Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
bakker a csokira emlékszem 😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Ez Alpári Garfield lesz szerintem...😊

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

w77d
a második képi világa legalább jó... fasza ahogy tolja Jon XXXD

w77d
igen, a poénnak ez a lényege, hogy "együttérez" Liz-el és segíteni akar XD

Zsolti9014
én csak a csokira emlékszem, az albumra nem.

Hajrá Magyarország!

100 Folk Celsius Garfield albumára ki emlékszik?
És a Garfield csokira?

2. os koromban mekkorát buliztak arra a kazira. 😄

Szerintem csak meg akarja védeni a csóktól😄D
Doomista
Hogy nézi a melleit Garfield <#wow2><#dumcsi>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Na de Garfield! Rámozdulsz Jon csajára? 😞

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

CharrDen

-Jó éjszakát Liz!
-Jó éjszakát John!
-Nem tudom megcsókolni ha figyelsz, Garfield.
-Addig tudok maradni, ameddig szeretnéd, Liz.<#mf1>

LasDen
nevetés közbe sírj...vagy sírás közbe nevess....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

nem tudom, hogy mis sírjak vagy nevessek 😄
Doomista
O
M
G
!

LasDen
basztakurva O_O

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

😮OO
gergely1991
És azt elfelejtettétek hogy kb a 90-es években ide is eljutottak😮
😮,😮O
Érdemes erre is felfigyelni😮

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Narxis
Egyetértek!

smith09
garfield a 80 as években volt roppant népszerû.
Hazánkat is elérte 90 vagy 91 körül a garfiled õrület ami hamar itt is teret hódított. a képregény akkor vastag volt, szinte az egész garfiledból állt. Aztán egyre kevesebb garfiled képsor volt ebben a magazinban és egyre több más. Nem az Orson és barátaira hanem az összes többi futottak még kategóriában lévõ képsorozatra. Marmaduke, Hogar a viking, meg a mitudomén micsoda. Aztán jöttek az ismétlések fekete fehér színben,könyvbe kötve. Utána a képregényben is jöttek az ismétlések, a 80 as és 90 es évekbel, melyek szerintem klasszisokkal jobbak voltak mint a maiak. Igazából annyi pozitívumot látok h kb. 30 év után Jon nem csak polkázik esténként hanem Lizt is tolja hiszen nagynehezen össze jött vele. Remélem folytatódik lesznek új epizódok, de szerintem inkább ezt a vidám 3- 4 kockából álló képsort kellene erõltetni, mert a garfiled film és a garfiled mese könyvek ( garfield és a gonosz mágus stbb.. ) irrdatlanul rossz lett.

Na de akkor is Gafied a no.1, és mi még sok évig akarjuk ezeket a képsorokat olvasni.
Dzsini
A Kázmér és Huba vége úgy jött, hogy a rajzoló úgy gondolta, elmondott mindent, amit ezek között a korlátok között elmondhatott, és ezzel zárta le a képregénysort.

A Peanuts (Snoopy) képregényeket szintén a rajzoló zárta le, nem sokkal halála elõtt úgy határozott, hogy nem kell nélküle továbbvinni a képregényeket. (a sors fintora, hogy az elõzõleg megrajzolt képsorok pontosan 1 nappal Charles M. Schulz halála után futottak ki)

Szerintem a Garfield van akkora üzlet, hogy nem fogják lezárni a képsorokat - valamilyen módon folytatni fogják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

w77d
szerintetek ha Jim Davis már nem tudja/akarja folytatni a Garfield-ot, akkor lesz valami befejezõ rész? és ha igen az szomorú lesz? bár remélem még rohadtul nem aktuális csak úgy emgfordult a fejemben...

Doomista
<#nevetes1><#nevetes1>

látnok 😊

Narxis
szerintem is XD

lol na végre a mai rész jó volt XD(Szerintem)
w77d

Lasagna hét van a fõzõ csatornán

Narxis
lol

Doomista
lol

CharrDen
Köszi, ezeket a szavakat kerestem<#wave>

Dzsini
gondolatolvasó, médium - ilyesmi

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CharrDen

-Liz, lenne kedved eljönni velem vacsorázni?
-Persze!
-És az alatt, hogy "elmenni vacsorázni" ugye másra gondolsz, mint...
-... megenni azt a chipset a teraszon.
-Biztos pszichikus!(Erre nem igazán találtam jobb szót, korán van még<#vigyor>)

HappyHunter
Második legjobb képsor 😄

Be happy. :) Running!

Narxis
😄😄😄😄😄😄😄

CharrDen
Ez most szerintem is nagyon jó lett<#vigyor>

Doomista
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes2>

Sherlock Garfield nyomozásban :-)

😄😄D😄😄DD😄😄DDD
CharrDen

-Teljesen meg vagyok gyõzõdve, hogy Garfield tervez valamit ellenem.
-Ez paranoiásnak tûnik?
-Nem igazán.
-Dehogynem.

RelakS
engem meg a japántól üt meg a guta idõnként. Aztán még ott van az írása 😄

Mondjuk pont egy japán meg egy szingapúri mondta, hogy milyen bonyolult a magyar írás, mikor magyaráztam nekik az ékezeteket, meg az összetett betûket 😄 (a szingapúrinak a nyitva meg a nitva között nem volt különbség <#idiota>)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Doomista
Az is igaz, én felmérésbõl beszéltem, de a sok toldalék miatt nehéz a mi nyelvünk.

#16453: Nem halt ki, az orvostanhallgatók még a mai napig tanulják a latin (szakmai) nyelvet 😄

#16455: U.F.O nyelv 😄

jazzy
Ez egy érdekes dolog, ha valakit közelebbrõl érdekel a Mindentudás Egyetemén belül volt egy nagyon jó elõadás Nádasdy Ádám elõadásában, "Miért változik a nyelv?" címmel, ebben volt ilyesmirõl is szó. Szerintem nagyon érdekes.
Dzsini
pedig jó tud lenni az - a komoly latin grammatika után sokaknak könnyebb más nyelveket megtanulni, megérteni.

dettó 😄 3 évig...
Narxis
Tudom, tanulnom kellett latint, utáltam is mint a ****t... 😄

CattiBrie
És a legkönnyebbek? 😊

[/spam]&#8482;

QuippeR
az elsõ világnak mi a legnehezebb nyelve?

(viccelek, nem megsértõdni.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
nem halt ki, csak nem beszélt elsõ nyelv a Vatikánon kívül 😊 Egyébként pedig a nyugat-európai nyelvekbõl jó néhány utódja van, amelyek megtartottak sok mindent a nyelvbõl, de az olaszt, franciát nem lehet egyszerûbbnek tekinteni, mint a latint. Bevezették pl. a névelõt vagy a "cs", "dzs", "ü", "ö" hangokat, ami a latinban ismeretlen volt. Az alaktant egyszerûsítették, a mondattant (szórendet) bonyolították, lásd francia tagadás.

Ha állításod szerint a nehéz nyelvek kihalnak, és a magyar nehéz, akkor az elmúlt 1000+ évben rég kihalt volna, a latin se bírta tovább 😊

Narxis
A latin annyira nehéz volt, hogy ki is halt.

Dzsini
mi tesz egy (vagy több) ha->akkor szabályt bonyolulttá?
- a kivételek száma (a latinban és a görögben sok kivétel van, az eszperantóban kevés)?
- akkor mi a helyzet a hangok számával (14 magánhangzó, 25 mássalhangzó a budapesti változatban, az angol RP-ben 23 és 24, az oroszban 5 és 26)?
- a szókinccsel (egy átlagos magyar értelmiségi szókincse 60-100ezer közti, az oroszé 160-200ezer, a brit angolé bõven 300ezer felett)?
- az igeidõk számával (a magyarban nincs folyamatos múlt - lásd a vasárnapi képsort, alig van megkülönböztetve a megszámlálható és a megszámlálhatatlan "sok")?
- a személyek/számok rendszerével (a magyarban nincs jelölve a nem - nincs férfi és nõi fõnév, nincs másképp mondva egy ige ha férfi vagy nõ csinálja, viszont még mindig van különbség a magázódás és a tegezõdés között, és megvannak a maradványai az önözésnek és a kendezés(tetszikezés)nek)?

és akkor még bele se mentünk abba, hogy milyen az írása a nyelvnek, és mennyire egyértelmû a leírt szöveg kiejtése (pl. magyarban nagyon, angolban alig)

vagy attól bonyolult, hogy valakinek nehezebb megtanulni, mert az anyanyelve más alapelvekre épít?

a "többi" 5-10ezer közötti nyelv egy része még csak fel sincs dolgozva grammatikailag, hogy a fentiek alapján be lehetne sorolni...
nincs nehezebb meg könnyebb nyelv, másféle szabályokkal rendelkezõ van.

Narxis
Bonyolultabbak a nyelvtani szabályaink a többi nyelvhez képest. 😄

Dzsini
jó kis legenda, igen 😊 (annyira egyéni, hogy kinek mi tesz nehézzé egy nyelvet - ha neked a második legnehezebb, akkor igazad van - nincs rá semmiféle mérési lehetõség)

Doomista
De amúgy jó ez a HD kiterjesztés, szeretek helyesen írni, de nem mindig sikerül. Nem hiába a magyar nyelv a 2. világ legnehezebb nyelve, ha minden igaz.