The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem megtalálom amit keresek.
http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!
Az overhaul modok közül az OOO ad küldetéseket is a játékhoz, a környezetet nem szépíti (arra vannak textura-mondok), de változtat rajta, jónéhány új Ayleid romot varázsol a térképre.
Az Oscuro lényei fõleg NPC-k, akikkel a dungeonok közelében, és mélyén csoportosulnak, nagyon erõsek, de viszonylag kiszámítható a helyük.
OOO-val a legnehezebb a játék, az ellenfelek nagyon erõsek, ugyanakkor bizonyos szempontól sablonossá is teszi az Obliviont.
A Francesco mod küldetést nem ad a játékhoz, lényei viszont sokkal változatosabbak, mint az OOO-é.
Megjelenésük random - lehet gond nélkül bejársz egy hatalmas dungeont, de az út menti szikla mögül eléd toppanó werewolf elõl kénytelen leszel elfutni...
Martigen Monster Mod szerintem felejtõs, lényei közül sok kilóg az Oblivion világából.
FCOM: Convergence - csábító lehet egy olyan mod, amiben a Francesco, és az Oscuro lényei, tárgyai, küldetései együtt vannak, de sajnos a kompatibilitást ezzel sem sikerült megoldani, bughalmaz lett...
TIE: NPC-k is lehetnek szörnyek, de nem mindenki ellenség.
Sok új dögöt berak az MMM, az OOO és a Francesco mod is. Meg még számtalan...
Keresd föl ezt az oldalt és mazsolázz a rajta lévõk közül...
Nem jön be sem a FAQ sem a Mod lista, ezért megkérdezném, hogy melyik az a mod vagy patch amivel szebbé lehet tenni a környezetet+többféle szörny és küldetés lesz?
Üdv!
Elmör
u.i.: úgy emlékszem nem sokkal a játék után jött ki.
http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!
most p e5200dual c +3 g ram+radeon x850xt--tehát gooooo
Üdvözlet!
Üdvözlet!
Üdvözlet!
már szinte mazochizmus 😊
ugyanakkor nincs szívdobogtatóbb, amikor egy minotaurusz elõl rohansz az erdõben a legutóbb látott imperial guard felé 😊))
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
én nagyon megszerettem ezt a modot. az alap oblivion, ha megérted a kis okosságait, nagyon könnyû. az oscuro féle mod is jól nehezít, de nekem az az egyik bajom vele, hogy minden sarkon valami értékes cuccba botlok. a TIE-ban egy normálisabb fegyverért igen csak meg kell küzdeni, de ha szerencsés vagy, akkor már elsõ szinten is találhatsz valami jót, bár persze egy jó fegyver gyenge skillel még semmit nem ér.
mostani karakteremmel 10-es szintû vagyok, még valamikor 3-4 szint környékén szereztem egy ezüst íjat, azóta sem találtam jobbat például. aztán vannak szörnyek, akikbe nagyjából most merek egyáltalán belekötni, de azt is csak óvatosan, mert eddig még minimális esélyem sem volt 😊))
aztán van a francesco, ami nem lenne rossz, de egyrészt igencsak elavult, másrészt, voltak technikai problémák is vele. a martigen monster mod meg alapból nem jön be, túl sok a világba nem illõ szörnyet rak be.
szóval TIE: a legjobb része az a több mint 600 plusz egyedi NPC, amit berak, és a shiveringes részébe még lesz plusz több száz 😊 (egyébként ha kijön, akkor SIE lesz a neve és bele lesz foglalva a TIE is).
a legnagyobb ge*ik a TIE-ban az assasinok, fõleg az assasin mágus... mióta az oblivionnal játszok, a legnehezebb harcaim ezekkel voltak, de ha egyet legyõztem, az rohadt jó érzés 😊)
és a legjobb, hogy összevissza egy 3 megás file az egész, mégis úgy érzem, többet változtat, mint az összes többi overhaul.
Balde fejlõdik szépen, de ahogy elnézem a pajzsot nem nagyon használod, most a heavy-ligth armorral mindkét páncélhasználatod fejlõdik ( ez nem baj, csak így lassabb a majorban lévõ képesség növekedése.
Gyorsaságra megkapod az 5 pontot, erõre nem, kitartásra megkaphatod, ha kihasználod a minorban lévõ armorer adta lehetõséget (kalapáld a páncélokat, fegyvereket, tanulj trénerektõl).
Fejlõdni igazán csak harc közben tudsz (leszámítva az elég haszontalan personality-képességeket), ne villámutazással cikázz a helyszínek között, de még csak ne is lovon.
Gyalog - futva, szökdécselve fejlõdik a gyorsaság, az eléd kerülõ ellenfelekkel pedig a harci képességek.
Kismillió lehetõség van egy karakter elõtt, de egy custom harcost én kb. Athletics, Blade, Block, Heavy armor, Marksman, Mercantile, Restoration képességekkel indítanék - kiegyensúlyozott fejlõdés érdekében gyengébb ellenfelek ellen bluntot használva, sajátkezûleg páncélokat javítva...
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
Light armor viselése nem segíti a szintlépést, de jól jöhet, ha a gyorsaságot is fejleszteni akarod.
Ennyi küldetés után már valóban furcsa, hogy még mindíg elsõszintû a kari, 3-4. szint körül kellene járnod.

Suzuki Swift GL 1.3
Páncélra visszatérve, alacsony szinten csábító, ha enchantos a cucc, mégha az light armor is, pedig nem biztos, hogy elõny.
Egy közelharcosnak a nehézpáncél sokkal nagyobb védelmet ad, a light néhány bekapott ütés után cafatokban lóg, a heavy sokkal lassabban romlik.
Ebben a játékban majdnem végtelenül szabadon lehet mozogni, eldugott helyeken is lehet alkalmanként küldetéseket kapni (farmok, tanyák, fogadók), Ayleid romokban sok hasznos, értékes cuccot is találhatsz, de persze a legtöbb küldetést a városlakóktól lehet kapni.
Anvilban is érdemes elbeszélgetni jónéhány NPC-vel, talán van még feladatuk számodra...
Aki játszott a Realms of Arcania valamelyik részével, az a világot már ismeri...
Nem olyan szabad játék, mint az Oblivion, de nem rossz...
<#vigyor>#vigyor>
De utána megnéztem, hogy milyen lassan pereg az idõ a game alatt, és még csak dél körül van, úgyhogy addig megcsináltam még egy side quest-et:
a hajón kaptam egy küldit, hogy a hajóban maradt egy kristály, és ezt vissza is szereztem pár golem vagy mi a jóég mágiával való legyakása után. Kaptam is érte egy szép kis unique item-et, amit itt láthattok a kezemben:
Így már két unique item-em van, ez, és a Kvatch Cuirass, amit a Kvatch felszabadításáért kaptam. Most megyek este a boltba, és legyakom a tolvajokat, hacsak nem õk gyaknak le engem (bár nem hinném).
Suzuki Swift GL 1.3
Umbra éldegélt csendesen a dungeonjában, nem próbáltam ki rajta a csodafegyvert.
A mágusom semmiféle fegyvert, páncélt nem használ (ezért sem "zaklattam" Umbrat).
Lehet, ha fegyverrel a kezemben állok elé rám támad, bár amikor a daedra odaadja a küldetést, akkor is lehet beszélni a leányzóval, s a párbeszédben ott van a béke lehetõsége is.
egyébként tényleg nehéz ellenfél.
Közelharcossal legalább 6-8. szint kell és valami jó fegyver-páncél...
Megoldás lehet bevinni a városba, ahol az õrök szétszedik, de ott megvan az esély, hogy Õ gyilkol le mindenkit, ami nem olyan jó :-)
Suzuki Swift GL 1.3
Alacsony szinten nem könnyû ellenfél a leányzó (vajon 2. - 3. szinten legyõzhetõ?), mindenesetre, ha a kard megvan, akkor elég jó páncél is "jár" hozzá.
- Anvilban a céhvezetõ, Azzan
- Cheyninhalban Burz gro-Khash
- Chorrorban Modryn Oreyn
Van némi választási lehetõséged, hogy Azzan, vagy Burz gro-Khash megbízásaid csinálod elõbb, de különben elég kötött a sorrend.
Nem tudom miért nem mutatja a questeknél a célt, nem jellemzõ a játékra ennyi bug.
A patkányirtós küldetés ott van a szomszédban, a guilddal majdnem szemben lakik a dark elf.
A Corruption and Conscience egy nyomozós küldetés, de lesz még néhány ilyen becsapós.
Pontosan nem tudom hol is jársz (már régen csináltam ezt a küldit). Ilyen gondok lehetnek:
1 - alacsony a disposition az NCP nem árult el fontos információt. (persze ekkor felajánlja a játék a beszélgetés lehetõségét)
2 - valamilyen új tudás birtokában kell ismét az NPC-vel beszélni.
[spoilerOFF: harcossal érdemes megcsinálni a következõ küldetéseket:
1 - Chorrorban megkeresni Reynald Jemane-t (nappal a Grey Mare-ban iszogat), ad egy küldetést - irány Cheydinhal.
Ott beszélsz Reynalddal.
2 - Ismét Chorrorban járva fölkereset kedves munkaadódat, a fealadat a csalaádi farm ogrementesítése lesz.
3 - Némi türelem kell, de, ha megvan az elõzõ két küldetés elõbb-utóbb fölkeres Fathis Ules.
A feladat egy kard visszaszerzése...
A fegyver egyedi darab Honorblade of Chorror névre hallgató ebony blade, hatalmas sebzéssel, 0 súllyal.
Mivel küldetési tárgy azon túl, hogy nem terheli a hátizsákot, kiütni sem lehet a kézbõl (mágikus tulajdonsága nincs, de a szellemeket is sebzi)
Érdemes jó sokáig használni, csak akkor elcserélni egy szintén hasznos pajzsra, amikor már daedric fegyver, esetleg a Goldbrant lesz helyette.
(ez szintén 20-as szint fölötti, alacsonyabb szinten a pajzs enchantjai lényegesen gyengébbek lehetnek.
A pajzs az Escutcheon of Corror : Fortify endurance10, Reflect demage35[/spoiler]
Itt olvasgathatod a quest-eket, talán jobban megy.
UESPWiki
Egyébként az unofficial patchok után abszolut nem bugos a játék.
Itt van pár kép, amit lõttem:
Csak én vagyok peches, vagy tényleg ennyire bughalmaz ez a game? Mert ha az utóbbi, akkor így nálam hamarosan uninstall lesz a vége.
Suzuki Swift GL 1.3
Suzuki Swift GL 1.3