugyanaz a mágus lehet majdan közelharci és távolsági pusztítógép (tuoch-target), de kezdõként nem fog egyedül felégetni egy várost.
Ez egy olyan játék, aminek lényegében soha nincsen vége, a fõküldetés is csak egy a sok között, Kvatch visszafoglalását több szempontból is érdemes hanyagolni legalább 17-20as szintig.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kvatchnál van az elsõ Oblivion kapu, tele mindenféle pokollakó-lénnyel a város, kemény csata a város felszabadítása, de nem lehetetlen.
A kapu bezárását követõen, ha beszélsz Martinnal, elindul egy folyamat: újabb kapuk nyílnak szerte a térképen (kb 100), érdemes elõbb a pokolfajzatok zavargása nélkül megcsinálni a küldetések egy részét, bejárni a terepet - fejlõdni, erõsödni

De egy egy íjász ne varázsoljon nekem 😊 De nemtudom elképzelni, hogy kásõbbiekben hogy lesz erõsebb íjász. De nembaj , kezdek valami mágus félét.

jajj, vki segítsem már. bocsi az offért

elder scrolls III hoz kellene segítség

végig akarom játszani végre, persze jó graffal. láttam itt vagy vmi ehhez kapcsolódó fórumban hogy vki írt két nagy grafikai tuning modot is amit érdemes hozzá felrakni az új erõs gépekhez. de akkor lusta voltam elmenteni txt fájlban

most meg nem találom a hozzászólást

vki le tudná írni mik voltak azok?

Fantusz
Ebben a játékban bármire meg lehet tanítani a karaktert, az íjászt is varázsolni.
Természetes, hogy némi hátrányból indul egy képzett mágussal szemben, hisz kezdetben többnyire csak gyenge (novice) spelleket képes használni, de késõbb akár mestere is lehet egy-egy varázslatnak.

Kezdet: bemész I.C. kereskedõnegyedébe és vásárolsz néhány neked szimpatikus varázslatot, amit képes vagy használni is.

Illusion: Starlight
Alteration: Shield
Misticysm: Detect life
Conjuration: Bound Dagger varázslatokkal kezdhetõ "nulláról", de az elején nagyon gyorsan fejlõdnek (néhány varázslás, +1 szint)

Kezdõként íjásszal nem a legkönnyebb a játék, fõküldetést egyenlõre hanyagold, Kvatchnál túl sûrû az ellenség, nyílt terepen nehéz lesbõl lövöldözni.

Hello. Még csak most kezdtem el játszani játékal.
Ha egy íjászom van akor az nemtud semit? Úgy értem pl. egy mágusnak van csomó varázslata, de íjásznak meg semi, és így elég nehéz hogy kis sebzésekel lövöm mobot. Vagy hogy lehet egy jó íjászt fejleszteni, meg hogy erõs legyen?

Lesz egy olyan quest, hogy independent thieves (vagy hasonló), az a fence-dhez visz elõbb utóbb, és el tudsz neki adni minden lopott dolgot.

Gando
azért kérdeztem mert én már benne vagyok a tolvaj céh-ben csak akkor biztos nem figyeltem eléggé

Fantusz
Lopott cuccokat orgazdáknak lehet eladni, akik viszont csak Tolvajcéh tagokkal üzletelnek...
Tolvajcéhbe belépni két úton lehetséges:
1 - koldusokkal beszélgetve, némi meggyõzés után Gray Foxról kell érdeklõdni
2 - börtönbe kerülsz, kiszabadulás után elõbb-utóbb kapsz egy meghívót a tolvajok közé

Lényeg, ha nem akarsz tolvaj-karriert, fölösleges használati tárgyakat lopkodni, mert eladhatatlan.
Élelmet, alchemiai alapanyagokat átalakítva el lehet adni, és a lopott nirnroot sem "piros mancsos", a többi cuccot csak akkor érdemes bezsebelni, ha célod van vele.
Páncélok, fegyverek általában gagyik ahhoz, hogy viseld, lebukáskor meg elveszik a nálad lévõ összes lopott holmit, így a cél nem igen lehet más, mit Tolvajcéh tagként a Fence-re lopkodni, vagy nem lopni....

Gando
lenne egy olyan kérdésem, hogy a lopott cuccokat honnan veszik meg tõlem?

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

KaszaN
nézzétek meg ezt az oldalt. nagyon király módik vannak rajta

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

Gando
jóvan köszi csak arra voltam kíváncsi, hogy 1.2 kell-e mert olvastam, hogy csak kiegészítõt javít de így már értem

Fantusz
Bocs, de lemaradt: fontos, hogy a játékod milyen kiadás, az amerikai verzióhoz nem jó az EU patch (nagyobb eséllyel európai verziód van)

Fantusz
v.1.2.0416 Oblivion patch.

A kiegészítõhöz a patch neve is Shvering Isles (nem Oblivion patch)

Gando
Hali
Hogyha nekem csak az Oblivion van meg akkor melyik patchet töltsem le hozzá?

koschwarz
igen. de az OBMM készítõje (vagy legalábbis a honlapja szerint) ez a legfejlettebb eljárás, amit egyszer kell megcsinálni, és soha többet nem kell hozzányúlni.

A BSA redirection nem tudom mit csinál, nálam ha rányomok, azonnal kiírja hogy Done, semmi egyebet nem tapasztalok, nem vizsgál, nem ír semmit a winyóra...

koschwarz
mondjuk ha a legutóbbi és elvileg legjobb eljárást alkalmazza (a BSA redirectiont, ez az OBMM legutóbbi változatában van), akkor ez nem kell.

Én azért bejelölném a "File types and include" szekcióban az összes kis négyzetet.

Ezen kívül, ha korábban már volt használatban, elsõnekifutásra a "Remove BSA edits" gombot kell megnyomni, majd ez után az "Update Now"-t. Fontos, hogy az összes esp aktiválva legyen, amit használni akarsz, mert az OBMM azok alapján végzi el a mûveletet.

Fantusz

grebber
"archiveinvalidation"

Ezt hogy mivel?

Next PC upgrade: 2022

setupos?? Nem egy önkicsomagoló exe fájl? Setupos változatot nem is láttam, mondjuk attól még lehet. Viszont akkor beteszi magát a megfelelõ helyekre.

KaszaN
Köszi remélem mûködni fog 😄

a Data-ba...

KaszaN
Én olyat szedtem most le ami ilyen setupos de nemtudom hogy hova kell telepíteni. A oblivion mapába vagy a datába vagy talán a textures mappába?

Bocs, most látom, hogy 3-as. Annak van egy patch-e is, illetve létezik belõle "Reduced" változat is, ha a géped elhasalna a full verziótól.

Ha a Qarl3, akkor ki kell bontani és bemásolni a játék Data könyvtárába (vagy egyenesen oda kibontani. Ha exe verziód van, ez a legjobb), majd archiveinvalidation.

Ha a Qarl2, akkor is ez az eljárás, de az több részbõl áll, és a sorrend fontos:
1: Qarls_Texture_pack
2: Skingrad_Roof_Textures_for_Qarl
3: qarl_non_tiling
4: Qarl_Normal_Map_Reduced
5: BTSR Normal Maps Reduced
6: btq2048lod

A 4-5 csak akkor kell, ha a géped nem bírná az alap csomag átlal igényelt teljesítményt. A sorrend azért fontos, mert felülírnak eges fájlokat...
A 4-

KaszaN
Szevasztok elmondaná valaki hogy hogyan kell feltenni a Qarl's Texture Pack 3-at? Nagyon megköszönném.

Az ooo mod nagyon jó cuccokat ad, az amazonoktól szerzett íj és páncél sok-sok szinten keresztül kitartott.
Viszont néhány dolgot irreálisan megnehezített, pl az aréna szinte lehetetlen, 100-as agility és 75-ös íjász skill mellett szinte nem is sebzem az ellenfelet. Kb 100 nyílvesszõ kell master szinten, hogy meghaljon. Néha ki kellett használnom az ismert aréna bugot, hogy felgyógyítsam magam.
OOO nélkül lvl 5-ön már bajnok voltam, most 14-esként is csak szenvedek vele. Viszont így látom csak értelmét, van kihívás benne.

koschwarz
érdekes, én pont olyan modokat kerestem, amivel nehéz jó és értékes cuccot szerezni.

Fantusz
Teljesen fölösleges az ilyen mod, a játék elején, ha kevés a pénzed, és harcos a karid, inkább a Fighters Guild Contracts modot használd (bérvadászat), késõbb pénzbõl nem lesz hiányod, a sok szemetet is fölösleges lesz cipelni.

Francesco, vagy Oscuro rengeteg cuccot is hozzáad a játékhoz, ha még nem vagy gyakorlott Oblivionozó inkább a Francescot ajánlom (vigyázat, erõs lények is jöhetnek! - olvass vissza!)

Francescoban van egy bug is, ami a "kívánságod szerinti" - néhány NPC-nél több tonnányi cucc is lehet.
- Azura küldetés: az íjász vámpírnál rengeteg mágikus nyílvesszõ
- Tolvaj küldetés: - Jakban Earl of Imbel zsebében több tonna páncél és fegyver lapul
- Harcos céh küldetés: Blackwood Company kirtásakor szintén tonnányi cucc a hulláknál...

Ez egy bug, nem érdemleges, sem pénzre, sem a felszerelés többségére nem lesz szükséged, mire odáig jutsz a küldetésekkel, viszont alkalmanként jó enchantos cuccokat is lehet találni már a játék elején.

Carmang
Na, végre eljutottam oda, hogy kipróbálhatom mit hekkeltem tegnap ezzel a Directly edit BSA funkcióval. Szóval tényleg mûködik a txt nélkül.
És így utólag érthetõ is, hogy miért így nevezték el ezt a funkció 😊)
Köszi a segítséget.

sziasztok!
Tudtok olyan MOD-ot amivel több cuccot lehet találni a ládákban és a szörnyeknél?
thx
Ha a Directly edit BSA verziót használtad, akkor nem lesz ilyen fájlod. A BSA-kban módosítja a fájlok idejét úgy, hogy azok régebbinek látszanak, mint a kifejtett fájloké.

Ha kell ilyen fájl, csinálj egyet. Egyszerû txt, soronként egy fájl neve van benne, az elérési úttal együtt. Az elrési út a játék Data könyvtárától van pozícionálva, azaz vagy txtures, vagy meshes, vagy egyéb, a data könyvtárban található alkönyvtár a kezdete.

Egyébként ha ezt a metódust haszálod, nem kell ebbe a fájlba tenned semmit, mert ha a mod feltelpítése után futtatod, már az új helyzetnek megfelelõen (azaz a mod fájljainak ismeretében) végzi el a módosításokat, így az archiveinvalidation.txt-re semmi szükség.

Ja: a fájl helye a játék fõkönyvtára és szükség van az oblivion.ini megfelelõ módosítására is ahhoz, hogy mûködjön:

bInvalidateOlderFiles=1

Carmang
Helló,

valamit nem értek az Archive Invalidation-nal kapcsolatban. Találtam itt az egyik hozzászólásban egy linket az egész leírásáról. Azt megcsináltam (OBMM-mel a Directly edit BSA archives ponttal).
Namost ez mit eredményezett? 😊)
Igazából nekem egy ArchiveInvalidation.txt kellene, a Better Dark Brotherhood Sanctuary mod miatt kell néhány bejegyzést beleraknom.

koschwarz
na ezért is mondom, hogy semmi logika nincs benne. lehet hogy 2 mod együtt okozza ezt, de hát mire azokat megtalálom...

Az nvidia black screen fix biztosan nem okoz ilyet, mert az csak a belsõ terekre hat, és nem módosít terepet, csak a beltéri árnyékot kapcsolja ki átmenetileg, amikor "osonó" üzemre váltasz.

Az UOP már lehet, de csak valami egyébbel együtt..

koschwarz
az elsõ ötletet megpróbálom. a második meg reménytelennek tûnik, ugyanis pont az az érdekes, hogy teljesen összevissza jelenik meg a lyuk. van amikor az UOP, van amikor az nvidia black screen fix, stb. kikapcsolásakor nincs lyuk. de szerintem még egyszer megcsinálom ezt.

Nincs. Iletve van.

Még mindig a cellamapnál maradva. Keresd meg, melyik cellában vagy, amikor lyukas a talaj. Valamelyik könyvtárban vannak olyan fájlok, amelyek a cellákat írják le, a nevükben benne van, melyeket. Az OBMM tud olyat (ha jól emlékszem), hogy megmondja, melyik fájl melyik modhoz tartozik. Keresd ki, hogy annak a cellának a leírója mivel jött és azt a modot csapd le. Vagy nézd meg, hogy nincs-e több olyan, ami ezt használná és esetleg a másikhoz tartozóval felül kell írni, hátha...

Végsõ elkeseredésre: egyenként kikapcsolod a modokat, amelyiknél megjavul, az a hunyó...