Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
nevetés közbe sírj...vagy sírás közbe nevess....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

nem tudom, hogy mis sírjak vagy nevessek 😄
Doomista
O
M
G
!

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

LasDen
basztakurva O_O

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

😮OO
gergely1991
És azt elfelejtettétek hogy kb a 90-es években ide is eljutottak😮
😮,😮O
Érdemes erre is felfigyelni😮

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Narxis
Egyetértek!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

smith09
garfield a 80 as években volt roppant népszerû.
Hazánkat is elérte 90 vagy 91 körül a garfiled õrület ami hamar itt is teret hódított. a képregény akkor vastag volt, szinte az egész garfiledból állt. Aztán egyre kevesebb garfiled képsor volt ebben a magazinban és egyre több más. Nem az Orson és barátaira hanem az összes többi futottak még kategóriában lévõ képsorozatra. Marmaduke, Hogar a viking, meg a mitudomén micsoda. Aztán jöttek az ismétlések fekete fehér színben,könyvbe kötve. Utána a képregényben is jöttek az ismétlések, a 80 as és 90 es évekbel, melyek szerintem klasszisokkal jobbak voltak mint a maiak. Igazából annyi pozitívumot látok h kb. 30 év után Jon nem csak polkázik esténként hanem Lizt is tolja hiszen nagynehezen össze jött vele. Remélem folytatódik lesznek új epizódok, de szerintem inkább ezt a vidám 3- 4 kockából álló képsort kellene erõltetni, mert a garfiled film és a garfiled mese könyvek ( garfield és a gonosz mágus stbb.. ) irrdatlanul rossz lett.

Na de akkor is Gafied a no.1, és mi még sok évig akarjuk ezeket a képsorokat olvasni.
Dzsini
A Kázmér és Huba vége úgy jött, hogy a rajzoló úgy gondolta, elmondott mindent, amit ezek között a korlátok között elmondhatott, és ezzel zárta le a képregénysort.

A Peanuts (Snoopy) képregényeket szintén a rajzoló zárta le, nem sokkal halála elõtt úgy határozott, hogy nem kell nélküle továbbvinni a képregényeket. (a sors fintora, hogy az elõzõleg megrajzolt képsorok pontosan 1 nappal Charles M. Schulz halála után futottak ki)

Szerintem a Garfield van akkora üzlet, hogy nem fogják lezárni a képsorokat - valamilyen módon folytatni fogják.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

w77d
szerintetek ha Jim Davis már nem tudja/akarja folytatni a Garfield-ot, akkor lesz valami befejezõ rész? és ha igen az szomorú lesz? bár remélem még rohadtul nem aktuális csak úgy emgfordult a fejemben...

Doomista
<#nevetes1><#nevetes1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

látnok 😊

Narxis
szerintem is XD

lol na végre a mai rész jó volt XD(Szerintem)
w77d

Lasagna hét van a fõzõ csatornán

Narxis
lol

Doomista
lol

CharrDen
Köszi, ezeket a szavakat kerestem<#wave>

Dzsini
gondolatolvasó, médium - ilyesmi

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CharrDen

-Liz, lenne kedved eljönni velem vacsorázni?
-Persze!
-És az alatt, hogy "elmenni vacsorázni" ugye másra gondolsz, mint...
-... megenni azt a chipset a teraszon.
-Biztos pszichikus!(Erre nem igazán találtam jobb szót, korán van még<#vigyor>)

HappyHunter
Második legjobb képsor 😄

Be happy. :) Running!

Narxis
😄😄😄😄😄😄😄

CharrDen
Ez most szerintem is nagyon jó lett<#vigyor>

Doomista
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes2>

Sherlock Garfield nyomozásban :-)

😄😄D😄😄DD😄😄DDD
CharrDen

-Teljesen meg vagyok gyõzõdve, hogy Garfield tervez valamit ellenem.
-Ez paranoiásnak tûnik?
-Nem igazán.
-Dehogynem.

RelakS
engem meg a japántól üt meg a guta idõnként. Aztán még ott van az írása 😄

Mondjuk pont egy japán meg egy szingapúri mondta, hogy milyen bonyolult a magyar írás, mikor magyaráztam nekik az ékezeteket, meg az összetett betûket 😄 (a szingapúrinak a nyitva meg a nitva között nem volt különbség <#idiota>)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Doomista
Az is igaz, én felmérésbõl beszéltem, de a sok toldalék miatt nehéz a mi nyelvünk.

#16453: Nem halt ki, az orvostanhallgatók még a mai napig tanulják a latin (szakmai) nyelvet 😄

#16455: U.F.O nyelv 😄

jazzy
Ez egy érdekes dolog, ha valakit közelebbrõl érdekel a Mindentudás Egyetemén belül volt egy nagyon jó elõadás Nádasdy Ádám elõadásában, "Miért változik a nyelv?" címmel, ebben volt ilyesmirõl is szó. Szerintem nagyon érdekes.
Dzsini
pedig jó tud lenni az - a komoly latin grammatika után sokaknak könnyebb más nyelveket megtanulni, megérteni.

dettó 😄 3 évig...
Narxis
Tudom, tanulnom kellett latint, utáltam is mint a ****t... 😄

CattiBrie
És a legkönnyebbek? 😊

[/spam]&#8482;

QuippeR
az elsõ világnak mi a legnehezebb nyelve?

(viccelek, nem megsértõdni.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
nem halt ki, csak nem beszélt elsõ nyelv a Vatikánon kívül 😊 Egyébként pedig a nyugat-európai nyelvekbõl jó néhány utódja van, amelyek megtartottak sok mindent a nyelvbõl, de az olaszt, franciát nem lehet egyszerûbbnek tekinteni, mint a latint. Bevezették pl. a névelõt vagy a "cs", "dzs", "ü", "ö" hangokat, ami a latinban ismeretlen volt. Az alaktant egyszerûsítették, a mondattant (szórendet) bonyolították, lásd francia tagadás.

Ha állításod szerint a nehéz nyelvek kihalnak, és a magyar nehéz, akkor az elmúlt 1000+ évben rég kihalt volna, a latin se bírta tovább 😊

Narxis
A latin annyira nehéz volt, hogy ki is halt.

Dzsini
mi tesz egy (vagy több) ha->akkor szabályt bonyolulttá?
- a kivételek száma (a latinban és a görögben sok kivétel van, az eszperantóban kevés)?
- akkor mi a helyzet a hangok számával (14 magánhangzó, 25 mássalhangzó a budapesti változatban, az angol RP-ben 23 és 24, az oroszban 5 és 26)?
- a szókinccsel (egy átlagos magyar értelmiségi szókincse 60-100ezer közti, az oroszé 160-200ezer, a brit angolé bõven 300ezer felett)?
- az igeidõk számával (a magyarban nincs folyamatos múlt - lásd a vasárnapi képsort, alig van megkülönböztetve a megszámlálható és a megszámlálhatatlan "sok")?
- a személyek/számok rendszerével (a magyarban nincs jelölve a nem - nincs férfi és nõi fõnév, nincs másképp mondva egy ige ha férfi vagy nõ csinálja, viszont még mindig van különbség a magázódás és a tegezõdés között, és megvannak a maradványai az önözésnek és a kendezés(tetszikezés)nek)?

és akkor még bele se mentünk abba, hogy milyen az írása a nyelvnek, és mennyire egyértelmû a leírt szöveg kiejtése (pl. magyarban nagyon, angolban alig)

vagy attól bonyolult, hogy valakinek nehezebb megtanulni, mert az anyanyelve más alapelvekre épít?

a "többi" 5-10ezer közötti nyelv egy része még csak fel sincs dolgozva grammatikailag, hogy a fentiek alapján be lehetne sorolni...
nincs nehezebb meg könnyebb nyelv, másféle szabályokkal rendelkezõ van.

Narxis
Bonyolultabbak a nyelvtani szabályaink a többi nyelvhez képest. 😄

Dzsini
jó kis legenda, igen 😊 (annyira egyéni, hogy kinek mi tesz nehézzé egy nyelvet - ha neked a második legnehezebb, akkor igazad van - nincs rá semmiféle mérési lehetõség)

Doomista
De amúgy jó ez a HD kiterjesztés, szeretek helyesen írni, de nem mindig sikerül. Nem hiába a magyar nyelv a 2. világ legnehezebb nyelve, ha minden igaz.

Dzsini
bocsánat, kimaradt egy "is" - természetesen értelmes.

Doomista
Egybe már nem is értelmes? 😄

Dzsini
a cukor mentes külön szavanként értelmes, úgyhogy abba nem fog belekötni egyetlen szövegellenõrzõ sem 😊

ahogy ebbõl sem húz alá semmit:

"- Péter kém, képzeld, mit halottam! Azt, hogy atilla rosszul hal. Tegnap halott valami túl világi zajt, kiderült, hegy csak az ülõ hangja. Úgy megrázta ez az esett, hogy össze is eset. Ez sarkalta õt ara, hogy elmenjen az orvoshoz. Elkísértem a rendelõben, de sokan volt a helységben, még a bejáratott is elállták. A vizsgálat órákig fojt. Nem tudtam megvárni, korában el kelet jönnöm.

- Géz ám, ez semmi! Kiderült az is, hagy atilla lenyelt egy hall szálkát, mert nagyon mohón evet. Igaz, mindig is nagyon szeretet enni.

- Szegény embert sok baj súlyt. A sors csak néha álld, inkább ossza a csapásokat, és rád bízza, hogy old meg. Egyel több fagy kevesebb gong, mar alig számít.

- Sajnos mennem kel.

- Meny csak nyugodtan, menny. A halhús mellet pedig mindig egyel kenyért, mert az le viszi a szálka.

- Ne feled, hogy minden más képen történt, az elõbb mondottak csak áll hírek voltak! Az egész Dumát oszt el 5 - el!"

ne bízd rá magad egy szóellenõrzõ programra.

Doomista
cukormentes*
oldalad*

segítség

CharrDen
Na a magyar fordításom nyelvtanilag elég rossz lett, de most már mindegy<#falbav>

CharrDen

-Csináltam neked cukor mentes kekszeket.
-Mazsolákkal!
-Mindig megvolt ez a sötét oldalod?

végre vmi lvl up volt jim nek xD
Második kockán Garfield már látja..😄😄DD
Narxis
Na de Jon! Hogy vezethetsz ilyen figyelmetlenül? 😮

Doomista
ikszdélol2azötödiken