126
Flipperjátékok
 • Game Hunter
  #126
  Dream Pinball 3D
 • Game Hunter
  #125
  Pure Pinball 2.0 Redux FULL Rar Pass: [email protected]
 • Game Hunter
  #124
  Itt
 • mila69en
  #123
  emulén fent van:)
 • Jazzman32100
  #122
  Hali!!

  Látom elég kihalt a topic. Sebaj, nem tudja vki honnan tudnám megszerezni a SlamTilt - Resurrection-t?? Mert régen jácottam vele csak eltűnt a cd-m
  PLS help!!!
  anczu
 • Kaszi46
  #121
  Sziasztok!

  Mi a különbség a visual pinball, és a vpinmame között? vagy mi ez a vpinmame? neten már többször belebotlottam mindkettőbe, de nem értem mi a különbség.

  találtam egy jó torrent oldalt! emulátoros cuccok, és játékROM torrentek vannak rajta, visual pinballhoz, pl nemrég raktak fel egy 10Gb-os rom csomagot. . van még mame psx atari c64stb.. regelni kell hogy tag lehess4 a címe:http://full.pleasuredome.org.uk/
 • baracsi
  #120
  menü billentyűk (magyar billentyűzet esetén)

  ö: ENTER (2x kell lenyomni a menü aktiválásához)
  7: visszalépés
  8/9: lépkedés a menüpontok között

  a golyók számát az Adjustment/Standard adjustment menüpontban lehet állítani
 • Sheltem
  #119
  Hehe látom van aki még flipperezik :)

  Futurepinball azóta sem digitális szal szerintem felejtős.
 • baracsi
  #118
  nekem sikerült átállítani 5 golyósra, mivel nem játszottam már rég vele nem emlékszem pontosan, de a 7/8/9 billentyűkkel kell valahogy mászkálni a ROM menüjében (amikor már fut a flipper) és azon belül lesz golyószámra vonatkozó információ (még gyerekkoromban láttam egyszer ilyen konfigurálást, amikor beizzították nálunk a Twilight Zone-t, bele is szerettem egyből)
 • Sheltem
  #117
  Nah érdemes elolvasni Kurt hozzászólását a témához(ő az egyik legjobb vpinball asztal maker weboldala: http://www.scapinosvpins.com/home.shtm).

  Author: Kurt
  Date: 10/11/2005 3:51 pm PDT

  If they add a VPM type emulation the you could do the advanced DMD tables. You could probably do them now in FP, but you would have a heck of a time getting the score to show up in the DMD window, as well as the animations.

  From what I read of the manual for FP , it should be possible to stack alpha transparent animated reels, which might make it do-able.

  I plan on making FP versions, of all my tables, except for Twilight Zone and Circus Voltaire. When I can figure out the DMD problem then maybe I'll attempt those as well.

  I plan to also continue making VP tables for the forseeable future.

  Kurt
  Aki nem vágja az angolt annak elmondom, hogy az a lényege, hogy jelenleg nincs DMD emuláció(digitális m(?) display) a future pinballban de úgynéz ki lesz és amint kijön a következő verziókban át fogja írni a saját asztalait(Twilight Zone(!), Circus Voltaire) Future Pinball alá.
  Szóval türelem :)
  Amúgy tegnap este volt egy szabad fél órám és toltam a hungry dead pályával meg a sonic 2vel hát szuper mind2 még animációk nélkül is
 • mila69en
  #116
  persze még egyenlőre mert nincs sok asztal a future-hoz meg nem tom nekem olyan csupasznak tűnnek a future asztalai tök üres az egész de majd idővel ha készűlnek hozzá az asztalok akkor már mást fogok mondani:DDDDD
 • Sheltem
  #115
  "Komolyabb" Majd meglátod mekkorát tévedsz ;)
 • Sheltem
  #114
  A nézet fix benne(A future pinballban 5 nézet van).
  A kijelzőt simán húzhatod egérrel oda ahova akarod(én fent-középre szoktam a helyére:D)
 • mila69en
  #113
  végre működik a visual pinball azért ez komolyabb mint a fture pinball ááá geciyóóóó pont azon az sztalon játszok most ami nem messze tőlünk az eggyik kocsmába van:DDDDD csontra ugyanaz nagyon állat
 • Kaszi46
  #112
  lenne még 2 kérdésem. visual pinbalban fix a nézet, vagy lehet állítani? a kijelzőt a bal felső sarokbol el lehet máshova?
 • Kaszi46
  #111
 • Sheltem
  #110
  Írtam Chrisnek ez ügyben, remélem válaszol és megnyugtat minket :)
 • Kaszi46
  #109
  azt lehet tudni hogy készünek a visual pinballos asztalok hozzá?
 • Kaszi46
  #108
  úgy legyen, remélem minél hamarabb élvezhetjük a kedvenc asztalokat:) amúgy azt hittem 2004 végén jött ki, azért is kerestem az uj asztalokat hozzá
 • Sheltem
  #107
  Nézd egy olyan asztalhoz idő kell aminél nem "csak" az asztalt kell megcsinálni, hanem a digitális kijelzőt is(missionok, video mode stb.).
  Mivel a future pinball október végén jött ki nem hiszem, hogy volt idő ilyesmire.
  Jelenleg nincsenek meg ezek az asztalok amiket írsz(1990 utáni asztalok egyébként ilyenek), de szerintem csak idő kérdése.
 • Kaszi46
  #106
  nagyon jó ez a flipper. ha jól gondolom ugyanazon az elven megy mint a visual pinball, csak fullosabb :) ehhez nincsenek meg a klasszikus asztalok mint pl t2, indy j., meg hasonlók?
 • Sheltem
  #105
  Csak azért nincs, mert az nem "valós" flipperasztal. A valós asztalok 90%ának van 3ds konverziója. Kivétel a 2005 ös asztalok(Pl Elvis).
  Egyébként a Pinball Fantasies király volt annakidején ;) énis szerettem.
 • MrTressy
  #104
  kár hogy stones'n'bones nincsen 3dsben
 • mila69en
  #103
  tényleg durva nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen komoly:D bár nekem aza vizual-os is tetszik csak sajna az nem akar mükszeni pár perc után kilép
 • Sheltem
  #102
  Nagyon durva egyébként...Full realisztikus, ha eltekintek, hogy monitor van előttem olyan mintha tényleg flippereznék. F3 as nézet brutálisan szép(csak játszhatatlan), de érdemes megnézni minden asztalt úgyis. :D
 • mila69en
  #101
 • Sheltem
  #100
  http://www.vp-originals.com/dload.php?action=category&cat_id=13
  Itt vannak az első táblák ez egy eléggé új dolog (október végén jött ki) így még "csak" 13 tábla van (+1-2 másik siteokon).
 • totya24
  #99
  mintha a fórumban írkálnának új táblákról...
 • mila69en
  #98
  és késsz táblákat nem lehet hozzá valahonnan szerezni? az oldalon nem látok eggyet se

  úgy mint ahoz a másik pinball emuhoz(asszem valami visual pinball vagy mi a neve) az is jó csak sajna nekem mindíg kifagy:( pedig ahoz rengeteg tábla van
 • mila69en
  #97
  vááá ez geciyo thx..
 • Sheltem
  #96
  www.futurepinball.com
 • mila69en
  #95
  pls mondjatok jo flipperes gammát valami olyasmit amibe több asztal is van(ha nincs benn több azse baj:DD)thx.
 • ReTeK
  #94
  szinvonala vagy a grafikája ?
  (Party Land - jufulditszákör erre még mindíg emléxek gondolom még jó sokan rajtam kívül)
 • abonyitomz
  #93
  Azért felfedezhető mennyit fejlődött a flipper szinvonala:

  Régi idők:  Jelen:

 • abonyitomz
  #92
  fel ám ! :)

  kétségtelenül a számítógép legjobb játékai a megunhatatlan flipperek
 • Sheltem
  #91
  Nocsak még a végén feléled a kedvenc topicom
 • abonyitomz
  #90
  Hali!

  Honnan lehetne letölteni az ADVENTURE PINBALL nevű jétékot , esetleg megvásárolni ???
 • leon465
  #89
  Hello!
  Nem tudja valaki hogy honnan lehetne letölteni
  a 3D ultra Pinball Thrillride-ot?
 • HELPer
  #88
  Nem kell káromkodni! Nem illik! :-)
 • HELPer
  #87
  Hol vannak már a szépemlékű nyolcvanas évek, amikor az ország összes, magára valamit is adó kiskocsmájának sarkában állt egy-egy flipperasztal! Sőt, elmúltak már a ’90-es évek is, az Epic MegaGames és a 21st Century nevével fémjelzett számítógépes flipperjátékok virágkora, olyan kedvencekkel, mint az Epic Pinball, vagy a Pinball Fantasies. A téma végleg feledésbe merülni látszott, mígnem a minőségi játékairól ismert svéd Iridon bejelentette, hogy néhány magyar srác összeütötte számunkra minden idők egyik legjobb flipperjátékát.

  Vissza a gyökerekhez!

  A flipperjátékok fejlődését jól elkülöníthető szakaszokra bonthatjuk. A legelső példányokat hamar felváltották az egy képernyőnél nagyobb, fel-le scrollozó, több asztalt is tartalmazó játékok. Ezután jöttek az elsőre visszalépésnek tűnő, mindössze egyetlen asztalt használó, ám rendkívül kidolgozott, nem ritkán kerettörténettel operáló, változatos sémákra épülő sorozatok, sokszor 3D-ben. Majd néhány éves, a mostani helyzethez kísértetiesen hasonlító néma csönd következett, amikor nem jelent meg semmi említésre érdemes a témában. Mikor minden végleg veszni látszott, és a legelvakultabbak már az ősi, szekrénynyi méretű asztalok privát felvásárlását fontolgatták, ismét a magyarok mentették meg a világ becsületét, az A.S.K. legényei előbb Ball Adventures néven sokkolták a stílus kiéhezett rajongóit, majd a játék elnyerve végleges címét, Pure Pinball néven nyűgözte le a publikumot. Sajnos nem szabad elmenni a tény mellett, hogy a gyökerekhez való visszatérésnek van egy pici negatív vonatkozása is: a játék kizárólag billentyűzetről játszható, gamepad támogatás nincsen. Persze a billentyűk között a szokásos golyókilövés és karmozgatás mellett megtaláljuk az asztal löködésére használatos gombokat is.

  Leg… leg… leg…

  Szóval ott tartottunk, hogy a játék lenyűgöző. Hogy mivel érte el mindezt? A fiúk felismerték, hogy egyetlen asztal – légyen az akármilyen kidolgozott, tartalmas és élvezetes – nem képes kielégíteni az igényeket, mindig bennünk marad az „ezért az egy asztalért adjak ki ennyi pénzt!?” jellegű rossz szájíz. Ezért aztán a Pure Pinball rögtön három golyóterelgető helyet biztosít számunkra, természetesen teljesen 3D-ben bemutatva azokat. Hogy a legapróbb részleteket is visszatükröző, tükörfényesre polírozott golyó látványát kellően gusztálhassuk, valamint hogy a táblánkénti 100 000 feletti poligonszámot minden irányból számolgathassuk, összesen 12-féle (F1-F12 gombok) kameranézet került a játékba! A csodálatos külsőnek persze ára van, flipperjátéknak soha nem kellett még ilyen erős hardver, igaz ezért T&L támogatású, DirectX 9-es effekteket kapunk. Oké, azt már látjuk, hogy a Pure Pinball a legszebb, most nézzük mitől ez a legjátszhatóbb a kategóriában! Mindhárom asztal rengeteg különleges trükköt, rejtett extrát, felfedezhető útvonalat és egyéb bónuszt tartalmaz. Kezdetben csak kapkodni fogjuk a fejünket a rámpák, hidak, érzékelők, ütközők szövevényes útvesztői láttán. Mindezek jelentős mértékben képesek befolyásolni pontgyűjtési hatékonyságunkat, lévén minden egyes érintés, minden tárgy, amihez a golyó hozzáér, értékes pontokat ad. Persze az igazán zsíros bónuszok a különféle kombók megtalálásával és gyors egymás utáni (kombó, dupla kombó, tripla kombó, szuper kombó) kivitelezésével érhetőek el.

  Csak játssz és élvezd!

  Az asztalok meglehetősen játékosbarát kivitelezésűek: a plusz flipperkarok, a 2-4 labdát egyszerre megjátszó multiball mód – amely esetben automatikusan a teljes asztal nézetére vált a játék –, az asztal témájához kapcsolódó extra, ám időlimites (cserébe rettentő kaszálást biztosító) pontgyűjtő jackpot módok mellett a flipperezők ősi ellenségeként számontartott, könnyen bekövetkező gyors pályaelhagyás is korrekten kompenzálva lett. Ha kezdés után 30 másodpercen belül az ütőink között csúszik át az a nyüves golyóbis, bizton számíthatunk egy ajándék játékra, míg az oldalsó pályaelhagyási pontokat – és idegrendszerünket – zárófedelekkel és visszaütő rugóval védelmezi a program. A fizikai modellezés igen aprólékos módon vizsgálja a golyóra ható különféle erőhatásokat, ráadásul még multiball módban is képes másodpercenként 1500 alkalommal a mintavételre. A már említett kameranézetek között a klasszikus scrollozós, és a jól ismert teljes felülnézeti kép mellet golyókövető és nagytotál beállításokat is találunk (utóbbiak persze inkább látványosak, mintsem a könnyű kezelhetőségről lennének híresek).

  Asztalterítők

  Az említett három flipperasztal egyike a kiadó egy korábbi autóversenyzős játékáról, az Excessive Speedről kapta a nevét, ennek megfelelően közlekedési táblákat, depót és autókat tartalmaz minden mennyiségben. A második téma a háború (World War), ezt az asztalt tankokkal, katonákkal, bunkerekkel és repülőgépekkel díszítették fel; míg az utolsó pálya a Runaway Train névre hallgató vadnyugati helyszín, ennek megfelelően vonatok, szemaforok és vízpumpák tarkítják. A látvány mellett érdemes megemlíteni a hangokat is, hiszen minden pályához külön hangzásvilág tartozik, ráadásul az elérhető extra módok újabb egyéni zenei aláfestéseket kaptak. Ezekhez jön még a szintén pályánként egyedi hangeffektek garmadája, amik igencsak feldobják az amúgy sem utolsó hangulatot. A terepasztal-utánérzésű vonatos helyszínen mozdony füttyög és kerekek zakatolnak, a versenypályán motor visít és fék csikorog, míg a háború közepén golyók fütyülnek és robbanások rázzák a levegőt – sőt időnként még a szakaszvezetők parancsait is hallhatjuk.

  Jackpot!

  Egyszerű alapötlete ellenére a flipper élt, él és élni fog. A golyó bűvöletébe könnyű bekerülni, és amikor mindezt olyan minőségben tálalják elénk, ahogyan azt a Pure Pinball teszi, a siker és a hosszú játékidő elkerülhetetlen. Elképesztő szépsége, realisztikus mozgásai, és részletes, ötletesen kidolgozott pályái mellett ráadásul még magyar nyelvű is… hát kell ennél több?

  Forrás pcguru és ezt a gamét adják a teljes játéknak!