Garfield képregény
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Hazánkat is elérte 90 vagy 91 körül a garfiled õrület ami hamar itt is teret hódított. a képregény akkor vastag volt, szinte az egész garfiledból állt. Aztán egyre kevesebb garfiled képsor volt ebben a magazinban és egyre több más. Nem az Orson és barátaira hanem az összes többi futottak még kategóriában lévõ képsorozatra. Marmaduke, Hogar a viking, meg a mitudomén micsoda. Aztán jöttek az ismétlések fekete fehér színben,könyvbe kötve. Utána a képregényben is jöttek az ismétlések, a 80 as és 90 es évekbel, melyek szerintem klasszisokkal jobbak voltak mint a maiak. Igazából annyi pozitívumot látok h kb. 30 év után Jon nem csak polkázik esténként hanem Lizt is tolja hiszen nagynehezen össze jött vele. Remélem folytatódik lesznek új epizódok, de szerintem inkább ezt a vidám 3- 4 kockából álló képsort kellene erõltetni, mert a garfiled film és a garfiled mese könyvek ( garfield és a gonosz mágus stbb.. ) irrdatlanul rossz lett.
Na de akkor is Gafied a no.1, és mi még sok évig akarjuk ezeket a képsorokat olvasni.
A Peanuts (Snoopy) képregényeket szintén a rajzoló zárta le, nem sokkal halála elõtt úgy határozott, hogy nem kell nélküle továbbvinni a képregényeket. (a sors fintora, hogy az elõzõleg megrajzolt képsorok pontosan 1 nappal Charles M. Schulz halála után futottak ki)
Szerintem a Garfield van akkora üzlet, hogy nem fogják lezárni a képsorokat - valamilyen módon folytatni fogják.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-Liz, lenne kedved eljönni velem vacsorázni?
-Persze!
-És az alatt, hogy "elmenni vacsorázni" ugye másra gondolsz, mint...
-... megenni azt a chipset a teraszon.
-Biztos pszichikus!(Erre nem igazán találtam jobb szót, korán van még<#vigyor>#vigyor>)
Sherlock Garfield nyomozásban :-)
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
-Teljesen meg vagyok gyõzõdve, hogy Garfield tervez valamit ellenem.
-Ez paranoiásnak tûnik?
-Nem igazán.
-Dehogynem.
Mondjuk pont egy japán meg egy szingapúri mondta, hogy milyen bonyolult a magyar írás, mikor magyaráztam nekik az ékezeteket, meg az összetett betûket 😄 (a szingapúrinak a nyitva meg a nitva között nem volt különbség <#idiota>#idiota>)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
#16453: Nem halt ki, az orvostanhallgatók még a mai napig tanulják a latin (szakmai) nyelvet 😄
#16455: U.F.O nyelv 😄
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
(viccelek, nem megsértõdni.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ha állításod szerint a nehéz nyelvek kihalnak, és a magyar nehéz, akkor az elmúlt 1000+ évben rég kihalt volna, a latin se bírta tovább 😊
- a kivételek száma (a latinban és a görögben sok kivétel van, az eszperantóban kevés)?
- akkor mi a helyzet a hangok számával (14 magánhangzó, 25 mássalhangzó a budapesti változatban, az angol RP-ben 23 és 24, az oroszban 5 és 26)?
- a szókinccsel (egy átlagos magyar értelmiségi szókincse 60-100ezer közti, az oroszé 160-200ezer, a brit angolé bõven 300ezer felett)?
- az igeidõk számával (a magyarban nincs folyamatos múlt - lásd a vasárnapi képsort, alig van megkülönböztetve a megszámlálható és a megszámlálhatatlan "sok")?
- a személyek/számok rendszerével (a magyarban nincs jelölve a nem - nincs férfi és nõi fõnév, nincs másképp mondva egy ige ha férfi vagy nõ csinálja, viszont még mindig van különbség a magázódás és a tegezõdés között, és megvannak a maradványai az önözésnek és a kendezés(tetszikezés)nek)?
és akkor még bele se mentünk abba, hogy milyen az írása a nyelvnek, és mennyire egyértelmû a leírt szöveg kiejtése (pl. magyarban nagyon, angolban alig)
vagy attól bonyolult, hogy valakinek nehezebb megtanulni, mert az anyanyelve más alapelvekre épít?
a "többi" 5-10ezer közötti nyelv egy része még csak fel sincs dolgozva grammatikailag, hogy a fentiek alapján be lehetne sorolni...
nincs nehezebb meg könnyebb nyelv, másféle szabályokkal rendelkezõ van.
ahogy ebbõl sem húz alá semmit:
"- Péter kém, képzeld, mit halottam! Azt, hogy atilla rosszul hal. Tegnap halott valami túl világi zajt, kiderült, hegy csak az ülõ hangja. Úgy megrázta ez az esett, hogy össze is eset. Ez sarkalta õt ara, hogy elmenjen az orvoshoz. Elkísértem a rendelõben, de sokan volt a helységben, még a bejáratott is elállták. A vizsgálat órákig fojt. Nem tudtam megvárni, korában el kelet jönnöm.
- Géz ám, ez semmi! Kiderült az is, hagy atilla lenyelt egy hall szálkát, mert nagyon mohón evet. Igaz, mindig is nagyon szeretet enni.
- Szegény embert sok baj súlyt. A sors csak néha álld, inkább ossza a csapásokat, és rád bízza, hogy old meg. Egyel több fagy kevesebb gong, mar alig számít.
- Sajnos mennem kel.
- Meny csak nyugodtan, menny. A halhús mellet pedig mindig egyel kenyért, mert az le viszi a szálka.
- Ne feled, hogy minden más képen történt, az elõbb mondottak csak áll hírek voltak! Az egész Dumát oszt el 5 - el!"
ne bízd rá magad egy szóellenõrzõ programra.