Star Trek Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Xbluereaper
Én nem tudom mi számít hivatalosan a star trek univerzum részének, de a cryptic írói egyeztettek a film író és rendezõ gárdájával, hogy ne legyen ellentmondás. Tehát a ST 2009, a Countdown és a STO passzolnak egymáshoz - elméletileg.

startrekonline.hu

Ja mondjuk most nezem a datumot, a film elobb kesz volt 😊

REAL MADRID

Pontosan erre gondolok - ez annak az elõzménye, amikor Spock visszamegy a múltba.

REAL MADRID

[NST]Cifu
Nem az. A Cryptik találta ki. Semmi köze nincs az új filmhez, hiszen az új film a TOS idõszak (Kirk, Spock, McCoy), míg a játék Nemesis (TNG/DS9, VOY idõszak (Picard & Co.), az elõzõ mozifilm) után játszódik 30 évvel...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Xbluereaper
Szerintem nem lesz választék. Mindig a saját szintednek megfelelõ hajó lesz a legoptimálisabb. Romulán hajód úgy sem lehet, csak föderációs vagy klingon attól függõen, hogy a játék elején melyik oldalt választod.

startrekonline.hu

Ja most olvasom, hogy ennek a háttértörténeteknek köze van az új filmhez tehát gondolom hivatalos.

REAL MADRID

Az játék elõzmény idõvonala az hivatalos a ST univerzumhoz, vagy csak a Cryptic stúdió kitalációja?

Lehet hülye kérdés de érdekel 😄

REAL MADRID

[NST]Cifu
Miért? Nekiállsz majd gyûjteni a hajókat? Az lesz a cél, hogy minél több hajót szerez meg, építs meg?

Remélem nem. Hülyén nézne ki, ha itt is egy hangárra való föderációs hajód lenne, és mindig azzal mész, amelyik épp alkalmasabb a küldetésre, a'la Eve Online. Rohadtul nem illene az ST hangulatába.

XenHai
Egyébként minél nagyobb a választék annál jobb a "játékélmény" és a játék idõ is.
Legyenek bizony. Inkább, mint ilyen sosemlátott fan-made torzszülöttek...
[NST]Cifu
Ezzel az erõvel akkor Excelsior osztályú föderációs és D7 osztályú Klingon hajók is legyenek bene? 😊

mert akkor mindenki azzal a haJóval nyomulna
XenHai
De egyébként attól még hogy a Scimitar túl erõs volt ...Ez alapján miért ne lehetne belõle 1 osztályt csinálni csak a tahion ágyú nélkül meg 1-2 gyengítéssel aztán meg ki tudja ,hogy a fedes halyók milyen erõsek itt az NX-91001 gondolok.
XenHai
A romulán hajók felépítése nekem is jobban be jön.
Scimatar egy wtfpwn tulerositett cucc volt csak és kizárólag azert hogy az E méltó véget érhessen vele szemben. Nem engedhetjuk a fold kozelebe mert oneshotolja az egesz lakossagot stilusban...

D'deridex meg igenis legyen benne mar csak az en kedvemert is ha masert nem tekintve hogy a kedvenc hajoosztalyom az ST univerzumban 😄

XenHai
Egyébként attól még ,hogy a hajó marad kap 1 fegyvert meg 1 újabb genecácios shildet és már mehet is a front vonalba ,azért nem kicsik ezek a rom hajók.Egyébként én azért a rémán hajókat nem írnám le pl 1 Scimitar szályú madarat....
XenHai
Romulán 4 ever !Nekem a romulán hajók mindig is jobban bejöttek.
Igen érdekes, hogy D'deridex osztályú romulán hajók lesznek a játékban. Kissé idejétmúlt, de azért remélem lesz másfajta is.

REAL MADRID

ja és ez még nem is az új nemezis féle 😄
Hehehe... Jópofa, hogy a Föderációs hajók rohadt sokat fejlõdtek, míg a romulán hajó semmit sem változott 😄
akyyy
új képek
ittene

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

[NST]Cifu
Nem. Ki ne merjék adni, amíg be nem fejezték. Nem kell még egy Age of Conan & Co...

Khabbas
Csak lenne már itt 😊

Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870

finaltrekker
Új képek megint.
Még mindig színes, de már nem igazán cartoon stílus. Kíváncsi leszek a végeredményre, szerintem pár hónap és már rendes gameplay videókat is láthatunk.

www..KALOZOK.com

Klingon térdén az a kiálló izé nagyon hatásos, fõleg hogy másik lábával térdel 😄

REAL MADRID

na akkor ki kell bírnunk mé egy évet :\
[NST]Cifu
Remélem nem az Amazon.com és hasonló oldalakon fellelhetõ elõrendelési adatokra próbálsz építeni. 😊

Xbluereaper
Már lehet elõrendelni és ekkortól szállítják ki: 2010. 01. 26 Tehát gondolom január környékén.

startrekonline.hu

[NST]Cifu
MMO-k terén akkor példának ott a Warhammer Online. 😊
Amúgy ne feledjük, hogy a fejlesztõ már változott 1x, és még csak kb. másfél éves fejlesztési perióduson vannak túl.

PLaci
Duke Nukem Forever 😄

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

rosszabb lesz már mint a stalker 😄
[NST]Cifu
Semmi. A feltételezések szerint 2010.

bazz, még mindig semmi hír a megjelenési idõpontról?
[NST]Cifu
Köszönöm. Live Long and Prosper neked is. 😊

Fenrir
Ha már itt kívántak:

Boldog szülinapot!

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
LLaP, stílusosan. 😊

Herold
HBD! <#pias>

[Jakuza]
Hat nekem ezek nem tunnek ingame screenshotoknak, inkabb tanulmanykepeknek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Xbluereaper
A mostani 4 újabb screenshotot nézve, kezd beállni egyfajta egyensúly, se nem realisztikus, se nem rajzfilmes. Szerintem hangulatosak😊

startrekonline.hu

[NST]Cifu
A klingonos kép még bejön, a többi olyan semmilyen. :S

A videó kicsit megosztóra sikerült. Annak örülök, hogy igyekeznek minél több választási lehetõséget belevinni, annak viszont nem, hogy plusz fajokkal szórakoznak. Inkább legyen maréknyi faj, de sok választási lehetõség (pl. a Klingon házak rendesen kidolgozva). Ami még inkább zavar, az a grafika milyensége - én továbbra is azt mondom, hogy ez már 2009-ben is kevés... :S

Xbluereaper
Pedig lesz, ezt még augusztusban leszögezték😊

startrekonline.hu

Remélem nem lesz ilyen, egy karakternél több faj jellegzetessége.

REAL MADRID

Xbluereaper
Karakterválasztás videó a Nyew Yorki Comic Conról.

startrekonline.hu

Xbluereaper
Cifu, ezek neked valóak, borongósak mint az EVE:
[url="http://startrekonline.scifi.hu/e107_plugins/my_gallery/Gallery/Galeria/screenshots2/star_trek_online_32.jpg"]klingon[/url
föderációs
izé

startrekonline.hu

[NST]Cifu
Közös eseményeken (tökmindegy, hogy guild event, war vagy siege) szerintem is az kell, hogy a vezetõk irányítsák a többieket, részben ezért is õk a felettesek, de ezeken az eseményeken kívûl, nincs szükség irányításra, csak a közösség szabályainak betartására, arra semmi szükség, hogy céltalanul valaki a másikat vezesse.

Az, hogy van-e "céltalan" alá/fölé rendeltség, az az adott közösségtõl, társaságtól függ, nem a játéktól. A C/STO-ban is lesznek szvsz majd olyan klánok, amelyek szigorú napiparancs szintjén fognak mûködni, és lesznek olyanok, ahol laza rendszerben fog zajlani az élet - ezt nem a játék szabja meg...

Összességében több mindent csinálhatsz és sokkal változatosabb, mert a karaktereden kívûl a legénységed és a hajód is fejleszteni kell.

Ugyanakkor sokkal kevésbé van szociális élet/interakció a játékosok között, hiszen szorosan semmi sem köti össze õket. Azt sem mondanám, hogy sokkal változatosabb, hiszen az NPC-k és a hajó fejlesztés egy mikromendzsment, ilyen volt pl. az Star Wars Galaxiesban is (pet menedzsment, hajómenedzsment, sõt ott még saját házad is volt, illetve a klánoknak saját városuk volt), ill. az EVE onlineban is (hajófejlesztés, POS építés-menedzsment, stb.). Egy karakterorientált megoldás esetében a hajó és legénységmenedzsment ugyanúgy meg lett volna valószínûleg, csak nem egyéni, hanem klán szinten.

Xbluereaper
CIFU: Az, hogy a közösség hiearchiába van rendezve, alap és szükséges, ezzel együtt az is, hogy a felettes irányítja a közösségben alatta levõket. Ebben egyet értünk. De, hogy ennek mikor és hol van a helye, már nem biztos. Közös eseményeken (tökmindegy, hogy guild event, war vagy siege) szerintem is az kell, hogy a vezetõk irányítsák a többieket, részben ezért is õk a felettesek, de ezeken az eseményeken kívûl, nincs szükség irányításra, csak a közösség szabályainak betartására, arra semmi szükség, hogy céltalanul valaki a másikat vezesse.

A Perpetual STO és a Cryptic STO között pedig tényleg az a különbség, hogy az egyik kizárólag karakter központú, míg a másik gyakorlatilag 2 karakter központú (én a kapitány és én a hajó). A Crypticé szerintem látványosabb, mert miközben(túlozva) ugyan azt a gombot nyomkodod, a hajó látványos környezetben manõverezik, lövöldözik, a legénység átszáll a másik fedélzetére, a hajó teret vált, de ha ehhez épp nincs kedved akkor egy bolygón teheted ugyan ezt, csak hajó helyett a karaktert irányítod. Összességében több mindent csinálhatsz és sokkal változatosabb, mert a karaktereden kívûl a legénységed és a hajód is fejleszteni kell. Ezzel szemben volt a Perpetualos STO, ahol csak a karakter van, a hajó pedig maga a közösség színtere.

Herold: Fölösleges arról beszélni, hogy ki akar közösségben játszani és mennyire akar résztvenni benne és ki az aki a saját útját járja. Ez egy MMO, mindenki klánokba akar rendezõdni és a lehetõ legtöbbet tenni a közösségért úgy, hogy közben õ lesz a legjobb. Ezek az alap motivációk, mint mindenhol.

startrekonline.hu

[NST]Cifu
Tehát nem ugyanaz szerinted, ha egy flottában X wing commander azt mondja neked, hogy így és így szereld fel a hajódat, és utána folyamatosan kövesd a Squad Leader hajóját illetve tedd a dolgod, ha harcra kerül a sor, illetve az, ha a hajó elsõ tisztje utasít mondjuk arra, hogy szereld meg a transportert, majd teszteld le, és ha harcra kerül a sor, akkor az elõzetesen meghatározott poszton jelenj meg, és tedd a dolgod? 😊

Én továbbra is csak annyi különbséget látok, hogy az egyik hajóközpontú, a másik meg karakterközpontú... 😊

Az, hogy valaki parancsol neked, vagy megkér rá már a társaságtól függ. A kettõ között vékony a választóvonal...

Herold
Attól, hogy beállsz egy flottába, még nem leszel a közösség szerves része. A sikerhez összehangolt támadások és szervezettség kell, ehhez pedig hozzátartozik - akár tetszik akár nem -, hogy néha parancsokat kell teljesítened.

[NST]Cifu
Talán sokatokat itt a fórumon a Star Trek iránti régmúltból származó rajongása gátolja meg, hogy észrevegye, SENKI sem (a fejlesztõk - beleérve a programozókat, producereket, írókat és a kiadót) a "valódi" Star Trek világot akarja virtuálisan szimulálni.

Ez az, amit már jópárszor leírtam, a P/STO ezt szerette volna, egy karakter központú ST MMO akart lenni (azt pedig már sose tudjuk meg, hogy mennyire sikerült volna nekik ezt elérni). A C/STO ezzel szemben azt nyújtja, hogy mindenki egy-egy hajót vezet, peteket menedzsel (az NPC-k ugyanis kvázi petek), és flottákban tud együttmûködni, tehát lesz egy hajóközpontú része és egy lesz NPC-kkel operáló 'away team' része.

Nem szólhat arról, hogy melóból hazaérsz, van egy kis szabadidõd, leülsz a gép elé és elkezdesz virtuálisan melózni a Star Trekben 2D terminálokat nyomkodva, hogy a fézer ne 90%-on, hanem 100%-on legyen, aki ezt élvezné az mazohista.

Szintén írtam már errõl - mi a különbség abban, ha valaki hazamegy, és egy raidben a megfelelõ rotációban nyomogatja a gombokat? Az, hogy amit írsz (tehát a terminálokon való mini játékok) mennyire lesznek élvezetesek, a kidolgozástól függenek. De a gyakorlati eredmények között nincs különbség, a te nézetedbõl ugyanis az is mazohista, aki a WoW-ban a kockákra/csíkokra kattingat órákon át - és mégis, legalább milliónyi ember ezt teszi...

De ha nekem értelmesen megmagyarázod, hogy valóban mi a különbség a kettõ között, akkor készségesen elhiszem neked. Én nem látom a különbséget, pedig összesen 3 évet healerkedtem/healerkedem a WoW-ban. Mi a különbség tehát a között, hogy mondjuk Patchwerken ütemesen shift+bal klikket nyomok az egyik tank frame-n, illetve ha (valamilyen minijátékkal) 90 helyett 100%-ra tornázom a fézer energiát?