Garfield képregény
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
És a Garfield csokira?
2. os koromban mekkorát buliztak arra a kazira. 😄
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
-Jó éjszakát Liz!
-Jó éjszakát John!
-Nem tudom megcsókolni ha figyelsz, Garfield.
-Addig tudok maradni, ameddig szeretnéd, Liz.<#mf1>#mf1>
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Hazánkat is elérte 90 vagy 91 körül a garfiled õrület ami hamar itt is teret hódított. a képregény akkor vastag volt, szinte az egész garfiledból állt. Aztán egyre kevesebb garfiled képsor volt ebben a magazinban és egyre több más. Nem az Orson és barátaira hanem az összes többi futottak még kategóriában lévõ képsorozatra. Marmaduke, Hogar a viking, meg a mitudomén micsoda. Aztán jöttek az ismétlések fekete fehér színben,könyvbe kötve. Utána a képregényben is jöttek az ismétlések, a 80 as és 90 es évekbel, melyek szerintem klasszisokkal jobbak voltak mint a maiak. Igazából annyi pozitívumot látok h kb. 30 év után Jon nem csak polkázik esténként hanem Lizt is tolja hiszen nagynehezen össze jött vele. Remélem folytatódik lesznek új epizódok, de szerintem inkább ezt a vidám 3- 4 kockából álló képsort kellene erõltetni, mert a garfiled film és a garfiled mese könyvek ( garfield és a gonosz mágus stbb.. ) irrdatlanul rossz lett.
Na de akkor is Gafied a no.1, és mi még sok évig akarjuk ezeket a képsorokat olvasni.
A Peanuts (Snoopy) képregényeket szintén a rajzoló zárta le, nem sokkal halála elõtt úgy határozott, hogy nem kell nélküle továbbvinni a képregényeket. (a sors fintora, hogy az elõzõleg megrajzolt képsorok pontosan 1 nappal Charles M. Schulz halála után futottak ki)
Szerintem a Garfield van akkora üzlet, hogy nem fogják lezárni a képsorokat - valamilyen módon folytatni fogják.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
-Liz, lenne kedved eljönni velem vacsorázni?
-Persze!
-És az alatt, hogy "elmenni vacsorázni" ugye másra gondolsz, mint...
-... megenni azt a chipset a teraszon.
-Biztos pszichikus!(Erre nem igazán találtam jobb szót, korán van még<#vigyor>#vigyor>)
Sherlock Garfield nyomozásban :-)
-Teljesen meg vagyok gyõzõdve, hogy Garfield tervez valamit ellenem.
-Ez paranoiásnak tûnik?
-Nem igazán.
-Dehogynem.
Mondjuk pont egy japán meg egy szingapúri mondta, hogy milyen bonyolult a magyar írás, mikor magyaráztam nekik az ékezeteket, meg az összetett betûket 😄 (a szingapúrinak a nyitva meg a nitva között nem volt különbség <#idiota>#idiota>)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
#16453: Nem halt ki, az orvostanhallgatók még a mai napig tanulják a latin (szakmai) nyelvet 😄
#16455: U.F.O nyelv 😄
(viccelek, nem megsértõdni.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Ha állításod szerint a nehéz nyelvek kihalnak, és a magyar nehéz, akkor az elmúlt 1000+ évben rég kihalt volna, a latin se bírta tovább 😊
- a kivételek száma (a latinban és a görögben sok kivétel van, az eszperantóban kevés)?
- akkor mi a helyzet a hangok számával (14 magánhangzó, 25 mássalhangzó a budapesti változatban, az angol RP-ben 23 és 24, az oroszban 5 és 26)?
- a szókinccsel (egy átlagos magyar értelmiségi szókincse 60-100ezer közti, az oroszé 160-200ezer, a brit angolé bõven 300ezer felett)?
- az igeidõk számával (a magyarban nincs folyamatos múlt - lásd a vasárnapi képsort, alig van megkülönböztetve a megszámlálható és a megszámlálhatatlan "sok")?
- a személyek/számok rendszerével (a magyarban nincs jelölve a nem - nincs férfi és nõi fõnév, nincs másképp mondva egy ige ha férfi vagy nõ csinálja, viszont még mindig van különbség a magázódás és a tegezõdés között, és megvannak a maradványai az önözésnek és a kendezés(tetszikezés)nek)?
és akkor még bele se mentünk abba, hogy milyen az írása a nyelvnek, és mennyire egyértelmû a leírt szöveg kiejtése (pl. magyarban nagyon, angolban alig)
vagy attól bonyolult, hogy valakinek nehezebb megtanulni, mert az anyanyelve más alapelvekre épít?
a "többi" 5-10ezer közötti nyelv egy része még csak fel sincs dolgozva grammatikailag, hogy a fentiek alapján be lehetne sorolni...
nincs nehezebb meg könnyebb nyelv, másféle szabályokkal rendelkezõ van.