46734
  • Kotomicuki
    A "hirtelen" >10%-os WR-zuhanásomra még így sem kaptam számomra kielégítő választ, a többiről nem is beszélve.
    Tehát, maradok azon 100ezrek között, akik nem térnek vissza a wg "játékaihoz"!

Belekukkoltam a wártündérbe is, de ott se jobb a helyzet, így azt is töröltem, pedig abba se 2 órát raktam bele anno.
    ...és ez még pimaszul azt is megkövetelte, hogy egy anticsaló programot telepítsek, amikor a "csalás" már eleve a programkód része!

Sz'al, bárminemű netes PvP-től örökre elzárkózom a továbbiakban!
  • Plata
    Egyet értek veled,de egy dolgot másképp tudok,úgy tudom a WoT-ban a random faktor +-25%.
    És a WoT nem 14v14 hanem 15v15 vaaagy 30v30.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.23. 12:18:05
  • lammaer

A "script tagadásról"....

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Elöljáróban: informatikus végzettségű, 20 éve dolgozó szoftvertesztelő/java programozó/business analyst vagyok.

Megnéztem a videót, számomra az teljesen evidens hogy bármit meg lehet csinálni egy játék kódjában programozói olalról. Az amit a srác az activision szabadalom kapcsán percekig ecsetel jó esetben 3 sor kód (csak nagy vonalakban, kb egy IF feltétel a játékos valamely paraméterére - mondjuk winrate - majd egy változó pl szórás módosítása). Azon scak röhögni tudok hogy az activision erre még szabadalmat is csinált, mert annyira nem nagy durranás mintha valaki szabadalmaztatná mondjuk a kalapácsot.

Amit én tagadok a WOT kapcsán az az, hogy ilyen manipulációkra szükség lenne egyáltalán, annak ismeretében (!!!) hogy NYILVÁNOS (!!!) az a fajta véletlenszerüség, ami pont a videóban is emlegetett játékosok kiegyensúlyozását szolgálja.
    Konkrétan a +-20% ami az átütésre/sebzésre vonatkozik, valamint a normál eloszlású szórás a célkörön belül.

Ez a 3 számomra bármiféle anomáliát tökéletesen megmagyaráz, ezek mellett semmi szükség nincs sumákolós titkos beavatkozásokra, mert ezek önmagukban nagyban csökkentik a játékosok képességeinek hatásait. Ezért van az hogya játékosok winrateje (legjobb kontra legrosszabb player) mondjuk 40-60% közt szór, nem pedig 20-80%.
    A maradék meg az hogy ez nem 1v1 játék.

Amin állandóan lovagoltok - és ezt nevezheted "script tagadásnak" - hogy konrétan a TE winratedet manipulálnák, számomra nonszensz.
    Az az egyértelmű tény hogy a jobb játékosok winrateje hosszú távon mindig magasabb mint a rosszabbaké, számomra minden összeesküvéselméletnél erősebb.
    Plusz azt valahogy mindig elfelejtik az emberek hogy a WOT nem 1v1, hanem 14v14, tehát egygyőzelem vagy vereség nem kizárólag RÓLAM szól.

Az az elképzelés hogy a csatában lévő 27 másik WOT játékosnál eleve azért dönti el hogy ki fog nyerni, mert ENGEM akar szopóágra tenni a wargaming számomra értelmetlen. Senki sem ennyire fontos a wargamingnak.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.12.23. 11:55:26
  • Plata
    Ezen a tudományos oldalon olyan jót röhögtem hogy köhögőgörcsöt kaptam.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.23. 09:55:23
  • Kotomicuki
    Úgy jön ide, hogy most találtam rá és ez "tudományos" oldalról közelíti meg a témát.

Sajnos, olyan álságos világot élünk, hogy a szabadság nevében tiltanak, vagy tesznek kötelezővé dolgokat. De, mivel nem állnak meg itt és törvények is hoztak már, amelyek a középkori boszorkányperekhez hasonlatosan nagyon egyoldalú "ítélkezést" és az áldozat számára esélytelen túlélést garantálnak, ezért tanácsosabb a normalitást meg sem említeni, ebben a hazug világban.
    Sz'al, mivel az eddig átélt legsötétebb és legaljasabb diktatúrában élünk - már a kérdés feltétele is "eretnekségnek" számít, nemhogy a tényszerű válasz - , inkább hanyagolom a vitákat a jövőben: a franc se szeretne 46-os TEK surranóval a képében ébredni.

Végszóként azért azt halkan hozzátenném, hogy Európa sok mindent átélt már és mivel idáig az értelmesebb fajta lakta, megtanulta, hogy a vallásért és a hatalomért nem megyünk ölre, mert nem éri meg azt az árat, amit fizetni kell érte - pl. a 30 éves háború után nem volt vallási háború, ami bizonyos vallásokba meg eleve és megváltoztathatatlanul bele van kódolva... - amit az újkori bevándorlók és a hatalmat elorzók nagyon nem akarnak tudomásul venni. De a történelem ismétli önmagát és ha már kellően erélytelenek voltunk megvédeni önmagunkat, akkor lapozhassuk a régi háborúk szörnyű mindennapjairól szóló feljegyzéseket, mert most nagyon úgy tűnik, hogy élőben fogják eljátszani azokat és mi - meg a magukat kiválasztottnak és érinthetetlennek tartók - is a szereplők között leszünk.
    ...és a te liberalizmusod nem az ő liberalizmusuk, hiába is vallják ők is annak magukat, eléggé álszent módon, még akkor sem...!
  • Plata
    Nem azért,de az idén télen elmaradt a szokásos giveaway.
    Általában október végén novemberben pár napig kapunk ezt azt.
    De ez elmaradt.
  • Plata
    De ennek a muddnak semmi értelme,nincs bent olyasmi ami kellene.
    A hajó bundl meg 30k-ért sok.
  • gunji
    Lényeg: Santa Gorn megérkezett! S a karácsonyfa alá ötfelvonásos leárazást hozott: mától két napig Mudd árul 75%-kal olcsóbban a bundlékon kívül mindent december 24-én 19.00-ig (a bundlék 50%-on még két hétig). Emellett január 3-ig 20% bónusz-zen vásár.
  • lammaer
    Script tagadás? Mikor? Hol? Mi? És legfőképp: hogy jött ez ide?

Az meg csalódás számomra hogy moderálnod kellett magad egy téma megbeszélésénél, eddig nem ilyennek ismertelek. De sajnos ez is az utóbbi pár év terméke, sikerült az embereket két táborra osztani idehaza. Ez az ami a legjobban elkeserítő.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.12.22. 18:28:44
  • Plata
    Winter sale.
    Link.
  • Plata
    Bazz ennyi erővel csinálhatnék egy videót arról hogy láttam a yetit a hűtőben.
    Elmondanám hogy most épp nincs itthon mert nyaral,de tényleg láttam és tökre ott lakik.
    Nézd meg a pasi többi videóját.
    Nem azért de ez egy igazi hülye f...
    Tipikus konteó hívő idióta,jó példa az olyan gyökérre aki béna játékos de ezt nem tudja be ismerni inkább konteózik.
    Mondanák még mást is,de még megsérteném az emós rinyapicsa népséget.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.22. 17:27:04
  • Kotomicuki
    Világos! Mi lenne velünk nélküled..., botladoznánk a sötétben, elzárva az e-világi tudás bármely szikrájától is!
    De lammaer kolléga, elmondása szerint ért a játékfejlesztéshez is. Ezért arra kérlek, egy kis teret tartsunk fönn az ő szakértői lebaszása számára is!
  • Plata
    Hát ez a jujtúb videó nem jó példa,ez egy tipikus júzer aki csak picsog ha béna hogy csal a játék.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.22. 16:57:22
  • Kotomicuki
    Írtam volna vmit, de a kötelező öncenzúra miatt - Éljen a szabad véleménynyilvánítás! - inkább nem teszem meg.
    Legyen neked igazad!

A script-tagadásodra a válaszom: yt videó
  • Plata
    Aha szóval valami modernizált Vulkáni verda.
    Olyan mint a T5 csak refit vagy retrofit vagy kurva fitt változatban.
    Sosem jött a T5 vulkáninak T6 változata,ami kár mert jó lett volna,de a T5 is tök gyér volt már.
    Amúgy tetszetős.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.22. 15:53:04
  • Daeus89
    kicsit ócska de ez.
    Igen gáz hogy a canonok kanyarodnak viszont ha nem lenne ez szerintem sokan ragelnének a miss miatt + masziv kicseszés lenne a canont használókkal amúgy wowba is van meg szerintem más mmo-k ba. kipofozás úgy értettem hogy át ültetik unreal enginbe és a hibákat javitják hogy végre méltó legyen az st nevéhez ne pedig a fejlesztő álltal kiadot 823. felpimpelt skinű hajó legyen

• lammaer

Koto, szerintem nagyon magyar szemüvegen át nézed a világban zajló folyamatokat.... spoilerbe rakom mert nem sto :)

Az online piac fizetőképes kereslete jól elvan - link

A liberalizmus is elsősorban idehaza meg európa keleti részén vált tették szitokszóvé a migrációs politika kapcsán, ha megnézed hogy valójában klasszikus értelemben mit jelent akkor nem hiszem hogy bárkinek kéne ezzel problémája lenni.
    Én bármikor vállalom hogy büdös libsi vagyok, mert a szólás & vallás szabadság és a szabadpiac számomra fontos értékek, amit a liberalizmust ellenzők hatalmak nem szívesen kedvelnek.

Persze nekem is tele van a púpom a túltolt témákkal (genderbalance a multiknál, fohadjak el egy szakállas férfit nőnek mert ő azt képzeli magáról hogy az, simogassuk a kisebbségeket csak azért mert kisebbségek, Floyd nemeti hőssé avatása stb) de ez még mindig jobb mint az ami a liberalizus helyett lehetne (Oroszország, Kína és idhaza is pl gazdasági értelemben megyünk megint vissza az "állambácsi megment mindentől minket, nekünk nem kell csinálni semmit" világba, ami öngondoskodásra és felelős döntésre képtelen tömegeket nevel ki, és hosszú távon sosem volt fenntartható).

• Plata
    Hát szerintem aznem is olyan gáz.
    Gondold el a kanyarodó okos fézerlövedék nem nagyobb hülyeség mint a gombahajtómű ami akárhova elvisz egy pillanat alatt.
    Hótziher hogy ezt a gomba hajtóművet valami degenerált drogos állat találta ki totál betépve.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.22. 07:49:59
  • DrSoong
    A kipofozás ennek nem elég. Az alapjaitól bűzlik a játékmechanika! Kanyarodó cannon lövések... ilyen már nem elfogadható 2021-ben sem.
  • Plata
    Melyik az a vulkáni hajó?
    Egyébként elárulok egy titkot.
    GTA Online-ban a karim egyébként meg leszbi.
    Alapból minden női kari az.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.21. 23:34:36
  • Daeus89
    a második felére pont a cryptik a legjobb példa ahogy a dili/zent átváltás farmolhatóságát tönre tették azóta vett lejt menetet a játék gazdasága. SWTOR nállam a kotornál megállt játszottam vele nagyon jó kis online köteles single rpg :D Én nézem a cbs álltal kreált erát picard/prodogy/lower deck/disco/ majd a új világokat is és van egy gyanum hogy meg fogják az egészet fejelni egy 202x es voyagerel is mer anyiszor elö van véve a hajó. Az a menyiségó fanservice ami benne van hogy kötik össze a sorozatokat szépen lassan az brutál (archer űr dock , USS Janeway , sőr platának üzenem 32. századi vulkán hajó egy az egybe megtarva minden menő részét!!!) az hogy vannak benne melegek meg feketék meg űr lények pff és ? az egyik legszerthetöbb karakter a fekete meleg doki aki mkszikói (aszem)
  • Kotomicuki
    A CBS nem a legjobb ajánlólevél a játék számára, mert ők is nagyon új-dízni ízű álságos devianciát készítenek és/vagy várnak el, egyáltalán nem törődve azzal, hogy ez mennyire árt, vagy rombolja az adott terméket és annak "hírnevét".
    A "piac", azaz a még bármiért is fizetni tudók száma egyre rohamosabban csökken a világban - hála a nyakunkba ültetett, degenerált és meglibbant vezetőinknek, akik csak az adóemelést ismerik a még meglévő és működő dolgok tönkretétele mellett - , így eléggé reménytelen az ST helyzete (IS) a túlélést tekintve: meg fogják szüntetni, hogy egy másik, nagyobb "túlélhessen", ha nem lesz belőle nagyobb és FIZETŐKÉPES közösség.
    Sz'al, akár részbeni előfizetést is (az épp emiatt elbaxott SWtOR alapján) és még több fizetős dolgot vizionálok a jövőben, ha nem csak jóindulatból és rajongásból vették meg a kiadót...
  • Daeus89
    Lehet a cbs-nél végre komolyan vették a star trek játékos részét is :D Egyébként nem kell sto 2 csak simán pofozzák ki mint pár mmo-t vagy játékot egy unreal 5 el és hasitani fog.

örülök neki remélem úgy fog ujra éledni mint a destiny 2 meg a no man sky vagy ffonline :D

Platac amit mondtál hogy az utobbi idöbe facsarták mer tudták. hidd el mióta nincs külön box/zen csak promo meg át skinezés azóta talán első lego pakk óta facsarták a gamet
    Utoljára szerkesztette: Daeus89, 2021.12.21. 19:02:35
  • Orbancapitan
    UBI egyszer már befurdott a trekkel ea meg inkább a wars epic meg veszteséges de epic lett volna inkább a megfelelő a 3 közül
  • Plata
    Cseten már sok mindent találattak,talán jön a STO 2,vagy a STO-t felújítják és át rakják unreal engine vagy mi a szar motorra.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.21. 18:21:00
  • Plata
    A fene.
  • gunji
    Valószínűleg az MS nem látott benne annyi potenciált és/vagy nem érdekli a Star Trek licenc. Én inkább az EA/Epic/Ubi vonalon vártam volna egy ilyen lépést.
  • gunji
    Azért, mert az ilyen box nyitogatás online szerencsejátéknak minősül, azt itt az EU-ban nem nagyon szeretik (nálunk különösen, ha nem a megfelelő helyre csurran-cseppen).
    A hirtelen karbantartás feltételezem a phoenix miatt esett be. Bár valóban kissé fagyos volt a légkör, hogy visszakapcsolják-e.
    Amúgy ha le akarják/nák lőni, akkor szerintem érdemes lenne kipróbálni, hogy közösségi finanszírozásból meg tudna-e élni.
  • gunji
    Nem, csak egyet lehet választani. Az említett idézet azt mondja, hogy ne keverjük össze a Kelvin Divergence pack-ot a Kelvin Timeline Box-szal, az utóbbiban kevesebb hajó közül lehet választani, így kerüljük.
  • Plata
    Hát most cseten másról sem folyik a duma.
    Vagyis most épp semmiről mert lelőtték a játékot,karbantartás.
    De van aki szerint mostanában azért kapcsolt rá a cég az állandó új hajókra meg fizetős szarokra mert tudták hogy megveszik őket és még ki akartak egy nagy adag lóvét facsarni belőle.
  • Kotomicuki
    Hát, azért van benne vmi: ne fosszák mán ki szegény apuci kölkit, mer' beígérnek egy hajót, azt' 200 nyitásból sem esik semmi értelmes, miközben a bankkártya visítva lapul össze.

A vásárlás "csupán" azt mutatja, hogy a kapitalizmus vagyonkoncentrációs "hógolyó-effektusa" elérte ezt a cégecskét is: mostantól egy nagyobban folytatja tovább, vagy nem, ha nem üti meg az elvárt szintet, amire jó esély van, hiszen a sztár címekhez képest alig vannak rajta. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • Plata
    Most nézem a wikit.
    Ha az eventes T6 premium choice izénél a Kelvin Divergence packot választom mind az öt hajót meg kapom?
    Attention The Kelvin Divergence Ship Pack includes all ships from both Kelvin Lockboxes unlike the Kelvin Timeline Starship box, which is still available and should be avoided!
    Vagy nem jól értem?
  • Plata
    Cseten olyanról beszéltek hogy ez az új tulajdonos váltással lehet hogy a lock boxok meg a promós nyitogatásnak vége.
    Mivel európai tulajdonos van vagy mi a túró és hogy itt nem nagyon szeretik a boxokat.
  • Orbancapitan
    feldarabolni részlegenként át helyezni át szervezni a legrosszabb esetben a stot le lövik 2 éven belül mert költséges a fentartása de kérdem én miért a gearbox miért?????? inkább a microsoft xd
  • Plata
    Nos valszeg a Zen és a shop átrendeződik.
    Régen nem zen volt a fizető eszköz és minden olcsóbb volt,de jött a cryptic és zen lett és midnennek felemelték az árát.
    Nekem épp meg lett volna a pénzem egy T5 Intrepidre,de csere történt és drágább lett.Na meg váltottak Zenre.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.21. 10:10:21
  • gunji
    Hátöööö, izémizé
    Ez most itt nem jött jókor pont karácsony előtt. Nem, nem tudom, hogy jó-e ez most a STO-nak, nem értek az ilyen céges-pénzes dolgokhoz. Mindenesetre az biztos, hogy nem a kínai v. koreai tulaj volt a fő gond.
    Embracer Group, wiki itt: link. Lentebb egy lista a cégekről, 78-adiknak megy melléjük a PWE.
    Kérdés: minek akartak egy noname céget egy 12 éves mmo-val
  • Plata
    Ajvé.
  • Plata
    Eladták a STO-t.

We're excited to announce that Cryptic is becoming a Gearbox Studio! You can see the link below on our official forums for some more information.
    Link.
    Hey folks! You may have seen the press release that just went out, and I wanted to create a post here and get ahead of any questions you may have. Below is all the information I can currently share, but feel free to ask more questions in the thread below, and if I can answer them, I will.

https://embracer.com/release/embracer-group-enters-into-agreement-to-acquire-perfect-world-entertainment/

So what does this mean for Star Trek Online?
    It's an exciting new opportunity for us to work with a new and very talented group of people. We've all seen the previous work Gearbox has done, and it's cool to get to be a part of that. But in terms of the day to day operations of STO, very little will change, if anything at all. The team is not changing, the leadership of both STO and Cryptic Studios is not changing, and the team who was previously at PWE, now Gearbox, is unchanging as well. Basically, you should see very little difference once this deal goes through in how our game runs.

Will Star Trek Online be sunset because of this deal?
    There are no plans to sunset Star Trek Online right now. We are hard at work on continued development and remain committed to providing our players with the best experience possible.

Will I still launch the game through Arc?
    If Arc was your preferred way to launch the game, that won't change. You'll also still be able to launch it through Steam, or just the Cryptic launcher itself.

How will this affect my account?
    Your account should experience no changes as a result of Cryptic joining the Gearbox family. If there are any changes, we'll let you know in a separate forum post.

This is an exciting time for us, and I hope we have even more details to share with you soon.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.12.21. 09:15:44
  • gunji
    Erről jutott eszembe és a reddites posztról (dil sink), hogy jó ötlet, amit leírnak ott, hogy régebbi földi/űr fegyvert/konzolt/stb.-t be lehetne tenni a phoenix-be, akár még a kivett T1-T4 hajók konzoljait is. Szóval ezek mellé jutott eszembe, hogy a zen-store-beli cuccok közül is lehetne pár dolgot diliért is árulni, hogy ne kelljen várni a váltásra. Így fogy a kinn levő dili is és a user is megkapja, amit szeretne.
  • Plata
    Jön a főnix event.