Star Trek Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Neked komolyan el kellene beszélgetned egy (STO-)marketingessel!

De tényleg, ma már nem tudják értékelni az emberek, hogy mennyire nehéz lehet egy n+1., copy+paste-hajót előállítani, úgy, hogy alig van már vki a cégnél, aki ért is hozzá és emellett még - reményeink szerint - nem szaródik el teljesen a játék az új bug-ok özöne miatt!
<#wink>

Az a 4 hét, gondolom, a szokásos 25 napot jelenti - ennyi volt mindig is, tudtommal.
Ezért olyan "nehéz" ez az event: fel kell hozzá kelni 20 óránként, vagy 1-2 kihagyott nap és pá-pá, "ingyenes" T6 hajó... <#nyes>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

akk már meg se nézem
De, lehetett szoborni is (csináltam is az utolsó egy-két nap), a szobrász npc-től fel lehet venni egész nap, csak a jobbra fennti menetrendből (schedule) vették ki.

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

Szerintem a homokszobor készítést kivették ezek a gyökerek tavaly.

Aztán végül kihagytam, amit akartam írni: nekem több lesz öt percnél, mert még mindig imádom a fafej-gyűjtést, a vízisít, a homokozást, meg a Risa event egész hangulatát. Egy darab role play vacation, vagy hogy is mondjam. <#taps>
De sajna olyan sokkal több nem lesz a sz*r időzítésnek hála. Idén nemcsak az rl pihenés marad el <#falbav>

(Többször átírva, mert nem tudom eléggé kifejezni csalódottságomat.)
Hát ezért nagyon megérte várni ennyit. A hegyek megint nagyon vajúdtak és megint mi lett belőle. Négy hét??? <#confused> #fireAndré
Utoljára szerkesztette: gunji, 2020.07.28. 21:19:29

Kit modulok jók lesznek,sajna semmi új jó ruha,csak pár béna.
Rizsa hajóra is kíváncsi vagyok.
Ma jött RDR Online-hoz is új dlc és azt gondoltam majd amiatt lehet kicsit hanyagolom rizsát,de ez az új dlc akkora nulla hogy az szégyen.
Majd egy év után kijönnek egy lószar DLC-vel.Azt hittem a crypticnél balfékebb banda nincs,de van.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2020.07.28. 21:01:04

"From August 4th to September 3rd"

Mindenki tárazzon be hidegélelemmel, búcsúzzon el, akitől el kell és kösse föl a fajának megfelelő alsóneműt: KEZDŐDIK! (végre)

...hihetetlenül izgalmas, napi 5-10 perceknek nézünk elébe! <#wink>

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sok a rizsa,itt a rizsa event.<#hehe>
Link.

Hát, megint csak saját tapasztalatot tudok hozni, a relative gyors fluktuáció miatt a gazdasági válságok kivételével nem találkoztam olyannal hogy fejlesztőt elküldtek volna, legyen bármennyire is gyenge. egy tesztelőnél volt ilyen tapasztalatom (orvosi szoftverk tesztelésénél bénázott szegény), meg egyszer egy fejlesztőt aki all hands meetingen elküldte az anyjába a managementet.

Ettől eltekintve inkább az volt a gond hogy mindig emberhiány volt.

én arra gondoltam hogy kitől kéne megválni v ki kéne h maradjon de persze ha menni akar akkor megy
Nem fogunk unatkozni.<#hawaii>

Sz'al, színi fogunk, egyre többször és egyre többet...
Gyönyörű jövőkép!

Áh.. a dokumentálás meg a minőségi munka (gondolok az utánam jövőre) nem a management dolga. Olyan céget még nem láttam ahol a határidők miatt jött volna valami fejes hogy "csak gányoljatok, nem kell dokumentálni, nincs idő", ilyen szinten nem tudnak beleszólni.
Sajnos a devek többsége ugyanolyan trehány mint mondjuk az épitőiparban a szakik... pont azért mert tudák hogy X év múlva már rég máshol lesznek....

"Meg szvsz nagyrészt a fluktuációért is ők a sárosak, inkább hallottunk leépítésekről és átvezénylésekről, mint önkéntes kilépésekről."

Ez tök normális, az önkéntes kilépés sosem hír, a csoportos leépítés az. Bármely fejlesztőcégnél az hogy az emberek 3-4 év után elmennek tök normális. Fejlesztők hamar rá tudnak unni a dolgokra (főleg ha legaccy kódrol van szó), az ITben mindig jön vmi csilivili új, a dev meg eléggé ilyen "az újdonságokat akarom csinálni" fajta.

Az is normális hogy pl nagy pénzt szakítani csak úgy tudsz ha másik céghez mész. Egyedül akkor lehet érdemben alkudni amikor mész valahova. Onnantól kezdve hogy alkalmazott vagy, MINDEN cég igyekszik a legminimálsabbat emelni, csak épp annyit hogy ne állj fel. Persze eza management hibája, de igazából tök racionális döntés, sajnos.
Az eltelt 20 évem alatt a legnagyobb emelésem évi 13% volt, ehhez képest amikor céget váltottam (5-6 alkalommal) 30% alatt nem mozdultam, és simán megadták mindig.
De elképzelhetetlen hogy évekkel későb amikor már a cégnél vagy bekopogj a főnökhöz hogy kérsz 30%ot.. újoncként megadták, de ha már ott vagy esélytelen.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.07.28. 12:06:01

Hát, én még olyan céget nem láttam ahol a fő dev ebbe érdemben bele tudott szólni. Ha egy jó fejlesztő menni akar, akkor csak egy dologgal lehet megtartani (pénz), az meg a managementnél van.

Pl én egy IT multinál vagyok 11 éve, és a több száz főből szerintem egy tucatnyi dolgozó van aki ilyen öreg (nyilván aki magasra tudott kapaszkodni az szintén maradt 😄). ITben a 3-4 éves fluktuáció teljesen normális.

Szóval sanszos hogy az STOban se sok olyan van aki ott volt a kezdeteknél 😊

Ezért próbálok nem lőni rájuk 😄 Volt olyan, hogy az első 4 körben 15 torpedót találtam, utána kellett még 2x4 kör a maradék 3 torpedóhoz 😄
Amúgy flash sale van, ha minden igaz. Lehet, meg kéne nézni az ingame calendarban. Oh, wait...

Ki próbáltam,18 torpedóst kaptam ma,sajnos túl nyúlbélák az ellenfelek,1 torpedót sikerült lelőni,túl hamar meghaltak.
Kristályon meg lett.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2020.07.27. 12:19:05

pontosan de a fő devnek is van beleszólása h ki mehet és kit kéne megtartani
Kristályon is meg van.
Ha van GW-d akkor gyorsan.

A 'destructible torpedos' endeavorra - ha valaki nem ismeri - ajánlom Carraya-t. Nagyon jó, de ha sok kell érdemes többször visszamenni (meg négy körönként kilépni).

Nem is a fejlesztőket szólnám meg, inkább a vezetőséget/menedzsmentet. Az ő saruk ill felelősségük, hogy mennyire várják el és biztosítják az erőforrásokat a dokumentáláshoz, s hogy mennyire engedik foltozni a kódot, mikor döntenének úgy, hogy inkább újra kellene írni egy-egy modult, s végső soron szerintük mikor lesz felesleges már a játékra erőforrást pazarolni. Meg szvsz nagyrészt a fluktuációért is ők a sárosak, inkább hallottunk leépítésekről és átvezénylésekről, mint önkéntes kilépésekről.
Szerintem amúgy nagyjából az ikoniai háború végén el kellett volna engedni a STO-t , vagy amikor nekiálltak foltozni a grafikus engine-t. S onnantól nekiállni egy STO2-nek. Csak ehhez valami hosszabbtávú (egy-két évnél több) terv kellene, mert így csak annyi látszik, amíg van bizonyos szintű bevétel, addig elvegetálgatunk.

Nem, de akkor nem is azon lennék, hogy minél több, kiszámíthatatlan bug-tömeget előidéző "tartalmat" gyártsak hozzá - netán, inkább megfizetném a lelépő alkalmazottat, mert az kerül "kevesebbe", minthogy a játszhatatlanság okán elmenjenek a fizetőképesek a gémből!

Előbb-utóbb motort kell váltaniuk - vagy "új" játékot indítani ehelyett, ha az éri meg jobban - , ezen is el kéne gondolkodniuk...

Azt se felejtsétek el hogy teljesen úgy bagázs vette át a játékot.
Csoda ha tele van hibákkal?

Illetve nincs dokumentálva v hiányos vagy már nincs meg
Nem védem őket, de egy 10 éves, folyamatosan piszkált kód az bárhol spagetti lesz.... sok munkahelyen ddolgoztam, egyszerűen képtelenség tip top állapotban tartani egy ilyen kódbázist, a legnagyobb gond amúgy mindig a fluktuáció - azok az emberek akik 5 éve írták a kódot már rég nincsenek itt, a dokumentáció elavul, azt a kódot nézve lehet verselemzőset játszani hogy "vajon mire gondolt itt a költő"...

Még mindig nem jó?
Én nem néztem mert nem nagyon izgatott a dolog.

szerintem nem kell kérdezni
Egészen komolyan gondolják, hogy aki 2019.02.14 előtt vásárolt a c-store Personal Tab füléről, az vegye meg újra, hogy acc-wide legyen, mert halvány lila sejtésük sincs, mi okozza a hibát ? <#fejvakaras> lol <#mf1>
Még hogy nincs spagetti-kód. Hogy lehetnek ennyire lámák? <#lama>

Command Altamid drones ez még elvileg nem volt azaz hajóba. ha tippelni kéne ez és az extra az lesz hogy nem 1 hanem x hajót kell kezelni
Az új őszi eventet ők mondták még nagyon rég amikor még nem volt ez a járvány.
Egy új event ami olyan mint rizsa meg téli,csak ősszel és hajót ad majd.
Nem rég meg az volt hogy ez a hajó valami spéci új hajó lesz meg nagy meglepi.

A T7 hajó(k)ról nekem mindig a szavahihetőség és megbízhatóság egy speciális 'cryptic'-es formája jut eszembe: a s*ggsz*j. Persze, előbb-utóbb meglépik, meg kell lépni, csak ne hitegessenek az ellenkezőjéről.
Ha ősszel is lesz valami event (pl. halloween), akkor kérdés, hogy az része lesz-e a KDF 2. részének. Akár igen, akár nem, elég sűrű lehet a menetrend az év végéig: Risa és Winter Wondeland, KDF felújítás 2. része, 4 részes lobis event 4. része, az új őszi event, plusz két red alert. Legalább.

Na az még lett volna a jó.<#eplus2>
Tovább nem nagyon tolhatják,lesz őszi event is új spéci hajóval.
Valami nagy meglepi hajó lesz,lehet első T7?<#fejvakaras>

pedig reméltem, hogy télen rendezik meg a nyári hancurozást 😉
Ez az év híre <#worship> <#taps> <#eljen>

Augusztus 4 rizsa event kezdete.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2020.07.21. 19:53:31

lol
Mehehe. Egyébként Crypticnél megint szintet léptek: amikor már azt se tudják, melyik játékukat hogy hívják 😄
A teljes inkompetencia világa, ahol még ember nem járt...

Avagy háromszor is haggyá békén pack.<#hehe>

Én ma duplán csináltam.
Megcsináltam egyik karival az eventet megkaptam a ruhát és másik karival újra letoltam mert le jött róla a cd és mehettem a dilithiumért.
Asszem 12k dilit kaptam.

Nekem még három nap. Pontosabban kettő, csak hülyén számolja. A hozzászólásod után valahogy szöget ütött a fejembe a buyout funkció, eredetileg nem akartam a drága dilithiumot erre pazarolni, de fene vigye azt az 1500 zent, a rémálmomban ne jöjjön elő ez többet <#bdead> Végre egy órával több marad <#eljen>

csak a passzívja jó
Ma megszereztem a red angel suit-ot,nem nagy szám.
Ha aktiválod semmilyen kit modult vagy képességet nem tudsz használni,csak a ruha képességeit,ami kevés.
Van két lövés meg két képesség.

Nekem nincs bindolva semmi,csak a beállításokban be van kapcsolva az automata tüzelés.
Be vallom még a második küldit nem toltam le.

Nincs használható gw-s hajóm és nekem is bindolva van a skillek nagy része.
Még annyit szerettem volna leírni a szpojleres részhez, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a második küldetésnél elég durva, amikor a megmentett npc-k lerabolják a dilithium raktárakat <#boxer>. Vajh ez lesz ezután, hogy küldetések közben fizetni kell dilivel?

Amúgy a meghirdetett xp event helyett promo box sale van. Biztos a naptár hibája miatt <#eplus2>
Nukarán meg csúcsforgalom van <#falbav>
Utoljára szerkesztette: gunji, 2020.07.17. 22:23:33

én is plusz bindel nyomom
Hát én nem szoktam gondban lenni velük.
Gw-t dobok rájuk és azzal ők elvannak,bár nem sokáig mert úgyis kinyiffannak.
Harcnál meg miért nem használsz automata tüzelést?
Ezeréve úgy játszom.

És mit adott, melyik fülön lehet felvenni? Mert nekem ezt írja:
'This code is invalid, or you have already redeemed a code for this campaign. Please try again with a valid code.'
Magyarul: a kód érvénytelen, vagy már felhasználtam. Nem látom a c-storeban, hogy elhasználtam volna, aranytribble-t is csak 300 zenért látok.

A TFO-t nem próbáltam, a patrolokat viszem, de...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
...valami borzalmasak amikor az emberre ráugrik vagy harminc hajó egyszerre. Amikor nyomom a skill-t, de csak ötödszörre vagy hatodszorra érzékeli, olyan lassú. Amikor 20%-os hullnál rányomok a Miracle Workerre, s mire érzékeli már szétlőttek, de azért ráteszi a 4 perc CD-t. Amikor az ability-k/skillek CD-je nem csökken, ha kilépek az űrharcból. Amikor a Mo'kai bekapcsolja a hajtóművet és megy a hajó a vakvilágba, le sem állítható 20-50 km megtételéig. Amikor a Mo'kai letiltja a hajtóművet és ráenged a hajóra valami plazmasz*rt, s az ember csak nézni, míg a hull le nem megy. Ez valami egészen perverz. És 14 helyett 20 napig csinálni...
Ma rájöttem, hogy nem azért fáj a hüvelykujjam, mert visszafeszítettem véletlenül, hanem a folyamatos space nyomogatástól, a rengeteg űrharctól.
Mondanám, hogy a deveket nem akarom bántani, mert mégis világjárvány van, meg ajándék lónak, de ez a kieg szerintem elég sz*r lett. Két rész, ami még tán jó is lenne, ha az egyik nem állna a patrolokból és folyamatos lövöldözésekből, a másikban végre van duma is, de az meg baromi hosszú, meg érthetetlenek a cselekedetek, motivációk.
Hozzá kellett volna tenni hajókat, játszható fajokat, boffokat, doffokat, miegymást még 5-6 új küldetéssel (meg a régebben 'ideiglenesen' kivettekkel) és a normál 14 napra állítani az event hosszát. Akkor érne valamit az egész. (Ja és elindítani már Risát, ne szeptemberben-október legyen, amikor senki nem ér már rá.) idióták ezek.
A vélemény személyes egy imádott játékról, amit fájdalom látni leépülni. Vitát nem akarok gerjeszteni vele.

Köszti.
Nekem nem volt bugos a TFO,simán lement.