Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Nekem attól is elmenne. Tudom hogy úgyis fogdossa mindenki a kajámat amit nemsokára megeszek, de látni nem akarom :-/

Dzsini
ez már a kész, sült hús felszeletelése az ünnepi asztalon (vagy elõtte a konyhában)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Nekem elmenne az étvágyam ha a szemem elõtt szeletelnék/faragnák a nyers húst. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dzsini
Kis kiegészítés: a 'carve' eredetileg faragást jelent, egyben sült húsoknál (pl. pulyka) azt a folyamatot, amikor a húsokat levagdossák a csontokról tálaláskor és felosztják. Engem Angliában meghívott a vendéglátóm egy korrektebb étterembe 'carving'-ra, ott profi séfek szedték le frissen a frissen sült marháról/pulykáról a választott húsrészletet, amihez utána köretet lehetett venni és szabadon választott alkalommal ezt ismételni 😊
Nálunk igazából nincs erre jó kifejezés, fõleg olyan, ami egy pizzaszeletelõvel Garfield kezében visszahozza az eredeti hangulatot, nálunk a sült csirkét is maximum "felvágják", de a szeletelés legalább ugyanannyira jó.
Az eredeti carvinghoz egészen komoly útmutatókat lehet találni a neten:

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DJ_HELL

-Valami speciálisat készítettem idén magunknak.

-Valamit amiben NINCS csont...

-Pulyka Pizza!
-Én szeletelek!

Hell Is Burnin\'

DJ_HELL

-"Óvakodj a kutyától"

-Vaú!

-Ez egy kemény hét lesz a pulykáknak.

Hell Is Burnin\'

Dzsini
A "hang on" az leginkább "várj csak" vagy "várj türelmesen", a "get to something" az meg "elér valahova" "eljut valahova" - a te fordításod is jó hangulatilag, szó szerint egyikünké sem 😊

nonicks
amúgy a ne akadj fenn rajta, meg lesz az is lenne a tényleges fordítás?

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

értem
köszi😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

nothes
jó, ezen most mosolyogtam😊

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Dzsini

-Garfield! Vacsora!

-EZ a vacsora!
.Nyugi, majd sorra kerül az is.

Dzsini
nyelvtanulós szociális háló... nincs még elég közösség a neten, bár ennek valamilyen valós értelme is lehet, ha csak az javítgatna bele egy szövegbe, aki tényleg érti a nyelvet.

mumpic
nézd meg 😛
Csinálsz egy profilt, amiben feltünteted hogy mi az anyanyelved, és milyen idegen nyelveket tanulsz. Beírhatsz mondatokat a tanult nyelven, és majd jön valaki, aki kijavítja ha rossz, meg te is ki tudsz javítani másokat, akik pl magyarul tanulnak.
De ahogy böngésztem a magyar "javításokat" tényleg volt egy két borzasztó 😛

de ez miez?

Dzsini
nem nyelvtanár vagyok, hanem könyvtáros 😊

mumpic
ez a lang-8 nagyon állat, eddig nem hallottam róla, kösz a tippet <#vigyor3>

RelakS
nem akarsz felmenni a lang-8.com-ra, és osztani a népet? :] Biztos többet tanulnának magyarul, mint amikor Jucika a 10kerbõl felmegy, és megír nekik néhány ÚJJ mondatot

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Dzsini
köszönöm, igyekszem 😊

Narxis
Bazz, hihetetlen, hogy mindig ilyen részletes, jól indokolt válaszaid vannak. 😄 Itt nem csak röhögni lehet a képregényeken, hanem tanulni is. 😊

Dzsini
Ízlés kérdése, nincs kötelezõ írásmódja (és kiejtésmódja sem) - ha õk ketchup-nak írták volna, akkor azt veszem át, de így én is az egyik alternatív írásmódot tükröztem.

A rövid u átvétele több módon lehetséges: Nádasdy Ádám cikkje alapján: "Megkérdeztem egy itt nyaraló fiatal magyar társaságot, hogy hívják a fûszeres paradicsomszószt. Öten -nak mondták, csak egy mondta, szemlesütve, -nek, ahogy én is mondanám."
(zárójelben: Ketchup írásmód 1711-re, a Catsup 1730-ra datálódik vissza, emellett van még Catchup meg Kitchup írásmód is, ezek szerintem eltûntek)

mumpic
De szép is lenne ha a jövevényszavainkat az eredetire hajazó kiejtéssel mondanánk.
Brr.

Narxis
A hideg kiráz a "kecsöp"-tõl, nem kecsáp? 😄

LasDen
de már nem agglegény 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Agglegények vagyunk, fuck yeah. Ez jobban illene 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Coldplayer
Mintha asszony látnám 😄 Az is mindig csinál valamit de ember legyen a talpán aki a végeredménybõl megmondja, hogy mi volt a kiindulási alap <#zavart1>

Na csá p*cs*k... Én leléptem

CattiBrie
- <#vigyor3> <#kerdes>

- <#vigyor0> <#fejvakaras>

- <#szomoru1> <#sniffles>

[/spam]&#8482;

Dzsini

-Találd ki mit grilleztem!
..
-..mert én elfelejtettem.
.Ezért teremtette meg Isten a kecsöpöt.

LasDen
csokiiit vagy csalúúúúnk 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Burdi
sztem a hónap képsora xD

Madridista hasta la muerta!! Érdemes tanulni,mert a tanulás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét,és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!! nyamm:D

- Hé, sz*rzsák!
- Igen, te, csúnyák királya! Olyan csúnya vagy, hogy megsiratod a hagymákat!
- Olyan csúnya vagy, hogy telefonon át kell haloweenezned.
- Ja és egyébként Hülyefalva hívott, hogy szükségük lenne rád, hogy pózolj nekik a fõtéri szoborhoz.
- Ezek az ami-a-szíveden-a-szádon éjszakák kezdenek eldurvulni
- Ez be volt kapcsolva ?

trick-or-treat az az amikor haloweenkor Amerikában a gyerekek odamennek az ajtóhoz és cukorkát kunyiznak

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Narxis
:ASD:_DSA_ASD

Ezen felröhögtem. XDD

ivan924

-"101 kegyetlen dolog, amit megtehetünk"
<#ravasz1>
-Auuu!
-A 102.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

nonicks
<#banplz><#banplz><#banplz><#banplz>

Dzsini
contacts = kontaktlencse.
és amikor leütik, az összetett szemérõl szétgurul az ezernyi lencse, és azért ne mozduljon senki, nehogy rálépjen...

mumpic
Mi? neeeem
a harmadik képen ott vannak szétszóródva a kontaktlencséi (mert ugye a légynek erõsen osztott szeme van)

nonicks
itt a vicc nem az akar lenni hogy "terhes" a légy?😄

mumpic

.Ugye nem ütnél le egy olyan legyet, akinek kontaktjai vannak?
SMACK
.Mindenki marad ahol van!!

social contacts = társadalmi kapcsolatok
contacts = kontaktlencse
Ennél jobbat nem tudtam kihozni belõle
<#rolleyes>

Hm, szerintem azért betûzi, mert annyira szereti a svédasztalt (legalábbis az arckifejezése inkább erre utal, minthogy titkolni akarna valamit). Ezért is írtam svééééééédasztalosnak 😄 Na mindegy, megállapíthatjuk, hogy ennél már jobb képsort is láttunk 😄

Sajnos nem tudom belinkelni, mert már régi, de még mindig fetrengve röhögöm magam halálra azon, amikor Garfield beteszi Nermált egy görkoriba "játszani", aztán kilöki az ajtón ^^ Nem tudom, emlékszik-e vki erre 😊
Dzsini
betûzi a szöveget (nem lassan mondja), hátha úgy Garfield nem jön rá, hogy enni mennek...

Narxis
Tegnapi is az volt. 😄

Narxis
Gyenge poén. 😄

- Liz, mit szólnál egy vacsihoz ma este?
- Tudok egy jó kis svéééééédasztalos helyet!
- Foglalj asztalt hááááárom személyre!

Hm... valaki vágja? 😄 Csak gyenge a poén, vagy én nem értem? 😊

-Szeretem a...
-TONHALAT!
-Johnnal már olyannyira jól ismerjük egymást, hogy be tudjuk fejezni egymás mondatát.

Kicsikiraly
felröhögtem 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Ha jót cselekszel, melegség tölt el!

...de ugyanezt eléred egy pulcsival is.
Itthon is ez a helyzet 😄

Dzsini

.A környéken könnyen fel lehet ismerni az évszakok változását.

.A képregény-idõjárás nem igazán finomkodik.

Dzsini
és a kimaradt tegnapi:

-Vannak dolgok, amikre idáig nem döbbentem rá egy kapcsolatban.
-Óriási felelõsséget kell vállalnom...
-Borotválkoznom kell hétvégéken!
.Senki sem mondta, hogy a szerelem egyszerû dolog.